8 Λογισμικό Enterprise Survey για να μεταμορφώσει τη στρατηγική συλλογής δεδομένων σας

Ψάχνετε για το καλύτερο λογισμικό έρευνας για επιχειρήσεις; Αν ναι, βρήκατε τη σωστή ιστοσελίδα.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας. Η πρόσβαση στα σωστά δεδομένα μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας ή των πελατών σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε ουσιαστικά βήματα για να βελτιώσετε τη συνολική ικανοποίηση των πελατών και των εργαζομένων σας.

Εκτός αυτού, τα σωστά δεδομένα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, να προβλέψετε τις μελλοντικές τάσεις και να σας βοηθήσουν να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Ωστόσο, η συλλογή δεδομένων υψηλής ποιότητας που θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται.

Υπήρξαν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι το μέσο ποσοστό ανταπόκρισης για έρευνες κυμαίνεται μεταξύ 10-30% – το ίδιο, επίσης, μετά την προσφορά κινήτρων πρόσκλησης και επακόλουθων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μερικοί από τους παρατηρούμενους λόγους για αυτό περιλαμβάνουν τη διάρκεια της έρευνας, τη μη ελκυστική διεπαφή χρήστη, τις περίπλοκες ερωτήσεις και άλλα.

Ένα καλό λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τα περισσότερα από αυτά τα εμπόδια και μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο για τη βελτίωση της στρατηγικής συλλογής δεδομένων σας.

Για να σας βοηθήσω να κάνετε τη σωστή επιλογή, έχω στρογγυλοποιήσει το καλύτερο λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να συλλέξετε τα υψηλότερα ποιοτικά δεδομένα έρευνας και να προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία έρευνας.

Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε –

Τι είναι το λογισμικό Enterprise Survey;

Το λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων είναι μια εξειδικευμένη λύση που βασίζεται στο cloud που επιτρέπει στους οργανισμούς να δημιουργούν, να διανέμουν και να αναλύουν έρευνες και τις απαντήσεις τους σε έναν οργανισμό.

Αυτό το εξειδικευμένο λογισμικό έρευνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη σχολίων από εργαζόμενους και πελάτες, τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς, τη συλλογή αιτήσεων εργασίας, τη διεξαγωγή αξιολογήσεων και πολλά άλλα.

Ένα καλό λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι ικανό να δημιουργεί πολλαπλούς τύπους ερευνών που θα περιλαμβάνουν απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, κλίμακες αξιολόγησης, ερωτήσεις ανοιχτού τύπου και άλλα.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτει πολλαπλά κανάλια διανομής, δυνατότητες διαχείρισης απόκρισης και δυνατότητα ενσωμάτωσης με άλλα εταιρικά λογισμικά όπως CRM, HRMS και άλλα εργαλεία. Θα πρέπει να είναι προσαρμόσιμο και ικανό να διαχειρίζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Δεδομένου ότι πρέπει να λάβετε υπόψη όλα αυτά τα πράγματα, η εύρεση του κατάλληλου λογισμικού εταιρικής έρευνας μπορεί να είναι δύσκολη. Γι’ αυτό δημιούργησα αυτή τη λίστα για εσάς για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Ας σκάψουμε!

SurveySparrow

Το SurveySparrow μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων για όποιον αναζητά μια ολοκληρωμένη λύση που μπορεί να τον βοηθήσει να παρακολουθεί ολόκληρο το ταξίδι των πελατών του και να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για βελτιστοποίηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το SurveySparrow για να συλλέξετε εσωτερικά δεδομένα του οργανισμού, όπως αξιολογήσεις εργαζομένων και σχόλια. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε αναφορές έρευνας για να λαμβάνετε αναφορές απευθείας στα εισερχόμενά σας σε μια καθορισμένη ώρα.

Είναι ένα λογισμικό έρευνας για κινητά, που σημαίνει ότι όλα τα προσχεδιασμένα πρότυπα και τα προσαρμοσμένα σχέδια που θα κάνετε θα βελτιστοποιηθούν για συσκευές smartphone και θα είναι συμβατά με πολλές συσκευές. Αυτό διασφαλίζει ότι οι έρευνές σας θα είναι καθαρές και εύκολο να συμπληρωθούν για όλους τους ερωτηθέντες, ανεξάρτητα από τη συσκευή που διαθέτουν.

Αυτό το λογισμικό εταιρικής έρευνας σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε και να προσθέτετε λευκή ετικέτα στον τομέα της εταιρείας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένο CSS σε όλα τα προσχεδιασμένα και προσαρμοσμένα θέματα. Και οι δύο αυτές επιλογές διασφαλίζουν ότι οι έρευνες που πραγματοποιείτε θα προωθήσουν την επωνυμία σας, θα ταιριάζουν με την ταυτότητα της επωνυμίας σας και θα είναι αποκλειστικά δικές σας.

Το SurveySparrow σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε πολλαπλούς υπολογαριασμούς. Αυτοί οι δευτερεύοντες λογαριασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές ομάδες, χρήστες και άλλα, αλλά μπορούν να διαχειρίζονται από έναν γονικό λογαριασμό. Μπορείτε να διαχειριστείτε περαιτέρω την ορατότητα της ομάδας και την προσβασιμότητα των ερευνών χρησιμοποιώντας φακέλους και επιλογές ομάδας.

Το SurveySparrow διαθέτει επίσης μια ισχυρή επιλογή έξυπνης έρευνας που σας επιτρέπει να δημιουργείτε έρευνες με βάση τη λογική υπό όρους. Για παράδειγμα, εάν ο ερωτώμενος αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια πληρωμή, η έρευνα θα εμφανίσει τα στοιχεία πληρωμής. Διαφορετικά, οι πληροφορίες που σχετίζονται με την πληρωμή θα αποκρύπτονται.

Εκτός αυτού, ορισμένα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του SurveySparrow περιλαμβάνουν πολλαπλά κανάλια διανομής, αυτοματοποιημένες επαναλαμβανόμενες έρευνες, αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπενθύμισης, προηγμένα φίλτρα και αναφορές και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης μια πολύ εύχρηστη διεπαφή.

Το SurveySparrow προσφέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα – Basic ξεκινά από 19 $ το μήνα, Essentials από 49 $ το μήνα, Business στα 99 $ το μήνα και Enterprise, για τα οποία πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για να λάβετε μια προσαρμοσμένη προσφορά. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα στοιχεία τιμών ισχύουν μόνο εάν επιλέξετε μια επιλογή ετήσιας χρέωσης.

Sogolytics

Το Sogolytics είναι ένα σύνολο εργαλείων που μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την εμπειρία πελατών του οργανισμού σας στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η λύση εταιρικής έρευνας έχει σχεδιαστεί για διαχείριση σχολίων και επομένως σας βοηθά με την εμπειρία πελατών, την εμπειρία των εργαζομένων, τις έρευνες, τις αξιολογήσεις και πολλά άλλα.

Η Sogolytics αυτοματοποιεί τη διαδικασία συλλογής δεδομένων και τα ισχυρά αναλυτικά της εργαλεία παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τα δεδομένα, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις γρήγορα.

Με τη Sogolytics, μπορείτε να δημιουργήσετε έρευνες με κορυφαία εμφάνιση σε χρόνο μηδέν, χάρη στα προσαρμόσιμα πρότυπα ερευνών της. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έρευνες από την αρχή, αν θέλετε.

Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του σχεδιαστή ερευνών Sogolytics περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Λειτουργία έρευνας White label που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα, λογότυπο, θέμα και πολλά άλλα για να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία επωνυμίας.
  • Μπορείτε να ζητήσετε από τους ερωτηθέντες να ανεβάσουν ήχο, βίντεο και εικόνες στις απαντήσεις τους στην έρευνα.
  • Η δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πολύγλωσσες έρευνες, επιτρέποντάς σας να επεκτείνετε τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας.
  • Η δυνατότητα ανώνυμης έρευνας μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων και να λάβετε 100% γνήσια σχόλια με απόλυτη εμπιστευτικότητα.
  Γιατί το PS4 λέει ότι οι πληροφορίες πιστωτικής κάρτας δεν είναι έγκυρες;

Εκτός αυτού, το εργαλείο δημιουργίας έρευνας διαθέτει πρόσθετες δυνατότητες, όπως γνωστά δεδομένα προ-συμπλήρωσης, πλέγμα μήτρας, καθαρή βαθμολογία προωθητή, τύπους ερωτήσεων αναλυτικής εξέτασης και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τις έρευνες πιο διαισθητικές και να συλλέγετε καλύτερα δεδομένα.

Η εργαλειοθήκη Sogolytics σάς βοηθά επίσης να βουτήξετε βαθιά στα δεδομένα που έχετε συλλέξει μέσω των ερευνών σας. Σας επιτρέπει να κατανοήσετε τις απαντήσεις της έρευνας και να προσδιορίσετε τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιώσετε.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Sogolytics που με εντυπωσίασε πολύ είναι η ζωντανή αναφορά δεδομένων, που σας επιτρέπει να μοιράζεστε ζωντανές αναφορές με την ομάδα σας. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό, ειδικά όταν εργάζεστε σε έναν μεγάλο οργανισμό. Εκτός αυτού, όλα τα δεδομένα της έρευνάς σας παραμένουν ασφαλή και κρυπτογραφημένα αλλά προσβάσιμα, χάρη στο προηγμένο εργαλείο διαχείρισης δεδομένων.

Η Sogolytics προσφέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα – Plus με 25 $ το μήνα, Pro με 66 $ το μήνα και Premium με 99 $ το μήνα, ενώ, για Enterprise Feedback, πρέπει να ζητήσετε μια προσαρμοσμένη προσφορά. Ευτυχώς, προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 10 ημερών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες της δωρεάν. Σημειώστε ότι η αναφερόμενη τιμολόγηση ισχύει μόνο εάν χρεώνεται ετησίως.

Voxco

Το Voxco μπορεί να είναι το ιδανικό για εσάς εάν θέλετε να διεξάγετε διαφορετικούς τύπους ερευνών, όπως διαδικτυακές, τηλεφωνικές και πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει επειδή το λογισμικό πολυκαναλικών ερευνών της Voxco σάς επιτρέπει να διεξάγετε διαφορετικούς τύπους ερευνών ενώ όλα τα δεδομένα σας παραμένουν στο ίδιο μέρος.

Αυτό το λογισμικό έρευνας διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προτύπων σχεδιασμένων για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε εύκολα τα πρότυπα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και να τα διαμορφώσετε ώστε να γίνουν εντελώς δικά σας. Τα πρότυπα έρευνας που προσφέρει η Voxco είναι καλοσχεδιασμένα και με μεγάλη απόκριση.

Το Voxco διαθέτει επίσης δυνατότητες λογικής έρευνας. Επιτρέπει στους ερωτηθέντες να παραλείψουν οποιοδήποτε τμήμα της έρευνας, εάν αυτές οι ενότητες δεν ισχύουν για αυτούς. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει επίσης να σχεδιάζετε έρευνες με ερωτήσεις υπό όρους.

Αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πολύγλωσσες έρευνες με διάφορους τύπους ερωτήσεων, όπως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις μήτρας, τράπεζες ερωτήσεων και ούτω καθεξής. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αρχεία πολυμέσων ως απάντηση στις ερωτήσεις.

Ωστόσο, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο σχετικά με το Voxco είναι η λεπτομερής αναφορά της έρευνας και η δυνατότητα ανάλυσης. Αυτό βασικά διαθέτει πολλά μικρά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν με αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση απόκρισης, οπτικοποιήσεις, τυπικές και προσαρμοσμένες αναφορές και ένα λεπτομερές εργαλείο ανάλυσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στατιστικές αναλύσεις, αναλύσεις συναισθημάτων, cross tabs και πολλά άλλα.

Αυτό το λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων υποστηρίζει περαιτέρω την ενσωμάτωση CRM και κοινωνικών μέσων. Και η δυνατότητα διανομής ερευνών περιλαμβάνει διανομή email, διανομή μεταξύ καναλιών, ανώνυμες απαντήσεις, ενσωματωμένες έρευνες και πολλά άλλα.

Συνολικά, θα έλεγα ότι το Voxco μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της έρευνας οποιουδήποτε, και το καλύτερο μέρος είναι ότι κάνουν συνεχώς θετικές αλλαγές για τη βελτίωση των δυνατοτήτων και των λειτουργιών του. Αν και υστερούν λίγο στην ενότητα υποστήριξης πελατών και τεκμηρίωσης, έχουν κάνει ορισμένες θετικές αλλαγές σε αυτό το θέμα.

QuestionPro

Το QuestionPro είναι μια ολοκληρωμένη λύση διαδικτυακής έρευνας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη συλλογή δεδομένων στο διαδίκτυο όσο και για την εκτέλεση ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης. Επομένως, εάν οι έρευνές σας έχουν συχνά ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, το QuestionPro μπορεί να είναι πολύ κατάλληλο για εσάς.

Το QuestionPro διαθέτει μια συλλογή από 350+ πρότυπα έρευνας μαζί με 40+ τύπους ερωτήσεων, 15+ τύπους υπό όρους και λογικούς τύπους και διάφορες αναφορές έρευνας. Όλες αυτές οι δυνατότητες είναι εύκολα προσβάσιμες για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων ερευνών, δημοσκοπήσεων, κουίζ, δοκιμών και πολλά άλλα με τη βοήθεια του εύχρηστου πίνακα ελέγχου.

Εκτός από τη δημιουργία διαφόρων τύπων ερευνών, το QuestionPro προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για να τα διαμορφώσετε και να τα κάνετε εντελώς δικά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαμορφώσετε πρότυπα έρευνας ώστε να αντιπροσωπεύουν την επωνυμία σας χρησιμοποιώντας το λογότυπό σας, τα έγχρωμα θέματα, τις γραμματοσειρές και πολλά άλλα.

Αφού δημιουργήσετε την έρευνά σας, το QuestionPro προσφέρει εργαλεία για να προσεγγίσετε τους ερωτηθέντες σας από διάφορα κανάλια, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email, SMS, κωδικούς QR και ενσωματωμένα αναδυόμενα παράθυρα. Επιπλέον, η εφαρμογή για κινητά εκτός σύνδεσης σάς επιτρέπει να συλλέγετε απαντήσεις σε έρευνες από ερωτηθέντες που κατοικούν σε περιοχές με περιορισμένη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το QuestionPro υποστηρίζει επίσης την ενσωμάτωση διαφόρων εφαρμογών τρίτων, συμπεριλαμβανομένων CRM, εργαλείων παραγωγικότητας, εργαλείων αυτοματισμού μάρκετινγκ και άλλων. Το QuestionPro σάς στέλνει επίσης αναφορές σε πραγματικό χρόνο απευθείας στον πίνακα ελέγχου σας. Αυτές οι αναφορές μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την απόδοση της έρευνάς σας.

Προσφέρει 40+ αναφορές δεδομένων, επιτρέποντάς σας να κατανοήσετε διάφορες πτυχές της επιχείρησής σας και να κάνετε μελλοντικές στρατηγικές. Επιπλέον, αυτές οι αναφορές μπορούν να ληφθούν σε διάφορες μορφές, όπως PDF, Excel, Word και SPSS. Ωστόσο, οι δωρεάν χρήστες δεν μπορούν να κατεβάσουν αναφορές σε μορφή SPSS.

Ωστόσο, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στο QuestionPro είναι ότι προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα ζωής. Παρόλο που θα λάβετε περιορισμένη πρόσβαση στο εργαλείο, αυτό το δωρεάν πρόγραμμα θα είναι αρκετά καλό για όλες τις βασικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα για προχωρημένους του QuestionPro ξεκινά από 99 $ το μήνα και προσφέρει δωρεάν δοκιμή 10 ημερών, ενώ τα άλλα δύο προγράμματα, το Team Edition και το Research Edition, απαιτούν να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεών τους για να λάβετε μια προσαρμοσμένη προσφορά.

  Πώς να σταματήσετε το Skype από τη σίγαση άλλων ήχων στον υπολογιστή

SurveyMonkey

Το SurveyMonkey είναι ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο όσον αφορά το λογισμικό εταιρικών ερευνών. Έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Hershey’s, Verizon, HP, Puma, Samsung και Kellogg’s.

Το SurveyMonkey είναι κυρίως γνωστό για τα εργαλεία του που υποστηρίζονται από AI, τα οποία είναι τόσο εύχρηστα που ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί εύκολα να δημιουργήσει, να ξεκινήσει, να διανείμει και να αναλύσει έρευνες.

Διαθέτει μια βιβλιοθήκη 250+ προτύπων ερευνών που επιμελούνται οι ειδικοί, τα οποία μπορείτε εύκολα να επιλέξετε και να διαμορφώσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, ώστε η έρευνα να γίνει εντελώς δική σας. Εκτός από αυτό, αυτό το εργαλείο προτείνει επίσης διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαμορφώσετε και να στείλετε τις έρευνες σας για να συλλέξετε τις καλύτερες απαντήσεις.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια έρευνα από την αρχή και από αυτή την άποψη, η ευφυΐα Genius του SurveyMonkey με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Κατά τη δημιουργία μιας έρευνας, πρέπει απλώς να πληκτρολογήσετε την ερώτησή σας. Και η ευφυΐα που βασίζεται σε AI θα επιλέξει αυτόματα τον σωστό τύπο ερώτησης. Αυτή η νοημοσύνη που βασίζεται σε AI εξαλείφει εντελώς τις εικασίες, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε.

Εκτός από αυτό, αυτός ο αλγόριθμος που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη εξετάζει επίσης τον σχεδιασμό της έρευνάς σας και τις ερωτήσεις που έχετε κάνει. Αφού αναλύσετε τις έρευνές σας, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη σάς δίνει μια εκτιμώμενη βαθμολογία με βάση τις βέλτιστες πρακτικές. Εάν εντοπίσει προβλήματα, απλώς σας ενημερώνει για να τα ελέγξετε και να τα διορθώσετε.

Αυτός ο αλγόριθμος σάς βοηθά με πληροφορίες σχετικά με το εκτιμώμενο ποσοστό επιτυχίας, το ποσοστό των ερωτηθέντων που θα ολοκληρώσουν την έρευνα, τον κατά προσέγγιση χρόνο ολοκλήρωσης της έρευνας και άλλα. Σας παρέχει επίσης πιθανά σφάλματα έρευνας και τρόπους για να τα διορθώσετε.

Συνολικά, είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων με μεγάλη φήμη στην αγορά. Η δημοτικότητά του διασφαλίζει ότι θα λαμβάνετε πάντα αξιόπιστες υπηρεσίες. Με προγράμματα που ξεκινούν από μόλις 25 $/χρήστη το μήνα, έχει επίσης αρκετά λογικές τιμές σε σύγκριση με άλλα προγράμματα εταιρικής έρευνας στην αγορά.

Typeform

Το Typeform είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο λογισμικό συλλογής δεδομένων που διαθέτει πολλά βασικά χαρακτηριστικά για το σχεδιασμό εντυπωσιακών μορφών και τη συγκράτηση των δεδομένων που συλλέγετε. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν ελκυστικές έρευνες και να συλλέγουν δεδομένα υψηλής ποιότητας.

Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται λογικά άλματα. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε πολλές φόρμες σε μία και, ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν οι χρήστες, αυτό θα τους οδηγήσει σε διαφορετικές διαδρομές για την υπόλοιπη έρευνα. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε όσα λογικά άλματα θέλετε σε μια έρευνα. Σας βοηθά να κάνετε πολλές παραλλαγές έρευνας ειδικά προσαρμοσμένες για μεμονωμένους ερωτηθέντες.

Αυτή η δυνατότητα δεν είναι μόνο καλή για τους αναγνώστες αλλά και για τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να συλλέγετε δεδομένα υψηλής ποιότητας από συγκεκριμένους ερωτηθέντες. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λογικά άλματα κατά την προσφορά υπηρεσιών σε πελάτες, προσφέροντας προσαρμοσμένες υπηρεσίες από μια ενιαία μορφή που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά μετατροπής.

Υπάρχει επίσης μια τεράστια βιβλιοθήκη προτύπων ερευνών που προσφέρει η Typeform που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού της έρευνας. Η τεράστια βιβλιοθήκη του διαθέτει πρότυπα σχεδιασμένα για επιχειρηματικούς σκοπούς, που κυμαίνονται από έρευνες και ερωτηματολόγια έως πρότυπα για πωλήσεις, σχόλια και εκδηλώσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε τυχόν προσχεδιασμένα πρότυπα από τη βιβλιοθήκη που καλύπτουν τις ανάγκες σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο πρότυπο που να ταιριάζει με τους στόχους της έρευνάς σας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε πρότυπο και να το προσαρμόσετε όπως θέλετε. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε από την αρχή, αν και η προσαρμογή ενός προσχεδιασμένου προτύπου θα ήταν ευκολότερη από τη δημιουργία ενός από την αρχή.

Εκτός αυτού, υποστηρίζει μια τεράστια λίστα επεκτάσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τις έρευνες σας με περισσότερη λειτουργικότητα και να συλλέξετε περισσότερα δεδομένα. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ενσωματώσεις περιλαμβάνουν τα Έγγραφα Google, Slack, HubSpot, AirTable και άλλα.

Τούτου λεχθέντος, παρόλο που η πλατφόρμα είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά εταιρικών ερευνών και μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της, δεν διαθέτει τις καλύτερες επιλογές ανάλυσης δεδομένων. Επομένως, εάν θέλετε να βουτήξετε βαθιά στα δεδομένα συμπεριφοράς των πελατών ή να αναλύσετε σύνθετα δεδομένα, θα πρέπει καλύτερα να τα συνδυάσετε με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο.

Η τιμολόγηση για μια ετήσια συνδρομή κοστίζει 25 $ το μήνα για το Βασικό πρόγραμμα, 50 $ το μήνα για το πρόγραμμα Plus και 83 $ το μήνα για το επιχειρηματικό σχέδιο. Μπορείτε βασικά να εξοικονομήσετε 16% εάν χρεώνεστε ετησίως. Εκτός από αυτό, προσφέρει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα στο οποίο μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε και ένα πρόγραμμα Enterprise για το οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεών του.

Φόρμες Google

Το Google Forms είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα δημιουργίας ερευνών και φορμών στο διαδίκτυο. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με τις Φόρμες Google είναι ότι αυτό το λογισμικό εταιρικής έρευνας είναι εντελώς δωρεάν και εύκολα διαθέσιμο για άτομα και επιχειρήσεις με λογαριασμό Google. Εκτός αυτού, το Google Forms είναι επίσης διαθέσιμο με το Google Workspace χωρίς επιπλέον κόστος.

Ένα άλλο καλό πράγμα για τις Φόρμες Google είναι ότι συνοδεύεται από μια δέσμη εργαλείων συνεργασίας, όπως Έγγραφα, Φύλλα και άλλα. Ωστόσο, το Google Forms δεν είναι τόσο ισχυρό όσο άλλα λογισμικά ερευνών στη λίστα και επομένως είναι πιο κατάλληλο για απλές έρευνες.

Ξεκινώντας με τη βιβλιοθήκη προτύπων, το Google Forms προσφέρει 17 προσχεδιασμένα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτά τα πρότυπα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες – Προσωπικά, Εργασιακά και Εκπαιδευτικά. Προφανώς, ο κατάλογος προτύπων δεν είναι τόσο εκτενής σε σύγκριση με άλλα λογισμικά της λίστας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το CORS με Cookie HTTPOnly για ασφαλές διακριτικό;

Οι Φόρμες Google σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε φόρμες που περιέχουν διαφορετικούς τύπους ερωτήσεων, όπως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σύντομη και μεγάλη απάντηση και αναπτυσσόμενες ερωτήσεις. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να ανεβάσετε αρχεία, αλλά δεν μπορείτε να δεχτείτε πληρωμές, να δημιουργήσετε ερωτήσεις βασισμένες σε πολυμέσα ή να δημιουργήσετε ιεραρχικά μενού.

Μπορείτε, ωστόσο, να δημιουργήσετε έρευνες που βασίζονται στη λογική υπό όρους, όπου η λογική μπορεί να εφαρμοστεί σε αναπτυσσόμενες ερωτήσεις ή ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι έλεγχοι για τη λογική υπό όρους είναι κάπως περιορισμένοι, ειδικά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πραγματικά θαυμάζω στις Φόρμες Google είναι τα στοιχεία ελέγχου που προσφέρει για την επικύρωση των απαντήσεων φορμών. Οι Φόρμες Google σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε κανονικές εκφράσεις για να διαμορφώσετε τις απαντήσεις που γίνονται δεκτές για αυτές τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Μια πτυχή όπου το Google Forms δυσκολεύεται πραγματικά είναι η ανάλυση δεδομένων. Δημιουργεί αυτόματα γραφήματα των δεδομένων, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ελέγχου για να φιλτράρουν αυτά τα γραφήματα. Ευτυχώς, όλες οι απαντήσεις στις έρευνες που λαμβάνετε μπορούν να εξερευνηθούν στα Φύλλα Google. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε τα Φύλλα Google με συγκεντρωτικούς πίνακες και οπτικοποιήσεις δεδομένων.

Συνολικά, οι Φόρμες Google μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για οργανισμούς μικρού έως μεσαίου επιπέδου που θέλουν κυρίως να λαμβάνουν βασικές απαντήσεις σε έρευνες. Οι δυνατότητες είναι κάπως περιορισμένες και το συνολικό εργαλείο δεν είναι τόσο στιβαρό όσο άλλα, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι δεν πληρώνετε τίποτα, εξακολουθεί να είναι μια αξιόλογη επιλογή.

Φόρμες Microsoft

Εάν είστε χρήστης του Microsoft 365, μπορείτε να θεωρήσετε το Microsoft Forms μια καλή επιλογή για λογισμικό εταιρικής έρευνας. Αυτό συμβαίνει επειδή το Microsoft Forms διατίθεται δωρεάν για χρήστες του Microsoft 365 με τη συνδρομή τους στο Office 365. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης ένα μειονέκτημα, καθώς δεν μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά συνδρομή για Microsoft Forms.

Τούτου λεχθέντος, το Microsoft Forms μοιάζει περισσότερο με ένα βασικό εργαλείο δημιουργίας φορμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη συλλογή απαντήσεων και σχολίων σε έρευνες. Διαθέτει μια αξιοπρεπή βιβλιοθήκη προτύπων που αποτελείται από 36 διαφορετικά πρότυπα σχεδιασμένα για πολλές επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες, όπως έρευνες ανατροφοδότησης, εγγραφή συμβάντων, μελέτη ανταγωνιστικής ανάλυσης και πολλά άλλα.

Όλα αυτά τα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για διάφορους τύπους συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των προγραμμάτων περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές. Η προσαρμογή αυτών των προτύπων είναι επίσης ένα cakewalk και μπορεί να γίνει αβίαστα χωρίς προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

Ωστόσο, το Microsoft Forms είναι ένα αρκετά βασικό πρόγραμμα δημιουργίας φορμών. Επομένως, δεν διαθέτει πολλές προηγμένες δυνατότητες, όπως η λογική υπό όρους και ενσωματώσεις τρίτων. Μπορείτε, ωστόσο, να προσθέσετε κείμενο, αξιολογήσεις, κατατάξεις, ημερομηνία, καθαρή βαθμολογία προωθητή, κλίμακα Likert και πολλά άλλα στις φόρμες σας για να τις κάνετε πιο ελκυστικές.

Η ευκολία του Microsoft Forms το καθιστά εξαιρετικά διαισθητικό και δεδομένου ότι δεν διαθέτει πολλές προηγμένες δυνατότητες, δεν υπάρχουν περίπλοκες ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια στο πρόγραμμα επεξεργασίας κάνοντας απλά κλικ στο ερωτηματικό και πληκτρολογώντας το ερώτημά σας. Θα σας δείξει σχετικά άρθρα και οδηγούς.

Ένα άλλο πράγμα που μου άρεσε στο Microsoft Forms είναι οι γλώσσες που υποστηρίζει. Το Microsoft Forms υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή 84 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο σκοτεινές. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο έως και 11 γλώσσες σε μία φόρμα.

Εάν ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί Microsoft Suite για επιχειρήσεις, το Microsoft Forms μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Ωστόσο, θα περιοριστείτε σε όλες τις βασικές λειτουργίες και λειτουργίες. Εάν θέλετε να συμπυκνώσετε λεπτομερή δεδομένα, θα πρέπει να εξετάσετε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων από τη λίστα.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων;

Όταν επιλέγετε ένα καλό λογισμικό εταιρικής έρευνας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μερικές από αυτές τις σημαντικές εκτιμήσεις είναι:

  • UI/UX – Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη το λογισμικό εταιρικών ερευνών με καλό UI/UX, καθώς η διεπαφή χρήστη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη χρηστικότητα του λογισμικού. Επιπλέον, το UI/UX επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα και ελαχιστοποιεί τα σφάλματα.
  • Λειτουργίες και λειτουργίες – Πριν αποφασίσετε, σας συνιστούμε να αναφέρετε όλες τις δυνατότητες που θέλετε και να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων που επιλέγετε έχει όλες αυτές τις δυνατότητες. Γενικά, εάν έχετε βασικές ανάγκες, οι Φόρμες Google ή οι Φόρμες της Microsoft μπορούν να είναι εξαιρετικές επιλογές. Από την άλλη πλευρά, για να συμπυκνώσετε λεπτομερή δεδομένα, έχετε επιλογές όπως Typeform, SurveyMonkey, Survey Sparrow κ.λπ.
  • Ασφάλεια δεδομένων και απόρρητο – Η ασφάλεια και το απόρρητο δεδομένων είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, ειδικά όταν ασχολείστε με ευαίσθητα δεδομένα χρήστη. Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό που επιλέγετε λαμβάνει όλες τις βασικές προφυλάξεις που σχετίζονται με την ασφάλεια κατά τον χειρισμό των δεδομένων σας και των ερωτηθέντων σας.
  • Υποστήριξη πελατών – Η καλή υποστήριξη πελατών μπορεί να σας βοηθήσει με διάφορα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής βοήθειας, της επιβίβασης και της εκπαίδευσης, και, το πιο σημαντικό, για να λάβετε συμβουλές από ειδικούς. Επομένως, αναζητήστε λογισμικό έρευνας που προσφέρει αξιόπιστη υποστήριξη πελατών.
  • Ενσωμάτωση – Η ενσωμάτωση εργαλείων όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το CRM και άλλα στο λογισμικό εταιρικής έρευνας μπορεί να σας βοηθήσει με τη συλλογή και ενοποίηση δεδομένων, τον εξορθολογισμό της ροής εργασιών, την ολιστική ανάλυση δεδομένων και τη βελτίωση της ακρίβειας των δεδομένων. Επομένως, η επιλογή ενός λογισμικού έρευνας που υποστηρίζει την ενσωμάτωση των εργαλείων που χρησιμοποιείτε συχνά είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή.

Τελικές Λέξεις

Να το έχετε – ένα λεπτομερές άρθρο που καλύπτει το καλύτερο λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων στην αγορά.

Πριν κάνετε μια επιλογή, σας συνιστώ να σκεφτείτε τι χρειάζεστε και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα εργαλείο που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Στη σύστασή μου, εάν χρειάζεστε βασικό λογισμικό έρευνας επιχειρήσεων, μπορείτε να εξετάσετε το Google Forms ή το Microsoft Forms. Ωστόσο, εάν θέλετε να συλλέξετε περισσότερα δεδομένα, μπορείτε να εξετάσετε και άλλα εργαλεία από τη λίστα, όπως το Survey Sparrow, το Typeform, το Sogolytics και άλλα. Αυτά είναι εξαιρετικά εργαλεία για τη συλλογή λεπτομερών δεδομένων.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στις διαδικτυακές εφαρμογές έρευνας για να κερδίσετε χρήματα.