8 Λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων για να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασίας σας

Τα συμβόλαια αποτελούν τη γραμμή εσόδων κάθε επιχείρησης και το λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων διασφαλίζει ότι το κανάλι είναι άψογο και έγκαιρο.

Οι επιχειρηματικές συμβάσεις γίνονται πλέον πλήρως ψηφιοποιημένες. Δεν υπάρχει πλέον σύνταξη εγγράφων, τελική σύνταξη, υπογραφή, ταχυδρομική αλληλογραφία κ.λπ. Η ομάδα χρηματοδότησης, πωλήσεων ή υποστήριξης πελατών χρησιμοποιεί πλέον αυτοματοποιημένα εργαλεία για την παραγωγή εκατοντάδων συμβολαίων καθημερινά.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει καμία εφαρμογή διαχείρισης συμβολαίων, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Παρουσιάζουμε την απόλυτη λίστα εφαρμογών διαχείρισης συμβολαίων παρακάτω, ώστε να μπορείτε απλώς να επιλέξετε.

Πίνακας περιεχομένων

Ποιος είναι ο σκοπός του λογισμικού διαχείρισης συμβολαίων;

Οι εφαρμογές διαχείρισης συμβάσεων καθιστούν τη διαδικασία της σύμβασης αβίαστη διεκπεραιώνοντας τις διαπραγματεύσεις μέχρι την τελική υπογραφή. Ακούγεται ενδιαφέρον? Βρείτε παρακάτω μερικούς δημοφιλείς σκοπούς:

Μείωση χρονικού πλαισίου σύμβασης

Συνήθως χρειάζονται έως και 4 εβδομάδες για να οριστικοποιηθεί ένα προσχέδιο περιεχομένου σύμβασης. Εάν είστε υπεύθυνος για τη σύνταξη συμβολαίων, εντυπωσιάστε τον διευθυντή σας συντάσσοντας επαγγελματικές συμβάσεις μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας επίσης ισχυρή διαχείριση συμβολαίων.

Αύξηση της ακρίβειας της σύμβασης

Τα ακούσια λάθη σε ένα έγγραφο συμβολαίου θα μπορούσαν να σπάσουν μια καλή συμφωνία και να μειώσουν την εμπιστοσύνη της εταιρείας σας. Μπορείτε να αποφύγετε τέτοιες ατυχίες χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα εργαλεία συμβολαίου. Τέτοια εργαλεία χρησιμοποιούν προηγούμενες επαφές για την αυτόματη συμπλήρωση ζωτικών στοιχείων, πεδίων, δεδομένων κ.λπ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κάποιες εξατομίκευση και τροποποιήσεις στα συμπληρωμένα δεδομένα για να κάνετε τη σύμβαση ενημερωμένη.

Αυτοματισμός βασικών διαδικασιών

Μια διαδικασία συμβολαίου περιλαμβάνει πολλά βήματα όπως διαπραγμάτευση, δημιουργία, προσχέδια προσφορών, ενημερωμένες προσφορές, ανανεωμένες προσφορές, υπενθυμίσεις υπογραφής συμβολαίου κ.λπ. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε όλα αυτά τα βήματα χρησιμοποιώντας λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων για να εξοικονομήσετε τη λογική σας και, φυσικά, επίσης πολλά έγγραφα .

Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής υπογραφής

Η ομάδα πωλήσεων και υποστήριξης πελατών μπορεί να συνεχίσει να μεταφέρει τη διαδικασία υπογραφής συμβολαίου από το ένα άτομο στο άλλο μέσω των eSignatures. Η ψηφιακή υπογραφή εγγράφων είναι ταχύτερη από την προσωπική υπογραφή.

Τώρα που μάθατε τους σκοπούς πίσω από τις εφαρμογές διαχείρισης συμβολαίων, ήρθε η ώρα να μάθετε μερικές δημοφιλείς εφαρμογές διαχείρισης συμβολαίων.

PandaDoc

Ενώ το PandaDoc είναι ένα δημοφιλές και ισχυρό λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων, κάνει περισσότερα από αυτό. Εκτός από το ότι σας επιτρέπει να προσαρμόσετε, να διαπραγματευτείτε και να συμπεριλάβετε το eSign σε πολύπλοκα συμβόλαια, διατηρεί τις συνομιλίες σε κίνηση και λειτουργεί με την ταχύτητά σας.

Αυτή η πλούσια σε χαρακτηριστικά πλατφόρμα περιέχει εκατοντάδες πρότυπα συμβάσεων που μπορείτε να προσαρμόσετε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης και να μοιραστείτε με τους πελάτες σας αμέσως. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιβλιοθήκη των προεγκεκριμένων επιλογών ρήτρας για να δημιουργήσετε συμβάσεις χωρίς σφάλματα για πολλαπλές χρήσεις.

Τα επισημασμένα χαρακτηριστικά του PandaDoc είναι:

 • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο
 • Απρόσκοπτη επεξεργασία πληρωμών
 • Εφαρμογή για κινητά για Android και iOS
 • Απεριόριστα έγγραφα και χρήστες
 • Ενσωμάτωση CRM για εισαγωγή δεδομένων πελατών

Σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία διαχείρισης συμβολαίου αυτοματοποιώντας εργασίες όπως η έγκριση, η παραγγελία υπογραφής και τα εξατομικευμένα δικαιώματα χρήστη. Τα μέλη της ομάδας μπορούν επίσης να σχολιάσουν το έγγραφο ή να συνεχίσουν τη συνομιλία μέσω της γενικής λειτουργίας συνομιλίας.

Συμβόλαια Zoho

Το Zoho Contracts είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων που σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τον κύκλο ζωής του συμβολαίου. Βοηθά τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης συμβάσεων βελτιώνοντας τη συμμόρφωση και μετριάζοντας τους επιχειρηματικούς κινδύνους. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας που σχετίζονται με τη σύμβαση, από τη δημιουργία εγγράφων, την έγκριση και τη διαπραγμάτευση έως την υπογραφή.

  4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθετε να κωδικοποιείτε

Τα βασικά χαρακτηριστικά των συμβάσεων Zoho είναι:

 • Νομικά δεσμευτικές υπογραφές
 • Στοιχεία δράσης για υπενθυμίσεις
 • Προκαθορισμένοι ρόλοι χρήστη και δικαιώματα πρόσβασης
 • Κρυπτογράφηση και ιδιωτικά κέντρα δεδομένων
 • Κεντρικό αποθετήριο για επιχειρήσεις

Μπορείτε να δημιουργήσετε άμεσα νέα συμβόλαια με τον οδηγό δημιουργίας συμβολαίων, να δοκιμάσετε τυχόν προκαθορισμένα πρότυπα για κοινά συμβόλαια ή να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα πρότυπα. Δυνατότητες όπως ο ενσωματωμένος επεξεργαστής εγγράφων, οι αλλαγές παρακολούθησης και τα σχόλια κάνουν τη συνεργασία εγγράφων απρόσκοπτη για εσάς.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα για να σχεδιάσετε τη ροή εργασιών έγκρισης, να λάβετε πολύτιμες πληροφορίες δεδομένων από τα αναλυτικά στοιχεία, να καταγράψετε το ιστορικό συμβάσεων, να δείτε τις τρέχουσες αλλαγές και να διαχειριστείτε τις υποχρεώσεις της σύμβασης.

Εργασίες Συμβολαίου

Αν ψάχνετε για ένα απλό λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ρυθμιστεί, επιλέξτε το ContractWorks. Όχι μόνο αυξάνει δραστικά την προβολή του συμβολαίου σας αλλά και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να χάσετε την επόμενη ημερομηνία ανανέωσης.

Τα επισημασμένα χαρακτηριστικά του ContractWorks είναι:

 • Προσαρμοσμένες, προγραμματισμένες αναφορές που καλύπτουν όλες τις πτυχές
 • Απεριόριστες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις για σημαντικά συμβόλαια
 • Ετικέτες AI για εύκολη πλοήγηση και αναζήτηση συμβολαίων
 • Έξυπνα εργαλεία AI για την παρακολούθηση βασικών σημείων δεδομένων
 • Διαισθητικό GUI και αποκλειστικός διαχειριστής υλοποίησης

Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε απεριόριστο αριθμό χρηστών ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε. Χρησιμοποιώντας το OCI και τη δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης, μπορείτε να βρείτε αμέσως τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που χρειάζεστε.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να αποθηκεύετε όλα τα συμβόλαια σε ένα επεκτάσιμο και ασφαλές αποθετήριο συμβάσεων. Η ενσωματωμένη δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής σάς δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε, να υπογράφετε και να αρχειοθετείτε συμβάσεις από οπουδήποτε.

Ομόνοια

Το Concord είναι μια ενιαία πλατφόρμα για όλες τις διαδικασίες του συμβολαίου σας. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη σύνταξη, την έγκριση, την ηλεκτρονική υπογραφή και την αποθήκευση συμβολαίων και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του κύκλου ζωής της σύμβασης.

Σε αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να εκτελέσετε άλλες βασικές εργασίες, όπως εξωτερική διαπραγμάτευση, αναζήτηση συμβάσεων, διαχείριση ειδοποιήσεων προθεσμίας και αναφορά. Διευκολύνει επίσης τη συνεργατική κόκκινη γραμμή εγγράφων, τα σχόλια και τη συνομιλία με συναδέλφους και προμηθευτές.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Concord περιλαμβάνουν:

 • Τακτική αυτοματοποίηση εργασιών με πλούσια ενσωμάτωση
 • Πληροφορίες σχετικά με τις συμβάσεις με σύγκριση πεδίου
 • Ειδοποιήσεις μέσω email για ανανέωση συμβολαίου ή προθεσμία
 • Απεριόριστες νομικά δεσμευτικές υπογραφές
 • Αυτόματη δρομολόγηση και έγκριση εγγράφων

Το Concord υποστηρίζει την ενοποίηση με πολλές εφαρμογές για να εξομαλύνει τη ροή εργασίας σας. Μπορείτε να το ενσωματώσετε με 4000+ εφαρμογές μέσω του Zapier ή να χρησιμοποιήσετε το REST API και τα webhook του. Επιπλέον, μπορείτε να το συνδυάσετε με Salesforce, DocuSign, Dropbox, Box, Google Drive, Slack, Hubspot, Microsoft Teams, Typeform, Google Forms και πολλά άλλα.

DocuSign CLM

Το DocuSign CLM είναι η σωστή επιλογή για μικρές επιχειρήσεις, καθώς προσφέρει οικονομικά αποδοτικό λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων. Σας βοηθά να οργανώσετε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργώντας προσαρμοσμένες συμφωνίες, αυτοματοποιώντας την πολυάσχολη εργασία με συμβόλαια και μαθαίνοντας για τις τάσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα συμβόλαιο χρησιμοποιώντας πρότυπα, βιβλιοθήκες προτάσεων, πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης και κανόνες υπό όρους. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ελέγξετε την έκδοση και τη δρομολόγηση συμβάσεων για εσωτερική και εξωτερική αναθεώρηση.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του DocuSign CLM είναι τα εξής:

 • Αυτοματοποίηση εργασιών και πολύπλοκη διαχείριση ροής εργασιών
 • Εξοικονομεί χρόνο με την τυποποίηση των διαδικασιών διαχείρισης συμβολαίων
 • Αφαιρεί τα σημεία συμφόρησης για αποτελεσματική εργασία
 • Υποστηρίξτε την επιχειρηματική ευφυΐα με γρήγορη αναθεώρηση και πληροφορίες τάσεων
 • Ομαλή και εύκολη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας
  Antivirus Plus 2018 με έκπτωση 58% (Ισχύει 6 Δεκεμβρίου)

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν το DocuSign CLM για να αποθηκεύουν συμβόλαια σε ένα κεντρικό αναπνευστικό σύστημα, να διαχειρίζονται υποχρεώσεις, να αναζητούν συμφωνίες με φίλτρα και πολλά άλλα. Η εφαρμογή έχει περισσότερα από 100 προρυθμισμένα βήματα ροής εργασιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία, τον έλεγχο, την έγκριση και την αποθήκευση συμβολαίων.

Συμβόλαιο κυνηγόσκυλο

Χάνετε συχνά τα ίχνη των σημαντικών συμβολαίων σας; Το Contract Hound είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Αυτό το απλό λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων σάς επιτρέπει να βρίσκετε, να αποθηκεύετε και να οργανώνετε εύκολα όλα τα συμβόλαια, ώστε να μπορείτε να αφήσετε τις ανησυχίες σας στην άκρη.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Contract Hound είναι:

 • Αποθηκεύστε και οργανώστε έγγραφα σε μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης
 • Δυνατότητα προσθήκης απεριόριστων χρηστών δωρεάν για προβολή μιας επαφής
 • Ασφαλής υπογραφή και έγκριση μέσω ενσωματώσεων
 • Αποκρινόμενη ομάδα υποστήριξης για να σώσει την πλάτη σας
 • Αποθηκευτικός χώρος αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας με προστασία έκτακτης ανάγκης

Μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις για ημερομηνίες λήξης και ανανέωσης συμβολαίου. Μπορείτε να προσφέρετε άδεια μόνο για ανάγνωση ή σύνταξη στους συναδέλφους που προτιμάτε σε αυτήν την πλατφόρμα. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Contract Hound για να ελέγξουν και να υπογράψουν συμβάσεις, να διαχειριστούν επιχορηγήσεις και να παρακολουθήσουν αλλαγές.

CMx

Το CMx είναι το δυναμικό εργαλείο all-in-one για όλες τις εργασίες διαχείρισης συμβολαίων. Αυτή η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο σε cloud όσο και σε εσωτερική εγκατάσταση. Με τη βοήθειά του, οι εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα της Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Συμβολαίων σε μία πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων, νομικών συμφωνιών και σχετικών εγγράφων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε συμβόλαια χωρίς κόπο, αξιοποιώντας την εγκεκριμένη εισαγωγή ρήτρας στο MS Word μέσω μεταφοράς και απόθεσης. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε όλες τις εκδόσεις συμβολαίου στο κεντρικό αναπνευστικό συμβόλαιο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής CMx είναι:

 • Προηγμένα αναλυτικά στοιχεία με δεδομένα με δυνατότητα δράσης, προσαρμοσμένες και προγραμματισμένες αναφορές
 • Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, ασφαλής πολλαπλή μίσθωση, πιστοποιητικό SSL
 • Κρυπτογραφημένα δεδομένα που αποθηκεύονται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων
 • Ροές εργασιών για αναθεώρηση και έγκριση συμβολαίων
 • Εύκολη διαμόρφωση και λεπτόκοκκη άδεια

Υποστηρίζει επίσης την ενοποίηση με διάφορους επεξεργαστές, εφαρμογές και πλατφόρμες SSO όπως το Google Workspace, το Salesforce, το Microsoft Dynamics, το Okta, το MS Office 365 και το Azure Active Directory.

Evisort

Αναζητάτε κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων για την ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας; Σε αυτήν την περίπτωση, το Evisort θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή για την εταιρεία σας. Αυτό το εργαλείο διαχείρισης συμβολαίων με τεχνητή νοημοσύνη σάς βοηθά με τη μείωση του φόρτου εργασίας, τις ειδοποιήσεις λήξης συμβολαίου, την ταχύτερη αναζήτηση συμβολαίου και τον μειωμένο χρόνο συναλλαγής συμβολαίου.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εφαρμογής Evisort είναι:

 • Αυτοματοποίηση συμβάσεων για την αύξηση των πόρων
 • Διαφανείς διαδικασίες έγκρισης για την επιβολή της συμμόρφωσης
 • Αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις ενεργοποίησης
 • Προηγμένες αναλύσεις συμβάσεων, αναφορές και οπτικοποίηση
 • Ενσωμάτωση χωρίς κώδικα και διαχείριση πρόσβασης

Με την πλατφόρμα Contract Intelligence του Evisort, μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαχείριση συμβολαίων. Βελτιώνει επίσης τις ροές εργασιών για να βοηθήσει την ομάδα σας να επικεντρωθεί στη στρατηγική δουλειά και να συνεργαστεί για ταχύτερο κλείσιμο της συμφωνίας. Αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει την ενοποίηση με εφαρμογές όπως το Gmail, το Google Drive, το AWS, το SharePoint, το DocuSign, το Adobe Sign, το Box και το Salesforce.

Βασικά χαρακτηριστικά του Εργαλείου Διαχείρισης Συμβάσεων

Ένα λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων αξίζει όταν διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:

Πρότυπα συμβάσεων

Η εφαρμογή θα πρέπει να προσφέρει τα κανονικά πρότυπα που χρησιμοποιούν συχνά οι επιχειρήσεις. Θα πρέπει επίσης να προσφέρει μια επιλογή μετατροπής μιας νέας σύμβασης σε πρότυπο για το μέλλον.

Κεντρικό Αποθετήριο Περιεχομένου Συμβολαίου

Θα πρέπει να υπάρχει μια βάση δεδομένων για το περιεχόμενο που θα χρησιμοποιούν συχνά οι συμβάσεις. Ο χειριστής θα πρέπει να μπορεί να προσαρμόσει τα πεδία όπως απαιτείται.

Έλεγχος πρόσβασης βάσει ρόλων

Οι αντιπρόσωποι επί τόπου πωλήσεων, οι υπάλληλοι γραφείου, η υποστήριξη πελατών, ο συντάκτης συμβολαίων, οι PA του διαχειριστή και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να έχουν διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στο κοστούμι.

  7 Εργαλεία παρακολούθησης Apache Cassandra για να παρακολουθείτε την απόδοση της βάσης δεδομένων

Ασφαλής και κρυπτογραφημένη αποθήκευση

Ένα ισχυρό λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων θα χρησιμοποιεί λογισμικό ελέγχου ταυτότητας και πρωτόκολλα κρυπτογράφησης για την προστασία των συμβάσεων από κακούς παράγοντες.

OCR, AI, PDF και εκτύπωση

Το λογισμικό πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα OCR εάν χρειάζεται να προσθέσετε περιεχόμενο από ένα φυσικό συμβόλαιο. Ένα AI μπορεί να επεξεργαστεί τις εισόδους για να δημιουργήσει καθαρά και επαγγελματικά PDF.

Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστείτε τυπωμένα αντίγραφα, επομένως η επιλογή εκτύπωσης θα πρέπει επίσης να υπάρχει.

Ταμπλό

Ένας πίνακας εργαλείων που εμφανίζει διάφορες μετρήσεις της ομάδας επεξεργασίας συμβολαίων θα βοηθήσει τους διευθυντές, τους οικονομικούς υπαλλήλους και την ηγετική ομάδα να κάνει τα κατάλληλα επιχειρηματικά και οικονομικά σχέδια.

Το λογισμικό διαχείρισης συμβάσεων επόμενης γενιάς θα πρέπει να εμφανίζει έναν πίνακα εργαλείων με συμβάσεις σε εκκρεμότητα, προσχέδια συμβάσεων, συμβάσεις υπό εξέλιξη, συμβάσεις που αποστέλλονται για έγκριση πελάτη και νέες προτάσεις συμβάσεων.

Ενσωματωμένη ηλεκτρονική υπογραφή

Όταν αγοράζετε ένα κοστούμι διαχείρισης συμβολαίων, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει μια λειτουργία eSignature. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε μια άλλη εφαρμογή μόνο για eSignatures. Ο διαχωρισμός αυτής της ζωτικής σημασίας θα επιβραδύνει σίγουρα την ταχύτητα επεξεργασίας του συμβολαίου σας.

Αγωγός Διαδικασίας Συμβολαίου

Η εφαρμογή θα πρέπει να προσφέρει μια διαισθητική ροή εργασίας επεξεργασίας συμβολαίων. Για παράδειγμα, ο πράκτορας πεδίου θα ξεκινήσει τη ροή του συμβολαίου. Στη συνέχεια, η ομάδα πωλήσεων ή προϊόντων θα επαληθεύσει τα στοιχεία της σύμβασης και θα τα προωθήσει στους διαχειριστές.

Μόλις ένας διευθυντής οριστικοποιήσει την τιμολόγηση και τους όρους, το άτομο μπορεί να στείλει τη σύμβαση στην ηγεσία. Και όλα αυτά πρέπει να συμβαίνουν εντός της εφαρμογής.

Παρακολούθηση διαχειριστή

Πρέπει να υπάρχουν προηγμένες δυνατότητες οπτικοποίησης για τους διευθυντές επιχειρήσεων, τους οικονομικούς υπαλλήλους, την ηγεσία και τον ιδιοκτήτη επιχείρησης. Θα διασφαλίσει ότι όλα πάνε σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας.

Τι είναι η τυπική διαδικασία διαχείρισης συμβολαίων;

Η τυπική διαδικασία διαχείρισης συμβολαίων ή ροή εργασιών αποτελείται από έξι βήματα. Ρίξτε μια ματιά σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής.

Δημιουργία

Το πρώτο στάδιο της διαχείρισης της σύμβασης είναι η δημιουργία συμφωνίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο ή να ξεκινήσετε να το γράφετε από την αρχή.

Συνεργασία

Ως βασικό επιχειρηματικό έγγραφο, τα συμβόλαια πρέπει συχνά να περιλαμβάνουν εσωτερική συνεργασία. Πολλαπλές ομάδες δίνουν τις εισροές τους για να οριστικοποιήσουν μια σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας.

Επεξεργασία

Το πρώτο αντίγραφο της συμφωνίας δεν είναι σχεδόν το τελικό. Πρέπει να περάσει από διάφορες αλλαγές επεξεργασίας και έκδοσης για οριστικοποίηση.

Υπογραφή

Όταν ολοκληρωθεί το μέρος της γραφής, πρέπει να υπογράψετε το χαρτί της σύμβασης. Στη σύγχρονη εποχή, η χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών αυξάνεται.

Παρακολούθηση

Υπάρχει επίσης η ανάγκη παρακολούθησης των υποχρεώσεων και της συμμόρφωσης μιας σύμβασης.

Αποθήκευση

Όλα τα συμβόλαια πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα αναπνευστικό με δυνατότητα αναζήτησης, κεντρική και ασφαλή. Έτσι, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να ταξινομήσουν και να βρουν έγγραφα.

Αναφορά

Θα πρέπει να λάβετε μια προσαρμοσμένη αναφορά αναλυτικών στοιχείων για το συμβόλαιό σας με χρήσιμες πληροφορίες. Αυτό σας βοηθά να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Ανανέωση

Σε πολλές περιπτώσεις, τα συμβόλαια ανανεώνονται μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες λήξης της ανανέωσης.

Διαχείριση Συμβάσεων: Βασική Επιχειρησιακή Ικανότητα

Σύνταξη και διαπραγμάτευση σύμβασης

Αρχές Διαχείρισης Συμβάσεων

Διαχείριση συμβολαίου: Μυστικά νίκης

Τελικές Λέξεις

Μέχρι στιγμής, έχετε εξερευνήσει τα οκτώ καλύτερα εργαλεία ως λογισμικό διαχείρισης συμβολαίων που κατακλύζουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παραπάνω ανάλογα με τις επιχειρηματικές σας ανάγκες, τον φόρτο εργασίας των συμβάσεων και τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να πάτε με τη δοκιμή και στη συνέχεια να εγγραφείτε εάν το εργαλείο φαίνεται ικανοποιητικό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε πού να αγοράσετε και να πουλήσετε διαδικτυακές επιχειρήσεις.