8 κορυφαία εργαλεία δοκιμής διείσδυσης δικτύου που θα χρησιμοποιηθούν το 2023

Η δοκιμή διείσδυσης δικτύου είναι μια εξουσιοδοτημένη προσπάθεια εισβολής σε δίκτυο ή υποδομή υπολογιστών για τον εντοπισμό τρωτών σημείων και κινδύνων ασφαλείας.

Συνήθως, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας εκτελούν τις δοκιμές για να βρουν και να εκμεταλλευτούν με ασφάλεια αδυναμίες του δικτύου, όπως ανοιχτές θύρες, εκτεθειμένα δεδομένα, αδύναμη κρυπτογραφία και κωδικούς πρόσβασης. Οι δοκιμές διείσδυσης αποκαλύπτουν επίσης εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων, ανεπαρκή στοιχεία ελέγχου προνομίων, μη επιδιορθωμένα λειτουργικά συστήματα και άλλες ευπάθειες συστήματος.

Στην ιδανική περίπτωση, είναι σημαντικό να αξιολογείτε τακτικά την ασφάλεια και να έχετε μια ολιστική εικόνα ολόκληρου του δικτύου, των λειτουργικών συστημάτων, των εφαρμογών, των συσκευών και άλλων στοιχείων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμή διείσδυσης εσωτερικού δικτύου και δοκιμή διείσδυσης εξωτερικού δικτύου. Αυτό σημαίνει την εκτόξευση επιθέσεων μέσα από το δίκτυο του οργανισμού, το intranet ή έξω από αυτό, όπως από το διαδίκτυο, άλλα δίκτυα, WI-FI και άλλες πηγές.


Πίστωση εικόνας: Synopsys

Γιατί είναι σημαντική η δοκιμή διείσδυσης δικτύου;

Η αξιολόγηση ασφαλείας βοηθά στον εντοπισμό ελαττωμάτων που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εισβολείς και να θέσουν σε κίνδυνο το δίκτυο, την υποδομή, τα δεδομένα και άλλους πόρους. Ελέγχει ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης περιμετρικής ασφάλειας με διάφορους βιομηχανικούς και τυπικούς κανονισμούς και επικυρώνει τις υπάρχουσες λύσεις και πρακτικές ασφάλειας.

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Προσδιορίστε και επιλύστε τα τρωτά σημεία ασφαλείας που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εισβολείς στα στοιχεία, τις υπηρεσίες, τις διαμορφώσεις, τις εφαρμογές και άλλους πόρους δικτύου.
 • Ανακάλυψη περιουσιακών στοιχείων με τα περισσότερα τρωτά σημεία – δίνοντας τη δυνατότητα στον οργανισμό να τα ιεραρχήσει.
 • Προσδιορισμός των ελαττωμάτων ασφαλείας και των πιθανών επιπτώσεων εάν οι εισβολείς εκμεταλλευτούν.
 • Βοηθά τον οργανισμό να αξιολογήσει το δίκτυο και την υποδομή του και, κατά συνέπεια, να λάβει μέτρα όπου χρειάζεται για να ανταποκριθεί στον έλεγχο καθώς και στις απαιτήσεις συμμόρφωσης του κλάδου και της νομοθεσίας.
 • Κερδίστε και διατηρήστε την εμπιστοσύνη των χρηστών και των πελατών.


Δοκιμή διείσδυσης δικτύου – Εικόνα: Purplesec

Δοκιμή διείσδυσης δικτύου – Εικόνα: Purplesec

Δοκιμή διείσδυσης δικτύου – Εικόνα: Purplesec

Κορυφαίες λύσεις δοκιμής διείσδυσης δικτύου

Η επιλογή μιας λύσης δοκιμής διείσδυσης δικτύου διαφέρει από τον έναν οργανισμό στον άλλο, ανάλογα με τις απαιτήσεις, τον τύπο της υποδομής, τον στόχο, τις εσωτερικές δεξιότητες και άλλους παράγοντες.

Με την αγορά γεμάτη προϊόντα, έχουμε συντάξει μια λίστα με τα κορυφαία εργαλεία δοκιμής διείσδυσης δικτύου για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις μοναδικές σας απαιτήσεις.

Εισβολέας Εμπροσθοφυλακής

Εισβολέας Εμπροσθοφυλακής είναι μια αποτελεσματική υπηρεσία δοκιμών διείσδυσης που επιτρέπει στις ομάδες να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν διάφορες αδυναμίες ασφάλειας. Ο υβριδικός σαρωτής ευπάθειας προσφέρει ευρεία κάλυψη που υποστηρίζεται από άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες ασφαλείας κατά παραγγελία.

Επιπλέον, η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχει συνεχείς ελέγχους και έρευνες βάσει πληροφοριών, πραγματοποιώντας ακριβείς εκτιμήσεις και διασφαλίζοντας ότι οι ομάδες δεν χάνουν τίποτα.

Οφέλη

 • Επιτρέπει στους οργανισμούς να πραγματοποιούν ολοκληρωμένη σάρωση ευπάθειας της υποδομής. Διαθέτει επίσης αυτόματη σάρωση που μπορείτε να προγραμματίσετε να εκτελείται στα προτιμώμενα διαστήματα.
 • Παρέχει συνεχή παρακολούθηση της υποδομής σας, επιτρέποντάς σας να εντοπίζετε και να ανταποκρίνεστε γρήγορα σε όλες τις απειλές, συμπεριλαμβανομένων των τρωτών σημείων zero-day. Η υπηρεσία υποστηρίζεται από έμπειρους επαγγελματίες Intruder που ενεργούν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε εντοπισμένο κίνδυνο.
 • Άριστοι και έμπειροι επαγγελματίες ασφάλειας κατά παραγγελία για να ανταποκριθούν όταν οι εσωτερικές ομάδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς σε μια απειλή.
 • Ενσωματώνει χειροκίνητους ελέγχους ευπάθειας για τον εντοπισμό και την αφαίρεση αναφερόμενων απειλών που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ή είναι ψευδώς θετικά.
 • Ενσωματώνεται εύκολα με εργαλεία παραγωγικότητας όπως το Microsoft Teams, το Slack και άλλα.

Απαιτεί βελτίωση στο φιλτράρισμα των ευπαθειών που ανακαλύφθηκαν. Δεν έχει τη δυνατότητα επιλογής και επίλυσης μιας μεμονωμένης ευπάθειας. Θα ήταν υπέροχο να επιλύσετε ένα θέμα ευπάθειας και να επικυρώσετε την επιδιόρθωση χωρίς να εκτελέσετε ξανά ολόκληρη τη δοκιμή.

Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί η σάρωση και επίσης να επιβραδυνθούν ορισμένα μηχανήματα κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Δεν έχει τη δυνατότητα παύσης και συνέχισης των σαρώσεων, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν οι διακομιστές είναι υπερφορτωμένοι.

Astra Pentest

Astra Pentest είναι ένας έξυπνος σαρωτής ευπάθειας που υποστηρίζεται από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας υψηλής εξειδίκευσης. Ένα εξαιρετικό εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε και να αντιμετωπίσετε τρωτά σημεία παρέχοντας ολοκληρωμένη κάλυψη και έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την αντιμετώπιση αδυναμιών ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν.

Επιπλέον, διαθέτει έναν φιλικό προς τον χρήστη πίνακα εργαλείων διαχείρισης που επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας, τους CXO, τους ειδικούς ασφαλείας της Astra και άλλους ενδιαφερόμενους να συνεργάζονται απρόσκοπτα.

  Πώς να ελέγξετε εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι αρκετά γρήγορη για παιχνίδια και Netflix


Εικόνα λεπτομερειών ευπάθειας Astra Pentest: Astra

Εικόνα λεπτομερειών ευπάθειας Astra Pentest: Astra

Εικόνα λεπτομερειών ευπάθειας Astra Pentest: Astra

Οφέλη

 • Σαφείς και εφαρμόσιμες οδηγίες βήμα προς βήμα για την αντιμετώπιση απειλών που ανακαλύπτονται στην υποδομή πληροφορικής σας.
 • Ένας φιλικός προς το CXO ταμπλό που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την πρόοδο της σάρωσης, να ιεραρχείτε και να αντιμετωπίζετε κρίσιμα τρωτά σημεία πιο γρήγορα.
 • Ο έξυπνος σαρωτής χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα διεκπεραίωσης για να δημιουργήσει ένα προφίλ που αντιμετωπίζει το μοναδικό περιβάλλον πληροφορικής και τις απειλές σας.
 • Σε πραγματικό χρόνο και μεγάλη υποστήριξη από άριστα καταρτισμένους ειδικούς ασφαλείας.
 • Παρέχει αυτοματοποιημένη και μη αυτόματη σάρωση ευπάθειας, ενώ σας επιτρέπει να σαρώσετε την περίμετρο του δικτύου και να εκτελέσετε ξανά δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλύσει επαρκώς τα θέματα ευπάθειας.
 • Παρέχει συνεχή και έξυπνη σάρωση και διαθέτει μια συνεχώς εξελισσόμενη μηχανή ασφαλείας που βασίζεται σε νέα CVE και hacks
 • Παρέχει ένα αναγνωρισμένο από τον κλάδο και αξιόπιστο πιστοποιητικό – το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να πληροίτε εύκολα το GDPR, το HIPAA ISO 27001, το SOC2 και άλλες απαιτήσεις συμμόρφωσης.

Οι ολοκληρωμένες σαρώσεις μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν και αυτό μπορεί να καθυστερήσει ορισμένες κρίσιμες υπηρεσίες εντός του οργανισμού. Ενδέχεται να υπάρχουν κάποια ψευδώς θετικά στοιχεία κατά καιρούς και αυτά απαιτούν περισσότερο χρόνο για τη μη αυτόματη επαλήθευση.

Δεν υποστηρίζει την εξαγωγή αναφοράς για μεμονωμένη ευπάθεια. Αν και δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, θα ήταν καλό να ενσωματώσετε το Astra με δημοφιλή εργαλεία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όπως το Telegram, το Teams, το Slack και άλλα, αντί μόνο με email.

Άμυνα στόχων

Άμυνα στόχων είναι ένα προηγμένο εργαλείο δοκιμής διείσδυσης δικτύου και υποδομών που προσφέρει τόσο αυτοματοποιημένη σάρωση όσο και ανθρώπινες πληροφορίες.

Οφέλη

 • Παρέχει μια ολοκληρωμένη σάρωση ευπάθειας ασφαλείας για να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη στάση ασφαλείας σας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι ελεγκτές διείσδυσης Target Defense συχνά προσομοιώνουν εξουσιοδοτημένες επιθέσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και εργαλεία παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται από πραγματικούς επιτιθέμενους.
 • Δοκιμή εσωτερικής και εξωτερικής διείσδυσης για να παρέχει στις ομάδες ασφαλείας πλήρη ορατότητα όλων των τρωτών σημείων
 • Διαθέτει ευέλικτα προγράμματα πληρωμών με ανταγωνιστικές τιμές που το καθιστούν κατάλληλο για όλα τα μεγέθη οργανισμών
 • Διαθέτει έναν σύγχρονο, εύχρηστο πίνακα εργαλείων που επιτρέπει στις ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στη σάρωση και τη διόρθωση ευπάθειας.
 • Παρέχει μια συνεχή, αυτοματοποιημένη σάρωση απαραίτητη για τον γρήγορο εντοπισμό και αντιμετώπιση τυχόν ευπάθειας που έχει εντοπιστεί.

Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα δοκιμών διείσδυσης βοηθά τις ομάδες ασφαλείας να εντοπίσουν και να διορθώσουν ένα ευρύ φάσμα ελαττωμάτων ασφαλείας πριν τα βρουν και τα εκμεταλλευτούν πραγματικοί εισβολείς.

Defensecom

Εικόνα πίνακα ελέγχου απειλών Defensecom Pentest: Defensecom

Defensecom είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δοκιμών διείσδυσης δικτύου που σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε σάρωση ευπάθειας της υποδομής, των δικτύων, του cloud, των εφαρμογών και άλλων στοιχείων. Η ολοκληρωμένη λύση pentest συνδυάζει διάφορα πακέτα δοκιμών και μπορείτε να την προσαρμόσετε για να καλύψετε τις τρέχουσες ανάγκες σας.

Οφέλη

 • Επιτρέπει την εκτέλεση προσομοιωμένων επιθέσεων phishing και τον καθορισμό των αναγκών εκπαίδευσης ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια των εργαζομένων.
 • Βοήθεια αποκατάστασης κατά την ανακάλυψη τρωτών σημείων ασφαλείας.
 • Λεπτομερής αναφορά αξιολόγησης που περιλαμβάνει λίστα κρίσιμων απειλών σε πόρους λογισμικού και υλικού.
 • Αναφορές με δυνατότητα δράσης και λεπτομέρειες για κάθε ευπάθεια που ανακαλύφθηκε.
 • Προτεραιοποίηση απειλών, παρακολούθηση αρχείων καταγραφής και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση της διαχείρισης ευπάθειας.
 • Εξαιρετική υποστήριξη από τους εξαιρετικά καταρτισμένους, έμπειρους ειδικούς ασφαλείας της Defensecom.

Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες δοκιμές για την υποδομή, τις εφαρμογές, τον έλεγχο ταυτότητας, το Office 365 ή άλλες μεμονωμένες υπηρεσίες ή πόρους. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε στοχευμένη δοκιμή διείσδυσης, η οποία είναι μια εξαντλητική δοκιμή διείσδυσης που στοχεύει τον οργανισμό. Αυτό περιλαμβάνει την εκτόξευση διαφόρων προσομοιωμένων επιθέσεων στο δίκτυο και την υποδομή του οργανισμού.

vPenTest

vPenTest είναι μια αποτελεσματική, πλούσια σε χαρακτηριστικά και οικονομικά προσιτή λύση αυτοματοποιημένης δοκιμής διείσδυσης που εκτελεί διάφορες δραστηριότητες hacking στο δίκτυο ενός οργανισμού.

Για να δείξει τι θα έκανε ένας πραγματικός εισβολέας, το vPenTest προχωρά και εκμεταλλεύεται τα εντοπισμένα τρωτά σημεία. Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι δοκιμών μπορούν να χρησιμοποιήσουν το επεκτάσιμο εργαλείο για τη διεξαγωγή επιθέσεων από τον άνθρωπο στη μέση, την εύρεση μη προστατευμένων ευαίσθητων δεδομένων, τη διάρρηξη κωδικών πρόσβασης, την πλαστοπροσωπία των χρηστών ή την εκμετάλλευση άλλων εντοπισμένων ελαττωμάτων ασφαλείας.


Έκθεση δοκιμής διείσδυσης δικτύου vPenTest – Εικόνα: Βοναχί

Έκθεση δοκιμής διείσδυσης δικτύου vPenTest – Εικόνα: Βοναχί

Έκθεση δοκιμής διείσδυσης δικτύου vPenTest – Εικόνα: Βοναχί

Πλεονεκτήματα του vPenTest

 • Αποτελεσματικό, ταχύτερο και συνεπές εργαλείο δοκιμών διείσδυσης που βασίζεται σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ιδιόκτητο πλαίσιο.
 • Παρέχει ένα προσιτό και περιεκτικό τεστ διείσδυσης με λεπτομερείς, εφαρμόσιμες αναφορές.
 • Ευέλικτο μηνιαίο ή κατ’ απαίτηση προγραμματισμό για δοκιμές διείσδυσης εσωτερικού ή εξωτερικού δικτύου.
 • Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο σάρωσης ευπάθειας και τις ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.
 • Πραγματοποιήστε προσομοιώσεις πριν και μετά την παραβίαση είτε εντός είτε εκτός του δικτύου.
 • Σαφείς, λεπτομερείς αναφορές αξιολόγησης με οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο επίλυσης των ευπαθειών που εντοπίστηκαν.
 • Επιτρέπει τη δοκιμή τμηματικής διείσδυσης για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των απομονωμένων ευαίσθητων δικτύων.
  Αυτά είναι τα 15 καλύτερα μαθήματα μάρκετινγκ περιεχομένου για να ευδοκιμήσετε

Αν και η πλατφόρμα καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες δοκιμών διείσδυσης για όλους τους τύπους επιχειρήσεων, ορισμένοι προχωρημένοι χρήστες ενδέχεται να απαιτούν την αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων.

Οι ειδοποιήσεις είναι κυρίως μέσω email. Θα μπορούσε να είναι πιο βολικό εάν η πλατφόρμα με άλλα άμεσα επιχειρηματικά εργαλεία όπως το Slack και το Teams.

Το ταμπλό είναι απλό και εύκολο στη χρήση για όλους, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών με μέτριες τεχνικές δεξιότητες. Ωστόσο, δεν διαθέτει ορισμένες προηγμένες επιλογές προσαρμογής που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν οι έμπειροι διαχειριστές για να προσαρμόσουν τη σάρωση ώστε να ταιριάζει στα μοναδικά ή πολύπλοκα περιβάλλοντα IT τους.

BreachLock

BreachLock είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία σάρωσης ευπάθειας που συνδυάζει AI και ανθρώπινες γνώσεις. Η κλιμακούμενη υπηρεσία δοκιμών διείσδυσης είναι διαθέσιμη ως Pen Testing-as-a-Service (PTaaS).

Το εργαλείο συνδυάζει αυτοματισμό, ανθρώπινους χάκερ και τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει μια ολοκληρωμένη και ακριβή υπηρεσία δοκιμών διείσδυσης.

Παρέχεται ως Δοκιμή διείσδυσης ως υπηρεσία (PTaaS), η δοκιμή πένας Breachlock επιτρέπει στους οργανισμούς να εκτελούν γρήγορα και οικονομικά αποδοτικά προηγμένη σάρωση ευπάθειας και να επικυρώνουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης.

Οφέλη

 • Επεκτάσιμη με οικονομικά αποδοτικές κατ’ απαίτηση ή ετήσιες συνδρομές.
 • Επιτρέπει στους δοκιμαστές να παρακολουθούν την πρόοδο της σάρωσης στο διαδίκτυο και επίσης να λαμβάνουν αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο
 • Οι οργανισμοί μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ συνεχούς ή εφάπαξ δοκιμών διείσδυσης.
 • Είναι μια εύχρηστη και εξαιρετική πλατφόρμα για τη βελτίωση της ασφάλειας πληροφορικής του οργανισμού σας.
 • Φιλική και άκρως έμπειρη ομάδα υποστήριξης που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση και επίσης στην επίλυση εντοπισμένων τρωτών σημείων.
 • Το BreachLock δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και τα τρωτά σημεία τους. Το εργαλείο Pentest τους βοηθά να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα, να αποτρέπουν πιθανές απειλές και να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις HIPAA, PCI DSS, GDPR, SOC 2 και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις.

Η αυτοματοποίηση ορισμένων δοκιμών σε ορισμένα στοιχεία μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα. Ωστόσο, αφού εντοπιστούν, οι ειδικοί του Breachlock μπορούν να τα επιλύσουν. Πρέπει να παρέχονται πρόσθετες επιλογές για τη λήψη αναφορών ευπάθειας σάρωσης.

Οι δοκιμές συνοδεύονται από δωρεάν σάρωση ευπάθειας. Ωστόσο, μπορείτε να το εκτελείτε μόνο μία φορά το μήνα. Το κόστος μπορεί να είναι υψηλό για πολλές άδειες.

CYBRI

CYBRI Η πλατφόρμα δοκιμών διείσδυσης δικτύου είναι μια αποτελεσματική λύση δοκιμής διείσδυσης δικτύου και υποδομής που σαρώνει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων.


Δοκιμή διείσδυσης δικτύου CYBRI – Εικόνα: CYBRI

Δοκιμή διείσδυσης δικτύου CYBRI – Εικόνα: CYBRI

Δοκιμή διείσδυσης δικτύου CYBRI – Εικόνα: CYBRI

Οφέλη

 • Λύση δοκιμών διείσδυσης δικτύου και υποδομής κατ’ απαίτηση από τα μέλη της κόκκινης ομάδας της CYBRI. Εκτός από τα σχέδια κατ’ απαίτηση, οι οργανισμοί μπορούν να εγγραφούν σε ετήσια σχέδια ή να αυξήσουν τη συχνότητα των διεκπεραιώσεων για να εξασφαλίσουν τακτικές αξιολογήσεις και ευκαιρίες για ανακάλυψη αναδυόμενων απειλών.
 • Διενεργεί μια ανακάλυψη για να εξασφαλίσει την κάλυψη όλων των περιουσιακών στοιχείων και των πόρων χρησιμοποιώντας την πιο κατάλληλη ομάδα.
 • Μετά την ανακάλυψη ενός ελαττώματος, η κόκκινη ομάδα της CYBRI χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να συνεργαστεί γρήγορα και απρόσκοπτα με τις ομάδες του οργανισμού σας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.
 • Σαφής, κατανοητή και κοινοποιήσιμη αναφορά για κάθε ολοκληρωμένη δοκιμή.
 • Επαναλάβετε τη σάρωση του δικτύου και της υποδομής μετά την αποκατάσταση προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Εκτός από τα πρωτόκολλα δικτύου και ασφάλειας, η πλατφόρμα PTaaS (Δοκιμή διείσδυσης ως υπηρεσία) ελέγχει όλα τα άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των συνολικών διαμορφώσεων ασφαλείας, ενημερώσεων και επιδιορθώσεων λειτουργικών συστημάτων, διακομιστών ιστού, εφαρμογών και άλλων στοιχείων.

Packetlabs

Packetlabs είναι ένα ισχυρό εργαλείο δοκιμής διείσδυσης δικτύου και υποδομών που εντοπίζει με ακρίβεια τα τρωτά σημεία ασφαλείας στο περιβάλλον σας. Παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας που συνδυάζει τη δοκιμή διείσδυσης υποδομής και τη δοκιμή διείσδυσης βάσει αντικειμένων (OBPT). Μετά τη σάρωση, λαμβάνετε λεπτομερείς αναφορές που σας επιτρέπουν να επιλύσετε τα ελαττώματα και να προστατεύσετε το περιβάλλον σας.

Οφέλη

 • Παρέχει δοκιμές διείσδυσης στην υποδομή που αξιολογεί τα συστήματα πληροφορικής και δικτύου για τον εντοπισμό τρωτών σημείων ασφαλείας.
 • Ελέγχει τα τρωτά σημεία ελέγχου ταυτότητας, όπως αδύναμους κωδικούς πρόσβασης και πολιτικές
 • Επαληθεύστε την ασφάλεια όλων των κρίσιμων και ευαίσθητων δεδομένων και πόρων ενώ ελέγχετε τον πιθανό αντίκτυπο της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε εκτεθειμένα περιουσιακά στοιχεία
 • Εκτελέστε σάρωση ευπάθειας για συστήματα δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των παλαιούχων θυρών και πρωτοκόλλων που εκμεταλλεύονται οι εισβολείς για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και προνόμια.
 • Ελέγξτε για μη ασφαλείς διαμορφώσεις στην υποδομή δικτύου, στο cloud, στις εφαρμογές και σε άλλους πόρους.
  Πώς να ελέγξετε εάν ένα κελί δεν είναι κενό στα Φύλλα Google

Θα ήταν υπέροχο να έχετε την επιλογή να προγραμματίσετε κάποια σάρωση με ένταση πόρων για εκτέλεση μετά τις ώρες εργασίας. Πρέπει να ενημερώσετε τον πελάτη σχετικά με τις δραστηριότητες σάρωσης και το εύρος των στοιχείων του δικτύου.

Βασικά χαρακτηριστικά ενός εργαλείου δοκιμής διείσδυσης

Τα εργαλεία δοκιμής διείσδυσης δικτύου που είναι διαθέσιμα στην αγορά διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά, το κόστος, την υποστήριξη και άλλους παράγοντες. Από την άλλη πλευρά, οι οργανισμοί απαιτούν ορισμένα χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσουν τις μοναδικές απαιτήσεις και τους στόχους τους.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε μια λύση δοκιμής διείσδυσης δικτύου. Εκτός από την οικονομική προσιτότητα, την επεκτασιμότητα, την ευκολία χρήσης και τη μεγάλη υποστήριξη, άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:

 • Δυνατότητα διενέργειας δοκιμών εσωτερικής και εξωτερικής διείσδυσης
 • Υπηρεσία σάρωσης ευπάθειας κατά παραγγελία.
 • Παρέχετε αναφορές σάρωσης ευπάθειας, κατά προτίμηση αποτελέσματα με δυνατότητα δράσης με οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων.
 • Οι προμηθευτές που μπορούν να παρέχουν επαγγελματική υποστήριξη κατ’ απαίτηση για την επίλυση προβλημάτων με εσωτερικές ομάδες δεν μπορούν να επιλύσουν.
 • Παρακολούθηση, αναφορά και ανάλυση δραστηριότητας σάρωσης ευπάθειας σε πραγματικό χρόνο.
 • Ένα προϊόν που προσφέρει αυτοματοποιημένη και χειροκίνητη δοκιμή διείσδυσης και ολοκληρωμένη κάλυψη.

Πώς λειτουργεί η δοκιμή διείσδυσης;

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής διείσδυσης δικτύου, ο ειδικός ασφαλείας ή ο ηθικός χάκερ σαρώνει την υποδομή πληροφορικής για ελαττώματα ασφαλείας που θα εκμεταλλευόταν ένας πραγματικός εισβολέας και θα αποκτούσε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Μόλις τα εντοπίσει, ο ηθικός χάκερ μπορεί να προσομοιώσει επιθέσεις για να ανακαλύψει τον αντίκτυπο μιας τέτοιας πραγματικής παραβίασης. Στη συνέχεια, ο εμπειρογνώμονας δημιουργεί μια έκθεση αξιολόγησης.

Η δοκιμή διείσδυσης δικτύου μπορεί να γίνει είτε από εσωτερική είτε από εξωτερική ομάδα παρόχου υπηρεσιών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, και οι δύο ομάδες συνεργάζονται κατά τη διεξαγωγή των δοκιμών και οι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες μπορούν να παρέχουν τις διαδικασίες αποκατάστασης βήμα προς βήμα όπου είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, ο οργανισμός μπορεί να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες ολόκληρη την υπηρεσία, ειδικά όταν η εσωτερική ομάδα ασφαλείας δεν διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στον εντοπισμό και την επίλυση σύγχρονων απειλών.

Βήματα στη δοκιμή διείσδυσης δικτύου

Τα βήματα και οι μέθοδοι εκτέλεσης των δοκιμών διείσδυσης δικτύου μπορεί να διαφέρουν από τον έναν οργανισμό στον άλλο. Ωστόσο, παρακάτω είναι μερικές από τις κοινές δραστηριότητες της δοκιμής διείσδυσης δικτύου.


Πίστωση εικόνας: getastra.com

 • Σχεδιασμός: Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό του εύρους και του στόχου της δοκιμής διείσδυσης, της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί, των στοιχείων προς δοκιμή, των μετρήσεων επιτυχίας, κ.λπ. Περιλαμβάνει επίσης την ανάθεση σε μια ομάδα ή ένα άτομο να ενεργήσει ως ηθικός ή άσπρος χάκερ.
 • Προσδιορίστε στοιχεία, λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές και άλλους πόρους με γνωστά τρωτά σημεία.
 • Η φάση της δοκιμής είναι όπου οι εσωτερικοί ή εξωτερικοί ηθικοί χάκερ εξαπολύουν διάφορες προσομοιωμένες επιθέσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους.
 • Ανάλογα με το σχέδιο, η ομάδα ασφαλείας του οργανισμού θα προσπαθήσει να συγκρατήσει την απειλή σταματώντας την και ερευνώντας την αιτία, νομίζοντας ότι πρόκειται για πραγματική επίθεση. Αυτό συμβαίνει εάν αγνοούν ότι πρόκειται για μια δοκιμασία, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε επίσης την απόκριση σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού. Ακόμα κι αν γνώριζαν, η ομάδα ασφαλείας θα προσπαθούσε να περιορίσει την επίθεση για να επαληθεύσει τι μπορούν να κάνουν όταν υπάρχει πραγματική επίθεση.
 • Ακολουθεί τεκμηρίωση που δείχνει πού βρίσκονται οι αδυναμίες και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή τους και την αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων. Η έκθεση περιλαμβάνει τον αντίκτυπο εάν οι πραγματικοί επιτιθέμενοι επρόκειτο να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες.
 • Επιλύστε όλα τα εντοπισμένα τρωτά σημεία ασφαλείας. Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ενδέχεται ακόμη και να παρέχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και βελτίωσης της συνολικής ασφάλειας.
 • Ο οργανισμός μπορεί να πραγματοποιήσει μια άλλη δοκιμή αφού αντιμετωπίσει τα τρωτά σημεία για να επαληθεύσει ότι έχουν εξαλείψει τα ελαττώματα.

Παρά τα οφέλη της δοκιμής διείσδυσης δικτύου, οι ομάδες θα πρέπει να είναι προσεκτικές. Διαφορετικά, οι κακοσχεδιασμένες και διεξαγόμενες δοκιμές μπορεί να προκαλέσουν πραγματική ζημιά σε στοχευόμενα στοιχεία, όπως διακομιστές, και να οδηγήσουν σε περιττό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

συμπέρασμα

Η δοκιμή διείσδυσης δικτύου επιτρέπει στις ομάδες IT να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τις ευπάθειες ασφαλείας προτού οι πραγματικοί εισβολείς βρουν και εκμεταλλευτούν τα ελαττώματα. Η τυπική δοκιμή διείσδυσης δικτύου περιλαμβάνει την προσομοίωση πραγματικών επιθέσεων για την αξιολόγηση της ασφάλειας της υποδομής του οργανισμού.

Εκτελώντας τακτική σάρωση ευπάθειας, οι οργανισμοί μπορούν να βελτιώνουν συνεχώς τη στάση ασφαλείας τους και να προστατεύονται από τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το λογισμικό δοκιμής διείσδυσης premium για εφαρμογές web.