8 Καλύτερο λογισμικό ελέγχου πρόσβασης δικτύου (NAC). [2023]

Το λογισμικό NAC πραγματοποιεί αξιολόγηση της στάσης ασφαλείας των συσκευών σύνδεσης.

Φανταστείτε ότι φυλάτε την είσοδο σε ένα φανταχτερό πάρτι. Έχετε μια λίστα με VIP και δουλειά σας είναι να βεβαιωθείτε ότι μόνο αυτοί μπαίνουν μέσα.

Τώρα, μπορείτε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο, όπως ένα παλιό bouncer με ένα πρόχειρο και μια λίστα καλεσμένων😅.

Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεστε αυτοματοποιημένο λογισμικό για να τα κάνετε όλα αυτά εύκολα.

Το λογισμικό NAC είναι σαν να έχετε το Flash ως βοηθό σας.

Ελέγχει τις συσκευές με αστραπιαία ταχύτητα, διασφαλίζοντας ότι περνούν μόνο τα προσκεκλημένα gadget. Τέρμα οι αργοί και χειροκίνητοι έλεγχοι που σε κάνουν να νιώθεις νωθρός.

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη του καλύτερου λογισμικού ελέγχου πρόσβασης δικτύου (NAC) που θα συζητήσω παρακάτω.

Λογισμικό

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Σύνδεσμος

Ivanti NAC

Προηγμένη ορατότητα, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

PacketFence

Υποστήριξη BYOD, ανίχνευση ανωμαλιών δικτύου.

FortiNAC

Πρόσβαση μηδενικής εμπιστοσύνης, αυτόματη απάντηση απειλών

macmon NAC

Ορατότητα σε πραγματικό χρόνο, προηγμένος έλεγχος ταυτότητας

Forescout

Πρόσβαση στο δίκτυο μηδενικής εμπιστοσύνης, τμηματοποίηση δικτύου

Δικτύωση HPE Aruba

Πολιτικές βασισμένες σε ρόλους, πληροφορίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη

Πόρτνοξ

Ορατότητα σε πραγματικό χρόνο, εγγενής αρχιτεκτονική στο cloud.

OPSWAT

Ανάλυση στάσης ασφαλείας συσκευής, βαθιά συμμόρφωση

Τι είναι το λογισμικό NAC;

Το NAC σημαίνει Έλεγχος πρόσβασης δικτύου.

Το λογισμικό NAC είναι μια λύση κυβερνοασφάλειας που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση και την ασφαλή πρόσβαση σε ένα δίκτυο υπολογιστών.

Η κύρια λειτουργία του είναι να διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες/συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε ένα δίκτυο, αποτρέποντας παράλληλα την πρόσβαση σε δυνητικά επιβλαβείς συσκευές.

Το λογισμικό NAC αυτοματοποιεί την εφαρμογή των πολιτικών πρόσβασης στο δίκτυο, γεγονός που μειώνει την ανάγκη για χειροκίνητη παρέμβαση.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μεγάλα ή πολύπλοκα δίκτυα με πολλές συσκευές.

Πώς λειτουργεί το λογισμικό NAC;

Το λογισμικό NAC λειτουργεί με την επιβολή πολιτικών ασφαλείας σε επίπεδο δικτύου. Ακολουθεί μια απλοποιημένη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του.

Αυθεντικοποίηση

Οι χρήστες και οι συσκευές που επιχειρούν να συνδεθούν στο δίκτυο πρέπει να παρέχουν έγκυρα διαπιστευτήρια για επαλήθευση.

Αξιολόγηση Τελικού Σημείου

Οι συσκευές σαρώνονται για να αξιολογηθεί η στάση ασφαλείας τους, η οποία διασφαλίζει ότι πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας του οργανισμού και ότι είναι απαλλαγμένες από κακόβουλο λογισμικό.

Επιβολή Πολιτικής

Το λογισμικό NAC χρησιμοποιεί προκαθορισμένες πολιτικές πρόσβασης με βάση παράγοντες όπως ο τύπος της συσκευής, ο ρόλος του χρήστη, η στάση ασφαλείας και η τοποθεσία.

Παρακολούθηση και Έλεγχος

Η συνεχής παρακολούθηση των συσκευών και της δραστηριότητας του δικτύου βοηθά στον εντοπισμό και την απόκριση σε τυχόν αποκλίσεις από τις καθιερωμένες πολιτικές ασφαλείας.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά του λογισμικού NAC

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή λογισμικού NAC για τον οργανισμό σας.

Έλεγχος ταυτότητας συσκευής

Ισχυρές μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας για την επαλήθευση της ταυτότητας συσκευών και χρηστών.

Επιβολή Πολιτικής

Η δυνατότητα επιβολής πολιτικών ασφαλείας με βάση την υγεία της συσκευής και τα διαπιστευτήρια χρήστη.

Παρακολούθηση και Αναφορά

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της δραστηριότητας του δικτύου & λεπτομερείς αναφορές για ανάλυση ασφαλείας.

Ενσωμάτωση

Ενοποίηση με άλλες λύσεις ασφαλείας, όπως τείχη προστασίας και συστήματα ανίχνευσης εισβολής (IDS).

Δικτύωση επισκεπτών

Υποστήριξη για πρόσβαση επισκεπτών με ταυτόχρονη διατήρηση των προτύπων ασφαλείας.

Επεκτασιμότητα

Η ικανότητα προσαρμογής στις εξελισσόμενες ανάγκες ενός οργανισμού – είτε μικρού είτε μεγάλου.

Λοιπόν, γιατί να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό NAC;

Επειδή θα είναι ο υπερήρωας της υψηλής ταχύτητας, χωρίς σφάλματα, 24/7 της ασφάλειας δικτύου σας. Επιπλέον, δεν θα ζητήσει αύξηση ή δεν θα παραπονεθεί για τον καφέ στην αίθουσα διαλειμμάτων. Είναι ασφάλεια χωρίς ταλαιπωρία – και δεν θα ζητήσει καν φιλοδώρημα! 😂

  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη έκδοση Ubuntu με το Ubuntu Minimal

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία λογισμικού NAC.

Ivanti NAC

Ivanti NAC είναι μια λύση αιχμής που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στην ασφάλεια του δικτύου παρέχοντας προηγμένη ορατότητα και προστασία τοπικών/απομακρυσμένων τελικών σημείων.

Ανιχνεύει αυτόματα, δημιουργεί προφίλ και παρακολουθεί συνεχώς όλες τις συσκευές δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των απατεώνων – ενώ αξιολογεί την κατάσταση ασφαλείας τους. Αυτή η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός ασφαλούς δικτύου.

Εκτελεί λεπτομερείς αξιολογήσεις στάσης ασφαλείας τόσο πριν όσο και μετά τις συνδέσεις της συσκευής λαμβάνοντας υπόψη σενάρια 802.1x και μη 802.1x.

Η ικανότητα ελέγχου πρόσβασης και τμηματοποίησης Granular ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πλευρικής εξάπλωσης απειλών εντός του δικτύου.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει κεντρική και λεπτομερή διαχείριση πολιτικής πρόσβασης.
 • Ο προσαρμοστικός έλεγχος ταυτότητας (AUTH) και ο έλεγχος πρόσβασης βάσει ρόλων (RBAC) σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε την πρόσβαση στο δίκτυο με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις.
 • Δυναμική τμηματοποίηση δικτύου και αξιολόγηση στάσης ασφάλειας τελικού σημείου.
 • Υποστήριξη λύσεων Enterprise Mobility Management (EMM) τρίτων και Διαχείρισης φορητών συσκευών Pulse.
 • Οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν συνεχώς μεταξύ απομακρυσμένων και τοπικών δικτύων μέσω του Connect Secure Integration.
 • Ενσωματώνεται με Ivanti Neurons for Workspace και λύσεις EMM τρίτων για τον εξορθολογισμό της ενσωμάτωσης BYOD.

Επίσης, το Ivanti NAC χρησιμοποιεί το User and Entity Behavior Analytics (UEBA) για τον εντοπισμό ανώμαλων συμπεριφορών, όπως επιθέσεις με αλγόριθμο δημιουργίας τομέα (DGA) και πλαστογράφηση διευθύνσεων MAC.

PacketFence

PacketFence είναι μια λύση NAC ανοιχτού κώδικα για την ασφάλεια ενσύρματων/ασύρματων δικτύων. Βοηθά τις εταιρείες να επιβάλλουν πολιτικές ασφαλείας και να ελέγχουν την πρόσβαση στους πόρους του δικτύου τους.

Επίσης, χρησιμοποιεί μια πύλη αποκλειστικής χρήσης για τον έλεγχο ταυτότητας χρηστών και συσκευών πριν τους παραχωρήσει πρόσβαση στο δίκτυο.

Το PacketFence είναι γνωστό για τις δυνατότητές του BYOD (Bring Your Own Device). Επιτρέπει στις εταιρείες να ενσωματώνουν με ασφάλεια προσωπικές συσκευές στην υποδομή του δικτύου τους, διατηρώντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τις πολιτικές ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά:

 • Ενσωματωμένη δυνατότητα εντοπισμού ανωμαλιών δικτύου που μπορεί να εντοπίσει και να απομονώσει προβληματικές συσκευές στο δίκτυο. Αυτό βοηθά στην ενεργό αντιμετώπιση πιθανών απειλών ασφαλείας.
 • Η λειτουργία προφίλ πύλης επιτρέπει στους διαχειριστές να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά της αποκλειστικής πύλης ώστε να ευθυγραμμίζονται με την επωνυμία και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του οργανισμού τους.
 • Η αυτόματη εγγραφή απλοποιεί τη διαδικασία ενσωμάτωσης για χρήστες και συσκευές με την αυτόματη εγγραφή συμβατών συσκευών στο δίκτυο, γεγονός που μειώνει τα έξοδα διαχείρισης.
 • Δυνατότητα ενσωμάτωσης με τείχη προστασίας για τον έλεγχο της ροής της κυκλοφορίας και την εφαρμογή πολιτικών πρόσβασης στην περίμετρο του δικτύου.

Προηγμένοι μηχανισμοί ελέγχου ταυτότητας όπως η Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού (PKI) και το EAP-TLS (Extensible Authentication Protocol with Transport Layer Security) υποστηρίζονται επίσης από το PacketFence για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου.

FortiNAC

FortiNAC είναι μια προηγμένη λύση NAC που σχεδιάστηκε από την Fortinet. Σαρώνει ενεργά όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών συσκευών IT/IoT, της Λειτουργικής Τεχνολογίας και των Συστημάτων Βιομηχανικού Ελέγχου (ICS).

Το FortiNAC λειτουργεί με βάση την αρχή της μηδενικής πρόσβασης – που σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεται καμία συσκευή ή χρήστη στο δίκτυο. Αντίθετα, επαληθεύει συνεχώς την ταυτότητα των συσκευών πριν χορηγήσει ή διατηρήσει την πρόσβασή τους σε πόρους δικτύου.

Αποκρίνεται αυτόματα σε ευπάθειες ασφαλείας. Μπορεί να λάβει μέτρα όταν εντοπίζει παραβιασμένες συσκευές ή μη φυσιολογικές δραστηριότητες, κάτι που βοηθά τις εταιρείες να μετριάζουν τις απειλές πιο αποτελεσματικά.

Χαρακτηριστικά:

 • Μπορεί να αναγνωρίσει συσκευές χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση πρακτόρων σε αυτές τις συσκευές.
 • Χρησιμοποιεί 21 διαφορετικές μεθόδους για τον προσδιορισμό της ταυτότητας μιας συσκευής. Αυτό το εκτενές προφίλ συσκευής βοηθά στην ακριβή ταξινόμηση των συσκευών στο δίκτυο.
 • Δυνατότητα υλοποίησης μικροτμηματοποίησης για περιορισμό της πλευρικής κίνησης και περιορισμό της πρόσβασης.
 • Υποστηρίζει διαμόρφωση με συσκευές δικτύου από περισσότερους από 150 διαφορετικούς προμηθευτές.
  Πώς να μετατρέψετε το νόμισμα στο Microsoft Excel

macmon NAC

macmon NAC είναι μια άλλη φανταστική λύση NAC που συνδυάζει προηγμένα μέτρα ασφαλείας με ευκολία στη χρήση.

Η ικανότητά του να παρέχει ορατότητα σε πραγματικό χρόνο, έλεγχο στα τελικά σημεία και ενσωμάτωση με διάφορες λύσεις ασφαλείας το καθιστά πολύτιμο πλεονέκτημα για οργανισμούς που θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλεια του δικτύου τους.

Το macmon NAC υπερέχει στην ασφάλεια του δικτύου κάνοντας χρήση μεθόδων ελέγχου ταυτότητας τελευταίας τεχνολογίας. Επιτρέπει την εύκολη κατάτμηση του δικτύου και την ταχεία απομόνωση των απειλών.

Σε περίπτωση συμβάντων ασφαλείας, το σύστημα μπορεί να αντιδράσει αυτόματα, γεγονός που μειώνει την επιβάρυνση της ομάδας χειρισμού.

Χαρακτηριστικά:

 • Παρέχει στους χρήστες μια άμεση επισκόπηση δικτύου μέσω γραφικών αναφορών και χαρτών τοπολογίας.
 • Παρέχει πληροφορίες για τις συσκευές OT και τις σχέσεις επικοινωνίας τους που βοηθούν στον εντοπισμό αποκλίσεων από την αναμενόμενη κατάσταση.
 • Προσαρμόσιμο και μπορεί να ενσωματωθεί σε ετερογενή δίκτυα – ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή της υποδομής.
 • Ενθαρρύνει τις στενές συνεργασίες με μια ποικιλία λύσεων ασφάλειας IT/OT
 • Ρυθμίζει την πρόσβαση στο τελικό σημείο και διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένες συσκευές επιτρέπεται να συνδέονται στο δίκτυο.

Το macmon NAC είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο – Είναι κυριολεκτικά μια κεντρική αρχή ασφαλείας για το δίκτυό σας.

Παρέχει συνεχώς ορατότητα σε συνδεδεμένες συσκευές και προστατεύει το εταιρικό σας δίκτυο αποτρέποντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και εισβολή από μη εγκεκριμένες συσκευές.

Forescout

Forescout είναι μια άλλη εξαιρετική λύση που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων της ασφάλειας δικτύου και του ελέγχου πρόσβασης στα σημερινά πολύπλοκα περιβάλλοντα πληροφορικής.

Ξεπερνά τις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας με χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την ασφάλεια σε δίκτυα όλων των μεγεθών.

Η Forescout έχει επιδείξει ηγετική θέση στην καινοτομία αντιμετωπίζοντας κορυφαία προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή διαφοροποιημένων λύσεων NAC που ευθυγραμμίζονται με το εξελισσόμενο πρότυπο ασφάλειας του Zero Trust Network Access (ZTNA).

Βοηθά επίσης στον εντοπισμό και τη διόρθωση ξεπερασμένων παραγόντων ασφαλείας στο υπάρχον οικοσύστημα εργαλείων ασφαλείας σας.

Χαρακτηριστικά:

 • Εναρμονίζεται με τις αρχές του Zero Trust Network Access Capabilities.
 • Υποστηρίζει την τμηματοποίηση δικτύου εφαρμόζοντας στοιχεία ελέγχου πρόσβασης με βάση τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Αυτό μειώνει την επιφάνεια επίθεσης μέσα στο δίκτυο.
 • Η κεντρική κονσόλα διαχείρισης για τη διαμόρφωση πολιτικών, την παρακολούθηση συσκευών και τη δημιουργία αναφορών.
 • Δυνατότητα ενσωμάτωσης με υπάρχοντα οικοσυστήματα ασφαλείας όπως συστήματα SIEM (Security Information and Event Management) και λύσεις προστασίας τελικών σημείων.
 • Αποκρίνεται αυτόματα σε απειλές ασφαλείας και παραβιάσεις πολιτικής.

Οι οργανισμοί μπορούν να ορίσουν πολιτικές αναλυτικής πρόσβασης με βάση τον τύπο της συσκευής και τη στάση ασφαλείας. Επίσης, υποστηρίζει διάφορες προσαρμόσιμες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένου του 802.1X για διαχειριζόμενες συσκευές και αξιολόγησης μετά τη σύνδεση για μη διαχειριζόμενες συσκευές.

Δικτύωση HPE Aruba

ο Δικτύωση HPE Aruba Η λύση προσφέρει ένα προηγμένο σύστημα NAC σχεδιασμένο για τη βελτίωση της ασφάλειας και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης του δικτύου. Αυτό το εργαλείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εφαρμογή αρχών ασφάλειας μηδενικής εμπιστοσύνης, υβριδικών πρωτοβουλιών στο χώρο εργασίας και τη διαχείριση συσκευών IoT.

Το Aruba ClearPass Policy Manager είναι ένα βασικό στοιχείο της λύσης που βοηθά στην εφαρμογή πολιτικών που βασίζονται σε ρόλους. Αυτές οι πολιτικές είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των αρχών ασφαλείας Zero Trust. Κάθε συσκευή επαληθεύεται διεξοδικά με ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου ταυτότητας/εξουσιοδότησης.

  Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή σε Mac

Χαρακτηριστικά:

 • Οι πολιτικές δικτύου ορίζονται και υλοποιούνται χρησιμοποιώντας μια κεντρική πλατφόρμα.
 • Η δυναμική τμηματοποίηση προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
 • Η Αρούμπα αντιμετωπίζει τα τυφλά σημεία χρησιμοποιώντας τα Client Insights με τεχνητή νοημοσύνη και το ClearPass Device Insight.
 • Τα δικαιώματα πρόσβασης εκτελούνται με βάση την ταυτότητα χρήστη – είτε συνδέονται μέσω ενσύρματων δικτύων είτε μέσω WAN.

Τα προϊόντα ασφαλείας Aruba ClearPass επιτρέπουν στους οργανισμούς να δημιουργούν προφίλ συσκευών, να διαχειρίζονται την πρόσβαση επισκεπτών, να ασφαλίζουν την ενσωμάτωση BYOD και να παρακολουθούν την υγεία της συσκευής.

Το HPE Aruba ενσωματώνεται με άλλα καταστήματα ταυτότητας cloud, όπως το Google Workspace και το Azure Active Directory. Αυτό βοηθά τους χρήστες να κάνουν χρήση των υπαρχουσών ταυτοτήτων cloud, γεγονός που μειώνει την ανάγκη για πρόσθετη διαχείριση διαπιστευτηρίων.

Πόρτνοξ

Portnox Cloud είναι μια προηγμένη λύση NAC που παρέχει προηγμένες λειτουργίες Zero Trust Security για εταιρικά δίκτυα. Παρέχει μια προηγμένη συλλογή λύσεων ελέγχου ταυτότητας και ελέγχου πρόσβασης για τη βελτίωση της διαχείρισης.

Το Portnox αναλαμβάνει αυτόματες ενέργειες αποκατάστασης όταν η ασφάλεια ενός τελικού σημείου είναι εκτός του καθορισμένου ορίου κινδύνου της εταιρείας σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μοναδικές πολιτικές ελέγχου πρόσβασης για επισκέπτες που χρειάζονται προσωρινή ή περιορισμένη πρόσβαση στο δίκτυό σας. Μειώνει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης έκθεσης δεδομένων.

Χαρακτηριστικά:

 • Κατασκευασμένο στο μοντέλο Zero Trust Security.
 • Παρέχει ορατότητα σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα τελικά σημεία που επιχειρούν να συνδεθούν στο δίκτυο και την υποδομή σας.
 • Είναι εξ ολοκλήρου εγγενές στο cloud, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για επιτόπιο υλικό/συνεχή συντήρηση και πολύπλοκη διαχείριση.
 • Καθορίστε και επιβάλλετε πολιτικές ελέγχου πρόσβασης με βάση διάφορους παράγοντες, όπως ρόλους χρήστη, γεωγραφικές τοποθεσίες, τύπους συσκευών και άλλα.
 • Παρακολουθεί συνεχώς τη στάση ασφαλείας των συνδεδεμένων συσκευών – τόσο διαχειριζόμενων όσο και BYOD.

Επίσης, υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης με χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών. Αυτό γενικά μειώνει τον κίνδυνο απόπειρας phishing. Το Portnox μπορεί να λειτουργήσει ως αρχή έκδοσης πιστοποιητικών και μπορεί να ενσωματωθεί με υπηρεσίες πιστοποιητικών τρίτων.

OPSWAT

MetaAccess είναι μια λύση NAC που προσφέρεται από την OPSWAT.

Η OPSWAT είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που ειδικεύεται στην παροχή λύσεων για την προστασία της κρίσιμης υποδομής/δεδομένων μιας εταιρείας από κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές ασφαλείας.

Το MetaAccess αναλύει τη στάση ασφαλείας των συσκευών που προσπαθούν να συνδεθούν στο δίκτυο ενός οργανισμού. Ελέγχει διάφορες πτυχές της ασφάλειας της συσκευής, όπως το λειτουργικό σύστημα, το λογισμικό προστασίας από ιούς, την κατάσταση του τείχους προστασίας και πολλά άλλα.

Παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης με άλλες λύσεις ασφάλειας και υποδομές δικτύου, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί σε συνδυασμό με τείχη προστασίας και άλλα εργαλεία ασφαλείας για την εφαρμογή πολιτικών πρόσβασης στο δίκτυο.

Χαρακτηριστικά:

 • Το MetaAccess μπορεί να αναπτυχθεί με ή χωρίς πράκτορες σε συσκευές τελικού σημείου.
 • Το βαθύ δακτυλικό αποτύπωμα συσκευής χρησιμοποιείται για την ενεργή αναγνώριση και προφίλ συσκευών που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο.
 • Η συλλογή λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το υλικό και τα πρωτόκολλα ασφαλείας της συσκευής υπερβαίνει τη βασική αναγνώριση.
 • Παρέχει δυνατότητες αναφοράς και καταγραφής για προβολή αναφορών σε πραγματικό χρόνο/ιστορικές αναφορές σχετικά με αξιολογήσεις συσκευών και αποφάσεις ελέγχου πρόσβασης.

Το MetaAccess NAC διενεργεί σε βάθος ελέγχους συμμόρφωσης στις συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει την επαλήθευση εάν οι συσκευές πληρούν συγκεκριμένη ασφάλεια, όπως η ύπαρξη ενημερωμένου λογισμικού προστασίας από ιούς, διαμορφώσεων τείχους προστασίας και ενημερώσεων κώδικα του λειτουργικού συστήματος.

Συμπέρασμα ✍️

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το λογισμικό NAC είναι ένα σημαντικό συστατικό της σύγχρονης ασφάλειας δικτύου.

Είναι καλύτερα να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και τις ανάγκες ολοκλήρωσης ενώ επιλέγετε μια τέλεια λύση NAC.

Ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο για την εκμάθηση των καλύτερων εργαλείων λογισμικού NAC. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δεδομένων για μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις.