8 Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης πελατών για αλληλεπίδραση και αυτοματισμό

Η διατήρηση μιας καλής σχέσης με τους πελάτες και τους πελάτες είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί σας όταν έχετε μια θετική σχέση. Μπορεί να αυξήσει τα έσοδα με την πάροδο του χρόνου καθώς οι πελάτες επιστρέφουν για να κάνουν περισσότερες αγορές ή να χρησιμοποιήσουν ξανά τις υπηρεσίες σας.

Όταν οι πελάτες και οι πελάτες αισθάνονται μια αίσθηση πίστης στην επωνυμία σας, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν, ακόμα κι αν υπάρχουν άλλες επιλογές. Μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να δημιουργήσετε μια ισχυρή φήμη επωνυμίας.

Επιπλέον, μέσω αυτών των σχέσεων με πελάτες και πελάτες, μπορείτε να συγκεντρώσετε γρήγορα πολύτιμα σχόλια και πληροφορίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής ικανοποίησης των πελατών σας και, τελικά, στην αύξηση των εσόδων.

Εδώ εμφανίζεται το λογισμικό διαχείρισης πελατών, το οποίο σας βοηθά να διαχειριστείτε τις σχέσεις με τους υπάρχοντες πελάτες και τους πιθανούς δυνητικούς πελάτες. Μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να βελτιστοποιήσει τις πωλήσεις και να παρακολουθεί τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες για να οργανώσει τα συνολικά δεδομένα σας όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα.

Τέτοια εργαλεία έχουν διάφορες δυνατότητες για αυτόν τον σκοπό, ενώ ορισμένα επιτρέπουν ακόμη και προσαρμογές με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στα καλύτερα εργαλεία λογισμικού διαχείρισης πελατών που σας βοηθούν να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία διαχείρισης πελατειακών σχέσεων από την αρχή μέχρι το τέλος.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Ας βουτήξουμε αμέσως.

Τι είναι το λογισμικό διαχείρισης πελατών;

Το λογισμικό διαχείρισης πελατών είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να παρακολουθείτε τις σχέσεις με τους πελάτες σας ως επιχείρηση. Αυτός ο τύπος εφαρμογής χρησιμοποιείται συχνά από ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ για να αποκτήσουν γνώσεις και να δημιουργήσουν γόνιμες, μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες, ώστε να γίνουν πιστοί πελάτες.

Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αυτοματοποιείτε επαναλαμβανόμενες εργασίες, επιτρέποντας στην ομάδα σας να εστιάσει σε άλλες εργασίες υψηλής προτεραιότητας. Αυξάνει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματική επικοινωνία με τους πελάτες και τις μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές σχέσεις.

Σε τι διαφέρει η Διαχείριση Πελατών από ένα παραδοσιακό CRM;

Το λογισμικό διαχείρισης πελατών διαχειρίζεται συνήθως τις αλληλεπιδράσεις και τα δεδομένα πελατών σε ένα συγκεκριμένο τμήμα ή λειτουργία, όπως πωλήσεις ή υποστήριξη πελατών. Συχνά παρέχει λειτουργίες για τη διαχείριση επαφών, την παρακολούθηση του ιστορικού επικοινωνίας και τον προγραμματισμό συναντήσεων.

Από την άλλη πλευρά, ένα σύστημα Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών (CRM) είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που περιλαμβάνει ολόκληρο το ταξίδι του πελάτη, από την αναζήτηση έως τη διατήρηση πελατών.

Συνήθως προσφέρει προηγμένες δυνατότητες, όπως αυτοματοποίηση πωλήσεων, αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, αναλυτικά στοιχεία και αναφορές για τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής των πελατών σε πολλά τμήματα και λειτουργίες.

Τα εργαλεία διαχείρισης πελατών ενδέχεται να προσφέρουν ενσωματώσεις μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο και συγκεκριμένους τύπους εργαλείων, ενώ ένα δωρεάν εργαλείο CRM (ή ακόμα και ένα επί πληρωμή) δημιουργείται για να ενσωματωθεί με διάφορα εργαλεία.

Τα CRM συχνά περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά αυτοματισμού πωλήσεων, όπως η βαθμολογία δυνητικού πελάτη και η πρόβλεψη, δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες πωλήσεων να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Τα συστήματα διαχείρισης πελατών ενδέχεται να μην προσφέρουν τέτοιες προηγμένες λειτουργίες αυτοματισμού πωλήσεων.

Ενώ ορισμένα εργαλεία διαχείρισης πελατών περιλαμβάνουν βασικές λειτουργίες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα CRM προσφέρουν συνήθως πιο προηγμένες δυνατότητες, όπως η ανάπτυξη δυνητικών πελατών, η τμηματοποίηση και η διαχείριση καμπάνιας για τη βελτιστοποίηση των προσπαθειών μάρκετινγκ.

  Γιατί χρειάζεστε ένα tablet γραφικών για το Photoshop

Οφέλη από τη χρήση λογισμικού διαχείρισης πελατών

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση λογισμικού διαχείρισης πελατών. Μερικά από αυτά έχουν παρατεθεί παρακάτω:

Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Ένα σύστημα διαχείρισης πελατών σάς επιτρέπει να βελτιώσετε περαιτέρω τις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών και τη σχέση πελάτη-πωλητή. Με τη διαχείριση όλων των επαφών σας σε ένα μόνο μέρος, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τις αγορές, να προσδιορίζετε τα δημογραφικά στοιχεία και να αναλύετε τις τάσεις στη συμπεριφορά των πελατών.

Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε την πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για όλους τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς.

Αυξημένες Πωλήσεις

Ένα εργαλείο διαχείρισης πελατών σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια λεπτομερή, σταδιακή διαδικασία πωλήσεων και να δημιουργήσετε μια ισχυρή γραμμή πωλήσεων. Επιπλέον, σας βοηθά επίσης στην αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών ενώ αναλύετε όλα τα δεδομένα πωλήσεών σας σε ένα μόνο μέρος.

Μόλις καθοριστεί, οι υπάλληλοί σας μπορούν να βασιστούν σε αυτήν την αυτοματοποιημένη διαδικασία πωλήσεων για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και να αυξήσουν τις συνολικές πωλήσεις.

Υψηλότερη Παραγωγικότητα και Αποδοτικότητα

Το Λογισμικό Διαχείρισης Πελατών επιταχύνει τις καθημερινές διαδικασίες και εργασίες, όπως καμπάνιες σταγόνας για ολόκληρη την ομάδα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε άλλες σημαντικές εργασίες.

Εξασφαλίζει επίσης ότι καμία εργασία δεν παραβλέπεται. Επιπλέον, το λογισμικό διαχείρισης πελατών μπορεί επίσης να σας δείξει έναν πίνακα εργαλείων όπου μπορείτε να βελτιώσετε τις ροές εργασίας και να αναλύσετε τις λειτουργίες της επιχείρησής σας.

Ακριβής Πρόβλεψη Πωλήσεων

Μπορείτε να προσδιορίσετε τις κρίσιμες τάσεις και να κατανοήσετε καλύτερα τι να περιμένετε από την απόδοση του μελλοντικού κύκλου πωλήσεών σας, ενώ τροποποιείτε τους στόχους και τις μετρήσεις σας ώστε να ταιριάζουν σε αυτές τις προβλέψεις, χρησιμοποιώντας τις αυτοματοποιημένες αναφορές πωλήσεων στο λογισμικό διαχείρισης πελατών.

Βελτιωμένες εσωτερικές επικοινωνίες

Εκτός από τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών, το λογισμικό διαχείρισης πελατών διευκολύνει την επικοινωνία των εργαζομένων.

Ένα εργαλείο διαχείρισης πελατών διευκολύνει την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο άλλοι υπάλληλοι μιλούν με έναν πιθανό πελάτη, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να διατηρήσουν μια ενοποιημένη φωνή επωνυμίας.

Επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να στέλνουν σημειώσεις και ειδοποιήσεις και να προσθέτουν ετικέτες μεταξύ τους σε περίπτωση που θέλουν να μοιραστούν ενημερώσεις.

Κεντρική Βάση Δεδομένων

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης αυτών των εργαλείων είναι ότι σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια ενοποιημένη βάση δεδομένων με όλες τις πληροφορίες των πελατών σας, καθιστώντας την εύκολα διαθέσιμη σε οποιονδήποτε στην εταιρεία μπορεί να τη χρειαστεί.

Ας υποθέσουμε ότι ένας πελάτης έχει προηγουμένως επικοινωνήσει με την εταιρεία σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το εργαλείο θα εμφανίζει τα αρχεία αλληλεπίδρασης, διευκολύνοντας την παρακολούθηση και χρήση των δεδομένων για μελλοντικές προσπάθειες μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου των εργαζομένων σας, θα προσφέρετε στους πελάτες σας μια καλύτερη και πιο παραγωγική εμπειρία.

Δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε στο λογισμικό διαχείρισης πελατών

Υπάρχουν διάφορες δυνατότητες στο λογισμικό διαχείρισης πελατών που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

Προσαρμογή

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, επομένως το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης πελατών θα πρέπει να εξυπηρετεί τις μοναδικές απαιτήσεις της επιχείρησής σας. Το λογισμικό διαχείρισης πελατών θα πρέπει να σας επιτρέπει να επιλέξετε τις λειτουργίες του λογισμικού και να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Μερικά παραδείγματα είναι η δυνατότητα προσθήκης νέων πεδίων επαφών, προσθήκης φίλτρων και επιλογής των δεδομένων που θα εμφανίζονται στον πίνακα εργαλείων.

Ευκολία στη χρήση

Ένα σύστημα λογισμικού διαχείρισης πελατών πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους στην ομάδα σας. Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου δεδομένων θα πρέπει επίσης να είναι εύκολα κατανοητός από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αυτοματισμός ροής εργασιών

Το καλό λογισμικό διαχείρισης πελατών σάς επιτρέπει να αυτοματοποιείτε εργασίες για να εξοικονομείτε χρόνο και προσπάθεια της ομάδας σας. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας.

Παρακολούθηση δραστηριότητας και διαχείριση εργασιών

Το καλό λογισμικό διαχείρισης πελατών παρακολουθεί και παρακολουθεί την τρέχουσα κατάσταση των μελών της ομάδας και των δραστηριοτήτων των πελατών. Μπορείτε εύκολα να αναθέσετε εργασίες και να βεβαιωθείτε ότι η εργασία γίνεται έγκαιρα. Αυτό, με τη σειρά του, σας βοηθά να αποτρέψετε ή να προβλέψετε τα εμπόδια.

  Πώς να μεταφράσετε ιστοσελίδες στο Safari σε Mac

Δυνατότητες ανάλυσης και αναφοράς

Το λογισμικό διαχείρισης πελατών θα πρέπει να προσφέρει έναν εύκολο τρόπο προβολής μετρήσεων που σχετίζονται με τα μέλη της ομάδας, τους πελάτες και τον κύκλο επιχειρηματικών πωλήσεων της εταιρείας.

Σας βοηθά να αξιολογήσετε εάν τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο. Το εργαλείο θα πρέπει επίσης να διαθέτει ένα καλό εργαλείο αναφοράς για τη δημιουργία προσαρμοσμένων αναφορών με βάση συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης.

Ενσωματώσεις

Το εργαλείο διαχείρισης πελατών σας θα πρέπει να μπορεί να ενσωματωθεί με τα υπάρχοντα εργαλεία παραγωγικότητας και διαχείρισης εργασιών. Συνήθως, τα καλά εργαλεία διαχείρισης πελατών προσφέρουν απρόσκοπτη ενσωμάτωση με εφαρμογές όπως το Google Drive κ.λπ., ακόμη και εργαλεία διαχείρισης χρέωσης και τιμολογίων.

Κανάλια Επικοινωνίας

Το εργαλείο σας θα πρέπει να επιτρέπει προσβάσιμη επικοινωνία με πελάτες και άλλα μέλη της ομάδας. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι η αποστολή άμεσων, εξατομικευμένων μηνυμάτων μέσω διαφορετικών καναλιών, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρησιμοποιήστε το λογισμικό Cases Of Client Management

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης για λογισμικό διαχείρισης πελατών. Όχι μόνο σας βοηθά να δημιουργήσετε μια πολυκαναλική εμπειρία πελάτη, αλλά βοηθά επίσης τους υπαλλήλους στην αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε την ιεράρχηση δυνητικών πελατών, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε προβολή πωλήσεων σε κλίμακα.

Εκτός από τη διαχείριση της διαδικασίας πωλήσεων από την αρχή μέχρι το τέλος, οι ομάδες πωλήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία για να αναλύσουν τη συμπεριφορά των πελατών και να πραγματοποιήσουν ανάλυση ανταγωνιστών για να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση.

Δεδομένου ότι το ποσοστό ανατροπής είναι ένα μεγάλο ζήτημα στη διαχείριση πωλήσεων και πελατών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να παρακολουθείτε το ίδιο. Αφού έχετε αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να προβείτε ενεργά σε διορθωτικές ενέργειες για να κερδίσετε ξανά χαμένους πελάτες.

Τώρα εξερευνούμε ορισμένα κορυφαία εργαλεία λογισμικού διαχείρισης πελατών.

Δευτέρα.com

Το Monday.com είναι ένα δημοφιλές λογισμικό διαχείρισης πελατών ιδανικό για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή βασίζεται 100% σε cloud και είναι διαθέσιμη σε όλες τις μεγάλες συσκευές (iOS, Android και Windows).

Το εργαλείο διαχείρισης πελατών σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν πίνακα εργαλείων με πληροφορίες για όλους τους πελάτες σας σε μια κεντρική τοποθεσία. Το καλύτερο μέρος είναι ότι όλα είναι πλήρως προσαρμόσιμα.

Μπορείτε να ενημερώσετε την κατάσταση του έργου, να δημιουργήσετε αναφορές και να προγραμματίσετε την παρακολούθηση με πιθανούς/νέους πελάτες.

Ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Monday.com:

  • Συμβουλή πελατών για συνεργασία στον οδικό χάρτη του έργου
  • Εύκολη κοινή χρήση αρχείων και ανταλλαγή μηνυμάτων
  • Επισυνάψτε σημειώσεις για αναφορά και μετακινήστε πελάτες από τον έναν αγωγό σε έναν άλλο.

Φρέσκα πωλήσεις

Το εργαλείο λογισμικού διαχείρισης πελατών Freshsales της Freshworks είναι ιδανικό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις. Σας δίνει μια επισκόπηση 360 μοιρών των πελατών σας, επιτρέποντας την πρόσβαση στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα σημεία επαφής, όπως ιστότοπους, αλληλεπιδράσεις και ραντεβού.

Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη διαδικασία παρακολούθησης και να δημιουργήσετε μια οπτική γραμμή πωλήσεων χρησιμοποιώντας σημαντικές μετρήσεις μέσω του εργαλείου δημιουργίας σωλήνων μεταφοράς και απόθεσης.

Μπορείτε ακόμη να καλέσετε υποψήφιους πελάτες και να δημιουργήσετε λεπτομερείς αναφορές σχετικά με την εξερχόμενη διαδικασία.

Keap

Το Keap είναι μια πλατφόρμα με διαδικασίες όπως η διαχείριση πελατών, το email marketing και τα ραντεβού. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιχειρήσεων και σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα τιμολόγια, προσφορές και πληρωμές. Μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία παρακολούθησης κατά την ενσωμάτωση με υπηρεσίες email όπως το Gmail και το Outlook.

Επιπλέον, μπορείτε να διατηρείτε ψηφιακά αρχεία όλων των αλληλεπιδράσεων και των συναλλαγών με τους πελάτες σας, ενώ δημιουργείτε σελίδες προορισμού για την επιχείρησή σας.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, μπορείτε να αποθηκεύσετε πληροφορίες πιθανών πελατών σε ένα μόνο μέρος και ακόμη και να δημιουργήσετε καμπάνιες αυτοματισμού μάρκετινγκ από την αρχή.

Pipedrive

Είναι ένα δημοφιλές εργαλείο διαχείρισης πελατών πωλήσεων και διαχείρισης αγωγών. Το Pipedrive είναι το καλύτερο για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις. Είναι διαθέσιμο σε συσκευές iOS και Android. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες διαδικασίες μέσω της αυτοματοποίησης ροής εργασιών.

  10 Γεννήτριες Εγγραφών DKIM προς χρήση

Το Pipedrive προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης επαφών που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια απεριόριστη βάση δεδομένων επαφών και οργανισμών και να συγχρονίσετε τις επαφές και το ημερολόγιό σας με την Google και τη Microsoft.

Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις απευθείας από τον ιστό και να λαμβάνετε ταχύτερη παρακολούθηση και πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειές σας για προσέγγιση.

Salesforce

Ο ηγέτης στα εργαλεία διαχείρισης πελατών και διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, το Salesforce είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στο cloud για την παρακολούθηση των πληροφοριών πελατών και την εξατομίκευση της επικοινωνίας πωλήσεών σας. Μπορείτε εύκολα να επιταχύνετε την παραγωγικότητα και να καλέσετε πελάτες χρησιμοποιώντας AI, τεχνολογία καταγραφής δεδομένων και αυτοματοποίηση διαδικασιών.

Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τις εφαρμογές σας χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες χωρίς κώδικα αυτού του λογισμικού, παράλληλα με την εύκολη συνεργασία.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λεπτομερείς αναφορές που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια στενή επισκόπηση του τι λειτουργεί και τι όχι.

Μπονσάι

Το Bonsai είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο διαχείρισης πελατών ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Με την εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών, το Bonsai είναι ιδανικός υποψήφιος για διαχείριση πελατών και έργων.

Το λογισμικό είναι ιδανικό για την παρακολούθηση των επαφών σας, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε νέους υποψήφιους πελάτες και πληροφορίες σχετικά με υπάρχοντες πελάτες. Οι χρήστες μπορούν να συνεργάζονται σε συγκεκριμένα έργα μέσω ενός κεντρικού πίνακα ελέγχου και να προσθέτουν φύλλα χρόνου, εργασίες και πληρωμές.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σημειώσεις και ετικέτες στους πελάτες και τις επαφές σας για να παρακολουθείτε κάθε αλληλεπίδραση μαζί τους.

ServiceDesk Plus MSP

Το ServiceDesk Plus MSP της ManageEngine είναι ένα εργαλείο διαχείρισης πελατών που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες υποστήριξης πελατών και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών. Αυτό το εργαλείο προσφέρει πολλές δυνατότητες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, να παρακολουθούν προβλήματα και να αναλύουν τα σχόλια των πελατών.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ServiceDesk Plus MSP είναι το σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν εύκολα ζητήματα πελατών και αιτήματα υποστήριξης. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στις ομάδες υποστήριξης να συνεργάζονται και να επιλύουν ζητήματα πελατών γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του ServiceDesk Plus MSP είναι οι δυνατότητες ανάλυσης του. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να αναλύσουν τα σχόλια των πελατών και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών, επιτρέποντάς τους να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων.

Το ServiceDesk Plus MSP περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα αναφορών που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν βασικές μετρήσεις όπως η ικανοποίηση πελατών και οι χρόνοι απόκρισης. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών υποστήριξης πελατών και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Apptivo

Το Apptivo είναι ένα εργαλείο λογισμικού διαχείρισης πελατών που βασίζεται σε σύννεφο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες, όπως διαχείριση επαφών, διαχείριση δυνητικών πελατών, διαχείριση ευκαιριών και αυτοματοποίηση μάρκετινγκ.

Με το Apptivo, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες σε μια κεντρική τοποθεσία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες πελατών. Το εργαλείο προσφέρει επίσης δυνατότητες συνεργασίας, επιτρέποντας στις ομάδες να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά και να βελτιώνουν τους χρόνους απόκρισης των πελατών.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του Apptivo είναι οι δυνατότητες αναφοράς και ανάλυσης, οι οποίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν βασικές μετρήσεις όπως η απόκτηση πελατών, τα ποσοστά μετατροπών και η ικανοποίηση πελατών. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και τη βελτιστοποίηση των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες.

συμπέρασμα

Η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού διαχείρισης πελατών μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις σχέσεις με τους πελάτες σας πιο αποτελεσματικά. Η χρήση ενός εργαλείου που εξορθολογίζει ολόκληρη τη διαδικασία πωλήσεων σας κάνει πολύ πιο πιθανό να διατηρήσετε πελάτες και να συνεργαστείτε μακροπρόθεσμα μαζί τους.

Πρέπει να πάρετε μια απόφαση με βάση τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο για εσάς στο να κάνετε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λάβετε υπόψη τις παραπάνω υποδείξεις είτε αναζητάτε δωρεάν λογισμικό διαχείρισης πελατών είτε ένα επί πληρωμή, πιο προηγμένο.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές καλύτερες λύσεις CRM cloud για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.