8 Καλύτερες Πλατφόρμες Business Intelligence (BI) και Analytics το 2022

Η επιχειρηματική ευφυΐα αναφέρεται στις τακτικές και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την ανάλυση δεδομένων επιχειρηματικών πληροφοριών.

Επιχειρηματική ευφυΐα Το σύστημα σας δίνει μια ιστορική, τρέχουσα και προγνωστική προοπτική των δραστηριοτήτων της εταιρείας σας. Μερικές κύριες λειτουργίες των τεχνολογιών επιχειρηματικής ευφυΐας είναι

  • Αναφορά
  • Αναλύσεις δεδομένων
  • σύνθετη επεξεργασία συμβάντων
  • Ανάπτυξη ταμπλό
  • διαχείριση της επιχειρηματικής απόδοσης
  • Διαδικτυακή αναλυτική επεξεργασία

Επειδή οι εταιρείες έχουν συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες δεδομένων με την πάροδο του χρόνου, η επιχειρηματική ευφυΐα έχει γίνει όλο και πιο σημαντική τα τελευταία χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι εταιρείες έχουν αυτοματοποιήσει τις δραστηριότητές τους. Έχουν συλλέξει δεδομένα και τα έχουν αποθησαυρίσει στην πορεία, αλλά δεν έχουν καταλάβει ακόμη πώς να τα χρησιμοποιήσουν με ουσιαστικό τρόπο.

Τα συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας είναι ένας τρόπος για τη λήψη αυτών των δεδομένων και τη συγκέντρωση τους για τη λήψη αναφορών με διαφορετικούς τρόπους που επιτρέπουν στις εταιρείες να έχουν καλύτερη ορατότητα και κατανόηση των λειτουργιών, καθώς και να παρέχουν περισσότερο νόημα σε αυτό που σημαίνουν αυτά τα δεδομένα.

ΚΛΕΙΔΙΑ TAKEAWAY

  • Η τεχνική υποδομή που συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει εταιρικά δεδομένα αναφέρεται ως BI.
  • Το BI αναλύει δεδομένα και δημιουργεί αναφορές και δεδομένα που βοηθούν τους διαχειριστές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.
  • Το Self-service BI είναι ένας τύπος αναλυτικών στοιχείων που επιτρέπει σε άτομα χωρίς τεχνικές γνώσεις να έχουν πρόσβαση και να αναλύουν δεδομένα.
  • Το λογισμικό οπτικοποίησης δεδομένων και η ηλεκτρονική αναλυτική επεξεργασία είναι παραδείγματα εργαλείων Business Intelligence.

Και εδώ είναι μια λίστα με τα 10 κορυφαία συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας για αναφορές και αναλυτικά στοιχεία.

Microsoft Power BI

Το ποσοστό υιοθέτησης του Microst Power BI, καθώς και το γεγονός ότι συνδέεται τόσο αποτελεσματικά με προϊόντα της microsoft και τόσοι πολλοί οργανισμοί εκεί έξω χρησιμοποιούν προϊόντα της microsoft είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους το power bi είναι το νούμερο ένα στη λίστα μας. Έτσι, αυτοί οι δύο παράγοντες από μόνοι του είναι αρκετοί για να το καταπέλσουν στην κορυφή της λίστας, αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Σε σύγκριση με ορισμένα από τα άλλα εργαλεία BI, είναι επίσης πιο οικονομικά αποδοτικό από πολλούς από τους παρόχους στην αγορά. Το ίδιο το προϊόν είναι πολύ εύκολο στη χρήση, παρόμοιο με πολλά προϊόντα της microsoft, και έχει επίσης μια οικεία εμφάνιση και αίσθηση. Εκτός από την ενσωμάτωση με προϊόντα της microsoft, μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με εκατοντάδες διαφορετικές πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πηγών δεδομένων εκτός της Microsoft, κάτι που είναι ένα άλλο πλεονέκτημα.

SAS Analytics

Σε σύγκριση με ορισμένα από τα άλλα εργαλεία BI στην κατάταξή μας, SAS Analytics είναι ένα προϊόν που είναι σχετικά εύκολο στη χρήση και διαισθητικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη δημιουργία οπτικών αναπαραστάσεων και αναφορών . Η ασφάλεια των δεδομένων είναι επίσης αρκετά ισχυρή με το προϊόν, οπότε αν προσπαθείτε να κλειδώσετε πραγματικά τα δεδομένα και βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε και ελέγχετε τον τρόπο διάδοσης των δεδομένων και ποιος μπορεί να δει τι, το sas είναι πραγματικά αποτελεσματικό σε αυτό. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία δοκιμασμένων αλγορίθμων για να διαλέξετε.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Το iMessage πρέπει να είναι ενεργοποιημένο για να στείλει αυτό το μήνυμα"

Για παράδειγμα, υπάρχουν ενσωματωμένοι αλγόριθμοι στο προϊόν που μπορούν να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών των τύπων αναλυτικών στοιχείων. Αυτά είναι μερικά από τα δυνατά σημεία των προϊόντων, αλλά ας μιλήσουμε για μερικά από τα μειονεκτήματά του, όπως το γεγονός ότι αυτή είναι μια από τις πιο ακριβές λύσεις στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, το sas θα σας κοστίσει κανονικά περισσότερο από ορισμένα από τα άλλα συστήματα της αγοράς. Εάν θέλετε να πάρετε ποιοτικό κείμενο και να το μετατρέψετε σε οπτικοποίηση, αναφορά ή αναλυτικό, το sas δεν είναι το καλύτερο εργαλείο για εσάς.

Ζώσα σκηνική εικών

Ζώσα σκηνική εικών χρησιμοποιείται από χιλιάδες οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και μέρος του λόγου για τον οποίο το ταμπλό κατατάσσεται τόσο ψηλά στη λίστα μας είναι εν μέρει επειδή η οπτικοποίηση είναι τόσο ισχυρή . Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την οπτικοποίηση δεδομένων, η οποία είναι σημαντική για πολλούς οργανισμούς. Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως ως εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλές πηγές δεδομένων, επομένως αν θέλετε να συνδέσετε πολλά συστήματα ή μια σειρά συστημάτων για πολλές πηγές δεδομένων, το ταμπλό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.
Η πτυχή του Tableau για κινητά είναι επίσης αρκετά ισχυρή, επομένως, αν προσπαθείτε να δείτε ή να χρησιμοποιήσετε κινητές συσκευές για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις αναφορές και απεικονίσεις, το tableau είναι πολύ καλό σε αυτό, και υπάρχει επίσης μια πολύ μεγάλη κοινότητα και οικοσύστημα που υποστηρίζει αυτό το εργαλείο .

Υπάρχουν επίσης μερικές αδυναμίες. Πρώτον, η δομή του κόστους είναι σχετικά υψηλή. θα σας κοστίσει περισσότερο από ορισμένα από τα άλλα συστήματα στην αγορά. Δεύτερον, το κόστος είναι σχετικά άκαμπτο. Όσον αφορά τους τύπους αδειοδότησης που μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τους πελάτες μας, διαπιστώσαμε ότι η διαπραγμάτευση του ταμπλό είναι στην πραγματικότητα πιο δύσκολη και μεγαλύτερη απροθυμία να παρέχουμε διαλείμματα τιμών.

Sisense

Ένα άλλο προϊόν με μια σημαντική κοινότητα και έναν αριθμό μεγαλύτερων οργανισμών είναι Sisense. Μερικά από τα δυνατά σημεία του προϊόντος περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες των επιχειρηματικών απαιτήσεων. Είναι επίσης ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν στον χώρο του BI. και έχει ένα καλό συμπαγές αρχιτεκτονικό στυλ, οπότε αν θέλετε να ενσωματώσετε με άλλες λύσεις και να συνδέσετε διάφορες πηγές δεδομένων σε διάφορες πλατφόρμες, το sisense είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Στα αρνητικά, υπάρχουν και μερικά. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει μια τεράστια καμπύλη εκμάθησης, η οποία είναι χαρακτηριστική για πιο ισχυρά και πολύπλοκα εργαλεία, αλλά αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για να έχετε αυτό το επίπεδο αξιοπιστίας και πολυπλοκότητας. Επιπλέον, το προϊόν πρέπει να εκτελείται σε διακομιστή Windows για να το υποστηρίζει. Έτσι, ανάλογα με την κατάσταση της επιχείρησής σας ή την αρχιτεκτονική του back office σας, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα ή να μην είναι.

Κατασκευαστές Πληροφοριών

Σε σύγκριση με άλλα bi εργαλεία, Δημιουργοί πληροφοριών είναι ένα από τα πιο εύχρηστα στην αγορά. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και απλό στη χρήση. Η αναφορά είναι επίσης εξαιρετικά προσαρμόσιμη, επομένως εάν χρειάζεστε περισσότερες από βασικές ρυθμίσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε και να κάνετε πιο εκτεταμένες προσαρμογές στα bi tools για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις σας.
Είναι επίσης εύκολο να ενσωματωθεί με άλλες εφαρμογές μέσω web εστίασης, επομένως αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

  Πώς να φορτίσετε το smartphone σας ενώ κάνετε κάμπινγκ

Υπάρχουν μερικά ελαττώματα όσον αφορά τα τρωτά σημεία. Αρχικά, οι επόμενες εκδόσεις του προγράμματος περιορίζουν ορισμένες από τις διαθέσιμες ικανότητες και δυνατότητες κωδικοποίησης. Δεύτερον, η εξαγωγή αρχείων σε πολλές μορφές είναι δύσκολη. Έχει επίσης μια παλιά διεπαφή χρήστη που δεν είναι τόσο απλή όσο ορισμένα από τα άλλα συστήματα στην αγορά. και τέλος, η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ορισμένοι από τους άλλους προμηθευτές BI στην αγορά.

Oracle EPM

Oracle Enterprise Performance Management .

Η Oracle ήταν πάντα πανίσχυρη στα επιχειρηματικά αναλυτικά στοιχεία, που χρονολογείται από την εποχή που εξαγοράστηκε Υπερίων, ένα κοινό σύστημα που χρησιμοποιείται για την επιχειρηματική ευφυΐα, και έκτοτε παραμένουν ισχυροί στον χώρο. Τώρα, με τη διαχείριση της απόδοσης της επιχείρησης, είναι εξίσου ισχυροί όσο ποτέ, και αυτό είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται συχνά από μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Δεν είναι δύσκολο να ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε. Υπάρχει σχετικά μικρός χρόνος διακοπής λειτουργίας σε σύγκριση με άλλα συστήματα της αγοράς. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση επιχειρηματικής ευφυΐας, επομένως δένει και ενσωματώνεται πολύ καλά με τη βασική λύση cloud erp της Oracle ή άλλα προϊόντα της Oracle, όπως το crm και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επίσης, δένει και συγχωνεύεται πολύ καλά με προϊόντα που δεν είναι Oracle, αλλά συνολικά η λύση oracle cloud erp είναι η καλύτερη.

Λογισμικό Tibco

Ακόμα κι αν δεν το έχετε ακούσει, Tibco είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο δικτύωσης. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, εύκολο στη χρήση και έχει μια πληθώρα επιλογών. Είναι επίσης απλό να αντιστοιχίσετε δεδομένα . Η Tibco διαπρέπει στο να συνδέει δεδομένα από πολλές πηγές μεταξύ τους και έχει σπουδαίο ιστορικό σε αυτόν τον τομέα. Σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες και αγαθά, ο πωλητής Tibco παρέχει επίσης εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Υπάρχουν μερικοί αρνητικοί κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτον, η προσφορά cloud είναι σχετικά ανώριμη, ειδικά σε σύγκριση με άλλους on-premise και πιο ανεπτυγμένους τύπους συστημάτων στον επιχειρηματικό χώρο, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με το συγχρονισμό και τη σχετικά αργή συνδεσιμότητα από πολλές πηγές δεδομένων, οπότε αν διαπιστώσετε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό να υπάρχει συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο από πολλές πηγές δεδομένων, αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη.

IBM Cognos

Ένα άλλο δημοφιλές προϊόν επιχειρηματικής ευφυΐας στην αγορά είναι Τα γνωστά της IBM. Ορισμένες από τις δυνατότητες του προϊόντος περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συνδυασμού πολλών αναζητήσεων σε μια ενιαία αναφορά και την επιλογή δημιουργίας συντομεύσεων. Διατίθενται προσαρμόσιμοι πίνακες εργαλείων, οπότε αν αναζητάτε μοναδικές οπτικές αναπαραστάσεις ή πίνακες εργαλείων για συγκεκριμένους τύπους δεδομένων, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Επιπλέον, οι μορφές αναφοράς και αναφοράς μπορούν να προβληθούν και να παρουσιαστούν με διάφορους τρόπους και διαθέτει ξεχωριστό πλαίσιο δοκιμών.

Υπάρχουν μερικά από αυτά όσον αφορά τους κινδύνους ή τα ελαττώματα του προϊόντος. Πρώτα και κύρια, αν ψάχνετε για αυτόματη μοντελοποίηση, όπως σύνολα δεδομένων και αναφορές, αυτό είναι μια αδυναμία του προϊόντος που άλλα προϊόντα μπορεί να παρέχουν καλύτερα. Δεύτερον, η προσαρμογή είναι σχετικά δύσκολη και δαπανηρή, επομένως θα είναι λίγο πιο περίπλοκη η διατήρησή της και μπορεί να προκαλέσει ορισμένες πολυπλοκότητες και προβλήματα κόστους .

  Εναλλάξτε την οθόνη έναρξης και το μενού "Έναρξη" από την επιφάνεια εργασίας

SAP Business Objects

Επιχειρηματικά αντικείμενα είναι μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που αγοράστηκε πριν από μερικές δεκαετίες. Και αυτό μπορεί να είναι προσβάσιμο τόσο από πελάτες sap όσο και από πελάτες που δεν είναι SAP. Αν και το business objects δεν είναι το μόνο διαθέσιμο προϊόν επιχειρηματικής ευφυΐας, πωλείται συχνά σε συνδυασμό με s/4hana. Τώρα, ένας από τους λόγους που τα επιχειρηματικά αντικείμενα βαθμολογούνται στην ένατη θέση στη λίστα μας είναι επειδή παρέχει ένα ευρύ σύνολο στοιχείων επιχειρηματικής ευφυΐας . Έτσι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους τύπους της εξόρυξης δεδομένων και των επιχειρηματικών αναλύσεων προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων που μπορείτε να εκτελέσετε με αυτό. Έχει επίσης ένα πολύ ισχυρό περιβάλλον χρήστη και είναι απλό να μεταδώσει πληροφορίες χρησιμοποιώντας το Microsoft Office.

Έχει μεγάλο αριθμό συνεργασιών πηγών δεδομένων .έτσι, μπορεί να ενσωματώσει και να ενσωματώσει δεδομένα από μια ποικιλία διαφορετικών πηγών. Ειδικά εάν διαθέτετε απαρχαιωμένα συστήματα ή άλλα συστήματα εκτός των βασικών εταιρικών τεχνολογιών σας. Τέλος, έχει αρκετή ευελιξία σε σύγκριση με άλλα συστήματα στην αγορά. λοιπόν, είναι μια καλή επιλογή.

Microstartegy

Μικροστρατηγική, σταθερό εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες, κατατάσσεται στην τελευταία θέση για διάφορους λόγους. Πρώτα και κύρια, παρέχει πολύ ισχυρούς πίνακες εργαλείων, καθιστώντας εύκολη την παροχή δυνατότητας επισκόπησης πίνακα εργαλείων που μπορεί να αναζητάτε. Και μπορείτε να ενσωματώσετε δεδομένα σε όλη την επιχείρησή σας, ειδικά εάν είστε πολυεθνική με διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες και τοποθεσίες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να υπάρχει ορατότητα με συγκεντρωτικό τρόπο. Παρέχει επίσης αναλύσεις δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την ανάλυση των δεδομένων καθώς συλλέγονται.

Σε σύγκριση με άλλες λύσεις στην αγορά, το κόστος αδειοδότησης είναι σχετικά υψηλό. έτσι θα είναι το πιο ακριβό και ένα από τα πιο ακριβά σχέδια. Υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ των εκδόσεων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εκμάθηση και την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον οργανισμό σας. Εάν χρησιμοποιείτε διάφορες εκδόσεις σε διαφορετικά μέρη της επιχείρησής σας ή κάνετε ενημέρωση σε νεότερη έκδοση. Τέλος, η υποστήριξη ανάπτυξης του προμηθευτή δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ορισμένα από τα άλλα συστήματα στην αγορά.

Τελική Σημείωση ✍

Για περισσότερα εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων, επισκεφθείτε ελεύθερα. Υπάρχει ένα πλήθος διαθέσιμων υλικών για την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των πελατών σχετικά με την επιχειρηματική ευφυΐα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εργαλείων BI για διερεύνηση και παιχνίδι. Οι επιλογές θα διευρυνθούν και θα γίνουν πιο ισχυρές καθώς η κοινότητα των χρηστών αποκτά μεγαλύτερη γνώση. Το BI είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να εφαρμοστεί σε σχεδόν κάθε κλάδο. Οι προσπάθειες των εταιρειών να ανταλλάσσουν δεδομένα και να συνεργάζονται θα αυξηθούν καθώς προσπαθούν να κατευθύνονται περισσότερο στα δεδομένα. Η οπτικοποίηση δεδομένων θα γίνει ακόμη πιο σημαντική καθώς συνεργάζονται ομάδες και τμήματα. Αυτό το άρθρο είναι απλώς μια αρχή για την επιλογή του καλύτερου λογισμικού και εργαλείου επιχειρηματικής ευφυΐας.