8 καλύτερες πλατφόρμες blockchain για τη δημιουργία σύγχρονων οικονομικών εφαρμογών

Η τεχνολογία Blockchain εμφανίστηκε με την έναρξη του Bitcoin το 2009 και επί του παρόντος, έχει γίνει μια από τις πιο εξέχουσες και κυρίαρχες τεχνολογίες.

Οι επαναστάσεις στην τεχνολογία blockchain είναι ορατές σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από τον κλάδο που αναζητάτε, θα βρείτε εφαρμογές blockchain σε κάθε τομέα. Πολλές επιχειρήσεις επεκτείνονται στην αλυσίδα εφοδιασμού, την υγειονομική περίθαλψη, τα logistics, τα οικονομικά και άλλους τομείς χρησιμοποιώντας blockchain.

Ο κύριος στόχος των εφαρμογών blockchain είναι να κάνουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες πιο διαφανείς και αποτελεσματικές. Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τώρα τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και πώς μπορεί να ενισχύσει τις επιχειρήσεις τους.

Η ζήτηση για νέες πλατφόρμες blockchain αυξάνεται συνεχώς επειδή οι επιχειρήσεις πειραματίζονται με διαφορετικές πλατφόρμες αναπτύσσοντας εφαρμογές blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain είναι διάσημη λόγω της διαφάνειας και της αποκέντρωσής της. Αυτό απαιτείται κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αρκετές επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης σύγχρονων χρηματοοικονομικών εφαρμογών σε πλατφόρμες blockchain.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αμετάβλητο, την ασφάλεια και την αποκέντρωση σε εφαρμογές χρηματοδότησης που βασίζονται σε blockchain. Σε αυτό εστιάζουν πολλές επιχειρήσεις.

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών σε πλατφόρμες blockchain μέσω έξυπνων συμβολαίων. Τώρα, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain για τη δημιουργία χρηματοοικονομικών εφαρμογών.

Ethereum

Ethereum είναι μία από τις παλαιότερες, πιο καθιερωμένες και μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες blockchain. Έχει μάλιστα αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Ether ή ETH. Η πλατφόρμα παρέχει ένα πλήρως αποκεντρωμένο blockchain. Το Ethereum συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες των έξυπνων συμβολαίων για αποτελεσματική λειτουργία. Επί του παρόντος, υπάρχουν ήδη χιλιάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές διαθέσιμες στο Ethereum.

Το κύριο πλεονέκτημα της πλατφόρμας Ethereum είναι η πραγματική της αποκέντρωση, ενώ η κύρια αδυναμία της είναι η αργή επεξεργασία και οι υψηλές χρεώσεις συναλλαγών. Η πλατφόρμα Ethereum βλέπει μια τεράστια τρέλα μεταξύ των προγραμματιστών εφαρμογών blockchain για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών που ονομάζονται dApps.

Επιπλέον, η πλατφόρμα Ethereum έχει επίσης μια ενεργή κοινότητα με περισσότερους από 250 προγραμματιστές. Όλοι οι προγραμματιστές πρωτοκόλλου Ethereum στοχεύουν να εξαλείψουν την παρουσία τρίτων σε κάθε τομέα. Οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν dApps που σχετίζονται με οικονομικά, πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, παιχνίδια και πολλά άλλα. Με την ταχεία ανάπτυξη, μπορείτε να περιμένετε ότι η εφαρμογή σας θα τεθεί σε λειτουργία μόλις τη βγάλετε.

  Τι είναι τα αρχεία .aae; Μπορώ να Τα Διαγράψω;

Κυματισμός

Κυματισμός εστιάζει περισσότερο στην ανάπτυξη οικονομικών εφαρμογών στην πλατφόρμα. Υποστηρίζει περισσότερο την ψηφιακή επανάσταση. Η Ripple είχε δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα το 2012 για να δημιουργήσει ένα δίκτυο blockchain για επιχειρήσεις συνδέοντας ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τράπεζες και παρόχους πληρωμών.

Οι επιχειρήσεις μπορούν ακόμη και να βρουν τις δικές τους οικονομικές λύσεις αναπτύσσοντας σύγχρονες εφαρμογές χρηματοδότησης ή λύσεις πληρωμών υψηλής απόδοσης στο Ripple. Το Ripple έχει το εγγενές κρυπτονόμισμα που ονομάζεται XRP. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του XRP στο RippleNet αποφεύγοντας ακόμη και την προχρηματοδότηση για να επεκταθούν στις παγκόσμιες αγορές.

Το RippleNet εργάζεται σε λύσεις ρευστότητας, ώστε οι επιχειρήσεις να μην χρειάζεται να κάνουν προχρηματοδότηση και να μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν μια αποκεντρωμένη υποδομή όπου μια πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε <3 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να περιμένετε πλήρη διαφάνεια στο RippleNet.

Cardano

Cardano είναι μια πλατφόρμα blockchain επόμενης γενιάς που βασίζεται σε έξυπνα συμβόλαια. Ο κύριος στόχος του blockchain Cardano είναι να δημιουργήσει dApps που είναι γρήγορες και επεκτάσιμες. Ο Cardano διαθέτει έναν μηχανισμό συναίνεσης Ouroboros που είναι μια ασφαλής έκδοση του αλγόριθμου Proof-of-stake. Εδώ, κάθε συναλλαγή ελέγχεται μόνο από τους συμμετέχοντες στο δίκτυο και δεν χρειάζεται να ελέγχονται σε κάθε κόμβο.

Το Cardano διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά όπως διαλειτουργικότητα, επεκτασιμότητα, διαφάνεια και νομιμότητα, ώστε να είναι η σωστή επιλογή για σύγχρονες εφαρμογές χρηματοδότησης. Το blockchain Cardano ανυπομονεί να εξισορροπήσει τις επιθυμίες τόσο των κεντρικών όσο και των αποκεντρωμένων κοινοτήτων.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές dApps στο Cardano για τη βελτίωση των παγκόσμιων πληρωμών με τη βοήθεια της αποκέντρωσης.

Αστρικός

Αστρικός είναι ένα ανοιχτό δίκτυο blockchain που λειτουργεί αποτελεσματικά στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αρκετές τράπεζες πειραματίζονται με το δίκτυο blockchain Stellar για να κάνουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτες, ασφαλείς και διαφανείς. Το Stellar είναι μια ισχυρή πλατφόρμα blockchain για τη δημιουργία γρήγορων και ασφαλών εφαρμογών fintech.

  Πώς διαγράφετε μηνύματα στην εφαρμογή Reddit

Καθώς το Stellar είναι ένα ανοιχτό δίκτυο, δεν υπάρχει ιδιοκτήτης και ο πλήρης έλεγχος βρίσκεται στα χέρια του κοινού. Το Stellar εξαρτάται επίσης από το blockchain για να διατηρεί τα πάντα συγχρονισμένα με το δίκτυο. Είτε αναζητάτε γρήγορες συναλλαγές είτε η εταιρεία σας αναζητά μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα για τη δημιουργία σύγχρονων χρηματοοικονομικών εφαρμογών, μπορείτε να θεωρήσετε το Stellar ως μια αξιόλογη επιλογή.

Επί του παρόντος, διάφορες εφαρμογές dApp είναι χτισμένες στο δίκτυο blockchain Stellar λόγω των υπηρεσιών μικροπληρωμών, των ανταλλαγών περιουσιακών στοιχείων και των εφαρμογών παγκόσμιων πληρωμών.

Ύφασμα Hyperledger

Εάν σκέφτεστε να αναπτύξετε ένα σύνθετο λογισμικό ή εφαρμογή στο blockchain χωρίζοντάς το σε μικρά μέρη, τότε Ύφασμα Hyperledger είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Η διαθεσιμότητα ευέλικτων και αρθρωτών σχεδίων στην πλατφόρμα είναι χρήσιμη σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Hyperledger Fabric είναι το δίκτυο των δικτύων. Κάθε επιχείρηση θέλει να διατηρεί ιδιωτικά ορισμένα δεδομένα. Αυτό είναι όπου το Fabric μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε διαφορετικές σχέσεις μέσα στο ίδιο το δίκτυο.

Για παράδειγμα, ένας πωλητής μπορεί να πουλά το ίδιο προϊόν σε διαφορετικούς αγοραστές. Δεν χρειάζεται να είναι ορατή η συναλλακτική σχέση ενός αγοραστή και πωλητή στον άλλο. Η χρήση της δυνατότητας “κανάλια” στο Hyperledger Fabric θα κάνει το έργο να το κρατήσει ιδιωτικό.

Το Fabric είναι μια αξιόλογη επιλογή για εφαρμογές χρηματοδότησης, επειδή τα πάντα δεν είναι ανοιχτά και χωρίς άδεια. Αντίθετα, η επιχείρησή σας μπορεί να αναπτύξει μια εξαιρετικά ασφαλή και επεκτάσιμη πλατφόρμα που μπορεί να υποστηρίξει με ευκολία ιδιωτικές συναλλαγές και εμπιστευτικές συμβάσεις.

EOS

EOS είναι μια άλλη ασφαλής και επεκτάσιμη πλατφόρμα blockchain για την ανάπτυξη dApps. Αυτή η πλατφόρμα μπορεί να ονομαστεί εκτεταμένη έκδοση των blockchains Ethereum και Bitcoin επειδή υποστηρίζονται ορισμένες λειτουργίες στο EOS, οι οποίες στην πραγματικότητα λείπουν και από τα δύο.

Το δίκτυο blockchain EOS παρέχει δυνατότητα έξυπνων συμβάσεων, φιλοξενία για dApps και αποκεντρωμένη αποθήκευση επιχειρηματικών λύσεων για την επίλυση προβλημάτων επεκτασιμότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή χρηματοδότησης στο EOS για την εκτέλεση συναλλαγών με χαμηλότερο κόστος. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν εκτελέσιμα έξυπνα συμβόλαια σύμφωνα με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις.

  Τι να κάνετε εάν ο λογαριασμός Roblox διαγραφεί;

Το blockchain EOS επιτρέπει στους προγραμματιστές να επεκτείνουν τις ιδέες τους δημιουργώντας διαφορετικές εφαρμογές στο δίκτυο blockchain. Μπορείτε εύκολα να αναπτύξετε σύγχρονες εφαρμογές χρηματοδότησης, παιχνίδια, επιχειρηματικές λύσεις και πολλά άλλα.

Corda

Corda είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα όπου οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εξουσιοδοτημένες κατανεμημένες λύσεις. Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω του Corda διατηρώντας αυστηρό απόρρητο με έξυπνα συμβόλαια. Όλες οι επιχειρηματικές διαδικασίες είναι απλοποιημένες, επομένως υπάρχει σημαντική μείωση στο κόστος συναλλαγών και στην τήρηση αρχείων.

Μπορείτε εύκολα να κλιμακώσετε τις εφαρμογές στο Corda ώστε να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές σας απαιτήσεις λόγω της ευελιξίας και της ευελιξίας της πλατφόρμας. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο Corda ονομάζονται CorDapps. Μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά επεκτάσιμες dApps σε διαφορετικούς τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά, οι ασφάλειες, η ενέργεια, η υγειονομική περίθαλψη και πολλοί άλλοι, ανεξάρτητα από την επιχείρησή σας.

Tron

Tron είναι μια άλλη αποκεντρωμένη πλατφόρμα blockchain που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου ιστού. Όπως το Ethereum, το Tron επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν ολόκληρα πρωτόκολλα μέσω έξυπνων συμβολαίων στο blockchain. Η Tron μπορεί να χειριστεί 2000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό σε σύγκριση με διάφορους επεξεργαστές πληρωμών όπως το PayPal. Επιπλέον, η Tron έχει επίσης μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών.

Το Tron παρέχει επιλογές υψηλής κλιμάκωσης και την εξάρτησή του από τον μηχανισμό συναίνεσης Delegated-Proof-of-Stake για βελτιωμένη ασφάλεια blockchain. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανάπτυξης ενός DApp στο δίκτυο Tron. Επί του παρόντος, η Tron είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη δημόσια αλυσίδα.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη χρήση του δικτύου Tron είναι η υψηλή απόδοση, η υψηλή επεκτασιμότητα και η συμβατότητα με το EVM (Ethereum Virtual Machine).

Συμπέρασμα 💰

Εάν σκέφτεστε να αναπτύξετε σύγχρονες εφαρμογές χρηματοδότησης για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες blockchain που μπορούν να σας βοηθήσουν. Η επιλογή ενός από αυτά θα εξαρτηθεί τελικά από τις απαιτήσεις σας και από συγκεκριμένους παράγοντες όπως η ασφάλεια, οι υποστηριζόμενες γλώσσες, οι δυνατότητες και η λειτουργικότητα του έξυπνου συμβολαίου.

Μπορεί να θέλετε να διαβάσετε:

6 εργαλεία που πρέπει να γνωρίζετε για προγραμματιστές Blockchain.