8 Καλύτερες εφαρμογές Android για να βοηθήσουν την πλοήγηση με την οπτική πρόκληση

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο πονάει όταν εξαρτάσαι από άλλους ακόμη και για μικροσκοπικές εργασίες όπως ο εντοπισμός των αντικειμένων σου, η αναγνώριση πραγμάτων κ.λπ.

Τα άτομα με προβλήματα όρασης υποφέρουν από αυτόν τον πόνο κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας και κάθε μέρα της ζωής τους γιατί μπορεί να μην έχουν κανέναν μαζί τους όλη την ημέρα.

Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με οπτική πρόκληση εκεί έξω που επιβιώνουν μόνοι σε αυτόν τον κόσμο. Και αυτή η μοναξιά μπορεί να κάνει τη ζωή τους πολύ πιο δύσκολη.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η καθημερινή μας ζωή γίνεται αρκετά βολική. Όλοι εκμεταλλεύονται αυτή την εξέλιξη στην τεχνολογία και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα μείνει αποκομμένος από αυτήν.

Το καλύτερο είναι ότι η τεχνολογία έχει προσπαθήσει να καλύψει σχεδόν όλες τις κατηγορίες της ανθρώπινης ζωής. Αυτό περιλαμβάνει επίσης άτομα με προβλήματα όρασης. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τυφλούς που τους βοηθούν με τις καθημερινές τους εργασίες.

Έτσι, είτε έχετε το αγαπημένο σας πρόσωπο μαζί σας είτε όχι, μπορείτε να εργαστείτε και να περιπλανηθείτε με σιγουριά.

Πώς μπορούν οι εφαρμογές βοήθειας να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των οπτικών προκλήσεων;

  • Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να φοβάστε ότι θα χαθείτε. Ορισμένες εφαρμογές διαθέτουν συστήματα GPS που σας βοηθούν να εξερευνήσετε τις κοντινές περιοχές σας.
  • Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμη και στον εσωτερικό σας χώρο. Οι περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιούν την κάμερα του τηλεφώνου σας για πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενα γύρω σας.
  • Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα υπάρχοντά σας, να επιλέξετε τα σωστά χρώματα για να φορέσετε, να εντοπίσετε πράγματα και πολλά άλλα.
  • Ορισμένες εφαρμογές σας συνδέουν ακόμη και με την ομάδα των εθελοντών βοήθειας ή των εκπροσώπων για υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα AF/AE στην κάμερα Google στο Android

Τώρα που γνωρίζετε τα διάφορα πλεονεκτήματα αυτών των εφαρμογών, ας εξερευνήσουμε τις καλύτερες που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Lazarillo

Το Lazarillo είναι μια εφαρμογή GPS για τυφλούς που παρέχει πρόσβαση σε πολλά χρήσιμα εργαλεία. Αυτή η εφαρμογή σάς ενημερώνει για τον δρόμο που περπατάτε, κοντινά μέρη, διασταυρώσεις κ.λπ. χρησιμοποιώντας ηχητικά μηνύματα. Η εφαρμογή Lazarillo έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια σχολίων από πολλούς τυφλούς.

Ακόμα κι αν αυτή η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο, χρησιμοποιεί πόρους GPS. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις χρήσιμες λειτουργίες του ακόμα και χωρίς ενεργή χρήση οθόνης.

Μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε μέρη ανάλογα με την κατηγορία, όπως τράπεζες, τρόφιμα, υγεία κ.λπ. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εφαρμογής από το Play Store.

Γίνε τα Μάτια Μου

Το Be My Eyes δίνει τη δυνατότητα στους τυφλούς να λαμβάνουν ζωντανή βοήθεια από διάφορους εθελοντές με όραση. Αυτοί οι εθελοντές ανήκουν σε μια παγκόσμια κοινότητα ή εταιρεία που είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν με τις καθημερινές σας υπαίθριες εργασίες.

Υποστηρίζει πολλές γλώσσες όπου? Οι εθελοντές μπορούν να απαντήσουν σε περίπου 185 γλώσσες. Μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή και να λάβετε δωρεάν οπτική υποστήριξη.

Μπορείτε να λάβετε βοήθεια σε εργασίες όπως η τεχνολογία αντιμετώπισης προβλημάτων, η εγκατάσταση οικιακών συσκευών, η αντιστοίχιση ρούχων και άλλα. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σας Android.

Επιφυλακή

Το Lookout είναι μια καταπληκτική εφαρμογή βοήθειας που επιτρέπει σε άτομα με απώλεια όρασης να εξερευνήσουν τον κόσμο. Χρησιμοποιεί την όραση υπολογιστή για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα γρήγορα και εύκολα. Χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου σας και έτσι λαμβάνει πληροφορίες για τα πράγματα γύρω σας.

  Πώς να κατεβάσετε το Kodi σε tablet ή Smartphone Android με τον εύκολο τρόπο

Με αυτό, μπορείτε να κάνετε καθημερινές εργασίες πολύ πιο εύκολα, όπως τον εντοπισμό ειδών παντοπωλείου, την ταξινόμηση αλληλογραφίας και πολλά άλλα. Το Lookout προσφέρει υποστήριξη για περισσότερες από 20 διαφορετικές γλώσσες και λειτουργεί σε Android 6 ή νεότερη έκδοση.

RightHear

Εάν έχετε αναπηρίες προσανατολισμού, το RightHear είναι ο εικονικός βοηθός προσβασιμότητας που μόλις δημιουργήθηκε για εσάς. Βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης, τυφλούς ή άλλα άτομα να αισθάνονται άνετα και χαλαρά όταν βγαίνουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Το RightHear μπορεί να σας πει για κοντινά σημεία ενδιαφέροντος και να σώσει την περιοχή ή να σας υποδείξει, αγάπη μου. Χρησιμοποιεί εργαλεία αναγνώρισης αντικειμένων για να σας βοηθήσει με τις καθημερινές σας ανάγκες.

Η εφαρμογή RightHear σάς επιτρέπει επίσης να μιλάτε με τοπική βοήθεια μέσω κλήσης. Σας ενημερώνει επίσης για την κατεύθυνση προς την οποία περπατάτε. Κατεβάστε αυτήν την εφαρμογή από το Play Store και κάντε τη σωστή χρήση.

Υπεραίσθηση

Το Supersense by Mediate είναι μια θαυμάσια εφαρμογή βασισμένη σε AI, σχεδιασμένη για τυφλούς ή άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι μια βοηθητική εφαρμογή που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν αντικείμενα, να διαβάζουν γραπτές λέξεις και να πλοηγούνται εύκολα σε εξωτερικούς χώρους.

Μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και σε μικροσκοπικές εργασίες της καθημερινής σας ρουτίνας, όπως να εντοπίσετε μια καρέκλα, στυλό, πόρτα ή περισσότερα.

Το Surpersense μπορεί να σας βοηθήσει σε ένα άγνωστο περιβάλλον και να μάθετε για τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σας. Διαθέτει δυνατότητα talkback και υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή ακόμα και αν δεν έχετε συνδεθεί στο Διαδίκτυο κατεβάζοντάς την για τη συσκευή σας Android.

Οραμα

Η Talov Inc. παρουσιάζει το Vision, μια υπέροχη εφαρμογή προσβασιμότητας που έχει σχεδιαστεί για άτομα με προβλήματα όρασης. Χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο και σας βοηθά να αναγνωρίσετε αντικείμενα, αποστάσεις, χρώματα, κείμενο και πολλά άλλα.

  Τα καλύτερα παιχνίδια Android του 2019

Χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου σας και είναι βελτιστοποιημένο να λειτουργεί με περίπου 48 γλώσσες. Συνολικά, αυτή η εφαρμογή κάνει την καθημερινή σας ζωή αρκετά απλοποιημένη. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη στο Play Store.

Sullivan+

Το Sullivan+ μπορεί να σας αφήσει να ξεχάσετε ότι δεν μπορείτε να δείτε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να σας κάνει αρκετά ανεξάρτητους και να σας επιτρέψει να διαχειριστείτε εύκολα τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Λαμβάνει πληροφορίες για τα πράγματα γύρω σας χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σας.

Η εφαρμογή Sullivan+ μπορεί να διαβάσει και να επεξεργαστεί το περιεχόμενο ενός περιοδικού, εγγράφου, αλληλογραφίας ή περισσότερων μέσων ανάγνωσης. Προσδιορίζει τα αντικείμενα γύρω σας και εξηγεί με μια πρόταση για το περιβάλλον σας.

Μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα χρώματα για τα ρούχα που θέλετε να φορέσετε. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για εκδόσεις Android 5.0 ή νεότερες εκδόσεις.

NaviLens

Το NaviLens προσφέρει τεχνολογία αιχμής για τυφλούς. Είναι μια εφαρμογή που βοηθά στην ανάγνωση από απόσταση. Το σύστημα τεχνητών δεικτών υψηλής πυκνότητας δημιουργεί ετικέτες που βοηθούν στην ανάγνωση σε μεγάλη απόσταση.

Το ηχοσύστημά του επιτρέπει στους τυφλούς να εντοπίζουν την ετικέτα στο χώρο χωρίς να χρησιμοποιούν τα ακουστικά τους. Αυτή η εφαρμογή NaviLens είναι διαθέσιμη για smartphone Android 5.0 ή νεότερη έκδοση. Κατεβάστε τώρα!

Τελικές Λέξεις

Η ενασχόληση με ακόμη και καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι δύσκολη για άτομα με προβλήματα όρασης. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην ελαχιστοποίηση αυτών των προκλήσεων και στη διευκόλυνση της ζωής.

Επομένως, εάν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο έχετε τέτοιες αναπηρίες, δοκιμάστε οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές και δείτε πόσο άνετα μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε τα καλύτερα εργαλεία για να βοηθήσετε άτομα με διαταραχές ομιλίας.