8 καλύτερες εικονικές ιδιωτικές πλατφόρμες cloud για τη δημιουργία ασφαλούς υποδομής

Η ασφάλεια στο cloud είναι μια μεγάλη ανησυχία κατά την εκτέλεση κωδικών και την αποθήκευση ιδιωτικών δεδομένων. Ένα εικονικό ιδιωτικό σύννεφο μπορεί να είναι η λύση.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει ένα εικονικό ιδιωτικό σύννεφο και πώς λειτουργεί. Θα συζητήσουμε τα οφέλη και τις δυνατότητες ενός εικονικού ιδιωτικού νέφους. Τέλος, θα συζητήσουμε τα δέκα καλύτερα εικονικά ιδιωτικά σύννεφα.

Τι είναι το Virtual Private Cloud (VPC);

Ένα εικονικό ιδιωτικό σύννεφο είναι ένα απομονωμένο ιδιωτικό σύννεφο που φιλοξενείται σε ένα δημόσιο σύννεφο. Μπορείτε να εκτελέσετε με ασφάλεια κώδικα μέσα σε ένα VPC. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε εμπιστευτικά δεδομένα και να φιλοξενήσετε ιστότοπους. Τα ιδιωτικά σύννεφα μπορούν να φιλοξενηθούν απομακρυσμένα χρησιμοποιώντας ορισμένους δημόσιους παρόχους cloud.

Πώς λειτουργεί το VPC;

Το VPC εξυπηρετεί πελάτες που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από το cloud. Ωστόσο, αυτοί οι πελάτες έχουν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες. Για παράδειγμα, θέλουν υψηλή ασφάλεια, απόρρητο και καλύτερο έλεγχο των δεδομένων.

Για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών, οι πάροχοι VPC προσπαθούν να διαχειριστούν την υποδομή. Η υποδομή έχει:

 • δεσμευμένος χώρος αποθήκευσης cloud
 • εικονικά δίκτυα
 • αποκλειστικούς διακομιστές cloud
 • ιδιωτικές διευθύνσεις IP

Για να τα επιτύχουν αυτά, οι πωλητές χρησιμοποιούν συγκεκριμένες πολιτικές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας, της κρυπτογράφησης και του VAN (δίκτυο εικονικής περιοχής) για κάθε πελάτη. Επιπλέον, ο πάροχος προσθέτει επίσης πολιτικές ελέγχου πρόσβασης και υποδίκτυα.

Η βασική απαίτηση για το VPC είναι η απομόνωση. Επομένως, είναι καλύτερα να κατανοήσουμε καλύτερα το απομονωμένο δίκτυο.

Απομονωμένο Δίκτυο

Ένα περιβάλλον τοπικού δικτύου έχει μηδενική σύνδεση με άλλα δίκτυα. Το σύστημα δεν επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση να σταματήσει την εκμετάλλευση από εισβολείς, αποτρέποντας τυχόν δυσλειτουργία. Το σύστημα έχει καλά καθορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά για την επίτευξη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο σύστημα.

Το σύστημα έχει ορισμούς υψηλής ασφάλειας. Το σύστημα παρέχει μόνο αξιόπιστη πρόσβαση. Τα απομονωμένα δίκτυα περιορίζουν ακόμη και την εγκατάσταση μη αξιόπιστου λογισμικού τρίτων κατασκευαστών. Επιπλέον, για το δίκτυο αποθήκευσης, το σύστημα διαθέτει ένα υποδίκτυο συμπλέγματος.

Ας κάνουμε μια γρήγορη επισκόπηση της πύλης διέλευσης προτού προχωρήσουμε στις τεχνικές λεπτομέρειες του πραγματικού μας θέματος.

Πύλη διέλευσης

Μια πύλη μεταφοράς παρέχει συνδεσιμότητα μεταξύ του VPC σας και του φυσικού δικτύου. Η παγκόσμια επέκταση της υποδομής cloud απαιτεί συνδέσεις πυλών διαμετακόμισης. Η σύνδεση πυλών μεταφοράς χρησιμοποιεί παγκόσμια υποδομή AWS, όπου τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή μέσω του δημόσιου δικτύου επειδή η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι αυτόματη.

Έχοντας μια ιδέα για το απομονωμένο δίκτυο και την πύλη διέλευσης, ας συνεχίσουμε το θέμα από τη διαμόρφωση απομονωμένου VPC.

Απομονωμένη Virtual Private Cloud Configuration

Είναι δυνατή η διαμόρφωση της πύλης διέλευσης χρησιμοποιώντας πολλαπλούς απομονωμένους δρομολογητές. Αυτή η λύση είναι σαν να έχετε διάφορες πύλες, όπου κάθε δρομολογητής έχει μόνο έναν πίνακα. Η διάδοση παραμένει σε έναν πίνακα δρομολογητή για κάθε συνημμένο.

Με αυτόν τον τρόπο, η λύση είναι πιο ευέλικτη, όπου είναι δυνατή η τροποποίηση για κάθε δρομολογητή και προσάρτημα. Οι συνδεδεμένες οντότητες δεν μπορούν να λάβουν κίνηση από την οντότητα που είναι συνδεδεμένη με άλλο δρομολογητή.

Η απομόνωση παρέχει πολύ καλύτερο έλεγχο στα δεδομένα διαχωρίζοντας το νέφος στο επίπεδο δικτύου. Έτσι, σταματά την ανάμειξη δεδομένων από διαφορετικά δίκτυα.

Πώς να απομονώσετε ένα Virtual Private Cloud σε ένα Public Cloud;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την απομόνωση πόρων μεταξύ των διαφόρων πόρων στο δημόσιο νέφος:

Υποδίκτυα

Το υποδίκτυο μπορεί να χωρίσει τα δίκτυα σε δημόσια και ιδιωτικά. Μια ομάδα διευθύνσεων IP είναι προσβάσιμη σε συγκεκριμένους πελάτες, ενώ οι υπόλοιπες διευθύνσεις IP είναι προσβάσιμες σε όλους.

VPN

Μια δημιουργία εικονικού ιδιωτικού δικτύου απαιτεί κρυπτογράφηση. Ένα VPN χρησιμοποιεί ένα δημόσιο δίκτυο για τη μεταφορά. Ωστόσο, παραμένει κρυμμένο από τους άλλους.

VLAN

Όπως το υποδίκτυο, το VLAN διαιρεί τα δίκτυα σε δημόσια και ιδιωτικά διαμερίσματα. Ωστόσο, στο VLAN, χρησιμοποιούμε το δεύτερο και το τρίτο επίπεδο του μοντέλου OSI.

  14 πρακτικές δοκιμές Azure που θα σας βοηθήσουν να περάσετε τις πραγματικές εξετάσεις

Οι πελάτες VPC έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε συγκεκριμένα υποδίκτυα και VLAN. Ως εκ τούτου, διαθέτουν αποκλειστικούς πόρους που δεν είναι προσβάσιμοι σε απλούς πελάτες εντός του δημόσιου νέφους. Η κρυπτογράφηση στο VPN διατηρεί την κίνηση δεδομένων των πελατών VPC κρυμμένη στους χρήστες του δημόσιου cloud.

Πλεονεκτήματα του Virtual Private Cloud

Υπάρχουν τέσσερα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός VPC αντί για ένα ιδιωτικό σύννεφο:

 • Καλύτερη επεκτασιμότητα: Το VPC φιλοξενείται πάνω από ένα δημόσιο νέφος. Επομένως, η προσθήκη περισσότερων πόρων όποτε απαιτείται είναι απλή.
 • Αυξημένη απόδοση: Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι εφαρμογές που εκτελούνται στο δημόσιο cloud έχουν υψηλότερη απόδοση.
 • Καλύτερη ασφάλεια: Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν οικονομικά λύσεις υψηλής ασφάλειας. Ωστόσο, για μικρές και μεσαίες εταιρείες, τα δημόσια σύννεφα διαθέτουν περισσότερους πόρους για τη διατήρηση της ασφάλειας.
 • Εύκολη ανάπτυξη υβριδικού νέφους: Σε σύγκριση με το VPN, οι πελάτες πρέπει να καταβάλουν λιγότερη προσπάθεια για να συνδεθούν και η ανάπτυξη ενός VPC μέσω ενός δημόσιου νέφους είναι πιο εύκολη για τους πελάτες.
 • Χαρακτηριστικά ενός τυπικού εικονικού ιδιωτικού νέφους

  Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά των εικονικών ιδιωτικών σύννεφων είναι:

 • Διαθεσιμότητα: Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι που φιλοξενούνται στο VPC είναι πιο διαθέσιμοι λόγω της άφθονης διαθεσιμότητας πόρων. Επιπλέον, το ποσοστό ανοχής σφαλμάτων είναι σχετικά υψηλό.
 • Ευκινησία: Είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε τους πόρους στο VPC. Σύμφωνα με την απαίτηση, οι πελάτες μπορούν εύκολα να προσθέσουν πόρους. Επομένως, η διαχείριση κλίμακας απαιτεί λιγότερη προσπάθεια.
 • Προσιτές τιμές: Οι πελάτες μπορούν εύκολα να αντέξουν οικονομικά το VPC σε σύγκριση με το ιδιωτικό cloud. ο πελάτης πρέπει να επιβαρυνθεί με πολλά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων υλικού, εργασίας και άλλων εξόδων.
 • Σαφώς, η χρήση ενός VPC έχει υπερδιάστατα οφέλη σε σχέση με το απλό ιδιωτικό σύννεφο. Ας δούμε τους κορυφαίους προμηθευτές VPC και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

  Amazon VPC

  Το εικονικό ιδιωτικό σύννεφο της Amazon παρέχει μια εύκολη διαδικασία για τη ρύθμιση του VPC. Η ρύθμιση, η διαχείριση και η επικύρωση του δικτύου απαιτούν λιγότερο χρόνο. Επιπλέον, είναι εύκολο να προσαρμόσετε το εικονικό σας δίκτυο επιλέγοντας το εύρος της διεύθυνσης IP σας. Παρέχει επίσης τη δημιουργία υποδικτύων και τη διαμόρφωση των πινάκων διαδρομής.

  Το Amazon VPC παρέχει ένα ασφαλές δίκτυο όπου παρακολουθούν τις συνδέσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Συνολικά, ο πελάτης αποκτά ένα ασφαλές περιβάλλον με περιορισμένη πρόσβαση στο εσωτερικό του εικονικού δικτύου.

  Το Amazon VPC διαθέτει ένα περιβάλλον όπου είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε πόρους. Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα τη ρύθμιση VPC στην κονσόλα υπηρεσιών AWS. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν πολύτιμες υπηρεσίες (παράδειγμα πόρων) όπως η σχεσιακή βάση δεδομένων Amazon και το Amazon Elastic Compute Cloud.

  Google VPC

  Η Google παρέχει ένα παγκόσμιο εικονικό δίκτυο που καλύπτει όλα τα υποκαταστήματα ή τα τμήματα μιας εταιρείας. Οι οργανισμοί μπορούν να αυξήσουν γρήγορα το εύρος των διευθύνσεων IP.

  Το Google VPC παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  Δημιουργία δικτύων: Το Google VPC προσφέρει αυτόματες και προσαρμοσμένες λειτουργίες για τη δημιουργία ενός δικτύου VPC.

  Δημιουργία VPC αυτόματης λειτουργίας: Στην αυτόματη λειτουργία, η google δημιουργεί ένα υποδίκτυο για κάθε περιοχή cloud. Το σύστημα, από προεπιλογή, προσθέτει νέα υποδίκτυα στις περιοχές. Υπάρχει ένα προκαθορισμένο σύνολο περιοχών στο IPv4. Αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζει υποδίκτυα με εύρη IPv6.

  Δημιουργία προσαρμοσμένης λειτουργίας VPC: Στην προσαρμοσμένη λειτουργία απαιτούνται οι ακόλουθοι κανόνες για τη δημιουργία ή την επεξεργασία ενός υποδικτύου:

  • Τα ονόματα του έργου και του δικτύου VPC θα πρέπει να είναι διαφορετικά (η συνδρομή αποτελεί εξαίρεση).
  • Το όνομα του υποδικτύου πρέπει να είναι μοναδικό σε ένα έργο. Το όνομα του υποδικτύου δεν είναι επεξεργάσιμο μετά τη δημιουργία. Ωστόσο, η διαγραφή του υποδικτύου είναι δυνατή.
  • Για να διαγράψετε ένα υποδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πόρος που το χρησιμοποιεί.
  • Υπάρχει ένας περιορισμός ότι ένα υποδίκτυο πρέπει να έχει μια κύρια περιοχή IPv4, ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές δευτερεύουσες περιοχές IPv4.
  • Τα υποδίκτυα δεν πρέπει να έρχονται σε διένεξη στις κύριες και δευτερεύουσες περιοχές.

  Τροποποίηση δικτύων: Το Google VPC επιτρέπει τις ακόλουθες τροποποιήσεις:

  • Μετατρέψτε ένα VPC αυτόματης λειτουργίας σε προσαρμοσμένη λειτουργία
  • Αλλάξτε τη λειτουργία δυναμικής δρομολόγησης
  • Διαγραφή δικτύου
    9 καλύτερα εργαλεία για τον εντοπισμό ερωτήσεων "Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης" στο Google

  Εικονικό δίκτυο Azure

  Τα εικονικά δίκτυα Azure δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον, με απομόνωση όπου οι πελάτες μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια εικονικές μηχανές και εφαρμογές.

  Το Azure έχει επίσης πρόβλεψη για υβριδική υποδομή. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε κέντρα δεδομένων στις τοποθεσίες τους. Το Azure επιτρέπει στον πελάτη να φέρει τις διευθύνσεις IP και τους διακομιστές DNS του. Ο χρήστης έχει ασφαλείς συνδέσεις με ένα IPsec VPN.

  Το Azure παρέχει πόρους χαμηλής καθυστέρησης όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια σε εικονικά δίκτυα. Οι πελάτες συνδέουν απρόσκοπτα δίκτυα, όπου μπορούν να στείλουν κίνηση μέσω των δικτύων της Microsoft. Δεν απαιτείται δημόσιο διαδίκτυο, πύλες ή κρυπτογράφηση. Η δικτύωση Azure επιτρέπει επίσης την υβριδική λειτουργία. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα στον ιστότοπό τους.

  Το azure εικονικό δίκτυο διατηρεί ιδιωτικές τις εικονικές μηχανές και υπολογίζει τους πόρους, αλλά δρομολογεί την κυκλοφορία σε δημόσια δίκτυα. Η επεκτασιμότητα είναι αυτόματη για τις διευθύνσεις IP που απαιτούνται για εξερχόμενη συνδεσιμότητα. Το Azure παρέχει επίσης δικτύωση χρησιμοποιώντας ορισμό λογισμικού, ο οποίος μειώνει το εύρος ζώνης που απαιτείται για τον υπολογισμό των πόρων.

  DigitalOcean VPC

  Το DigitalOcean παρέχει ένα απλό, ασφαλές, αλλά προσαρμόσιμο VPC.

  Οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα VPC. Το ταμπλό είναι φιλικό προς τους προγραμματιστές. Επιπλέον, διατίθενται CLI και API. Το DigitalOccean διαθέτει ένα αυτόματο σύστημα δημιουργίας VPC για πόρους πελάτη, εάν ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται για προσαρμοσμένη διαμόρφωση δικτύου.

  Εκτός από την απλότητα, το VPC είναι ένα λογικά απομονωμένο δίκτυο για πόρους cloud. Ο πελάτης αποκτά περισσότερο έλεγχο στην επικοινωνία των πόρων στο VPC. Η εταιρεία παρέχει ένα περιβάλλον που εκθέτει επιτόπου εγκαταστάσεις στους πελάτες.

  Πολλοί πελάτες θέλουν να κάνουν προσαρμογή σύμφωνα με τις ακριβείς ανάγκες τους. Οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν το εύρος των διευθύνσεων IP, το οποίο βοηθά στη σύνδεση περισσότερων δικτύων. Ακόμη και οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν τείχη προστασίας για να έχουν περισσότερο έλεγχο στην εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση.

  Alibaba Cloud VPC

  Η Alibaba παρέχει στο VPC την ευκολία δημιουργίας για ένα απομονωμένο περιβάλλον δικτύου. Προσφέρουν προσαρμογή του εύρους διευθύνσεων IP και τμηματοποίηση δικτύου.

  Οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν τον πίνακα δρομολόγησης και την πύλη.

  Οφέλη

  Το VPC έχει ένα απομονωμένο περιβάλλον δικτύου. Το δίκτυό τους είναι ευέλικτο με τη διαμόρφωση διευθύνσεων IP και πίνακα δρομολογίων. Η λογική απομόνωση μεταξύ διαφορετικών παρουσιών του VPC είναι διαθέσιμη στο Layer 2.

  Η Alibaba παρέχει ένα δωρεάν, πλήρως απομονωμένο περιβάλλον VPC. Το VPC είναι επεκτάσιμο, προσφέροντας υβριδική αρχιτεκτονική cloud με πολλά προϊόντα. Είναι εύκολο να διαχειριστείτε διάφορες διαδικτυακές πύλες.

  Χαρακτηριστικά

  Απομόνωση επιπέδου MAC: Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επικάλυψης, οι υπηρεσίες Alibaba VPC δημιουργούν εικονικά δίκτυα σε φυσικά δίκτυα. Χρησιμοποιούν το Vxlan για απομόνωση, παρέχοντας έτσι πλήρη απομόνωση μεταξύ διαφόρων VPC. Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, η απομόνωση είναι διαθέσιμη στο Layer 2 (δηλαδή, το στρώμα MAC).

  Απόλυτες προσαρμογές: Οι πελάτες μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν το δίκτυο σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Η προσαρμογή περιλαμβάνει τον καθορισμό του εύρους διευθύνσεων IP, του πίνακα δρομολογίων, της πύλης και του τμήματος δικτύου.

  Υποδικτύωση VPC: Οι χρήστες μπορούν να κάνουν διαίρεση υποδικτύου. Είναι δυνατή η χρήση εικονικών μεταγωγέων για τη διαίρεση της ιδιωτικής διεύθυνσης IP του VPC σε πολλαπλά υποδίκτυα. Επιπλέον, ο εικονικός διακόπτης βοηθά στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών κατά παραγγελία.

  Εικονικοί δρομολογητές και δυνατότητα ταχείας σύνδεσης: Η διαμόρφωση εικονικών δρομολογητών είναι δυνατή, πράγμα που σημαίνει ρύθμιση των κανόνων διαδρομής σύμφωνα με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Το VPC διαθέτει μια δυνατότητα ταχείας σύνδεσης που βοηθά στη δημιουργία διασύνδεσης μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών VPC.

  HUAWEI Cloud VPC

  Το εικονικό ιδιωτικό σύννεφο της Huawei παρέχει εικονικά ιδιωτικά δίκτυα που βοηθούν στην απομόνωση διαδικτυακών πόρων. Ο Ιστός προσφέρει ασφαλή επικοινωνία πόρων cloud μέσω Διαδικτύου και ενδοδικτύου.

  Χαρακτηριστικά

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του δικτύου περιλαμβάνουν την εύκολη συνδεσιμότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία, το εύρος ζώνης υψηλής ταχύτητας και την απρόσκοπτη κλιμάκωση. Ας συζητήσουμε πολύ σύντομα:

  Απλότητα: Είναι απλό να προστεθούν υπηρεσίες ελαστικών εμπορευματοκιβωτίων στο ίδιο VPC, ενώ τα ECS μπορεί να υπάρχουν σε διαφορετικές ζώνες. Επίσης, είναι ευκολότερος ο έλεγχος της επικοινωνίας μεταξύ των VPC.

  Ασφαλής και αξιόπιστη: Η ασφάλεια είναι διαθέσιμη μέσω της απομόνωσης των πόρων του δικτύου. Η κίνηση μεταξύ παρουσιών και υποδικτύων είναι αξιόπιστη.

    Δεν λαμβάνετε το Netflix σε 4K; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

  Εύρος ζώνης υψηλής ταχύτητας: Παρέχουν δυναμικά και στατικά πρωτόκολλα πύλης συνόρων. Ως εκ τούτου, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε σύμφωνα με την απαίτηση.

  Απρόσκοπτη κλιμάκωση: Υπάρχει μια διάταξη για την υβριδική λειτουργία που οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν και να συνδέουν επιτόπιες μηχανές και δίκτυα.

  Tencent Cloud

  Το Tencent cloud παρέχει ένα σταθερό, ευέλικτο και ασφαλές ιδιωτικό δίκτυο με τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Μεγάλη διαθεσιμότητα
  • Διαδίκτυο υψηλής απόδοσης
  • Διαφοροποιημένη πρόσβαση
  • Πολυδιάστατη ασφάλεια
  • Οπτική Διαχείριση
  • Ελαστική Επεκτασιμότητα
  • Βέλτιστο κόστος
  • Ενοποίηση υπηρεσιών

  Χαρακτηριστικά

  Το Tencent cloud έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  Δίκτυο που καθορίζεται από λογισμικό: Ο πελάτης μπορεί να προσαρμόσει τα εύρη διευθύνσεων IP και τα σχήματα δρομολόγησης χρησιμοποιώντας έναν πίνακα εργαλείων ή API. Είναι εύκολο να οριστούν πολλά υποδίκτυα. Η τεχνική ομάδα είναι διαθέσιμη για τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση των πόρων.

  Ελαστική σύνδεση στο διαδίκτυο: Η συνδεσιμότητα στο cloud της Tencent είναι ευέλικτη με υψηλή απόδοση, η οποία περιλαμβάνει ελαστική πύλη μετάφρασης IP και διεύθυνσης δικτύου. Η ελαστική διεύθυνση IP είναι δημόσια και επομένως είναι ανεξάρτητα διαθέσιμη για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

  Ανάπτυξη Hybrid Cloud: Οι οργανισμοί μπορούν να αναπτύξουν γρήγορα ένα υβριδικό cloud χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο IPsec, το οποίο θα είναι κρυπτογραφημένο και επομένως ασφαλές. Η σύνδεση των πόρων μεταξύ VPC και επιτόπιων διακομιστών θα είναι σταθερή και αξιόπιστη.

  Διασύνδεση με πόρους Cloud: Τόσο οι κλασικές όσο και οι συνδέσεις peering είναι διαθέσιμες για τη σύνδεση πόρων μεταξύ VPC και άλλων cloud. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να συνδέσουν πόρους από διαφορετικά σύννεφα στο VPC. Η υπηρεσία υπολογιστή είναι διαθέσιμη για διασύνδεση μεταξύ λογαριασμών και διαπεριφερειακής διασύνδεσης των VPC.

  Η σύνδεση επιτρέπει σε εικονικές μηχανές cloud και βάσεις δεδομένων cloud να έχουν πρόσβαση μεταξύ τους.

  Έλεγχος ασφαλείας: Ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει λίστες ελέγχου πρόσβασης και ομάδες ασφαλείας για πρόσβαση στον έλεγχο σε επίπεδο πόρων και στη θύρα. Επομένως, οι χρήστες μπορούν να εκχωρήσουν ελάχιστα δικαιώματα για καλύτερη ασφάλεια δικτύου.

  Η λίστα ελέγχου πρόσβασης είναι ένα εικονικό τείχος προστασίας για καλύτερο έλεγχο της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης. Έτσι, είναι δυνατή η αποδοχή μόνο των απαιτούμενων πακέτων δεδομένων.

  Χώρος διακομιστή VPC

  Ο χώρος διακομιστή παρέχει στους πελάτες να δημιουργήσουν το VPC τους, το οποίο έχει ένα λογικά απομονωμένο τμήμα σε ένα δημόσιο δίκτυο, ωστόσο είναι μια ασφαλής, οικονομική, αποτελεσματική και επεκτάσιμη λύση.

  Οφέλη

  Τα οφέλη από τη χρήση του VPC του Διακομιστή είναι:

  Συμμόρφωση με την ασφάλεια: Ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο σύμφωνα με τους κανονισμούς του κλάδου. Αυτοί οι κανονισμοί περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του κλάδου των καρτών πληρωμών και τους ελέγχους συστημάτων και οργανισμού.

  Συνολικός έλεγχος: Ο πελάτης έχει τον πλήρη έλεγχο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε υποδίκτυα, όπου μπορεί να φιλτράρει την εισερχόμενη και εξερχόμενη πρόσβαση.

  Μειωμένο κόστος: Το Server Space προσφέρει πολλές δωρεάν υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες με οικονομικό κόστος.

  Lightning Speed: Η εταιρεία παρέχει εικονικές μηχανές που λειτουργούν σε δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Η ταχύτητα εύρους ζώνης είναι περίπου ένα gig.

  Agile Scaling: Το VPC μπορεί να καλύψει τις αναπτυσσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων. Η επεκτασιμότητα δεν είναι πρόβλημα. οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν/αφαιρέσουν τις παρουσίες εφαρμογής όπως απαιτείται.

  Παγκόσμια Τοποθεσίες: Η εταιρεία είναι ευρέως διαθέσιμη. Οι πελάτες μπορούν να διαχειρίζονται αξιόπιστα κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

  Χαρακτηριστικά

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του Server Space PVC είναι:

  • επεκτάσιμη υποδομή
  • αποκατάστασης καταστροφών
  • προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο
  • σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς στόχους
  • συμμόρφωση με τις επιχειρηματικές στρατηγικές

  συμπέρασμα

  Αυτό το άρθρο εξέτασε τα εικονικά ιδιωτικά σύννεφα και τα οφέλη τους. Περιγράψαμε τους κορυφαίους γίγαντες cloud που διαθέτουν τα VPC.

  Ένα καλό VPC είναι αυτό που παρέχει εύκολη μετεγκατάσταση, οικονομικές λύσεις, ασφάλεια, υποστήριξη εργαλείων, ορισμό δικτύου, συμμόρφωση με πρότυπα κ.λπ. Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι η ευκολία χρήσης, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία, την τροποποίηση και τη διαγραφή υποδικτύων.

  Κάθε επιχείρηση/πελάτης έχει τις δικές της απαιτήσεις. Είναι δύσκολο να βάλεις μια λύση VPC ως την καλύτερη. Πρέπει να ελέγξετε τις διαθέσιμες λειτουργίες και τα πλεονεκτήματα και να τα συγκρίνετε με τη λίστα των απαιτούμενων. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.