8 καλύτερες βιβλιοθήκες React για να δημιουργήσετε φοβερούς πίνακες

Το React είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες βιβλιοθήκες JavaScript UI στη σύγχρονη ανάπτυξη ιστού. Αυτή η βιβλιοθήκη κυκλοφόρησε από το Facebook το 2013 και έκτοτε έχει υιοθετηθεί από μικρά και μεγάλα ονόματα παγκοσμίως.

Αυτή η βιβλιοθήκη είναι αγαπητή για την αρχιτεκτονική της που βασίζεται σε στοιχεία, που σημαίνει ότι η βάση κώδικα χωρίζεται σε μικρά, επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία. Με μια συνθετική αρχιτεκτονική, κάθε στοιχείο μπορεί να έχει τις δικές του ιδιότητες και κατάσταση, καθιστώντας εύκολη την ενημέρωση ή τη διαχείριση συγκεκριμένων τμημάτων των διεπαφών χρήστη χωρίς να τροποποιείται ολόκληρη η βάση κώδικα.

Το React έχει διάφορες βιβλιοθήκες που έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς σκοπούς. Οι βιβλιοθήκες πινάκων React είναι μια συλλογή προ-γραμμένων μπλοκ κώδικα ή στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν πίνακες αντιδράσεων. Οι πίνακες React διευκολύνουν την παρουσίαση μεγάλων συνόλων δεδομένων και τα καθιστούν πιο προσιτά στους χρήστες.

Οι βιβλιοθήκες πινάκων React είναι απαραίτητες στα ακόλουθα σενάρια.

 • Για να είστε αποτελεσματικοί στην ανάπτυξη: Με μια βιβλιοθήκη πινάκων React, δεν χρειάζεται να γράψετε τον κώδικά σας από την αρχή. Μπορείτε έτσι να εξοικονομήσετε χρόνο ανάπτυξης και να εστιάσετε στη λειτουργικότητα της εφαρμογής σας.
 • Χειρισμός δεδομένων: Οι περισσότερες βιβλιοθήκες πινάκων React προσφέρουν δυνατότητες σελιδοποίησης, ταξινόμησης και φιλτραρίσματος. Οι χρήστες μπορούν έτσι γρήγορα να ταξινομούν και να χειρίζονται δεδομένα εύκολα ενώ αλληλεπιδρούν με τέτοιες βιβλιοθήκες.
 • Προσαρμογή: Ο κώδικας boilerplate που παρέχουν οι βιβλιοθήκες πινάκων React είναι προσαρμόσιμος. Έτσι, μπορείτε να αλλάξετε τη δομή και τη γραμματοσειρά, να προσθέσετε ή να καταργήσετε διάφορα στοιχεία όπως ταιριάζει στις ανάγκες σας.
 • Προσβασιμότητα: Οι βιβλιοθήκες πινάκων React έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα την προσβασιμότητα. Τέτοιοι πίνακες συμμορφώνονται με τα πρότυπα προσβασιμότητας παρέχοντας υποβοηθητική τεχνολογία και υποστηρίζοντας την πλοήγηση με πληκτρολόγιο.

Αυτές είναι μερικές από τις κρίσιμες βιβλιοθήκες React που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πίνακες.

Πλέγμα Δεδομένων

Το Data Grid είναι ένας επεκτάσιμος και γρήγορος πίνακας και πλέγμα δεδομένων React. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι γραμμένη στο React και διαθέτει API που υποστηρίζει θέματα, προσβασιμότητα και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η βιβλιοθήκη έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το React.

 • Υποστηρίζει φιλτράρισμα, φίλτρα κεφαλίδας και πολλαπλά φίλτρα: Μπορείτε να φιλτράρετε τις σειρές σας στη βιβλιοθήκη Πλέγματος δεδομένων κάνοντας κλικ στο κουμπί φίλτρου εάν έχετε ενεργοποιήσει τη γραμμή εργαλείων ή κάνοντας κλικ στο στοιχείο μενού «φίλτρο».
 • Επεξεργασία σειρών και κελιών: Η βιβλιοθήκη Πλέγματος Δεδομένων υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες CRUD (Δημιουργία, Ανάγνωση, Ενημέρωση, Διαγραφή). Μεταβείτε στην περιοχή ορισμού στήλης και ενεργοποιήστε την ιδιότητα “επεξεργάσιμη” για να κάνετε τις στήλες σας επεξεργάσιμες.
 • Σελιδοποίηση: Μπορείτε να σελιδοποιήσετε τους πίνακες σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη βιβλιοθήκη και να λάβετε μόνο τις απαραίτητες σειρές. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση αυτής της βιβλιοθήκης υποστηρίζει μόνο έως και 100 σελίδες.
 • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα τα περιεχόμενα των γραμμών και στηλών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να διαγράψετε σειρές/στήλες κατά βούληση.
  9 καλύτερος εξαγωγέας ήχου για εξαγωγή ήχου από βίντεο

React Table Library

Το React Table Library είναι μια βιβλιοθήκη μικρού μεγέθους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε πίνακες στην εφαρμογή React. Αυτή η βιβλιοθήκη χρειάζεται βιβλιοθήκες @emotion/react και react-dom για να λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Αφού εγκαταστήσετε τις απαραίτητες βιβλιοθήκες, μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιγραφή-επικόλληση κώδικα για τα στοιχεία που χρειάζεστε στην εφαρμογή σας.
 • Υποστηρίζει σελιδοποίηση: Εάν τα δεδομένα στον πίνακά σας είναι πολλά, μπορείτε να εφαρμόσετε τη δυνατότητα σελιδοποίησης στη Βιβλιοθήκη React Table για εύκολη πλοήγηση.
 • Προσαρμόσιμο: Οι πίνακες που δημιουργήθηκαν με αυτήν τη βιβλιοθήκη συνοδεύονται από κωδικό boilerplate. Μπορείτε να προσθέσετε νέες στήλες και σειρές ή ακόμα και να τις διαγράψετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 • Υποστήριξη TypeScript: Μπορείτε να εκκινήσετε την εφαρμογή React χρησιμοποιώντας το TypeScript και να απολαύσετε τη λειτουργία τύπων ενώ χρησιμοποιείτε αυτήν τη βιβλιοθήκη. Το TypeScript διευκολύνει την έγκαιρη αναγνώριση σφαλμάτων, καθώς όλες οι μεταβλητές πρέπει να δηλώνονται πριν από τη χρήση.
 • Διάφορα διαθέσιμα θέματα: Το React Table Library έχει διάφορα ενσωματωμένα θέματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες βιβλιοθήκες.

Υλικό-τραπέζι

Το Material-table είναι ένα στοιχείο πίνακα React που βασίζεται σε Material-UI. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω ενός διαχειριστή πακέτων όπως το NPM ή το Yarn.

Χαρακτηριστικά

 • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να προσθέσετε/διαγράψετε γραμμές και στήλες στους πίνακες σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη βιβλιοθήκη. Το στηρίγμα «ενέργειες» σάς επιτρέπει επίσης να προσθέτετε κουμπιά στις σειρές/στήλες στους πίνακές σας.
 • Προσαρμοσμένη απόδοση στήλης: Μπορείτε να παρακάμψετε μια απόδοση οποιασδήποτε στήλης όταν χρησιμοποιείτε τον πίνακα Υλικό. Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν ρυθμίζετε αυτή τη βιβλιοθήκη να αποδίδει μια εικόνα αντί για τη διεύθυνση URL της.
 • Εξαγωγή: Εάν θέλετε να εξαγάγετε τα δεδομένα στην εφαρμογή Ιστού σας, μπορείτε να το κάνετε σε μορφή CSV.
 • Στυλ: Μπορείτε να επιλέξετε από τις υπάρχουσες μορφές στυλ για να κάνετε τα τραπέζια σας πιο ελκυστικά. Μπορείτε να επιλέξετε μερικές παραμέτρους, όπως “στυλ για εφαρμογή όλων των κελιών σειρών” ή “στυλ για εφαρμογή σε καθορισμένα κελιά”.
 • Ομαδοποίηση: Χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη Υλικό-πίνακας, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα σχετικά δεδομένα σε μία στήλη.

Πίνακας αντιδράσεων υλικού

Το Material React Table είναι μια βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Material UIV5 και το TanStack TableV8. Αυτή η βιβλιοθήκη λειτουργεί καλύτερα σε έργα που χρησιμοποιούν ήδη στοιχεία MUI, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Το MRT είναι γραμμένο χρησιμοποιώντας TypeScript, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για προγραμματιστές που θέλουν να εντοπίσουν σφάλματα και σφάλματα στον κώδικά τους νωρίς.

  Top 9 Ruby Frameworks που κάθε προγραμματιστής πρέπει να γνωρίζει

Χαρακτηριστικά

 • Εξαιρετικές προεπιλογές: Η Βιβλιοθήκη Material React έχει μερικές εξαιρετικές προεπιλογές για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ισχυρούς πίνακες. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να τα προσαρμόσετε στην τελειότητα.
 • Καλά τεκμηριωμένα API: Αυτή η βιβλιοθήκη έχει στη διάθεσή σας πολλά API παρουσίας, όπως API παρουσίας στήλης, API παρουσίας πίνακα, API παρουσίας κελιών και API παρουσίας σειράς.
 • Σελιδοποίηση: Η βιβλιοθήκη Material React Table διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα σελιδοποίησης. Η σελιδοποίηση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ενσωματωμένη σελιδοποίηση με τη σελιδοποίηση από την πλευρά του διακομιστή ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία.
 • Ταξινόμηση: Αυτή η βιβλιοθήκη υποστηρίζει πολλά σενάρια ταξινόμησης. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε ταξινόμηση από την πλευρά του διακομιστή στους πίνακές σας για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

AG Grid

Η AG Grid είναι μια βιβλιοθήκη React κατάλληλη για επαγγελματίες προγραμματιστές που δημιουργούν εταιρικές εφαρμογές. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι κατάλληλη για απλές εφαρμογές JavaScript και βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript.

Χαρακτηριστικά

 • Ενσωματωμένη γραφική παράσταση: Το AG Grid διαθέτει πολλά εργαλεία χαρτογράφησης που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε γραφήματα από τους πίνακές σας.
 • Υποστηρίζει εξαγωγή: Η ενσωματωμένη δυνατότητα εξαγωγής καθιστά εύκολη την εξαγωγή δεδομένων σε μορφή xlsx.
 • Ενημέρωση συναλλαγής: Μπορείτε να προσθέσετε/διαγράψετε/ενημερώσετε πολλές σειρές στο πλέγμα χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ενημέρωσης συναλλαγών. Αυτή η δυνατότητα είναι γρήγορη για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.
 • Ομαδοποίηση σειρών: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «ομάδα κατά» για να ομαδοποιήσετε σειρές ανά στήλες. Μπορείτε να διαμορφώσετε την εφαρμογή σας ώστε να εμφανίζει σειρές σε ομαδοποιημένη κατάσταση ή να την ρυθμίσετε ώστε να τις ομαδοποιεί μέσω προγραμματισμού.
 • Μοντέλο γραμμής διακομιστή: Χρησιμοποιώντας το μοντέλο σειράς διακομιστή, μπορείτε να επιτρέψετε στην εφαρμογή React να λειτουργεί με μεγάλα σύνολα δεδομένων. Αυτή η δυνατότητα φορτώνει δεδομένα από τον διακομιστή με καθυστέρηση.

Πινακοποιητής

Το Tabulator είναι διαδραστικά πλέγματα πινάκων και δεδομένων για React και JavaScript. Με αυτήν τη βιβλιοθήκη, μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες από δεδομένα μορφοποιημένα JSON, έναν πίνακα JavaScript ή έναν πίνακα HTML. Μπορείτε να προσθέσετε το Tabulator στο έργο σας χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο CDN ή να το εγκαταστήσετε ως πακέτο χρησιμοποιώντας το NPM ή το Bower.

Χαρακτηριστικά

 • Συσκευασμένα θέματα: Αυτή η βιβλιοθήκη έχει πέντε προσυσκευασμένα θέματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα τραπέζια σας για να ταιριάζουν με την επωνυμία σας.
 • Στυλ CSS: Όλα τα γραφικά στοιχεία στους πίνακες React σας έχουν εκχωρηθεί κλάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περαιτέρω στυλ.
 • Εξαγωγές δεδομένων: Το Tabulator σάς επιτρέπει να εξάγετε δεδομένα σε μορφές XLSX ή CSV και να τα κατεβάσετε στον τοπικό σας υπολογιστή.
 • Φιλτράρισμα και ταξινόμηση: Μπορείτε να φιλτράρετε στήλες και σειρές στον πίνακά σας για να εμφανίσετε δεδομένα που έχουν σημασία μόνο για εσάς.
 • Responsive layout: Οι πίνακες που δημιουργούνται με τη χρήση Tabulator έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.
  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό VK

Rc-τραπέζι

Το Rc-table είναι ένα στοιχείο πίνακα React γεμάτο με χρήσιμες λειτουργίες. Αυτή η βιβλιοθήκη έρχεται ως πακέτο NPM και έχει 5 εξαρτήσεις.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση: Απλώς εγκαταστήστε το Rc-table μέσω του NPM, στη συνέχεια εκτελέστε την εγκατάσταση npm και θα επιλεγούν όλες οι άλλες εξαρτήσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εισαγωγή των λειτουργιών που χρειάζεστε στην εφαρμογή σας από αυτήν τη βιβλιοθήκη.
 • Προσαρμόσιμο: Το Rc-table έρχεται με μερικές προεπιλογές στα στοιχεία που παρέχει. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε/διαγράψετε στήλες/γραμμές σε αυτούς τους πίνακες. Επεξεργαστείτε και τα περιεχόμενα των πινάκων με δικά σας λόγια.
 • Ανοιχτός κώδικας: Το Rc-table είναι μια δωρεάν βιβλιοθήκη με άδεια MIT.
 • Επεκτάσιμο: Μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένα στυλ στον πίνακα Rc.
 • Responsive: Αυτό το στοιχείο πίνακα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα των πινάκων σας, ανεξάρτητα από το αν περιηγούνται στην εφαρμογή σας σε κινητές συσκευές ή υπολογιστές.

React-virtualized

Το React-virtualized είναι μια συλλογή στοιχείων React που επιτρέπει στους προγραμματιστές να εμφανίζουν μεγάλες λίστες και δεδομένα σε πίνακα. Αυτή η βιβλιοθήκη έρχεται ως πακέτο React που μπορείτε να εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το NPM. Οι περισσότερες από τις εξαρτήσεις του διαχειρίζονται αυτόματα από το NPM.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει προσαρμογή: Το React-virtualized έχει διάφορες προεπιλογές που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο ανάπτυξης. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να προσαρμόσετε τα περιεχόμενα των στοιχείων ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες της επωνυμίας σας.
 • Πολλαπλό πλέγμα: Χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να συρράψετε πολλά πλέγματα για να σχηματίσετε μια σταθερή διεπαφή γραμμής/στήλης.
 • ArrowKeyStepper: Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα «Πλέγμα», «Λίστα» ή «Πίνακα» χρησιμοποιώντας αυτό το στοιχείο υψηλού επιπέδου στο React-virtualized. Το ArrowKeyStepper προσθέτει ένα στοιχείο
  στα παιδιά του, επισυνάπτοντας έτσι έναν χειριστή συμβάντων key-down. Μετά την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κύλιση προς τα πάνω/κάτω ή δεξιά/αριστερά μέσα στο πλέγμα του τραπεζιού σας.
 • Υποστηρίζει τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης: Το React-virtualized λειτουργεί τέλεια με σύγχρονα προγράμματα περιήγησης όπως το Firefox και το Chrome. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη βιβλιοθήκη σε προγράμματα περιήγησης για κινητά.
 • Υποστηρίζει αντίστροφη σειρά: Εάν έχετε έναν πίνακα που εμφανίζει δέκα στοιχεία ανά σελίδα, μπορείτε να μορφοποιήσετε τον πίνακα από το Νο. 10 έως το Νο. 1. Απλώς προσθέστε τα στοιχεία που θέλετε να εμφανίζονται μπροστά από τη λίστα ‘unshift’.

συμπέρασμα

Μπορείτε να δημιουργήσετε φοβερούς πίνακες και να κάνετε τα δεδομένα σας εύκολα προσβάσιμα και πιο ελκυστικά χρησιμοποιώντας τις παραπάνω βιβλιοθήκες React. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία βιβλιοθήκες React στην εφαρμογή σας, ανάλογα με τις δυνατότητες που αναζητάτε.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις βιβλιοθήκες με βιβλιοθήκες γραφημάτων React για να κάνετε τα δεδομένα σας πιο διορατικά.