8 καλύτερες βιβλιοθήκες φορμών React για προγραμματιστές [2023]

Οι φόρμες Ιστού είναι μια σημαντική πτυχή της ανάπτυξης Ιστού καθώς χρησιμοποιούνται για την αλληλεπίδραση με τους χρήστες. Για παράδειγμα, μπορούν να συλλέγουν δεδομένα χρήστη μέσω εγγραφών/εισαγωγών ή αποστολής μηνυμάτων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε φόρμες στο React από την αρχή. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση θα σας καταναλώσει πολύ χρόνο. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες φόρμες συσκευασμένες σε μορφή βιβλιοθηκών.

Οι βιβλιοθήκες φορμών React είναι μια συλλογή από προσχεδιασμένες φόρμες που μπορείτε να εισαγάγετε στις εφαρμογές σας React. Τέτοιες βιβλιοθήκες σάς βοηθούν να εξοικονομήσετε χρόνο και έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τη χρήση βιβλιοθηκών φορμών React.

 • Απλοποιημένη διαχείριση φορμών: Οι φόρμες χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων χρήστη. Σε μια τυπική διαδικασία υποβολής φόρμας, η κατάσταση αλλάζει πολύ. Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης συνδέεται, η κατάσταση αλλάζει από επισκέπτης σε συνδεδεμένο χρήστη. Οι βιβλιοθήκες φορμών React παρέχουν έναν απλούστερο τρόπο διαχείρισης αυτών των φορμών, από το χειρισμό των υποβολών και την επικύρωση έως τη διαχείριση κατάστασης.
 • Ενσωμάτωση με πλαίσια διεπαφής χρήστη: Οι περισσότερες βιβλιοθήκες φορμών React ενσωματώνονται με δημοφιλή πλαίσια στοιχείων διεπαφής χρήστη όπως το Material UI και το Bootstrap. Μπορείτε έτσι να χρησιμοποιήσετε φόρμες από τέτοια πλαίσια και να απολαύσετε σταθερό στυλ στις φόρμες σας.
 • Εύκολη επικύρωση: Οι περισσότερες βιβλιοθήκες φορμών React επιτρέπουν την ευέλικτη επικύρωση των φορμών σας. Η επικύρωση μπορεί να γίνει σε επίπεδο φόρμας ή εισαγωγής.
 • Διαχείριση σφαλμάτων και ανατροφοδότηση: Οι περισσότερες βιβλιοθήκες παρέχουν δυνατότητες για την επισήμανση μηνυμάτων σφαλμάτων. Έτσι, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν οι φόρμες σας αποτυγχάνουν και να ξέρετε γιατί.

Αυτές είναι οι καλύτερες βιβλιοθήκες φορμών React που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα.

React Hook Form

React Hook Form είναι μια αποδοτική και επεκτάσιμη βιβλιοθήκη φορμών με εύχρηστη επικύρωση. Αυτή η βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμη για εφαρμογές ιστού και για κινητές συσκευές μέσω του React Native.

Χαρακτηριστικά

 • Performant: Οι φόρμες που δημιουργούνται με αυτήν τη βιβλιοθήκη είναι μικρές και γρήγορες. Το React Hook Form καταργεί τις περιττές αναπαραγωγές.
 • Υποστηρίζει επικύρωση: Η φόρμα React Hook σάς επιτρέπει να προσθέσετε επικύρωση στις φόρμες σας για να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες υποβάλλουν έγκυρα δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τον ελάχιστο αριθμό χαρακτήρων για έναν κωδικό πρόσβασης ή να περιγράψετε τη μορφή email που απαιτείται.
 • Συνοδεύεται από έναν δημιουργό φόρμας: Αντί να βασίζεστε και να επεξεργάζεστε υπάρχοντα στοιχεία, αυτή η βιβλιοθήκη σας δίνει τον έλεγχο της δημιουργίας φόρμας. Τα πρότυπα είναι ήδη διαμορφωμένα. μπορείτε να προσθέσετε και να διαγράψετε πεδία χωρίς κόπο.
 • Ολοκληρωμένα API: Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά React Hook Forms API. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το useController API στις ελεγχόμενες φόρμες σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το useFormState για να ενεργοποιήσετε μεμονωμένες ενημερώσεις κατάστασης φόρμας.
  Τι είναι οι εφαρμογές μιας σελίδας; Παραδείγματα, πλαίσια και άλλα

Formik

Formik είναι μια επεκτάσιμη και αποτελεσματική βιβλιοθήκη φορμών React που λειτουργεί με εφαρμογές ιστού και κινητών. Αυτή η βιβλιοθήκη μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας διαχειριστές πακέτων όπως το NPM ή το Yarn. Η Formik σάς επιτρέπει να δημιουργείτε φόρμες υψηλής απόδοσης με λιγότερο κώδικα μέσω των δοκιμασμένων λύσεων της.

Χαρακτηριστικά

 • Αποδεκτό: Το Formik δεν βασίζεται σε εξωτερικές βιβλιοθήκες όπως το MobX και το Redux για τη διαχείριση της κατάστασης. Επομένως, χρειάζεται απλώς να εγκαταστήσετε αυτήν τη βιβλιοθήκη και να δημιουργήσετε φόρμες απόδοσης.
 • Δηλωτική: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις βαρετές, επαναλαμβανόμενες εργασίες, καθώς η Formik φροντίζει για αυτό. Αυτή η προσέγγιση διευκολύνει την εστίαση περισσότερο στην επιχειρηματική λογική, καθώς η βιβλιοθήκη φροντίζει πράγματα όπως ο χειρισμός των υποβολών και η επικύρωση.
 • Διαισθητικό: Αυτή η βιβλιοθήκη βασίζεται σε μια απλή κατάσταση React και στηρίγματα. Ο εντοπισμός σφαλμάτων και η δοκιμή φορμών γίνονται παιχνιδάκι καθώς αυτή η βιβλιοθήκη δεν εστιάζει στην εξωτερική «μαγεία» αλλά στις βασικές αρχές του React.
 • Υποστηρίζει επικύρωση: Μπορείτε να επικυρώσετε τις φόρμες React σε διαφορετικά επίπεδα ενώ χρησιμοποιείτε το Formik. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε επικύρωση σε επίπεδο πεδίου, σε επίπεδο φόρμας, σε εξαρτημένη και προσαρμοσμένη επικύρωση.

Στολές

Στολές είναι μια ισχυρή βιβλιοθήκη React που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε φόρμες από οποιοδήποτε σχήμα. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τη χρήση ενσωματωμένων πεδίων που απλοποιούν τη δημιουργία φόρμας μειώνοντας τον κώδικα κατά 51%. Η βιβλιοθήκη είναι γνωστή για τα όμορφα στοιχεία της ενώ υποστηρίζει τον διαχωρισμό των ανησυχιών.

Χαρακτηριστικά

 • Ενσωματώνεται με διάφορα σχήματα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Uniforms με σχήμα JSON, SimpleSchema, GraphQL και Zod.
 • Μεγάλη γκάμα διαθέσιμων θεμάτων: Το Uniforms λειτουργεί με τα περισσότερα πλαίσια στυλ διεπαφής χρήστη, όπως το θέμα AntD, το Bootstrap, το MUI, το Material UI, το Semantic UI και το Plain HTML.
 • Προσαρμόσιμο: Τα πεδία που παρέχονται από τα στοιχεία αυτής της βιβλιοθήκης είναι πλήρως προσαρμόσιμα. Μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένα πεδία με βάση την προσέγγιση που εξαρτάται από το θέμα ή το σχήμα του επιπέδου αφαίρεσης.
 • Υποστηρίζει επικύρωση: Μπορείτε να εφαρμόσετε επικύρωση ασύγχρονης ή ενσωματωμένης φόρμας ή και τα δύο στα στοιχεία σας.
 • Αυτόματη διαχείριση κατάστασης: Οι στολές δεν βασίζονται σε εξωτερικές βιβλιοθήκες διαχείρισης κατάστασης όπως το Redux και το MobX.

Τελική φόρμα React

Τελική φόρμα React είναι ένα εργαλείο διαχείρισης κατάστασης φόρμας βασισμένο σε συνδρομές υψηλής απόδοσης για το React. Αυτή η βιβλιοθήκη “εγγράφεται” σε όλες τις αλλαγές από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις φόρμες σας και να υποδείξετε πεδία που πρέπει να τηρεί η Τελική Φόρμα του React κατά τη διαχείριση κατάστασης.

  Πώς λειτουργεί και επηρεάζει την πιστωτική σας βαθμολογία;

Χαρακτηριστικά

 • Modular: Τα στοιχεία από το React Final Form αναλύονται σε μικρά και επαναχρησιμοποιήσιμα bit. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους προγραμματιστές να αποστέλλουν μόνο τα απαραίτητα bit στην εφαρμογή τους.
 • Υψηλή απόδοση: Η απόδοση των φορμών σας μπορεί να υποβαθμιστεί καθώς μεγαλώνει η εφαρμογή. Αυτή η βιβλιοθήκη σάς επιτρέπει να καθορίσετε ποια πεδία θα ειδοποιούνται όταν αλλάζει η κατάσταση, αυξάνοντας την απόδοση της εφαρμογής σας.
 • Μηδενικές εξαρτήσεις: Το React Final Form είναι ένα μικρό πακέτο που δεν βασίζεται σε άλλες βιβλιοθήκες όπως το Redux για διαχείριση κατάστασης.
 • Συμβατό με hooks: Μπορείτε να συνθέσετε ευέλικτα τη λειτουργικότητα των φορμών σας χρησιμοποιώντας το hook API.
 • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να ρυθμίσετε τα στοιχεία στο React Final Form για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
 • Υποστηρίζει επικύρωση: Μπορείτε να επικυρώσετε τις εισόδους σε ολόκληρη τη φόρμα ή σε επίπεδο εισαγωγής.

Φόρμα KendoReact

Φόρμα KendoReact είναι ένα γρήγορο πακέτο που βοηθά τους προγραμματιστές να διαχειρίζονται την κατάσταση στις φόρμες τους. Αυτό το εργαλείο είναι συμβατό με γενικά στοιχεία και στοιχεία KendoReact. Αυτό το πακέτο αποτελεί μέρος πάνω από 100 επαγγελματικά σχεδιασμένων στοιχείων στη βιβλιοθήκη KendoReact.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει προσαρμοσμένα στοιχεία: Μπορείτε να δημιουργήσετε τις φόρμες React σας από την αρχή και να αφήσετε το KendoReact Form να αναλάβει τη διαχείριση της κατάστασης.
 • Ευέλικτη επικύρωση: Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι φόρμες σας καταγράφουν τις σωστές πληροφορίες επικυρώνοντάς τις σε επίπεδο πεδίου ή σε ολόκληρη τη φόρμα.
 • Προσαρμόσιμο: Η φόρμα KendoReact έχει πολλά στοιχεία για εισαγωγή στην εφαρμογή σας. Μπορείτε να προσθέσετε νέα πεδία ή να διαγράψετε ή να αλλάξετε τα περιεχόμενα με βάση τις ανάγκες και το στυλ της επωνυμίας σας.
 • Ευέλικτες διατάξεις: Μπορείτε να βασιστείτε στα ενσωματωμένα στοιχεία για να σας καθοδηγήσουν στη δομή των φορμών σας. Αυτή η βιβλιοθήκη σάς επιτρέπει να επιλέξετε από οριζόντιες και κάθετες διατάξεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
 • Ενοποίηση στοιχείων: Αυτό το εργαλείο διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες που επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται και να προσαρμόζουν τις φόρμες τους. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι το KendoReact Suite έχει μια συνεπή προσέγγιση στις φόρμες.

Formsy-react

Formsy-react είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας φορμών για εφαρμογές React. Αυτή η βιβλιοθήκη επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να επικυρώσουν διαφορετικές μορφές στοιχείων. Εγκαταστήστε το Formsy-react χρησιμοποιώντας Yarn και ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε αμέσως

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει προσαρμοσμένα στοιχεία: Το Formsy-react σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε στοιχεία φόρμας και να απολαύσετε την επικύρωση.
 • Χειρισμός και επικύρωση σφαλμάτων: Το Formsy-react διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες που εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος και προσφέρουν σχόλια με βάση τα αποτελέσματα επικύρωσης.
 • Υποστηρίζει επικύρωση: Μπορείτε να επικυρώσετε τα στοιχεία σας σε επίπεδα φόρμας ή εισαγωγής.
 • Χειριστές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα χειρισμού όπως “onSubmit” ή “onValid” για διαφορετικές καταστάσεις των φορμών σας.
  14 Τύποι διαφήμισης που κάθε έμπορος πρέπει να γνωρίζει

HouseForm

HouseForm είναι μια βιβλιοθήκη επικύρωσης φόρμας για το React. Αυτή η βιβλιοθήκη τροφοδοτείται από το Zod, επιτρέποντάς σας να αναλύετε σχεδόν όλες τις λειτουργίες που χρειάζονται διάφοροι τύποι δεδομένων. Το HouseForm επιτρέπει στον κώδικα διεπαφής χρήστη και την επικύρωση φόρμας να συμβαδίζουν με αρμονία.

Χαρακτηριστικά

 • Headless: Το HouseForm δεν διαθέτει στοιχεία διεπαφής χρήστη. Έτσι, σας επιτρέπει να φέρετε τα στοιχεία σας και να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες επικύρωσής του.
 • Πρώτο πεδίο: Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να ενοποιήσετε τη διεπαφή χρήστη και τη λογική επικύρωσης στα πεδία.
 • Ευέλικτο API: Το HouseForm δεν σας υποχρεώνει να χρησιμοποιήσετε μία προσέγγιση επικύρωσης. Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε μεθόδους επικύρωσης με βάση αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
 • Runtime agonistic: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HouseForm με οποιοδήποτε περιβάλλον που εκτελεί μια εφαρμογή React.
 • Ελαφρύ και γρήγορο: Ολόκληρο το πακέτο είναι μόλις 4KB GZIP. Το HouseForm έχει επίσης δοκιμαστεί και βρέθηκε ότι είναι ταχύτερο από τις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις.

React-reactive-form

React-reactive-form είναι μια βιβλιοθήκη που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα δέντρο αντικειμένων φόρμας στην κλάση συστατικών και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με στοιχεία ελέγχου εγγενούς φόρμας. Εγκαταστήστε αυτήν τη βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας το NPM και ξεκινήστε αμέσως την εισαγωγή των στοιχείων της στην εφαρμογή React σας.

 • Μηδενικές εξαρτήσεις: Οι φόρμες μπορούν να γίνουν αρκετά μεγάλες καθώς η αίτησή σας μεγαλώνει. Το React-reactive-form δεν έχει εξαρτήσεις, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για την απόδοση.
 • Συνδρομητές: Αυτή η δυνατότητα διευκολύνει την παρακολούθηση των αλλαγών κατάστασης και τιμής των στοιχείων ελέγχου στις φόρμες σας.
 • Επικύρωση: Η φόρμα React-reactive έχει διάφορους επικυρωτές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις φόρμες σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα εργαλεία επικύρωσης συγχρονισμού και ασυγχρονισμού, εάν οι εργασίες σας είναι πιο συγκεκριμένες.
 • Επιλογή API: Ανάλογα με την εργασία, υπάρχουν πολλά API από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλες φόρμες με το API «FormGenerator». Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα API «FormArray» και «FormGroup» για να διαχειριστείτε καλύτερα τις φόρμες σας.
 • Ένθετες φόρμες: Η React-reactive-form σάς επιτρέπει να δημιουργείτε φόρμες μέσα σε μια άλλη φόρμα. Αυτή η προσέγγιση είναι τέλεια όταν έχετε να κάνετε με πολύπλοκα ή ιεραρχικά δεδομένα.

συμπέρασμα

Τώρα έχετε στη διάθεσή σας διάφορες βιβλιοθήκες φορμών React. Η επιλογή της βιβλιοθήκης θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες που αναζητάτε και την ευκολία χρήσης της. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές βιβλιοθήκες σε διαφορετικά στοιχεία της εφαρμογής σας.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες βιβλιοθήκες γραφημάτων React που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις εφαρμογές σας.