8 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης εικονικοποίησης για μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις

Η εικονικοποίηση γίνεται πιο δημοφιλής και ζωτικής σημασίας στη σύγχρονη πληροφορική, με πολλές μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικούς οργανισμούς να την εφαρμόζουν για να εξοικονομήσουν χρήματα και να βελτιώσουν την παραγωγικότητα.

Η διαδικασία εκτέλεσης πολλών λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων σε έναν μόνο υπολογιστή ή διακομιστή είναι γνωστή ως εικονικοποίηση. Οι εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο, χρήματα και ενέργεια εκτελώντας πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές σε μία μόνο φυσική συσκευή.

Η έννοια της εικονικοποίησης πιστεύεται ότι ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 κατά την εποχή του mainframe. Οι όροι εικονικοποίηση και εικονική μηχανή χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά.

Το βασικό πλεονέκτημα της εικονικοποίησης είναι ότι αυξάνει την ποσότητα της υπολογιστικής ισχύος που είναι προσβάσιμη σε ένα ενιαίο φυσικό σύστημα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Είναι μια μέθοδος αύξησης της αποδοτικότητας και της χωρητικότητας των συστημάτων πληροφορικής. Βελτιώνει επίσης την ασφάλεια των δεδομένων απομονώνοντας δεδομένα από το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή ή του διακομιστή στον οποίο είναι αποθηκευμένα.

Η εικονικοποίηση χρησιμοποιείται από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας, όπως η Apple, το Facebook και η Google, για να τρέξουν τις κρίσιμες υπηρεσίες και τα συστήματα υπολογιστών τους, τα οποία συχνά έχουν τη μορφή εικονικών μηχανών.

Το μέγεθος της αγοράς

Η παγκόσμια αγορά εικονικοποίησης προβλέπεται να αυξάνονται με CAGR 7,17 τοις εκατό σε 110,42 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2027, από 67,99 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 σε 72,57 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021. Οι λύσεις για την παρακολούθηση και τη διαχείριση εικονικών περιβαλλόντων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ως απάντηση σε μια τόσο μεγάλη αγορά.

Εργαλεία παρακολούθησης και διαχείρισης εικονικοποίησης

Ο αριθμός των εικονικών υπολογιστών έχει αυξηθεί παράλληλα με την υιοθέτηση της εικονικοποίησης. Όταν πρόκειται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εικονικών συστημάτων, το μέγεθος και η ποσότητα των εικονικών μηχανών έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν λογισμικό παρακολούθησης και διαχείρισης εικονικοποίησης για τον εντοπισμό και την απόκριση σε ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την εικονικοποίηση γρηγορότερα από ό,τι μπορούν με τις παραδοσιακές τεχνικές, μειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων και χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Οι χρήστες και οι διαχειριστές IT πρέπει να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται μεγάλους αριθμούς εικονικών μηχανών, κάτι που είναι από μόνο του ένα δύσκολο έργο. Επομένως, η κατοχή αποκλειστικού λογισμικού ή εργαλείων θα διευκολύνει την παρακολούθηση και τη διαχείριση εικονικών μηχανών.

Η απόδοση είναι πάντα μια ανησυχία στον κόσμο της εικονικοποίησης. Οι πιο ισχυρές τεχνολογίες εικονικοποίησης μπορεί να είναι αρκετά αργές και οι μεγαλύτερες εικονικές μηχανές δεν είναι πάντα οι πιο αποτελεσματικές.

Η παρακολούθηση της απόδοσης του συστήματος εικονικοποίησης είναι η καλύτερη προσέγγιση για να καταλάβετε τι συμβαίνει. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την παρακολούθηση των συστημάτων εικονικοποίησης και το να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο για τους σκοπούς σας μπορεί να είναι δύσκολο.

Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία/λογισμικό παρακολούθησης και διαχείρισης εικονικοποίησης στις παρακάτω υποενότητες.

Ηλιακοί άνεμοι

Solarwinds Virtualization Η παρακολούθηση προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την παρακολούθηση, τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της εικονικοποίησης από μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις.

Το VMAN (Virtualization Manager) είναι ένα ιδιόκτητο εργαλείο της SolarWinds που παρέχει πλήρη παρακολούθηση εικονικοποίησης για να βοηθήσει τους επαγγελματίες πληροφορικής να αναλάβουν τον έλεγχο των περιβαλλόντων τους VMware, AHV, Hyper-V ή SQL Server.

Το VMAN είναι ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης εικονικοποίησης που μπορεί εύκολα να παρακολουθεί συστήματα εσωτερικού χώρου, υβριδικά και cloud. Βοηθά επίσης στην επίλυση ζητημάτων με τη γενική απόδοση της εικονικοποίησης, κεντρικούς υπολογιστές, αποθήκες δεδομένων, εικονικές μηχανές, κοντέινερ, vSANS και συμπλέγματα.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, οι διαχειριστές μπορούν να προσδιορίσουν ποιες εικονικές μηχανές εκτελούνται σε έναν δεδομένο φυσικό διακομιστή, να παρακολουθούν τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος και της εφαρμογής τους, να βλέπουν μια λίστα χρηστών που είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή σε αυτές τις εικονικές μηχανές και να εκτελούν άλλες σχετικές ενέργειες.

  Πώς να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα email στο Gmail

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Βοηθά στην ακριβή αντιμετώπιση προβλημάτων και βελτιστοποίηση απόδοσης.
 • Ο εύκολος πίνακας εργαλείων PerfStack παρέχει λεπτομερή στατιστικά παρακολούθησης.
 • Προβλέπει δεδομένα μελλοντικής χρήσης και στέλνει ειδοποιήσεις όταν η χρήση είναι υψηλή ή χαμηλή.
 • Καταργήστε τα ορφανά αρχεία VMDK και ανακτήστε εικονικούς πόρους.

Το Solarwinds είναι μια καλή επιλογή εάν χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης και διαχείρισης για τη στοίβα εικονικών εφαρμογών σας.

eG Innovations

Η λύση εικονικής παρακολούθησης από eG Innovations σας δίνει μια εικόνα 360 μοιρών για το εικονικό σας περιβάλλον.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι, αντί να αντιμετωπίζει την εικονικοποίηση ως μια ενιαία αυτόνομη πλατφόρμα, ανακαλύπτει αυτόματα εξαρτήσεις μεταξύ εφαρμογών, εφαρμογής σε VM και VM σε φυσικές εξαρτήσεις μηχανών και τις χαρτογραφεί όλες μαζί για να παρέχει βαθιές πληροφορίες. Αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές IT να εντοπίζουν, να διαγνώσουν και να επιλύουν προβλήματα προτού τα παρατηρήσουν οι τελικοί χρήστες.

Οι διαχειριστές IT μπορούν να παρακολουθούν μια ποικιλία από κλάδους που σχετίζονται με την εικονικοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου, της βάσης δεδομένων, της εφαρμογής, της πλατφόρμας εικονικοποίησης και της αποθήκευσης, σε πραγματικό χρόνο.

Η eG Innovations προσφέρει ένα ενιαίο επίπεδο για την παρακολούθηση ετερογενών περιβαλλόντων, με μία άδεια ανά διακομιστή που δεν βασίζεται σε πυρήνες ή υποδοχές, παρέχοντας εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής σε μεγάλους οργανισμούς.

Η πλατφόρμα προβλέπει επίσης την κατανάλωση και τη χωρητικότητα, γεγονός που βοηθά τους αρχιτέκτονες Virtualization στο σχεδιασμό για μελλοντική επεκτασιμότητα, η οποία με τη σειρά της ωφελεί τους ηλικιωμένους στο σωστό μέγεθος και μελλοντικές επενδύσεις.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Η ανίχνευση βασικών αιτιών είναι αυτοματοποιημένη σε όλη την υποδομή, επιτρέποντας την ταχεία αποκατάσταση προβλημάτων απόδοσης.
 • Υποστηρίζει περισσότερες από δέκα από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες εικονικοποίησης.
 • Εκτελεστικές εκθέσεις με τις διερευνήσεις που απαιτούν για τη διάγνωση προβλημάτων.
 • Η σύγκριση του φόρτου εργασίας μεταξύ εικονικών μηχανών και φυσικών διακομιστών βοηθά στην εξισορρόπηση των πόρων.

Το eG Innovations είναι μια ενιαία λύση που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη παρακολουθώντας την πλήρη απόδοση σε όλη τη φυσική, εικονική, cloud και υβριδική υποδομή σας, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται.

Τουρμπονομικό

IBM Τουρμπονομικό χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει πλήρη εικόνα σχετικά με τις εφαρμογές, τις πλατφόρμες και την υποδομή, καθώς και βελτιστοποιημένους πόρους που τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε οποιοδήποτε εικονικό περιβάλλον, μειώνοντας τον αντίκτυπο των υπερπαρεχόμενων πόρων.

Η διαχείριση πόρων εφαρμογών του αξιολογεί τη χρήση των πόρων της εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο και κατευθύνει τους διαχειριστές στις εφαρμογές με τις υψηλότερες αιχμές ζήτησης για περαιτέρω ανάλυση.

Διαχειρίζεται αυτόματα τους πόρους ανάλογα με τη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο για να παρέχει συνεχή βελτίωση της απόδοσης. Σύμφωνα με μελέτη του Forrester TEI, η εφαρμογή Turbonomic απέδωσε 471 τοις εκατό ROI (Return on Investment).

Καθώς είναι αρχιτεκτονική βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη, κατανοεί πλήρως τις συνδέσεις πόρων και τους κινδύνους απόδοσης, καθώς και ακριβείς στρατηγικές για την αποφυγή της εξάντλησης των πόρων.

Κορυφαία Οφέλη

 • Κατανοεί ολόκληρη τη στοίβα, από τις εφαρμογές μέχρι το υλικό, και υποστηρίζει Kubernetes, cloud, υβριδικά και multi-cloud αναπτύξεις.
 • Σε ένα υβριδικό περιβάλλον cloud, αυτοματοποιήστε τις εργασίες και αποφύγετε τη συμφόρηση πόρων.
 • Αυτοματισμός με τεχνητή νοημοσύνη για έξυπνη διαχείριση πόρων εφαρμογών.
 • Επιτρέπει στις εφαρμογές την εκτέλεση με αυτόματο πιλότο, επιτρέποντας στους διαχειριστές να εστιάζουν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη ή της καινοτομίας.

Το Turbonomic μετατρέπει τα δεδομένα σε ενέργειες για εταιρείες, εξασφαλίζοντας συνεχή απόδοση της εφαρμογής εντοπίζοντας εξαρτήσεις πόρων σε κάθε επίπεδο του περιβάλλοντος. Το Turbonomic θα ήταν μια καλή επιλογή για μια επιχείρηση που αναζητά μια πολυδιάστατη λύση για την παρακολούθηση και τη διαχείριση εικονικών δικτύων που βασίζονται σε μια πλατφόρμα AI με αίσθηση αυτοματισμού.

Citrix Hypervisor

Citrix Hypervisor είναι η πιο οικονομική πλατφόρμα του κλάδου για υποδομές εικονικοποίησης επιτραπέζιων υπολογιστών, διακομιστών και cloud. Για τις σημερινές απαιτήσεις του κέντρου δεδομένων, το Citrix Hypervisor επιτρέπει σε επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους ή τύπου να ενοποιούν και να μετατρέπουν υπολογιστικούς πόρους σε εικονικούς φόρτους εργασίας.

Απλοποιεί τη διαχείριση εικονικοποίησης ενώ υποστηρίζει τους πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας σας και προστατεύει την εικονική υποδομή από σύγχρονες απειλές.

  Πώς να εξαγάγετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας Google

Βελτιώνει τη λειτουργική διαχείριση, παρέχοντας παράλληλα μια εμπειρία χρήστη υψηλής ευκρίνειας για φόρτους εργασίας μεγάλου όγκου. Το Citrix Hypervisor χρησιμοποιείται από τους αγωνιστικούς οργανισμούς της Formula 1 για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και αξιολόγηση της υγείας του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Citrix.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Είναι απλό να ενσωματωθεί με υπάρχοντα συστήματα δικτύωσης και αποθήκευσης.
 • Η ζωντανή μετεγκατάσταση των VM μεταξύ των κεντρικών υπολογιστών Citrix Hypervisor εξασφαλίζει μηδενική συντήρηση.
 • Σε περίπτωση που ένας διακομιστής αποτύχει, τα VM είναι γρήγορα διαθέσιμα σε έναν άλλο.

Το Citrix Hypervisor είναι σε θέση να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα φόρτων εργασίας, λειτουργικών συστημάτων και αναγκών αποθήκευσης και δικτύωσης, καθώς και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης.

Παρακολούθηση Paessler PRTG

Το Paessler PRTG είναι ένα διαφοροποιημένο σύστημα παρακολούθησης που είναι συμβατό με γνωστές πλατφόρμες εικονικοποίησης όπως το VMware, το Microsoft Hyper-V, το Citrix XenServer και το Nutanix.

PRTG είναι συνεργάτης συμμαχίας VMware. Το VMware είναι μια παγκοσμίου φήμης πλατφόρμα εικονικοποίησης. Με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, φιλικότητα προς τον χρήστη και οικονομική τιμολόγηση, είναι κατάλληλο για εικονικούς διακομιστές VMware.

Το PRTG χρησιμοποιεί τεχνολογίες αισθητήρων για να παρακολουθεί μια ποικιλία υπηρεσιών και συσκευών. Ένας αισθητήρας παρακολουθεί συνήθως μια μετρούμενη τιμή στο δίκτυό σας, όπως την κυκλοφορία θύρας μεταγωγέα, το φορτίο της CPU του διακομιστή ή τον ελεύθερο χώρο στη μονάδα δίσκου.

Διαθέτει μεγάλο αριθμό αισθητήρων που του επιτρέπουν να παρακολουθεί τόσο τις παραμέτρους υλικού όσο και λογισμικού σε ένα εικονικό περιβάλλον. Χρησιμοποιεί προδιαμορφωμένους αισθητήρες για να ξεκινήσει αμέσως η παρακολούθηση. Συλλέγει πληροφορίες για την κατάσταση του κεντρικού υπολογιστή, την υγεία του συμπλέγματος, τη συσκευή αποθήκευσης, τη χωρητικότητα μνήμης, την κίνηση δεδομένων και στατιστικά στοιχεία απόδοσης εφαρμογών, μεταξύ άλλων.

Η πλατφόρμα διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα ειδοποιήσεων που είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και στέλνει έγκαιρες ειδοποιήσεις για την αποφυγή αστοχιών και διακοπών υπηρεσίας εντοπίζοντας προβλήματα εκ των προτέρων.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Προληπτική αντιμετώπιση προβλημάτων με ειδοποιήσεις και λεπτομερείς αναφορές.
 • Υποστηρίζονται μετρήσεις ιστότοπου και υπηρεσίες VoIP.
 • Λόγω της αυτόματης ανακάλυψης και των προδιαμορφωμένων προτύπων συσκευών, η παρακολούθηση είναι απλή και γρήγορη.
 • Κεντρική κονσόλα και εφαρμογή για παρακολούθηση πλήρους υποδομής.

Το PRTG είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης που σας δίνει μια πλήρη εικόνα του περιβάλλοντος εικονικοποίησης σας, από τις εικονικές μηχανές έως τον κεντρικό διακομιστή και τις εφαρμογές. Το PRTG προσφέρει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ συνόλου δυνατοτήτων, φιλικότητας προς το χρήστη και οικονομικής απόδοσης.

Veeam ONE

Veeam ONE είναι ένα εύκολο στην ενσωμάτωση στοιχείο του Veeam Availability Suite που παρακολουθεί, διαχειρίζεται και διαχειρίζεται ένα εικονικό περιβάλλον.

Δίνει έξυπνες λύσεις για να βοηθήσει την επιχείρησή σας με τον αυτοματισμό και τον έλεγχο που χρειάζεται για να διατηρήσει τη διαθεσιμότητα, αποτρέποντας πιθανά προβλήματα να επηρεάσουν τις λειτουργίες σας.

Το Veeam ONE είναι μια αυτό-υποστηριζόμενη έξυπνη διαγνωστική πλατφόρμα που εντοπίζει προληπτικά γνωστά προβλήματα και προειδοποιεί τους χρήστες με επαναδιαμορφώσεις και επείγουσες επιδιορθώσεις αυτοϋποστήριξης.

Μία από τις ιδιαιτερότητές του είναι ότι χρησιμοποιεί διορθώσεις αυτο-ίασης και βασισμένες σε πολιτικές για τη μείωση των επιβαρύνσεων διαχειριστή ενεργοποιώντας αυτόματες προσαρμογές ή εγκρίσεις λειτουργιών. Το λογισμικό διευκολύνει επίσης τον προσδιορισμό του κόστους του VMware και του Hyper-V προβλέποντας τη χρήση πόρων και τις τάσεις χρήσης.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Προληπτική ειδοποίηση και αναφορά για την προειδοποίηση των διαχειριστών σχετικά με πιθανά προβλήματα προτού αποτύχουν.
 • Οι εφεδρικοί χάρτες θερμότητας παρέχουν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να δείτε πόσους πόρους της υποδομής αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιούνται.
 • Προσδιορίστε ποια VM και φυσικοί διακομιστές δεν προστατεύονται για εξοικονόμηση χρόνου διακοπής λειτουργίας και απώλειας δεδομένων.
 • Για να αποφύγετε μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές, χρησιμοποιήστε αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και παρακολούθηση αλλαγών VMware.

Το Veeam ONE είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που παρέχει παρακολούθηση, ειδοποίηση και αναφορά σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν την εικονική και φυσική τους υποδομή 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να αποφύγουν παραβιάσεις SLA και να παρέχουν σταθερό χρόνο λειτουργίας για οι πελάτες.

Παρακολούθηση Opsview

Opsview έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σημερινές επιχειρηματικές δυσκολίες, αναγνωρίζοντάς τις και παρέχοντας τον απαραίτητο αυτοματισμό, σάρωση, αναφορά και ειδοποίηση.

  Ποια iPhone έχουν Λειτουργία Πορτραίτου;

Είναι μια ενιαία κονσόλα για την παρακολούθηση όλων των στοιχείων που σχετίζονται με το VMware, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, του cloud, των κοντέινερ, των εφαρμογών, του δικτύου και άλλων.

Μία από τις ιδιαιτερότητές του είναι ότι σαρώνει και εισάγει αυτόματα κεντρικούς υπολογιστές στο περιβάλλον Opsview, επιτρέποντάς του να φιλοξενήσει τη σημερινή δυναμικά εξελισσόμενη εταιρική υποδομή.

Η λειτουργία που βασίζεται σε οδηγούς απλοποιεί και αυτοματοποιεί τα στάδια σάρωσης και διαμόρφωσης, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε τη συνεχή παρακολούθηση της ευρέως διαδεδομένης επιχείρησής σας γρήγορα και αξιόπιστα.

Το Automonitor επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν και να εισάγουν κεντρικούς υπολογιστές στο περιβάλλον Opsview γρήγορα και εύκολα, με αποτέλεσμα πλήρεις εικονικές πληροφορίες με ελάχιστη διαμόρφωση.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει υπερεπόπτες εικονικής μηχανής που βασίζονται σε πυρήνα, VMware και Microsoft Hyper-V
 • VMware vSphere Express Scan για γρήγορη ανακάλυψη αντικειμένων VMware.
 • Ένας μηχανισμός συναγερμού για την υπέρβαση των ορίων.

Το λογισμικό Opsview είναι αρκετά ευέλικτο για εκτέλεση είτε εντός εγκατάστασης είτε σε σύννεφο για την παρακολούθηση και παρακολούθηση όλων των εικονικών μηχανών VMware.

VMware vSphere

του VMware εικονικοποίηση vSphere Το λογισμικό είναι το πιο δημοφιλές στον κλάδο. Οι πελάτες μπορούν να εκσυγχρονίσουν τα 70 εκατομμύρια ή περισσότερους φόρτους εργασίας που εκτελούνται στο vSphere με το Tanzu.

Το vSphere αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία: ESXi, η οποία είναι μια πλατφόρμα εικονικοποίησης στην οποία εκτελούνται εικονικά στοιχεία, και διακομιστής vCenter, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ολόκληρης της εικονικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών μηχανών που φιλοξενεί ESXi και όλων των εξαρτημένων στοιχείων.

Σε μια σύγχρονη υποδομή vSphere που επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται σε κοντέινερ, η διαχείριση περίπλοκων και σύγχρονων εφαρμογών και εικονικών μηχανών είναι εξαιρετικά ευέλικτη.

Βελτιώνει επίσης τις εργασίες συντήρησης, όπως αναβαθμίσεις λογισμικού, επιδιορθώσεις και ενημερώσεις υλικολογισμικού, με αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Οι πελάτες και οι πωλητές μπορούν να κλιμακωθούν χωρίς να θυσιάσουν τις λειτουργίες με το vShpere, το οποίο χρησιμοποιείται για πλατφόρμες εταιρικού επιπέδου. Οι εφαρμογές υψηλής απόδοσης και οι βάσεις δεδομένων με ένταση μνήμης μπορούν και οι δύο να επωφεληθούν από την ικανότητα του vSphere να κλιμακώνει την υποδομή.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • HA (Υψηλή Διαθεσιμότητα) για ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας και βελτίωση της ανθεκτικότητας.
 • Η υπηρεσία TKG επιτρέπει την παροχή αυτοεξυπηρέτησης συμπλεγμάτων Kubernetes μέσα σε λίγα λεπτά.
 • Προστατεύει την υβριδική υποδομή cloud από κακόβουλο λογισμικό και ransomware.
 • Το vSphere Native Key Provider διευκολύνει την παροχή κρυπτογράφησης και πρόσθετης ασφάλειας.

Το vSphere είναι μια υποδομή με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και προγραμματιστή που βοηθά τις εφαρμογές AI και Kubernetes να επιτύχουν αποτελεσματικότητα, κλίμακα και ασφάλεια.

Πλεονεκτήματα των εργαλείων παρακολούθησης εικονικοποίησης

Η παρακολούθηση εικονικοποίησης έχει μια σειρά από κρίσιμα οφέλη που προσθέτουν στη συνολική αποτελεσματικότητα και απόδοση της υποδομής πληροφορικής μιας επιχείρησης.

 • Σχεδιασμός επεκτασιμότητας: Η παρακολούθηση βοηθά τους διαχειριστές IT στον καλύτερο σχεδιασμό χωρητικότητας. Ο σχεδιασμός χωρητικότητας καθορίζει εάν η χωρητικότητα του διακομιστή ή του πόρου είναι επαρκής για τα VM, καθώς και πόση επιπλέον χωρητικότητα θα απαιτείται στο μέλλον.
 • Εύκολη διαχείριση: Οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οθόνες υποδομής για καλύτερη διαχείριση των πόρων. Βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της κατανομής πόρων στο εικονικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει ούτε ένα αδρανές VM που να συγκεντρώνει πόρους και να εμποδίζει άλλους να τους χρησιμοποιούν.
 • Εξισορρόπηση φορτίου: Οι διακομιστές δεν επιβαρύνονται ποτέ υπερβολικά με αιτήματα πόρων. Η απόδοση ενός μεμονωμένου διακομιστή ενδέχεται να επιβραδυνθεί σημαντικά εάν εκτελούνται σε αυτόν πάρα πολλές εικονικές μηχανές.
 • Βελτίωση απόδοσης: Η παρακολούθηση εικονικοποίησης αυξάνει τη συνολική απόδοση της εικονικοποιημένης υποδομής. Βοηθά στον εντοπισμό προβλημάτων παρέχοντας κρίσιμες μετρήσεις απόδοσης.
 • Η αναφορά, ο αυτοματισμός και ο μηχανισμός ειδοποίησης είναι άλλα σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή της παρακολούθησης εικονικοποίησης.

συμπέρασμα

Η παρακολούθηση της απόδοσης της εικονικοποίησης είναι η πράξη επαλήθευσης αυτών των εικονικών περιβαλλόντων και των υποκείμενων υποδομών που λειτουργούν στη μέγιστη χωρητικότητα και χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τους πόρους. Οι βέλτιστες πρακτικές παρακολούθησης της εικονικοποίησης, όταν ακολουθούνται τακτικά, μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη ή την πρόληψη σημείων συμφόρησης, στη διαχείριση απειλών ασφαλείας και στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας ενός εικονικού περιβάλλοντος.

Η επιλογή του σωστού εργαλείου εικονικοποίησης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ανάγκη υποδομής, τον προϋπολογισμό και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να ενσωματώσει ο οργανισμός.