8 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου για επαγγελματίες του μάρκετινγκ

Οι επιχειρήσεις αλλάζουν στο διαδίκτυο και τα πάντα μπορούν να πωληθούν στο Διαδίκτυο σήμερα, από είδη παντοπωλείου έως τρόφιμα, διαδικτυακή καθοδήγηση, λογισμικό κ.λπ. Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο μεγαλώνει, ο ανταγωνισμός επίσης πολλαπλασιάζεται καθώς οι επιχειρήσεις απομακρύνονται από τα παραδοσιακά καταστήματα με τούβλα και κονιάματα .

Υπάρχουν 26 εκατομμύρια ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου Παγκόσμιος. Και οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα φτάσουν 7,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025σύμφωνα με το Statista.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν τον ανταγωνισμό στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και σε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις χρειάζονται προηγμένα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και ηλεκτρονικού εμπορίου για να αντέξουν.

Τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου αποτυγχάνουν να επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό λόγω έλλειψης κατάλληλης στρατηγικής, καθώς χάνουν την ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις συμπεριφορές των πελατών τους στον ιστότοπο, τα πιο δημοφιλή προϊόντα, τις μετρήσεις αφοσίωσης και ποσοστών μετατροπών κ.λπ.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να αναλύσουν τα δεδομένα και τις τάσεις του ηλεκτρονικού τους καταστήματος για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να επιβιώσουν από τον σκληρό ανταγωνισμό.

Σε αυτό το άρθρο, έχω συζητήσει τους σημαντικούς KPI που πρέπει να μετρηθούν για τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τα καλύτερα εργαλεία για την παρακολούθηση των KPI του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ας κατανοήσουμε πρώτα τα αναλυτικά στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι είναι το E-commerce Analytics;

Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου παράγουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων καθημερινά, όπως δεδομένα συναλλαγών, δραστηριότητες πελατών, αναζητήσεις πελατών, συμπεριφορά χρήστη στον ιστότοπο, αρχεία καταγραφής και διάφορα άλλα δεδομένα που σχετίζονται με τους επισκέπτες.

Οι διαχειριστές Ιστού πρέπει να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα δεδομένα που δημιουργούνται για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το κατάστημα και να δημιουργήσουν πωλήσεις. Τα αναλυτικά στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτών των σκοπών.

Τα αναλυτικά στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ο τρόπος ανάλυσης και εύρεσης πληροφοριών από τα δεδομένα που δημιουργούνται και η εξερεύνηση αόρατων μοτίβων και τάσεων από σύνολα δεδομένων για την πρόβλεψη της επιχειρηματικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης με βάση τα αναλυμένα δεδομένα.

Τα δεδομένα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να εξεταστούν χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πριν συζητήσουμε τα εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά κριτήρια που ρυθμίζουν την απόδοση της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου.

Βασικοί δείκτες απόδοσης (KPIs) στο e-commerce Analytics

Μέση αξία παραγγελίας (AOV)

Η μέση αξία παραγγελίας θα σας δείξει πόσα ξοδεύει ο πελάτης στο κατάστημά σας ανά παραγγελία. Μπορεί να υπολογιστεί διαιρώντας τα έσοδά σας με τις συνολικές παραγγελίες.

Είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους παρακολούθησης κερδών και εσόδων. Το AOV θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το κόστος απόκτησης πελατών.

Κάθε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να παρακολουθεί το AOV και να προσπαθεί να το αυξήσει. Οι μέθοδοι για την αύξηση της μέσης αξίας παραγγελίας είναι η αύξηση των πωλήσεων, η πώληση συνδυασμών προϊόντων για την αύξηση της αξίας της παραγγελίας κ.λπ.

Το υψηλότερο AOV επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου να παρέχει εκπτώσεις, δωρεάν παράδοση και να απορροφά υψηλότερα κόστη απόκτησης πελατών.

Ποσοστό μετατροπής (CR)

Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσοι επισκέπτες αγοράζουν ή μετατρέπονται σε πελάτες.

Το ποσοστό μετατροπής είναι το ποσοστό των επισκεπτών που μετατρέπονται σε πελάτες σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Τα ποσοστά μετατροπών παρέχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με έναν ιστότοπο, όπως αφοσίωση ιστότοπου, βελτιστοποίηση ιστότοπου για μετατροπές και προϊόντα κ.λπ.

Η βελτιστοποίηση των ποσοστών μετατροπής είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των πωλήσεων, των εσόδων και του AOV. Τα ποσοστά μετατροπών ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να βελτιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας την απλή σχεδίαση του ιστότοπου, τη διόρθωση τεχνικών προβλημάτων και τη χρήση εργαλείων ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου για την κατανόηση των σημείων εξόδου πελατών στον ιστότοπο και τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήστη.

Η παρακολούθηση των ποσοστών μετατροπής σε ατομικό επίπεδο είναι απαραίτητη. Οι μετατροπές μπορούν να ρυθμιστούν ανά κανάλι, κατηγορία προϊόντος και καμπάνιες. Αυτή η ρύθμιση θα σας δώσει μια ιδέα για το ποια προϊόντα ή κανάλια έχουν καλύτερες πωλήσεις.

Το CR μπορεί να υπολογιστεί διαιρώντας το συνολικό αριθ. των παραγγελιών με τη συνολική κίνηση και πολλαπλασιάζοντας το επί 100.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό DoorDash

Ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών (SCAR)

Το ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών είναι το ποσοστό των επισκεπτών που προσθέτουν το προϊόν στο καλάθι αλλά δεν ολοκληρώνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Εάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα έχει υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών (SCAR), πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία του. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από αυτό: μια περίπλοκη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, έλλειψη επιλογών πληρωμής ή υψηλότερα έξοδα αποστολής.

Η βελτιστοποίηση του ποσοστού εγκατάλειψης αγορών είναι πιο απλή, καθώς απαιτεί μόνο τη βελτιστοποίηση του καλαθιού αγορών βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς.

Το SCAR υπολογίζεται διαιρώντας τις συνολικές πωλήσεις με τα καλάθια αγορών που δημιουργήθηκαν, πολλαπλασιαζόμενα επί 100.

Ποσοστό διατήρησης πελατών (CAR)

Το ποσοστό διατήρησης πελατών σας λέει για την αφοσίωση των πελατών. Αυτός ο KPI ηλεκτρονικού εμπορίου υποδεικνύει το ποσοστό των πελατών που επιστρέφουν στο κατάστημά σας μετά την πρώτη τους αγορά.

Καθορίζει το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. ένα καλύτερο ποσοστό διατήρησης πελατών σημαίνει ότι το προϊόν και οι υπηρεσίες σας ικανοποιούν τις ανάγκες του πελάτη.

Το ποσοστό διατήρησης πελατών μπορεί να υπολογιστεί αφαιρώντας τον αριθμό των νέων πελατών που αποκτήθηκαν σε καθορισμένο χρόνο από τον συνολικό αριθμό πελατών στο τέλος του καθορισμένου χρόνου, διαιρώντας με τον συνολικό αριθμό πελατών στην αρχή εκείνης της ώρας και, τέλος, πολλαπλασιάστε το επί 100.

Εσοδα από πωλήσεις

Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις είναι το πιο σημαντικό KPI που κάθε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να παρακολουθεί και να το παρακολουθεί εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παρακολούθηση των ακαθάριστων εσόδων και όχι. των προϊόντων που πωλήθηκαν σε μια συγκεκριμένη περίοδο.

Τα περισσότερα εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των πωλήσεων στον πίνακα ελέγχου. Αυτός ο KPI δίνει πληροφορίες για την ανάπτυξή σας, την υιοθέτηση προϊόντων και τη φήμη της επωνυμίας σας. Η μέτρηση είναι τόσο καλή όσο η κάρτα προόδου μιας επωνυμίας.

Αξία διάρκειας ζωής πελάτη (CLV)

Η παρακολούθηση του CLV είναι σημαντική καθώς υποστηρίζει την αφοσίωση στην επωνυμία. Ο KPI αξίας διάρκειας ζωής πελάτη παρέχει δεδομένα σχετικά με τα μέσα χρήματα που θα ξοδέψει ο πελάτης μέσω της δέσμευσής του με την επιχείρηση.

Το CLTV μετρά την απόδοση που λαμβάνετε στο κόστος απόκτησης πελατών και υποδεικνύει την ικανότητα διατήρησης πελατών της επιχείρησης. Όσο υψηλότερο είναι το CLV αναλογικό με το AOV, τόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα αγορών.

Κόστος απόκτησης πελατών (CAC)

Κόστος απόκτησης πελατών (CAC) είναι το ποσό που ξοδεύει η επιχείρηση ή το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για να αποκτήσει έναν πελάτη.

Είναι ένα κρίσιμο KPI ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς ενημερώνει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους εμπόρους για το κόστος που ξοδεύουν για να αποκτήσουν έναν πελάτη. Εάν το CAC είναι μικρότερο από τη μέση τιμή παραγγελίας, σημαίνει ότι οι καμπάνιες μάρκετινγκ έχουν καλή απόδοση, αλλά εάν το CAC είναι μεγαλύτερο από το AOV, τότε οι καμπάνιες θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν εκ νέου για να μειωθεί το CAC.

Μπορεί να υπολογιστεί διαιρώντας τις δαπάνες για τις καμπάνιες και τους πελάτες που αποκτήθηκαν.

Ο υπολογισμός του CAC βοηθά επίσης στην κατανομή του προϋπολογισμού για τις καμπάνιες. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκτήσετε 100 νέους πελάτες και το κόστος απόκτησης πελατών είναι 10 $, τότε ο προϋπολογισμός θα είναι 1000 $ (CAC*αριθ. πελατών)

Απόδοση διαφημιστικής δαπάνης (ROAS)

Τα μέτρα απόδοσης δαπανών διαφήμισης αποδόσεις που δημιουργούν οι καμπάνιες μάρκετινγκ για εσάς. Υπολογίζει τις συνολικές πωλήσεις ή τα έσοδα που δημιουργούνται από όλες τις καμπάνιες μάρκετινγκ.

Η Απόδοση Διαφημιστικής Επένδυσης (ROAS) μπορεί να υπολογιστεί διαιρώντας τις αποδόσεις που δημιουργούνται ανά καμπάνιες και το συνολικό κόστος των καμπανιών.

Αυτό το KPI είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να κατανοήσουν την αποτελεσματικότητα των καμπανιών. Το ROAS μπορεί να ακούγεται παρόμοιο με το CAC, αλλά και τα δύο έχουν διαφορές. Το CAC είναι ο προϋπολογισμός που απαιτείται για την απόκτηση ενός πελάτη, ενώ η απόδοση διαφημιστικής επένδυσης (ROAS) μετρά τα έσοδα που δημιουργούνται από τις διαφημίσεις.

Ο υπολογισμός απόδοσης διαφημιστικής επένδυσης (ROAS) συμβουλεύει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ σχετικά με την απόδοση των διαφημίσεων. μια υψηλότερη Απόδοση Διαφημιστικής Επένδυσης υποδηλώνει ότι οι δαπάνες τους για διαφημίσεις μπορούν να αυξηθούν για να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών. Ωστόσο, εάν η Απόδοση Διαφημιστικής Επένδυσης είναι χαμηλότερη, είναι μια προειδοποίηση για μείωση των δαπανών διαφήμισης και εστίαση στα ποσοστά μετατροπών.

  Πώς να διορθώσετε το Netflix "Φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε πρόγραμμα κατάργησης αποκλεισμού ή διακομιστή μεσολάβησης." 2022 (Οκτώβριος)

Ας δούμε τώρα τα κορυφαία εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Υπερμετρικά

Το Supermetrics είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη συγκέντρωση δεδομένων από όλα τα κανάλια, είτε πρόκειται για Facebook, Instagram ή διαφημίσεις κοινωνικής δικτύωσης. Η μεγάλη ποικιλία συνόλων δεδομένων που υποστηρίζονται από την Supermetrics καθιστά διαισθητική και εύκολη την αξιολόγηση των συνδυασμένων δεδομένων από διαφορετικές πλατφόρμες. Το Supemetrics σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις προβολές με παραμέτρους και ετικέτες.

Το Supemetrics είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και τα βοηθήματα δημιουργούν μια σειρά αναφορών που μπορούν να κοινοποιηθούν στην επιχείρηση. Συλλέγει δεδομένα από όλες τις πλατφόρμες μάρκετινγκ και προσθέτει σε πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων όπως υπολογιστικό φύλλο, εργαλείο BI ή οποιοδήποτε εργαλείο αναφοράς.

Λειτουργεί σε τρία βήματα, σύνδεση, ανάλυση και αυτοματοποίηση. Το Supermetrics μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε εργαλείο αναφοράς για τη συλλογή δεδομένων από πλατφόρμες μάρκετινγκ. Στη συνέχεια, βοηθά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου να κατανοήσουν τα δεδομένα και, τέλος, αυτοματοποιεί εργασίες όπως η προσθήκη των δεδομένων για την εξάλειψη των μονότονων εργασιών από τη ρουτίνα σας.

Savvycube

SavvyCube μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα της απόδοσης της επιχείρησής σας αναλύοντας τα Adobe Commerce, PayPal, Google Analytics και Shopify.

Το εργαλείο ανάλυσης του Savvy σάς παρέχει μια οπτική γωνία των πωλήσεών σας και σας βοηθά να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις. Μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία αγορών των πελατών σας και να ενισχύσετε τον όγκο και τη συχνότητα παραγγελιών μαθαίνοντας περισσότερα για τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Τα εργαλεία παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες πωλήσεων ανά γεωγραφική τοποθεσία, προϊόν και κανάλι μάρκετινγκ. Είναι δυνατή η παρακολούθηση των επισκεπτών που εγκαταλείπουν τα καλάθι αγορών τους χρησιμοποιώντας αναφορές που παρακολουθούν KPI, όπως το ποσοστό μετατροπών και η μέση αξία παραγγελίας.

Το SavvyCube παρέχει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών με το πλεονέκτημα της μηνιαίας χρέωσης και χωρίς συμβόλαια. Προσφέρει προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από 49 $/μήνα.

Woopra

Αυτό είναι ένα εργαλείο ανάλυσης ταξιδιού πελατών που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις σκέφτονται, αναλύουν, αλληλεπιδρούν και κρατούν τους πελάτες τους. Η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί για να βοηθά τις εταιρείες να βελτιώνονται και να αναπτύσσονται μέσω του κύκλου ζωής ενός πελάτη.

Woopra έχει έναν μοναδικό τρόπο παρακολούθησης του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, το προϊόν και τις εφαρμογές σας για κινητά. 51+ ενσωματώσεις με ένα κλικ με συνεργάτες όπως Salesforce, Marketo και Intercom βοηθούν τις ομάδες και τα εργαλεία να συνεργάζονται καλύτερα.

Μπορεί επίσης να αντιστοιχίσει αβίαστα πολλές βάσεις δεδομένων χωρίς να γράψει SQL. Με τη βοήθεια του αυτοματισμού μάρκετινγκ και της λύσης CRM, η Woopra μπορεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαδρομής του πελάτη, των τάσεων και της τμηματοποίησης.

Το Woopra έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που προσφέρει υποστήριξη έως 500.000 ενέργειες/μήνα με διατήρηση δεδομένων 90 ημερών και 30+ επιλογές ενσωματώσεων. Το πρόγραμμα επί πληρωμή ξεκινά από 349 $/μήνα.

Mixpanel

Mixpanel επιτρέπει τη βελτίωση των εφαρμογών για κινητές συσκευές και ιστού παρακολουθώντας την αφοσίωση και την αλληλεπίδραση των χρηστών μαζί τους.

Βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ηλεκτρονικών καταστημάτων να αναλύουν τις μετατροπές και τις αποβολές, να μετρούν την αφοσίωση των χρηστών και να βρίσκουν τρόπους βελτίωσης της διατήρησης πελατών.

Το Mixpanel επιτρέπει στους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τους καταναλωτές τους χρησιμοποιώντας διοχετεύσεις μετατροπής και κοόρτες διατήρησης για να αναλύσουν τη συμπεριφορά τους.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βελτιώσετε τη χρηστικότητα του προϊόντος μας αντιμετωπίζοντας τα ευρήματα της έρευνας τμήματος χρηστών. Είναι απλό να το μοιράζεσαι αφού όλα είναι οπτικά όμορφα. Υπάρχουν τόσα πολλά γραφήματα, φίλτρα και προοπτικές!

Η δωρεάν έκδοση του Mixpanel επιτρέπει την παρακολούθηση 100.000 μηνιαίων χρηστών με απεριόριστα ιστορικά δεδομένα, αναφορές και παρακολούθηση και ειδοποιήσεις. Το σχέδιο ανάπτυξης ξεκινά από 25 $/μήνα με όλες τις δυνατότητες του δωρεάν προγράμματος και απεριόριστες αποθηκευμένες αναφορές, κοόρτες, μοντελοποίηση δεδομένων, αναλυτικά στοιχεία και άλλα πρόσθετα με διοχέτευση δεδομένων.

Το Mixpanel έχει προσαρμοσμένες επιχειρηματικές λύσεις με προηγμένους ελέγχους, SSO & αυτοματοποιημένη παροχή και αποκλειστική υποστήριξη πελατών για μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Google Analytics

Google Analytics είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να διαθέτει κάθε ιστότοπος για την παρακολούθηση της συνολικής απόδοσης του ιστότοπου. Μπορεί να μετρήσει την απόδοση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος αναλύοντας τις ακόλουθες σημαντικές μετρήσεις – ποσοστό εγκατάλειψης, περιόδους σύνδεσης, σελίδες προϊόντων με κορυφαία απόδοση, στόχευση κοινού, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, μετατροπή προϊόντων κ.λπ.

Το Google Analytics μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε άλλες σημαντικές μετρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως μετατροπές, συνολικές πωλήσεις και έσοδα, επισκεψιμότητα ιστότοπου, πηγές και μέσο επισκεψιμότητας, συμπεριφορά αγορών πελατών και ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών.

  Πώς να δημιουργήσετε μια γραμμή χρόνου στο Microsoft PowerPoint

Συνολικά, το Google Analytics είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μέτρηση των καμπανιών μάρκετινγκ και βοηθά στην ανάλυση της απόδοσης από διαφορετικά κανάλια όπως SEO, Google Ads, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Semrush

Semrush είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάλυση της απόδοσης του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Είναι επίσης χρήσιμο για τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των καμπανιών μάρκετινγκ για ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Semrush είναι ένα κορυφαίο εργαλείο για το SEO, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα λέξεων-κλειδιών, σε προτάσεις backlink και σε έλεγχο ιστότοπου για διαφορετικά τεχνικά ζητήματα SEO στον ιστότοπο.

Όχι μόνο το SEO, αλλά το Semrush μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις διαφημιστικές σας καμπάνιες, να πραγματοποιεί έρευνα ανταγωνιστών, να βελτιστοποιεί το CPC και τις μετατροπές, να διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαδικτυακή φήμη κ.λπ.

Συνολικά, αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε συγκεκριμένα KPI ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, η βελτιστοποίηση και η εκτέλεση αποτελεσματικών καμπανιών.

Εύρος

Εύρος είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα και εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου που υπάρχουν στην αγορά.

Με το Amplitude, οι ψηφιακές ομάδες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους καταναλωτές τους, να εξατομικεύσουν τις εμπειρίες τους και να παρακολουθήσουν τη συνολική επιτυχία των καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου. Αναλύει τις μετατροπές και προτείνει συστάσεις για τη βελτίωσή τους.

Παρέχει διαφορετικές δυνατότητες για την ανάλυση των δεδομένων του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως κοόρτες συμπεριφοράς για τη συμπεριφορά των χρηστών, ενοποίηση με άλλες εφαρμογές και επίπεδα συμμόρφωσης για την ασφάλεια των δεδομένων.

Το Amplitude παρέχει ένα πακέτο εκκίνησης δωρεάν με βασικά αναλυτικά στοιχεία, απεριόριστη διατήρηση δεδομένων με απεριόριστους χρήστες με 10 εκατομμύρια ενέργειες/μήνα. Άλλα προγράμματα επί πληρωμή είναι η ανάπτυξη και η επιχείρηση που παρέχει πλατφόρμες συμπεριφοράς και ανάλυσης προϊόντων.

Λάμψη

Λάμψη είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας ειδικά κατασκευασμένο για πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Σας επιτρέπει να συνδέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με επιχειρηματικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να ομαλοποιήσετε τη διαχείριση και τις αναφορές πολλών πλατφορμών.

Παρέχει μεμονωμένες λύσεις για διαφορετικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως αναλυτικά στοιχεία προϊόντων, αναλυτικά στοιχεία αποθέματος, αναλυτικά στοιχεία μάρκετινγκ και αναλυτικά στοιχεία πελατών και συνδρομών. Η λύση Enterprise analytics περιλαμβάνει προσαρμοσμένες αναφορές, αποθήκη δεδομένων και διοχέτευση δεδομένων.

Το Glew παρέχει την ευκαιρία να ενσωματωθεί με όλα τα εργαλεία διαχείρισης επιχειρήσεων και ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Woocommerce, το Facebook, η διαφήμιση Amazon, το Shopify, το Google Analytics κ.λπ.

Το Glew έχει τρία διαφορετικά πακέτα τιμολόγησης Glew starter, Glew Pro και Glew Plus. Το Glew starter είναι δωρεάν για πάντα με απεριόριστους χρήστες και καταστήματα και επιτρέπει την παρακολούθηση 20 κρίσιμων μετρήσεων όπως LTV, καθαρό κέρδος, κορυφαία προϊόντα κ.λπ.

Το Glew pro ξεκινά με 79 $/μήνα με 250+ KPI, 40 ενσωματώσεις, 30 προκατασκευασμένα τμήματα πελατών και συγχρονίζεται με το Klaviyo και το Mailchimp. Το Grew Plus διαθέτει ενσωματώσεις 150+ προσαρμοσμένης τιμολόγησης και άλλες προσαρμοσμένες λύσεις για μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

συμπέρασμα

Η λειτουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι μια περιπλάνηση. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συναγωνίζονται συνεχώς για την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων και εσόδων. Η βελτίωση των KPI του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι απογοητευτική, αλλά τα σωστά εργαλεία ανάλυσης δεδομένων βοηθούν στην κατανόηση των δεδομένων, στη μέτρηση των KPI και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης.

Το εργαλείο ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου βοηθά στη βελτιστοποίηση των διαφορετικών Βασικών δεικτών απόδοσης για το ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως η συμπεριφορά των χρηστών, οι μετατροπές, η ασφάλεια δεδομένων κ.λπ.

Η εφαρμογή εργαλείων ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου για την ανάλυση δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Μερικά οφέλη είναι: –

  • Παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τις καμπάνιες μάρκετινγκ που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες και να αυξήσετε τις μετατροπές
  • Καταγράψτε τα δεδομένα πελατών που βοηθούν στην παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας πελάτη σε κάθε σημείο επαφής και συσκευή
  • Δώστε πληροφορίες βάσει δεδομένων για κορυφαία προϊόντα που βοηθούν στη διαχείριση και τον προγραμματισμό του αποθέματος.
  • Προτάσεις για τη βελτιστοποίηση της διαδρομής του χρήστη σε κάθε στάδιο ανακάλυψης διοχέτευσης, απόκτησης, μετατροπής, διατήρησης και υποστήριξης

Έδωσα τη λίστα με τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης ηλεκτρονικού εμπορίου για να σας βοηθήσω να εκμεταλλευτείτε τα δεδομένα που δημιουργούνται από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.