8 ηλεκτρονικά περιλαίμια που θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε τα σκυλιά σας

Τα ηλεκτρονικά περιλαίμια για σκύλους είναι συσκευές νέας ηλικίας που είναι χρήσιμες για εκείνους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα σκυλιά τους δεν προκαλούν αταξία.

Αν και τα ηλεκτρονικά περιλαίμια χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970, λίγοι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν αυτήν την εξαιρετική συσκευή. Αυτή η συσκευή είναι απαραίτητο για όσους ιδιοκτήτες σκύλων λαμβάνουν τακτικά παράπονα για την κακή συμπεριφορά και την κακία του σκύλου τους.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τι είναι το ηλεκτρονικό κολάρο και γιατί είναι απαραίτητο για τους ιδιοκτήτες σκύλων. Θα συζητήσουμε επίσης τα οκτώ ηλεκτρονικά περιλαίμια που μπορούν να σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε τα σκυλιά σας.

Τέλος, θα συζητήσουμε τη λειτουργία των ηλεκτρονικών περιλαίμιων, τις μεθόδους εκπαίδευσης των σκύλων και το εάν συνεπάγονται σοκ.

Τι είναι το ηλεκτρονικό κολάρο;

Πολλές φορές, η συμπεριφορά των κατοικίδιων σας μπορεί να σας φέρει σε σοβαρό πρόβλημα. Η εκπαίδευση ενός σκύλου στη σωστή συμπεριφορά ήταν ένα επίπονο έργο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη και αφού δείξουν πολλή αγάπη και στοργή, υπάρχουν στιγμές που τα κατοικίδια γίνονται απείθαρχα. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος των ιδιοκτητών κατοικίδιων, εισήχθησαν ηλεκτρονικά περιλαίμια για κατοικίδια.

Τα ηλεκτρικά περιλαίμια, ή E-Collars, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στη δεκαετία του 1970. Είχαν σκοπό να «σοκάρουν» τα σκυλιά με ένα μέτριο ηλεκτρικό ρεύμα για να αναγκάσουν την προσαρμογή της συμπεριφοράς τους.

Αντί να χρησιμοποιούν ηλεκτροπληξία, τα σύγχρονα E-Collars για σκύλους χρησιμοποιούν ηλεκτρονική διέγερση. Ο σκύλος σας δεν αισθάνεται καμία ενόχληση από το κολάρο. Μάλλον απλώς διεγείρει τους νευρικούς υποδοχείς του με δυνατούς κραδασμούς.

Παρά την απουσία πόνου, η διέγερση εξακολουθεί να κάνει τον σκύλο σας να νιώθει άβολα. Τους βοηθά να συνδέσουν τη δυσφορία με μια συγκεκριμένη ενέργεια, ενθαρρύνοντάς τους να τη σταματήσουν.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά περιλαίμια;

Ένα ηλεκτρονικό κολάρο μπορεί να σας βοηθήσει να διδάξετε τον σκύλο σας να συμπεριφέρεται αν γαβγίζει και ουρλιάζει συνεχώς, μασάει τα πράγματά σας, τρέχει μακριά και γενικά σας κάνει να ανησυχείτε. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού περιλαίμιου, μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες των παλιών ή νέων κυνόδοντών σας και να παρακολουθείτε τη θέση τους μέσω ιχνηλατών κατοικίδιων ζώων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό κολάρο για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να συμπεριφέρεται υπεύθυνα σε όλες τις περιπτώσεις. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού περιλαίμιου είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε καλύτερα με τον σκύλο σας, να εκπαιδεύετε τις οδηγίες πιο γρήγορα, να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας να μην γαβγίζει, να εκπαιδεύει το σκυλί σας λιγότερο αγχωτικό και να αποτρέπει το σκύλο σας να πηδήξει.

Έχοντας συζητήσει τόσα πολλά για τα ηλεκτρονικά περιλαίμια, πρέπει να αναρωτιέστε ποιο είναι το σωστό ηλεκτρονικό κολάρο για τον σκύλο σας. Εδώ, παρουσιάσαμε μια λίστα με ηλεκτρονικά περιλαίμια σκύλων που μπορούν να έρθουν στη διάσωσή σας κάθε φορά που μπερδεύεστε σχετικά με το ηλεκτρονικό κολάρο που πρέπει να αγοράσετε.

  Πώς να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο έγγραφο Google από το Google Drive

Εκπαιδευτικός κολάρο εκπαίδευσης σκύλων E-Collar με τηλεχειριστήριο

Το E-Collar Dog Training Educator Collar with Remote έχει εργονομικό σχεδιασμό αιχμής και δίνει στους σκύλους αίσθηση χτυπήματος συγκρίσιμη με τη δόνηση.

Όταν η ποσότητα της αίσθησης αυξάνεται, γίνεται μια πρακτική προσθήκη διέγερσης. Ο ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε επίπεδα διέγερσης που κυμαίνονται από 1 έως 100 και επιπλέον ερεθίσματα ενίσχυσης που κυμαίνονται από 1 έως 60.

Όλες οι παραλλαγές έχουν παβλοβιανό τόνο και αδιάβροχο πομπό και δέκτη. Επιπλέον, περιέχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς και διπλό φορτιστή. Χρειάζονται 2 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Είναι επίσης αντικραδασμικό. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, διαθέτει φως παρακολούθησης.

Κολάρο PATPET για μεσαίου μεγέθους σκύλους

Ο ελαφρύς σχεδιασμός του ηλεκτρονικού περιλαίμιου PATPET επιτρέπει σε σκύλους βάρους 10 κιλών και έως 130 κιλών να παίζουν και να εκπαιδεύονται με μεγαλύτερη ελευθερία.

Αυτό το κολάρο δεν ασκεί αδικαιολόγητη πίεση στο λαιμό του σκύλου. Διαθέτει δύο κανάλια και τρεις αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης. Αυτό το κολάρο κραδασμών σκύλου προσφέρει διέγερση, δόνηση και τόνο.

Τα επίπεδα 1 έως 15 είναι για γενική διέγερση. Τα επίπεδα 16 έως 36 είναι για αυξημένη διέγερση. Δύο περιλαίμια μπορούν να ελέγχονται από ένα μόνο τηλεχειριστήριο, κάνοντας την εναλλαγή μεταξύ σκύλων απλή.

Ενσωματώνει κλειδαριά ασφαλείας και φως νυχτερινής όρασης. Επιπλέον, διαθέτει εύρος τηλεχειριστηρίου έως και 3000 πόδια χωρίς εμπόδια και αδιάβροχο κολάρο μεγάλης εμβέλειας.

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας έξω επειδή το κολάρο του δέκτη και το τηλεχειριστήριο έχουν παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μπορούν να επαναφορτιστούν σε 2 ώρες μέσω ταχείας φόρτισης USB-C.

Κολάρο εκπαίδευσης PetSafe Remote Training

Το PetSafe 300 Yard Remote Trainer είναι ένας εκπαιδευτής μεσαίου βεληνεκούς για μεσαίους έως μεγάλους σκύλους. Αυτός ο γιακάς έχει σχεδιαστεί για χρήση στο σπίτι και στην πίσω αυλή. Το εύρος των 300 υάρδων επιτρέπει στο σκύλο σας κάποια ελευθερία ενώ παραμένει σε επαφή.

Η εταιρεία σκόπιμα κατασκεύασε τα χειριστήρια για να είναι διαισθητικά, καθιστώντας τα εύκολα στην ανάκληση και ακριβώς εκεί που τα περιμένεις να είναι. Το τηλεχειριστήριό του ταιριάζει όμορφα στην παλάμη του χεριού του ιδιοκτήτη του κατοικίδιου. Ακόμη και τη νύχτα, η κολοσσιαία εμφάνιση κειμένου είναι απλή στην ανάγνωση.

Αυτό το σύστημα προπόνησης έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί μια ζωή και είναι αρκετά ισχυρό για να αντέχει ακόμη και τα πιο τολμηρά σας ταξίδια. Το κολάρο είναι κατασκευασμένο από νάιλον ανώτερης επικάλυψης και ο τηλεχειρισμός, μαζί με το κολάρο, είναι αδιάβροχο, καθιστώντας τα ιδανικά για τυχαία πηδήματα λακκούβας.

SportDOG Brand 425X Remote Trainers

Το μικρότερο και ελαφρύτερο ηλεκτρονικό κολάρο που έχει σχεδιαστεί για εκπαίδευση στο πεδίο ή για κυνήγι με σκύλους που εργάζονται στενά είναι το SportDOG Brand FieldTrainer 425X Remote Trainer.

Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα το τηλεχειριστήριο χωρίς να του ρίξετε μια ματιά, επιτρέποντάς σας να συγκεντρωθείτε στον σκύλο σας και όχι στα εργαλεία σας. Με τόνο, δόνηση και 21 διαφορετικούς βαθμούς στατικής διέγερσης, αυτός ο εκπαιδευτής μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία οποιουδήποτε σκύλου.

Αυτό το στιβαρό σύστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία DryTek για να είναι αδιάβροχο και βυθιζόμενο σε βάθος 25 ποδιών. Έτσι, μπορείτε να λειτουργήσετε αποτελεσματικά με αυτό σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου με χρόνο ταχείας φόρτισης 2 ωρών που διαρκεί 50–70 ώρες μεταξύ των φορτίσεων.

  Καθορίστε τον επιχειρηματικό σας στόχο με αυτά τα 6 πρότυπα χαρτογράφησης στρατηγικής

Κολάρο για εκπαίδευση σκύλων PetSpy P620

Το κολάρο εκπαίδευσης σκύλων PetSpy P620 έχει δημιουργηθεί ειδικά για να βοηθά έμπειρους εκπαιδευτές σκύλων και ιδιοκτήτες κατοικίδιων που αρχίζουν να εκπαιδεύουν γρήγορα τους κυνόδοντες.

Διαθέτει 16 κινητά επίπεδα και τρεις ήπιες λειτουργίες προπόνησης. Ο δέκτης και το χειριστήριο του γιακά είναι επαναφορτιζόμενα και πλήρως αδιάβροχα. Το τηλεχειριστήριό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί τυφλά με την αφή και περιλαμβάνει εύκολα διακριτά κουμπιά.

Από απόσταση έως και 650 γιάρδες, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας γρήγορα και με επιτυχία. Επιπλέον, βοηθά στην επίλυση ζητημάτων όπως το γάβγισμα, το αδέσποτο, το βίαιο τράβηγμα λουριών, η προσέγγιση αγνώστων και πολλά άλλα. Οποιαδήποτε φυλή ή μέγεθος που ζυγίζει 10 έως 140 λίβρες είναι ασφαλές στη χρήση.

Κολάρο εκπαίδευσης σκύλων Pecole με τηλεχειριστήριο

Η απαράμιλλη ποιότητα και αντοχή του κολάρου εκπαίδευσης σκύλων Pecole με τηλεχειριστήριο σάς επιτρέπει να τα χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια και να κάνετε πολύτιμες στιγμές με τον σκύλο φίλο σας.

Διαθέτει τέσσερα κανάλια και τρεις τρόπους προπόνησης: ηχητικό σήμα, δόνηση (επίπεδο 0-9) και στατικό σοκ (επίπεδο 0-99). Από 1 έως 99, μπορούν να επιλεγούν διαφορετικά επίπεδα κραδασμών και κραδασμών. Χωρίς καμία διακοπή, η μακρινή απόσταση είναι 1600 πόδια.

Διαθέτει αδιάβροχο δέκτη IPX7. Είναι ασφαλές στη χρήση καθώς το κλείδωμα του πληκτρολογίου ασφαλείας του τηλεχειριστηρίου μπορεί να σταματήσει την κατάχρηση και τον ακούσιο κλονισμό. Τέλος, είναι κατάλληλο για ράτσες που κυμαίνονται σε μέγεθος από 10 έως 110 λίβρες.

Κολάρο Bousnic Shock για σκύλους

Ο στόχος του Bousnic Dog Training Collars είναι να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά των σκύλων τους και να τους διδάξουν με ένα απλό εργαλείο που θα βελτιώσει τη συμπεριφορά και θα κάνει τους ιδιοκτήτες πιο ευτυχισμένους.

Με τη βοήθεια του κολάρου εκπαίδευσης σκύλων με τηλεχειριστήριο, μπορείτε να απολαύσετε τη διδασκαλία του σκύλου σας από απόσταση έως και 1000 πόδια.

Το κολάρο εκπαίδευσης σκύλων Bousnic εξαλείφει με επιτυχία την ανεπιθύμητη συμπεριφορά διδάσκοντας στον σκύλο σας τις βασικές αρχές της υπακοής μέσω μπιπ, δονήσεων και προσαρμόσιμων επιπέδων εκπαίδευσης.

Το κολάρο προπόνησής του είναι αδιάβροχο IPX7, προσφέροντας ευελιξία στις υπαίθριες δραστηριότητες. Όταν τοποθετούνται γύρω από το λαιμό του σκύλου σας, τα μαλακά αγώγιμα καλύμματα σιλικόνης μπορούν να μεταδώσουν με επιτυχία τη λειτουργία χωρίς ηχητικό σήμα και να προστατέψουν το δέρμα και το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας. Είναι κατάλληλο για σκύλους όλων των μεγεθών, με βάρος 8 έως 120 λίβρες.

INVIROX X2 Dog Shock κολάρο

Το INVIROX X2 Dog Shock Collar έχει 123 επίπεδα εκπαίδευσης, επίπεδα μπιπ (1 έως 8), επίπεδα δόνησης (1 έως 16) και λειτουργία κραδασμού (1 έως 99). Διαθέτει επίσης μια χαρακτηριστική σχεδίαση τηλεχειριστηρίου.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διέγερση με αυτό το ηλεκτρονικό κολάρο στο ιδανικό επίπεδο για να συνομιλείτε απαλά με το κατοικίδιό σας. Μπορεί να λειτουργήσει έως και 3350 πόδια και το κολάρο σοκ απόδοσης μεσαίου εύρους σκύλων σας επιτρέπει να εκπαιδεύετε δύο σκύλους σε οποιοδήποτε περιβάλλον ταυτόχρονα.

Είναι ένα ελαφρύ κολάρο κραδασμών σκύλου 49g με αδιάβροχο δέκτη. Το κολάρο συνοδεύεται επίσης από εξάρτημα για κολάρο φλοιού. Είναι ιδανικό για σκύλους από 8 έως 110 κιλά. Περιλαμβάνονται μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, εγγύηση ενός έτους και 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών.

Πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά περιλαίμια;

Συνήθως, τα ηλεκτρονικά περιλαίμια για σκύλους αποτελούνται από ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που μεταφέρετε και έναν δέκτη που είναι στερεωμένος σε ένα κολάρο που φοράει ο σκύλος σας στο λαιμό του.

  Τα κορυφαία 6 που αξιολογήθηκαν το 2020

Τα ηλεκτρονικά κολάρα είναι μια μορφή αρνητικής ενίσχυσης που χρησιμοποιεί ήπια ηλεκτρονική διέγερση αντί για σοκ που μπορεί να ενεργοποιήσετε με το τηλεχειριστήριο. Η σύνδεση της ανεπιθύμητης ενέργειας με μια δυσάρεστη αίσθηση βοηθά τον σκύλο σας να τη σταματήσει.

Ανάλογα με την περίσταση του σκύλου σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στα E-κολάρα για να αλλάξετε την ισχύ των κραδασμών. Μόλις τροποποιηθεί η συμπεριφορά, ορισμένες συσκευές προσφέρουν ακόμη και τη δυνατότητα δόνησης, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως ήπια υπενθύμιση. Πολλά ηλεκτρονικά περιλαίμια για μοντέλα σκύλων διαθέτουν επίσης βολικούς ιχνηλάτες GPS.

Ποιοι είναι οι άλλοι τρόποι εκπαίδευσης σκύλων;

Γνωρίζουμε ήδη ότι τα ηλεκτρονικά περιλαίμια θεωρούνται μια μορφή εκπαίδευσης αρνητικής ενίσχυσης για σκύλους. Εκτός από τη χρήση ηλεκτρονικών περιλαίμιων, υπάρχει και άλλος τρόπος εκπαίδευσης σκύλων. Αυτό το είδος εκπαίδευσης είναι γνωστό ως αποτρεπτική και θετική μέθοδος ενίσχυσης της εκπαίδευσης σκύλων.

Η μέθοδος είναι αρκετά απλή και χρησιμοποιείται ευρύτερα από όλους σχεδόν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Χάρη στη θετική ενίσχυση, μπορείτε να έχετε μια ξεκάθαρη συνομιλία με τον σκύλο σας.

Εσείς καθορίζετε τι θέλετε να κάνει ο σκύλος σας και τον διδάσκετε επιβραβεύοντάς τον όταν συμμορφώνεται. Δεδομένου ότι στα σκυλιά αρέσει να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες τους, όταν τους επαινείτε γιατί κάνουν κάτι σωστά, αυτά τα κατοικίδια είναι πιο πιθανό να επαναλάβουν αυτή τη συμπεριφορά στο μέλλον.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας. μιλήστε με αυστηρό τόνο. Όταν διδάσκετε τον σκύλο σας με θετική ενίσχυση, δίνετε ανταμοιβές για καλή συμπεριφορά και παραβλέπετε την κακή συμπεριφορά. Χρησιμοποιήστε επαίνους και πραγματικά βραβεία όπως παιχνίδια, βόλτες, ταξίδια ή καλούδια για να ενισχύσετε τη θετική συμπεριφορά του σκύλου σας.

Σύμφωνα με έρευνα, η χρήση θετικής ενίσχυσης έχει βοηθήσει να διδάξουν τα σκυλιά τη σωστή συμπεριφορά. Η χρήση ηλεκτρονικών περιλαίμιων για σκύλους έχει επίσης ξεχωρίσει ως εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες να εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους, αλλά δεν έχει ακόμη αντικαταστήσει τη θετική ενίσχυση.

Όλα τα ηλεκτρονικά περιλαίμια για σκύλους συνεπάγονται σοκ;

Η ηλεκτρική διέγερση χρησιμοποιείται αντί για ηλεκτρονικό σοκ στα σύγχρονα ηλεκτρονικά περιλαίμια για σκύλους. Αυτή η τεχνική δονεί τα νεύρα και τους αισθητηριακούς υποδοχείς για να τα ενεργοποιήσει αντί να ζαλίζει τον σκύλο.

Ως αποτέλεσμα, ο σκύλος δεν αισθάνεται καμία ενόχληση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος αισθάνεται άνετα. Ο σκύλος αισθάνεται ανήσυχος και ενοχλημένος.

Τελικά, η λογική του σχεδιασμού υπαγορεύει ότι ο σκύλος πρέπει να αισθάνεται κάτι δυσάρεστο για να παρακινηθεί να σταματήσει τα δυσάρεστα ερεθίσματα αλλάζοντας τη συμπεριφορά του.

συμπέρασμα

Το να είσαι ιδιοκτήτης κατοικίδιου απαιτεί πολλές ευθύνες. Για όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, τα κατοικίδια τους είναι παιδιά και πρέπει να τιμωρούνται όταν κάνουν κάτι λάθος. Το να κάνετε τα κατοικίδια να συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους ή να τα τιμωρήσετε μπορεί να είναι μια κουραστική εργασία.

Αυτό είναι όπου τα ηλεκτρονικά περιλαίμια για σκύλους βοηθούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων και κάνουν τη δουλειά τους εύκολη. Τα νέας εποχής ηλεκτρονικά περιλαίμια για σκύλους διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά και βοηθούν απίστευτα τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στην εκπαίδευση των σκύλων τους.

Εάν ανησυχείτε για την υγεία του σκύλου σας, ελέγξτε μερικούς από τους καλύτερους ιχνηλάτες υγείας σκύλων.