8 εφαρμογές για τη βελτιστοποίηση της σύνδεσης δικτύου στα Windows 11

Είτε είστε διαχειριστής δικτύου, είτε απομακρυσμένος εργαζόμενος είτε απλώς παίκτης που θέλει να παίξει ανταγωνιστικά, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεση δικτύου σας για να εξασφαλίσετε σταθερότητα και βέλτιστη ταχύτητα.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δικτύου των Windows δεν βελτιστοποιούνται πάντα. Μπορεί να λαμβάνετε την ταχύτητα δικτύου για την οποία πληρώνετε, αλλά μπορεί να εξακολουθείτε να έχετε υψηλότερο λανθάνοντα χρόνο. Για να μην αναφέρουμε περιστασιακά προβλήματα όπως υψηλότερο ping, πτώση ταχύτητας Διαδικτύου και αποσυνδέσεις.

Με τη βοήθεια ορισμένων εφαρμογών, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεση δικτύου σας για να την κάνετε πιο γρήγορη και να λάβετε βοήθεια για την επίλυση κοινών προβλημάτων που επηρεάζουν την εμπειρία σας στο διαδίκτυο.

Παρακάτω, παραθέτω μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές δικτύου που μπορούν να διορθώσουν κοινά προβλήματα δικτύου και να διασφαλίσουν ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο θα παραμείνει βέλτιστη.

NetBalancer

Αν και NetBalancer μπορεί να εκτελέσει μια δέσμη εργασιών — όπως η παρακολούθηση της κυκλοφορίας — το παραθέτω εδώ για τα στοιχεία ελέγχου προτεραιότητας κυκλοφορίας δικτύου. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε κανόνες για εφαρμογές και διαδικασίες για να ελέγχετε το εύρος ζώνης που χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, ενώ παίζετε παιχνίδια, μπορείτε να δώσετε υψηλή προτεραιότητα στο παιχνίδι και χαμηλή προτεραιότητα σε άλλες εφαρμογές για να διασφαλίσετε ότι δεν προκαλούν καθυστέρηση στο παιχνίδι.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα όριο στην ταχύτητα λήψης/φόρτωσης εφαρμογών σε KB και ακόμη και να ορίσετε ένα μέγιστο όριο για το πόσα δεδομένα μπορεί να μεταφορτώσει/κατεβάσει πριν αποκλειστεί. Υπάρχει επίσης μια ωραία ενότητα κανόνων όπου μπορείτε να ρυθμίσετε κανόνες ετικέτας για να εφαρμόζετε όρια και προτεραιότητες, όπως κανόνες με βάση τα δεδομένα λήψης ή την ώρα της ημέρας.

Συνολικά, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προβολή της κυκλοφορίας δικτύου και τη βελτιστοποίηση του εύρους ζώνης για ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία. Μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών (χωρίς εγγραφή). Στη συνέχεια, θα πρέπει να αγοράσετε την εφαρμογή για 49,95 $ και να ξεκλειδώσετε όλες τις λειτουργίες.

Σημείο αναφοράς DNS

Η χρήση του σωστού διακομιστή DNS με βάση την τοποθεσία και τη σύνδεσή σας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Ένας βέλτιστος διακομιστής DNS παρέχει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστότοπου και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο σύνδεσης, κάτι που είναι εξαιρετικό για διαδικτυακά παιχνίδια. Σημείο αναφοράς DNS είναι ένα δωρεάν εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βρείτε τον καλύτερο διακομιστή DNS για τη σύνδεσή σας.

  Τρόπος ρύθμισης της πρόσβασης email και ημερολογίου iCloud στα Windows 10

Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση συγκριτικής αξιολόγησης για να συλλέξει απαντήσεις. Θα εμφανίζει αποκρίσεις cache, uncache και dotcom για όλους τους διακομιστές DNS και θα τις ταξινομεί με τον ταχύτερο στην κορυφή.

Εάν ο τρέχων διακομιστής DNS σας δεν βρίσκεται στην κορυφή, μπορείτε να τον αλλάξετε μη αυτόματα μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Διαδίκτυο > WiFi/Ethernet. Εδώ, προσθέστε μη αυτόματα τον καλύτερο διακομιστή DNS.

SG TCP Optimizer

SG TCP Optimizer σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε και να επεξεργαστείτε τις παραμέτρους TCP/IP στα Windows. Όταν διαμορφωθεί βέλτιστα, θα μειώσει την καθυστέρηση σύνδεσης και θα μειώσει την απώλεια πακέτων. Μπορείτε να επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις τιμές και ακόμη και να μάθετε τι κάνει κάθε επιλογή τοποθετώντας τον κέρσορα του ποντικιού πάνω τους.

Μην ανησυχείτε αν δεν ξέρετε πώς να τα προσαρμόσετε χειροκίνητα. δεν είναι όλοι διαχειριστές δικτύου. Έχει μια επιλογή Βέλτιστη που θα εφαρμόσει αυτόματα την καλύτερη ρύθμιση με βάση τη σύνδεσή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την ταχύτητα διαδικτύου σας από το παραπάνω ρυθμιστικό και να επιλέξετε Optimal. Κάντε αυτό τόσο στις Γενικές όσο και στις Προηγμένες ρυθμίσεις για να εφαρμόσετε όλες τις αλλαγές.

Προσωπικά παρατήρησα χαμηλότερο και πιο σταθερό ping στα διαδικτυακά παιχνίδια μετά την εφαρμογή των βέλτιστων ρυθμίσεων. Στις 2-3 ώρες παιχνιδιού μου μετά τις αλλαγές, το ping παρέμεινε σταθερό χωρίς καθόλου αιχμές.

ExpressVPN

Ένα VPN μπορεί να ασφαλίσει το δίκτυό σας και να το βελτιστοποιήσει για να μειώσει τον λανθάνοντα χρόνο και το ExpressVPN είναι ένα από τα καλύτερα VPN. Παρόλο που όλα τα VPN μειώνουν ελαφρώς την ταχύτητα του δικτύου, τα οφέλη ξεπερνούν εύκολα αυτό.

Το ExpressVPN θα προστατεύσει το δίκτυό σας από τυχόν περιορισμούς του ISP, όπως ο περιορισμός του δικτύου. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την καθυστέρηση επεξεργάζοντας την κίνηση μέσω των δικών του βελτιστοποιημένων διακομιστών και ελαχιστοποιώντας τα hops. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό για παιχνίδια, καθώς μειώνει το ping και σταθεροποιεί τη σύνδεση.

  USB4: Τι είναι διαφορετικό και γιατί έχει σημασία

Ορισμένες δυνατότητες που κάνουν το ExpressVPN να αξίζει να επιλέξετε περιλαμβάνουν διαίρεση σήραγγας, ιδιωτικό DNS, διακομιστές μόνο για Ram, διακόπτη kill, αποκλειστικές επιλογές παιχνιδιού και ενσωματωμένο διαχειριστή απειλών. Έρχεται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και το ετήσιο πρόγραμμα κοστίζει 8,32 $/μήνα.

GlassWire

GlassWire είναι κυρίως ένα εργαλείο παρακολούθησης της κυκλοφορίας και ασφάλειας για την ασφάλεια της σύνδεσής σας. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους για τη βελτιστοποίηση του δικτύου. Παρακάτω παραθέτω μερικούς ενδιαφέροντες τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο εκτός από την παροχή ασφάλειας δικτύου:

  • Μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα εύρους ζώνης και να κλείσετε ή να περιορίσετε εφαρμογές/διεργασίες που καταναλώνουν υπερβολικό εύρος ζώνης.
  • Εάν έχετε περιορισμένα δεδομένα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GlassWire για να τα παρακολουθήσετε και να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις.
  • Μπορείτε να περιορίσετε τις ύποπτες συνδέσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια και να αποτρέψουν την περιττή κίνηση.
  • Μπορείτε να δείτε το ιστορικό επισκεψιμότητας, να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις για το τι καταναλώνει πάρα πολλά δεδομένα και να διαχειριστείτε τις ώρες αιχμής.
  • Ειδοποιεί αυτόματα και αποκλείει κακόβουλες συνδέσεις, γεγονός που εξοικονομεί εύρος ζώνης μαζί με ασφάλεια.

Οι περισσότερες από τις λειτουργίες της εφαρμογής είναι δωρεάν για χρήση, αλλά θα χρειαστείτε πληρωμένη έκδοση για απεριόριστο ιστορικό και δυνατότητες που θα μπορούσαν να ισχύουν για τον παλιό χρόνο δεδομένων.

Speedtest από την Ookla

Ενώ κάνετε οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις στο δίκτυο, ο έλεγχος της τρέχουσας ταχύτητας και καθυστέρησης στο διαδίκτυο είναι μία από τις πιο κοινές εργασίες. Speedtest από την Ookla το κάνει πιο εύκολο, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε γρήγορα δοκιμές ταχύτητας και να προβάλετε προηγούμενες δοκιμές.

Απλώς πατήστε το κουμπί Μετάβαση και η εφαρμογή θα εκτελέσει μια δοκιμή ping, λήψης και αποστολής για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την αναμενόμενη ταχύτητα Διαδικτύου. Οι ρυθμίσεις του δείχνουν όλες τις προηγούμενες δοκιμές ταχύτητας που έγιναν μαζί με τα αποτελέσματά τους και την ακριβή ώρα που έγιναν.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μη αυτόματα διακομιστές για να τους δοκιμάσετε μεμονωμένα και κάνοντας κλικ σε ένα αποτέλεσμα εμφανίζονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και πολύ ελαφριά στους πόρους του συστήματος.

NetOptimizer

NetOptimizer έχει μια δέσμη προκαθορισμένων βελτιστοποιήσεων δικτύου που μπορούν να εφαρμοστούν για να μειώσουν και να σταθεροποιήσουν το ping και να διασφαλίσουν ότι θα έχετε τις καλύτερες ταχύτητες λήψης. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε αυτόματα όλες τις διορθώσεις είτε να προσαρμόσετε μη αυτόματα τις διαθέσιμες επιλογές, εάν γνωρίζετε τι κάνετε.

  Το Secryptor κρυπτογραφεί τα αρχεία πριν τα συγχρονίσει με το Dropbox

Μερικές από τις βελτιστοποιήσεις που μπορεί να κάνει περιλαμβάνουν μειωμένη διάρκεια TTL, αυξημένη ανάλυση DNS, αυξημένο μέγεθος πακέτου αιτήματος εισόδου/εξόδου, αυξημένο μέγιστο μέγεθος παραθύρου TCP, μειωμένο εύρος ζώνης QoS και άλλα.

Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο δύο από αυτές τις βελτιστοποιήσεις δωρεάν. Θα πρέπει να πάρετε το πληρωμένη έκδοση για να εφαρμόσετε όλες τις βελτιστοποιήσεις. Η πληρωμένη έκδοση θα επιτρέψει τόσο την αυτόματη όσο και τη χειροκίνητη προσαρμογή.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δώσετε Pointstone Internet Accelerator μια δοκιμή; Επίσης, εφαρμόζει αυτόματα βελτιστοποιήσεις με βάση τον τύπο της σύνδεσής σας στο δίκτυο.

Ολοκληρωμένη επισκευή Internet

Εάν παρατηρήσετε προβλήματα με το δίκτυο, είτε μετά από μπέρδεμα μαζί του είτε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που άλλαξε ρυθμίσεις που σχετίζονται με το δίκτυο, τότε Ολοκληρωμένη επισκευή Internet μπορεί να διορθώσει αυτόματα τα περισσότερα τέτοια ζητήματα.

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο απλώς βρίσκοντας το πρόβλημα και κάνοντας κλικ στο κουμπί βέλους δίπλα του. Οι περισσότερες από τις διορθώσεις του γίνονται με επαναφορά των επιλογών ή διαγραφή δεδομένων.

Μερικές από τις επιδιορθώσεις που μπορεί να εκτελέσει περιλαμβάνουν την έκπλυση DNS, την επαναφορά των πρωτοκόλλων Διαδικτύου, την επαναφορά του καταλόγου Winsock, την επαναφορά της σύνδεσης στο Διαδίκτυο, την επιδιόρθωση SSL/HTTPS, την επαναφορά των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης, την επαναφορά του τείχους προστασίας, την επαναφορά των προεπιλεγμένων αρχείων κεντρικού υπολογιστή και μερικά ακόμη.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά δεν θα σας προτείνω να εφαρμόσετε όλες τις επισκευές που προσφέρει με την ελπίδα να διορθώσετε το πρόβλημά σας. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δίκτυό σας, καθώς μπορούν επίσης να επαναφέρουν το po

Τελικές σκέψεις 🌐💭

Εκτός από αυτές τις εφαρμογές, θα σας προτείνω επίσης να δοκιμάσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows, ακόμα κι αν είναι μάλλον βασικό. Μπορεί να εντοπίσει αυτόματα προβλήματα και να εφαρμόσει διορθώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις ρυθμίσεις δικτύου. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αντιμετώπιση προβλημάτων για πρόσβαση σε αυτό.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης του δικτύου σας είναι ενημερωμένα για καλύτερα αποτελέσματα. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για αυτό.