8 Εργαλεία Wake-On-LAN για απομακρυσμένη ενεργοποίηση υπολογιστών

Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε; Το εργαλείο Wake on Lan (WOL) είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές που μπορείτε να ελέγξετε. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Το Wake on Lan είναι ένας από τους τρόπους ενεργοποίησης του υπολογιστή από απόσταση χρησιμοποιώντας μαγικά πακέτα. Είναι ένας τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή που βρίσκεται στο γραφείο ή στο σπίτι για να ολοκληρώσετε κρίσιμες ή επείγουσες εργασίες, να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Αυτά τα πακέτα αποστέλλονται μέσω των θυρών UDP 9 και 7 για την αφύπνιση του διακομιστή, του υπολογιστή, του μεταγωγέα ή του δρομολογητή. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν τον υπολογιστή για WOL για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να τον ενεργοποιήσουν όταν απαιτείται.

Μπορεί κανείς να το ενεργοποιήσει χρησιμοποιώντας τη διεπαφή δικτύου ή το BIOS της μητρικής πλακέτας ανάλογα με τα εργαλεία Wake on Lan. Τα πακέτα μπορούν να επικοινωνούν με την εντολή ενεργοποίησης και τη μητρική πλακέτα, επιτρέποντας στον υπολογιστή να ξεκινήσει.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία Wake on Lan που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

ManageEngine

Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν Wake on Lan, ManageEngine

 • Επιλέξτε το όνομα τομέα από το παράθυρο
 • Επιλέξτε Wake on LAN
 • Καθορίστε τη διεύθυνση MAC και τη διεύθυνση IP του υπολογιστή που θέλετε να ενεργοποιήσετε

Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν το Wake on LAN άμεσα χρησιμοποιώντας διαφορετικές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις του BIOS είναι επίσης δημοφιλείς όταν πρόκειται για την ενεργοποίηση των λειτουργιών Wake on LAN. Υπάρχουν καλώδια Wake on LAN που πρέπει να εγκαταστήσετε μεταξύ της μητρικής πλακέτας και της κάρτας δικτύου.

Το ManageEngine είναι γεμάτο με πολλές δυνατότητες για τα εργαλεία Wake on LAN, όπως η αυτοματοποίηση της ρουτίνας αφύπνισης, η αυτοματοποίηση συσκευών δικτύου, η προβολή περιεκτικών λεπτομερειών σχετικά με την κατάσταση της συσκευής δικτύου ή οι προγραμματισμένες εργασίες, η ταξινόμηση χρονοδιαγραμμάτων εκκίνησης ή ομαδικών συσκευών και η προγραμματισμένη εκτέλεση και χειροκίνητη εκκίνηση.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το LinkedIn

SolarWinds

Χρησιμοποιώντας SolarWinds, είναι δυνατή η ενεργοποίηση των υπολογιστών από απόσταση. Τα εργαλεία Wake on LAN μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν τις συσκευές για να αποκτήσουν οποιοδήποτε έγγραφο ή αρχείο από αυτό. Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν το SolarWinds Engineer’s Toolset για να ενεργοποιήσουν τη συσκευή ώστε να έχουν πρόσβαση στις απαιτούμενες πληροφορίες. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένα μαγικά πακέτα από τους υπολογιστές στο επιθυμητό δίκτυο.

Το εργαλείο SolarWinds Wake on LAN επιτρέπει στο σύστημα ύπνου να ανιχνεύει τα πακέτα που περιέχουν τη διεύθυνση MAC της συγκεκριμένης συσκευής, επιτρέποντάς της να ενεργοποιηθεί. Οι χρήστες μπορούν επίσης να παραμείνουν συνδεδεμένοι με απομακρυσμένες συσκευές ακόμα κι αν τα συστήματα δεν είναι μαζί τους. Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το σύνολο εργαλείων του Μηχανικού.

Microsoft Wake σε LAN

Το Wake της Microsoft στο LAN ενεργοποιεί ρυθμίσεις που μπορούν να ξεκινήσουν συσκευές εξ αποστάσεως. Οι συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows 8 και Architecture x64, x86, ARM64 και ARM είναι ιδανικές για χρήση του εργαλείου. Στο Wake on LAN της Microsoft, ο χρήστης πρέπει να συμπεριλάβει αμέσως το όνομα συσκευής και το Device MAC για να συνδεθεί με τον απομακρυσμένο υπολογιστή και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.

Λογισμικό EMCO

Λογισμικό EMCO προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο Wake on LAN που μπορεί να ενεργοποιήσει εξ αποστάσεως έναν ή περισσότερους υπολογιστές με μερικά κλικ. Τα εργαλεία επιτρέπουν στους χρήστες να αυτοματοποιούν τις λειτουργίες WOL και να κλιμακώνουν το δίκτυο. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την αποστολή πακέτων WOL στους υπολογιστές και τον εντοπισμό διευθύνσεων MAX.

Είναι δυνατή η αυτοματοποίηση των λειτουργιών και η χρήση ενσωματωμένου προγραμματισμένου για την αυτόματη εκτέλεση εργασιών. Το εργαλείο μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικές μεθόδους παράδοσης WOL και σε υποδίκτυα. Τα βασικά χαρακτηριστικά των εργαλείων EMCO είναι:

 • Προγραμματισμός εργασιών Wake on LAN
 • Wake on LAN σε υποδίκτυα
 • Αυτόματη ανίχνευση διεύθυνσης MAC
 • Ευέλικτη διαμόρφωση στόχων WOL
  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διανομή Ubuntu με το Distroshare Ubuntu Imager

Οι λειτουργίες WOL επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν, να αυτοματοποιούν ή να απαιτούν χρονοδιαγράμματα σε τακτική βάση ή σε καθορισμένη ώρα ή ημερομηνία. Το EMCO Wake on LAN μπορεί να τροφοδοτήσει τα συστήματα εύκολα και γρήγορα, αυτοματοποιώντας διαφορετικά στάδια, όπως η προβολή πακέτων WOL, η συλλογή διευθύνσεων MAC και η χρήση δικτύων.

Εφαρμογή WOL Android

Wake On Lan είναι μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να ξυπνούν τους υπολογιστές τους μέσω tablet ή τηλεφώνων. Ωστόσο, είναι απαραίτητο για τους χρήστες να ρυθμίσουν την υποστήριξη Wake on Lan στο δίκτυο ή στον υπολογιστή τους. Έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά όπως:

 • Πρόσθετο Tasker
 • Υποστήριξη Wake on Lan
 • Εισαγωγή/Εξαγωγή CSV
 • Ομάδες
 • Γραφικό στοιχείο αφύπνισης με ένα πάτημα
 • Αναζήτηση δικτύου
 • Σχεδιασμός Υλικού
 • SecureOn
 • Αυτόματη ανανέωση της κατάστασης σύνδεσης της συσκευής

Το εργαλείο Wake on LAN βοηθά στην αυτοματοποίηση των υπολογιστών αφύπνισης χρησιμοποιώντας εκπομπή από το Tasker ή το Llama.

AquilaWOL

AquilaWOL είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση των λειτουργιών για απομακρυσμένη πρόσβαση ή έλεγχο υπολογιστή. Στέλνει πακέτα στο σύστημα που μπορούν να βοηθήσουν στην αφύπνιση του υπολογιστή και στον τερματισμό των υπολογιστών τομέα των Windows. Το εργαλείο επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εμφανίζουν και να παρακολουθούν πακέτα WOL και να αντιμετωπίζουν προβλήματα δρομολόγησης δικτύου.

Το AquilaTech Wake on Lan είναι γεμάτο με πολλά χαρακτηριστικά όπως:

 • Τερματισμός απομακρυσμένου υπολογιστή
 • Γραμμή εντολών και διεπαφές GUI
 • Ειδοποιήσεις στο δίσκο συστήματος
 • Ακούστε τα πακέτα WOL
 • Υποστηρίζει το Wake-up μέσω Διαδικτύου
 • Αποφεύγει αιχμές ισχύος
 • Δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης
 • Η διεπαφή δικτύου είναι διαμορφώσιμη
 • Ελαχιστοποίηση στο δίσκο εργασιών
 • Εμφάνιση αρχείων καταγραφής συμβάντων
 • Εργαλείο αναζήτησης για σάρωση υπολογιστών με Windows
  15 Καλύτερη δωρεάν συσκευή εγγραφής οθόνης για υπολογιστή

Το Network Scanner είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του AquilaWOL που μπορεί να προσθέσει κεντρικούς υπολογιστές και δίκτυα έρευνας στη βάση δεδομένων.

MATCODE

MATCODE Το Wake on Lan αλλάζει τον υπολογιστή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας το Magic Packet που βρίσκεται στο ίδιο ή διαφορετικό LAN. Η κύρια απαίτηση του MATCODE Wake on Lan περιλαμβάνει τροφοδοτικό ATX με προδιαγραφές ATX 2.1, μητρική πλακέτα ATX με υποδοχή WOL 3 ακίδων, διαχείριση ενέργειας BIOS για την ενεργοποίηση της επιλογής και κάρτα δικτύου για υποστήριξη WOL.

Αυτό το εργαλείο Wake on Lan είναι εύκολο στη χρήση με κάθε όρισμα, διεύθυνση IP, διεύθυνση ethernet και κωδικό πρόσβασης. Θα μεταφέρει το πακέτο στο σύστημα και θα το εκκινήσει εξ αποστάσεως με μερικά κλικ.

NirSoft

Ξεκινήστε με την αποστολή πακέτων Wake on Lan χρησιμοποιώντας NirSoft που μπορεί να στείλει αιτήματα στους υπολογιστές για ενεργοποίηση. Το Wake on Lan χρησιμοποιεί τη γραμμή εντολών για να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση MAC, τη διεύθυνση IP και το όνομα του υπολογιστή. Αυτό το εργαλείο ενεργοποιεί τις δυνατότητες του απομακρυσμένου υπολογιστή επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες όταν απαιτείται.

Το WakeMeOnLan δεν εξαρτάται μόνο από οποιοδήποτε τύπο πρόσθετων αρχείων DLL ή από τη διαδικασία εγκατάστασης. Κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει εκτελώντας το αρχείο, συλλέγοντας διεύθυνση MAC, σαρώνοντας το δίκτυο και ξυπνώντας τους υπολογιστές.

συμπέρασμα

Κατά την επιλογή των σωστών εργαλείων Wake on Lan, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου τους κύριους παράγοντες, όπως το πακέτο WOL, την ελάχιστη απαίτηση για αποστολή πακέτων και τα πακέτα UDP. Μαζί με αυτό, πρέπει κανείς να ελέγξει τα πακέτα εκπομπής και τη διαδικασία τους για να κάνει τη σωστή επιλογή.

Εξετάστε την καλύτερη επιλογή σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη σωστή.

Μπορείτε τώρα να δείτε μια εισαγωγή στη δικτύωση υπολογιστών.