8 εργαλεία για την ενίσχυση της ανάπτυξης εφαρμογών Android

Είστε περίεργοι για την Ανάπτυξη εφαρμογών Android και τα ισχυρά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς; Στερεώστε και δοκιμάστε αυτά τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών Android.

Σύμφωνα με Statista2,6 εκατομμύρια εφαρμογές για κινητές συσκευές ήταν διαθέσιμες στο Google Play Store τον Δεκέμβριο του 2021. Οι κινητές συσκευές Android κερδίζουν δημοτικότητα με την πάροδο του χρόνου και με τη βοήθεια των ενσωματωμένων περιβαλλόντων ανάπτυξης (IDE), είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν εξελιγμένες εφαρμογές.

Εν μέσω της πανδημίας, οι εφαρμογές για κινητά δημιουργούν σχέσεις με πελάτες και προσφέρουν προϊόντα. Έχει αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας με κορυφαίες λειτουργίες όπως η ειδοποίηση push και η γεωγραφική τοποθεσία για να διατηρήσει πελάτες και να προσελκύσει νέους.

Ωστόσο, αρκετές εφαρμογές είναι διαθέσιμες στην αγορά. ο ανταγωνισμός αυξάνεται επίσης, απαιτώντας επιδόσεις υψηλής ποιότητας. Κάποιος πρέπει να γνωρίζει τα κορυφαία εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών Android για να το πετύχει.

Android Studio

Android Studio είναι η επίσημη πλατφόρμα IDE της Google που φέρνει εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών για όλες τις συσκευές Android. Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας οπτικής διάταξης, το οποίο εκτελεί το ConstraintLayout, όπου οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν σύνθετες διατάξεις και να τις κάνουν προεπισκόπηση σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης σε διαφορετικές συσκευές.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

 • Επεξεργαστής πλοήγησης
 • Ενημερώσεις προσθήκης Android Gradle
 • Διαγράψτε τους αχρησιμοποίητους καταλόγους Android Studio
 • Τα πακέτα εφαρμογών Android υποστηρίζουν πλέον την Instant App
 • IntelliJ IDEA 2018.2.2 Αλλαγές
 • Προφίλ δικτύου: Μορφοποιημένο κείμενο
 • Ενημέρωση Kotlin 1.3.11
 • Clang-Tidy Υποστήριξη για C++
 • New Project Wizard Look
 • Lazy task configuration
 • Συγχρονισμός έργου μίας παραλλαγής
 • Συγχρονισμός έργου μίας παραλλαγής
 • Προφίλ CPU: Δεδομένα απόδοσης πλαισίου

Ως το επίσημο IDE για όλες τις εφαρμογές Android, το Android Studio φαίνεται συνεχώς να βρίσκεται στην κορυφή των επιλεγμένων εργαλείων για προγραμματιστές. Είναι το γρηγορότερο εργαλείο για τη δημιουργία εφαρμογών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν σύνθετες διατάξεις, να μειώνουν το μέγεθος της εφαρμογής, γρήγορους εξομοιωτές, να παρέχουν στατιστικά σε πραγματικό χρόνο, προσαρμοσμένη κατασκευή κ.λπ.

Microsoft .Net Xamarin

Xamarin είναι η ανοιχτού κώδικα, πολλαπλών πλατφορμών και προσβάσιμη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εφαρμογών με χρήση C# και .NET. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εγγενείς εφαρμογές Android, Windows, macOS, watchOS, tvOS και iOS με ενσωματωμένη εγγενή πρόσβαση API. ΚΑΘΑΡΑ.

  Προτείνετε αναζητήσεις ταινιών για ταινίες ανά έτος, είδος και βαθμολογία [Android]

Η πλατφόρμα προγραμματιστών .NET με το Xamarin μπορεί να χρησιμοποιεί βιβλιοθήκες και εργαλεία ενσωματωμένα με εγγενή API, υπηρεσίες υποστήριξης, στοιχεία κ.λπ. Περιλαμβάνει επίσης μαθήματα βίντεο, σεμινάρια και τεκμηρίωση σχετικά με εργαλεία παραγωγικότητας και προσυσκευασμένες βιβλιοθήκες.

Κάποιος μπορεί να αναπτύξει μια εγγενή διεπαφή χρήστη και να σχεδιάσει ομοιόμορφη διεπαφή χρήστη, αξιοποιώντας την επιτάχυνση υλικού για συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το «γράψτε μια φορά, τρέξτε οπουδήποτε» καθιστά εύκολη τη δημιουργία καθώς το 75% του κώδικα είναι κατάλληλο για διαφορετικές πλατφόρμες.

Firebase

Firebase μπορεί να βοηθήσει στην κλιμάκωση και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης εφαρμογών χωρίς τη διαχείριση της υποδομής. Είναι εύκολο να αναπτύξετε εφαρμογές για το backend σας χωρίς να διαχειρίζεστε διακομιστές, να αναβαθμίζετε ώστε να υποστηρίζετε χρήστες και να επιλύετε κοινά προβλήματα εφαρμογών.

Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως:

 • Διανομή εφαρμογών
 • Εργαστήριο δοκιμών
 • Παρακολούθηση των επιδόσεων
 • Απομακρυσμένη διαμόρφωση
 • Google Analytics

Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές και να βελτιώσουν την ποιότητα με λιγότερη προσπάθεια και κατανάλωση χρόνου. Είναι ευκολότερο να απλοποιήσετε τις λειτουργίες εκπαίδευσης, δοκιμών, αντιμετώπισης προβλημάτων, παρακολούθησης και διάθεσης. Η πλατφόρμα βοηθά στη διόρθωση, την ιεράρχηση, τον εντοπισμό προβλημάτων σταθερότητας και απόδοσης.

Genymotion

Οι εικονικές συσκευές μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ομάδων Android και στην ανάπτυξη επεκτάσιμων εφαρμογών. Genymotion είναι ένας εξομοιωτής Android που επιτρέπει την εύκολη δοκιμή εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών. Προσφέρει συμβατότητα για δοκιμές πλαισίων σε ADB όπως Espresso, Appium και Robotic. Το εργαλείο συνοδεύεται επίσης με λύσεις συνεχούς ενοποίησης όπως Terraform, Bitrise, CircleCI κ.λπ.

Επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε απεριόριστες εικονικές συσκευές για παράλληλες δοκιμές και δοκιμές κοινής χρήσης. Η τελευταία έκδοση υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες και μεγέθη οθόνης μαζί με τα Alibaba, Azure, Google και AWS. Το εργαλείο προσφέρει την καλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια στην κατηγορία του για τις επιχειρήσεις, υποδομή ελέγχου με μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης, αποκλειστικές GPU για επιλεγμένες συσκευές και άπειρη επεκτασιμότητα με το cloud.

Έρχεται με χαρακτηριστικά όπως:

 • Αυτοματοποιήστε και εξοικονομήστε χρόνο για κοινή χρήση
 • Δοκιμές συσκευών και προσαρμογή της ανάλυσης ή του μεγέθους της οθόνης
 • Προσομοίωση ενεργειών και περιβάλλοντος χρήστη για σενάρια πραγματικής ζωής, καταστάσεις, SMS, τοποθεσία, δίκτυο, κλήσεις και ζώνη βάσης.
  Πώς να αποκτήσετε τον πίνακα ελέγχου απορρήτου Android σε οποιαδήποτε συσκευή

Οι εικονικές συσκευές Android είναι εύκολο να ενσωματωθούν, έχουν διαδραστική πρόσβαση σε εφαρμογές, αποκλειστικές GPU για βελτιωμένη απόδοση, χρησιμοποιώντας API και SDK. Οι τοπικές εικονικές συσκευές προσομοιώνουν φανταστικά σενάρια για αισθητήρες υλικού, όπως multitouch, δίκτυο, GPS κ.λπ., προσομοιώνοντας 3000+ διαμορφώσεις εικονικών συσκευών Android.

BuildFire

BuildFire είναι το πιο ισχυρό Android και iOS χωρίς να βαραίνει την τσέπη. Εξοικονομεί χρόνο χωρίς να χρειάζεται κώδικας, καθώς συνοδεύεται από ένα διαισθητικό και απλό πρόγραμμα δημιουργίας εφαρμογών. Το SDK προγραμματιστή χρησιμοποιείται για τη δημιουργία προσαρμοσμένων λειτουργιών και την προσαρμογή εφαρμογών.

Αρκετές εφαρμογές καλύπτονται στο BuildFire, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών ροής εργασίας για επιχειρήσεις, πλήρως προσαρμοσμένες εφαρμογές για κινητά, εφαρμογές θρησκευτικών οργανώσεων, εφαρμογές επικοινωνίας εργαζομένων, εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, εφαρμογές δημιουργού περιεχομένου, εφαρμογές γυμναστικής, εφαρμογές εκδηλώσεων και εφαρμογές εκπαίδευσης. Ο προγραμματιστής μπορεί να επιλέξει το πρότυπο που ταιριάζει στις απαιτήσεις του, να ονομάσει το έργο, να ξεκινήσει τη δημιουργία χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης και να ξεκινήσει την εφαρμογή στην αγορά.

Προσφέρει επιχειρηματική ανάπτυξη χαμηλού κώδικα και προσαρμοσμένες δυνατότητες που συνδυάζουν την απλότητα DIY για τη βελτίωση της ποιότητας της εφαρμογής. Οι προγραμματιστές μπορούν να συμπεριλάβουν ισχυρές λειτουργίες στην εφαρμογή, καθιστώντας εύκολη την προετοιμασία του πρωτοτύπου.

Gradle

Gradle Το εργαλείο δημιουργίας είναι δημοφιλές μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων και των μεγάλων επιχειρήσεων για την παράδοση, την αυτοματοποίηση και την κατασκευή καλύτερου και ταχύτερου λογισμικού. Ο προγραμματιστής μπορεί να ξεκινήσει την κωδικοποίηση σε Python, C++ ή άλλες γλώσσες προγραμματισμού για να αναπτύξει το λογισμικό χρησιμοποιώντας πλούσιο API, ενσωματώσεις και συνδέσεις για ενοποίηση, μοντελοποίηση και συστηματοποίηση.

Η ανάπτυξη μπορεί να κλιμακώσει την ανάπτυξη, ενώ φροντίζει για την προσωρινή αποθήκευση, τη μεταγλώττιση, τις απίστευτες γρήγορες εκδόσεις και την κορυφαία απόδοση. Οι προγραμματιστές μπορούν να εγκαταστήσουν το Gradle και να ξεκινήσουν την ανάπτυξη. Περιλαμβάνει επίσης δωρεάν εκπαίδευση και οδηγούς για αρχάριους για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην κωδικοποίηση.

Embarcadero RAD Studio

RAD Studio επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών χρησιμοποιώντας μία βάση κώδικα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει παροχή οθονών 4k+ και υψηλού DPI για Android και Windows 11. Τα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου περιλαμβάνουν:

 • Υποστήριξη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας για IDE και VCL
 • Εύκολη ομαδική συνεργασία
 • Ενιαία βάση κώδικα που επιτρέπει την εγγραφή μία φορά και τη μεταγλώττιση παντού
 • Το IDE υποστηρίζει οθόνη υψηλού DPI και 4K+
 • Εκσυγχρονισμός εφαρμογών VCL
 • Βελτιωμένη υποστήριξη FMX Higg-DPI με πιο ευκρινείς και καθαρότερες γραμματοσειρές
 • Μεταγλωττιστής ARM 64 bit macOS
 • Ενημερωμένα API WinRT, στοιχεία ελέγχου διεπαφής χρήστη
 • Άμεση πρόσβαση υψηλής ταχύτητας με PostgreSQL, SQL Server, MySQL, SQLite, InterBase, Advantage DB κ.λπ.
 • Αναπτύξτε το FireMonkey GUI και εφαρμογή διακομιστή
 • Διακομιστής RAD για μείωση της πολυπλοκότητας για την ανάπτυξη και τη δημιουργία εφαρμογών πολλαπλών επιπέδων
  Τι είναι το σύστημα Android WebView και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Το εργαλείο χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τον εντοπισμό σφαλμάτων, την ανάπτυξη, τη συνεργασία, τη διατήρηση της ποιότητας του κώδικα και την επέκταση του RAD Studio IDE με πολλά στοιχεία.

LeakCanary

LeakCanary είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από την Square, το οποίο επιτελεί τη χρονοβόρα και προκλητική εργασία του εντοπισμού διαρροών μνήμης. Μόλις ρυθμιστεί, θα σας δίνει αμέσως ειδοποιήσεις κάθε φορά που εμφανίζονται διαρροές μνήμης στην εφαρμογή σας, με ένα ίχνος στενής στοίβας για να σας υποστηρίξει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το LeakCanary έχει δημιουργηθεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο στη χρήση. Οι περισσότερες εφαρμογές δύσκολα θα πρέπει να λαμβάνουν μερικές πρόσθετες γραμμές στο αρχείο .gradle της μορφής της εφαρμογής και μία άλλη γραμμή κώδικα στην κλάση Εφαρμογών σας. Αρκεί να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη παρακολούθηση για διαρροές μνήμης σε έργα.

Για πλήρη κάλυψη, το αντικείμενο RefWatcher μπορεί να παρουσιάσει αντικείμενα που πρέπει να συλλέγονται από σκουπίδια .app’s

συμπέρασμα

Με τον κατάλληλο όγκο εργαλείων και πόρων, η ανάπτυξη Android έχει γίνει πιο συναρπαστική και πιο προσιτή. Οι προγραμματιστές Android ευημερούν ακόμη πιο γρήγορα από ποτέ. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για εσάς εκεί έξω. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια υπέροχη ιδέα για να ξεκινήσετε το σχέδιό σας και η εφαρμογή σας θα είναι η επόμενη που θα πάρει θέση στο Google Play.

Μπορείτε επίσης να δείτε πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητά χωρίς κωδικοποίηση.