8 επί πληρωμή και δωρεάν σαρωτές αφαίρεσης ιών που πρέπει να προσέχετε

Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί ξαφνικά αργά ή παρατηρήσετε απώλεια δεδομένων και ύποπτη δραστηριότητα, τότε υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί από ιό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το διορθώσετε όταν συμβεί αυτό, αλλά ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα γνήσιο εργαλείο ανίχνευσης ιών και αφαίρεσης.

Η διαδικασία αφαίρεσης ιών είναι μια μη αυτόματη παρέμβαση για τον εντοπισμό, την απολύμανση και τη διαγραφή ιών, κακόβουλου λογισμικού ή οποιουδήποτε άλλου κακόβουλου στοιχείου από τον υπολογιστή σας.

Σαρώνει και ανιχνεύει τον ιό πριν σας υποδείξει το επίπεδο απειλής, ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να διαγράψετε τον ιό με μη αυτόματο τρόπο.

Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είναι φιλικά προς το χρήστη και εύκολα διαθέσιμα. Τα περισσότερα από αυτά που θα τσεκάρουμε σήμερα είναι δωρεάν εργαλεία αφαίρεσης ιών, επομένως δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα 💵 σε αυτά.

Πριν μεταβούμε στη λίστα, ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα βασικά.

Διαφορά μεταξύ ενός εργαλείου προστασίας από ιούς και ενός εργαλείου αφαίρεσης ιών

Είναι σημαντικό να μην συγχέετε ένα εργαλείο αφαίρεσης ιών με ένα εργαλείο προστασίας από ιούς.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς εντοπίζει και αφαιρεί αυτόματα ιούς και κακόβουλο λογισμικό από τη συσκευή σας, ενώ απαιτείται μη αυτόματη παρέμβαση για ένα εργαλείο αφαίρεσης ιών.

Ένα εργαλείο προστασίας από ιούς προσφέρει επίσης πρόσθετα που μπορούν να εγκατασταθούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να αποτρέψουν την είσοδο ιών στον υπολογιστή σας εξαρχής. Σε περίπτωση που ο ιός εισέλθει στον υπολογιστή σας μέσω λήψης από το Διαδίκτυο, το εργαλείο προστασίας από ιούς ειδοποιεί μια απειλή και αφαιρεί τον ιό.

Από την άλλη πλευρά, ένα εργαλείο αφαίρεσης ιών είναι ένα βασικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του ιού μόνο όταν τον παρατηρήσετε.

Συνοψίζοντας, ένα εργαλείο αφαίρεσης ιών προσφέρει βασική προστασία από ιούς, ενώ ένα εργαλείο προστασίας από ιούς είναι προηγμένο λογισμικό που προσφέρει πολύ περισσότερα μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα εργαλεία αφαίρεσης ιών δεν είναι αποτελεσματικά. Ακολουθούν μερικά από τα πολλά οφέλη της χρήσης ενός εργαλείου αφαίρεσης ιών:

 • Προστατεύει τον υπολογιστή σας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό
 • Τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι εύκολα στη χρήση και απαλλαγμένα από ορολογία χρηστικότητας
 • Παρέχει ενημερώσεις κώδικα απορρήτου για την προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας
 • Ορισμένες από τις λύσεις επί πληρωμή περιλαμβάνουν επίσης μια δωρεάν υπηρεσία VPN
 • Επιτρέπει την ασφαλή περιήγηση και σας προστατεύει από το phishing
  Πώς να εξαγάγετε έναν μεμονωμένο φάκελο σελιδοδεικτών από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης

Έχετε ακούσει ποτέ για το Vishing; Δείτε πώς να αποφύγετε αυτό το αυξανόμενο έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Τώρα που γνωρίζετε καλά τις διαφορές, ας συνεχίσουμε με τη λίστα εργαλείων αφαίρεσης ιών που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες προστασίας από ιούς/κακόβουλα προγράμματα.

AVG

Αναγνωρισμένο ως προϊόν με κορυφαία βαθμολογία για το 2020, το AVG κερδίζει επίσης μια βαθμολογία 4 αστέρων από την αξιολόγηση του CNet Editor.

Αυτό το εργαλείο είναι δωρεάν στη χρήση και προσφέρει προστασία από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Αποκλείει επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, αφαιρεί ιούς υπολογιστών, καταπολεμά άλλες διαδικτυακές απειλές και προστατεύει τον υπολογιστή σας από μελλοντικές επιθέσεις.

Το λογισμικό είναι αστραπιαία και εκτελεί τη σάρωση με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, προστατεύει επίσης τον υπολογιστή σας από μη ασφαλείς συνδέσμους, απαρχαιωμένο λογισμικό, συνημμένα και άλλους κοινούς παράγοντες κινδύνου.

Το AVG λειτουργεί 24/7 στο παρασκήνιο και είναι εξοπλισμένο με τακτικές ενημερώσεις για την καλύτερη άμυνα κατά των επιθέσεων.

Malwarebytes

Το Malwarebytes είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο ανίχνευσης και αφαίρεσης ιών/κακόβουλων προγραμμάτων που λειτουργεί ως μαγικά. Παρόλο που η δωρεάν έκδοση είναι τέλεια, μπορείτε να ξεκλειδώσετε περισσότερες δυνατότητες με την premium συνδρομή της.

Το εργαλείο σάς βοηθά να αντιμετωπίσετε μια σειρά προβλημάτων, όπως:

 • Συχνά κολλήματα της συσκευής
 • Ξαφνικές αλλαγές κωδικού πρόσβασης
 • Κλοπή ταυτότητας
 • Πολλαπλά αναδυόμενα παράθυρα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο αφαίρεσης ιών για να αφαιρέσετε ιούς και κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας 3 απλά βήματα – εγκαταστήστε το πρόγραμμα ανίχνευσης ιών, ελέγξτε τις απειλές και αφαιρέστε τους απρόσκοπτα.

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι το τηλέφωνό σας έχει επίσης επηρεαστεί από ιούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση για κινητά για να τους αφαιρέσετε.

Σοφός

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αφαίρεσης ιών Sophos Scan and Clean όταν υποψιάζεστε ότι υπάρχει ιός στον υπολογιστή σας. Πρέπει να κατεβάσετε και να εκτελέσετε το πρόγραμμα, να συνδεθείτε με τη διεύθυνση email σας, να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις που προτιμάτε και να ξεκινήσετε τη σάρωση.

  Πώς να τυλίξετε κείμενο γύρω από εικόνες στα Έγγραφα Google

Επιπλέον, το σύστημα προσθέτει επίσης ενημερώσεις ασφαλείας όταν αυτές συνοδεύονται από κάθε σάρωση. Η ιδιόκτητη τεχνολογία παράκαμψης αγκίστρου Miniport με τη βοήθεια cloud της Sophos επιτρέπει στο εργαλείο να ξεπεράσει τα rootkits και τα bootkits για οποιαδήποτε μονάδα σκληρού δίσκου.

Αυτό το εργαλείο είναι δωρεάν, επομένως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το ελέγξετε.

F-Secure

Το F-Secure σάς δίνει τη δύναμη να προστατεύετε τον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο μέσω του εργαλείου αφαίρεσης ιών. Δεν απαιτεί εγκατάσταση και είναι δωρεάν στη χρήση. Λειτουργεί επίσης αρκετά καλά μαζί με οποιοδήποτε άλλο λογισμικό ασφαλείας που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Πρέπει να κατεβάσετε το λογισμικό και να εκτελέσετε το αρχείο EXE για να σαρώσετε και να διαγράψετε κάθε είδους απειλές και ιούς που ανιχνεύει.

Kaspersky

Μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες για να κρατήσει μακριά τους ιούς και το κακόβουλο λογισμικό, η Kaspersky δεν αποτυγχάνει ποτέ να μας εντυπωσιάσει με το εργαλείο αφαίρεσης ιών.

Γνωρίζει τις ακριβείς τοποθεσίες για να βρει τις απειλές και να τις απομακρύνει σε χρόνο μηδέν. Στην καλύτερη περίπτωση, αφαιρεί τους ιούς. αν όχι, τα στέλνει στο φάκελο καραντίνας.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτό το εργαλείο αφαίρεσης ιών θα παραμείνει πάντα αποτελεσματικό επειδή λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις. Αν και δεν είναι ένα πλήρες πακέτο για την αντιμετώπιση ιών και κακόβουλων δραστηριοτήτων, εξακολουθεί να κάνει εξαιρετική δουλειά ως αυτόνομη λύση.

Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο μόνο για χρήστες Windows, οπότε αν είστε ένας από αυτούς, μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική υπηρεσία της Kaspersky δωρεάν.

HouseCall

Το HouseCall είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο ανίχνευσης ιών για να ενημερώνεστε για ιούς, κακόβουλο λογισμικό, σκουλήκια και άλλες επικίνδυνες απειλές. Η φιλική προς το χρήστη διεπαφή του σάς επιτρέπει να εκτελέσετε μια προσαρμοσμένη σάρωση και να διορθώσετε τα προβλήματα δωρεάν. Μπορείτε να ελέγξετε και να επαναφέρετε τα αρχεία αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το cherry on the cake είναι η λειτουργικότητά του ανεξάρτητη από το πρόγραμμα περιήγησης που εξαλείφει προβλήματα συμβατότητας, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge

Το HouseCall επιτρέπει δωρεάν σάρωση για συσκευές Windows και Mac και οικιακά δίκτυα.

Avast

Ένα πολύ γνωστό όνομα στην αγορά, η Avast μας φέρνει άλλο ένα από το γατάκι της βραβευμένης υπηρεσίας για να διευκολύνει τη ζωή μας στον κόσμο των απειλών. Το εργαλείο αφαίρεσης ιών έχει βαθμολογία εμπιστοσύνης 4.0, η οποία δείχνει πόσο καλό είναι

Μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν έκδοσης για να αφαιρέσετε τυχόν ιούς που μολύνουν το σύστημά σας ή να αποκτήσετε την έκδοση premium για πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων.

Αυτό το εργαλείο ανίχνευσης ιών και αφαίρεσης προσφέρει δωρεάν πρόσβαση VPN, προστασία από διαρροές δεδομένων και ισχυρή καταπολέμηση κακόβουλων απειλών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση σε συσκευές Windows, Mac, Android και iOS. Για να μην αναφέρουμε, το εμπιστεύονται 400 εκατομμύρια χρήστες που αναζητούν μια εξαιρετική υπηρεσία με κορυφαία προστασία, και αυτό το πήραν. ✔️

McAfee

Τελευταία αναφορά σε αυτήν τη λίστα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αφαίρεσης ιών από τη McAfee που προσφέρει αποτελεσματικές επισκευές υπολογιστών με τη βοήθεια κορυφαίων ειδικών σε θέματα ασφάλειας. Δεδομένου ότι είναι μια premium υπηρεσία, έχει μια τιμή και μπορείτε να την αποκτήσετε για 89,95 $ ανά περιστατικό.

Μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά αυτής της λύσης περιλαμβάνουν:

 • Προστασία της οικογένειας
 • Εκκαθάριση προσωπικών δεδομένων
 • Πρόσβαση VPN
 • Παρακολούθηση ταυτότητας
 • Πιστωτική παρακολούθηση
 • Πάγωμα ασφαλείας
 • Προστασία με κωδικό πρόσβασης
 • Κάλυψη κλοπής ταυτότητας
 • Προστασία πολλαπλών συσκευών
 • Αφαίρεση trojans, ιών και κακόβουλου λογισμικού

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζουν καλά ότι είστε χρήστης premium υπηρεσιών, καθώς λαμβάνετε περισσότερες δυνατότητες για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αυτό το λογισμικό είναι για 30ή φορά νικητής των βραβείων PC Editor’s Choice, μαζί με άλλα βραβεία στη σειρά, ώστε να μπορείτε να εμπιστευτείτε πλήρως αυτό.

συμπέρασμα

Δεν είναι ποτέ καλά νέα όταν ανακαλύπτετε ότι η συσκευή σας έχει μολυνθεί από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό. Ακόμη χειρότερα, εάν η απειλή μπορούσε να ανακατέψει το σύστημά σας και σημαντικά κατεστραμμένα αρχεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα παραπάνω εργαλεία αφαίρεσης ιών θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για να τον επαναφέρουν στο κανονικό.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να προστατεύετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο.