8 διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε τα βασικά της μηχανικής δεδομένων

Η Μηχανική Δεδομένων ασχολείται με συστήματα κατασκευής για τη συλλογή, αποθήκευση, ανάλυση και δημιουργία σημαντικών δεδομένων. Η περίπτωση χρήσης του καλύπτει κάθε κλάδο όπου βρίσκετε κάποια μορφή δεδομένων.

Και οι μηχανικοί δεδομένων είναι η ραχοκοκαλιά τέτοιων βιομηχανιών. Χωρίς να κατανοήσουν τα διαθέσιμα δεδομένα, οι οργανισμοί και οι αναλυτές θα παραμείνουν ανίδεοι.

Αλλά, πώς γίνεται να γίνεις μηχανικός δεδομένων; Είναι μια καλή επιλογή καριέρας για το παρόν; Έχει τις δυνατότητες για το μέλλον;

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσω απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας μαζί με ορισμένες συστάσεις μαθημάτων για να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως μηχανικός δεδομένων, εάν το αποφασίσετε.

Πώς Γίνεστε Μηχανικός Δεδομένων;

Ένας μηχανικός δεδομένων πρέπει να αναπτύξει αρκετές δεξιότητες, οι οποίες συνοδεύονται από εμπειρία και πιστοποιήσεις. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να έχετε γνώση σε γλώσσες κωδικοποίησης όπως Java, R, Scala, Python, SQL και NoSQL.

Θα πρέπει να εξερευνήσετε βάσεις δεδομένων, αποθήκευση δεδομένων, αυτοματισμό/scripting, μηχανική εκμάθηση, ασφάλεια δεδομένων, μεγάλα δεδομένα και υπολογιστικό νέφος. Φυσικά, οι απαιτήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον ρόλο της εργασίας, αλλά με άλλα λόγια, πρέπει να γνωρίζετε ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων για να γίνετε μηχανικός δεδομένων.

Έτσι, είναι απίθανο να γίνετε μηχανικός δεδομένων μόλις ξεκινήσετε την καριέρα σας. Θα πρέπει να ξεκινήσετε ως μηχανικός λογισμικού ή αναλυτής και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε έναν ρόλο μηχανικής δεδομένων.

Είναι η Μηχανική Δεδομένων μια πολλά υποσχόμενη καριέρα;

Τα δεδομένα είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο τώρα, ακόμη και σε σύγκριση με φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο.

Οι εταιρείες επενδύουν τρισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουν τρόπους συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων. Δεν αφορά μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά τα πάντα στον κόσμο.

Και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Καθώς η αξία και ο όγκος των δεδομένων αυξάνεται, η ζήτηση για μηχανικούς δεδομένων θα αυξηθεί επίσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση του LinkedIn 2021, η μηχανική δεδομένων ήταν μια από τις κορυφαίες εργασίες σε άνοδο. Και, αναμένεται να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τομείς και στο μέλλον.

Αν μιλάμε για τις δυνατότητές του – όσο υπάρχουν δεδομένα, θα υπάρχουν απαιτήσεις για τη δημιουργία συστημάτων για επεξεργασία και χρήση. Οπότε, σίγουρα ακούγεται εντυπωσιακό για μια επαγγελματική επιλογή.

Πώς να προσεγγίσετε τη Μηχανική Δεδομένων ως Διαδρομή Καριέρας;

Η μηχανική δεδομένων μπορεί να είναι μια δύσκολη καριέρα. Από πού ξεκινάς; Τι ακριβώς πρέπει να μάθετε;

  Πώς να διαβάσετε μια δισκέτα σε σύγχρονο υπολογιστή ή Mac

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μηχανικοί δεδομένων μαθαίνουν στην εργασία χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Ξεκινάτε ως Επιστήμονας Δεδομένων ή Αναλυτής και ακονίζετε τις δεξιότητές σας για να καταλάβετε καλύτερη θέση ως Μηχανικός Δεδομένων.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά βασικά σημεία για τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να προχωρήσετε την καριέρα σας ως μηχανικός δεδομένων:

  • Οι δεξιότητες προγραμματισμού είναι απαραίτητες: Για αρχάριους, πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά της Python και της R. Αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές γλώσσες για το πεδίο. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε περισσότερες γλώσσες. δεν μπορείτε να αγνοήσετε αυτές τις δύο γλώσσες.
  • Γνώση βάσης δεδομένων: Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έχετε να κάνετε με ανεπεξέργαστα δεδομένα, πρέπει να γνωρίζετε την SQL, πώς να βελτιστοποιείτε τα ερωτήματα SQL, να διαχειρίζεστε ένα σύστημα βάσης δεδομένων (ή RDMS — Σύστημα Διαχείρισης Σχεσιακών Βάσεων Δεδομένων). Τα βασικά θα σας δώσουν ένα προβάδισμα, αλλά χρειάζεστε τη γνώση για τη διαχείριση πολύπλοκων συστημάτων βάσεων δεδομένων για επιχειρήσεις.
  • Αποθήκευση δεδομένων: Αν και αυτό είναι δυνατό μόνο όταν μαθαίνετε στην εργασία, θα πρέπει να βοηθήσετε τους μηχανικούς δεδομένων στη διαχείριση μη δομημένων δεδομένων και στην αξιολόγησή τους για επιχειρηματικές αποφάσεις.
  • Γνώση λειτουργικού συστήματος: Θα πρέπει να έχετε καλή γνώση της χρήσης συστημάτων που βασίζονται σε UNIX, συστημάτων Linux, Solaris και συστημάτων Windows επίσης.
  • Μηχανική μάθηση: Τουλάχιστον, τα βασικά στοιχεία της μηχανικής μάθησης για μοντελοποίηση και ανάλυση δεδομένων θα πρέπει να είναι χρήσιμα.
  • Εργαλεία μεγάλων δεδομένων: Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έχετε να κάνετε με τεράστιο όγκο δεδομένων, είναι καλύτερο να γνωρίζετε ορισμένες περιπτώσεις χρήσης εργαλείων μεγάλων δεδομένων όπως το Apache Hadoop.

Σημειώστε ότι αυτές δεν είναι οι ακριβείς προϋποθέσεις της θέσης εργασίας που θέλετε. Τα παραθέτουμε μόνο για να σας δώσουμε ένα προβάδισμα και να εξερευνήσετε τα βασικά/απαραίτητα για να γίνετε μηχανικός δεδομένων.

Ίσως χρειαστεί να μάθετε περισσότερα για άλλα εργαλεία ή γλώσσες προγραμματισμού καθώς προχωράτε στην επαγγελματική σας πορεία.

Εκτός από ορισμένες από τις παραπάνω πληροφορίες, ακολουθούν ορισμένες συστάσεις μαθημάτων που θα σας διευκολύνουν να μάθετε τι απαιτείται για να γίνετε μηχανικός δεδομένων:

Hands-on Data Engineering Essentials (Udemy)

Το Udemy διαθέτει πολύτιμους πόρους εκμάθησης για σχεδόν οτιδήποτε, και η μηχανική δεδομένων δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Data Engineering Essentials είναι ένα μάθημα επί πληρωμή με υψηλή βαθμολογία που σας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση βασικών γλωσσών όπως SQL, Python και Spark.

Επικεντρώνεται επίσης σε πολλές πρακτικές εργασίες και ασκήσεις.

Το μάθημα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ανάπτυξης για να μάθετε να δημιουργείτε εφαρμογές μηχανικής δεδομένων χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Google Cloud. Μαθαίνεις τα βασικά και κάποιες σχετικές ικανότητες για να εξασκήσεις πολλά πράγματα.

Εάν δεν προτιμάτε να διαβάζετε όλη την ώρα αλλά θέλετε να εστιάσετε στην πρακτική εξάσκηση, αυτό το μάθημα θα σας εξυπηρετήσει καλά.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web και στο Deep Web, με ασφάλεια και ανώνυμα

Βασικά στοιχεία μηχανικής δεδομένων για όλους (edX)

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε τις βασικές έννοιες και όλα όσα σχετίζονται με τη μηχανική δεδομένων, αυτό το μάθημα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα. Το Data Engineering Basics for Everyone ασχολείται με τις απαραίτητες θεμελιώδεις έννοιες. ένας αρχάριος πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω. Δεν θα βρείτε πρακτικές ασκήσεις ή προχωρημένες επεξηγήσεις, αλλά πρόκειται απλώς για βασικά στοιχεία.

Η IBM προσφέρει αυτό το μάθημα μέσω της edX, μιας φημισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας με αξιόπιστες πιστοποιήσεις και ποιοτικά μαθήματα. Είναι ένα δωρεάν μάθημα που περιλαμβάνει προαιρετικό ασφάλιστρο εάν χρειάζεστε το πιστοποιητικό.

Εάν θέλετε μια πρώτη αρχή για να καταλάβετε τα βασικά της μηχανικής δεδομένων, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αυτό το μάθημα. Θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το βάθος του γηπέδου και αν είναι ενδιαφέρον να συνεχίσετε.

Data Engineer Nanodegree (Udacity)

Ένα πρόγραμμα Nanodegree από το Udacity σας δίνει πιο προηγμένες γνώσεις για ένα θέμα. Σε σύγκριση με ορισμένα βασικά μαθήματα, θα χρειαστείτε κάποιες γνώσεις για να ακολουθήσετε ένα πτυχίο νανο.

Με πτυχίο νανο «Γίνε Μηχανικός Δεδομένων», θα πρέπει να είσαι σε θέση να εξελιχθείς από έναν αρχικό ρόλο μηχανικού δεδομένων σε έναν καλύτερο τεχνικό υποψήφιο έτοιμο για παραγωγή. Το πρόγραμμα θα επανεξετάσει επίσης ορισμένες βασικές έννοιες, αλλά πρέπει να ελέγξετε τις προϋποθέσεις του μαθήματος.

Σημειώστε ότι το πρόγραμμα σπουδών νανο κοστίζει σημαντικά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μεμονωμένο μάθημα. Επομένως, ίσως θελήσετε να ελέγξετε την αξιοπιστία του και, αν το χρειάζεστε, πριν το αγοράσετε.

Μηχανική δεδομένων για όλους (Datacamp)

Το Data Engineering for Everyone είναι ένα δωρεάν μάθημα που δεν περιλαμβάνει καμία κωδικοποίηση. Σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές και το είδος της εργασίας που εμπλέκεται στη μηχανική δεδομένων.

Θα εξοικειωθείτε με τις ευθύνες που υποτίθεται ότι θα αναλάβετε αφού αποκτήσετε τις απαιτούμενες δεξιότητες στον τομέα της μηχανικής δεδομένων.

Το μάθημα του Datacamp είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να μάθετε κερδίζοντας πόντους/XP μετά την ολοκλήρωση των κεφαλαίων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα μαθήματά του επί πληρωμή με πρακτικές συνεδρίες κωδικοποίησης και να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορα έργα για να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας.

Σύγχρονη ανάλυση μεγάλων δεδομένων με εξειδίκευση SQL (Coursera)

Το μάθημα ανάλυσης Big Data προσφέρεται από την Cloudera στο Coursera. Μπορείτε να ελέγξετε το περιεχόμενο δωρεάν. Αλλά αν θέλετε πιστοποιήσεις, κουίζ και πρόσβαση σε όλους τους πόρους, θα χρειαστείτε τη συνδρομή Coursera ή μπορείτε να ζητήσετε οικονομική βοήθεια.

Εάν θέλετε να εστιάσετε σε συγκεκριμένες εργασίες στον τομέα της μηχανικής δεδομένων, αυτό θα πρέπει να είναι μια καλή αρχή. Δεν χρειάζεστε προηγούμενη εμπειρία για να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα.

Αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να αποκτήσετε καλή γνώση Big Data και SQL για ανάλυση δεδομένων μετά την παρακολούθηση αυτού του μαθήματος. Ακόμα κι αν έχετε κάποια εμπειρία, αυτό το μάθημα θα πρέπει να βελτιώσει τις απαραίτητες δεξιότητες για εργασία με δεδομένα μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας SQL.

  Πώς να στείλετε προσκλήσεις για συμβάντα που προσαρμόζονται αυτόματα για ζώνες ώρας

Ειδικότητα Data Engineering Foundations (Coursera)

Ένα άλλο συναρπαστικό μάθημα για το Coursera εστιάζει στο να σας δώσει πληροφορίες για τα βασικά, ενώ σας βοηθά επίσης να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία με την κωδικοποίηση και τη σχεσιακή βάση δεδομένων.

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα δωρεάν μαθήματα που είναι διαθέσιμα για να βελτιώσετε τις βασικές σας γνώσεις σχετικά με τη μηχανική δεδομένων, η εξειδίκευση της IBM Data Engineering Foundations θα σας εξυπηρετήσει καλά.

Διαθέτει επίσης πρακτικές ασκήσεις που δεν είναι συντριπτικές αλλά πρέπει να είναι χρήσιμες.

Εισαγωγή στη Μηχανική Δεδομένων

Το μάθημα Εισαγωγή στη Μηχανική Δεδομένων θα πρέπει να είναι μια καλή αρχή, είτε το μαθαίνετε για πρώτη φορά είτε ανανεώνετε τις θεμελιώδεις γνώσεις σας.

Μόλις κατακτήσετε τις βασικές αρχές, δεν χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε τους απαραίτητους πόρους για να γνωρίζετε προηγμένα πράγματα. Έτσι, θα βρείτε διάφορα εισαγωγικά μαθήματα που εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα.

Γίνετε Μηχανικός Δεδομένων (LinkedIn)

Μια διαδρομή μάθησης που μπορείτε να βρείτε στην πύλη εκμάθησης του LinkedIn. Είναι μια συλλογή διαφορετικών μαθημάτων που σας βοηθά να μάθετε έννοιες μηχανικής δεδομένων. Γνωρίζετε τα θεμέλια, μια επισκόπηση NoSQL, Big Data, εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο, συμβουλές SQL και πολλά άλλα με τη διαδρομή εκμάθησης «Γίνε Μηχανικός Δεδομένων».

Μπορείτε να επιλέξετε μια premium δοκιμή 1 μηνός του LinkedIn για να αποκτήσετε πρόσβαση στους πόρους και να μάθετε από αυτούς. Εάν έχετε ήδη εξαντλήσει τη δοκιμή, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το LinkedIn premium για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα μαθήματα.

Το LinkedIn Learning παρέχει υψηλής ποιότητας πόρους κατάλληλους για αρχάριους και επαγγελματίες. Μπορεί επίσης να είναι ένας βολικός τρόπος για να προσθέσετε γρήγορα τις πιστοποιήσεις/δεξιότητές σας στο προφίλ σας στο LinkedIn.

Μάθετε νέες έννοιες για να προωθήσετε την καριέρα σας

Με πολλά διαδικτυακά μαθήματα και τις διαθέσιμες πλατφόρμες, είναι πιο εύκολο από ποτέ να μάθετε νέες έννοιες χωρίς να κάνετε μεγάλη προσπάθεια. Ενώ κάθε μάθημα προσφέρει κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για να γίνετε μηχανικός δεδομένων.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα δωρεάν μαθήματα και στη συνέχεια να μεταβείτε στις επιλογές επί πληρωμή για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να εξερευνήσετε περισσότερα σχετικά με το θέμα. Τα μαθήματα που προσφέρουν πρακτικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την εργασία που σκοπεύετε να κάνετε στον εργασιακό σας ρόλο.

Η μηχανική δεδομένων είναι ένας κλάδος με συνεχή ανάπτυξη και ευκαιρίες. Ίσως θελήσετε να το εξερευνήσετε το συντομότερο δυνατό.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μαθήματα ανάλυσης δεδομένων.