8 διαδικτυακά εργαλεία για ακαδημαϊκή επιτυχία

Ανάμεσα σε όλες τις σπουδές, τα ομαδικά έργα και τα ολονύχτια που τροφοδοτούνται με καφεΐνη, μπορεί να νιώθεις ότι δίνεις μια δύσκολη μάχη ως φοιτητής. Εάν διανύετε μια τέτοια φάση, ίσως κάποια διαδικτυακά εργαλεία μπορούν να πάρουν κάποιο φορτίο από τους ώμους σας.

Αν και αυτά τα εργαλεία δεν μπορούν να χαρίσουν τέλειους βαθμούς στα χαρτιά σας, σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη. Είτε μελετάτε για εξετάσεις, είτε συνεργάζεστε με συμμαθητές, κάνετε έρευνα ή προσπαθείτε να παραμείνετε στην κορυφή του προγράμματός σας, τα διαδικτυακά εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν.

Παρακάτω έχω επιμεληθεί μια λίστα με μερικά ισχυρά διαδικτυακά εργαλεία για φοιτητές που θα σας βοηθήσουν στην ακαδημαϊκή επιτυχία. Το καλύτερο κομμάτι? Όλα αυτά τα εργαλεία είναι είτε δωρεάν είτε έχουν ένα ολοκληρωμένο δωρεάν πρόγραμμα. Μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε ακόμα κι αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό ως φοιτητής.

Γραμματικά

Το Grammarly είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους όσους θέλουν να γράψουν, ειδικά τους μαθητές, καθώς τους βοηθά να μαθαίνουν διορθώνοντας τα λάθη τους. Το Grammarly σαρώνει αυτόματα τα γραπτά σας και σας βοηθά να διορθώσετε γραμματικά, σημεία στίξης, ορθογραφικά, τονικά και άλλα σφάλματα γραφής.

Ακόμα κι αν έχετε τέλεια αίσθηση της γραμματικής και της δομής των προτάσεων, το ανθρώπινο λάθος εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε την ευκολία αυτόματης διόρθωσης των ορθογραφικών λαθών, ώστε να μην χρειάζεται να πατάτε συνεχώς το πλήκτρο backspace.

Το καλύτερο από όλα, η δωρεάν έκδοσή του είναι υπεραρκετή για να διορθώσει σημαντικά λάθη όπως τα σημεία στίξης, η ορθογραφία και ο τόνος. Αν και για να ακούγονται καλύτερα τα γραπτά σας, η έκδοση premium βοηθά στην επανεγγραφή προτάσεων, στη χρήση καλύτερων λέξεων και στην αλλαγή των τόνων.

Μπορείτε να αντιγράψετε/επικολλήσετε το περιεχόμενο στην εφαρμογή Ιστού Grammarly για να το διορθώσετε. Ωστόσο, η χρήση της επέκτασης Grammarly Chrome είναι πολύ καλύτερη, καθώς θα λειτουργεί σε όλους τους ιστότοπους όπου γράφετε.

Αν θέλετε κάτι που βασίζεται στο web, το Hemingway Editor είναι μια καλή εναλλακτική λύση στο Grammarly.

Η σπουδαστική μου ζωή

Πιστό στο όνομά του, το My Study Life σάς βοηθά να διαχειριστείτε την πλήρη ακαδημαϊκή σας ζωή σε μία μόνο εφαρμογή. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε χρονοδιαγράμματα, να παρακολουθείτε την πρόοδο του έργου, να παρακολουθείτε επερχόμενα συμβάντα και να ορίζετε υπενθυμίσεις όλα δωρεάν.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος χωρισμένο με όρους. Θα οργανώσει όλα τα μαθήματα σας και θα σας ενημερώνει για το καθημερινό σας πρόγραμμα κάθε μέρα. Μπορείτε να δημιουργήσετε χειροκίνητα εργασίες για παρακολούθηση χρησιμοποιώντας μια γραμμή προόδου. Υπάρχει επίσης μια ειδική ενότητα για εξετάσεις όπου μπορείτε να δείτε όλες τις επερχόμενες και ολοκληρωμένες εξετάσεις μαζί με τα αποτελέσματα.

  Γιατί τα μόντεμ μέσω τηλεφώνου έκαναν τόσο πολύ θόρυβο;

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις τάξεις, τις προσαρμοσμένες εργασίες και τις εξετάσεις σας ξεχωριστά, αλλά υπάρχει επίσης μια ενότητα που εμφανίζει μια επισκόπηση όλων αυτών σε ένα μέρος. Μαζί με την εφαρμογή Ιστού, το My Study Life διαθέτει επίσης εφαρμογές Android και iOS για πρόσβαση στα δεδομένα σας από οπουδήποτε.

Ένα απαλό μουρμουρητό

Το A Soft Murmur είναι η αγαπημένη μου εφαρμογή λευκού θορύβου που βασίζεται στον ιστό, καθώς είναι πολύ εύκολη στη χρήση και διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες.

Εάν χρειάζεται να μελετήσετε με θορυβώδεις συγκάτοικοι ή απλά θέλετε να εστιάσετε καλύτερα, μια εφαρμογή λευκού θορύβου αλλάζει τη ζωή.

Έρχεται με 10 διαφορετικούς ήχους δωρεάν. Απλώς πρέπει να προσαρμόσετε το ρυθμιστικό έντασης κάτω από το καθένα για να δημιουργήσετε το δικό σας μείγμα λευκού θορύβου. Διαθέτει επίσης έναν τυχαίο μίκτη για να δημιουργεί αυτόματα διαφορετικούς τύπους λευκού θορύβου και να τους αποθηκεύει για χρήση αργότερα.

Προσωπικά πιστεύω ότι η δωρεάν έκδοση είναι αρκετή για τους περισσότερους χρήστες, αλλά αν θέλετε να είστε λίγο φανταχτεροί, τότε η πληρωμένη έκδοση στα 9 $/έτος προσφέρει 13 περισσότερους ήχους, όπως κουδούνια, καταρράκτη, βεντάλια κ.λπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το A Soft Murmur στη συσκευή σας Android ή iOS.

Εναλλακτικά, αν θέλετε λίγο πιο προηγμένη εφαρμογή λευκού θορύβου με περισσότερους μοχλούς για να τραβήξετε, τότε το Noises Online είναι μια καλή επιλογή.

MarinaraTimer

Μια άλλη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι κατά τη μελέτη. Το MarinaraTimer είναι μια εφαρμογή Pomodoro που σας βοηθά να εστιάσετε δημιουργώντας συνεδρίες εργασίας και διαλείμματος, ώστε να μπορείτε να μελετάτε χωρίς να βαρεθείτε. Ακολουθεί τους ίδιους κανόνες του Pomodoro μιας συνεδρίας εργασίας 25 λεπτών με διάλειμμα 5 λεπτών και διάλειμμα 15 λεπτών μετά από κάθε τέσσερις συνεδρίες.

Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι η προσαρμοσμένη επιλογή χρονοδιακόπτη που σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένες συνεδρίες. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε χρονική περίοδο για εργασία και διάλειμμα που σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν σας αρέσει να έχετε μεγαλύτερο διάλειμμα ενδιάμεσα, τότε το προσαρμοσμένο χρονόμετρο είναι τέλειο.

Εκτός από αυτό, έχει ένα σωρό ήχους ειδοποιήσεων για αναπαραγωγή στο τέλος μιας συνεδρίας και το μεγάλο ρολόι στη μέση διευκολύνει να δείτε γρήγορα πόσος χρόνος απομένει μέχρι το τέλος της συνεδρίας.

Wolfram Alpha

Η Wolfram Alpha είναι μια ειδική μηχανή αναζήτησης που εστιάζει στην απάντηση των ερωτήσεών σας με υπολογιστικά δεδομένα. Παρόλο που παρέχει περιγραφές πραγμάτων όταν ισχύει, η κύρια εστίαση είναι να μιλήσουμε για πράγματα που θα μπορούσαν να υπολογιστούν.

  5 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης ιστότοπου

Για παράδειγμα, ρωτώντας «Ποια είναι η πρωτεύουσα της Κίνας;» δεν θα δώσει μια απάντηση δίνοντας μια περιγραφή του Πεκίνου μαζί με την ιστορία του. Αντίθετα, το Wolfram Alpha θα δείχνει απλώς το όνομα του Πεκίνου μαζί με ξεχωριστές στήλες που δείχνουν την τοποθεσία, τον πληθυσμό, την τοπική ώρα, το υψόμετρο, την ημερομηνία εύρεσης και άλλα δεδομένα που βασίζονται σε αριθμούς.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κάνετε μαθηματικές ερωτήσεις και θα σας δώσει λεπτομερείς απαντήσεις μαζί με σχετικά διαγράμματα. Υπάρχει ένα ωραίο κουμπί Λύσης βήμα προς βήμα που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε και να μάθετε τα ακριβή βήματα που ακολουθούνται για την επίλυση ενός προβλήματος μαζί με μια περιγραφή κάθε βήματος.

Ως μαθητής, τα έργα απαιτούν βαθιά στατιστικά στοιχεία και, φυσικά, θα χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια με τα μαθηματικά και τη φυσική. Όλα αυτά μπορούν να τα χειριστεί η Wolfram Alpha, απλά πρέπει να εισαγάγετε το ερώτημά σας. Αν και για οδηγίες βήμα προς βήμα, θα χρειαστείτε την έκδοση Pro.

ChatGPT

Το ChatGPT κατέστρεψε τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, και δικαίως. Ένα bot AI που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες απαντήσεις σε όλα σε φυσική γλώσσα είναι σίγουρα ένας καλός σύντροφος για να έχετε ως μαθητής.

Μπορείτε να ρωτήσετε οτιδήποτε στο ChatGPT και θα λάβετε μια ακριβή απάντηση, αρκεί να μην είναι κάτι καινούργιο, επειδή η γνώση του ChatGPT κόπηκε το 2021. Αυτό περιλαμβάνει επίσης μαθηματικές λύσεις βήμα προς βήμα και πλήρη εγγραφή κώδικα.

Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω τη συμπεριφορά του ChatGPT χρησιμοποιώντας προτροπές. Όπως η δημιουργία κουίζ, η λήψη ιδεών για έργα, η βοήθεια με ομιλίες και η έμπνευση για τα γραπτά σας. Μπορείτε ακόμη να βελτιώσετε περαιτέρω το ChatGPT χρησιμοποιώντας επεκτάσεις Chrome.

Υπάρχουν επίσης εναλλακτικά chatbots όπως το ChatGPT που αναμφισβήτητα προσφέρουν ακόμα καλύτερες δυνατότητες. Προσωπικά μου αρέσει το YouChat καθώς μπορεί επίσης να προσφέρει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ακόμη και να περιλαμβάνει συνδέσμους.

Rytr

Βασισμένο στην ίδια τεχνολογία με το ChatGPT, το Rytr εστιάζει αποκλειστικά στην αυτόματη εγγραφή περιεχομένου. Email, αναρτήσεις ιστολογίου, δοκίμια, τίτλοι, συνοδευτικές επιστολές και σχεδόν όλα τα είδη περιεχομένου. Ως μαθητής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rytr για να εμπνευστείτε για να γράψετε εισαγωγικά ή ακόμα και ολοκληρωμένα δοκίμια.

Θα γράψει μια καλά ερευνημένη γραφή με σωστή μορφοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλίδων και των υπότιτλων. Ωστόσο, δεν πρέπει να πάρετε το έργο του Rytr και να το δείξετε ως δικό σας, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται λογοκλοπή και μπορεί να εντοπιστεί.

Μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση για να αφαιρέσετε το μπλοκ του συγγραφέα και να έχετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σε ένα μέρος. Η μορφοποίηση από το Rytr μπορεί να δώσει ιδέες για το τι πρέπει να καλύψετε σχετικά με το θέμα.

  X Ετικέτες HTML που χρησιμοποιούνται συνήθως για αρχάριους

Η δωρεάν έκδοσή του περιορίζεται στους 10.000 χαρακτήρες το μήνα, που είναι αρκετός για ένα μόνο έργο. Ωστόσο, εάν θέλετε απεριόριστη πρόσβαση, θα χρειαστεί να αποκτήσετε συνδρομή επί πληρωμή.

Σουίτα Google Docs Editors

Τα δοκίμια, οι παρουσιάσεις, τα φύλλα δεδομένων και οι έρευνες είναι κοινές δραστηριότητες στο κολέγιο και η Σουίτα Google Docs Editors προσφέρει μια λύση για όλους. Τα Έγγραφα, οι Παρουσιάσεις, τα Φύλλα και οι Φόρμες Google είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων που βασίζονται στον ιστό που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε περιεχόμενο με ισχυρές λειτουργίες και να τα διαχειρίζεστε σε ένα μέρος.

Προσωπικά γράφω και διαχειρίζομαι όλες τις αναρτήσεις μου στα Έγγραφα Google και στη συνέχεια τις μεταφέρω στο WordPress. Ένα πράγμα που μου αρέσει σε αυτά τα εργαλεία είναι η επιλογή χρήσης πρόσθετων τρίτων που σας επιτρέπουν να προσθέσετε εκπληκτικές δυνατότητες. Εάν δεν βρείτε μια δυνατότητα που χρειάζεστε σε ένα από αυτά τα εργαλεία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την παρέχει ένα πρόσθετο.

Εκτός από όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που βρίσκονται επίσης σε άλλες σουίτες γραφείου, λαμβάνετε επίσης εκπληκτικές δυνατότητες συνεργασίας, εκτεταμένη υποστήριξη μορφών, ολοκληρωμένο ιστορικό αλλαγών, αναζήτηση ιστού, εκπαιδευτικούς πόρους και πολλά άλλα.

Εάν δεν σας αρέσει να εργάζεστε στο διαδίκτυο ή πρέπει να πάτε κάπου χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτά τα εργαλεία να λειτουργούν εκτός σύνδεσης με λίγη προηγούμενη ρύθμιση.

Μπόνους 😎

Αν και δεν είναι ακριβώς μια εφαρμογή, το TEDEd είναι μια εξαιρετική διαδικτυακή πηγή για να μάθετε πράγματα που συνήθως δεν βρίσκονται στο πρόγραμμα σπουδών. Είναι κυρίως ένα εκπαιδευτικό κανάλι στο YouTube, αλλά ο ιστότοπός του έχει μια ειδική ενότητα για μαθητές. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Οι μαθητές ξεκινούν εδώ στον ιστότοπο και θα δείτε εκατοντάδες εντυπωσιακά βίντεο.

Κάθε βίντεο είναι κινούμενο σχέδιο και συνήθως διαρκεί μόνο 4-5 λεπτά. Τα βίντεο δημιουργούνται από διαφορετικούς συντελεστές, επομένως τα κινούμενα σχέδια και οι αφηγητές θα διαφέρουν από βίντεο σε βίντεο.

Λέξεις που τελειώνουν

Συνολικά, τα παραπάνω εργαλεία θα σας βοηθήσουν να γράψετε, να ερευνήσετε και να εστιάσετε καλύτερα. Το Grammarly και το Editors Suite της Google είναι σίγουρα εργαλεία που πρέπει να έχουν οι μαθητές, καθώς η μελέτη περιλαμβάνει πολλή γραφή. Θα σας προτείνω επίσης να επιβιβαστείτε στο τρένο AI και να μάθετε το ChatGPT και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό, ειδικά τη χρήση των προτροπών.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένες ολοκληρωμένες πλατφόρμες αφοσίωσης των μαθητών που προσφέρουν μάθηση παγκόσμιας κλάσης.