8 αποθετήρια GitHub που πρέπει να αστέρια, τώρα!

Εάν είστε στον τομέα της πληροφορικής ή είστε εκκολαπτόμενος προγραμματιστής, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ακούσει και χρησιμοποιήσει το GitHub. Το GitHub φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου κώδικα λογισμικού. Εκτός από τη στέγαση βάσεων κώδικα λογισμικού, το GitHub έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από συνεισφέροντες ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία μοναδικών αποθετηρίων για την αποθήκευση επιμελημένων πόρων που μπορούν να βοηθήσουν έναν εκκολαπτόμενο προγραμματιστή ή ακόμα και έναν έμπειρο, να μάθει μόνος του θέματα, να λύσει προβλήματα, να αναπτύξει τις δεξιότητές του ή ακόμα και να αποκτήσει μια δουλειά.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα αποθετήρια GitHub που πρέπει να πρωταγωνιστήσετε!

«Αυτό που δεν μπορώ να δημιουργήσω, δεν καταλαβαίνω» είναι ένα διάσημο απόφθεγμα του διάσημου φυσικού Richard Feynman. Αυτό το αποθετήριο έχει δημιουργηθεί και διατηρείται με αυτό το απόσπασμα κατά νου, καθώς παρέχει επιμελημένες λίστες με πρακτικά σεμινάρια σε στυλ “κάντο μόνος σου” για την κατασκευή όλων των ειδών λογισμικού από την αρχή. Μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές ή τους προγραμματιστές να κατανοήσουν σε βάθος την εσωτερική λειτουργία της τεχνολογίας όπως θα την έφτιαχναν από την αρχή.

Αυτό το αποθετήριο θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμο για εσάς εάν προσπαθείτε να μάθετε τα εσωτερικά του λογισμικού όπως διακομιστές ιστού, Git κ.λπ., ή αναζητάτε γενικές ιδέες για έργα προγραμματισμού.

Το αποθετήριο Awesome είναι μια επιμελημένη συλλογή πόρων, εργαλείων και βιβλιοθηκών υψηλής ποιότητας που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στον κόσμο της τεχνολογίας. Από τις γλώσσες προγραμματισμού και τα πλαίσια έως τη μηχανική μάθηση και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αυτό το αποθετήριο προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από πολύτιμους συνδέσμους για εξερεύνηση.

Διατηρούμενο από μια ακμάζουσα κοινότητα, το Awesome εξελίσσεται συνεχώς με νέες προσθήκες και ενημερώσεις, διασφαλίζοντας ότι είστε πάντα ενημερωμένοι με τους πιο πρόσφατους και πιο σχετικούς πόρους.

  10 καλύτερος εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης για μικρές επιχειρήσεις [2023]

Το Open Source Alternatives υποστηρίζει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και προσφέρει δωρεάν και πλούσιες σε δυνατότητες εναλλακτικές σε δημοφιλές ιδιόκτητο λογισμικό. Παρουσιάζει μια ποικίλη συλλογή λύσεων ανοιχτού κώδικα για εργασίες όπως η γραφιστική, η παραγωγικότητα, η επικοινωνία και πολλά άλλα. Πρόσφατα, προστέθηκαν επίσης εναλλακτικές λύσεις για το ChatGPT, οι οποίες είναι όλες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Με έμφαση στο λογισμικό που βασίζεται στην κοινότητα, αυτό το αποθετήριο ενθαρρύνει τους χρήστες να εξερευνήσουν επιλογές ανοιχτού κώδικα που σέβονται το απόρρητο, την ασφάλεια και την ελευθερία των χρηστών. Η επιλογή εναλλακτικών λύσεων ανοιχτού κώδικα όχι μόνο εξοικονομεί κόστος, αλλά συμβάλλει επίσης σε ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τεχνολογικό οικοσύστημα.

Το αποθετήριο Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ανοιχτού Κώδικα Κοινωνίας (OSSU) είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που στοχεύει στην προσφορά ενός ολοκληρωμένου και αυτοδίδακτου προγράμματος σπουδών για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών. Αυτό το αποθετήριο παρουσιάζει ένα δομημένο πρόγραμμα μαθημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου που καλύπτει τα πάντα, από τις βασικές αρχές προγραμματισμού έως τα προηγμένα θέματα της επιστήμης των υπολογιστών.

Είτε επιδιώκετε να αυξήσετε τις υπάρχουσες γνώσεις σας είτε θέλετε να βουτήξετε στη σφαίρα της επιστήμης των υπολογιστών από την αρχή, το καλά σχεδιασμένο αναλυτικό πρόγραμμα αυτού του αποθετηρίου σας καθοδηγεί σε ένα αυστηρό και ικανοποιητικό ταξίδι μάθησης. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρία, πρακτικές ασκήσεις και πρακτικά έργα για να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα Free Programming Books είναι ένα αποθετήριο που φιλοξενεί πολλά δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία που σχετίζονται με υπολογιστές και προγραμματισμό. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γλωσσών προγραμματισμού, πλαισίων και τεχνολογιών, αυτό το αποθετήριο παρέχει πόρους για διάφορους τομείς, όπως ανάπτυξη ιστού, επιστήμη δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, ανάπτυξη παιχνιδιών και πολλά άλλα.

  17 καλύτερα προγράμματα θυγατρικών τυχερών παιχνιδιών για να κερδίσετε υψηλές προμήθειες

Κάθε βιβλίο που διατίθεται σε αυτό το αποθετήριο υφίσταται προσεκτική επιλογή και έλεγχος από μια κοινότητα συντελεστών, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία των πόρων. Αν μόλις ξεκινάτε με τον προγραμματισμό, θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να ελέγξετε αυτό το αποθετήριο και να επιλέξετε ένα βιβλίο φιλικό προς τους αρχάριους για να ξεκινήσετε το ταξίδι προγραμματιστή σας.

Το Coding Interview University είναι ένας περιεκτικός και δωρεάν πόρος που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να διαπρέψετε σε συνεντεύξεις τεχνικής εργασίας στον ανταγωνιστικό κλάδο της τεχνολογίας. Αυτό το αποθετήριο παρουσιάζει έναν καλά οργανωμένο οδικό χάρτη, που σας καθοδηγεί στη διαδικασία προετοιμασίας για συνεντεύξεις κωδικοποίησης σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο ίδιος ο δημιουργός προσλήφθηκε στο Amazon μαθαίνοντας από πόρους στο αποθετήριο. Οι πόροι σε αυτό το αποθετήριο σας προετοιμάζουν να γίνετε μηχανικός λογισμικού και δεν επικεντρώνονται σε κανένα εξειδικευμένο τομέα, όπως Ανάπτυξη Full stack, Cybersecurity, κ.λπ. Εάν θέλετε να προσληφθείτε ως μηχανικός λογισμικού σε λιγότερο από ένα χρόνο και είστε έτοιμοι να εργαστείτε η προσπάθεια, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε αυτό το αποθετήριο.

Ο σχεδιασμός συστήματος είναι μια θεμελιώδης διαδικασία στον τομέα της μηχανικής λογισμικού που περιλαμβάνει την κατανόηση, τον καθορισμό και την οργάνωση πολύπλοκων συστημάτων για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Είναι επίσης μια κρίσιμη δεξιότητα για τους μηχανικούς λογισμικού, καθώς συχνά αποτελεί μέρος της διαδικασίας συνέντευξης σε πολλές εταιρείες τεχνολογίας.

Το αποθετήριο System Design Primer είναι ένας πολύτιμος πόρος για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει το σχεδιασμό του συστήματος ή να προετοιμαστεί για τεχνικές συνεντεύξεις. Αυτό το αποθετήριο παρέχει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το σχεδιασμό ισχυρών συστημάτων μεγάλης κλίμακας.

  Οι 9 καλύτερες πρωτότυπες ταινίες τρόμου και τηλεοπτικές εκπομπές του Netflix για ροή (Ιούνιος 2020)

Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το σχεδιασμό του συστήματος, παρέχοντας μια οργανωμένη συλλογή πόρων που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς να δημιουργήσετε επεκτάσιμα συστήματα. Περιλαμβάνει επίσης κοινές ερωτήσεις συνέντευξης σχεδιασμού συστήματος, μαζί με δείγματα λύσεων που περιλαμβάνουν συζητήσεις, κώδικα και διαγράμματα.

Οι χάρτες πορείας είναι υπέροχοι. Σας δίνουν σαφήνεια, εξορθολογίζουν τη μάθησή σας και προσθέτουν μια αίσθηση σταθερότητας καθώς έχετε σαφή ορόσημα να επιτύχετε. Το αποθετήριο οδικού χάρτη προγραμματιστών είναι ένας περιεκτικός και οπτικά ελκυστικός οδηγός που, όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμεύει ως οδικός χάρτης τόσο για επίδοξους όσο και για έμπειρους προγραμματιστές.

Παρουσιάζει σαφείς, βήμα προς βήμα διαδρομές για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, τεχνολογίες και διαδρομές σταδιοδρομίας. Είτε σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη front-end, DevOps ή ακόμα και η επιστήμη δεδομένων, αυτό το αποθετήριο σας καλύπτει.

Ο οδικός χάρτης αναλύει κάθε διαδρομή σε διαφορετικά στάδια, από αρχάριους έως προχωρημένους, περιγράφοντας τις βασικές δεξιότητες και έννοιες που πρέπει να κατακτήσετε σε κάθε επίπεδο. Παρέχει επίσης πολύτιμους πόρους, όπως σεμινάρια, άρθρα και διαδικτυακά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του μαθησιακού σας ταξιδιού.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τους οδικούς χάρτες που υπάρχουν σε αυτό το αποθετήριο, θα πρέπει να σκεφτείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας οδικό χάρτη σταδιοδρομίας.

Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας με αυτά τα καλύτερα GitHub Repos

Τώρα που ξέρετε για αυτά τα αποθετήρια, θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο για εσάς να χαράξετε μια πορεία προς τον στόχο προγραμματιστή σας—μπορεί να είναι η πρόσληψη ή η κατασκευή του έργου των ονείρων σας. Εκτός από την εκμάθηση και την αξιοποίηση αυτών των δωρεάν αποθετηρίων ανοιχτού κώδικα, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να ανταποκριθείτε στην κοινότητα κάνοντας συνεισφορές ανοιχτού κώδικα.