8 αξιοσημείωτες πλατφόρμες AR χωρίς κώδικα για τη δημιουργία δημιουργικών εφαρμογών

Την πρώτη φορά που είδα τον Alex Murphy, ή Robocop (1987), να φοράει ένα γείσο που του παρείχε μια οθόνη heads-up (HUD) που έδειχνε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και συστήματα στόχευσης, γοητεύτηκα. Εκ των υστέρων, αυτή ήταν η πρώτη μου εισαγωγή στην επαυξημένη πραγματικότητα, έναν όρο που ανακάλυψα δεκαετίες αργότερα.

Τώρα, αυτή η τεχνολογία έχει εισχωρήσει βαθιά στον τρόπο ζωής μας. Τα παιδιά έχουν κωδικούς QR στα βιβλία τους, οι οποίοι, όταν σαρωθούν μέσω μιας έξυπνης συσκευής, όπως τηλέφωνο ή tablet, ζωντανεύουν τις εικόνες – με φωνές! Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή αγορών και να δοκιμάσετε ένα φόρεμα ή έπιπλα για να δείτε αν σας αρέσει πραγματικά. Πόσο υπέροχο είναι αυτό;

Τι είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα;

Φανταστείτε να εξερευνήσετε μια νέα πόλη και να βρείτε τα καλύτερα εστιατόρια χρησιμοποιώντας την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR). Απλώς στρέψτε την κάμερα του τηλεφώνου σας στο δρόμο και τα κοντινά εστιατόρια, οι αξιολογήσεις, τα μενού και οι αιωρούμενοι δείκτες εμφανίζονται στην οθόνη σας, οδηγώντας σας στην επιλογή που προτιμάτε.

Το AR δεν είναι μόνο για εστιατόρια. είναι επίσης εξαιρετικό για gaming. Εικονικά πλάσματα εμφανίζονται στο σαλόνι σας! Με το smartphone ή τα γυαλιά AR, μπορείτε να πιάσετε, να αλληλεπιδράσετε και να δείτε αυτά τα πλάσματα να κινούνται στο πραγματικό περιβάλλον σας. Είναι σαν να φέρνετε χαρακτήρες παιχνιδιού στο σπίτι σας.

Πώς βελτιώνει την εμπειρία AR η πλατφόρμα No-Code;

Οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα είναι περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν εφαρμογές ή λογισμικό χωρίς να γράφουν παραδοσιακό κώδικα προγραμματισμού.

Όταν πρόκειται για AR, μια πλατφόρμα χωρίς κώδικα μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία ανάπτυξης παρέχοντας έτοιμα προς χρήση πρότυπα, προσχεδιασμένα στοιχεία και μια διαισθητική διεπαφή για τη δημιουργία εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας. Δείτε πώς μπορεί να βοηθήσει:

 • Οπτική διεπαφή: Όπως ένα εργαστήριο έχει όλη την πρώτη ύλη και μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι νέο, οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα προσφέρουν επίσης μια οπτική διεπαφή όπου οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν και να τακτοποιήσουν στοιχεία AR χωρίς κωδικοποίηση. Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε αντικείμενα AR, να προσαρμόσετε τις ιδιότητές τους και να ορίσετε τη συμπεριφορά τους.
 • Προκατασκευασμένα στοιχεία: Η ομορφιά αυτών των πλατφορμών είναι ότι συχνά συνοδεύονται από μια βιβλιοθήκη προκατασκευασμένων στοιχείων, όπως τρισδιάστατα μοντέλα, κινούμενα σχέδια, αναγνώριση εικόνας, χωρική χαρτογράφηση και αναγνώριση χειρονομιών. Μπορείτε να τα ενσωματώσετε στην εφαρμογή σας, εξαλείφοντας τα πάντα από την αρχή.
 • 3. Αυτοματισμός ροής εργασιών: Έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ροές εργασίας και λογική χρησιμοποιώντας οπτικά εργαλεία και να δημιουργήσετε διαδραστικές εμπειρίες AR, περιγράφοντας πώς συμπεριφέρονται διαφορετικά στοιχεία με βάση την είσοδο του χρήστη ή άλλους κανόνες ενεργοποίησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε μια ροή εργασίας όπου το πάτημα σε ένα αντικείμενο AR ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη ενέργεια ή κινούμενη εικόνα.

  4. Ενσωμάτωση με πηγές δεδομένων: Εάν επιλέξετε μια καλή πλατφόρμα, μπορείτε ακόμη και να ενσωματωθείτε με εξωτερικές πηγές δεδομένων ή API. Μπορείτε να συνδέσετε την εφαρμογή δημιουργικού σας με άλλα συστήματα, όπως βάσεις δεδομένων ή υπηρεσίες ιστού, για δυναμική ανάκτηση και εμφάνιση περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο.

  5. Συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών: Οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα υποστηρίζουν συχνά πολλαπλές πλατφόρμες, όπως το iOS και το Android, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε εφαρμογές AR που λειτουργούν σε διάφορες συσκευές. Δεν χρειάζεται να αναπτύξετε ξεχωριστά για διαφορετικές πλατφόρμες.

  Οποιοσδήποτε με λίγη έως καθόλου εμπειρία κωδικοποίησης μπορεί να δημιουργήσει καθηλωτικές εφαρμογές AR με αυτά τα διαισθητικά εργαλεία και τα προκατασκευασμένα στοιχεία. Αυτός ο εκδημοκρατισμός της ανάπτυξης δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών να εξερευνήσουν και να εφαρμόσουν την επαυξημένη πραγματικότητα στα έργα τους, ενισχύοντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

  Χωρίς επανάσταση κώδικα: Ενδυνάμωση μη κωδικοποιητών για τη δημιουργία εμπειριών AR

  Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αυξανόμενη δημοτικότητα του χωρίς κώδικα στον χώρο AR και στην επιρροή του σε μη κωδικοποιητές:

  1. Προσβασιμότητα και ευκολία χρήσης: Με φιλικές προς το χρήστη διεπαφές, λειτουργικότητα μεταφοράς και απόθεσης και διαισθητικά οπτικά εργαλεία, η δημιουργία εφαρμογών AR είναι απλή. Η κατάργηση των πολύπλοκων γλωσσών προγραμματισμού και της σύνταξης κωδικοποίησης μειώνει το εμπόδιο στην είσοδο και ενθαρρύνει τους μη κωδικοποιητές να αγκαλιάσουν την ανάπτυξη AR.

  2. Ταχύτερος χρόνος ανάπτυξης: Όταν πρόκειται για ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων και ανάπτυξη εφαρμογών, δεν υπάρχει κανένας συνδυασμός για την ανάπτυξη χωρίς κώδικα. Αξιοποιώντας προσχεδιασμένα στοιχεία και πρότυπα ειδικά για την επαυξημένη πραγματικότητα, οι μη κωδικοποιητές μπορούν να συναρμολογήσουν και να προσαρμόσουν γρήγορα το έργο τους. Αυτός ο επιταχυνόμενος κύκλος ανάπτυξης επιτρέπει ταχύτερες επαναλήψεις, δοκιμές και τελειοποίηση έργων επαυξημένης πραγματικότητας.

  3. Ενδυνάμωση και δημιουργικότητα: Με αυτά τα εργαλεία και τους πόρους, οι άπειροι κωδικοποιητές μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να οραματιστούν μοναδικές εφαρμογές AR, ενθαρρύνοντάς τους να πειραματιστούν και να ζωντανέψουν τις ιδέες τους πιο αποτελεσματικά.

    Πόσες φορές μπορείτε να αποκλειστείτε στο PS4

  4. Κοινότης και Κοινή χρήση Γνώσης: Η άνοδος των πλατφορμών χωρίς κώδικα έχει ενθαρρύνει ζωντανές κοινότητες μη κωδικοποιητών που είναι παθιασμένοι με την ανάπτυξη AR. Αυτές οι κοινότητες προσφέρουν υποστήριξη, πόρους, σεμινάρια και χώρους συνεργασίας όπου μπορούν να μάθουν, να μοιραστούν και να αναπτυχθούν μαζί. Η διαθεσιμότητα τέτοιων κοινοτήτων ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων, την ανταλλαγή ιδεών και τη μάθηση από ομοτίμους, επιτρέποντας στους μη κωδικοποιητές να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα της ανάπτυξης AR και να χρησιμοποιήσουν τη συλλογική σοφία της κοινότητας.

  5. Εκδημοκρατισμός της ανάπτυξης AR: Οι πλατφόρμες χωρίς κώδικα έχουν εκδημοκρατίσει την ανάπτυξη AR επιτρέποντας σε ένα ευρύτερο φάσμα ατόμων να επιδοθούν σε αυτήν την τεχνολογία. Προηγουμένως, περιοριζόταν σε ειδικευμένους προγραμματιστές. Τα εργαλεία χωρίς κώδικα καταρρίπτουν αυτά τα εμπόδια, επιτρέποντας σε άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως σχεδιαστές, έμποροι, εκπαιδευτές και επιχειρηματίες, να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους.

  Τώρα, ας εξερευνήσουμε τις κορυφαίες αξιόλογες πλατφόρμες χωρίς κώδικα επαυξημένης πραγματικότητας για τη δημιουργία δημιουργικών εφαρμογών

  8ο Τείχος

  Το 8thWall είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εκπληκτικές εμπειρίες WebAR χωρίς την ταλαιπωρία της λήψης μιας εφαρμογής. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εμπειρίες από οποιαδήποτε κινητή συσκευή και είναι τόσο καθηλωτικές!

  Εξαγοράστηκε από τη Niantic πέρυσι τον Μάρτιο του 2022.

  Με το 8thWall, μπορείτε να δημιουργήσετε επαυξημένη πραγματικότητα (AR) σε πραγματικό χρόνο απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας χρησιμοποιώντας JavaScript και WebGL. Η μηχανή ταυτόχρονης τοπικής προσαρμογής και χαρτογράφησης (SLAM) της πλατφόρμας κάνει τα πάντα να λειτουργούν ομαλά στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Διαθέτει ακόμη και χαρακτηριστικά όπως το Six Degrees of Freedom (6-DoF), που σημαίνει ότι μπορείτε να μετακινηθείτε και να εξερευνήσετε τον κόσμο AR από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δώστε ζωή στα στατικά αντικείμενα.
  • Μεταφόρτωση και διαχείριση στόχων εικόνων. Η εμπειρία AR που βασίζεται στον ιστό μπορεί να παρακολουθεί απευθείας τους χρήστες.
  • Συνδυάστε στόχους εικόνας με παρακολούθηση χωρίς δείκτες για μια δυναμική εμπειρία.
  • Δημιουργήστε φίλτρα προσώπου και αγκυρώστε τρισδιάστατα αντικείμενα, όπως γυαλιά ή κοσμήματα, σε σημεία στο πρόσωπο. Δοκιμάστε τα εφέ στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Δεν απαιτείται λήψη.
  • Πλαίσιο εφαρμογής κάμερας για ενσωμάτωση με άλλες τεχνολογίες για βοήθεια με την όραση υπολογιστή, τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης, την αναγνώριση φωνής και ακόμη και τη λειτουργικότητα για πολλούς παίκτες.

  Τιμολόγηση: Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για τιμολόγηση. Δεν υπάρχει χρέωση αρχικής εγκατάστασης και δεν υπάρχουν δωρεάν δοκιμές ή εκδόσεις.

  ZapWorks

  Είτε είστε έμπορος, σχεδιαστής ή εκπαιδευτικός, το Zapworks είναι το τέλειο εργαλείο χωρίς κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα απίστευτες εμπειρίες AR πολλαπλών σκηνών χωρίς γνώση κωδικοποίησης. Χωρίς εφαρμογές, χωρίς λήψεις και σίγουρα δεν απαιτείται κωδικοποίηση!

  Το Zapworks έχει να κάνει με τα πράγματα απλά και ελκυστικά. Με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε να δημιουργήσετε καθηλωτικές εμπειρίες 3D WebAR με ολογραφικά βίντεο – σε χρόνο μηδέν.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργήστε άλμπουμ φωτογραφιών AR για έργα και εκδηλώσεις. Δημιουργήστε εμπειρίες AR πολλαπλών σκηνών με ομαλές μεταβάσεις σκηνής.
  • Δημιουργήστε WebAR υψηλής ποιότητας σε λεπτά, όχι σε ώρες. Η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης με παρακολούθηση εικόνων βοηθά στο σχεδιασμό λεπτομερών και οπτικά εντυπωσιακών εμπειριών AR.
  • Κορυφαία παρακολούθηση εικόνων για στοιχεία 2D και 3D για εκτύπωση, προϊόντα και πακέτα.

  Το ZapWorks είναι επίσης εξαιρετικό για δημιουργικές και διαδραστικές καμπάνιες μάρκετινγκ. Προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις εφαρμογών AR και ισχυρά εργαλεία ανάλυσης που παρέχουν πληροφορίες απόδοσης επένδυσης (ROI) σε πραγματικό χρόνο.

  Τιμολόγηση: Το Starter Plan του ZapWorks Designer κοστίζει 60 $ το μήνα και περιλαμβάνει 12.000 προβολές ετησίως με υποστήριξη για έναν χρήστη. Το Pro Plan, με τιμή 150 $ το μήνα, προσφέρει 30.000 προβολές ετησίως και υποστηρίζει έως και τρεις χρήστες.

  XR+

  Το XR+ είναι μια πλατφόρμα cloud χωρίς κώδικα που λειτουργεί καλύτερα για τη δημιουργία συναρπαστικών εμπειριών AR που αξιοποιούν τη γεωγραφική θέση και είναι κατάλληλη για τουρισμό, φεστιβάλ, τέχνη και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, το XR αναφέρεται στην εκτεταμένη πραγματικότητα που περιλαμβάνει AR (επαυξημένη πραγματικότητα), VR (εικονική πραγματικότητα), MR (μικτή πραγματικότητα) και πολλά άλλα.

  Μπορείτε να προσθέσετε πολλά στοιχεία πολυμέσων στις εμπειρίες σας, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων, ήχου, βίντεο, ακόμη και στατικών ή κινούμενων μοντέλων 3D.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα για απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ ομάδων με πολλούς λογαριασμούς χρηστών.
  • Υποστηρίζει webAR και webVR. Δεν απαιτούνται επιπλέον λήψεις.
  • Περιεχόμενο προσβάσιμο απευθείας από προγράμματα περιήγησης ιστού.
  • Παρακολουθήστε και αγκυρώστε αντικείμενα όπως εικόνες, επιφάνειες, πρόσωπα, χέρια και πόδια, επεκτείνοντας τις δυνατότητες για διαδραστικές εφαρμογές XR.
  • Προσαρμόστε τους κανόνες ενεργοποίησης για κινούμενα τρισδιάστατα μοντέλα, αναπαραγωγή βίντεο, κατευθύνσεις χρηστών σε ιστότοπους, ενεργοποίηση selfies ή κοινή χρήση περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.

  Χαρακτηριστικά επιχείρησης:

  • Δημιουργήστε διαφημιστικές καμπάνιες για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας.
  • Δημιουργήστε κωδικούς QR για κανάλια εκτός σύνδεσης. Ενσωματώστε κωδικούς για διαδικτυακά κανάλια.
  • Εξατομικεύστε τις αλληλεπιδράσεις, αυξήστε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και δημιουργήστε εμπειρίες συγκεκριμένης τοποθεσίας χρησιμοποιώντας λειτουργίες γεωγραφικής τοποθεσίας.
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα αναλυτικά στοιχεία για να αποκτήσετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την αφοσίωση και τον χρόνο που αφιερώνεται στις εμπειρίες XR.
  • Λάβετε βελτιστοποιήσεις βάσει δεδομένων για να μετρήσετε την επιτυχία του έργου.
    Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χάρτη στους Χάρτες Google

  Τιμολόγηση: Ο πωλητής προσφέρει 3 πακέτα – δωρεάν, PRO (από 109 $ μηνιαίως) και SUPER (από 439 $ μηνιαίως). Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, φοιτητές και καλλιτέχνες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή για προσαρμοσμένα σχέδια.

  PlugXR

  Το PlugXR είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα χωρίς κώδικα μεταξύ των λάτρεις του AR, ιδιαίτερα λόγω των προσιτών σχεδίων του. Είναι μια απλή λύση με φιλική προς το χρήστη διεπαφή που χρησιμοποιεί λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλατφόρμα ενισχύει μια τεράστια βάση πελατών με περισσότερους από 8000 χρήστες.

  Το PlugXR σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εύκολα τις δικές σας εφαρμογές AR με λευκή ετικέτα, διασφαλίζοντας ότι η επωνυμία σας λάμπει.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Πλατφόρμα βασισμένη στο cloud για εύκολη πρόσβαση χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
  • Συμβατό με μεγάλα προγράμματα περιήγησης. δεν απαιτείται πρόσθετη εγκατάσταση στο τοπικό σύστημα.
  • Αναπτύξτε την εφαρμογή μία φορά και θα λειτουργεί ομαλά τόσο σε πλατφόρμες Android όσο και σε iOS.
  • Εξαλείφει την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης Android Studio και Xcode παρέχοντας τα απαραίτητα αρχεία (.apk για Android και .ipa για iOS) εντός της πλατφόρμας. Δημοσιεύστε εύκολα εφαρμογές AR στο Play Store και το App Store.
  • Υποστηρίζει δημοφιλή SDK όπως Vuforia, ARCore, ARKit και άλλα.
  • Λειτουργίες συνεργασίας με μια πλατφόρμα cloud για να ενεργοποιηθεί η απομακρυσμένη εργασία.
  • Παρακολουθήστε την απόδοση των εφαρμογών από οπουδήποτε στον κόσμο με αναφορές και αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Αποκτήστε πολύτιμες πληροφορίες για να βελτιστοποιήσετε τις εμπειρίες σας AR και να λάβετε αποφάσεις βάσει δεδομένων.

  Τιμολόγηση: Το Starter Plan, το Pro Plan και το Enterprise Plan είναι οι τρεις κύριες βαθμίδες τιμολόγησης που προσφέρονται από το PlugXR. Για $30, προσφέρεται το Starter Plan, το οποίο είναι ιδανικό για αρχάριους. Αν και έχει λίγα χαρακτηριστικά, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, το Pro Plan, το οποίο κοστίζει 79 $, προσφέρει πιο ολοκληρωμένες δυνατότητες. Το Enterprise Plan είναι ένα εκτεταμένο σύνολο λύσεων AR που έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερους οργανισμούς με τιμή 199 $.

  UniteAR App Creator

  Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εφαρμογές, εμπειρίες και προσθήκες WebAR με λευκή ετικέτα, θα πρέπει να δοκιμάσετε το UniteAR’s AR App Creator. Με την υποστήριξη της ιδιόκτητης μηχανής AR της, αυτή η πλατφόρμα SaaS κάνει τη δημιουργία προσαρμοσμένης εφαρμογής AR με μηδενική κωδικοποίηση εύκολη.

  Όπως οι περισσότερες πλατφόρμες αυτής της λίστας, το UniteAR ακολουθεί επίσης μια προσέγγιση χωρίς κώδικα, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είστε ειδικός προγραμματισμού για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή. Έχει σχεδιαστεί για να κάνει την επαυξημένη πραγματικότητα προσβάσιμη σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή την εξειδίκευση.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ένα πολύτιμο εργαλείο για το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση, την τέχνη ή την εκπαίδευση.
  • Εργαλείο δημιουργίας εφαρμογών φιλικό προς το σχεδιασμό για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας με λευκή ετικέτα.
  • Δημιουργήστε εφαρμογές για πλατφόρμες Android και iOS χωρίς καμία ταλαιπωρία.
  • XRmeet για καθηλωτική ψηφιακή βοήθεια που προσφέρει απομακρυσμένη βοήθεια και ανίχνευση αντικειμένων.
  • Ιδανικό για αυτοεξυπηρέτηση σε εγκαταστάσεις, συντήρηση και επίλυση τεχνικών θεμάτων.

  Τιμολόγηση: Η UniteAR προσφέρει τρία πακέτα για τους χρήστες της. Το πακέτο Starter ξεκινά από 99 $ ανά μήνα και είναι το καλύτερο για άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν αυτήν την τεχνολογία για πρώτη φορά. Για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ο πωλητής προσφέρει προσαρμοσμένα σχέδια.

  BlippAR

  Θεωρούμενος πρωτοπόρος στην Επαυξημένη Πραγματικότητα, το BlippAR είναι ένα εκπληκτικό πρόγραμμα περιήγησης που απελευθερώνει τη δύναμη της κάμερας της κινητής συσκευής σας. Λειτουργεί με την αναγνώριση αντικειμένων και εικόνων του πραγματικού κόσμου και στη συνέχεια επικαλύπτει με μαγικό τρόπο το σαγηνευτικό ψηφιακό περιεχόμενο πάνω από αυτά.

  Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα για το BlippAR είναι το εργαλείο δημιουργού/προγραμματιστή AR που ονομάζεται BlippBuilder. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τις δικές σας εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας χωρίς καμία γνώση κωδικοποίησης. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε εφαρμογές για ακουστικά AR είτε για smartphone, το BlippBuilder σας έχει καλύψει.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Επαυξημένη πραγματικότητα για συσκευασία προϊόντων, εξώφυλλα περιοδικών και έργα τέχνης.
  • Εντοπίζει απρόσκοπτα αντικείμενα και επικαλύπτει σχετικό ψηφιακό περιεχόμενο, δημιουργώντας μια συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία.
  • Ακριβής και γρήγορη αναγνώριση αντικειμένων.
  • Μια ποικιλία από διαδραστικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων τρισδιάστατων μοντέλων, βίντεο και κινούμενων εικόνων.
  • Πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
  • Φιλικό προς τον χρήστη διεπαφή για εύκολη πλοήγηση και ανακάλυψη νέων εμπειριών.
  • Αλληλεπιδράσεις στον πραγματικό κόσμο γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ φυσικών αντικειμένων και ψηφιακού περιεχομένου.

  Τιμολόγηση: Επικοινωνήστε με τον πωλητή για σχέδια τιμολόγησης.

  Vecary

  Το Vectary είναι η απόλυτη πλατφόρμα που ζωντανεύει αυτές τις καθηλωτικές εμπειρίες με ευκολία. Αυτό που ξεχωρίζει το Vectary από τα υπόλοιπα είναι η προσβασιμότητα και οι πλούσιες σε χαρακτηριστικά του προσφορές, που το καθιστούν μια ξεχωριστή επιλογή τόσο για σχεδιαστές όσο και για ομάδες.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργήστε εκπληκτικό περιεχόμενο 3D και επαυξημένης πραγματικότητας απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Το απλό περιβάλλον χρήστη για γρήγορα και επαγγελματικά αποτελέσματα.
  • Μια τεράστια συλλογή από εκατομμύρια δωρεάν τρισδιάστατες σκηνές, μοντέλα και υλικά με δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης.
  • Vecary Photon για απόδοση με ίχνη διαδρομής, φυσικής βάσης απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας.
  • Διατίθεται άμεση προεπισκόπηση. Ενσωματώστε σχέδια στον ιστότοπο με το πρόγραμμα προβολής Web AR.
  • Δημιουργήστε διαδραστικούς διαμορφωτές 3D χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα υλικά, κινούμενα σχέδια και σχήματα.
  • Συνεργαστείτε απρόσκοπτα με την ομάδα σας, παρέχοντας σχόλια με τρισδιάστατα σχόλια και διαχειρίζεστε έργα μέσω του βολικού πίνακα ελέγχου που μοιάζει με το Google Drive.
    14 καλύτερα εργαλεία ασφάλειας δικτύου για ασφαλέστερα περιβάλλοντα το 2020

  Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά:

  • Υποστήριξη για 60+ τρισδιάστατες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων CAD, απλοποιώντας τη διαδικασία εισαγωγής και μετατροπής.
  • Εξάγετε τα σχέδιά σας σε αρχεία AR-ready όπως USDZ και GLTF σε δευτερόλεπτα.
  • Η ενσωμάτωση με το Figma και το Sketch επιτρέπει στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένα τρισδιάστατα μακέτες και στοιχεία, να ορίζουν τις επιθυμητές προβολές και να δημιουργούν τα δικά τους μακέτα και τρισδιάστατα στοιχεία.

  Τιμολόγηση: Μπορείτε να δημιουργήσετε 10 έργα με περιορισμένους πόρους στο δωρεάν πρόγραμμα. Για να δημιουργήσετε διαδραστικές εμπειρίες, θα χρειαστείτε το πρόγραμμα Pro που χρεώνεται ετησίως με 15 $ το μήνα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λύση για την επιχείρησή σας, πρέπει να ζητήσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα.

  ΒΡΥΧΗΘΜΟΣ

  Το Roar είναι μια πλατφόρμα AR διαχείρισης περιεχομένου, αρκετά δημοφιλής μεταξύ εκπαιδευτικών και δημιουργών. Είναι μια ισχυρή αλλά προσιτή πλατφόρμα που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε περιεχόμενο AR που αιχμαλωτίζει το κοινό σας. Έτσι, είτε είστε εκπαιδευτικός που θέλει να βελτιώσει τις μεθόδους διδασκαλίας σας είτε έμπορος που αναζητά καινοτόμους τρόπους για να προσελκύσει τους καταναλωτές, το ROAR μπορεί σίγουρα να βοηθήσει.

  Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ένας διαισθητικός επεξεργαστής για τη διαδικασία δημιουργίας επιτρέπει τη συγχώνευση φυσικής και ψηφιακής πραγματικότητας απρόσκοπτα.
  • Υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες AR και επιτρέπει τη σάρωση εικόνων και αντικειμένων στον πραγματικό κόσμο.
  • Πολλαπλές επιλογές ανάπτυξης για να ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.
  • Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε το ROAR αμέσως, ενσωματώστε το SDK του σαρωτή ROAR στην υπάρχουσα εφαρμογή σας ή ακόμα και ROAR με λευκή ετικέτα για να ταιριάζει με την ταυτότητα της επωνυμίας σας.
  • Προσελκύστε τους καταναλωτές σας με πιο καθηλωτικό τρόπο, τραβώντας την προσοχή τους και αφήνοντας μια μόνιμη εντύπωση.

  Τιμολόγηση: Το ROAR προσφέρει τρία προγράμματα – Educator (99 $ ετησίως), Creator (50 $ μηνιαίως) και Business (269 $ μηνιαίως).

  Βασικά ζητήματα για την επιλογή πλατφορμών χωρίς κώδικα AR

  Ακολουθούν ορισμένες βασικές εκτιμήσεις:

  ✅ Απαίτηση λογισμικού: Αξιολογήστε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις λογισμικού σας για την ανάπτυξη AR. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο τύπος και η πολυπλοκότητα της εφαρμογής δημιουργικού που θέλετε να δημιουργήσετε, το επίπεδο προσαρμογής και ευελιξίας που απαιτούνται και τυχόν συγκεκριμένες ενσωματώσεις ή πηγές δεδομένων που απαιτούνται. Επιλέξτε μια πλατφόρμα που προσφέρει τις απαραίτητες δυνατότητες και δυνατότητες για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις λογισμικού σας.

  ✅ Σενάρια χρήσης: Προσδιορίστε τα προβλεπόμενα σενάρια χρήσης για την εφαρμογή σας. Το κατασκευάζετε για εκστρατείες μάρκετινγκ, εκπαίδευση, παιχνίδια ή βιομηχανικούς σκοπούς; Διαφορετικές πλατφόρμες μπορεί να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα σενάρια χρήσης, προσφέροντας εξειδικευμένες δυνατότητες ή πρότυπα εστιασμένα στη βιομηχανία. Επιλέξτε μια πλατφόρμα που να ευθυγραμμίζεται με τις περιπτώσεις χρήσης που προορίζονται.

  ✅ Πολυπλοκότητα: Εξετάστε την πολυπλοκότητα της εφαρμογής AR που θέλετε να δημιουργήσετε. Ορισμένες πλατφόρμες χωρίς κώδικα είναι πιο κατάλληλες για απλές επικαλύψεις ή βασικές αλληλεπιδράσεις, ενώ άλλες προσφέρουν πιο προηγμένες δυνατότητες, όπως αναγνώριση αντικειμένων, χωρική χαρτογράφηση ή αναγνώριση χειρονομιών. Επιλέξτε μια πλατφόρμα που ταιριάζει με το επίπεδο πολυπλοκότητας που χρειάζεστε για τα έργα σας AR.

  ✅ Κοινό-στόχος: Κατανοήστε το κοινό-στόχο για την αίτησή σας. Λάβετε υπόψη την τεχνική τους επάρκεια, τις προτιμήσεις συσκευών και τις απαιτήσεις προσβασιμότητας. Επιλέξτε μια πλατφόρμα που υποστηρίζει τις συσκευές του κοινού-στόχου και προσφέρει φιλικές προς τον χρήστη διεπαφές για τη δημιουργία και την εμπειρία περιεχομένου AR. Η συμβατότητα με δημοφιλείς συσκευές όπως smartphone, tablet ή φορητές συσκευές είναι ζωτικής σημασίας.

  ✅ Υπάρχοντα εργαλεία και ενσωματώσεις: Αξιολογήστε τη συμβατότητα και τις δυνατότητες ενσωμάτωσης της πλατφόρμας χωρίς κώδικα με τα υπάρχοντα εργαλεία ή συστήματα σας. Για συγκεκριμένο λογισμικό σχεδιασμού, συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ή πηγές δεδομένων, επιλέξτε μια πλατφόρμα που επιτρέπει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με αυτά τα εργαλεία για τον εξορθολογισμό της ροής εργασιών σας και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

  ✅ Πόροι μάθησης και υποστήριξη: Αξιολογήστε τη διαθεσιμότητα πόρων εκμάθησης, τεκμηρίωσης, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καναλιών υποστήριξης που παρέχονται από την πλατφόρμα χωρίς κώδικα. Οι ισχυροί πόροι εκμάθησης, μια ζωντανή κοινότητα και η ανταποκρινόμενη υποστήριξη μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την καμπύλη μάθησης και να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τυχόν προκλήσεις κατά την ανάπτυξη AR.

  ✅ Συμβατότητα πλατφόρμας: Εξετάστε τη συμβατότητα της επιλεγμένης πλατφόρμας χωρίς κώδικα με τις πλατφόρμες ή τα λειτουργικά συστήματα-στόχους. Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα υποστηρίζει τις πλατφόρμες που σκοπεύετε να αναπτύξετε τις εφαρμογές σας επαυξημένης πραγματικότητας, όπως το iOS, το Android ή τα προγράμματα περιήγησης ιστού. Η συμβατότητα σε διαφορετικές πλατφόρμες επιτρέπει μεγαλύτερη εμβέλεια και προσβασιμότητα.

  Τελικές Λέξεις

  Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, προσφέροντας συναρπαστικές και διαδραστικές εμπειρίες. Η χρήση πλατφορμών χωρίς κώδικα έχει βελτιώσει περαιτέρω τη διαδικασία ανάπτυξης παρέχοντας οπτικές διεπαφές, προκατασκευασμένα στοιχεία, αυτοματισμό ροής εργασιών, ενοποίηση με πηγές δεδομένων και συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών, απλοποιώντας έτσι τη δημιουργία εμπειριών AR.

  Με τη διαθεσιμότητα αξιόλογων πλατφορμών χωρίς κώδικα AR, όπως οι 8thWall, ZapWorks, XR+, PlugXR, UniteAR και BlippAR, άτομα από διάφορα υπόβαθρα μπορούν πλέον εύκολα να εξερευνήσουν και να εφαρμόσουν AR στα έργα τους.

  Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε ένα λεπτομερές άρθρο για το Augmented Analytics.