8 Ανταγωνιστές του ServiceNow που πρέπει να δοκιμάσετε για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις

Τα εργαλεία ITSM είναι αποτελεσματικά στο να βοηθούν τις ομάδες να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες πληροφορικής στους πελάτες τους και να βελτιώνουν την παραγωγικότητα και τη συνεργασία των εργαζομένων εξοικονομώντας πόρους.

ServiceNow είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία ITSM για επιχειρήσεις που συνοδεύεται από ένα πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων και λειτουργιών.

Ωστόσο, ο καθένας έχει μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις. Ενώ πολλοί λατρεύουν τις προσφορές του ServiceNow, κάποιοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, τη διεπαφή χρήστη, την υποστήριξη, τον προϋπολογισμό κ.λπ.

Η εμπειρία χρήστη μπορεί να αλλάζει από άτομο σε άτομο ή επιχείρηση σε επιχείρηση.

Επομένως, οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις ServiceNow που μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις, τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις τους.

Επομένως, εάν είστε ένας από αυτούς, αυτό το άρθρο για τους ανταγωνιστές του ServiceNow θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια καλύτερη εναλλακτική λύση, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το εργαλείο ITSM.

Τι είναι η Διαχείριση Υπηρεσιών IT (ITSM);

Η Διαχείριση Υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφορικής (ITSM) αναφέρεται στις δραστηριότητες και τις διαδικασίες που εκτελεί ένας οργανισμός για την κατασκευή, το σχεδιασμό, τη λειτουργία, τον έλεγχο και την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στους πελάτες.

Με άλλα λόγια, το ITSM είναι ο τρόπος με τον οποίο μια ομάδα διαχειρίζεται και παρέχει τις υπηρεσίες πληροφορικής της από άκρη σε άκρη. Επικεντρώνεται στις ανάγκες των πελατών και στη συνεχή βελτίωση για να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών και εμπειρία πελάτη.

Διαφέρει από άλλες προσεγγίσεις διαχείρισης IT, όπως η διαχείριση συστημάτων πληροφορικής και η διαχείριση δικτύου. Ενώ το ITSM εστιάζει στις ανάγκες των πελατών, άλλα επικεντρώνονται στη βελτίωση των συστημάτων πληροφορικής. Ομοίως, η Βιβλιοθήκη Υποδομής Πληροφορικής (ITIL) είναι διαφορετική. Είναι σαν ένα πλαίσιο για το ITSM που περιγράφει τις απαραίτητες τεχνικές και εργαλεία για να βοηθήσει τις ομάδες να παρέχουν αποτελεσματικά υπηρεσίες πληροφορικής.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ITSM είναι η παροχή IT ως υπηρεσία, η οποία εκτείνεται πέρα ​​από τη συμβατική υποστήριξη πληροφορικής. Επίσης, το ITSM είναι ένα πιο περιεκτικό σύστημα, που περιγράφει όλες τις διαδικασίες, τις τεχνολογίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες IT για τη διαχείριση των υπηρεσιών πληροφορικής τους. Καθορίζει μάλιστα τους ρόλους και τις αρμοδιότητες κάθε τμήματος και ατόμου που εμπλέκεται στις υπηρεσίες πληροφορικής.

Γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται πλατφόρμες ITSM;

Το ITSM είναι επωφελές για ολόκληρο τον οργανισμό σας. Προσπαθεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών και να ενισχύσει την παραγωγικότητα της ομάδας σας και να επικεντρωθεί στο σχεδιασμό διαδικασιών και τεχνολογιών.

Τούτου λεχθέντος, οι πλατφόρμες ITSM είναι εργαλεία ή λύσεις λογισμικού με τις δυνατότητες του ITSM. Θα βρείτε πολλές πλατφόρμες ITSM στην αγορά που προσφέρουν πολλά οφέλη στους οργανισμούς σας όσον αφορά τη διαχείριση των υπηρεσιών πληροφορικής τους.

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε μια πλατφόρμα ITSM.

Βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη

Δεδομένου ότι το ITSM επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών, οι ομάδες IT εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στους τελικούς χρήστες. Προσπαθούν να κατανοήσουν τα σημεία πόνου των τελικών χρηστών και κάνουν σχέδια για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αυτό κάνει τους πελάτες σας να αισθάνονται ότι εκτιμούν και, ταυτόχρονα, βελτιώνει την παροχή των υπηρεσιών σας. Τελικά, αυτό εξυπηρετεί τη βελτιωμένη εμπειρία των πελατών.

Καλύτερη απόδοση πληροφορικής

Τα εργαλεία ITSM συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πληροφορικής, δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες να χειρίζονται αποτελεσματικά κάθε διαδικασία, από τη δημιουργία υπηρεσιών και την παράδοση έως την εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Το κάνει με διάφορους τρόπους.

Ένα εργαλείο ITSM βοηθά τις ομάδες IT να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τους πόρους IT, ακόμη κι αν είναι περιορισμένοι. Επιπλέον, αυτοματοποιεί τη ροή εργασιών της διαδικασίας για να κρατά όλους στην ίδια σελίδα, ενώ εξαλείφει τις μη αυτόματες εργασίες. Επίσης, απλοποιεί τις εργασίες, έτσι ώστε κάθε μέλος της ομάδας να γνωρίζει τι να κάνει στη συνέχεια και πώς πάνε όλα.

Επιπλέον, η χρήση των εργαλείων ITSM σάς βοηθά να εντοπίζετε προβλήματα εγκαίρως, ώστε να μπορείτε να τα διορθώσετε πιο γρήγορα. Έτσι, όταν βελτιωθεί η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας πληροφορικής και οι χρόνοι απόκρισης, θα έχετε όλους τους πόρους διαθέσιμους όποτε τους χρειάζεστε.

Αυξάνει την παραγωγικότητα

Καθώς τα εργαλεία ITSM απλοποιούν τις εργασίες με αυτοματοποίηση και σαφείς στόχους, οι υπάλληλοί σας μπορούν να προσφέρουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Μπορούν επίσης να βρίσκουν προβλήματα γρηγορότερα και να τα επιλύουν για να καλύψουν την καλύτερη ικανοποίηση των πελατών. Αυτό δείχνει βελτιωμένη παραγωγικότητα. Επιπλέον, όχι μόνο το βρίσκουν ευκολότερο να κατανοήσουν τις επιχειρηματικές ανάγκες αλλά και ευθυγραμμίζονται με τους στόχους και προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

  Πώς να διαγράψετε πολλά Fish Dating Account

Ενισχύει τη συνεργασία

Το εργαλείο ITSM ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, καθώς μπορούν όλα να οπτικοποιήσουν τις ροές εργασίας και να αναζητήσουν τις ίδιες πληροφορίες για τα ζητήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για να λύσουν τα ζητήματα, να βρουν καλύτερες ιδέες και να εργαστούν για τη βελτίωση των διαδικασιών. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να χειριστούν περισσότερη ανάπτυξη, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα.

Μειώνει το κόστος

Ένα καλό εργαλείο ITSM συνοδεύεται από καλές αναφορές και αναλυτικά στοιχεία για τη μέτρηση χρήσιμων μετρήσεων. Μπορεί να αντικατοπτρίζει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις. Θα τονίσει επίσης τα ζητήματα που τέθηκαν, πόσα επιλύθηκαν, ποσοστά ικανοποίησης πελατών, ανησυχίες για την ασφάλεια κ.λπ.

Έτσι, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα νωρίς, παραμένετε στην ασφαλή πλευρά αντί να υποστείτε τις συνέπειες μιας παραβίασης ασφάλειας ή κλιμάκωσης πελατών.

Αυτό βοηθά στη μείωση του κόστους που δαπανάται για την επίλυση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων. Επιπλέον, οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες σάς δίνουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε πόρους, οι οποίοι δαπανήθηκαν προηγουμένως σε χρονοβόρες χειροκίνητες εργασίες με περισσότερους υπαλλήλους να εργάζονται για μεγαλύτερη διάρκεια για να επιλύσουν επαναλαμβανόμενες, ασήμαντες εργασίες.

Τι είναι το ServiceNow και γιατί είναι δημοφιλές;

ServiceNow είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους πλατφορμών ITSM, δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει λόγος για τον οποίο αυτή η πλατφόρμα έφτασε στο Gartner 2021 Magic Quadrant για εργαλεία ITSM για 8η φορά.

Αυτό το καινοτόμο εργαλείο ITSM σάς βοηθά να παρέχετε ανθεκτικές υπηρεσίες πληροφορικής με επίκεντρο την εμπειρία των πελατών και την ποιότητα των υπηρεσιών. Έρχεται με δυνατότητες όπως αποτελεσματική διαχείριση συμβάντων και προβλημάτων, διαχείριση αλλαγών, διαχείριση αιτημάτων, φορητός παράγοντας και εφαρμογή, εικονικός πράκτορας, προγνωστική νοημοσύνη και άλλα. Είναι επίσης μια πλατφόρμα cloud για την προστασία του μέλλοντος της υποδομής πληροφορικής του οργανισμού σας.

Παρά τα καλά του ServiceNow, μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους, καθώς κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες και περιορισμούς προϋπολογισμού.

Εάν είστε ένας από αυτούς, ίσως αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις ServiceNow.

Θεωρήστε ότι η επιθυμία σας εκπληρώθηκε!

Εδώ είναι μερικοί από τους ανταγωνιστές του ServiceNow που μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά.

Freshservice

Εκσυγχρονίστε τη διαχείριση των υπηρεσιών πληροφορικής σας με μια γρήγορη, έξυπνη, αξία για το χρόνο και διαισθητική λύση – Freshservice. Μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης, να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα και να προσφέρετε αξέχαστες εμπειρίες πελατών.

Αυξήστε την αποδοτικότητα των υπηρεσιών σας με ισχυρό αυτοματισμό και ροές εργασίας χωρίς κώδικα. Θα αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για το ITSM σας για τη βελτίωση του χρόνου και τη γέφυρα σιλό. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ορατότητα της ροής εργασίας σας, να μειώσετε το κόστος και να αποκτήσετε επιχειρηματική ευελιξία.

Μπορείτε να αναπτύξετε τη λύση γρήγορα με την πλατφόρμα χωρίς κώδικα της Freshservice και να λάβετε υπηρεσίες μετεγκατάστασης και ενσωμάτωση ειδικών. Τα out-of-box χαρακτηριστικά του σας επιτρέπουν επίσης να επιτρέψετε την ευκολότερη υιοθέτηση της αναπτυσσόμενης υπηρεσίας.

Επιπλέον, βελτιώστε την παραγωγικότητα των εργαζομένων σας και ενοποιήστε τις εμπειρίες των πελατών με την επιχειρηματική πλατφόρμα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Οι ενσωματώσεις μεταφοράς και απόθεσης κάνουν την εργασία σας πιο ομαλή και εξοικονομούν χρόνο. Εξαλείψτε το χάσμα μεταξύ λειτουργιών και διαχείρισης υπηρεσιών για να βελτιώσετε την αξιοπιστία.

Το Freshservice σάς δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίζετε έγκαιρα τις ειδοποιήσεις, να παρέχετε εμπειρία πελάτη από άκρο σε άκρο και να συνεργάζεστε με το περιβάλλον για να αποτρέψετε διάφορα ζητήματα. Είτε είστε ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός είτε μια μεγάλη επιχείρηση, αυτή η εναλλακτική λύση ServiceNow μπορεί να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από πολλά οφέλη.

Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 21 ημερών και επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες του.

ManageEngine ServiceDesk Plus

Δημιουργήστε σενάρια για την επιτυχία σας στο ITSM on-prem ή cloud με το ManageEngine ServiceDesk Plus. Αυτός ο ανταγωνιστής του ServiceNow θα μετατρέψει τις ομάδες IT σας από την καθημερινή προσπάθεια χαλάρωσης στην παροχή της καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών.

Το ServiceDesk Plus παρέχει κεντρικό έλεγχο και εξαιρετική ορατότητα, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε διάφορα θέματα πληροφορικής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι επιχειρήσεις σας δεν θα υποφέρουν από διακοπές λειτουργίας. Επιπλέον, θα μπορούσατε να χαρίσετε χαμόγελα σε εκατομμύρια τελικούς χρήστες, άτομα πληροφορικής και ενδιαφερόμενους φορείς.

Μαζί με αυτό, μπορείτε να διαχειριστείτε έναν πλήρη κύκλο ζωής, να βελτιώσετε την παραγωγικότητα των πρακτόρων, να μειώσετε τις διακοπές λειτουργίας και να ανταποκριθείτε στα SLA των εισιτηρίων πληροφορικής σας. Αναλύστε τη βασική αιτία των προβλημάτων, ταξινομήστε τα και επιλύστε τα προβλήματα γρήγορα. Το εργαλείο θα συμβάλει επίσης στη μείωση των επαναλαμβανόμενων περιστατικών στο IT και θα εξορθολογίσει λειτουργίες όπως ο σχεδιασμός, η έγκριση, η υλοποίηση και οι αυτόματες ροές εργασίας.

  Πώς να αντιγράψετε στιγμιότυπα οθόνης Nintendo Switch σε υπολογιστή μέσω USB

Βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν αποτυχημένες ή μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στα συστήματά σας με αυτό το εργαλείο. Μπορείτε να ανακαλύψετε, να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε τα στοιχεία υλικού σας σε ένα μόνο μέρος. Επιπλέον, ενεργοποιήστε τη συμμόρφωση με την άδεια χρήσης, αποφύγετε τις ευπάθειες και βελτιστοποιήστε τη χρήση περιουσιακών στοιχείων με το ServiceDesk Plus. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε τον κατάλογο υπηρεσιών πληροφορικής σας με εγκρίσεις πολλαπλών σταδίων και SLA.

Διαχειριστείτε και παρακολουθήστε όλα τα στοιχεία διαμόρφωσης για να χαρτογραφήσετε τις σχέσεις και τις εξαρτήσεις τους. Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένες και κονσερβοποιημένες αναφορές για να αποκτήσετε αληθινές πληροφορίες και να παρακολουθείτε την απόδοση χρησιμοποιώντας προσαρμόσιμους πίνακες εργαλείων και σε πραγματικό χρόνο.

Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας για οποιοδήποτε πακέτο επιλέγετε που καλύπτει τις ανάγκες σας. Τα πληρωμένα του σχέδια ξεκινούν από 8 $/μήνα.

Jira

Ενδυναμώστε τις IT Operas, τις επιχειρήσεις και τις ομάδες προγραμματιστών σας να συνεργάζονται εύκολα με υψηλή ταχύτητα χρησιμοποιώντας Jira Διαχείρισης υπηρεσιών. Αυτή η λύση μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα στις αλλαγές και να προσφέρει γρήγορες εμπειρίες σε εργαζόμενους και πελάτες.

Επιταχύνετε τη ροή εργασιών σας με το Jira Service Management και ικανοποιήστε τις μοναδικές σας ανάγκες. Ενδυναμώστε όλους, συμπεριλαμβανομένου κάθε μέλους και ολόκληρης της ομάδας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικά ένα γραφείο εξυπηρέτησης και να προσαρμοστείτε σε κλίμακα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρέχετε καλύτερες εμπειρίες εξυπηρέτησης χωρίς την πολυπλοκότητα.

Με μια συνεργατική και ανοιχτή πλατφόρμα, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δουλειά κάθε μέλους της ομάδας σε όλη την επιχείρηση. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε κρίσιμα ζητήματα στο Jira και να λάβετε δεδομένα από άλλα εργαλεία ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, θα είναι ευκολότερο για τις λειτουργίες και τις ομάδες υποστήριξης να ανταποκρίνονται σε αλλαγές, συμβάντα και αιτήματα χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο σύνολο πληροφοριών.

Διαχειριστείτε τους κινδύνους, προσφέρετε καλύτερο αντίκτυπο στους πελάτες, επιταχύνετε τις εργασίες ανάπτυξής σας, εφαρμόστε τις αλλαγές με ευκολία και εξαλείψτε τον κόπο με μια πλήρη διαδρομή ελέγχου για κάθε αλλαγή. Επιπλέον, η Jira υποστηρίζει τη ροή εργασιών σας με πρόσθετη λειτουργικότητα και διαδικασίες, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε στο ίδιο εργαλείο. Θα λάβετε επίσης ένα ενιαίο μέρος της αλήθειας από όπου μπορείτε να λάβετε δεδομένα και να υποστηρίξετε τις αναφορές.

Αποκτήστε μια καλύτερη επισκόπηση και κατανόηση της εταιρείας σας με όλες τις διαδικασίες που εκτελούνται χρησιμοποιώντας το εργαλείο ITSM. Θα βρείτε 1000+ αξιόπιστες ενσωματώσεις και εφαρμογές και μπορείτε να προσαρμόσετε τη λύση διαχείρισης υπηρεσιών Jira για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Για 3 πράκτορες, η Jira προσφέρει δωρεάν συνδρομή. Για όσους θέλουν να πάρουν το service desk και το ITSM, κοστίζει 20 $/πράκτορας/μήνα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δωρεάν δοκιμής.

BMC Helix ITSM

Αποκτήστε την επόμενη γενιά και κορυφαία στον κλάδο διαχείριση υπηρεσιών από BMC Helix ITSM για να παρέχετε καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) στο cloud της επιλογής σας. Είναι μια ανθρωποκεντρική και ισχυρή λύση που χρησιμοποιεί αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη.

Λαμβάνετε προγνωστική διαχείριση υπηρεσιών μέσω της ανάθεσης, της δρομολόγησης και της αυτόματης ταξινόμησης συμβάντων. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητές του σε πολλά νέφη για να διαμεσολαβείτε εκδόσεις, αλλαγές και συμβάντα σε παρόχους cloud. Το εργαλείο ενσωματώνεται με τα κορυφαία ευέλικτα εργαλεία DevOps όπως το Jira.

Θα λάβετε αυτοματοποιημένες ενέργειες και γνωστική ανάλυση email για λογαριασμό των χρηστών. Εκτός από αυτό, θα βρείτε επίσης αποτελεσματικότητες ανάπτυξης και λειτουργίας μέσω της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Θα είστε σε θέση να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του και πώς προσφέρει την καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης για ταχύτερη καινοτομία.

Επιπλέον, επιλύστε τα περιστατικά αποτελεσματικά με προληπτική, ενήμερη και έξυπνη αντιστοίχιση περιστατικών. Μπορείτε να φέρετε βασικές πληροφορίες στο προσωπικό υποστήριξης και στον πελάτη ακριβώς εκεί που τις χρειάζονται. Θα λάβετε επίσης διαχείριση κύκλου ζωής των άρθρων γνώσης για ενημερωμένες πληροφορίες και αποτελεσματική επιμέλεια.

Η διαχείριση υπηρεσιών πολλαπλών cloud της BMC Helix σάς επιτρέπει να προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία υπηρεσίας σε πολλά περιβάλλοντα cloud. Μπορείτε γρήγορα και εύκολα να μετατρέψετε τις ισχυρές αναφορές σε έναν εκπληκτικό πίνακα ελέγχου. Από κέντρα δεδομένων έως επιτραπέζιους υπολογιστές, τεκμηριώστε όλες τις δραστηριότητες και συντονίστε τις για τα αιτήματα αλλαγής σε ολόκληρο το τοπίο πληροφορικής.

Αυτή η λύση ITSM προσφέρει περισσότερες δυνατότητες όπως διαχείριση κυκλοφορίας, ψηφιακό χώρο εργασίας, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, διαχείριση διαμόρφωσης, διαχείριση αιτημάτων υπηρεσίας και διαχείριση επιπέδου υπηρεσιών.

Ξεκινήστε με το BMC Helix κάνοντας μια δωρεάν δοκιμή.

SolarWinds

Εξάλειψη των εμποδίων στις υπηρεσίες υποστήριξης των εργαζομένων με SolarWinds, το οποίο παρέχει μια σύγχρονη λύση ITSM για εσάς. Με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του, μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα σαν επαγγελματίας.

Ενημερώστε αυτόματα το απόθεμα τεχνολογίας και περιουσιακών στοιχείων σας. Θα λαμβάνετε επίσης ενημερώσεις αποθέματος για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον έλεγχο άδειας χρήσης της Microsoft και να διευκολύνετε την εργασία σας. Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώνετε συνεχώς τις λειτουργίες εστιάζοντας σε βασικές μετρήσεις που προσφέρει αυτό το εργαλείο.

  Πώς να διατηρήσετε τα στατιστικά της CPU του Task Manager στο δίσκο του συστήματός σας

Αποκτήστε μια προβολή πλήρους οθόνης της τεχνολογικής σας υποδομής με το λογισμικό διαχείρισης της βάσης δεδομένων διαμόρφωσης. Με ένα καθαρό ταμπλό, μπορείτε να δείτε όλα τα στατιστικά στοιχεία του γραφείου σέρβις σας. Επίσης, η πύλη εξυπηρέτησης εργαζομένων είναι μια ενιαία υπηρεσία όπου ο υπάλληλος σας μπορεί να υποβάλει, να αναζητήσει ή να συνδεθεί με έναν πράκτορα.

Η SolarWinds εισάγει λύσεις γραφείου εξυπηρέτησης επιχειρήσεων για το εταιρικό περιβάλλον. Με τη διαχείριση αποθέματος υλικού, μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, τη χρήση και τη διαμόρφωση. Υποστηρίζει περισσότερες από 40 γλώσσες και μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με την τοποθεσία και να δείτε τις νέες τάσεις παγκοσμίως.

Επιλέξτε το σωστό σχέδιο για την ομάδα σας, ξεκινώντας από $19/μήνα/τεχνικός. Επωφεληθείτε από μια πλήρως λειτουργική δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Micro Focus

Οδηγήστε την επιχείρησή σας ψηφιακά με ένα εργαλείο ITSM από Micro Focus που μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση ServiceNow. Δεδομένου ότι η επιχειρηματική επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητα της ομάδας σας να μεταμορφώνει και να τρέχει IT ταυτόχρονα, το Micro Focus ενδυναμώνει την ομάδα σας με μια αβίαστη αλλά ισχυρή λύση ITSM για να επικεντρωθεί στην επιτυχία.

Εξαλείψτε την πολυπλοκότητα με τις τεχνολογίες αιχμής και αποφύγετε τις ευπάθειες και τις υπερβάσεις κόστους. Περιλαμβάνει το Digital Factory, ένα μοντέλο παράδοσης για διαφορετικές ψηφιακές προσφορές που δίνει μια νέα προσέγγιση για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι ομάδες πληροφορικής είναι πλέον εξοπλισμένες με επαναλαμβανόμενες διαδικασίες και επαναχρησιμοποιήσιμα εργαλεία για τη δημιουργία εμπειριών, λύσεων και νέων υπηρεσιών. Όταν δημιουργείτε ένα ψηφιακό εργοστάσιο, η τεχνογνωσία στον τομέα αυξάνεται, τα διπλά σύνολα εργαλείων εξαφανίζονται και η συνεπής διακυβέρνηση κυριαρχεί.

Για να απλοποιήσετε και να ενοποιήσετε τις λειτουργίες πληροφορικής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα OPTIC. Θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το IT σε ένα σύγχρονο κέντρο νοημοσύνης, να επωφεληθείτε από έξυπνα εργαλεία και να επεκτείνετε τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία του cloud.

Ικανοποιήστε την πείνα για ψηφιακή λειτουργία πληροφορικής με μια εξατομικευμένη, διαισθητική πύλη υπηρεσιών χωρίς αναμονή, επωφελούμενοι μιας δωρεάν δοκιμής.

SysAid ITSM

Δώστε περισσότερο έλεγχο και δύναμη στην ομάδα σας και στο τμήμα πληροφορικής με SysAid ITSM. Σας επιτρέπει να πείτε αντίο στα μεγάλα προβλήματα με την προηγμένη αυτοματοποίηση γραφείου σέρβις. Προσφέρει εντυπωσιακές λύσεις και δυνατότητες για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, την κάλυψη παράλογων απαιτήσεων και τη διαχείριση του γραφείου σας χωρίς κρίσεις πανικού.

Το SysAid ITSM σας δίνει το κατάλληλο εργαλείο για τη σωστή λειτουργία για να παραμείνετε στην κορυφή. Παρέχει επίσης αυτοματισμό για εστίαση στα σωστά βήματα. Ενισχύστε την παραγωγικότητά σας με περισσότερο αυτοματισμό και λιγότερη επανάληψη.

Με την εύκολη και γρήγορη εφαρμογή του, μπορείτε να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε γρήγορα και να καλύψετε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας διαμορφώνοντας το SysAid. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την εμπειρία εργαζομένων και αντιπροσώπων παρέχοντας εργαλεία επόμενου επιπέδου και υποστήριξη υψηλού επιπέδου για την ταχύτερη επίλυση προβλημάτων. Το ITSM περιλαμβάνει ένα πακέτο ITIL, αυτοματισμό ροής εργασιών, ενσωματώσεις τρίτων, προηγμένη προσαρμογή, διαχείριση επιπέδου υπηρεσιών κ.λπ.

Κάντε την παράδοση των υπηρεσιών σας πιο ομαλή, αφιερώστε χρόνο με σύνεση και επιλύστε κάθε πρόβλημα πιο γρήγορα με το SysAid ITSM. Δείτε το SysAid σε δράση κάνοντας μια δωρεάν δοκιμή μέσω του email της εργασίας σας.

Ivanti Neurons

Εκσυγχρονίστε την τεχνική παροχής υπηρεσιών σας για IT με Ivanti Neurons, το οποίο προσφέρει πλήρη ευελιξία για ανάπτυξη σε συνδυασμό εσωτερικής εγκατάστασης, υβριδικού ή cloud. Με καλύτερες εμπειρίες, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα και θα παρέχετε υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης σε όλη την επιχείρησή σας.

Εξαλείψτε τις μη αυτόματες διαδικασίες και αυτοματοποιήστε τις ροές εργασίας για να κάνετε την επιχείρησή σας πιο αποτελεσματική, ασφαλή και συμβατή. Το Ivanti Neurons μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί και να προσαρμοστεί στο οργανωτικό περιβάλλον για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες. Είτε χρειάζεστε μια λύση IT helpdesk/ εισιτηρίων είτε εκτελείτε μια προηγμένη διαδικασία διαχείρισης υπηρεσιών ITIL, η Ivanti Neurons έχει μια προσφορά για εσάς.

Απολαύστε καλύτερη υποστήριξη με τα ρομπότ αυτοματισμού της Ivanti που βασίζονται σε σύννεφο και επιλύστε ζητήματα εργαζομένων που έχουν αγνοηθεί ή δεν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν. Επιπλέον, δώστε περισσότερη δύναμη στις ομάδες του γραφείου σέρβις σας, ώστε να μπορούν να επιλύουν πολλά περιστατικά με μία μόνο κλήση. Αποκτήστε πλήρη ορατότητα για να βελτιώσετε την απόδοση, την εμπειρία χρήστη, την ποιότητα των υπηρεσιών και να παραμείνετε συνδεδεμένοι από οπουδήποτε.

Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας σήμερα και εκσυγχρονίστε το σύστημα ITSM για να προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για μια δωρεάν επίδειξη των λύσεων ITSM της Ivanti Neurons.

συμπέρασμα

Τα εργαλεία ITSM είναι ωφέλιμα για τους οργανισμούς να διαχειρίζονται την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, ενώ προσφέρουν καλύτερη παραγωγικότητα στους εργαζόμενους, εμπειρία πελατών και μείωση κόστους. Επομένως, εάν αναζητάτε μια εναλλακτική λύση ServiceNow, επιλέξτε οποιαδήποτε από τις πλατφόρμες ITSM που αναφέρονται παραπάνω που ταιριάζει στις απαιτήσεις, τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις σας.