7 Robots Trending στα Social Media

Τα ρομπότ κάνουν πάταγο σε διάφορους τομείς. Πρόσφατα, ορισμένα ρομπότ έχουν γίνει δημοφιλές θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσει 7 απίστευτα εκπληκτικά ρομπότ που τραβούν μεγάλη κοινωνική προσοχή.

Λόγω της ψηφιοποίησης και του βιομηχανικού αυτοματισμού, τα ρομπότ γίνονται αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Η βιομηχανία ρομπότ πρόκειται να γίνει πολύ μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να αξίζει περισσότερο από 260 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης θα οφείλεται στο ότι τα ρομπότ κάνουν χρήσιμες δουλειές όπως η ασφάλεια, η βοήθεια, ο καθαρισμός, η παράδοση πραγμάτων και η μεταφορά.

Τα αναφερόμενα ρομπότ όχι μόνο είναι εξαιρετικά προηγμένα, αλλά και κερδίζουν δημοτικότητα λόγω των αξιοσημείωτων πραγμάτων που μπορούν να κάνουν.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα φοβερά ρομπότ και πώς αλλάζουν διαφορετικές βιομηχανίες.

Ρομπότ αντιγραφής Erodium

Ένα βίντεο με ένα μικρό ρομπότ έγινε πρόσφατα viral. Αυτό αυτοθαμμένος σπόρος φορέας robότ θα μπορούσε να βοηθήσει στη γεωργία, το περιβάλλον και τη δασοκομία. Ίσως το “ρομπότ” να μην είναι το σωστό όνομα για αυτό. Αντ ‘αυτού, ας το ονομάσουμε αντίγραφο του φυτού erodium. Αυτό το φυτό παράγει σπόρους με υδρόμορφη δομή που μοιάζει με ουρά που επιτρέπει στον σπόρο να τρυπώσει στο έδαφος. Στη συνέχεια τυλίξτε και ξετυλίξτε, προσπαθώντας να θάψετε τον σπόρο βαθύτερα στο χώμα.

Αυτό το μικρό ρομπότ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ευκαιρία μας να σώσουμε τη φύση. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά μπορεί να φυτέψει δέντρα σε όλο τον κόσμο, σώζοντας φυτά που απειλούνται με εξαφάνιση και ανανεώνοντας το περιβάλλον μας.

Πηγή εικόνας: Εργαστήριο Morphing Matter

Απλώς το τοποθετείτε στο έδαφος και σιγά σιγά αρχίζει να θάβεται. Όταν στερεώνετε έναν σπόρο σε αυτό, το ρομπότ θάβει τον σπόρο βαθιά στο έδαφος. Συμπεριφέρεται πολύ σαν υδρόμορφο, μια φυσική δομή που αλλάζει σχήμα ως απάντηση σε περιβαλλοντικές συνθήκες όπως η υγρασία.

Τα λαμπρά μυαλά στο Εργαστήριο Morphing Matter, μια ομάδα ερευνητών πίσω από αυτήν την καινοτομία, κατέληξε σε ένα απλό αλλά έξυπνο σχέδιο. Διαθέτει τρία σημεία αγκύρωσης που εμποδίζουν τη δομή να αναποδογυρίσει ή να πέσει. Εξασφαλίζει πάντα ότι κοιτάζει προς τα κάτω σε μια συγκεκριμένη γωνία για να σκάψει στο έδαφος και να φυτέψει τον σπόρο.

Τώρα, εδώ είναι το σημαντικό πράγμα, ο αριθμός των πηνίων. Περισσότερα πηνία κάνουν τη δομή πιο μαλακή, αλλά πολύ λίγα δεν θα παρέχουν αρκετή δύναμη που απαιτείται για να την κάνουν να κινηθεί ή να λειτουργήσει. Θάβοντας τον σπόρο σε επαρκές βάθος, η δομή τον προστατεύει από φυσικές απειλές όπως πυρκαγιές, βροχή ή άγρια ​​ζωή.

Όταν το ρομπότ συναντά υγρασία, το ξύλο διαστέλλεται. Αλλά εδώ είναι το εκπληκτικό μέρος – οι κυψέλες του εσωτερικού στρώματος διαστέλλονται γρηγορότερα από το εξωτερικό στρώμα, προκαλώντας το να τυλίγεται. Όταν στεγνώσει, αλλάζει ξανά ταχύτητα, με τα κύτταρα του εσωτερικού στρώματος να σπρώχνουν τον σπόρο ακόμα πιο βαθιά στο χώμα.

Το μοναδικό με αυτό το ρομπότ είναι ότι δεν απαιτεί συνθετικά υλικά ή πλαστικά, τα οποία ήδη καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Το ξύλο είναι βιοδιασπώμενο, επομένως δεν θα προσθέσει στα περιβαλλοντικά μας προβλήματα.

Ένα από τα πιο κρίσιμα τεστ που πραγματοποίησαν ήταν η ρίψη πολλαπλών σπόρων από κηφήνες αέρα. Παραδόξως, αυτές οι σταγόνες σπόρων με τη βοήθεια ρομπότ είχαν ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό.

Ακόμη πιο βολικά, μπορείτε να εμφυτεύσετε σε αυτά τα ρομπότ συμβιωτικά είδη όπως μύκητες και νηματώδεις, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση του ποσοστού επιβίωσης ενός φυτού σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Πηγή εικόνας: Εργαστήριο Morphing Matter

Ενώ το εργοστάσιο ερωδίου ήταν έμπνευση για την ομάδα, είχε το μειονέκτημά του, με χαμηλό ποσοστό επιτυχίας, ειδικά σε δύσκολα τοπία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι έξυπνοι μηχανικοί αποφάσισαν να βελτιώσουν τη σχεδίαση, κάνοντάς τον να λειτουργεί αποτελεσματικά όλη την ώρα. Αυτό που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι το ρομπότ μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους σπόρους και να φυτέψει διαφορετικούς τύπους ξύλου, ανοίγοντας τη δυνατότητα αναδάσωσης όλων των εδαφών στον πλανήτη μας.

Δεν είναι καταπληκτικό; Με καινοτομίες όπως αυτή, ίσως είναι θέμα ετών να δούμε τον κόσμο να ανακτά σταδιακά την αρχική του μορφή, την πράσινη όψη.

  Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του Nintendo Switch

Το ρομπότ Optimus της Tesla

Πρόσφατα ο επίσημος Tesla Optimus Η handle μοιράστηκε την πρόοδο του ρομπότ τους και μέσα σε λίγες ώρες, έγινε viral παγκοσμίως και μάλιστα έγινε trending θέμα μεταξύ των geeks. Το Optimus είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που δημιουργήθηκε από την Tesla.

Τώρα χρησιμοποιεί την ίδια έξυπνη τεχνολογία με τα αυτοκίνητα Tesla για να βλέπει και να κινείται. Στο βίντεο, το ρομπότ ξεκινά ετοιμάζοντας τον εαυτό του και στη συνέχεια δείχνει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μάτια και τους αισθητήρες του για να βρει τα μέρη του σώματός του χωρίς καμία βοήθεια.

Το Tesla Optimus χειρίζεται κάθε μπλοκ επιδέξια και ολοκληρώνει την εργασία όσο πιο γρήγορα μπορεί ένας άνθρωπος. Επιπλέον, μπορεί να προσαρμοστεί σε δυναμικές αλλαγές στο περιβάλλον του, προσαρμόζοντας αβίαστα όταν ένας άνθρωπος μπαίνει μέσα, αναδιατάσσοντας τα μπλοκ. Το TeslaBot μπορεί ακόμη και να διορθώσει τα λάθη του, όπως να μετακινήσει ένα μπλοκ που πέφτει στο πλάι.

Το βίντεο υπογραμμίζει περαιτέρω την εντυπωσιακή ισορροπία και ευελιξία του Tesla Bot, καθώς εκτελεί κομψά στάσεις γιόγκα που απαιτούν στάσεις με το ένα πόδι και επεκτάσεις των άκρων. Παρόλο που αυτές οι στάσεις μπορεί να μην είναι άμεσα χρήσιμες για αυτούς, δείχνουν πόσο καλά το TeslaBot μπορεί να ελέγξει το σώμα του και να διατηρήσει τη σταθερότητα.

Μια άλλη εταιρεία στο Τέξας που ονομάζεται Apptronik εργάζεται επίσης σε ένα ρομπότ σαν αυτό. Το ρομπότ τους προορίζεται να βοηθά ανθρώπους με βαρετές και επαναλαμβανόμενες δουλειές και είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί καλά δίπλα σε ανθρώπους. Ο αρχικός τους στόχος είναι οι εργασίες αποθήκης. Μπορεί να γίνει ανταγωνισμός για το ρομπότ της Tesla, το οποίο εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Πρωτότυπο Rollerblading Robot της Disney

Η Disney, διάσημη για τις εκπληκτικές της ταινίες, φτιάχνει τώρα και ρομπότ. Γίνονται καλύτεροι σε αυτό. Πρόσφατα παρουσίασαν ένα γοητευτικό πρωτότυπο του α ρομπότ με οδοστρωτήρεςκαι τράβηξε την προσοχή όλων.

Πηγή εικόνας: Disney Parks

Ο στόχος του έργου τους είναι να δημιουργήσουν ρομπότ που μπορούν να ταιριάζουν με τη δυναμική φύση των χαρακτήρων και των ταινιών της Disney. Η ρομποτική, σε αυτό το πλαίσιο, αφορά την ακρίβεια, την επαναληψιμότητα και την επίτευξη ενός επιπέδου ανθρώπινης τελειότητας. Αυτά τα ρομπότ στοχεύουν όχι μόνο να εκτελούν σωματικές εργασίες αλλά και να μεταφέρουν συναισθήματα και προσωπικότητα, δημιουργώντας μια συναισθηματική σύνδεση με το κοινό.

Για να επιτύχει αυτή τη συναισθηματική σύνδεση, η Disney χρησιμοποιεί υλικά υψηλής απόδοσης, μηχανικά εφέ κλιμάκωσης και δεδομένα καταγραφής κίνησης. Θέλουν αυτά τα ρομπότ να έχουν εσωτερικά συναισθήματα στις παραστάσεις τους. Αυτή η φάση ανάπτυξης είναι σαν «χρόνος παιχνιδιού» για τη Disney, όπου εξερευνούν τα ελαττώματα και τις ανασφάλειες των χαρακτήρων για να κάνουν το κοινό να νοιάζεται πραγματικά για αυτούς και να συνδεθεί μαζί τους.

Η Disney δοκιμάζει νέα πράγματα. Θέλουν να φτιάξουν ρομπότ που να ενεργούν πολύ σαν άνθρωποι, να κάνουν δροσερά πράγματα και να μας κάνουν να νιώθουμε συναισθήματα όπως ενθουσιασμό ή ευτυχία. Η Disney πηγαίνει σε μια συναρπαστική κατεύθυνση με αυτά τα ρομπότ στις ιστορίες και την ψυχαγωγία τους.

Mini Robot από την DeepMind

Η θυγατρική της Google, DeepMind, χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να διδάξει στα ρομπότ πώς να παίζουν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου ένας προς έναν. Αυτά τα μίνι ρομπότ δεν είναι οι τυπικοί σας παίκτες. έχουν περισσότερες από 20 αρθρώσεις το καθένα, καθιστώντας τις κινήσεις τους περίπλοκες.

Καθώς έδειχναν την πρόοδο του ρομπότ τους και πώς μαθαίνει μέσω της επανάληψης, μοιράστηκαν ένα βίντεο όπου ένας εκπαιδευτής συνέχιζε να σπρώχνει το ρομπότ και αυτό συνέχιζε να στέκεται όρθιο. Το βίντεο έγινε viral και οι άνθρωποι στα social media άρχισαν να αποκαλούν τον εκπαιδευτή πέτρινο και νταή. Ίσως οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για τις μηχανές τώρα.

Ετσι, DeepMindΗ αποστολή της είναι να διερευνήσει εάν η Βαθιά Ενισχυτική Μάθηση μπορεί αποτελεσματικά και οικονομικά να αναπτύξει προηγμένες και ασφαλείς κινητικές δεξιότητες σε αυτά τα ρομπότ και εάν μπορούν να συνδυάσουν αυτές τις δεξιότητες για να δημιουργήσουν σύνθετες στρατηγικές για δυναμικά περιβάλλοντα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινά με τη βελτίωση των ατομικών δεξιοτήτων σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον. Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν την ανάκτηση από πτώσεις, το περπάτημα, το στρίψιμο, το λάκτισμα και άλλα. Τα ρομπότ εκπαιδεύονται επίσης στην ομαλή μετάβαση μεταξύ διαφορετικών ενεργειών.

Μόλις κατακτηθούν αυτές οι δεξιότητες στην προσομοίωση, τα ρομπότ αφήνονται στο πραγματικό έδαφος, όπου επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε διασκεδαστικούς, μερικές φορές κωμικούς, έναν προς έναν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

  Τα 15 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου που τέθηκαν σε δοκιμή το 2020

Αυτά τα εκπαιδευμένα ρομπότ όχι μόνο δείχνουν εντυπωσιακές σωματικές κινήσεις αλλά και σύνθετες συμπεριφορές. Κατέχουν μια βασική στρατηγική κατανόηση και μπορούν ακόμη και να προβλέψουν τις κινήσεις της μπάλας, επιτρέποντάς τους να μπλοκάρουν τα σουτ του αντιπάλου τους. Αυτή η εκπαίδευση συμπεριφοράς εμφανίζεται επίσης σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον πριν εφαρμοστεί στα πραγματικά ρομπότ.

Τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα. Χάρη στην εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης και ορισμένες μικρές προσαρμογές υλικού, τα ρομπότ κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Μπορούν να σηκωθούν 63% πιο γρήγορα, να τρέξουν 156% πιο γρήγορα και να κλωτσήσουν την μπάλα 24% πιο γρήγορα. Δείχνει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στη βελτίωση της απόδοσης του ρομπότ.

Η DeepMind ενθαρρύνεται ιδιαίτερα από αυτά τα αρχικά αποτελέσματα, καθώς βλέπει πολλά υποσχόμενες δυνατότητες στη χρήση της Βαθιάς Ενίσχυσης Μάθησης για εκπαίδευση ρομπότ. Τα σχέδια της ομάδας περιλαμβάνουν τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο τα ρομπότ μπορούν να μάθουν από τις εικόνες της κάμερας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πιο αποτελεσματική πρόβλεψη διαφόρων πτυχών του παιχνιδιού.

Ανθρωποειδή ρομπότ

Ένα μάλλον ασυνήθιστο γεγονός παρατηρήθηκε στο SoFi Stadium στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα NFL με τους Miami Dolphins και τους Los Angeles Chargers. Στην έντονη ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, οι οπαδοί με τα μάτια του αετού άρχισαν να παρατηρούν κάτι περίεργο: λίγους Ανθρωποειδή ρομπότ είχαν πάρει τις θέσεις τους ανάμεσα στο πλήθος, ένα θέαμα που άφησε πολλούς θεατές σε σύγχυση.

Πηγή εικόνας: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αυτό που πραγματικά έπληξε τους πάντες ήταν το πόσο απρόσκοπτα συνδυάζονταν αυτά τα ρομπότ με τους ανθρώπινους θεατές. Έμοιαζαν τόσο πολύ με ανθρώπους που ταιριάζουν απόλυτα με άλλους θαυμαστές βιντεοπαιχνιδιών. Βίντεο με τα ρομπότ να απολαμβάνουν το παιχνίδι και μάλιστα να ασχολούνται με τους θαυμαστές άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αυξάνοντας την περιέργεια για την κατάσταση.

Ωστόσο, παρά την αξιοσημείωτη ρεαλιστική εμφάνιση και τις πράξεις τους, μια περίεργη λεπτομέρεια δεν πέρασε απαρατήρητη. Κανένα από αυτά τα ρομπότ δεν φορούσε ποτέ χαμόγελο σε όλο το παιχνίδι. Αντίθετα, εμφανίστηκαν μπερδεμένοι.

Αναφορές αργότερα αποκάλυψαν ότι αυτά τα ρομπότ ήταν παρόντα για να προωθήσουν μια επερχόμενη ταινία με τίτλο «The Creator», γεγονός που εξέπληξε και προκάλεσε ακόμη περισσότερο τους θεατές. Αυτό το συμβάν σηματοδότησε μια μοναδική στιγμή στην ιστορία του NFL.

Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που χαρακτηρίζονται ως τεχνητοί παράγοντες που λειτουργούν στον πραγματικό κόσμο είναι σχεδιασμένα να χειρίζονται αντικείμενα, να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους, να κινούνται αυτόνομα και να εκτελούν διάφορες εργασίες.

Μεταξύ των ελάχιστων ανθρωποειδών ρομπότ που λειτουργούν παγκοσμίως, Σοφία είναι η πιο διάσημη λόγω των αξιοσημείωτων ανθρώπινων ιδιοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης της ευγένειας και της ικανότητας να αλληλεπιδρά αβίαστα με τους ανθρώπους. Ο σκοπός της κυμαίνεται από την εργασία σε οίκους ευγηρίας έως τη διαχείριση πλήθους.

Junco Chihiraένα ρομπότ Android που δημιουργήθηκε από την Toshiba, λειτουργεί σε κέντρο τουριστικών πληροφοριών του Τόκιο και είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες αναγνώρισης ομιλίας από το 2017, δίνοντάς της τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά άμεσα με τους τουρίστες και να βοηθάει.

Η Ναντίν, του οποίου το πρόσωπο και τα χέρια φιλοτεχνήθηκαν από την ιαπωνική εταιρεία Kokoro, διαθέτει προσωπικότητα και συναισθήματα παρόμοια με τον άνθρωπο. Μπορεί να διατηρεί οπτική επαφή και να ανακαλεί προηγούμενες συνομιλίες, χρησιμοποιώντας μια τρισδιάστατη κάμερα, μικρόφωνο και κάμερα web για τη συλλογή οπτικών και ακουστικών πληροφοριών.

Geminoid DK, ένα ρεαλιστικό δημιούργημα που μοιάζει με άνθρωπο, προέκυψε από τη συνεργασία μιας ιδιωτικής ιαπωνικής εταιρείας και του Πανεπιστημίου της Οσάκα υπό την καθοδήγηση του Hiroshi Ishiguro, διευθυντή του Εργαστηρίου Ευφυούς Ρομποτικής του πανεπιστημίου. Σχεδιασμένο σύμφωνα με τον Henry Scharfe, αυτό το ρομπότ σχεδιάστηκε για να μιμείται στενά την ανθρώπινη εμφάνιση.

Εν τέλει,Τζια Τζια, το εναρκτήριο ανθρωποειδές ρομπότ της Κίνας, φημίζεται για τα εντυπωσιακά ρεαλιστικά χαρακτηριστικά του. Αν και παλεύει με ρευστή και ακριβή συζήτηση, η εξαιρετική ομορφιά και η ζωντανή εμφάνισή της έχουν κερδίσει την αναγνώρισή της. Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, η Jia Jia είναι μια απόδειξη για τη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας της ρομποτικής.

Αυτά είναι μερικά ανθρωποειδή ρομπότ που έγιναν viral και trending μετά την εμφάνισή τους.

Γκαρντ Ascento

Γκαρντ Ascento Η μοναδική και φιλική εμφάνιση του ρομπότ το έκανε αίσθηση στα social media. Γνωρίζουμε ότι τα ρομπότ αναλαμβάνουν ρόλους που κάποτε εκτελούνταν από ανθρώπους και ένας από αυτούς τους τομείς είναι στον τομέα της ασφάλειας.

  Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στην κύρια οθόνη σας

Πηγή εικόνας: Γκαρντ Ascento

Το Ascento Guard, που κατασκευάστηκε για να περιπολεί εκτεταμένες ιδιωτικές υπαίθριες ιδιοκτησίες, έχει ήδη βρει τη δουλειά του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της μεταποίησης, των κέντρων δεδομένων, των κέντρων παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων και των αποθηκών.

Το ρομπότ διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά για ενδελεχή παρακολούθηση της ασφάλειας. Μπορεί να εντοπίσει πιθανές απειλές και εισβολείς, ειδοποιώντας αμέσως το προσωπικό ανθρώπινης ασφάλειας μέσω της εφαρμογής του.

Η εγκατάσταση του Ascento Guard είναι εύκολη. Χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να γίνει σχεδόν αυτόνομο δημιουργώντας προγράμματα περιπολίας που μπορείτε να προγραμματίσετε. Περιπολεί τα όρια με ταχύτητα περπατήματος περίπου 2,8 mph (4,5 km/h), χρησιμοποιώντας θερμικές και υπέρυθρες κάμερες για την παρακολούθηση πυρκαγιών ή παραβιάσεων ασφαλείας.

Με ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνα, το ρομπότ επιτρέπει την ασφαλή αμφίδρομη επικοινωνία ενώ οι βιντεοκάμερες του επιβλέπουν τους χώρους στάθμευσης. Σχεδιασμένο για να αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, το Ascento Guard προσφέρει ευελιξία και αξιοπιστία.

Ο κλάδος της ασφάλειας παγκοσμίως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα όπως το υψηλό ποσοστό εναλλαγής προσωπικού, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και 43% κάθε χρόνο, όπως αναφέρεται από Κρις Σμιθ. Αυτή η ανάρτηση κοινοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό LinkedIn του Ascento.

Αυτό οφείλεται στην έλλειψη εργαζομένων και στις προκλήσεις των μεγάλων βάρδιων, των περίεργων ωρών και της κακοκαιρίας. Άρα, υπάρχει ανάγκη για δημιουργικές λύσεις.

Το Ascent Guard καλύπτει αυτό το κενό, συνδυάζοντας τα οφέλη του ανθρώπινου προσωπικού και τις σταθερές εγκατεστημένες κάμερες, προσφέροντας οικονομική απόδοση και πληρότητα. Από την παρουσίαση του ρομπότ τον Σεπτέμβριο του 2023, η Ascento έχει λάβει πολλά αιτήματα σε διάφορες βιομηχανίες, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες του αυτοματισμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας.

Το Ascento έχει μεγαλύτερα σχέδια πέρα ​​από το Ascento Guard, συμπεριλαμβανομένης της εξερεύνησης ευκαιριών σε εσωτερικούς χώρους, εναέρια και ενσωμάτωση εφαρμογών. Η εταιρεία κατανοεί ότι η πραγματική δυνατότητα έγκειται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των δεδομένων που συλλαμβάνει. Αυτό ανοίγει την πόρτα για δημιουργικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και τη βελτίωση της ασφάλειας σε διάφορους κλάδους.

ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ είναι ένα πρωτοποριακό τετράποδο (με τέσσερα πόδια) ρομπότ σχεδιασμένο να διαπρέπει σε μερικά από τα πιο απαιτητικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα. Αυτό το ρομπότ έχει γίνει μια αίσθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λόγω των εντυπωσιακών δεξιοτήτων του στο parkour, με πολλά βίντεο που δείχνουν τις ικανότητές του να κερδίζουν δημοτικότητα.

Πηγή εικόνας: ANYbotics

Λόγω των μοναδικών κινητών μερών του που μπορούν να ελέγξουν τη ροπή με μεγάλη ακρίβεια, αυτό το ρομπότ μπορεί να τρέξει γρήγορα και να σκαρφαλώσει σε απότομα σημεία με ευκολία.

Η προηγμένη σουίτα αισθητήρων του, που περιλαμβάνει αισθητήρες λέιζερ και κάμερες, εξοπλίζει το ANYmal με την αξιοσημείωτη ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να χαρτογραφεί συνεχώς το περιβάλλον του, εξασφαλίζοντας ακριβή εντοπισμό. Αυτός ο πλούτος αισθητηριακών δεδομένων επιτρέπει στο ρομπότ να χαράξει αυτόνομα τη διαδρομή πλοήγησής του. Επίσης, πάρτε υπολογισμένες αποφάσεις ενώ ταξιδεύετε στο περιβάλλον του.

Ειδικά σχεδιασμένο για βιομηχανικές επιθεωρήσεις σε δύσκολες τοποθεσίες όπως τοποθεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το ANYmal συνοδεύεται από μια στιβαρή μπαταρία, που παρέχει περισσότερες από δύο ώρες αυτονομίας. Έρχεται επίσης εξοπλισμένο με μια σειρά αισθητηριακού εξοπλισμού, όπως οπτικές και θερμικές κάμερες, μικρόφωνα, αισθητήρες ανίχνευσης αερίων και ενεργό φωτισμό.

Αξιοσημείωτα, παρά τις εντυπωσιακές δυνατότητές του, το ANYmal διατηρεί έναν εξαιρετικά φορητό σχεδιασμό, με βάρος λιγότερο από 30 κιλά. Ένα άτομο μπορεί να το μεταφέρει και να το χειριστεί αποτελεσματικά.

Επιπλέον, αυτό που ξεχωρίζει το ANYmal είναι η εξαιρετική του ικανότητα να εκτελεί κινήσεις παρκούρ. Αυτό προσθέτει μια άλλη διάσταση στην ευελιξία του, επιτρέποντάς του να περιηγείται σε πολύπλοκο έδαφος και να ξεπερνά τα εμπόδια με ευελιξία και χάρη.

Είτε πηδάτε πάνω από εμπόδια, είτε τρέχετε με ακρίβεια είτε αναρριχώνεστε με ευκολία. Οι δεξιότητες στο parkour του ANYmal το καθιστούν τρομερό αντίπαλο σε σενάρια που απαιτούν κινητικότητα, προσαρμοστικότητα και ισχυρή αισθητηριακή αντίληψη.

Τελικές Λέξεις

Σε αυτό το άρθρο, εξερευνήσαμε μερικά αξιόλογα ρομπότ, από το Erodium Copy Robot μέχρι το Tesla’s Optimus Robot, το Mini Robot του DeepMind, ακόμη και τα ανθρωποειδή ρομπότ σε έναν αγώνα NFL. Εξετάσαμε επίσης το Ascento Guard Robot, το ANYmal Robot της ANYbotics και το χαριτωμένο ρομπότ της Disney.

Αυτά τα ρομπότ παρουσιάζουν τις απίστευτες εξελίξεις στην τεχνολογία της ρομποτικής. Έχουν ποικίλες εφαρμογές, από την ασφάλεια έως την ψυχαγωγία, και απεικονίζουν τη συνεχιζόμενη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα. Συνοπτικά, το μέλλον της ρομποτικής φαίνεται πολλά υποσχόμενο και αυτά τα ρομπότ είναι απλώς ένα τρέιλερ για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τη ρομποτική cloud.