7 PaaS για να δημιουργήσετε και να φιλοξενήσετε τις σύγχρονες εφαρμογές σας

Αυτό το άρθρο θα μιλήσει για τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες PaaS που είναι διαθέσιμες για να φιλοξενήσουν τη σύγχρονη εφαρμογή σας.

Το PaaS (πλατφόρμα ως υπηρεσία) είναι ένα μοντέλο υπηρεσιών cloud όπου οι πάροχοι υπηρεσιών παρέχουν στον πελάτη μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη και τη φιλοξενία της εφαρμογής. Οι προγραμματιστές ή οι DevOps χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την εκτέλεση της εφαρμογής. Οι προγραμματιστές μπορούν να επικεντρωθούν στη δημιουργία της εφαρμογής τους και να αφήσουν τις ανησυχίες για τη δημιουργία της πλατφόρμας στους παρόχους υπηρεσιών πλατφόρμας.

Το PaaS βοηθά στην ταχεία ανάπτυξη της εφαρμογής καθώς οι προγραμματιστές επικεντρώνονται μόνο στον κώδικα και αφήνουν πονοκεφάλους υποδομής στον πάροχο. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες PaaS εκεί έξω που μπορείτε να αξιοποιήσετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε γρήγορα την εφαρμογή σας.

Οι παρακάτω είναι οι διαχειριζόμενες πλατφόρμες και για να δημιουργήσετε κάτι στο εσωτερικό, μπορείτε να εξερευνήσετε αυτό το λογισμικό για να δημιουργήσετε το mini PaaS σας.

Google App Engine

Το Google Cloud προσφέρει μια πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα χωρίς διακομιστή που ονομάζεται Μηχανή εφαρμογών, το οποίο δημιουργεί εφαρμογές υψηλής κλιμάκωσης. Δεν χρειάζεται να φροντίζετε για διαχείριση διακομιστή ή υποδομής κατά τη χρήση του App Engine για την ανάπτυξη της εφαρμογής σας.

Παρέχει δύο επιλογές περιβάλλοντος – στάνταρ και ευέλικτο.

Το τυπικό περιβάλλον εκτελεί τις παρουσίες της εφαρμογής σας σε ένα sandbox και προτιμάται όταν βλέπετε μια απότομη αύξηση στην επισκεψιμότητα της εφαρμογής και χρειάζεστε γρήγορη κλιμάκωση. Το ευέλικτο περιβάλλον εκτελεί τις παρουσίες της εφαρμογής σας μέσα σε κοντέινερ Docker και προτιμάται όταν υπάρχει μεγάλη διακύμανση στην κίνηση της εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα δύο περιβάλλοντα μαζί παράλληλα.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να κλιμακώσετε την εφαρμογή σας, μπορείτε να το κάνετε με μερικά κλικ και να πατήσετε ένα κουμπί μέσα σε ένα λεπτό.

Χαρακτηριστικά του Google Cloud App Engine:

 • Μηδενικοί διακομιστές και διαχείριση ρυθμίσεων
 • Φιλικό προς το κόστος, πληρώστε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε.
 • Παρέχει κανόνες IAM και δυνατότητες τείχους προστασίας για την προστασία της εφαρμογής σας από απειλές ασφαλείας
 • Επιλογές για τη δημιουργία της εφαρμογής σας σε Java, Python, Node.js, Go, Ruby, C#, PHP ή ακόμα και χρήση του χρόνου εκτέλεσης της δικής σας γλώσσας.
 • Λειτουργία καταγραφής και παρακολούθησης για να παρακολουθείτε την υγεία της εφαρμογής σας.
 • Διατηρήστε διαφορετικές εκδόσεις εφαρμογών και δημιουργήστε διαφορετικά περιβάλλοντα (DEV, TEST, PROD) με ευκολία

Από πλευράς κόστους, αυτή η πλατφόρμα είναι πολύ αποτελεσματική. Λαμβάνετε δωρεάν πίστωση 300$ για τις πρώτες 90 ημέρες εάν είστε νέος πελάτης για να δοκιμάσετε.

  Τα κορυφαία 13 εργαλεία μάρκετινγκ περιεχομένου για ανάπτυξη και αφοσίωση

DO App Platform

Η DigitalOcean παρουσίασε πρόσφατα ένα Πλατφόρμα εφαρμογώντο οποίο κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των προγραμματιστών.

Θα πάρει αυτόματα τον κώδικά σας από το GitHub, θα τον δημιουργήσει και θα τον δημοσιεύσει στο cloud. Και κάθε φορά που ενημερώνετε τον κώδικά σας στο GitHub, θα αναπτύξει εκ νέου την εφαρμογή σας στο cloud. Ονομάζεται GitOps.

Πόσο ωραίο είναι αυτό;

Χαρακτηριστικά της πλατφόρμας εφαρμογών DigitalOcean:

 • Προμηθεύει και διαχειρίζεται ΛΣ, υποδομές, εξαρτήσεις, βάσεις δεδομένων κ.λπ.
 • Διαχειρίζεται πιστοποιητικά SSL και προστατεύει από επιθέσεις DDoS
 • Άμεση ανάπτυξη από τα αποθετήρια GitHub
 • Οι πολλαπλές επιλογές κλιμάκωσης είναι πολύ φιλικές προς το κόστος και δίνουν στην εφαρμογή σας μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.
 • Υποστηρίζει εφαρμογές που χρησιμοποιούν Python, React, Node.js, Laravel, Ruby, Ruby on Rails, GoLang, Gatsby, Hugo, Dockerfile, στατικές τοποθεσίες και πολλά άλλα.

Μπορείτε να διαχειριστείτε την πλατφόρμα της εφαρμογής μέσω του πίνακα ελέγχου DO ή του API. Μπορείτε να το ξεκινήσετε με μόλις 5 $ το μήνα. Η προσφορά DO ακούγεται τέλεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Πλατφόρμα.sh

Πλατφόρμα.sh είναι μια λύση PaaS από άκρο σε άκρο για τη δημιουργία, την εκτέλεση και την κλιμάκωση της εφαρμογής σας. Κατασκευάστηκε ειδικά για συνεχή ανάπτυξη και είναι γνωστό για μια πλατφόρμα cloud υψηλής απόδοσης ως υπηρεσία.

Ακολουθούν τα διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης από το Platform.sh και τα χαρακτηριστικά επισήμανσής τους:

Χαρακτηριστικά του Platform.sh:

 • Παρέχει μια αγορά που έχει πολλές γλώσσες και βάσεις δεδομένων
 • Φροντίζει για την ασφάλεια και τις ενημερώσεις. δεν απαιτείται χειροκίνητο έμπλαστρο.
 • Κλωνοποιεί τη στοίβα παραγωγής αμέσως για κάθε κλάδο Git για να παρέχει εμπειρία σε επίπεδο παραγωγής στους προγραμματιστές και τους μηχανικούς QA.
 • Αναπτύξτε συνεχώς δοχεία για πλήρως ελεγμένες δομές παραγωγής.
 • Υποστήριξη πλατφόρμας Multicloud για την ανάπτυξη εφαρμογών και ιστοσελίδων οπουδήποτε στον κόσμο

Τα κέντρα δεδομένων πλατφόρμας βρίσκονται στο Μόντρεαλ, τη Βόρεια Βιρτζίνια, την Ουάσιγκτον, το Δουβλίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Σίδνεϊ. Προσφέρουν λύσεις έτοιμες για επιχειρήσεις.

Jelastic

Jelastic παρέχει μια πλατφόρμα ως υπηρεσία για προγραμματιστές. Παρέχει ευκολία ανάπτυξης, κλίμακας και διαχείρισης της εφαρμογής σας μέσω του cloud. Μπορείτε να ορίσετε σκανδάλες στο Jelastic για να κλιμακώσετε την πλατφόρμα σας οριζόντια ή κάθετα, εάν υπάρχει απότομη αύξηση της κυκλοφορίας.

Παρέχει έναν πίνακα ελέγχου για εύκολη διαχείριση εφαρμογών με πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής και διαμόρφωσης. Διαθέτει επίσης μια λειτουργία ομαδικής συνεργασίας για να προσκαλεί μέλη της ομάδας να διαχειριστούν την εφαρμογή.

Έχει πληρωμή σύμφωνα με το μοντέλο τιμολόγησης χρήσης. Διαθέτει έναν υπολογιστή τιμολόγησης cloud, ο οποίος σας βοηθά να κατανοήσετε το κόστος που θα επιβαρυνθείτε για την εκτέλεση της εφαρμογής σας στο Jelastic.

Χαρακτηριστικά Jelastic:

 • Διεπαφή χρήστη και API για αυτοματοποιημένη παροχή της πλατφόρμας
 • Αυτόματη κατακόρυφη και οριζόντια κλιμάκωση
 • Ενσωματωμένο με εργαλεία CI/CD για αυτοματισμό
 • Αυτοματοποιεί την κατανομή της κυκλοφορίας για ανάπτυξη μηδενικού χρόνου διακοπής λειτουργίας
 • Επιλογή διακοπής, επανεκκίνησης, κλωνοποίησης εφαρμογών αδρανοποίησης
 • Ενσωματωμένα πρόσθετα IDE για Eclipse, IntelliJ IDEA, NetBeans
 • Προβολή καταγραφής και διαχείριση παραμέτρων χρησιμοποιώντας τον πίνακα εργαλείων
  Δημιουργήστε αναλογικούς, μονόχρωμους, τριαδικούς και τετραπλούς χρωματικούς συνδυασμούς

Συνεχίστε λοιπόν και δημιουργήστε εφαρμογές Java, PHP, Python, Node.js, Ruby, Go or Docker και Kubernetes.

Υπηρεσία εφαρμογής Azure

Υπηρεσία εφαρμογής Azure είναι της Microsoft. Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να φιλοξενείτε εφαρμογές ιστού, back-end για κινητά και RESTful API στη γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής σας χωρίς να διαχειρίζεστε την υποδομή. Προσφέρει αυτόματη κλιμάκωση και υψηλή διαθεσιμότητα, υποστηρίζει Windows και Linux.

Επιτρέπει τις αυτόματες αναπτύξεις από το GitHub, το Azure DevOps ή οποιοδήποτε αποθετήριο Git. Υπόσχεται να πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και απόδοσης της επιχείρησης και μπορεί να χειριστεί 40 δισεκατομμύρια αιτήματα την ημέρα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 55% με νέες δεσμευμένες παρουσίες υπηρεσίας εφαρμογών έναντι αν επιλέξετε να πληρώσετε καθώς πηγαίνετε, μοντέλο.

Παρέχει ένα ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης για ζωντανή αντιμετώπιση προβλημάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Azure Monitor και το Application Insights για να ελέγξετε την υγεία και την απόδοση της εφαρμογής σας. Διαθέτει επίσης ένα σύστημα ειδοποίησης σε πραγματικό χρόνο που σας ειδοποιεί για οποιοδήποτε απροσδόκητο πρόβλημα στην εφαρμογή σας άμεσα.

Χαρακτηριστικά της υπηρεσίας εφαρμογής Azure:

 • Υποστηρίζει πολλές γλώσσες όπως C#, PHP, Java, Python, Ruby κ.λπ.
 • Παρέχει ενσωματωμένη ενσωμάτωση CI/CD χρησιμοποιώντας υπηρεσίες Azure DevOps, GitHub, BitBucket, DockerHub κ.λπ.
 • Η Microsoft εγγυάται υψηλή διαθεσιμότητα με 99,95% διαθεσιμότητα της υπηρεσίας εφαρμογής.
 • Κλίμακα κάθετα ή οριζόντια με ευκολία
 • Περιλαμβάνει SOC και PCI για ασφάλεια και συμμόρφωση σε διαφορετικά περιβάλλοντα
 • Παρέχει λειτουργίες ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιώντας το Azure AD και άλλους παρόχους ταυτότητας όπως Google, Microsoft Live, Facebook κ.λπ.
 • Εύκολη ενσωμάτωση με το Visual Studio

Το Azure είναι ιδανικό για εταιρικές ανάγκες.

Πλατφόρμα Heroku

Πλατφόρμα Heroku είναι ένας από τους πρωτοπόρους παρόχους PaaS.

Σας επιτρέπει να εστιάσετε στην παροχή λύσεων και στην ανάπτυξη εφαρμογών, όχι σε λειτουργίες. Με την πλατφόρμα Heroku, μπορείτε να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε λειτουργίες στα χέρια σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη της εφαρμογής σας αμέσως. Όλα όσα απαιτούνται για την εφαρμογή διαχειρίζονται και παρέχονται ήδη από την πλατφόρμα Heroku. Στον κόσμο των DevOps, εσείς οι προγραμματιστές και οι Heroku ops.

Η πλατφόρμα Heroku είναι εκπληκτική καθώς είναι με επίκεντρο τους προγραμματιστές, τις εφαρμογές και την παραγωγή. Προσφέρει στους προγραμματιστές μια εκπληκτική εμπειρία εστιάζοντας μόνο στην ανάπτυξη και κρατώντας μακριά τις εγκόσμιες/μη αναπτυξιακές εργασίες. Βοηθά τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές τους γρηγορότερα σε πραγματικούς χρήστες. Και τέλος, αναπτύσσει την εφαρμογή σε περιβάλλον παραγωγής χωρίς καμία ταλαιπωρία.

  6 Σκέψεις κατά την επιλογή του Adobe Acrobat Alternative

Μπορείτε να το ξεκινήσετε μέσω του προσεγμένου πίνακα ελέγχου ή του CLI.

Η πλατφόρμα Heroku σας παρέχει τα παρακάτω εργαλεία για να δημιουργήσετε την εφαρμογή σας με ευκολία:

 • Heroku Developer Experience (DX): Υποστήριξη προσέγγισης ανάπτυξης λογισμικού όπου οι προγραμματιστές επικεντρώνονται στη δημιουργία και τη συνεχή παράδοση των εφαρμογών.
 • Heroku Operational Experience (OpEx): Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην εφαρμογή σας και σας ειδοποιεί για τις αρνητικές τάσεις της υγείας της εφαρμογής. Διαθέτει δυνατότητες ειδοποίησης κατωφλίου, αυτόματης κλιμάκωσης και μετρήσεων εφαρμογών.
 • Heroku Runtime: Εκτελεί την εφαρμογή σας σε ένα πλήρως διαχειριζόμενο και αξιόπιστο περιβάλλον που ονομάζεται Dyno. Αυτά είναι έξυπνα κοντέινερ μέσα στα οποία εκτελείται η εφαρμογή σας.

Η τιμολόγηση στο Heroku εξαρτάται από τον τύπο της αίτησής σας. Το Heroku εκτελεί την εφαρμογή σας μέσα σε απομονωμένα κοντέινερ Linux που ονομάζονται Dyno.

AWS Elastic Beanstalk

AWS Elastic Beanstalk σας επιτρέπει να αναπτύξετε την εφαρμογή σας, την οποία μπορεί να έχετε αναπτύξει με γλώσσες προγραμματισμού όπως Java, .NET, PHP, Node.js και πολλές άλλες σε γνωστούς διακομιστές όπως Apache, Nginx, Tomcat. Στο elastic beanstalk, οι προγραμματιστές πρέπει να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους.

Λειτουργίες όπως η εξισορρόπηση φορτίου, η αυτόματη κλιμάκωση, η παρακολούθηση της υγείας των εφαρμογών αντιμετωπίζονται όλα αυτόματα από το AWS.

Το Elastic Beanstalk απλοποιεί ολόκληρη την ανάπτυξη εφαρμογών. Πρέπει να εστιάσετε μόνο στη σύνταξη κώδικα. Τα υπόλοιπα πράγματα, όπως η παρακολούθηση διακομιστών, η αποθήκευση, το δίκτυο και η διαχείριση εικονικοποίησης, το λειτουργικό σύστημα, οι βάσεις δεδομένων διαχειρίζονται από το AWS, το οποίο απλοποιεί την όλη διαδικασία για έναν προγραμματιστή.

Χαρακτηριστικά του AWS Elastic Beanstalk:

 • Πολλαπλές επιλογές ανάπτυξης εφαρμογών – κονσόλα διαχείρισης AWS, Eclipse, Visual studio, Beanstalk CLI
 • Υποστηρίζονται πολλές γλώσσες και πλατφόρμα – Java, .NET, Python, Ruby, PHP, Node.js, Go, Docker.
 • Χρησιμοποιεί αυτόματη κλιμάκωση και ελαστική εξισορρόπηση φορτίου για να κλιμακώσει την εφαρμογή με βάση την ανάγκη
 • Επιλογή προσαρμογής και επιλογής των πόρων AWS που θέλετε για την εκτέλεση της εφαρμογής σας
 • Παρακολουθεί την υγεία της εφαρμογής συλλέγοντας 40+ βασικές μετρήσεις και χαρακτηριστικά

Δεν πληρώνετε τίποτα για το AWS Elastic Beanstalk. πληρώνετε μόνο για τους πόρους AWS που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την εκτέλεση της εφαρμογής σας.

συμπέρασμα

Εάν είστε προγραμματιστής ή ομάδα προγραμματιστών που θέλει να επικεντρωθεί μόνο στη δημιουργία της εφαρμογής σας, πρέπει να αξιοποιήσετε τη δύναμη του PaaS. Δημιουργήστε την εφαρμογή σας πιο γρήγορα με οποιαδήποτε από τις παραπάνω πλατφόρμες για να αναπτύξετε, να εκτελέσετε και να κλιμακώσετε τις εφαρμογές σας με ευκολία. Αλλά αν δεν είστε έτοιμοι για PaaS και σας αρέσει να φιλοξενείτε σε ένα παραδοσιακό VM, τότε εξερευνήστε αυτές τις πλατφόρμες φιλοξενίας cloud.

Πηγαίνετε στην παραγωγή σε μέρες και όχι μήνες!