7 φωτογράφοι τοπίου που πρέπει να ακολουθήσετε στο Instagram και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας

Μπορεί να φαίνεται ότι η καταγραφή τοπίων είναι τόσο εύκολη όσο το να στρέφετε τη φωτογραφική μηχανή σας σε ένα βουνό ή ένα χωράφι που φαίνεται ωραίο και να πατάτε το κουμπί κλείστρου. Ωστόσο, όπως θα σας πει κάθε έμπειρος φωτογράφος τοπίου, είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό.

Το Instagram είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση φωτογράφων τοπίων που πρέπει να ακολουθήσουν. ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους καταπληκτικούς λογαριασμούς για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Ο James Popsys είναι ένας φωτογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο που ζει στην Ουαλία. Εκτός από το δημοφιλές κανάλι του στο YouTube με πάνω από 200.000 συνδρομητές, έχει μια όμορφη σελίδα στο Instagram. Εκεί, προβάλλει τις λήψεις του τοπίων από τη Βρετανία και μακρύτερα. Το 2023, πήγε ακόμη και στο Σβάλμπαρντ – ένα νορβηγικό νησί που είναι τόσο κοντά όσο θα φτάσουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον Βόρειο Πόλο.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη σελίδα του Τζέιμς στο Instagram. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει απαραίτητα να σουτάρει κάθετα. αναρτά με χαρά πλάνα τοπίων με περίγραμμα γύρω τους. Επιπλέον, ο τρόπος που αποτυπώνει τα έντονα χρώματα είναι ιδιαίτερα σαγηνευτικός. Ο James υιοθετεί επίσης ένα μινιμαλιστικό στυλ σε πολλές από τις εικόνες του, με ένα ή δύο κύρια θέματα το πολύ.

Εάν θέλετε να γίνετε προηγμένος φωτογράφος τοπίων στο μέλλον, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές φωτογραφίας τοπίου ως σημείο εκκίνησης.

Ο Mads Peter Iversen είναι ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους τοπίων στο Instagram εδώ και λίγο καιρό και αυτή η αναγνώριση είναι απολύτως άξια. Από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Δανός έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους στην πλατφόρμα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shazam Song στο Instagram

Βλέποντας τις φωτογραφίες του Mads, είναι ξεκάθαρο ότι είναι ειδικός στη λήψη δραματικών πλάνων. Μπορείτε επίσης να εμπνευστείτε για πολλές ιδέες φωτογραφίας, όπως η χρήση κορυφαίων γραμμών.

Ο Iversen είναι επίσης μάστορας του φωτισμού. Πολλές από τις λήψεις του στο Instagram παρουσιάζουν τον ήλιο να διαπερνά τις λήψεις του για να δώσει περισσότερη έμφαση στα κύρια θέματα.

Ο Hugo Korhonen είναι ένας φωτογράφος με έδρα το Kuopio, μια από τις κύριες πόλεις στη φινλανδική Lakeland. Ευλογημένος με όμορφα τοπία γύρω του, το εκμεταλλεύτηκε πλήρως και βελτίωσε τη φωτογραφική του τέχνη για να δημιουργήσει και να μοιραστεί εκπληκτικές εικόνες.

Αν αναζητάτε έμπνευση για να φωτογραφίσετε τον νυχτερινό ουρανό, αξίζει να δείτε τη σελίδα του Hugo. Έχει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν το Βόρειο Σέλας και θα δείτε πώς είναι σε θέση να πιάσει τόσο ζωντανά πράσινα χρώματα στις φωτογραφίες του. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να πάρετε μερικές ιδέες για το πώς να καδράρετε άτομα στις λήψεις τοπίων σας.

Έχουμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού, εάν θέλετε κάποια καθοδήγηση πριν βγείτε έξω με την κάμερά σας.

Το Arnúlfur ακούει στο όνομα Αυτός ο Ισλανδός άντρας στο Instagram, το YouTube και το TikTok. Η σελίδα του στο Instagram είναι σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη στην πατρίδα του την Ισλανδία, αν και τραβάει επίσης φωτογραφίες σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει τη Σουηδία, όπου διαμένει τώρα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη σελίδα του Arnúlfur είναι ότι παρέχει επίσης συμβουλές και σεμινάρια σχετικά με διάφορες τεχνικές πτυχές της φωτογραφίας. Επιπλέον, προσφέρει δημιουργικές ιδέες φωτογράφησης που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Όταν κοιτάτε τις φωτογραφίες του, μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε συμπληρωματικά χρώματα στις δικές σας εικόνες. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε ιδέες για τη χρήση αντανακλάσεων και την ενσωμάτωση υδάτινων σωμάτων —όπως ποτάμια και λίμνες— στις λήψεις τοπίων σας.

  7 Καλύτεροι Διακομιστές μεσολάβησης Instagram για Marketers το 2023

Ο Nigel Danson είναι ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς φωτογράφους τοπίου. Έχει πάνω από 400.000 συνδρομητές στο YouTube, μαζί με περισσότερους από 200.000 στο Instagram.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές των φωτογραφιών του στο Instagram είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί υφές από αντικείμενα στη φύση, όπως δέντρα και γκρεμούς. Πολλές από τις φωτογραφίες του Nigel λαμβάνονται επίσης με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε ιδέες για τις δικές σας φωτογραφίσεις εάν χρησιμοποιείτε συνήθως τρίποδο.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τρίποδο αυτήν τη στιγμή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της χρήσης τρίποδου στη φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ενδεχομένως να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τις λήψεις τοπίων.

Η Julia Kivelä είναι Φινλανδή φωτογράφος και πολλές από τις δουλειές της έχουν παρουσιαστεί στον ιστότοπο του Φινλανδικού Συμβουλίου Τουρισμού. Έχει επίσης έναν λογαριασμό στο Instagram αφιερωμένο στη φωτογραφία της φύσης. Πολλές από τις λήψεις της είναι από τη Φινλανδία, αλλά θα βρείτε και μια χούφτα από άλλες χώρες.

Ο τρόπος με τον οποίο η Τζούλια χρησιμοποιεί το φωτισμό για να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας στις φωτογραφίες της είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να μάθουμε και ως φωτογράφοι. Επιπλέον, αξίζει να σκεφτούμε τον τρόπο που τοποθετεί τους ανθρώπους στα τοπία της. Ενώ οι άνθρωποι είναι μια σημαντική πτυχή των φωτογραφιών της, τα γύρω τοπία είναι εξίσου απαραίτητα για την ιστορία.

Εάν δεν έχετε ακόμη αποκτήσει φακό για τις προσπάθειές σας στη φωτογραφία τοπίων, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τις καλύτερες εστιακές αποστάσεις για φωτογράφους εξωτερικού χώρου.

  Πώς να δείτε τις παλιές σας ιστορίες στο Instagram

Ο Cody Duncan είναι ένας Αμερικανός φωτογράφος με έδρα το Lofoten, ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο στη Νορβηγία. Έχει πολλούς χρήσιμους πόρους για ταξιδιώτες που σχεδιάζουν ταξίδια στο Lofoten και η σελίδα του στο Instagram είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για τη φωτογραφία τοπίων.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Cody χρησιμοποιεί τις αντανακλάσεις για να απαθανατίσει την ομορφιά των βουνών και των τοπίων του Lofoten είναι κάτι που μπορείτε να λάβετε υπόψη όταν καδράρετε τις δικές σας φωτογραφίες. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον διαφορετικό φωτισμό σε κάθε εποχή – ακόμα κι αν ζείτε σε ένα μέρος όπου το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα είναι κρύο και σκοτεινό.

Αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία μεγάλης έκθεσης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα του στο Instagram για να προσδιορίσετε πώς θέλετε να φαίνεται το νερό και άλλα στοιχεία στις φωτογραφίες σας. Εάν είστε πλέον πεπεισμένοι ότι θέλετε να αγοράσετε ένα τρίποδο, μην ξεχάσετε αυτά τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα τρίποδο.

Ακολουθήστε αυτούς τους Instagrammers για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη φωτογραφία τοπίων

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Instagram μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με το καδράρισμα και τις τεχνικές πτυχές που σχετίζονται με τη φωτογραφία τοπίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να βρείτε όμορφα μέρη που θέλετε να φωτογραφίσετε, μαζί με γρήγορα μαθήματα για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Καθένας από αυτούς τους φωτογράφους τοπίων στο Instagram έχει τεράστια αξία να προσφέρει. αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις σελίδες τους.