7 τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε το Fitbit σας να διαρκέσει περισσότερο

Βασικά Takeaways

  • Η φροντίδα του Fitbit σας θα του επιτρέψει να διαρκέσει για χρόνια και θα σας αποτρέψει από το να ξοδέψετε χρήματα για ένα νέο.
  • Οι πρακτικές συμβουλές περιλαμβάνουν τη φροντίδα της μπαταρίας, την ενημέρωση του υλικολογισμικού και τον τακτικό καθαρισμό της.
  • Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε αθλήματα υψηλής πρόσκρουσης, ακραίες καιρικές συνθήκες και επαφή με υγρά.

Σε αντίθεση με πολλά κομμάτια τεχνολογίας, οι ιχνηλάτες γυμναστικής όπως αυτοί της Fitbit κατασκευάζονται συχνά για να είναι ανθεκτικοί. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια για να τα διατηρήσετε παρθένα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε το Fitbit σας να διαρκέσει περισσότερο.

1. Φροντίστε καλά την μπαταρία του Fitbit σας

Dave Parrack/MakeUseOf

Όπως και άλλα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, η μπαταρία του Fitbit σας θα υποβαθμιστεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου λόγω φθοράς. Για αυτόν τον λόγο, η μπαταρία είναι συχνά ένα από τα πρώτα πράγματα που σπάνε, επομένως πρέπει να διατηρήσετε την μπαταρία του Fitbit σας υγιή.

Αν και πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά διαθέτουν μηχανισμούς για την πρόληψη της υπερφόρτισης, είναι ακόμα καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε. Δεν συνιστούμε να φορτίζετε το Fitbit κάθε βράδυ. κάντε το μόνο όταν η μπαταρία του πέσει.

Επίσης, αποφύγετε να αφήνετε το Fitbit με άδεια μπαταρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν αφήσετε μια μπαταρία που έχει αδειάσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το Fitbit σας ενδέχεται να μην μπορεί να διατηρήσει τις φορτίσεις όταν επιχειρήσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Ευτυχώς, το Fitbit σάς επιτρέπει να αλλάξετε την μπαταρία σας (με επιπλέον χρέωση).

  Διορθώστε το σφάλμα συστήματος προγράμματος οδήγησης IRQL όχι λιγότερο ή ίσο Rtwlane

2. Ενημερώνετε τακτικά το υλικολογισμικό του Fitbit σας

Ενώ οι συσκευές Fitbit διαθέτουν προεγκατεστημένο λογισμικό, οι συσκευές πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενημερώσεις υλικολογισμικού αντιμετωπίζουν την απόδοση της μπαταρίας, τα σφάλματα και ακόμη και προβλήματα συγχρονισμού του Fitbit.

Σύμφωνα με το Κέντρο βοήθειας Fitbit, οι ενημερώσεις κυκλοφορούν σε φάσεις. Εάν μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη, αλλά δεν μπορείτε να τη δείτε, είναι καλύτερο να ελέγξετε ξανά λίγες μέρες αργότερα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Fitbit και να πατήσετε το εικονίδιο Συσκευές στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στη συσκευή που θέλετε να ενημερώσετε. Εάν είναι διαθέσιμη μια νεότερη έκδοση υλικολογισμικού, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Ενημέρωση για να την εγκαταστήσετε.

Όταν κάνετε μια ενημέρωση υλικολογισμικού, κρατήστε την εφαρμογή Fitbit ανοιχτή στο συνδεδεμένο κινητό σας τηλέφωνο. Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε το Fitbit κοντά στο τηλέφωνό σας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι το Fitbit σας ενδέχεται να μην είναι σε θέση να μετρήσει με ακρίβεια τα βήματά σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ανάλογα με το πόσο πρόσφατη ήταν η τελευταία ενημέρωση, οι ενημερώσεις υλικολογισμικού μπορεί να χρειαστούν έως και μία ώρα ή περισσότερο για να ολοκληρωθούν.

3. Αποφύγετε τα αθλήματα υψηλής έντασης ενώ φοράτε το Fitbit σας

Dave Parrack/MakeUseOf

Παρά το γεγονός ότι είναι φτιαγμένες για αθλήματα, οι συσκευές Fitbit δεν είναι χωρίς όρια. Για παράδειγμα, πολλά μοντέλα Fitbit, όπως το Charge 5 (όπως φαίνεται στις εικόνες σε αυτό το άρθρο) και το Luxe, διαθέτουν έγχρωμα πάνελ OLED, τα οποία είναι ευαίσθητα σε γρατσουνιές ή ρωγμές.

Αν και οι γρατσουνιές μπορεί να μην επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας του Fitbit, θα επηρεάσουν την αισθητική του εμφάνιση και την ορατότητα της οθόνης του, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την αξία μεταπώλησης ή τη χρηστικότητά του. Οι ρωγμές μπορεί επίσης να επηρεάσουν την αντοχή του Fitbit στη σκόνη και το νερό, οδηγώντας σε πιο σοβαρή ζημιά.

  Πώς να εγκαταστήσετε το LaTeX στο Ubuntu για αποτελεσματική προετοιμασία εγγράφων;

4. Αποφύγετε τις ακραίες καιρικές συνθήκες ενώ φοράτε το Fitbit σας

Dave Parrack/MakeUseOf

Αν και μπορούν να αντέχουν περισσότερο από το μέσο ρολόι, τα μοντέλα Fitbit δεν υπόκεινται σε στρες για όλες τις καταστάσεις, όπως χαμηλές θερμοκρασίες, υπερβολική ζέστη ή εξαιρετικά υγρά ή ξηρά περιβάλλοντα.

Μπορεί να διακινδυνεύσετε τα μέρη του να υπερθερμανθούν ή να καταστραφούν από την έκθεση σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας ή ακραίες ξηρές ή υγρές συνθήκες.

Σύμφωνα με Πληροφορίες για την ασφάλεια του προϊόντος της Fitbitείναι καλύτερο να αποφύγετε να μεταφέρετε το Fitbit σας σε μέρη με ακραίες συνθήκες, όπως ζεστά ντους, σάουνες, λουτρά πάγου κ.λπ. Εάν δεν χρειάζεται πραγματικά να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας, κρατήστε το Fitbit σας σε ασφαλές μέρος μέχρι να αυξηθεί η θερμοκρασία διαχειρίσιμο μπορεί να είναι καλύτερο.

5. Αλλάζετε συχνά τη ζώνη Fitbit

Dave Parrack/MakeUseOf

Το Fitbit σας έχει ένα κύριο σώμα και μια μπάντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μη φροντίδα της μπάντας μπορεί να οδηγήσει σε αστοχίες της ζώνης και τυχαία ζημιά στην οθόνη του Fitbit. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστούμε να επιλέγετε πάντα τους επίσημους ιμάντες της Fitbit, οι οποίοι είναι ελεγμένοι για αντοχή και ασφάλεια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμη και οι ταινίες που κατασκευάζονται από την Fitbit από δέρμα, χάλυβα ή υφαντά υλικά δεν έχουν σχεδιαστεί για έντονα αθλήματα. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι συγκεκριμένοι τύποι λωρίδων συνιστώνται μόνο για καθημερινή χρήση, καθώς τα υλικά δεν αντέχουν καλά σε ζεστές, κρύες ή υγρές συνθήκες.

Ενώ υπάρχουν ζώνες αξεσουάρ από πολλούς κατασκευαστές τρίτων, δεν θα ταιριάζουν όλες σωστά. Επιπλέον, οι ιμάντες που κατασκευάζονται από μάρκες τρίτων ενδέχεται να περιέχουν υλικά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το δέρμα σας εάν έχετε αλλεργίες ή άλλες ευαισθησίες.

  5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM του υπολογιστή σας

6. Αποφύγετε την έκθεση του Fitbit σας σε υγρό

Dave Parrack/MakeUseOf

Εκτός από το ότι είναι ανθεκτικά στην κολύμβηση, τα περισσότερα μοντέλα Fitbit αξιολογούνται για έως και 50 μέτρα κάτω από το νερό. Με την πρώτη ματιά, μπορείτε να υποθέσετε ότι η συσκευή σας είναι περισσότερο από έτοιμη για έκθεση σε υγρά, επειδή αυτό το βάθος είναι μεγαλύτερο από αυτό που επιτρέπεται ή μπορούν να βουτήξουν οι περισσότεροι δύτες αναψυχής. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Οι βαθμολογίες αντοχής στο νερό αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου λόγω της φυσικής φθοράς και οι συσκευές Fitbit δεν μπορούν να δοκιμαστούν σε όλες τις πραγματικές καταστάσεις, επομένως είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί. Εκτός από το νερό, τα μοντέλα Fitbit δεν ελέγχονται πλήρως με άλλα υγρά που μπορεί να συναντάτε καθημερινά.

Είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί με τα διάφορα υγρά στα οποία εκθέτετε το Fitbit σας, όπως σαμπουάν, υγρό πιάτων και ούτω καθεξής. Εάν ποτέ βυθίσετε το Fitbit σας κάτω από θαλασσινό νερό ή άλλους τύπους διαβρωτικού υγρού, θα πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο πλύσιμο με φρέσκο ​​νερό πριν το στεγνώσετε.

Τέλος, μπορεί να θέλετε να ενεργοποιήσετε το Water Lock στο Fitbit σας, εάν αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για το συγκεκριμένο μοντέλο σας.

7. Καθαρίζετε το Fitbit σας τακτικά (και σχολαστικά)

Dave Parrack/MakeUseOf

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Fitbit σε εξωτερικούς χώρους, ο τακτικός καθαρισμός του μπορεί να το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο. Όταν χρησιμοποιείτε συσκευές Fitbit εξωτερικά, μπορεί να εισχωρήσει βρωμιά και σκόνη στις γωνίες και τον ιμάντα της οθόνης.

Για μεγάλα υπολείμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να τα καθαρίσετε. Επιπλέον, είναι σημαντικό να σκουπίζετε τακτικά τη συσκευή σας με ένα πανί από μικροΐνες και ένα διάλυμα καθαρισμού. Για να καθαρίσετε το συγκρότημα, Το Fitbit συνιστά χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκο ​​νερό και καθαριστικά χωρίς σαπούνι.

Επιπλέον, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οτιδήποτε μεταλλικό για να καθαρίσετε το Fitbit γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει την οθόνη και να αυξήσει τις πιθανότητες διάβρωσης.

Αν και καμία συσκευή Fitbit δεν θα διαρκέσει για πάντα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το Fitbit σας να διαρκέσει περισσότερο. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Fitbit σας και να αποφύγετε να ξοδέψετε χρήματα για ένα νέο.