7 τρόποι με τους οποίους οι ηλικιωμένοι μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση ενός Apple Watch

Βασικά Takeaways

  • Το Apple Watch είναι μια εξαιρετική επιλογή για ηλικιωμένους λόγω της ικανότητάς του να παρακολουθεί και να στέλνει ειδοποιήσεις για διάφορες καταστάσεις υγείας, παρέχοντας δυνητικά οφέλη που σώζουν ζωές.
  • Η λειτουργία Health Sharing επιτρέπει στους ηλικιωμένους να μοιράζονται τα δεδομένα υγείας τους με μέλη της οικογένειας, τα οποία μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για σημαντικές ειδοποιήσεις για την υγεία, διασφαλίζοντας γρήγορη πρόσβαση στην ιατρική βοήθεια.
  • Το Apple Watch περιλαμβάνει λειτουργίες έκτακτης ανάγκης SOS και ανίχνευσης πτώσης, καθιστώντας το ιδανικό για ηλικιωμένους με ασθένειες ή σε κίνδυνο πτώσης. Μπορεί να ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να παρέχει επιπλέον ηρεμία τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Apple έχει συχνά διαφημίσει τη γκάμα των έξυπνων ρολογιών της με το σύνθημα: «Υπάρχει ένα Apple Watch για όλους». Η ελκυστικότητα του Apple Watch σίγουρα δεν περιορίζεται σε ηλικία. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ηλικιωμένοι θα επωφεληθούν από τη χρήση ενός Apple Watch.

Ακολουθούν μερικά εργαλεία Apple Watch που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για άτομα σε ηλικία συνταξιοδότησης και πέρα.

1. Το Apple Watch μπορεί να παρακολουθεί και να σας στέλνει ειδοποιήσεις σχετικά με τις συνθήκες υγείας

Το Apple Watch σας μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πολλές καταστάσεις υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Υγεία της καρδιάς
  • Ακρόαση
  • Οξυγόνο του αίματος
  • Θερμοκρασία
  • Υγεία ύπνου

Για όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, είναι πολύ λογικό να φοράει ένα smartwatch. Με την έμφαση της Apple στην ευεξία ως βασικό μέρος της επιχείρησής της, το Apple Watch θα ήταν μια σοφή επιλογή.

Εκτός από την παρακολούθηση των συνθηκών υγείας, το Apple Watch σας θα στέλνει ειδοποιήσεις εάν εντοπίσει κάτι μη φυσιολογικό στις μετρήσεις του. Αυτό θα μπορούσε να σας ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά και να σας κάνει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια νωρίτερα από ό,τι θα μπορούσατε διαφορετικά.

  Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε όλα τα gadget σας

Μπορώ να επιβεβαιώσω τα δυνητικά σωτήρια οφέλη από τη χρήση ενός Apple Watch. Όταν ένας συγγενής με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων έλαβε μια ειδοποίηση υψηλού καρδιακού ρυθμού από το Apple Watch του ενώ παρακολουθούσε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αφιέρωνε χρόνο για να μειώσει τον καρδιακό του ρυθμό. Χωρίς το ρολόι τους, δεν θα είχαν καν συνειδητοποιήσει ότι κινδύνευαν.

Η λίστα των συνθηκών που μπορεί να παρακολουθεί το Apple Watch αναπτύσσεται με κάθε νέο λογισμικό και ανάπτυξη υλικού. Δεν προσφέρουν όλα τα ρολόγια όλα τα χαρακτηριστικά υγείας. Για παράδειγμα, μόνο το Apple Watch Series 8 και νεότερες εκδόσεις (συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch Ultra) προσφέρει μέτρηση οξυγόνου στο αίμα. Επομένως, θα πρέπει να ελέγξετε το Ιστοσελίδα της Apple για να συγκρίνετε όλα τα μοντέλα και να αποφασίσετε ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

2. Μοιραστείτε τα δεδομένα υγείας σας με μέλη της οικογένειας

Για να συνοδεύσετε τα εργαλεία παρακολούθησης της υγείας στα χέρια σας, το Apple Watch προσφέρει τη λειτουργία Health Sharing. Αυτό σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα δεδομένα υγείας σας με έως και πέντε μέλη της οικογένειας. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Υγεία για να μοιραστείτε δεδομένα με τον γιατρό σας.

Η κοινή χρήση δεδομένων υγείας στην εφαρμογή iOS Health, η οποία καταγράφει όλες τις αναγνώσεις του Apple Watch, είναι απλή. Μπορείτε να μοιραστείτε με ασφάλεια όσες μετρήσεις θέλετε. Εάν διαχειρίζεστε οποιεσδήποτε συνθήκες υγείας, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορούν να σας βοηθήσουν, ακόμα κι αν μένουν μακριά.

Είναι σημαντικό ότι μπορείτε να επιτρέψετε στο άτομο με το οποίο μοιράζεστε τα δεδομένα σας να λαμβάνει ειδοποιήσεις εάν λαμβάνετε σημαντικές ειδοποιήσεις για την υγεία. Αυτό είναι ένα άλλο δυνητικά σωτήριο χαρακτηριστικό για ηλικιωμένους και οποιονδήποτε τους φροντίζει. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα ειδοποιηθούν άμεσα για μια πιθανή ιατρική έκτακτη ανάγκη, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο για να λάβετε βοήθεια.

3. Το Apple Watch διαθέτει λειτουργίες έκτακτης ανάγκης SOS και ανίχνευσης πτώσης

Για να συνοδεύει τις ειδοποιήσεις Health Sharing, η λειτουργία iOS Emergency SOS στο iPhone και το Apple Watch θα ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χωρίς να χρειάζεται να καλέσετε τον τοπικό αριθμό σε περίπτωση που χρειάζεστε επείγουσα βοήθεια. Αν και αυτό ωφελεί όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι επίσης ενσωματωμένο σε άλλες λειτουργίες iOS και watchOS για να προσφέρει σε εσάς και τους αγαπημένους σας επιπλέον ηρεμία.

  Πώς να ακυρώσετε μια εκδήλωση Ημερολογίου Google

Ένα από αυτά είναι η λειτουργία Fall Detection της Apple. Διαθέσιμο σε Apple Watch Series 4 ή νεότερη έκδοση, αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για ηλικιωμένους με ασθένειες που τους καθιστούν ασταθείς ή κινδυνεύουν να πέσουν. Στην πραγματικότητα, εάν η ημερομηνία γέννησης που εισάγετε κατά τη ρύθμιση του Apple Watch υποδεικνύει ότι είστε 55 ετών και άνω, η Ανίχνευση πτώσης θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα την Ανίχνευση πτώσης για το Apple Watch σας με μερικά απλά βήματα. Μόλις το ενεργοποιήσετε, εάν το Apple Watch σας εντοπίσει μια σκληρή πτώση και καμία κίνηση για περίπου ένα λεπτό, θα χτυπήσει τον καρπό σας, θα ηχήσει ένα ξυπνητήρι και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το Apple Watch σας πρέπει να έχει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή να έχει ενεργοποιημένη την κλήση Wi-Fi και να διαθέτει κάλυψη Wi-Fi για να λειτουργήσει με επιτυχία. Ωστόσο, εάν έχετε iPhone 14 ή iPhone 14 Pro ή μεταγενέστερο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης της Apple μέσω δορυφόρου, η οποία θα στείλει επίσης την ειδοποίηση.

Όταν το ρυθμίσετε για πρώτη φορά, σκεφτείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε το Apple Watch σας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

4. Ηρεμία με την παρακολούθηση τοποθεσίας της Apple

Μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου ήταν όταν ένας συγγενής με άνοια χάθηκε. Οι αστυνομικοί τελικά τη βρήκαν να περιφέρεται στη γειτονιά της περιοχής της. Συνέβη πριν από την εμφάνιση της υπηρεσίας εντοπισμού τοποθεσίας της Apple, Find My. Σήμερα, θα μπορούσα να την εντοπίσω μόνος μου χρησιμοποιώντας αυτό το λαμπρό χαρακτηριστικό.

Εάν ένας ηλικιωμένος φοράει Apple Watch, η οικογένειά του θα μπορεί να τον παρακολουθεί εύκολα, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για οποιονδήποτε κινδυνεύει να περιπλανηθεί λόγω οποιωνδήποτε ασθενειών ή καταστάσεων που προκαλούν σύγχυση.

5. Παρακολουθήστε και λάβετε υπενθυμίσεις για τα φάρμακά σας

Από το iOS 16, η Apple έχει συμπεριλάβει Φάρμακα στην εφαρμογή Υγεία της. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε το φάρμακό σας και να λαμβάνετε υπενθυμίσεις για το πότε πρέπει να το παίρνετε.

  Χρησιμοποιήστε πληκτρολόγια με το ένα χέρι για να πληκτρολογείτε καλύτερα με το αριστερό σας χέρι

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα Φάρμακα στην εφαρμογή Υγεία, συνδυάστε τα με το Apple Watch σας. Μόλις αφιερώσετε λίγα λεπτά για να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του φαρμάκου που πρέπει να πάρετε, συμπεριλαμβανομένων των δόσεων και των προγραμμάτων, το Apple Watch σας θα σας στείλει μια υπενθύμιση όταν έρθει η ώρα για το επόμενο χάπι σας.

Πίστωση εικόνας: μήλο

Αυτό είναι ένα βολικό εργαλείο για όλους τους ηλικιωμένους που παίρνουν ταχυδακτυλουργικά πολλά φάρμακα. Μπορείτε να κάνετε τις υπενθυμίσεις ακόμη πιο χρήσιμες υποδεικνύοντας το σχήμα ή τη μορφή του φαρμάκου και ορίζοντας έναν κωδικό χρώματος για κάθε ένα όταν προσθέτετε το φάρμακο στη λίστα.

6. Παραμείνετε ενεργοί χρησιμοποιώντας το Apple Watch Activity Challenges

Δεν είναι όλα τα επείγοντα περιστατικά και οι ασθένειες. Ένα από τα άλλα μεγάλα πλεονεκτήματα του Apple Watch είναι η λειτουργία παρακολούθησης φυσικής κατάστασης και δραστηριότητας. Όλοι ωφελούνται από το να παραμείνουν ενεργοί, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οπότε, βάλτε ορισμένους στόχους στον εαυτό σας και φροντίστε να κλείνετε τους δακτυλίους δραστηριότητας του Apple Watch κάθε μέρα.

Μπορείτε ακόμη και να διασκεδάσετε κατά την επίτευξη των στόχων σας. Γιατί να μην μοιραστείτε τη φυσική σας δραστηριότητα χρησιμοποιώντας το Apple Watch σας και να μην θέσετε προκλήσεις για να ανταγωνιστούν τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι σας;

Πίστωση εικόνας: μήλο

7. Δεν χρειάζεται να έχετε iPhone για να φοράτε Apple Watch

Ενώ ορισμένες λειτουργίες του Apple Watch εξαρτώνται από την ύπαρξη iPhone, δεν είναι απαραίτητο να έχετε και τα δύο. Η Apple διαθέτει μια υπηρεσία Family Setup που επιτρέπει σε κάποιον να ρυθμίσει ένα Apple Watch για ένα μέλος της οικογένειας. Ο χρήστης του ρολογιού μπορεί να χρησιμοποιήσει το Apple Watch του για κλήσεις (εάν είναι μοντέλο κινητής τηλεφωνίας), μηνύματα και κοινή χρήση τοποθεσίας. Το άτομο με το iPhone μπορεί να διαχειριστεί άλλες δυνατότητες Apple Watch.

Αν λοιπόν είστε ηλικιωμένος που δεν είχατε σκεφτεί να φορέσετε Apple Watch επειδή δεν έχετε iPhone, ίσως αξίζει να το ξανασκεφτείτε.

Οι ηλικιωμένοι μπορούν να επωφεληθούν με πολλούς τρόπους από το να φορούν ένα Apple Watch

Το να φοράτε ένα Apple Watch για ηλικιωμένους έχει τόσα πολλά μεγάλα πλεονεκτήματα που είναι δύσκολο να αμφισβητήσετε την επένδυση σε ένα. Θα έχετε ένα καταπληκτικό εργαλείο παρακολούθησης της υγείας που ειδοποιεί αμέσως την οικογένειά σας, ακόμη και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για σοβαρά ζητήματα. Μπορείτε να θέσετε και να πετύχετε στόχους δραστηριότητας και να συνεχίσετε να ζείτε μια ανεξάρτητη, ενεργή ζωή. Εν ολίγοις, μπορεί να προσφέρει σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα την ηρεμία που, αναμφισβήτητα, δεν μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα.