7 τρόποι για να το διορθώσετε

Εάν έχετε εγκαταστήσει ποτέ εφαρμογές τρίτων στο iPhone σας, έχετε χρησιμοποιήσει το App Store. Δεδομένου ότι η Apple δεν επιτρέπει την πλευρική φόρτωση εφαρμογών στο iPhone για λόγους ασφαλείας και τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων δεν είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμα για iOS, ο μόνος πραγματικός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφαρμογές στο iPhone είναι μέσω του App Store. Γι’ αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν δεν μπορείτε να βρείτε το App Store στο iPhone σας. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, μην ανησυχείτε. Ακολουθούν 7 τρόποι για να διορθώσετε το App Store που λείπει από το iPhone.

7 μέθοδοι εργασίας για τη διόρθωση του App Store που λείπει από το iPhone (2022)

1. Χρησιμοποιήστε το Spotlight για να βρείτε το App Store

Κατά την προσαρμογή της αρχικής οθόνης του iPhone σας, ενδέχεται να έχετε τοποθετήσει κατά λάθος το App Store σε διαφορετικό φάκελο και να το ξεχάσατε. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Spotlight του iPhone.

 • Απλώς σύρετε προς τα κάτω από τη μέση της οθόνης για να εμφανιστεί η αναζήτηση Spotlight και πληκτρολογήστε App Store.
 • Εάν η εφαρμογή εμφανίζεται στο αποτέλεσμα αναζήτησης, απλώς αγγίξτε την και είστε έτοιμοι!
  Πώς να συνδέσετε το HomePod σε WiFi

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να σύρετε το εικονίδιο από τα αποτελέσματα αναζήτησης Spotlight στην Αρχική οθόνη σας για να μεταβείτε εύκολα σε αυτό στο μέλλον.

2. Χρησιμοποιήστε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών για να βρείτε εύκολα το App Store που λείπει

Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών, που εισήχθη στο iOS 14, κατηγοριοποιεί αυτόματα τις εφαρμογές σας σε διαφορετικές κατηγορίες, καθιστώντας έτσι πιο βολική την εύρεση μιας εφαρμογής. Επομένως, αντί να μετακινηθείτε από τη μια σελίδα αρχικής οθόνης στην άλλη για να κάνετε αναζήτηση στο App Store, θα πρέπει να επωφεληθείτε από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών για γρήγορη πρόσβαση στο App Store.

 • Σύρετε προς τα αριστερά από τα δεξιά για πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Εάν έχετε πολλές σελίδες αρχικής οθόνης, θα χρειαστεί να κάνετε σάρωση πολλές φορές για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Τώρα, ρίξτε μια ματιά στην ενότητα “Βοηθητικά προγράμματα” για να εντοπίσετε τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

 • Εναλλακτικά, πατήστε στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος και μπείτε στο App Store. Η εφαρμογή θα εμφανιστεί αμέσως.

3. Βεβαιωθείτε ότι το App Store δεν βρίσκεται σε κρυφή σελίδα αρχικής οθόνης

Οι σύγχρονες εκδόσεις του iOS, συμπεριλαμβανομένων των iOS 15 και iOS 14, σας επιτρέπουν να αποκρύψετε σελίδες αρχικής οθόνης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να κρατήσετε ορισμένες ανεπιθύμητες εφαρμογές μακριά από τη θέα χωρίς να χρειάζεται να τις διαγράψετε. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το App Store δεν βρίσκεται σε μια σελίδα αρχικής οθόνης που έχετε κρύψει.

 • Αγγίξτε παρατεταμένα την κενή περιοχή της οθόνης και πατήστε τις οριζόντιες κουκκίδες στο κάτω μέρος.

 • Τώρα, ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις μικρογραφίες των σελίδων της αρχικής οθόνης για να βρείτε αυτή όπου βρίσκεται το App Store. Μετά από αυτό, πατήστε τον μικροσκοπικό κύκλο στο κάτω μέρος της μικρογραφίας της αρχικής σελίδας. Φροντίστε να πατήσετε Τέλος για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.
  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε τις ρουτίνες Σπίτι και Εκτός με το Google Assistant

4. Βεβαιωθείτε ότι το App Store δεν είναι περιορισμένο

Ο χρόνος οθόνης, γνωστός και ως η ενσωματωμένη λειτουργία γονικού ελέγχου, σάς επιτρέπει να περιορίσετε την εγκατάσταση εφαρμογών στο iPhone ή το iPad σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι εσείς ή κάποιος άλλος στην οικογένειά σας δεν έχει περιορίσει το App Store στη συσκευή σας.

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και επιλέξτε Χρόνος οθόνης.

 • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου. Μετά από αυτό, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου. Στη συνέχεια, πατήστε Αγορές iTunes & App Store.

 • Στη συνέχεια, πατήστε Εγκατάσταση εφαρμογών και επιλέξτε Να επιτρέπεται.

5. Επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης

Ένα άλλο αξιόπιστο τέχνασμα που πρέπει να δοκιμάσετε για να βρείτε την κρυφή εφαρμογή App Store στο iPhone σας είναι να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης. Θα καταστρέψει την αρχική οθόνη σας, θέτοντας έτσι τη διάταξη στην προεπιλεγμένη κατάσταση.

 • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και πατήστε Γενικά.

 • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone/iPad και, στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά.

 • Στη συνέχεια, πατήστε Reset Home Screen Layout και επιβεβαιώστε πατώντας Reset Home Screen στο μενού που εμφανίζεται από κάτω.

Σημείωση:

 • Στο iOS 14 ή παλαιότερη έκδοση, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Επαναφορά -> Επαναφορά διάταξης αρχικής οθόνης -> Επαναφορά αρχικής οθόνης.
  Πώς να απενεργοποιήσετε γρήγορα τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις σε iPhone ή iPad

6. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις

Ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε το App Store στο iPhone σας; Λοιπόν, ίσως ήρθε η ώρα τώρα να δοκιμάσετε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας.

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και πατήστε Γενικά.

 • Τώρα, πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone/iPad στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Επαναφορά.

 • Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων και επιβεβαιώστε.

Σημείωση:

 • Στο iOS 14 ή παλαιότερη έκδοση, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Επαναφορά -> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων -> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

7. Ενημερώστε το λογισμικό στο iPhone ή το iPad σας

Εάν δεν έχετε βρει ακόμα το App Store που λείπει στη συσκευή σας iOS, δοκιμάστε να ενημερώσετε το λογισμικό. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ένα σπάνιο σφάλμα λογισμικού. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος θα μπορούσε να το επιλύσει.

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και πατήστε Γενικά.

 • Τώρα, πατήστε Ενημέρωση λογισμικού και, στη συνέχεια, κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS/iPadOS στη συσκευή σας.

Αποκτήστε εύκολα το App Store στο iPhone

Αυτό έγινε! Ας ελπίσουμε ότι το App Store επέστρεψε στη συσκευή σας. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, είναι οι μπερδεμένες ρυθμίσεις ή η χαοτική διάταξη που βρίσκονται συχνά πίσω από αυτό το ζήτημα. Ως εκ τούτου, η διόρθωση αυτών των βασικών αρχών μπορεί να σας επιτρέψει να επιλύσετε το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις. Παρεμπιπτόντως, ποια από αυτές τις επιδιορθώσεις σάς βοήθησε να βρείτε το App Store στη συσκευή σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια.