7 τρόποι για να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο στο Google Photos

Το Google Photos δεν προσφέρει απεριόριστο επίπεδο αποθήκευσης όπως παλιά. Γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διαχειρίζεστε τη βιβλιοθήκη σας στο Google Photos και να διασφαλίζετε ότι δεν θα σας εξαντλήσει ο χώρος. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στις Φωτογραφίες Google.

1. Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σε ποιότητα εξοικονόμησης χώρου αποθήκευσης

Όλες οι φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει σε αρχική ποιότητα στις Φωτογραφίες Google υπολογίζονται στο όριο του αποθηκευτικού σας χώρου. Μπορείτε να ελευθερώσετε γρήγορα χώρο στις Φωτογραφίες Google μετατρέποντας όλες τις μεταφορτωμένες φωτογραφίες από την αρχική ποιότητα σε εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου. Αυτό μπορεί να γίνει από τις Φωτογραφίες Google στον ιστό.

 • Ανοιξε το Ιστότοπος Google Photos στον υπολογιστή σου.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία κοντά στη φωτογραφία του προφίλ σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το Storage Saver και κάντε κλικ στην επιλογή Manage storage.
 • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Ανάκτηση αποθηκευτικού χώρου και κάντε κλικ στην επιλογή Μάθετε περισσότερα.
 • Επιλέξτε το πλαίσιο στο αναδυόμενο παράθυρο και επιβεβαιώστε την ενέργειά σας κάνοντας κλικ στην επιλογή Συμπίεση υπαρχουσών φωτογραφιών και βίντεο.
 • Σε ποιότητα εξοικονόμησης χώρου αποθήκευσης, οι εικόνες υψηλής ανάλυσης μειώνονται στα 16 MP. Το μέγεθος των βίντεο αλλάζει επίσης σε 1080p εάν είναι υψηλότερης ανάλυσης. Επιπλέον, η Google εφαρμόζει ελαφρά συμπίεση σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο για εξοικονόμηση χώρου, αλλά είναι απίθανο να παρατηρήσετε απώλεια ποιότητας. Λάβετε υπόψη ότι οι υπότιτλοι στα βίντεο χάνονται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

  Όλα τα αρχεία πολυμέσων που ανεβάζετε σε ποιότητα εξοικονόμησης χώρου θα υπολογίζονται στο όριο αποθηκευτικού χώρου του Λογαριασμού σας Google. Δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί πριν από την 1η Ιουνίου 2021. Μπορείτε να εξαγάγετε τις υπάρχουσες φωτογραφίες και τα βίντεό σας από το Google Photos σε πλήρη ανάλυση, ώστε να έχετε ένα αντίγραφο πριν τα συμπιέσετε στον λογαριασμό σας για εξοικονόμηση χώρου.

    Τι είναι η ανάπτυξη προϊόντων και πώς να το κάνετε για το SaaS σας

  2. Απενεργοποιήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών για φακέλους WhatsApp και άλλες συσκευές

  Το Google Photos μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο από το WhatsApp, το Instagram και άλλους φακέλους στη συσκευή σας. Αν και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για μερικούς, αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας πολυμέσων καταλαμβάνουν επίσης χώρο αποθήκευσης.

  Εάν λαμβάνετε πολλά ανεπιθύμητα μέσα στο WhatsApp ή απλά δεν θέλετε να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αναρτήσεών σας στο Instagram στο Google Photos, καλό είναι να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τέτοιους φακέλους από τη συσκευή σας για εξοικονόμηση χώρου. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Photos.

  Για να το κάνετε αυτό στο Android, ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις φωτογραφιών. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων συσκευής και απενεργοποιήστε όλους τους άσχετους φακέλους από τους οποίους δεν θέλετε να γίνει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολυμέσων.

  Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μια επιλογή στο iPhone λόγω περιορισμών του συστήματος. Ως λύση, ανοίξτε το WhatsApp και απενεργοποιήστε τις αυτόματες λήψεις πολυμέσων, ώστε οι εικόνες και τα αρχεία πολυμέσων που κοινοποιούνται στην πλατφόρμα να μην συγχρονίζονται με το Google Photos.

  3. Διαγράψτε τα μη υποστηριζόμενα βίντεο

  Το Google Photos υποστηρίζει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μιας μεγάλης ποικιλίας μορφών φωτογραφιών και βίντεο. Αυτά περιλαμβάνουν αρχεία RAW από επιλεγμένες κάμερες Canon, Sony και Nikon, βίντεο MKV και άλλα.

  Ωστόσο, εάν ανεβάζετε βίντεο από πολλές πηγές, είναι πιθανό τουλάχιστον μερικά από τα αρχεία πολυμέσων που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας να μην υποστηρίζονται από την πλατφόρμα. Αλλά θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν χώρο στις Φωτογραφίες Google, επομένως είναι καλύτερο να τα διαγράψετε. Η κατάργηση μη υποστηριζόμενων βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τις Φωτογραφίες Google και να ελευθερώσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης δωρεάν.

    Διορθώστε το Forza Horizon 5 Stuck on Loading Screen

  Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε και να διαγράψετε μη υποστηριζόμενα βίντεο στις Φωτογραφίες Google

 • Ανοίξτε τον ιστότοπο του Google Photos στον υπολογιστή σας.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία κοντά στη φωτογραφία του προφίλ σας.
 • Θα δείτε μια ενότητα Μη υποστηριζόμενα βίντεο στη σελίδα Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο Προβολή δίπλα του.
 • Όλα τα μη συμβατά βίντεο θα εμφανίζονται στη λίστα. Επιλέξτε όλα τα αρχεία και προχωρήστε στη διαγραφή τους.
 • Φροντίστε να αδειάσετε τον κάδο απορριμμάτων για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτά τα αρχεία.
 • 4. Καταργήστε τα ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης

  Εάν δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των στιγμιότυπων οθόνης της συσκευής σας στο Google Photos, καλό είναι να τα διαγράψετε επίσης. Με τα χρόνια, πιθανότατα έχετε συγκεντρώσει πολλά ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης που δεν είναι πλέον σχετικά.

  Μπορείτε εύκολα να βρείτε όλα τα στιγμιότυπα οθόνης που έχετε ανεβάσει στο Google Photos αναζητώντας “στιγμιότυπα οθόνης”. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη διαγραφή όσων δεν θεωρείτε πλέον σχετικά. Εναλλακτικά, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Google Photos > Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου > Στιγμιότυπα οθόνης για να ελέγξετε και να διαγράψετε όλα τα ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης.

  5. Αδειάστε τα σκουπίδια

  Οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο διαγράφετε από το Google Photos παραμένει στον κάδο απορριμμάτων (που ονομάζεται επίσης κάδος σε ορισμένες περιοχές) για έως και 60 ημέρες. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο κάδος απορριμμάτων μπορεί να χωρέσει έως και 1,5 GB διαγραμμένων μέσων.

  Εάν θέλετε να ελευθερώσετε αμέσως χώρο στις Φωτογραφίες Google, αδειάστε τον κάδο απορριμμάτων για να ανακτήσετε έναν αξιοπρεπή χώρο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε αφού διαγράψετε ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης, φωτογραφίες και βίντεο από τη βιβλιοθήκη σας στο Google Photos.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Brush στο Adobe Lightroom

  6. Αλλάξτε το μέγεθος των φωτογραφιών πριν από τη μεταφόρτωση

  Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών που λαμβάνονται από μια DSLR στο Google Photos, θα πρέπει ιδανικά να αλλάξετε το μέγεθός τους πριν τις ανεβάσετε. Η μεταφόρτωση φωτογραφιών ανάλυσης 30-40MP στο Google Photos θα καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στον λογαριασμό σας Google—θα είναι ελάχιστα χρήσιμες.

  Μειώνοντας την ανάλυση τέτοιων φωτογραφιών, θα μειώσετε σημαντικά το μέγεθος του αρχείου τους και θα τις κάνετε καλύτερες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να αλλάξετε μαζικά το μέγεθος των φωτογραφιών DSLR στο Adobe Lightroom σε περίπου 20-25MP και να εξοικονομήσετε σημαντικό χώρο.

  Μπορείτε επίσης να συμπιέσετε ένα βίντεο και να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου του πριν το ανεβάσετε στο Google Photos ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μορφή αρχείου για να μειώσετε πιθανώς το μέγεθος του αρχείου.

  7. Διαγράψτε αρχεία από το Google Drive και το Gmail

  Οποιοδήποτε αρχείο ή έγγραφο για το οποίο δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive υπολογίζεται επίσης στο όριο αποθήκευσης του λογαριασμού σας Google. Επομένως, εάν θέλετε να ελευθερώσετε ακόμη περισσότερο χώρο αποθήκευσης στις Φωτογραφίες Google, θα πρέπει να εξετάσετε τη διαγραφή ανεπιθύμητων και άλλων περιττών αρχείων από το Google Drive επίσης.

  Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε αρχεία από τον κύριο λογαριασμό σας στο Google Drive σε έναν δευτερεύοντα λογαριασμό χωρίς να τα ανεβάσετε ξανά και να εξοικονομήσετε χώρο στη διαδικασία.

  Το ίδιο ισχύει και για το Gmail—τα αρχεία που χρησιμοποιείτε στο Gmail καταλαμβάνουν χώρο στον Λογαριασμό σας Google. Αλλά μπορείτε πάντα να διαγράψετε παλιά email με μεγάλα συνημμένα για να ελευθερώσετε χώρο στον λογαριασμό σας Google. Φροντίστε να κατεβάσετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο Gmail προτού ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να ελευθερώσετε χώρο στο λογαριασμό σας στο Gmail.

  Ελευθερώστε εύκολα χώρο στις Φωτογραφίες Google

  Μπορείτε να ελευθερώσετε σημαντικό χώρο στις Φωτογραφίες Google ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας περισσότερων φωτογραφιών και βίντεο χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για αποθηκευτικό χώρο. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο στις Φωτογραφίες Google ακόμη και αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε για ένα πακέτο αποθηκευτικού χώρου στο Google One.

  Υπάρχουν πολλά άλλα προνόμια για μια συνδρομή Google One, επομένως σκεφτείτε να εγγραφείτε σε αυτήν για κάτι περισσότερο από τον πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο.