7 Συμβουλές για να πετύχετε πιο γρήγορα τους αναγνωστικούς σας στόχους με τα Apple Books

Πολλοί από εμάς τους λάτρεις του βιβλίου θέτουμε στόχους ανάγνωσης για τον εαυτό μας όπου αποφασίζουμε να διαβάσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό βιβλίων μέσα σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Μερικές φορές, η επίτευξη αυτών των στόχων μας παίρνει λίγο χρόνο, κάτι που μπορεί να είναι αποθαρρυντικό.

Φυσικά, το διάβασμα δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά είναι πάντα ανταποδοτικό να μπορείς να φτάσεις τους στόχους σου και ακόμα πιο ανταποδοτικό να τους φτάσεις νωρίτερα από όσο περίμενες. Εάν χρησιμοποιείτε τα Apple Books, είστε τυχεροί γιατί έχουμε πολλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους αναγνωστικούς σας στόχους πιο γρήγορα.

1. Θέστε στόχους ανάγνωσης

Το πρώτο βήμα είναι να θέσετε έναν στόχο ανάγνωσης. Τα Βιβλία Apple απλοποιούν τη διαδικασία ορισμού στόχων ανάγνωσης με τη εύστοχα ονομαζόμενη λειτουργία Στόχοι ανάγνωσης. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να θέσετε τόσο ετήσιους όσο και καθημερινούς στόχους ανάγνωσης. Μπορείτε να αποφασίσετε πόσα βιβλία σκοπεύετε να διαβάσετε σε ένα χρόνο και να θέσετε καθημερινούς στόχους για τον ελάχιστο αριθμό λεπτών που θέλετε να αφιερώσετε στην ανάγνωση.

Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε τους καθημερινούς στόχους ανάγνωσης στα Apple Books:

 • Επιλέξτε Ανάγνωση τώρα.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε Στόχους ανάγνωσης.
 • Πατήστε στη σημερινή ανάγνωση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσαρμογή στόχου.
 • Επιλέξτε τον αριθμό των λεπτών που θέλετε να διαβάζετε ανά ημέρα.
 • Πατήστε Τέλος.
 • Αφού το κάνετε αυτό, θα δείτε μια ειδοποίηση ότι έχετε ολοκληρώσει τον ημερήσιο αναγνωστικό σας στόχο όταν διαβάζετε στα Apple Books για αυτό το χρονικό διάστημα.

    6 Καλύτερο λογισμικό eDiscovery για δικηγορικά γραφεία

  Για να ορίσετε τον ετήσιο στόχο ανάγνωσης:

 • Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος του Reading Now και πατήστε Βιβλία που διαβάστηκαν φέτος.
 • Επιλέξτε Προσαρμογή στόχου.
 • Επιλέξτε τον αριθμό των βιβλίων που θέλετε να διαβάσετε σε ένα χρόνο.
 • Πατήστε Τέλος.
 • Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση ενός βιβλίου, θα προστεθεί στη λίστα με τα βιβλία που διαβάσατε εκείνη τη χρονιά. Ο καθορισμός των ημερήσιων και ετήσιων στόχων ανάγνωσης στα Apple Books θα σας παρακινήσει να διαβάζετε πιο συχνά.

  2. Προσαρμόστε το μέγεθος και το στυλ γραμματοσειράς

  Το πώς φαίνονται οι λέξεις στη σελίδα μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα ανάγνωσής σας. Εάν δεν είστε λάτρης της γραμματοσειράς, μπορεί να επιβραδύνει την ανάγνωση. Ευτυχώς, τα Apple Books σάς προσφέρουν πολλές επιλογές για να εξατομικεύσετε τη γραμματοσειρά του βιβλίου σας.

  Για να τροποποιήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα Apple Books, ανοίξτε ένα βιβλίο στην εφαρμογή και κάντε τα εξής:

 • Πατήστε στην οθόνη σας και μετά πατήστε το κουμπί χάμπουργκερ κάτω δεξιά.
 • Επιλέξτε Θέματα & Ρυθμίσεις.
 • Πατήστε το μεγαλύτερο A για να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς σας ή το μικρότερο A για να το μειώσετε.
 • Θα μπορείτε να δείτε την αλλαγή της γραμματοσειράς καθώς προσαρμόζετε το μέγεθος. Όταν είστε ικανοποιημένοι, πατήστε X επάνω δεξιά.
 • Μπορείτε να επιλέξετε μια μικρότερη γραμματοσειρά για να κάνετε τα βιβλία να φαίνονται πιο σύντομα. Ή θα επωφεληθείτε από την αύξηση του μεγέθους της γραμματοσειράς σας, εάν δυσκολεύεστε να δείτε μικρότερες γραμματοσειρές. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς σας:

 • Πατήστε στην οθόνη σας και μετά πατήστε το κουμπί χάμπουργκερ κάτω δεξιά.
 • Επιλέξτε Θέματα & Ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε ένα θέμα. Εναλλακτικά, πατήστε Αρχικές Επιλογές και, στη συνέχεια, επιλέξτε Γραμματοσειρά κάτω από το Κείμενο.
 • Επιλέξτε μια γραμματοσειρά και, στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.
 •   Πώς να ρυθμίσετε το Apache HTTP με πιστοποιητικό SSL;

  Και αυτό είναι όλο. Η προσαρμογή του μεγέθους και του στυλ της γραμματοσειράς σας ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας στα Apple Books μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία ανάγνωσης και να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε αφοσιωμένοι.

  3. Ακούστε ηχητικά βιβλία

  Τα βιβλία απαιτούν την αμέριστη προσοχή σας, αλλά με τα ηχητικά βιβλία, μπορείτε να ακούτε ενώ κάνετε κάτι άλλο για να ολοκληρώσετε γρήγορα τα βιβλία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εκτενή βιβλιοθήκη ακουστικών βιβλίων της Apple Books για να διασφαλίσετε ότι θα συμβαδίζετε με τους αναγνωστικούς σας στόχους.

  Τα ηχητικά βιβλία είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή εάν διαβάζετε αργά, επιτρέποντάς σας να καλύψετε περισσότερο έδαφος από ό,τι αν διαβάζατε. Θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ακρόασης ηχητικών βιβλίων στα Apple Books στον οδηγό μας για αρχάριους για τη χρήση των Apple Books σε iPhone.

  4. Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία

  Η χρήση της σκοτεινής λειτουργίας στα Apple Books σάς βοηθά να διαβάζετε άνετα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δυνητικά καθιστώντας σας έναν γρήγορο αναγνώστη. Για να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στα Apple Books, κάντε τα εξής:

 • Ανοίξτε ένα βιβλίο στα Apple Books.
 • Αγγίξτε την οθόνη σας και μετά πατήστε το κουμπί χάμπουργκερ κάτω δεξιά.
 • Επιλέξτε Θέματα & Ρυθμίσεις.
 • Πατήστε το κουμπί μισού φεγγαριού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σκούρο. Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί σε σκοτεινή λειτουργία, επιλέξτε Αντιστοίχιση συσκευής.
 • Η ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας στα Apple Books σάς επιτρέπει να διαβάζετε για ώρες χωρίς να δημιουργείτε καταπόνηση των ματιών, επομένως είναι ιδανικό εάν προσπαθείτε να διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να πετύχετε τους αναγνωστικούς σας στόχους.

  5. Χρησιμοποιήστε τους σελιδοδείκτες για να εντοπίσετε γρήγορα σελίδες

  Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε σελίδες στα Apple Books για να τις επισκεφτείτε ξανά αργότερα, κάτι που σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο αναζητώντας ενότητες βιβλίων όταν χρειαστεί να τις βρείτε.

    Πώς να κατεβάσετε ένα βίντεο ροής

  Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία σελιδοδεικτών στα Apple Books, απλώς πατήστε την οθόνη σας και μετά το κουμπί χάμπουργκερ κάτω δεξιά. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί σελιδοδείκτη κάτω δεξιά και αυτό είναι.

  6. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εστίασης

  Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” εστίαση στη συσκευή σας, θέτει σε σίγαση όλες τις ειδοποιήσεις, τις εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου. Η λειτουργία εστίασης σάς επιτρέπει να αποφύγετε περισπασμούς κατά τη χρήση της συσκευής σας. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τη λειτουργία Do Not Disturb, η οποία θέτει σε σίγαση όλες τις ειδοποιήσεις, τις εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου.

  Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Do Not Disturb στο iPhone σας ενώ χρησιμοποιείτε τα Apple Books για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να παραμείνετε πλήρως εστιασμένοι στην ανάγνωση. αυτή η εστίαση θα σας επιτρέψει να επιτύχετε τον ημερήσιο ή εβδομαδιαίο στόχο ανάγνωσης.

  7. Διαβάστε πιο σύντομα βιβλία

  Αν δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε μακροσκελή βιβλία, επιλέξτε πιο σύντομα βιβλία στα Apple Books. Εξάλλου, η επίτευξη των αναγνωστικών σας στόχων δεν έχει να κάνει με το μήκος των βιβλίων που διαβάζετε αλλά με το πόσα. Επομένως, εξακολουθεί να μετράει αν θα διαβάσετε τρία λόγια μυθιστορήματα ή δεκαπέντε μικρά.

  Η διαδοχική ολοκλήρωση πολλών σύντομων βιβλίων θα σας βοηθήσει να νιώσετε ολοκληρωμένοι και θα σας ενθαρρύνει να διατηρήσετε την ορμή σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να φτάσετε τους αναγνωστικούς σας στόχους.

  Πραγματοποιήστε ταχύτερα τους στόχους ανάγνωσης στα Apple Books

  Εάν δυσκολεύεστε να επιτύχετε τους αναγνωστικούς σας στόχους στα Apple Books, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε. Ορίζετε στόχους ανάγνωσης στην εφαρμογή, προσαρμόζετε το στυλ και το μέγεθος της γραμματοσειράς σας ή ενεργοποιείτε τη λειτουργία εστίασης για να αποφύγετε περισπασμούς.

  Ωστόσο, προσπαθήστε να αποφύγετε να παρασυρθείτε στην επιθυμία να επιτύχετε γρήγορα τους αναγνωστικούς σας στόχους. Μόλις η ανάγνωση γίνει λιγότερο απόλαυση και περισσότερο για την επίτευξη στόχων, θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να επιβραδύνετε.