7 συμβουλές για να επιταχύνετε το Brave Browser

Βασικά Takeaways

  • Ελέγξτε την ταχύτητα και το σήμα σας στο Διαδίκτυο πριν επιχειρήσετε οποιεσδήποτε επιδιορθώσεις για να αυξήσετε την ταχύτητα περιήγησης. Η ασταθής ή αργή συνδεσιμότητα θα μπορούσε να είναι η βασική αιτία των αργών ταχυτήτων περιήγησης.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε το Brave Ads για να βελτιώσετε πιθανώς την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης. Αν και αυτές οι διαφημίσεις προσφέρουν ανταμοιβές, μπορεί επίσης να συμβάλλουν σε πιο αργούς χρόνους φόρτωσης. Η απενεργοποίησή τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο γρήγορη και πιο χωρίς περισπασμούς εμπειρία περιήγησης.
  • Κλείστε περιττές καρτέλες και παράθυρα για να βελτιώσετε την απόδοση του προγράμματος περιήγησης. Η ύπαρξη υπερβολικά πολλών ανοιχτών καρτελών, ειδικά με δυναμικά στοιχεία όπως κλιπ ήχου και βίντεο, μπορεί να επιβραδύνει το πρόγραμμα περιήγησής σας. Το τακτικό κλείσιμο καρτελών που δεν χρησιμοποιούνται μπορεί να εξασφαλίσει μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης.

Ένα αργό πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησης και την παραγωγικότητά σας. Και ενώ το Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στο απόρρητο και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήστη, μπορεί, όπως όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης, μερικές φορές να φορτώνει αργά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε το Brave Browser σας και να απολαύσετε αδιάκοπη, γρήγορη περιήγηση.

1. Ελέγξτε την ταχύτητα και το σήμα σας στο Διαδίκτυο

Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε επιδιόρθωση για να αυξήσετε την ταχύτητα περιήγησής σας, το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να ελέγξετε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας δωρεάν. Εάν αντιμετωπίζετε ασταθή ή αργή συνδεσιμότητα, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ταχύτητα περιήγησής σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι το πρόβλημα είναι με το Διαδίκτυό σας, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το δρομολογητή και το μόντεμ σας. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στον ISP σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ελέγξει εάν αντιμετωπίζετε μόνο χαμηλές ταχύτητες περιήγησης σε έναν ή σε λίγους ιστότοπους. Είναι πιθανό ο ιστότοπος να είναι εκτός λειτουργίας, επηρεάζοντας τις ταχύτητες περιήγησής σας.

  8 καλύτερα εικονικά τερματικά για ασφαλείς πληρωμές από οποιαδήποτε συσκευή

Εάν χρησιμοποιείτε άλλα προγράμματα περιήγησης και διαπιστώσετε ότι λειτουργούν κανονικά, οι αργές ταχύτητες περιήγησής σας μπορεί να οφείλονται σε πρόβλημα με το Brave.

2. Απενεργοποιήστε το Brave Ads

Η εμπειρία περιήγησης χωρίς διαφημίσεις του Brave είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, το Brave δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το Brave Ads. Τα άτομα που έχουν ενεργοποιήσει το Brave Ads έχουν πρόσβαση στο Brave Rewards, το οποίο είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα επιβράβευσης ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης. Αν και οι Brave Ads είναι λιγότερο παρεμβατικές και διατηρούν περισσότερο το απόρρητο σε σύγκριση με τις διαφημίσεις σε άλλα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, απαιτούν κάποιο χρόνο φόρτωσης, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησής σας.

Εάν ενεργοποιήσατε το Brave Ads για να κερδίσετε ανταμοιβές, η απενεργοποίησή τους μέσω του προγράμματος περιήγησής σας είναι αρκετά απλή. Λάβετε υπόψη ότι η απενεργοποίησή τους θα επηρεάσει, ωστόσο, την ικανότητά σας να κερδίσετε Brave Rewards. Τούτου λεχθέντος, χωρίς αυτές τις διαφημίσεις, είναι πιθανό να βιώσετε μια πιο γρήγορη και πιο χωρίς περισπασμούς εμπειρία περιήγησης.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να συνεχίσετε να κερδίζετε Brave Rewards, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των διαφημίσεων που σας δείχνει το Brave σε μία ώρα. Ενώ η προεπιλογή έχει οριστεί σε δέκα διαφημίσεις ανά ώρα, μπορείτε να την μειώσετε έως και μία διαφήμιση την ώρα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο του τριγώνου στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης (το λογότυπο BAT, το κρυπτονόμισμα του Brave) και επιλέξτε Ρυθμίσεις ανταμοιβών. Θα δείτε τώρα επιλογές για να αλλάξετε τον αριθμό των διαφημίσεων που εμφανίζονται ανά ώρα.

3. Κλείστε τις ανοιχτές καρτέλες

Το να έχετε ανοιχτές πολλές καρτέλες και παράθυρα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας. Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του προγράμματος περιήγησης και εάν οι καρτέλες που έχετε ανοίξει περιλαμβάνουν δυναμικά στοιχεία, όπως κλιπ ήχου και βίντεο.

  Πώς να βρείτε μουσικές συναυλίες στην περιοχή σας χρησιμοποιώντας το Shazam

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησής σας, θα πρέπει να κλείσετε τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Γενικά, είναι καλή ιδέα να εξετάζετε περιοδικά τον αριθμό των παραθύρων και των καρτελών που έχετε ανοίξει και να κλείνετε τα περιττά για να εξασφαλίσετε μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης.

4. Αφαιρέστε τις περιττές επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης είναι εφαρμογές λογισμικού και χρειάζονται επεξεργαστική ισχύ για να λειτουργήσουν. Αν και πολλά είναι εξαιρετικά χρήσιμα, μερικές φορές μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας. Αν και μερικές επεκτάσεις δεν θα έχουν αισθητή επίδραση στη λειτουργικότητα και την απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας, η εγκατάσταση πάρα πολλών μπορεί, δυστυχώς, να επιβραδύνει το πρόγραμμα περιήγησής σας και τη συσκευή σας.

Επιπλέον, ορισμένες επεκτάσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια. Αυτές οι μη ασφαλείς επεκτάσεις θέτουν σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα και προκαλούν αργή απόδοση του προγράμματος περιήγησης, μεταξύ άλλων ζητημάτων.

Εάν έχετε παρατηρήσει σημαντική επιβράδυνση στις ταχύτητες του προγράμματος περιήγησης, ίσως είναι καιρός να απεγκαταστήσετε μερικές επεκτάσεις. Για να καταργήσετε επεκτάσεις στο Brave Browser σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά πλευρά της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επεκτάσεις. Στη σελίδα που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση, το οποίο θα βρείτε κάτω από κάθε επέκταση που έχετε κατεβάσει.

5. Απενεργοποιήστε το VPN σας

Ένα VPN κρυπτογραφεί τα διαδικτυακά σας δεδομένα για να διατηρεί τη δραστηριότητά σας ιδιωτική. Αυτό προστατεύει το απόρρητό σας και σας παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Ωστόσο, δεδομένου ότι το VPN δρομολογεί την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο μέσω ενός διακομιστή σε απομακρυσμένη τοποθεσία, θα αντιμετωπίσετε κάποια απώλεια ταχύτητας.

Συνήθως θα διαπιστώσετε ότι όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ εσάς και του διακομιστή VPN, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η ταχύτητα του Διαδικτύου. Μια σημαντική απόσταση θα επηρεάσει τις ταχύτητες περιήγησης. Εάν αντιμετωπίζετε χαμηλότερες ταχύτητες προγράμματος περιήγησης, ελέγξτε αν έχετε ενεργοποιήσει το ενσωματωμένο VPN του Brave. Για έλεγχο, κάντε κλικ στο εικονίδιο VPN στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

  Πώς μπορώ να αποσυνδεθώ από το Outlook Mobile

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε VPN, επιλέξτε μια τοποθεσία πιο κοντά στη χώρα σας. Επί του παρόντος, το Brave προσφέρει διακομιστές VPN σε τοποθεσίες όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία, οι ΗΠΑ (με τέσσερις τοποθεσίες διακομιστών—Κεντρική, Ανατολική, Βορειοδυτική και Δυτική), και το Ηνωμένο Βασίλειο.

6. Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησής σας

Εάν η εμπειρία περιήγησής σας φαίνεται άβολη, σκεφτείτε να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευμένων εικόνων και αρχείων. Τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο συνήθως αποθηκεύουν πληροφορίες για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που διαγράψατε το ιστορικό περιήγησής σας, τώρα είναι πιθανώς η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε.

Κατά την εκκαθάριση των δεδομένων περιήγησής σας, αποφύγετε τη διαγραφή των cookies γιατί αυτό θα διαγράψει όλα τα προσωπικά σας στοιχεία από το πρόγραμμα περιήγησής σας, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σύνδεσής σας και των ρυθμίσεων και προτιμήσεων του ιστότοπού σας.

7. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Εάν το λογισμικό που εκτελεί το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι παλιό, ενδέχεται να επηρεαστούν οι ταχύτητες περιήγησής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενημέρωση του προγράμματος περιήγησής σας θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Κάθε νέα έκδοση του Brave προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη.

Έτσι, όχι μόνο θα μπορείτε να επιλύσετε προβλήματα που σχετίζονται με την ταχύτητα, αλλά μπορεί επίσης να έχετε πρόσβαση σε νέες δυνατότητες, επιδιορθώσεις ασφαλείας και άλλες βελτιώσεις ενημερώνοντας το πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να ενημερώσετε το Brave, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά πλευρά της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο About Brave.

Εάν αυτό αποτύχει, εξετάστε το ενδεχόμενο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης του προγράμματος περιήγησής σας ως έσχατη λύση. Θα δείτε συνήθως μια μεγάλη βελτίωση μόλις το κάνετε αυτό, αλλά μπορεί να χάσετε ορισμένα από τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις εύκολες επιδιορθώσεις για να βελτιώσετε την ταχύτητα περιήγησης του Brave

Καθεμία από αυτές τις επιδιορθώσεις μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης του προγράμματος περιήγησής σας. Κατά καιρούς, το μόνο που μπορεί να χρειαστείτε είναι μια από τις προαναφερθείσες επιδιορθώσεις για να δείτε μια αξιοσημείωτη βελτίωση. Αλλά άλλες φορές, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε περισσότερες από μία από αυτές τις επιδιορθώσεις. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με την ταχύτητα, παρόλο που προσπαθείτε όλες αυτές τις επιδιορθώσεις, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε στο κέντρο βοήθειας του Brave.