7 σπουδαίοι πόροι για την εκπαίδευση στο Web3 που χρειάζεστε

Μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια είναι η έλευση του Web3, ενός όρου που έχει αναπτυχθεί στις συζητήσεις για το μέλλον του διαδικτύου. Αν και πολλοί λάτρεις μπορεί να γνωρίζουν για το Web3, χρειάζεται μια βαθύτερη κατανόηση για να παραμείνουμε μπροστά από την καμπύλη.

Γι’ αυτό θα πρέπει να ξοδέψετε τον χρόνο και την ενέργειά σας μαθαίνοντας για το Web3. Έτσι, εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους πόρους που είναι διαθέσιμοι για την εκπαίδευση στο Web3.

Τι είναι το Web3;

Το Wеb3 είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την επόμενη γενιά του Διαδικτύου, η οποία είναι αποκεντρωμένη, με επίκεντρο τον χρήστη και βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Σε αντίθεση με τον τρέχοντα ιστό, που συχνά αναφέρεται ως Wеb2, όπου η εξουσία βρίσκεται στα χέρια μερικών τεχνολογικών κολοσσών, το Web3 οραματίζεται ένα πιο δημοκρατικό και ανοιχτό διαδίκτυο.

Στο Web3, οι ενδιάμεσοι, όπως οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι μηχανές αναζήτησης και οι διαδικτυακές αγορές, αντικαθίστανται από αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) που εκτελούνται σε δίκτυα blockchain. Αυτά τα δίκτυα εισάγουν την έννοια της ψηφιακής ιδιοκτησίας μέσω του Bitcoin, του Ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Πίστωση εικόνας: Μαρόκο/Shutterstock

Το Web3 υπόσχεται να ταρακουνήσει τα πράγματα, από την αναμόρφωση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το διαδίκτυο μέχρι τη δημιουργία νέων οικονομικών ευκαιριών. Αλλά με τη μεγάλη ισχύ έρχεται και η μεγάλη ευθύνη, και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του και η υπέρβαση των προκλήσεων του απαιτεί κατανόηση του Web3.

Γιατί πρέπει να μάθετε για το Web3;

Τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε εάν η εκμάθηση για το Web3 είναι σχετική για εσάς. Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια για να το μάθετε; Λοιπόν, δεδομένης της σημασίας που έχει, η απάντηση είναι ναι. Ιδού λοιπόν μερικοί επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους μαθαίνετε για το Web3:

 • Προστασία του μέλλοντος: Ακριβώς όπως το Διαδίκτυο μεταμόρφωσε την κοινωνία και την οικονομία τις τελευταίες δεκαετίες, το Web3 έχει τη δυνατότητα να επιφέρει βαθιές αλλαγές. Μαθαίνοντας για αυτό τώρα, μπορείτε να αποδείξετε στο μέλλον τις δεξιότητές σας, να είστε ικανοί για σχετικές ευκαιρίες εργασίας και να προσαρμοστείτε σε ένα ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.
 • Οικονομικές Ευκαιρίες: Οι τεχνολογίες Web3, όπως το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, δημιουργούν νέες οικονομικές ευκαιρίες. Είτε σας ενδιαφέρει να επενδύσετε, να αναπτύξετε dApps ή να εξερευνήσετε τον κόσμο των NFT, το Web3 προσφέρει μια ευρεία γκάμα από πιθανές διαδρομές φροντίδας και ροές εισοδήματος.
 • Ψηφιακή ιδιοκτησία: Το Web3 εισάγει την έννοια της αληθινής ψηφιακής ιδιοκτησίας. Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των NFT και των κρυπτονομισμάτων μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να αναλάβετε τον έλεγχο των ψηφιακών σας στοιχείων και να συμμετάσχετε στην αναδυόμενη ψηφιακή οικονομία.
 • Προσωπική Ελευθερία: Το Web3 έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο επικεντρωμένο στο χρήστη και ανθεκτικό στη λογοκρισία. Μαθαίνοντας για το Web3, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο της διαδικτυακής σας ταυτότητας και δεδομένων, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία στον ψηφιακό κόσμο.
 • Καινοτομία: Το Web3 είναι μια εστία καινοτομίας, με αμέτρητες startups και έργα που εξερευνούν νέες δυνατότητες. Η εκμάθηση για το Web3 μπορεί να σας εμπνεύσει να συμμετάσχετε σε αυτό το συναρπαστικό οικοσύστημα και να συμβάλετε στην ανάπτυξή του.
  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή

Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες πλατφόρμες

Η επιλογή των καλύτερων πλατφορμών Web3 είναι ζωτικής σημασίας για το ταξίδι σας στο αποκεντρωμένο ψηφιακό τοπίο. Για να το κάνετε αυτό, εδώ είναι τα τέσσερα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Συνάφεια με τους στόχους σας: Επιλέξτε πλατφόρμες που ευθυγραμμίζονται με τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά σας στο Web3, είτε πρόκειται για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DеFi), NFTs ή ανάπτυξη blockchain.
 • Εμπειρογνωμοσύνη εκπαιδευτή: Βεβαιωθείτε ότι οι εκπαιδευτές είναι αναγνωρισμένοι ειδικοί στο Web3, με σχετική εμπειρία στον κλάδο, καθώς η γνώση τους επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της μάθησής σας.
 • Καταλληλότητα προγράμματος σπουδών: Ελέγξτε εάν οι προσφορές της πλατφόρμας καλύπτουν τα θέματα Web3 που θέλετε να μάθετε, παρέχοντας ένα καλά δομημένο πρόγραμμα που ταιριάζει με τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες.
 • Κόστος και προσβασιμότητα: Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας και το προτιμώμενο στυλ μάθησης, είτε είναι αυτορυθμισμένο είτε καθοδηγούμενο από εκπαιδευτές. Αξιολογήστε την οικονομική προσιτότητα και τις επιλογές προσβασιμότητας της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας ή των υποτροφιών.
 •   Οι 10 καλύτεροι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών για να τους κυβερνάς όλους με φορητούς ηλεκτρικούς σταθμούς

  Τώρα, για να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια καλή αρχή, παρακάτω είναι μερικές από τις γνωστές πλατφόρμες που πρέπει να εξερευνήσετε.

  Οι καλύτεροι πόροι για την εκπαίδευση στο Web3 που χρειάζεστε

  Ακολουθεί μια λίστα με τις κύριες πλατφόρμες που διευκολύνουν σε βάθος πόρους που σχετίζονται με το Web3:

  1. Χωρίς τράπεζα

  Το Banklеss είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα που προσφέρει πληθώρα εκπαιδευτικού περιεχομένου για κρυπτονομίσματα, DеFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) και NFT. Παρέχουν άρθρα, podcast, ενημερωτικά δελτία και οδηγούς για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε στον κόσμο του Web3.

  Χωρίς τράπεζα, μία από τις κορυφαίες εκπαιδευτικές πλατφόρμες ιδρύθηκε από τους David Hoffman και Ryan Sеan Adams, οι οποίοι αναδείχθηκαν ως κορυφαίος πόρος στον χώρο του Web3 το 2020.

  Εδώ μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα άρθρα, τα podcast, τα ενημερωτικά δελτία και τους οδηγούς της πλατφόρμας που απλοποιούν πολύπλοκες έννοιες του Web3. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατανοήσουν και να εμπλακούν με τον κόσμο του Web3, καθιστώντας τον προσβάσιμο τόσο σε νεοεισερχόμενους όσο και σε έμπειρους λάτρεις.

  2. Etherscan

  Το Etherscan είναι ένας εξερευνητής blockchain για το δίκτυο Ethereum που δημιουργήθηκε από τον Matthew Tan το 2015. Είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την εκμάθηση σχετικά με τις συναλλαγές Ethereum, τα έξυπνα συμβόλαια και τις διευθύνσεις πορτοφολιών.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Etherscan ως πρακτικό εργαλείο για την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας με την τεχνολογία blockchain. Θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε και να επαληθεύετε τις συναλλαγές Ethereum, προσφέροντας μια διαφανή άποψη για το πώς λειτουργεί το blockchain.

  3. CryptoMondays

  Το CryptoMondays είναι μια παγκόσμια κοινότητα λάτρεις της κρυπτογράφησης, που ιδρύθηκε από τον Lou Kеrnеr, που φιλοξενεί εκδηλώσεις, webinars και συναντήσεις. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις του CryptoMondays μπορεί να σας συνδέσει με άτομα με ομοϊδεάτες και ειδικούς του κλάδου. Ενισχύοντας έτσι ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης.

  Ως εκ τούτου, με την εγγραφή σας στο CryptoMondays μπορείτε να συνδεθείτε με άτομα με ομοϊδεάτες και να παρέχετε πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες. Η πλατφόρμα προωθεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης όπου μπορείτε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας στο Web3 μέσω δικτύωσης και συζητήσεων.

    13 Καλύτερο Μουσικό Οπτικοποιητή για Καλύτερη Δέσμευση

  4. Coursеra

  Το Coursеra είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα μάθησης που συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια και ιδρύματα για να προσφέρει διαπιστευμένα μαθήματα. Η πλατφόρμα παρέχει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που σχετίζονται με το Web3 από κορυφαία πανεπιστήμια και ιδρύματα.

  Το Coursеra παρέχει δομημένες και διαπιστευμένες μαθησιακές εμπειρίες, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα σαν εσάς που αναζητούν εις βάθος γνώση στο Wеb3. Μπορείτε να κερδίσετε πιστοποιητικά από διάσημα ιδρύματα, ενισχύοντας την αξιοπιστία σας στον τομέα.

  5. GitHub

  Το GitHub είναι μια πλατφόρμα όπου οι προγραμματιστές συνεργάζονται σε έργα ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το Web3. Η εξερεύνηση των αποθετηρίων κώδικα στο GitHub μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τις τεχνικές πτυχές του Web3.

  Σας επιτρέπει να μαθαίνετε και να συνεισφέρετε σε έργα που ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντά σας, ενισχύοντας την ανάπτυξή σας ως λάτρης ή προγραμματιστής του Web3.

  6. CoinGecko

  Μια άλλη σημαντική πλατφόρμα είναι η CoinGеcko, η οποία είναι μια πλατφόρμα δεδομένων κρυπτονομισμάτων που προσφέρει δεδομένα αγοράς σε πραγματικό χρόνο, γραφήματα και πληροφορίες για χιλιάδες κρυπτονομίσματα. Είναι μια εξαιρετική πηγή για την παρακολούθηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων και την ενημέρωση σχετικά με τις τάσεις της αγοράς.

  Το Coingecko μπορεί να σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τον περίπλοκο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας εύκολα προσβάσιμα δεδομένα αγοράς. Είτε είστε επενδυτής είτε απλά περίεργοι, σας βοηθά να παρακολουθείτε τις τιμές των κρυπτονομισμάτων και να παραμένετε ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς.

  7. Χ

  Τέλος, και επίσης μια σημαντική προσθήκη είναι το X (παλαιότερα γνωστό ως Twittеr)—ένας κόμβος για συζητήσεις σχετικά με το Web3 και τα κρυπτονομίσματα. Ακολουθήστε στοιχεία με επιρροή, έργα blockchain και ειδικούς του κλάδου για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και τις εξελίξεις.

  Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας κρατά ενήμερους για τις έκτακτες ειδήσεις, τις τάσεις και τα αναδυόμενα έργα. Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να παραμένετε ενημερωμένοι και να συμμετέχετε σε συζητήσεις με την κοινότητα του Web3.

  Η εκπαίδευση στο Web3 είναι το κλειδί για την προσαρμογή και την επιβίωση

  Συμπερασματικά, αυτοί οι επτά πόροι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εκπαίδευσης στο Web3, καλύπτοντας διαφορετικές μαθησιακές προτιμήσεις και στόχους. Είτε είστε νέος είτε έμπειρος εξερευνητής του Web3, αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στον συναρπαστικό κόσμο του Web3 με τρόπο φιλικό προς τον χρήστη.