7 λόγοι για τους οποίους τα παιχνίδια για κινητά είναι πραγματικά χάλια

Γίνεται πολύς λόγος στη βιομηχανία της τεχνολογίας για το πώς είναι το μέλλον τα παιχνίδια για κινητά. Και όμως, τα παιχνίδια που κάνουν τα κορυφαία charts στα καταστήματα εφαρμογών δεν εμπνέουν πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό το μέλλον. Στην καλύτερη περίπτωση, παίρνουμε παιχνίδια που είναι αρκετά καλά για να παίξουμε για μερικά λεπτά, αλλά ποτέ για να βυθιστούμε βαθιά στην ιστορία ή το gameplay.

Αλλά γιατί είναι αυτό; Γιατί τα παιχνίδια για κινητά εξακολουθούν να αισθάνονται τόσο δυσάρεστα; Δεδομένης όλης αυτής της πρωτοποριακής καινοτομίας στο υλικό και το λογισμικό smartphone, θα περίμενε κανείς ότι τα παιχνίδια για κινητά θα καλύψουν τη διαφορά, σωστά; Λοιπόν, το πρόβλημα είναι δυστυχώς πολύ πιο διαφοροποιημένο από αυτό. Ακολουθούν επτά προβλήματα με τα παιχνίδια για κινητά που δεν έχουμε ακόμη λύσει.

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του παιχνιδιού κονσόλας και του παιχνιδιού για κινητά είναι το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Ενώ το πρώτο έχει προκαταβολικό κόστος, το μοντέλο freemium κυριαρχεί στο δεύτερο.

Σύμφωνα με α Έκθεση Statista, μόνο το τρία τοις εκατό περίπου όλων των παιχνιδιών για κινητά στο Google Play Store έχουν χρέωση. Παρόμοιο συμβαίνει και με το Apple App Store.

Οι άνθρωποι απλώς δεν τους αρέσει να πληρώνουν για παιχνίδια για κινητά και στα σπάνια που το κάνουν, πληρώνουν κυρίως μέσω αγορών εντός εφαρμογής και μικροσυναλλαγών. Έτσι, αναγκάζει τους προγραμματιστές παιχνιδιών είτε να συμμορφωθούν με αυτό το μοντέλο είτε να παραμείνουν στα παιχνίδια κονσόλας.

Τώρα, δεν λέμε ότι το μοντέλο freemium δεν είναι κερδοφόρο. Μάλιστα, σύμφωνα με Business Insiderτο PUBG Mobile κέρδισε σχεδόν 254 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες παικτών μόνο τον Νοέμβριο του 2021.

Αλλά το πρόβλημα με το μοντέλο freemium είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για την κατασκευή παιχνιδιών σε επίπεδο κονσόλας μεγάλου προϋπολογισμού. Είναι πολύ επικίνδυνο για τους προγραμματιστές να επενδύσουν τόσο πολύ χρόνο και χρήματα δημιουργώντας ένα παιχνίδι για κινητά προηγμένης τεχνολογίας, με τη μάταιη ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να το πληρώσει αργότερα… αφού το παίξει δωρεάν.

  Κάντε την αναζήτησή σας στο WordPress ισχυρή με την Algolia και 9 άλλους

2. Μόνο οι αλγόριθμοι του App Store προτιμούν τα κορυφαία γραφήματα

Μπορούμε να ρίξουμε ένα μέρος της ευθύνης για το ότι τα παιχνίδια για κινητά λείπει τόσο στον τρόπο με τον οποίο τα καταστήματα εφαρμογών οργανώνουν τους καταλόγους τους. Για να σου δώσω μια προοπτική, σύμφωνα με μια άλλη Έκθεση Statista υπάρχουν περίπου 2,6 εκατομμύρια εφαρμογές στο Google Play Store και σχεδόν 2 εκατομμύρια εφαρμογές στο Apple App Store.

Ενα ακόμη Έκθεση Statista δηλώνει ότι μεταξύ 11-13,5% αυτών των εφαρμογών είναι παιχνίδια, με το Google Play Store μόνο να έχει 477.877 ενεργούς τίτλους παιχνιδιών τον Δεκέμβριο του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι αν είστε προγραμματιστής παιχνιδιών —ειδικά νέος— οι πιθανότητες επιτυχίας του παιχνιδιού σας είναι πολύ μικρές. Ξεχάστε να ξεχωρίζετε από τη θάλασσα των εφαρμογών. Είναι θαύμα αν σε ανακαλύψουν. Και τα καταστήματα εφαρμογών κάνουν ελάχιστα για να βοηθήσουν τους νέους προγραμματιστές να εμφανιστούν.

Κατά την αναζήτηση μιας εφαρμογής, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς επιλέγουν ένα από τα στοιχεία στην κορυφή της λίστας. Και εξαιτίας αυτού, οι νικητές συνεχίζουν να κερδίζουν και οι ηττημένοι συνεχίζουν να χάνουν.

Δεν υπάρχει κανένα πραγματικό κίνητρο για τα καταστήματα εφαρμογών να υποστηρίζουν άλλους προγραμματιστές εκτός από αυτούς που τους αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα. Αυτό αποθαρρύνει τους νέους προγραμματιστές να αναλάβουν τον κίνδυνο να δημιουργήσουν καλύτερα παιχνίδια για κινητά.

3. Χαμηλές Προσδοκίες Καταναλωτή

Σε κάποιο επίπεδο, εμείς οι χρήστες είμαστε επίσης υπεύθυνοι για το ότι τα παιχνίδια για κινητά έχουν κακή εικόνα. Εκτός κι αν δεν έχετε πάει ποτέ στο Reddit, γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι συχνά επικρίνουν τα παιχνίδια για κινητά επειδή δεν είναι «πραγματικό gaming» για λόγους που είναι πολύ προφανείς για να αγνοηθούν.

Οι παίκτες δεν περιμένουν καν τα παιχνίδια για κινητά να είναι καλά, επομένως δεν τους εκπλήσσει όταν τα παιχνίδια αποδεικνύονται κακά.

  Τα 7 καλύτερα σαρκοφάγα Podcasts για λήψη

Τα παιχνίδια για κινητά θεωρούνται ως αναλώσιμη πηγή ψυχαγωγίας—κάτι που μπορείτε να ανταλλάξετε εύκολα με κάτι άλλο. Φυσικά, οι χρήστες δεν ενοχλούνται να παραπονιούνται όταν ένα παιχνίδι για κινητά είναι κακό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πραγματικός μηχανισμός ανάδρασης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς απεγκαθιστούν μια εφαρμογή αν δεν τους αρέσει και εγκαθιστούν μια άλλη, ελπίζοντας ότι δεν θα είναι τόσο απογοητευτική. Αυτό δεν συμβαίνει με τα παιχνίδια υπολογιστή ή κονσόλας.

Η κοινότητα του gaming είναι πολύ ευαίσθητη στο χόμπι και αναζητά ενεργά βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων και κάνει τις προτάσεις της να ακουστούν, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να δημιουργούν καλύτερα παιχνίδια.

Όσο σκληρές κι αν είναι κάποιες αρνητικές κριτικές, είναι χρήσιμες για τον εντοπισμό σφαλμάτων. Για τα παιχνίδια για κινητά, αυτό το επίπεδο πάθους και αφοσίωσης απλά δεν υπάρχει.

4. Κακή λειτουργία ελέγχου οθόνης αφής

Εκτός κι αν αγοράσετε ένα αποκλειστικό τηλέφωνο παιχνιδιών με κουμπιά ώμου (όπως το Black Shark 4 που εξετάσαμε), τα κανονικά smartphone απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με ένα χειριστήριο κονσόλας. Όλα τα χειριστήρια ενός παιχνιδιού για κινητά πρέπει να είναι στριμωγμένα μέσα στην πολύ περιορισμένη κατάσταση οθόνης της συσκευής.

Δεδομένου αυτού του περιορισμού, αυτά τα χειριστήρια συχνά καταλήγουν να είναι είτε επώδυνα μικρά ή τόσο μεγάλα που διακόπτουν το παιχνίδι, οδηγώντας σε κακή εμπειρία παιχνιδιού. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι προγραμματιστές πρέπει να ξοδέψουν επιπλέον πόρους για να βρουν νέους τρόπους για να κάνουν τα χειριστήρια να αισθάνονται απρόσκοπτα.

5. Έλλειψη αποθηκευτικού χώρου για αφιέρωση σε παιχνίδια

Σε αντίθεση με τις κονσόλες, τα smartphone δεν αποθηκεύουν μόνο παιχνίδια αλλά και φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια, ταινίες, έγγραφα, εφαρμογές και πολλά άλλα. Έτσι, φυσικά, ο χώρος αποθήκευσης είναι συχνά ένα ζήτημα. Τώρα, για να είμαστε δίκαιοι, έχουμε ήδη δει smartphone με αποθηκευτικό χώρο 1 TB, οπότε αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο τα παραπάνω ζητήματα.

Ωστόσο, επειδή μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος σημαίνει και υψηλότερη τιμή, τα μόνα τηλέφωνα που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό είναι τα flagships. Και επειδή οι περισσότερες πωλήσεις smartphone δεν είναι ναυαρχίδες, αλλά οικονομικά και μεσαίας κατηγορίας τηλέφωνα, το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου καθίσταται περιττό.

  Το Microsoft Office σας εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας;

6. Έλλειψη Τυποποιημένων Πλατφορμών

Σε αντίθεση με τις τυποποιημένες κονσόλες όπως το PlayStation και το Xbox, τα smartphones διατίθενται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και διαμορφώσεις. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τηλέφωνα Android παρά για iPhone.

Δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότερες παραλλαγές iPhone στον κόσμο, είναι πιο τυποποιημένα και ευκολότερα στην ανάπτυξη εφαρμογών. Γι’ αυτό οι προγραμματιστές συχνά κυκλοφορούν πρώτα εφαρμογές και ενημερώσεις στο iOS.

Δεδομένου ότι τα smartphones είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους (χάρη σε τόσους πολλούς ανταγωνιστές), είναι πολύ μεγάλο εγχείρημα οι προγραμματιστές να βελτιστοποιούν τα παιχνίδια τους ανάλογα με κάθε συσκευή.

Έτσι, αυτό τους αφήνει μόνο δύο επιλογές. είτε δημιουργήστε φτωχά παιχνίδια που μπορούν να κατεβάσουν όλοι είτε δημιουργήστε καλά παιχνίδια που μόνο λίγοι μπορούν να κατεβάσουν. Φαίνεται ότι ο πρώτος παίρνει το πάνω χέρι στις συνεδριάσεις της αίθουσας συνεδριάσεων.

7. Συχνές διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού

Εκτός από τις μικροσυναλλαγές, οι προγραμματιστές παιχνιδιών για κινητά βασίζονται επίσης σε διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού για να κερδίσουν χρήματα. Αυτό τους επιτρέπει να συνεχίσουν να τρέχουν το παιχνίδι και να εισάγουν νέες δυνατότητες, όπως χάρτες, όπλα, ρούχα και άλλα παρόμοια στοιχεία εντός του παιχνιδιού.

Ωστόσο, ως παίκτης, είναι πραγματικά χάλια να πρέπει να παρακολουθείτε μια διαφήμιση κάθε φορά μετά την ολοκλήρωση ενός αγώνα, τον τερματισμό ενός αγώνα ή το άνοιγμα ενός loot box. Επιπλέον, αυτές οι διαφημίσεις μπορεί μερικές φορές να είναι άσχετες και ακατάλληλες και δεν υπάρχει τρόπος να τις τροποποιήσετε.

Ομολογουμένως, η παρακολούθηση διαφημίσεων εντός παιχνιδιού είναι ένας καλός τρόπος για να υποστηρίξετε τους προγραμματιστές παιχνιδιών για κινητά χωρίς να αγοράζετε αντικείμενα εντός παιχνιδιού, αλλά η συχνότητά τους έχει μεγάλη σημασία, ειδικά αν σκοπεύετε να παίξετε αυτό το παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα παιχνίδια για κινητά θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα

Τα παιχνίδια για κινητά έχουν τόσες πολλές δυνατότητες, και ωστόσο, εκμεταλλευόμαστε τόσο λίγες από αυτές. Σε σύγκριση με όλες τις άλλες εξελίξεις στον κόσμο της τεχνολογίας, προκαλεί έκπληξη το πόσο πίσω είναι ακόμα το gaming για κινητά όταν τοποθετείται δίπλα-δίπλα με το gaming κονσόλας.

Από όλες τις εταιρείες, η Apple έχει τα περισσότερα να κερδίσει εάν τα παιχνίδια για κινητά αυξηθούν, δεδομένου του προφανούς πλεονεκτήματος της έναντι του Android. Και όμως, παιχνίδια χαμηλής εμβάπτισης όπως το Candy Crush και το Temple Run κυριαρχούν στα καταστήματα εφαρμογών. Πολλοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια για κινητά απλώς ως έναν τρόπο για να περάσετε χρόνο, όχι ως ένα αναγνωρισμένο χόμπι ή επάγγελμα.