7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράσετε το M2 MacBook Air

Τα μοντέλα M2 MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών είναι οι νεότεροι βασικοί φορητοί υπολογιστές της Apple που διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό, τσιπ M2, MagSafe και πολλά άλλα. Το MacBook Air είναι ο πιο δημοφιλής φορητός υπολογιστής της Apple για πολλά χρόνια και πολλοί κριτικοί επαίνεσαν το M1 MacBook Air που κυκλοφόρησε το 2020 ως το τέλειο notebook για τους περισσότερους ανθρώπους.

Το πυρίτιο της Apple ξεκλείδωσε τις δυνατότητες του MacBook και τώρα το βλέπουμε να έχει φτάσει σε νέο επίπεδο με τα μοντέλα M2 MacBook Air. Έτσι, εδώ είναι όλοι οι λόγοι που πιστεύουμε ότι αξίζει να αγοράσετε τα μοντέλα M2 MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών.

1. Το Μοντέρνο Σχέδιο

Η Apple έχει ενημερώσει πολλά από τα προϊόντα της με σχέδιο τετραγωνικής ακμής. Ξεκίνησε με το iPad Pro και τελικά έφτασε στο MacBook Pro το 2021. Τώρα, τόσο το M2 MacBook Air 13 ιντσών όσο και 15 ιντσών μοιάζουν με το σημερινό σχέδιο του MacBook Pro. Ο σχεδιασμός είναι αναζωογονητικός αφού η τελευταία φορά που είχαμε μια αναθεώρηση σχεδιασμού για το MacBook Air ήταν το 2018.

Η έκδοση M2 οδηγεί τη σχεδίαση του MacBook Air σε μια νέα κατεύθυνση, καθώς είναι το πρώτο MacBook Air χωρίς σχέδιο σε σχήμα σφήνας. Ευτυχώς, η νέα σχεδίαση εξακολουθεί να επιτρέπει στο M2 MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών να είναι σχετικά λεπτό και ελαφρύ. Διαθέτουν επίσης πιο λεπτά πλαίσια και εγκοπή για περισσότερη οθόνη.

2. Επιθετική τιμολόγηση

Παρόλο που το επανασχεδιασμένο MacBook Air έχασε τη θρυλική τιμή του 999 $, η έκδοση 13 ιντσών εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστική για φορητό υπολογιστή υψηλής ποιότητας στα 1.099 $. Και για όσους χρειάζονται ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις γραφικών και αποθήκευση, μπορείτε να αποκτήσετε την παραλλαγή των 512 GB για 1.399 $.

  Διαφορές μεταξύ αναφοράς και πίνακα ελέγχου

Εάν η ακίνητη περιουσία της οθόνης σας απασχολεί, θα χαρείτε να μάθετε ότι η Apple προσφέρει το βασικό M2 MacBook Air 15 ιντσών στα 1.299 $. Αυτό το μοντέλο είναι τέλειο για όσους θέλουν ένα μεγάλο φορητό υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά χρήματα σε ένα MacBook Pro 14 ιντσών ή 16 ιντσών.

3. Αξία για τα χρήματα

Δεν είναι μυστικό ότι τα τσιπ πυριτίου της Apple προσφέρουν εξαιρετική απόδοση. Το βασικό τσιπ M2 μπορεί να χειριστεί καθημερινές εργασίες όπως η περιήγηση στο web, η κατανάλωση πολυμέσων, το email και πολλά άλλα χωρίς να ιδρώσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δημιουργικές εφαρμογές για βασικές ροές εργασίας και να έχετε σταθερή απόδοση.

Αν και το M2 δεν είναι ένα τεράστιο άλμα έναντι του M1, παρέχει 18% ταχύτερη CPU, 35% ταχύτερη GPU και άλλες βελτιώσεις. Η απόδοση του MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή για φορητούς υπολογιστές που δεν διαθέτουν εσωτερικό ανεμιστήρα για να δροσίζουν τα πράγματα.

4. Η Μακροζωία

Ένας συμβιβασμός που κάνετε όταν αγοράζετε μια παλαιότερη συσκευή με μειωμένο κόστος είναι ότι δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις για όσο διάστημα μια νέα συσκευή. Η Apple έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίζει Intel Mac για χρόνια, αλλά έχει πιο περιορισμένη διάρκεια ζωής για ενημερώσεις λογισμικού σε σύγκριση με τους Mac της Apple silicon.

Η Apple έχει ήδη διακόψει την υποστήριξη για πολλούς υπολογιστές Intel Mac με το macOS Ventura το 2022. Τα Apple silicon Mac όχι μόνο παρέχουν απίστευτη απόδοση, αλλά θα λαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού για πολλά χρόνια ακόμα.

5. Επιλογή θύρας

Πίστωση εικόνας: μήλο

Ενώ το M2 MacBook Air δεν έλαβε θύρα HDMI ή υποδοχή κάρτας SD όπως τα προηγμένα MacBook Pro, έλαβε το MagSafe. Η προσθήκη του MagSafe παρέχει μια αναμφισβήτητα καλύτερη λύση φόρτισης και ελευθερώνει μια άλλη θύρα USB-C στον φορητό υπολογιστή.

Η ύπαρξη μιας θύρας MagSafe σάς επιτρέπει να συνδέσετε περισσότερα περιφερειακά στο MacBook Air σας, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε θύρα USB-C για φόρτιση. Εκτός από το MagSafe, τα επανασχεδιασμένα μοντέλα MacBook Air διαθέτουν επίσης υποδοχή ακουστικών που υποστηρίζει ακουστικά υψηλής αντίστασης.

  Χαρτογραφήστε την εμπειρία και το ταξίδι των εργαζομένων σας με αυτά τα 3 πρότυπα

Τα παλαιότερα μοντέλα, όπως το M1 MacBook Air, διέθεταν μόνο θύρες USB-C και κανονική υποδοχή ακουστικών, κάτι που θα μπορούσε να είναι περιοριστικό, ειδικά αν χρειαστεί να φορτίσετε το MacBook σας και να χρησιμοποιήσετε τις θύρες για άλλες λειτουργίες.

6. Απαράμιλλη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Οι φορητοί υπολογιστές της Apple είχαν σταθερή διάρκεια μπαταρίας όταν χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές Intel, αλλά το πυρίτιο της Apple άλλαξε το παιχνίδι. Η σειρά M2 MacBook Air έχει περίπου 15 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο και 18 ώρες αναπαραγωγής ταινιών, σύμφωνα με την Apple.

Οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να διαρκέσουν καλά με μία μόνο φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ εκτελούν τακτικές εργασίες, όπως περιήγηση στο web, αποστολή email ή επεξεργασία κειμένου. Σε σύγκριση με τους φορητούς υπολογιστές Windows, αυτά τα μηχανήματα είναι πολύ μπροστά στο τμήμα μπαταριών.

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε έναν προσαρμογέα ισχύος 70 W που μπορεί να φορτίσει γρήγορα το M2 MacBook Air, εάν το επιλέξετε κατά την ολοκλήρωση της αγοράς με επιπλέον 20 $ με το βασικό μοντέλο 13 ιντσών. Η Apple προσφέρει τον φορτιστή 70W δωρεάν με τα μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφών.

7. Βελτιωμένη κάμερα FaceTime

Είναι ωραίο να έχουμε μια κάμερα web υψηλής ποιότητας στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας ή της μάθησης, όπου βασιζόμαστε συχνά σε βιντεοκλήσεις. Το MacBook Air διαθέτει μια πολύ βελτιωμένη κάμερα FaceTime 1080p, ενώ τα M1 MacBook Air και M2 MacBook Pro εξακολουθούν να διαθέτουν κάμερα 720p.

Η διαφορά είναι πολύ αισθητή κατά τις κλήσεις FaceTime και Zoom. Τα MacBook στο παρελθόν είχαν κακή ποιότητα κάμερας web, αλλά η σειρά M2 MacBook Air προσφέρει εξαιρετική κάμερα.

Πώς συγκρίνεται με τη σειρά Mac;

Η σειρά MacBook της Apple έχει γίνει γεμάτη από την παρουσίαση των M2 MacBook. Η Apple δεν διέκοψε το M1 MacBook Air, επομένως βρίσκεται ακριβώς κάτω από το M2 Air 13 ιντσών στα 999 $. Τα μοντέλα M2 MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών είναι ιδανικά μηχανήματα για τους περισσότερους ανθρώπους, προσφέροντας τον καλύτερο συνδυασμό νέων χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών αλλαγών που έλαβε το MacBook Pro για πρώτη φορά το 2021, διατηρώντας παράλληλα την τιμή σχετικά χαμηλή.

  6 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης θύρας διακόπτη

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφύγετε το βασικό μοντέλο M2 MacBook Air, το μοντέλο των 13 ιντσών των 1.399 δολαρίων είναι το γλυκό σημείο, καθώς συνοδεύεται από τσιπ M2 με περισσότερους πυρήνες GPU και SSD 512 GB.

Το επιχείρημα για τη γραμμή M2 MacBook Air γίνεται πιο περίπλοκο όταν αναβαθμίζετε το υλικό. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε το μοντέλο 13 ιντσών με 1.399 $ και προσθέσετε 16 GB RAM, ο υπολογιστής θα κοστίσει 1.599 $, δηλαδή μόλις 400 $ λιγότερο από το MacBook Pro 14 ιντσών.

Επιπλέον, το MacBook Air 15 ιντσών με 512 GB αποθηκευτικού χώρου και 16 GB μνήμης RAM κοστίζει 1.699 $, μόλις 300 $ χαμηλότερα από το MacBook Pro 14 ιντσών.

Ενώ το τσιπ M2 είναι πιο ισχυρό από το βασικό τσιπ M1, δεν είναι τόσο ικανό όσο τα άλλα τσιπ της οικογένειας M2, όπως τα τσιπ M2 Pro και M2 Max. Το MacBook Pro διαθέτει επίσης εξαιρετική οθόνη ProMotion και έχει οπαδούς για απαιτητικές εργασίες. Έτσι, εάν ανησυχείτε για τη σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρα ή αναζητάτε περισσότερη ισχύ, θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε το MacBook Pro 14 ιντσών.

Ωστόσο, το MacBook Air ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ο τέλειος φορητός υπολογιστής για τακτικούς χρήστες, καθώς είναι σχετικά οικονομικός, διαθέτει κορυφαία σχεδίαση και προσφέρει εξαιρετική απόδοση που μπορεί να χειριστεί την καθημερινή χρήση. Και τα δύο μοντέλα M2 MacBook Air προσφέρουν επίσης εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας που μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα.

Τα μοντέλα M2 MacBook Air είναι καλά στρογγυλεμένα μηχανήματα

Τα μοντέλα M2 MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών είναι καλά στρογγυλεμένοι φορητοί υπολογιστές. Διαθέτουν εξαιρετικό σχεδιασμό, εντυπωσιακή απόδοση για την τιμή, εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πολλά άλλα. Αυτά τα μηχανήματα είναι εξαιρετικοί Mac αρχικού επιπέδου και είναι ιδανικοί για τους περισσότερους χρήστες Mac. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα MacBook μακράς διαρκείας για να κάνετε τακτικές καθημερινές εργασίες, μην ψάχνετε άλλο.