7 Λογισμικό επεξεργασίας Podcast για να κυκλοφορήσετε άψογα επεισόδια

Η τάση του podcasting έχει σταδιακά αυξηθεί και είναι πλέον ένα δημοφιλές μέσο ψυχαγωγίας.

Κάθε μέρα, νέοι podcasters εμφανίζονται για να επιδείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τα επεισόδια podcast τους σε διάφορα θέματα. Λόγω του σκληρού ανταγωνισμού, η επιβίωση στη βιομηχανία των podcast γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος podcaster, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταλάβετε ότι το συναρπαστικό περιεχόμενο και η καθαρή ποιότητα ήχου είναι οι δύο παράγοντες που μπορούν να πείσουν το κοινό σας να εγγραφεί στο περιεχόμενό σας.

Πολλά εργαλεία podcasting στην αγορά θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τον κόσμο του podcasting. Ωστόσο, προτού πατήσετε το κουμπί δημοσίευσης, το γυάλισμα των ακατέργαστων αποσπασμάτων ήχου είναι απαραίτητο για να προσφέρετε μια εντυπωσιακή εμπειρία podcast στο κοινό σας.

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες επεξεργασίας podcast όπου μπορείτε να ανεβάσετε τα ακατέργαστα, μη επεξεργασμένα αρχεία ήχου σας και να αποκόψετε τα ανεπιθύμητα τμήματα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ηχητικά εφέ, μεταβάσεις, διακριτική μουσική υπόκρουση και πολλά άλλα για να κρατήσετε το κοινό κολλημένο στο podcast σας.

Για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε ένα κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας podcast που ευθυγραμμίζεται με τις δεξιότητες επεξεργασίας και τον προϋπολογισμό σας, αναφέραμε παρακάτω επτά δημοφιλή εργαλεία επεξεργασίας podcast για να βοηθήσουμε το podcast σας να κερδίσει την προσοχή που του αξίζει.

Alitu

Ιδανικό για αρχάριους χωρίς τεχνικές δεξιότητες, Alitu σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε τα επεισόδια podcasting σας με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή διευκολύνει την εύκολη πλοήγηση και προσφέρει απίστευτες δυνατότητες που είναι απίθανο να βρείτε πουθενά αλλού, κάνοντας την εργασία επεξεργασίας podcast μια βόλτα στο πάρκο!

Το Alitu επεξεργάζεται τα ακατέργαστα κλιπ ήχου και προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα εξισορροπώντας αυτόματα τα επίπεδα ήχου, καθαρίζοντας τον ήχο και επεξεργάζοντάς τον. Έχετε επιλογές για να προσθέσετε μουσική, μεταβάσεις και μεταγραφές για το επεισόδιο, ώστε να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο θα απευθύνεται σε ένα μεγάλο κοινό.

Οι ρυθμίσεις Ταχύτητα αναπαραγωγής διαφοροποιούν το Alitu από άλλα λογισμικά επεξεργασίας podcast, επειδή διευκολύνουν την ακρόαση μεγάλων αποσπασμάτων ήχου και την αναζήτηση εξαρτημάτων που απαιτούν βελτίωση. Άλλα πολύτιμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αφαίρεση θορύβου παρασκηνίου, σόλο εγγραφή, εγγραφή κλήσεων για απομακρυσμένους επισκέπτες, εύκολη αλληλουχία και απευθείας δημοσίευση σε ιστότοπους φιλοξενίας podcast.

  Διορθώστε το σφάλμα BitTorrent στο οποίο δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στη διαδικασία

Το Alitu είναι ένα ιδιαίτερα προτιμώμενο λογισμικό επεξεργασίας podcast από νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδιώτες και ΜΜΕ. Η τιμολόγηση ξεκινά από 32 USD ανά μήνα.

όχθη ποταμού

όχθη ποταμού είναι ένα πολύ γνωστό στούντιο ηχογράφησης podcast εξοπλισμένο με δυνατότητες αυτοματοποιημένης επεξεργασίας που μπορούν να θεωρηθούν ως ενιαία υπηρεσία για την εκπλήρωση των απαιτήσεων εγγραφής και επεξεργασίας podcast.

Διαθέτει ένα ισχυρό αλλά εύχρηστο εργαλείο γνωστό ως Magic Editor, το οποίο προσφέρει επαγγελματικά αποτελέσματα επεξεργασίας ομαλοποιώντας αποτελεσματικά τα επίπεδα ήχου και αφαιρώντας τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σας επιτρέπει να κάνετε το Magic Editor:

  • Το Magic Editor συνδυάζει τις εργασίες εγγραφής και επεξεργασίας σε ένα αυτοματοποιημένο βήμα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην παραγωγή podcast.
  • Μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία επεξεργασίας συνδυάζοντας τον ηχογραφημένο ήχο με το βίντεο ή άλλα κομμάτια ήχου.
  • Η λειτουργία AI Speaker View βοηθά στην απρόσκοπτη μετάβαση, μεταβάλλοντας αυτόματα το άτομο που μιλά αυτήν τη στιγμή σε πλήρη οθόνη, λίγο πριν ξεκινήσουν.

Προσθέστε προσαρμοσμένα ή προεγκατεστημένα φόντο στο βίντεο και εξάγετε το έτοιμο για δημοσίευση βίντεο.
Τα σχέδια τιμολόγησης του στούντιο ηχογράφησης Riverside ξεκινούν από 19 USD ανά μήνα.

Adobe Audition

Adobe Auditionμέρος του Adobe Creative Cloud (CC), είναι ένα γεμάτο δυνατότητες εργαλείο εγγραφής και επεξεργασίας podcast στο οποίο μπορείτε να ορκιστείτε.

Εκτός από το ότι σας επιτρέπει να εγγράφετε πολλά podcast ταυτόχρονα με τη βοήθεια διακριτών μικροφώνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα για να δημιουργήσετε, να αναμίξετε, να επεξεργαστείτε και να παράγετε τόνους ηχητικών εφέ.

Αυτός ο σταθμός εργασίας ήχου διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά παραγωγής podcast, όπως ατομικό ισοσταθμιστή και επεξεργασία επεξεργασίας και σας επιτρέπει να προσθέτετε επίπεδα σε κάθε φωνή κατά τη φάση μετά την παραγωγή.

Η προσαρμοστική του ικανότητα μείωσης θορύβου περιβάλλοντος είναι εντυπωσιακή, καθιστώντας το την προτιμώμενη επιλογή των επαγγελματιών που θέλουν να υιοθετήσουν την απροβλημάτιστη μέθοδο εγγραφής και επεξεργασίας συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά αυτού του ισχυρού εργαλείου:

  • Η δυνατότητα φασματικής ανάλυσης εξαλείφει τους ήχους φόντου από το άτομο που μιλά.
  • Οι φάκελοι σάς δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχετε το επίπεδο ήχου των μουσικών κρεβατιών, το ξεθώριασμα, το ξεθώριασμα και το χαμόγελο.
  • Η λειτουργία Match Loudness βοηθά στην αντιστοίχιση της έντασης του ήχου όλων των ηχείων για να διατηρείται η συνολική ένταση στο ίδιο επίπεδο.
  12 Καλύτερα Λογισμικά και Εργαλεία Παρακολούθησης Δικτύου που αξιολογήθηκαν το 2020

Το Adobe Audition κοστίζει 20,99 USD ανά μήνα, καταβλητέο ετησίως.

Avid Pro Tools

Αναπτύχθηκε από την Avid Technology, Inc, Avid Pro Tools είναι ένας επαγγελματικός σταθμός εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW) που αναπτύχθηκε για επαγγελματίες για εγγραφή, επεξεργασία, μίξη, master και δημοσίευση περιεχομένου ήχου. Αυτό το λογισμικό είναι συμβατό με διαφορετικές συσκευές και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε smartphone με Windows, Mac και iOS.

Τα εργαλεία Avid Pro περιλαμβάνουν δύο ενότητες – Σταθμός εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW) και το Media Composer. Αυτές οι δύο ενότητες συλλογικά σας επιτρέπουν να ηχογραφήσετε, να επεξεργαστείτε και να δημοσιεύσετε τα έργα ήχου και podcast. Ο Σταθμός εργασίας ήχου βοηθά τους podcasters με την εγγραφή, την επεξεργασία, τη μίξη και τη δημοσίευση αρχείων ήχου.

Από την άλλη πλευρά, το Media Composer είναι χρήσιμο όταν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έργα βίντεο, όπως podcast. Και οι δύο αυτές ενότητες είναι διαθέσιμες ως μέρος του πακέτου ή ως ξεχωριστή οντότητα.

Οι χρήστες προτιμούν κυρίως το DAW επειδή η καθαρή και διαισθητική διεπαφή του βοηθάει πολύ στην επεξεργασία podcast. Τα πλούσια σε δυνατότητες εργαλεία επεξεργασίας και μίξης βοηθούν στον εξορθολογισμό της ροής εργασίας είτε θέλετε να επεξεργαστείτε ένα απλό podcast είτε ένα μεγάλο εμπορικό.

Περιγραφή

Στη συνέχεια, έχουμε το Descript, ένα λογισμικό επεξεργασίας ήχου όλα σε ένα, μια πιθανή επιλογή για επεξεργασία podcast και προσθήκη επαγγελματικής πινελιάς. Επιδεικνύοντας μια φιλική προς το χρήστη και κομψή διεπαφή, το Descript επιτρέπει στους podcasters να συνεργάζονται ως ομάδα και να επεξεργάζονται τα ηχογραφημένα κλιπ ήχου και τις μεταγραφές.

Αυτή η πλατφόρμα επεξεργασίας λογισμικού υποστηρίζει επεξεργασία βάσει κειμένου και δημιουργεί αυτοματοποιημένο κείμενο μεταγραφής για το podcast σας. Το USP αυτής της πλατφόρμας είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου σε βίντεο, το οποίο λείπει σε άλλες πλατφόρμες.
Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού είναι τα εξής:

  • Δυνατότητα μεταγραφής ήχου διάρκειας 30 λεπτών σε λιγότερο από 15 λεπτά.
  • Δημιουργήστε μεταγραφή συνεκτικών αρχείων ήχου με ακρίβεια 90-95%.
  • Υποστηρίζει σχολιασμούς κειμένου και χρονικές σημάνσεις.
  • Επιλογή εξαγωγής των αρχείων σας σε πλατφόρμες όπως Reaper, Final Cut Pro και Adobe Premiere Pro.

Ιδανικά για αρχάριους podcasters, τα προγράμματα συνδρομής ξεκινούν από 12 USD ανά μήνα.

Θεριστής

Λόγω της σειράς χαρακτηριστικών που προσφέρει, Θεριστής, ένα αξιόπιστο λογισμικό επεξεργασίας podcast απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των podcasters. Διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά και εφέ επεξεργασίας που το καθιστούν κατάλληλο για μεσαίους και επαγγελματίες χρήστες. Το Reaper σάς επιτρέπει να ηχογραφείτε, να επεξεργάζεστε, να επεξεργάζεστε, να αναμειγνύετε και να κυριαρχείτε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια.

  Πώς να αλλάξετε την αναλογία διαστάσεων στο iMovie

Προσφέρει επίσης πολλά πρόσθετα, συμπεριλαμβανομένων των ARA και Melodyne, που είναι ικανά να βελτιώσουν την ποιότητα του ήχου.

Υποστηρίζει επίσης προσαρμόσιμο αυτοματισμό που μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία μιας εγγραφής podcast. Εάν είστε αρχάριος, μπορείτε να κατακτήσετε αυτήν την πλατφόρμα, περνώντας από τα εκπαιδευτικά βίντεο και τα εγχειρίδια λογισμικού του επίσημου ιστότοπου.

Το λογισμικό υποστηρίζει αρχεία ήχου όλων των μορφών, εγγραφή MIDI που σας επιτρέπει να τακτοποιείτε και να επεξεργάζεστε τα αρχεία ήχου, να προσθέτετε επίπεδα και να επαναλαμβάνετε τα αρχεία ήχου. Η άδεια χρήσης αυτής της πλατφόρμας παραγωγής ψηφιακών podcast κοστίζει 60 USD.

Spreaker

Αν και δεν είναι τόσο γεμάτο δυνατότητες όσο οι άλλοι συντάκτες podcast στη λίστα, Spreaker είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για κάποιον νέο στον κόσμο του podcasting. Ενώ το Spreaker είναι ένα λογισμικό podcast που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε και να προβάλλετε τα αναλυτικά στοιχεία, προσφέρει επίσης ορισμένες βασικές επιλογές επεξεργασίας για να βελτιώσετε τα ηχογραφημένα podcast πριν τα δημοσιεύσετε. Μπορείτε να κόψετε το κλιπ ήχου, να τροποποιήσετε το μήκος ή να συγχωνεύσετε δύο αρχεία ήχου ό,τι θέλετε.

Το Spreaker προσφέρει ένα εργαλείο μίξης φωνής με άφθονη μουσική και ηχητικά εφέ για να διαλέξετε και να βελτιώσετε τα podcast σας.

Η έκδοση της εφαρμογής του Spreaker είναι διαθέσιμη στο Google Play Store και Apple App Store, διευκολύνοντάς σας να εγγράψετε και να επεξεργαστείτε τα podcast στο σπίτι ή εν κινήσει. Η δωρεάν έκδοση του Speaker προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες και το επίπεδο τιμολόγησης ξεκινά από 8 USD ανά μήνα.

Τελικές σκέψεις

Είτε ένας αρχάριος είτε ένας επαγγελματίας αναζητά αξιοπρεπές λογισμικό για να γυαλίσει τα επεισόδια του podcast χωρίς ταλαιπωρία, το λογισμικό που αναφέρεται παραπάνω δεν θα σας απογοητεύσει. Προτού επιλέξετε ένα λογισμικό podcast για να εκτελέσετε την εργασία, συνιστάται να ελέγξετε το σύνολο δυνατοτήτων του και να λάβετε υπόψη το επίπεδο των ικανοτήτων σας στο podcast. Έχοντας αυτό υπόψη, επεξεργαστείτε το podcast σας και αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στο podcast!