7 κορυφαία διαδικτυακά μαθήματα για να συνεχίσετε την ανάλυση δεδομένων αθλητικών

Εξερευνάτε μια καριέρα στο Sports analytics; Εάν είστε, τότε αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα και οι πόροι βιβλίων σίγουρα θα σας βοηθήσουν να γίνετε επιτυχημένος επαγγελματίας της ανάλυσης αθλητικών δεδομένων.

Η ανάπτυξη διαφόρων λογισμικών στατιστικής και μαθηματικής ανάλυσης έχει τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της ανάλυσης δεδομένων σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων. Με την ανάλυση δεδομένων, οι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν θεωρίες πιθανοτήτων και προβλέψεις για ένα συμβάν gaming. Η ανάλυση δεδομένων είναι επίσης χρήσιμη για την ανάλυση ακατέργαστων δεδομένων μετά το παιχνίδι.

Αν αγαπάτε τα δεδομένα, τα στατιστικά, τα μαθηματικά και τα σχετικά εργαλεία προγραμματισμού, πρέπει να πετύχετε στην προσπάθειά σας να γίνετε αναλυτής αθλητικών δεδομένων. Για να δώσετε στον εαυτό σας την ώθηση που χρειάζεστε, ελέγξτε μερικά εξαιρετικά μαθήματα και πόρους που αναφέρονται παρακάτω.

Η δημοτικότητα της ανάλυσης δεδομένων και της οπτικοποίησης δεδομένων

Η ανάλυση δεδομένων σάς παρέχει όλα τα εργαλεία, τις έννοιες και τις τεχνικές που είναι απαραίτητες για την εξέταση καθαρών δεδομένων, μορφοποίησης και μοντελοποίησης δεδομένων. Ο απώτερος στόχος είναι να ανακαλύψετε χρήσιμες πληροφορίες και να βοηθήσετε στη λήψη αποφάσεων.

Από την άλλη πλευρά, η οπτικοποίηση δεδομένων είναι ένας ουσιαστικός τρόπος εμφάνισης δεδομένων που όλοι μπορούν να κατανοήσουν αβίαστα. Έτσι, η ανάλυση δεδομένων και η οπτικοποίηση πάνε χέρι-χέρι.

Πρόσφατες αναλύσεις δεδομένων και εξελίξεις οπτικοποίησης υποδηλώνουν υψηλές δυνατότητες απασχόλησης σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, οι ακόλουθες τάσεις οπτικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων αποδεικνύουν ότι αυτές οι έννοιες γίνονται υποχρέωση για κάθε κλάδο:

 • Βιντεογραφική και infographic απεικόνιση
 • Οπτικοποίηση σε πραγματικό χρόνο και ζωντανή
 • Εκδημοκρατισμός δεδομένων
 • Οπτικοποίηση δεδομένων κοινωνικής δικτύωσης και κινητής τηλεφωνίας
 • Αναλύσεις και οπτικοποίηση που βασίζονται σε AI και ML
 • Cloud computing και υβριδικές λύσεις cloud για σύντομη σύναψη δεδομένων
 • Ευέλικτη ανάλυση δεδομένων
 • Υπολογισμός ακμών
 • Ύφασμα δεδομένων
 • Ευφυΐα αποφάσεων μέσω της μηχανικής

The Trend of Sports Data Analytics

Σήμερα, ο αθλητισμός είναι κάτι περισσότερο από ψυχαγωγία — είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την Business Research Company, το ανώτατο όριο της αγοράς αθλητικών επιχειρήσεων ήταν 388,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Η έκθεση προβλέπει ότι θα αυξηθεί σε 599,9 δισεκατομμύρια δολάρια βιομηχανία μέχρι το 2025.

Με τόσα χρήματα στον αθλητισμό, οι αθλητικές επιχειρηματικές οντότητες χρειάζονται μια ακριβή ανάλυση όλων των ειδών ακατέργαστων δεδομένων από αθλητικά γεγονότα. Βοηθά τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις.

Τα αθλητικά αναλυτικά στοιχεία εξυπηρετούν την επιχειρηματική κοινότητα και το κοινό με ανάλυση δεδομένων, προβλέψεις και προβλέψεις απόδοσης.

Μια άλλη αναφορά από το Markets and Markets σχετικά με τα αθλητικά αναλυτικά στοιχεία υποδηλώνει ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα αυξάνεται σταθερά από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 σε 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2026.

Προϋποθέσεις για το Sports Analytics ως καριέρα

Εάν θέλετε να γίνετε ένας επιτυχημένος και σεβαστός επαγγελματίας αθλητικός στατιστικολόγος, πρέπει να φέρετε τις ακόλουθες δεξιότητες στο τραπέζι:

 • Σαφής κατανόηση των στατιστικών και μαθηματικών εννοιών
 • Μηχανική μάθηση και βαθιά μάθηση θεωρητική και πρακτική εμπειρία
 • Διαγράμματα οπτικοποίησης δεδομένων, γραφήματα και πίνακες
 • Πρακτική εμπειρία με εργαλεία BI όπως το Tableau, το Google Data Studio, το Power BI κ.λπ.
 • Προγραμματισμός R και Python
 • Κατανόηση διαφόρων δομών βάσεων δεδομένων
  Πώς να φορτίσετε το φορητό υπολογιστή σας οπουδήποτε με έναν φορητό φορτιστή

Εκτός από τις παραπάνω τεχνικές δεξιότητες, πρέπει να κατέχετε κάποιες μη τεχνικές δεξιότητες που σας κάνουν μοναδικούς και σας διαφοροποιούν από άλλους που αναζητούν εργασία. Για παράδειγμα:

 • Εργασιακή επικοινωνία
 • Επιχειρηματικό δαιμόνιο
 • Διαίσθηση για τα δεδομένα
 • Διαπροσωπικές δεξιότητες
 • Δουλεύοντας ως ομάδα
 • Πρόθυμος για αναβάθμιση δεξιοτήτων και γνώσεων

Μέχρι στιγμής, έχετε περάσει από τα βασικά της αθλητικής ανάλυσης. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε για μερικά διάσημα και αξιόπιστα διαδικτυακά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους στον τομέα της ανάλυσης αθλητικών δεδομένων:

Sports Management – ​​Data and Analytics: Udemy

Σας ενδιαφέρουν οι βασικές έννοιες πίσω από την ανάλυση δεδομένων και οι καλύτεροι τρόποι για να τις εφαρμόσετε στην πράξη; Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα Udemy. Δεδομένου ότι αυτό το μάθημα δεν έχει προαπαιτούμενα, ο καθένας μπορεί να το επιλέξει για να προετοιμαστεί για μια καριέρα σε αθλητικά δεδομένα.

Έχει δέκα διαλέξεις που καλύπτουν θέματα όπως γλώσσες προγραμματισμού για ανάλυση δεδομένων, ανάλυση εντός και εκτός πεδίου, μελέτες περιπτώσεων ανάλυσης δεδομένων, στατιστικές, γλώσσες προγραμματισμού για ανάλυση δεδομένων (Python, Java, Scala, R) και χρήση μηχανών μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη στα αθλητικά αναλυτικά.

Το μάθημα αποτελείται από 3,5 ώρες βίντεο κατά παραγγελία στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το smartphone ή την τηλεόρασή σας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση εφ’ όρου ζωής σε 2 πόρους με δυνατότητα λήψης. Η Udemy θα σας προσφέρει επίσης ένα πιστοποιητικό ως απόδειξη ολοκλήρωσης του μαθήματος.

Sports Performance Analytics Ειδίκευση: Coursera

Αυτό το μάθημα Coursera σάς επιτρέπει να γίνετε ειδικός στην προγνωστική ανάλυση αθλημάτων χρησιμοποιώντας ακριβή αθλητικά δεδομένα. Μετά την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες μπορούν να προβλέψουν την απόδοση των παικτών και της ομάδας χρησιμοποιώντας τις αρχές αθλητικών αναλυτικών στοιχείων.

Το μάθημα σας διδάσκει να εφαρμόζετε μεθόδους και τεχνικές σε σύνολα δεδομένων αθλητικών. Έτσι, μπορείτε να λάβετε την ανάλυσή σας αντί να εξαρτάται από την επεξεργασία δεδομένων που γίνεται από άλλους. Εάν είστε προπονητής, διευθυντής αθλημάτων, φυσιοθεραπευτής ή λάτρης των σπορ, το μάθημα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την απόδοση των αθλητών και να προβλέψετε τα αποτελέσματα του παιχνιδιού.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε αυτό το διαδικτυακό μάθημα σε 7 μήνες εάν επενδύετε περίπου 6 ώρες την εβδομάδα. Αυτή η γλώσσα του ενδιάμεσου μαθήματος είναι τα αγγλικά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με την Python πριν επιλέξουν αυτό το μάθημα.

Sports Analytics – Λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων: edX

Αυτό το μάθημα edX δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων στον τομέα του αθλητισμού. Σας διδάσκει να χρησιμοποιείτε δεδομένα, γεγονότα και μετρήσεις με ακρίβεια για τον εντοπισμό προβλημάτων και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.

Εδώ, θα μάθετε τις έννοιες αθλητικών αναλυτικών στοιχείων και θα κατανοήσετε τον σκοπό των αθλητικών αναλυτικών στοιχείων. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει επίσης τις στρατηγικές και τις ιδέες της ανάλυσης και τον αντίκτυπό τους στον αθλητισμό.

Επίσης, αγγίζει διάφορες πτυχές της βιομηχανίας του επαγγελματικού αθλητισμού, όπως η συλλογή δεδομένων, οι σημαντικές αθλητικές μετρήσεις, η εύρεση γεγονότων και η οπτικοποίηση δεδομένων για να διευκολύνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για εσάς.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε αυτόν τον αυτοδύναμο οδηγό σε 4 εβδομάδες εάν επενδύετε 3-5 ώρες την εβδομάδα. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και η edX σας συνιστά να συμπληρώσετε το SPRT1x Sport Management Foundations πριν εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα.

Μάθημα στην Ανάλυση Δεδομένων στον Αθλητισμό Online: Ινστιτούτο Johan Cruyff

Δεδομένου ότι η βιομηχανία του αθλητισμού αγκαλιάζει γρήγορα την ανάλυση δεδομένων για καλύτερη πρόβλεψη και ανάπτυξη στρατηγικής, θα πρέπει επίσης να έχετε επαρκή γνώση για να παραμείνετε σχετικοί στην αγορά. Αυτό το μάθημα από το Ινστιτούτο Johan Cruyff σας προσφέρει μια πλήρη εικόνα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε αυτόν τον κλάδο.

  Τα 9 καλύτερα δωρεάν παιχνίδια στο Epic Game Store

Το περιεχόμενο του μαθήματος περιλαμβάνει δεδομένα στον αθλητισμό, ανάλυση απόδοσης, χρήσεις πιθανών περιπτώσεων Blockchain, δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία αφοσίωσης θαυμαστών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης στην πρόβλεψη αθλημάτων και πώς να δημιουργήσετε τα αναλυτικά δεδομένα σας.

Καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τα οφέλη της ανάλυσης δεδομένων, μπορούν να τα εφαρμόσουν σωστά για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι ένα πρόγραμμα τριών μονάδων που μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5 εβδομάδες.

Math Behind Moneyball: Coursera

Αυτό το μάθημα Coursera σάς διδάσκει πώς να χρησιμοποιείτε πιθανότητες, μαθηματικά και στατιστικά για τη στρατηγική παιχνιδιού και την επιλογή ομάδας σε δημοφιλή αθλήματα όπως το μπέιζμπολ, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Σας προσφέρει τάσεις δεξιότητες, όπως MS Excel, πιθανότητες, στατιστικά και αναλυτικά στοιχεία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό το διαδικτυακό μάθημα όποτε θέλετε και να το ολοκληρώσετε με τη δική σας ταχύτητα. Είναι επίσης δυνατό να επαναφέρετε την προθεσμία και να προχωρήσετε σε αυτήν όταν είστε ελεύθεροι. Κάθε ενότητα εκμάθησης αποτελείται από πόρους βίντεο, αναγνώσεις και κουίζ για την αξιολόγηση της εκμάθησής σας.

Είναι ένα μάθημα αρχαρίου που μπορεί να επιλέξει ο καθένας χωρίς καμία προϋπόθεση. Η συνολική διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 65 ώρες και η γλώσσα είναι η αγγλική. Ωστόσο, οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι στα γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά (ευρωπαϊκά) και ρωσικά.

Foundations of Sports Analytics: Michigan Online

Αυτό το μάθημα από το Michigan Online σας προσφέρει μια εισαγωγή στην ανάλυση της απόδοσης της ομάδας σε αθλήματα χρησιμοποιώντας Python. Σας διδάσκει συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να δημιουργήσετε δεδομένα πρόβλεψης σε σύνολα δεδομένων αθλημάτων. Η γλώσσα του μαθήματος είναι η αγγλική και η διάρκειά του είναι έξι εβδομάδες.

Στόχος του είναι να σας διδάξει τη χρήση της ανάλυσης παλινδρόμησης με παραδείγματα συνόλων δεδομένων από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των NFL, NBA, NHL, IPL και EPL. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν τις ιδέες τους σχετικά με την απόδοση και να γίνουν αναλυτές αθλημάτων.

Αναλυτής ποδοσφαίρου (Επίπεδο 1): Soccer Hub

Αυτό το μάθημα Soccer Hub θα σας επιτρέψει να προβλέψετε το αποτέλεσμα του αγώνα ακόμη και πριν ξεκινήσει, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία και ανάλυση δεδομένων. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό το διαδικτυακό μάθημα αμέσως και να ανεβάσετε την καριέρα σας στο επόμενο επίπεδο.

Επικεντρώνεται στην ανάλυση παιχνιδιών ποδοσφαίρου και καλύπτει θέματα όπως μοντέλα ανάλυσης παιχνιδιών, εξέλιξη του παιχνιδιού, δομικές και λειτουργικές διαστάσεις και τρόπους για να γίνετε ένας λογικός παρατηρητής παιχνιδιού.

Αυτό το μάθημα μεσαίου επιπέδου συνοδεύεται από 5 ώρες βίντεο κατ’ απαίτηση. Κάθε συμμετέχων θα έχει πλήρη διά βίου πρόσβαση στους πόρους εκμάθησης. Η γλώσσα του μαθήματος είναι η αγγλική και λαμβάνετε επίσης πιστοποιητικό ολοκλήρωσης μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος.

Τα παραπάνω διαδικτυακά μαθήματα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην καριέρα σας στα αθλητικά αναλυτικά μέσα από εκπαίδευση, αντικειμενικές γνώσεις και πιστοποιήσεις. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να λάβετε καθοδήγηση από ηλεκτρονικά βιβλία εάν σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία για να μάθετε νέες δεξιότητες και τεχνολογίες.

Βρείτε παρακάτω μερικά εξαιρετικά βιβλία που μπορείτε να δείτε από το Amazon:

Moneyball: Amazon

Το μπεστ σέλερ των ΗΠΑ, Michael Lewis, εστιάζει σε ιδέες παιχνιδιών μπέιζμπολ από συλλόγους όπως το Oakland A, μάνατζερ ομάδων όπως ο Billy Beane και πολλούς άλλους θεωρητικούς του μπέιζμπολ. Αυτό το βιβλίο της Amazon στοχεύει να προσφέρει τις πληροφορίες δεδομένων που χρειάζονται ένας σύλλογος, προπονητής και μεμονωμένοι παίκτες για να πετύχουν στην καριέρα τους στο μπέιζμπολ.

  Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να ενεργοποιείται αυτόματα σε ένα χρονοδιάγραμμα

Sports Analytics: Amazon

Η επανάσταση των μεγάλων δεδομένων επηρεάζει τη βιομηχανία του αθλητισμού, προσφέροντας νέες έννοιες και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων για παίκτες, διευθυντές, επαγγελματίες επιχειρήσεων και ενώσεις παιχνιδιών. Για πρώτη φορά, το Sport Analytics 1st Edition συγκέντρωσε όλες τις τελευταίες τάσεις στα αθλητικά αναλυτικά στοιχεία και τις έφερε σε ένα μέρος, ώστε να μπορείτε να τις εφαρμόσετε στη στρατηγική σας.

Αναλυτικές μέθοδοι στον αθλητισμό: Amazon

Ένα άλλο σημαντικό βιβλίο για τους αναλυτές αθλητικών δεδομένων είναι αυτό το Amazon eTextbook, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο σε σκληρό εξώφυλλο και σε χαρτόδετο έντυπο. Το βιβλίο συζητά διάφορες στατιστικές διαδικασίες για την ανάλυση δεδομένων μετά το παιχνίδι.

Σας δείχνει επίσης τη χρήση της θεωρίας πιθανοτήτων στον αθλητισμό, μεθόδους σύνοψης δεδομένων για επαγγελματίες του αθλητισμού, απεικονίσεις μεθόδων ανάλυσης δεδομένων που χρησιμοποιούν πραγματικά δεδομένα και πολλά άλλα.

Sport Business Analytics: Amazon

Το Sport Business Analytics σάς βοηθά να αναπτύξετε μια συστηματική και βελτιωμένη στρατηγική ανάλυσης. Επίσης, σας καθοδηγεί στην εφαρμογή ενός τέτοιου μοντέλου αθλητικών αναλυτικών στοιχείων για να απολαμβάνετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο αθλητικό φάσμα.

Μπορείτε επίσης να λάβετε εξαιρετικές πρακτικές γνώσεις από αποκλειστικές περιπτωσιολογικές μελέτες των Tampa Bay Buccaneers, Orlando Magic, Aspire Group και Duke University.

Sport Analytics – Μια Εφαρμοσμένη Εισαγωγή: Amazon

Εάν είστε νέος επαγγελματίας αθλητικών αναλύσεων δεδομένων, πρέπει να ελέγξετε αυτό το βιβλίο του Amazon. Θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια αναλυτική βάση προτού εισέλθετε σε αυτό το πολύπλοκο πεδίο συλλογής δεδομένων.

Θα σας διδάξει τις θεωρητικές και πρακτικές σκέψεις για διάφορες μεθόδους όπως σταθμισμένο συν-πλην, DOVA, OPS και άλλα.

Μπείτε στο παιχνίδι: Amazon

Το βιβλίο του Amazon Get in the Game σάς προσφέρει αποκλειστικές γνώσεις από τον διάσημο μαθηματικό Tim Chartier. Ο Tim συμβούλεψε διάφορες διεθνείς και εθνικές αθλητικές επιτροπές όπως το NBA, το NFL, η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ κ.λπ., σχετικά με τα αθλητικά αναλυτικά στοιχεία.

Απλοποιεί πολύπλοκες μαθηματικές και στατιστικές διαδικασίες και τις μειώνει σε απλές πετάξεις νομισμάτων και δεδομένα πιθανοτήτων.

Το παιχνίδι στατιστικών: Amazon

Αυτό το βιβλίο του Amazon Kindle (διατίθεται και σε χαρτόδετο βιβλίο), The Stats Game, σας βοηθά να αξιολογήσετε την αθλητική καριέρα του αγαπημένου σας αθλητή και να κατανοήσετε τις στρατηγικές οποιασδήποτε αθλητικής ομάδας εντός του παιχνιδιού. Θα σας βοηθήσει επίσης να προβλέψετε την απόδοση της αγαπημένης σας αθλητικής ομάδας την επόμενη σεζόν.

Sports Analytics στην πράξη με το R: Amazon

Αυτό το βιβλίο της Amazon σάς διδάσκει να συνδυάζετε αθλητικά δεδομένα με το κορυφαίο λογισμικό ανάλυσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα και τη γλώσσα R για να λαμβάνετε χρήσιμες πληροφορίες. Το βιβλίο ταιριάζει σε πολλά αθλήματα όπως κρίκετ, μπέιζμπολ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις και άλλα.

Παρουσιάζει μερικά παραδείγματα κωδικοποίησης στο R για αθλητικές αναλύσεις. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε μερικές χρήσιμες μελέτες περιπτώσεων.

Τελικές Λέξεις

Το Sports analytics είναι ένα από τα κορυφαία επαγγέλματα που πληρώνουν στο φάσμα της ανάλυσης δεδομένων. Οι χορηγοί ομάδων, οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες συλλόγων αναζητούν πλέον τους κορυφαίους επιστήμονες δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να αναπτύξει και να εφαρμόσει το σωστό σύστημα ανάλυσης αθλητικών δεδομένων.

Ως εκ τούτου, εάν είστε επίσης ενθουσιασμένοι με αυτήν την καριέρα, διαβάστε τους παραπάνω πόρους εκμάθησης. Μπορείτε επίσης να λάβετε πιστοποίηση με την εγγραφή σας σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω διαδικτυακά μαθήματα για να αποδείξετε ότι φέρνετε στο τραπέζι τις απαιτούμενες δεξιότητες.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η πιστοποίηση RBT για να εξερευνήσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας ως τεχνικός εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς (ABA).