7 Καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης απόδοσης Citrix

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία, η παρακολούθηση της εικονικής υποδομής Citrix μπορεί να είναι δύσκολη.

Η Citrix είναι μια κορυφαία εταιρεία στην παροχή τεχνολογιών εικονικοποίησης που επιτρέπουν την κεντρική φιλοξενία εφαρμογών και πόρων.

Δημοφιλείς τεχνολογίες Citrix όπως το XenApp και το XenDesktop, οι οποίες προσφέρονται ως υπηρεσίες εσωτερικής εγκατάστασης ή cloud, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρέχουν στους πελάτες τους εικονικά περιβάλλοντα γρήγορα και απρόσκοπτα.

Με τη βοήθεια των τεχνολογιών Citrix, οι εταιρείες μπορούν να παρέχουν στους χρήστες πρόσβαση στους σταθμούς εργασίας και τις υπηρεσίες τους από οποιαδήποτε τοποθεσία, ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε συσκευή και σε οποιοδήποτε δίκτυο.

Πολλές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από τη βοήθεια της Citrix για τη μετάβαση σε εικονικές υπηρεσίες, γεγονός που μειώνει την απαίτηση για δαπανηρό υλικό.

Τι είναι το Citrix Monitoring;

Η παρακολούθηση Citrix βοηθά τους επαγγελματίες πληροφορικής να διατηρήσουν τη μέγιστη απόδοση των επιτραπέζιων υπολογιστών εικονικοποίησης, των εφαρμογών και των πλήρων εικονικών υποδομών της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να διαγνώσουν ζητήματα που επηρεάζουν την απόδοση του δικτύου και να παρέχουν βοήθεια στους πελάτες.

Η παρακολούθηση Citrix καθιστά δυνατή την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της διαμόρφωσης Citrix και τη λήψη ειδοποιήσεων κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που θα μπορούσε να έχει επίδραση στην εμπειρία του τελικού χρήστη.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα κορυφαία εργαλεία παρακολούθησης Citrix που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την πηγή των σφαλμάτων και να τα επιλύσετε πιο γρήγορα.

Ας αρχίσουμε!

Paessler PRTG

Το Paessler PRTG είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο παρακολούθησης δικτύου για την εκτέλεση παρακολούθησης, διάγνωσης και αναφοράς σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την απόδοση εικονικών εφαρμογών και επιτραπέζιων υπολογιστών Citrix.

Το PRTG σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε τους προσαρμοσμένους αισθητήρες σας, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε περαιτέρω την παρακολούθηση και την αναφορά σας. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθείτε διάφορες πτυχές του συστήματος Citrix σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τον κεντρικό υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα κεντρικού υπολογιστή PRTG Citrix XenServer.

Και με τον αισθητήρα VM Citrix XenServer, μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις σχετικές μετρήσεις απόδοσης των εικονικών μηχανών σας, όπως η κατανάλωση μνήμης και CPU, προσωρινή αποθήκευση IO και μοτίβα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθείτε τα αντίγραφα ασφαλείας του Citrix Hypervisor. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα IMAP για να παρακολουθείτε τα email σας για όρους που υποδηλώνουν ότι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί. Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι πόροι σας ενημερώνονται συνεχώς διαμορφώνοντας αυτόν τον αισθητήρα IMAP.

Και μέχρι 100 αισθητήρες, είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και διαμόρφωση. Το PRTG συνοδεύεται από δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών απεριόριστης πρόσβασης. Και μετά από αυτό, επιστρέφει στην κανονική έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες. Μπορείτε να μεταβείτε στην έκδοση premium ανά πάσα στιγμή.

  Πώς να στείλετε μηνύματα μάρκετινγκ με το OneSignal με χαμηλότερο κόστος;

SolarWinds

Το SolarWinds Server & Application Monitor (SAM) είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης διακομιστή και εφαρμογών που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ενεργά την απόδοση του XenApp και του XenDesktop.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να παρακολουθείτε το φόρτο της CPU, τους μετρητές απόδοσης και κάθε άλλη δραστηριότητα τόσο για Εφαρμογές Virtualization όσο και για Επιτραπέζιους υπολογιστές.

Το περιβάλλον παρακολούθησης είναι πολύ δυναμικό, με πολλές επιλογές οπτικοποίησης, όπως γραφήματα και γραφήματα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων του πίνακα για να δημιουργήσετε ένα γράφημα της χρήσης της CPU και να παρακολουθήσετε πώς η μέτρηση κυμαίνεται με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε ολόκληρη τη διεπαφή παρακολούθησης σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας.

Οι ειδοποιήσεις μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να δημιουργούν μηνύματα SMS/email που διασφαλίζουν ότι τα συμβάντα απόδοσης δεν χάνονται ποτέ. Αυτές οι ειδοποιήσεις είναι ειδοποιήσεις που βασίζονται σε όρια και σας ειδοποιούν κάθε φορά που η λειτουργικότητα της εικονικής μηχανής υπερβαίνει ένα σημαντικό επίπεδο.

Η SAM απλοποιεί επίσης τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων ορίζοντας ποιες υπηρεσίες λειτουργούν σε ποιους κεντρικούς υπολογιστές και εικονικούς διακομιστές, καθώς και ποιοι πόροι μνήμης σχετίζονται με τις εφαρμογές. Η τιμολόγηση ξεκινά από 1.663 $ ετησίως και παρέχει μια πλήρως λειτουργική δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.

Διαχείριση κινητήρα

Το ManageEngine Applications Manager είναι ένα στρατηγικό και ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης απόδοσης δικτύου και εφαρμογών που εκτελεί αξιολόγηση δικτύου και παρέχει τοπολογικά γραφήματα.

Οι δυνατότητες παρακολούθησης Citrix είναι μεταξύ των δυνατοτήτων που προσφέρει αυτή η εφαρμογή εργαλείου, εκτός από την παρακολούθηση διακομιστών και την εικονικοποίηση.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες παραμέτρους παρακολούθησης XenApp για να βελτιστοποιήσουν την ανακάλυψη προβλημάτων, να ελέγξουν την προσβασιμότητα και τη λειτουργία των Εικονικών Εφαρμογών και να αποτρέψουν τυχόν απρόβλεπτο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίζει όρια και να λαμβάνει προειδοποιήσεις όταν η λειτουργικότητα ή η απόδοση της υπηρεσίας διακυβεύεται.

Επίσης, αυτός ο διαχειριστής εφαρμογών βοηθά στην επεξεργασία των αρχείων καταγραφής μεταξύ εφαρμογών και διακομιστών για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως υπερφόρτωση διακομιστή, μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις χρηστών, ακατάλληλες διαμορφώσεις ασφαλείας περιόδου λειτουργίας και πολλά άλλα.

Στο εικονικό περιβάλλον Citrix, η παρακολούθηση των καταχωρίσεων καταλόγου XenApp και των προφίλ χρηστών είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες έχουν μια συνεχή εμπειρία ελέγχου ταυτότητας κάθε φορά.

Έχετε την επιλογή να επιλέξετε μεταξύ της έκδοσης Professional ή Enterprise για τη δοκιμαστική περίοδο κατά τη λήψη του εργαλείου.

Control Up

Το ContolUp είναι μια εξειδικευμένη λύση λογισμικού για παρακολούθηση υποδομής και απόδοσης σε πραγματικό χρόνο που εντοπίζει και διορθώνει σφάλματα σε ολόκληρο το περιβάλλον Citrix σας. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει διαφάνεια από τους hypervisors μέχρι τις συγκεκριμένες αλληλεπιδράσεις των χρηστών.

Επίσης, ο προσαρμόσιμος πίνακας εργαλείων παρέχει μετρήσεις απόδοσης σε πραγματικό χρόνο και εμφανίζει δεδομένα σε μορφή πίνακα, όπως εύρος εύρους ζώνης, χρονικά πλαίσια ελέγχου ταυτότητας και χρόνο λειτουργίας υπηρεσίας.

  10 καλύτερες πλατφόρμες Cloud GPU για τεχνητή νοημοσύνη και τεράστιο φόρτο εργασίας

Προκειμένου να προσδιορίσετε την υποκείμενη αιτία για το σφάλμα διακομιστή, μπορείτε να αναλύσετε τις παραμέτρους και τις διαμορφώσεις των συστημάτων κεντρικού υπολογιστή.

Το Citrix cloud, ο Hypervisor Citrix, ο ελεγκτής παράδοσης εφαρμογών Citrix και άλλα προϊόντα Citrix είναι όλα ενσωματωμένα στο ContolUp.

Υποστηρίζει όλα τα βασικά στοιχεία Citrix που χρειάζεστε για να εκτελέσετε τις εικονικές δραστηριότητές σας. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να εκτελούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες μέσω αυτού ως απόκριση σε εναύσματα που καθορίζονται σε παραμέτρους ή αντικείμενα.

Το ContolUp συγκεντρώνει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για να σας παρέχει μια πλήρη εικόνα των ρυθμίσεων της υποδομής εικονικής επιφάνειας εργασίας (VDI), δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εντοπίσετε προβλήματα, να τα διαγνώσετε και να τα διορθώσετε προτού επηρεάσουν αρνητικά τις ψηφιακές εμπειρίες του πελάτη σας.

Οι εκδόσεις Enterprise, Platinum και Ultimate είναι διαθέσιμες για αγορά και λήψη. Κάθε έκδοση έχει τα δικά της σημαντικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά και να δείτε τις λεπτομέρειες τιμολόγησης εδώ.

eG Enterprise

Το eG Enterprise, π.χ. καινοτομίες, είναι μια κορυφαία λύση παρακολούθησης εφαρμογών που σας δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξετε πέρα ​​από τις ασήμαντες μετρήσεις και να εστιάσετε στο ζήτημα της επίλυσης προβλημάτων απόδοσης.

Με αυτό το εργαλείο eG Enterprise, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε ενεργά, να αναλύετε και να αναφέρετε τη λειτουργικότητα των εικονικών εφαρμογών και των επιτραπέζιων υπολογιστών Citrix. Είναι συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση όλων των στοιχείων Citrix Workspace.

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε προσβασιμότητα από άκρο σε άκρο, να συγκρίνετε άμεσα μετρήσεις απόδοσης σε όλα τα επίπεδα, να εντοπίσετε γρήγορα την υποκείμενη αιτία των προβλημάτων απόδοσης και να αυξήσετε τον χρόνο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Κάθε στοιχείο της αρχιτεκτονικής Citrix σας μπορεί να παρακολουθείται, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε μετρήσεις όπως η κατανάλωση CPU με τη μορφή γραφημάτων και γραφημάτων.

Οι ειδοποιήσεις μπορούν να ρυθμιστούν για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν προβλήματα απόδοσης και χρησιμοποιούν αυτόματες γραμμές βάσης για να εντοπίσουν ασυνήθιστη συμπεριφορά στο περιβάλλον Citrix.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο περιβάλλον Citrix, η αποτελεσματική ανίχνευση βασικής αιτίας θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε πώς προέκυψε.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να προσδιορίσει ποια στοιχεία του συστήματός σας προκάλεσαν συναγερμούς και να αξιολογήσει τη σοβαρότητά τους.

Έρχεται με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και η τιμολόγηση βασίζεται στο μοντέλο ανάπτυξης. Το μοντέλο SaaS/Cloud ξεκινά από 125 $/μήνα και η συνδρομή ξεκινά από 100 $/μήνα.

Zabbix

Η Zabbix είναι μια πολύ γνωστή μάρκα μεταξύ των μηχανικών πληροφορικής. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ενεργά ολόκληρο το περιβάλλον Citrix σας. Βοηθά στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών, της κατανάλωσης υπηρεσιών και της απόδοσης της εφαρμογής και ανακαλύπτει αυτόματα τους διακομιστές Citrix.

Μπορείτε να εξετάσετε τις μετρήσεις απόδοσης σε μια μορφή γραφημάτων για να παρατηρήσετε πώς η εμπειρία χρήστη και η αξιοπιστία της εφαρμογής ποικίλλουν με την πάροδο του χρόνου

Προκειμένου να βρεθούν ζητήματα που κρύβονται σε κάθε επίπεδο, αυτό το εργαλείο παρακολουθεί την πλήρη αρχιτεκτονική της εφαρμογής που βρίσκεται πίσω από το επίπεδο εικονικοποίησης. Επιπλέον, έχει μια αποτελεσματική δυνατότητα ανίχνευσης βασικών αιτιών.

  Πώς να αποκρύψετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες στο Netflix

Όταν προστίθενται νέοι σταθμοί εργασίας στο περιβάλλον παρακολούθησης, αυτός ο μηχανισμός αυτόματης ανίχνευσης βοηθά στην αυτόματη ενημέρωση των αλλαγών υποδομής.

Παρόμοια με άλλες λύσεις παρακολούθησης Citrix, οι Ειδοποιήσεις μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ειδοποιούνται για ζητήματα απόδοσης. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, μπορείτε να ζητήσετε από την ομάδα υποστήριξης να ενσωματώσει την αίτησή σας με συγκεκριμένο τρόπο.

Automai

Το Automai είναι μια ακόμη φανταστική λύση παρακολούθησης για το περιβάλλον Citrix που αυτοματοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία παρακολούθησης για τις εικονικές εφαρμογές και τους επιτραπέζιους υπολογιστές σας.

Αυτό το εργαλείο παρακολουθεί δεδομένα απόδοσης σε πραγματικό χρόνο και τα συγκρίνει με προηγούμενες αποθηκευμένες εγγραφές. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις συγκεκριμένες εμπειρίες των τελικών χρηστών.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά ενός χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών σύνδεσης και της χρονικής περιόδου που διήρκεσαν σε κάθε στάδιο μιας περιόδου σύνδεσης. Υπάρχουν επίσης μηχανισμοί ειδοποίησης που σας ενημερώνουν όταν συμβαίνει ένα συγκεκριμένο συμβάν απόδοσης που απαιτεί την προσοχή του χρήστη.

Επιπλέον, το προδιαμορφωμένο εξελιγμένο ScenarioBuilder σάς επιτρέπει να δημιουργείτε διαδικασίες και ροές εργασίας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να ζητήσετε μια επίδειξη από τον ιστότοπό τους και να δείτε πώς η ρομποτική τεχνολογία βελτιώνει την παρακολούθηση Citrix.

Συχνές ερωτήσεις για το Citrix Environment

Γιατί το Citrix είναι αργό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η απόδοση του Citrix μπορεί να είναι αργή. Μερικές από τις αιτίες είναι τα εσφαλμένα προφίλ, η ακατάλληλη βελτιστοποίηση του λειτουργικού συστήματος, οι διαδικασίες εκκένωσης και η ανεπαρκής αποθήκευση.

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του Citrix;

Η κακή απόδοση του Citrix μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι συχνοί τερματισμοί συνεδρίας, οι αργές εκκινήσεις εφαρμογών, τα απροσδόκητα σφάλματα οθόνης και η συνολική καθυστέρηση δικτύου είναι σημάδια κακής απόδοσης του Citrix. Αυτό μπορεί να επηρεάσει όλους τους χρήστες σε ένα περιβάλλον Citrix και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα των χρηστών.

Η εύρεση των βασικών αιτιών για την κακή απόδοση του Citrix είναι δύσκολη, καθώς τα πολλά επίπεδα Citrix είναι αλληλεξαρτώμενα. Ως αποτέλεσμα, οποιοδήποτε πρόβλημα με ένα επίπεδο μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία ενός άλλου, προκαλώντας αστάθεια σε ολόκληρο το περιβάλλον Citrix.
Οποιοδήποτε από τα παραπάνω εργαλεία παρακολούθησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της απόδοσης της υποδομής Citrix.

Είναι δυνατή η παρακολούθηση της δραστηριότητας χρησιμοποιώντας το Citrix;

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Citrix Workspace Application στον προσωπικό σας σταθμό εργασίας και κάνετε κάτι, τότε μόνο η δραστηριότητα μπορεί να παρακολουθηθεί.

Για παράδειγμα, ο οργανισμός σας μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, εάν ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον χώρο εργασίας του Citrix και το χρησιμοποιήσετε για να σερφάρετε στο Διαδίκτυο αφού είστε απομακρυσμένα συνδεδεμένοι με τον διακομιστή του. Μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας μόνο μέχρι να παραμείνετε στο περιβάλλον Citrix.

συμπέρασμα

Ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο για να μάθετε για τις καλύτερες εφαρμογές λογισμικού για την παρακολούθηση της απόδοσης του Citrix. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τα κορυφαία εργαλεία λογισμικού παρακολούθησης Hyper-V για καλύτερες πληροφορίες