7 Καλύτερο Λογισμικό Διαχείρισης Active Directory και Office 365 για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το 2022

Τα δύο πιο σημαντικά λογισμικά που χρησιμοποιούνται από μικρούς και μεσαίους οργανισμούς για την αποτελεσματική εκτέλεση της υποδομής και των λειτουργιών πληροφορικής είναι ο Windows Server και το Office 365 (Microsoft 365).

Οργανισμοί όλων των μεγεθών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν προϊόντα της Microsoft και σύμφωνα με Statista αναφορά, τα Microsoft Windows έχουν πάνω από 69% μερίδιο αγοράς από τον Δεκέμβριο του 2021.

Πίστωση εικόνας: microsoft.com

Ένα σημαντικό παγκόσμιο μερίδιο αγοράς των διακομιστών Windows έχει έναν βασικό κινητήρα. Χωρίς αυτόν, ο διακομιστής των Windows δεν μπορεί να είναι ελεγκτής τομέα και δεν μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα δίκτυα διακομιστών παγκοσμίως.

Η βασική μηχανή του Microsoft Windows Server είναι η υπηρεσία καταλόγου Active Directory (AD).

Η υπηρεσία καταλόγου Active Directory (AD) είναι η βάση του διακομιστή που παρέχει έλεγχο ταυτότητας για κάθε πόρο που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πόρους τομέα στην υποδομή. Ως εκ τούτου, η διαχείριση και η διαχείριση της AD είναι υψίστης σημασίας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καταλάβουμε τι είναι το AD, πώς λειτουργεί, τη δομή και τα οφέλη του και τέλος, θα δούμε κορυφαίο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική διαχείριση του ενεργού καταλόγου.

Active Directory (AD)

Το AD είναι ένα σύνολο υπηρεσιών και βάσεων δεδομένων που εκτελούνται στον Microsoft Windows Server και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία ενός διακομιστή Windows ως ελεγκτή τομέα. Χωρίς AD, ένας διακομιστής Windows μπορεί να είναι μόνο ένας αυτόνομος διακομιστής και δεν μπορεί να είναι διακομιστής τομέα.

Ως βάση δεδομένων, το AD αποθηκεύει ολόκληρες πληροφορίες υποδομής, όπως χρήστες, υπολογιστές, ομάδες, εφαρμογές και άλλα αντικείμενα, και αυτά τα αντικείμενα κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με το όνομα και τα χαρακτηριστικά τους.

Το AD απλοποιεί το έργο των διαχειριστών για τη διαχείριση του ελέγχου πρόσβασης και των προνομίων πόρων δικτύου και διαφόρων αντικειμένων. Ο μηχανισμός του βοηθά στον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών και παρέχει τα απαραίτητα προνόμια για πρόσβαση σε πόρους ή αντικείμενα δικτύου. Προσφέρει επίσης πρόσθετες υπηρεσίες, όπως Single Sign-On (SSO), πιστοποιητικά ασφαλείας, LDAP και διαχείριση δικαιωμάτων πρόσβασης.

Άλλες σημαντικές υπηρεσίες που παρέχει η AD είναι οι Lightweight Directory Services (LDS), Certificate Services, Active Directory Federation Services και Rights Management Services.

Πώς είναι δομημένο το Active Directory (AD);

Το AD αποθηκεύει δεδομένα σε μια ιεραρχική δομή που περιλαμβάνει τομείς, δέντρα και δάση.

 • Τομείς: Ένας τομέας αντιπροσωπεύει μια ομάδα αντικειμένων, όπως χρήστες, ομάδες και συσκευές, που μοιράζονται την ίδια βάση δεδομένων AD.

Πίστωση εικόνας: microsoft.com

 • Δέντρα: Ένας ή περισσότεροι τομείς σχηματίζουν ένα μόνο Δέντρο και πολλοί τομείς σε ένα δέντρο εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον.
 • Δάσος: Το δάσος είναι μια ομάδα δέντρων. Τα δέντρα στο ίδιο δάσος εμπιστεύονται το ένα το άλλο και θα μοιράζονται επίσης σχήματα καταλόγου, καταλόγους, πληροφορίες εφαρμογών και διαμορφώσεις τομέα.
 • Οργανωτικές μονάδες (OU): Ένα OU χρησιμοποιείται για την οργάνωση χρηστών, ομάδων, υπολογιστών και άλλων οργανωτικών μονάδων.

Σχετικά με το Office 365

Το Office 365 είναι μια λύση SaaS (Λογισμικό ως υπηρεσία) που βασίζεται σε σύννεφο που παρέχεται από τη Microsoft σε μοντέλο συνδρομής.

Αυτό το πακέτο λογισμικού περιλαμβάνει την ίδια λειτουργικότητα με τις παραδοσιακές εκδόσεις του Microsoft Office, συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote και πρόσθετων εφαρμογών όπως Access, Publisher κ.λπ.

Πίστωση εικόνας: microsoft.com

Καθώς το Microsoft Office 365 βασίζεται σε cloud, οι επιχειρησιακοί χρήστες, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να εργάζονται από οπουδήποτε χωρίς να χρειάζονται εξωτερική υποδομή με την καλύτερη ασφάλεια με αποθήκευση cloud.

Σύμφωνα με τα τελευταία Statista αναφορά, 731.000 εταιρείες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν το Office 365 και περισσότερες από ένα εκατομμύριο εταιρείες παγκοσμίως.

Ενώ το Office 365 είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο λογισμικό, θα εξετάσουμε το λογισμικό διαχείρισης Office 365 τρίτου κατασκευαστή που βοηθά την επιχείρησή σας να διαχειρίζεται την υποδομή IT με βελτιωμένη ασφάλεια, να δημιουργεί συχνά αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρει, όπως και όταν απαιτείται, πολλαπλές αναφορές για συμμόρφωση και έλεγχος δεδομένων κ.λπ. εν συντομία αυτοσχεδιασμός της συνολικής οργανωτικής απόδοσης.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό διαχείρισης Active Directory (AD) και Office 365;

Οι υπηρεσίες AD της Microsoft είναι ευέλικτες και ισχυρές, αλλά καθώς τα δίκτυα και η υποδομή αναπτύσσονται, οι εταιρείες αναζητούν λύσεις για την απλοποίηση των λειτουργιών και της διαχείρισης. Το AD έχει επίσης περιορισμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς, αυτοματισμού και αναφοράς.

Η ευρεία χρήση του Office 365 αποτυγχάνει σε πολλούς τομείς, π.χ. περιορισμένος αριθμός χρηστών που μπορεί να διαχειρίζονται ταυτόχρονα, έλλειψη υποστήριξης για αλλαγές χρηστών ομάδας που βασίζονται σε CSV και πολλά άλλα.

Για να προσαρμόσουν το Office 365, οι διαχειριστές IT πρέπει συχνά να χρησιμοποιούν μια γλώσσα δέσμης ενεργειών όπως το PowerShell, η οποία μπορεί να είναι χρονοβόρα και βαρετή.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Xbox Game Pass

Ακόμη και οι διαχειριστές πρέπει να κάνουν εναλλαγή μεταξύ πολλών κονσολών για να διαχειριστούν περιβάλλοντα Active Directory, Exchange Server και Office 365. Αυτό προσθέτει στο φόρτο του διαχειριστή και αυξάνει τον χρόνο που χρειάζεται για την ολοκλήρωση κάθε εργασίας.

Συνεχίζοντας, οι επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς είναι περιορισμένες και οι επιλογές αυτοματισμού είναι πολύ λίγες. Ο αυτοματισμός είναι πολύ σημαντικός με τη σημερινή αυξανόμενη χειρωνακτική δραστηριότητα.

Επομένως, θα εξετάσουμε μερικά από τα εξωτερικά λογισμικά που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του AD και του Office 365 για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις, όπως ομαδικά πρόσθετα, αυτοματοποίηση, ανάθεση, συμμόρφωση, ασφάλεια κ.λπ. Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας το λογισμικό για εύκολη διαχείριση και λειτουργία Active Directory και Office 365:

ManageEngine ADManager Plus

Το βραβευμένο (120+ βραβεία) ManageEngine Το λογισμικό παρέχει λογισμικό διαχείρισης πληροφορικής για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις σε προσιτή τιμή. Αυτά τα προϊόντα καλύπτουν τη διαχείριση υπηρεσιών, τη διαχείριση λειτουργιών, τον ενεργό κατάλογο και τις απαιτήσεις ασφάλειας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι 3 στις 5 εταιρείες του Fortune 500 χρησιμοποιούν προϊόντα ManageEngine.

Το λογισμικό ADManager Plus είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στον ιστό για τη διαχείριση και την εκτέλεση του Active Directory (AD), του Office 365 και του Exchange από μια κεντρική κονσόλα.

Βοηθά στην ενοποίηση και συγκέντρωση των αναφορών AD, διευκολύνει την ανάθεση διοικητικών εργασιών, βοηθά στη διατήρηση καθαρών δομών AD, όλα με λιγότερη προσπάθεια, και εξοικονομεί πολύ χρόνο για τους διαχειριστές.

Αυτό το λογισμικό απλοποιεί την καθημερινή εργασία των διαχειριστών συστήματος με τη μορφή δημιουργίας ομαδικών λογαριασμών χρηστών στο AD αλλάζοντας τις ιδιότητες λογαριασμού χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοτήτων του Exchange Mailbox και των Terminal Services.

Η συμμόρφωση και οι έλεγχοι χρήστη και Active Directory μπορούν να διατηρηθούν με ελάχιστη προσπάθεια χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες αναφορές 200 του λογισμικού.

Χαρακτηριστικά του AD

 • Αναφορές σχετικά με τη συμμόρφωση με κυβερνητικούς κανονισμούς όπως SOX, HIPAA, GLBA, PCI και άλλοι.
 • Δημιουργήστε και εκχωρήστε ρόλους ασφαλείας για παραχώρηση/ανάκληση αδειών
 • Αυτοματοποιήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των τακτικών εργασιών AD, την επαναφορά, την παροχή χρηστών, τον καθαρισμό ανενεργών χρηστών, τις εργασίες παρακολούθησης κ.λπ.

Διαχείριση του Office 365 με το ADManager Plus

Με το ADManager Plus, μπορείτε να διαχειριστείτε το Office 365 χωρίς ταλαιπωρία και περιορισμούς. Αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη αναφορών για ενεργούς και ανενεργούς χρήστες και λεπτομέρειες άδειας χρήσης χωρίς τη χρήση της περίπλοκης γλώσσας δέσμης ενεργειών.

Το λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες από 80 προρυθμισμένες αναφορές σχετικά με χρήστες, ομάδες, επαφές, άδειες χρήσης Office 365, γραμματοκιβώτια Exchange και εφαρμογές web του Office 365 χωρίς τη χρήση πολύπλοκων σεναρίων.

Οι εκτενείς αναφορές απλοποιούν τις αναφορές και βοηθούν τους διαχειριστές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση ενός καλά οργανωμένου περιβάλλοντος του Office 365.

Το ADManager Plus βοηθά επίσης με τη διαχείριση χρηστών ομάδας, τη διαχείριση επαφών, τον αυτοματισμό και τον προγραμματισμό αναφορών.

Χαρακτηριστικά:

 • Ευέλικτη διαχείριση άδειας χρήσης για το Office 365
 • Αυτοματοποιήστε τις καθημερινές εργασίες διαχειριστή του Microsoft 365 με απλές ενέργειες με ένα κλικ και δείτε ένα λεπτομερές ιστορικό όλων των αυτοματοποιημένων εργασιών
 • Οι αναφορές μπορούν να προγραμματιστούν, να αρχειοθετηθούν και να σταλούν μέσω email.
 • Δείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με περιβάλλοντα του Office 365 με προρυθμισμένες αναφορές

Το λογισμικό απλοποιεί τη λειτουργία και τη διαχείριση της διαχείρισης της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory και του Office 365 και τη μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη χρηστικότητα, την αναφορά, την ασφάλεια, την ανοχή σφαλμάτων και πολλά άλλα. Οι εκτενείς αναφορές του λογισμικού παρέχουν βοήθεια σχετικά με τη συμμόρφωση και την παράδοση, το καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία για διαχειριστές, ελεγκτές και διαχειριστές.

Το λογισμικό έχει τρεις εκδόσεις: δωρεάν, τυπική και επαγγελματική. Η δωρεάν έκδοση έχει περιορισμένα αντικείμενα AD. Η πλήρης έκδοση του λογισμικού μπορεί να αξιολογηθεί σε 30 ημέρες. Οι τιμές ξεκινούν από 595,00 $ ετησίως. Μπορείτε να δείτε το πλήρες demo εδώ.

Veeam Backup για το Microsoft Office 365

Η ασφάλεια των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε οργανισμό, επομένως για να γίνουν τα δεδομένα ασφαλή στην πλατφόρμα του Office 365, Veeam Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση.

Πίστωση εικόνας: veeam.com

Το Microsoft Office 365 είναι μια σταθερή και ευέλικτη πλατφόρμα για εργασία με Word, Excel, PowerPoint, Outlook και πολλά άλλα, αλλά η ασφάλεια των δεδομένων προέχει. Σύμφωνα με την κανω ΑΝΑΦΟΡΑτο 85% των χρηστών του Microsoft 365 επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το λογισμικό έχει 5,8 εκατομμύρια συμβόλαια και κέρδισε περισσότερα από 200 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες. Το λογισμικό Veeam χρησιμοποιείται από το 69% των 2.000 εταιρειών παγκοσμίως.

Το Veeam είναι μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς από άκρο σε άκρο για προϊόντα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Office 365, Exchange Server, SharePoint, OneDrive και Microsoft Teams. Το λογισμικό προσφέρει επίσης προστασία ransomware και προστασία on-premise και cloud.

Η χρήση αυτού του λογισμικού εξαλείφει τον κίνδυνο απώλειας πρόσβασης και ελέγχου σε αρχεία και φακέλους γραφείου, δεδομένα email του Microsoft Teams, τοποθεσίες SharePoint, έγγραφα, βιβλιοθήκες, λογαριασμούς OneDrive και ρυθμίσεις, ώστε τα δεδομένα σας να είναι πάντα προστατευμένα και διαθέσιμα.

  Πώς να εξάγετε όλα τα επίπεδα σε ένα αρχείο Photoshop ως εικόνες

Εκτός από το Office 365, το λογισμικό προσφέρει επίσης λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Windows, Linux, NAS, VMware, Azure, AWS και Nutanix, Active Directory και MySQL.

Χαρακτηριστικά

 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων κάθε πέντε λεπτά και επαναφέρετε την ευελιξία με περισσότερους από 40 τρόπους
 • Σας επιτρέπει να ορίσετε τη συχνότητα και την ώρα για τα δεδομένα Exchange και Sharepoint για να μειώσετε τον αντίκτυπο του κέντρου δεδομένων
 • Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εσωτερικής εγκατάστασης και cloud, όπως AWS, Azure και IBM Cloud
 • Λεπτομερής και εξελιγμένη αναζήτηση αρχείων για την ανάκτηση ακριβών δεδομένων για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επιχείρησή σας

Το Veeam Backup για το Microsoft Office 365 είναι διαθέσιμο σε ετήσιες συνδρομές που κυμαίνονται από 1 έως 5 χρόνια. Το λογισμικό είναι δωρεάν για χρήση για 30 ημέρες πριν από την ανάπτυξη στο ζωντανό περιβάλλον. Οι άδειες είναι διαθέσιμες για μια βάση χρηστών, επιτρέποντας την ευελιξία στην προσθήκη αδειών καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών.

Προστασία Datto SaaS

Datto SaaS Το Protection προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας δεδομένων για δεδομένα Microsoft 365, Exchange, Calendar, OneDrive, SharePoint και Teams με αντίγραφα ασφαλείας τρεις φορές την ημέρα και ευέλικτες επιλογές ανάκτησης.

Αυτό το λογισμικό είναι ειδικά σχεδιασμένο για διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών (MSP) συνδυάζοντας την προστασία SaaS και τα εργαλεία άμυνας SaaS. Προστατεύει τα δεδομένα από σαρώσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” από κακόβουλες απειλές στον κυβερνοχώρο και συμβάλλει στη διασφάλιση της συνολικής αποτροπής ηλεκτρονικού “ψαρέματος” προστατεύοντας τα δεδομένα μέσω συχνής αρχειοθέτησης και γρήγορης ανάκτησης δεδομένων.

Μια κεντρική και επεκτάσιμη κονσόλα επιτρέπει στους πελάτες MSP να προστατεύονται από την κατάποση και να διαχειρίζονται τις προσπάθειες καραντίνας και αρχειοθέτησης δεδομένων.

Εν ολίγοις, η πλατφόρμα προστασίας Datto SaaS βοηθά στον εξορθολογισμό της συμμόρφωσης με τα δεδομένα, της επιχειρηματικής συνέχειας και της ασφάλειας και είναι ό,τι χρειάζονται οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

Προστασία από κακόβουλες απειλές στον κυβερνοχώρο και σφάλματα διαγραφής δεδομένων

 • Προηγμένη προστασία από απειλές που εντοπίζει απειλές μηδενικής ημέρας με την πρώτη συνάντηση και όχι ημέρες αργότερα
 • Προσδιορίστε άγνωστες απειλές αντί να αναζητήσετε γνωστές απειλές ασφαλείας
 • Προστατέψτε το φάκελο OneDrive από κακόβουλο λογισμικό και ανάκτηση με ένα κλικ
 • Αυτόματη αρχειοθέτηση για OneDrive, SharePoint, Teams, Gmail, Επαφές Google και πρόσθετα αρχεία όποτε τα χρειάζεστε

Αν αναζητάτε μια λύση επιχειρηματικής συνέχειας για την προστασία των δεδομένων σας από απειλές στον κυβερνοχώρο και απώλεια δεδομένων, τότε το Datto είναι ένα από τα εργαλεία ανάκτησης καταστροφών. Αυτή η άδεια βασίζεται στον χρήστη και είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος.

Αναζήτηση

Αναζήτηση προσφέρει λύσεις Active Directory (AD), Azure AD και Hybrid AD για διαχείριση, μετεγκατάσταση και ασφάλεια.

Η λύση μετεγκατάστασης και ενοποίησης AD που παρέχεται από την Quest δεν έχει καμία επίδραση στην αναδιοργάνωση ενός περιβάλλοντος παραγωγής ή ζωντανού περιβάλλοντος χωρίς διακοπές στην υπηρεσία.

Το Quest απλοποιεί τις καθημερινές δραστηριότητες διαχείρισης AD, εξοικονομώντας σίγουρα χρόνο και χρήμα, όπως: διαχείριση λογαριασμών και ομάδων AD, πολιτικές ομάδας, έλεγχοι υγείας και διαθεσιμότητας και πολλά άλλα.

Η ασφάλεια AD αυξάνεται σε υψηλότερο επίπεδο με την υιοθέτηση της πλατφόρμας Quest με τον εντοπισμό συμβιβασμών, την πρόληψη παραβιάσεων και τον μετριασμό των απειλών. Το λογισμικό παρέχει σάρωση σε πραγματικό χρόνο της δραστηριότητας των χρηστών και ειδοποιήσεις για ύποπτη δραστηριότητα.

Το λογισμικό Quest είναι διαθέσιμο για δοκιμή περιορισμένου χρόνου και η τιμολόγηση είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος.

Αδαξές

Αδαξές είναι μια βραβευμένη προηγμένη πλατφόρμα αυτοματισμού και διαχείρισης που παρέχει βελτιωμένη διαχείριση για το Active Directory, το Microsoft 365 (Office 365) και το Exchange.

Αυτό το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό απλοποιεί τις καθημερινές δραστηριότητες, αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες εργασίες και προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για το Active Directory και το Microsoft 365.

Μία από τις ιδιαιτερότητές του είναι ότι προσφέρει πλήρη αυτοματοποίηση διαχείρισης κύκλου ζωής χρήστη όσον αφορά τη συντήρηση και τη διαχείριση, όπως εκχώρηση γραμματοκιβωτίων, αδειών χρήσης Microsoft 365, ενεργοποίηση λογαριασμών Skype για συγκεκριμένους χρήστες, δημιουργία οικιακών φακέλων, αποστολή email καλωσορίσματος και πολλά άλλα.

Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει έλεγχο πρόσβασης βάσει ρόλων για χρήστες και ομάδες για να εξασφαλίσει πιο συγκεκριμένη και ασφαλή άδεια για την τήρηση των προτύπων εταιρικών δεδομένων.

Η ενιαία κεντρική κονσόλα του με βαθιά προσαρμογή χρησιμοποιείται για τη διαχείριση AD, τη διαμόρφωση γραμματοκιβωτίων και τη διαχείριση αδειών χρήσης Microsoft 365.

Οι καθημερινές εργασίες των διαχειριστών IT μπορούν να αυτοματοποιηθούν και να προγραμματιστούν τακτικά για εξοικονόμηση χρόνου και ώρες ατόμου. Μπορούν να κατεβάσουν διάφορους τύπους αναφορών από περισσότερες από 200 προδιαμορφωμένες αναφορές ή να τις προσαρμόσουν με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Χαρακτηριστικά

 • Μειώστε τον φόρτο εργασίας καθώς οι περισσότερες εργασίες διαχείρισης χρηστών μπορούν να αυτοματοποιηθούν
 • Βελτιωμένη ασφάλεια μέσω ροών εργασιών που βασίζονται σε άδεια και ασφάλειας που βασίζεται σε ρόλους
 • Αποτελεσματικός περιβαλλοντικός έλεγχος AD χάρη σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο αναφοράς
 • Αυτοματοποιήστε τη δημιουργία γραμματοκιβωτίων, λιστών διανομής και παραληπτών με δυνατότητα αλληλογραφίας
 • Κωδικός πρόσβασης αυτόματης ανάκτησης από την οθόνη σύνδεσης για χρήστες macOS και Widows
  Ξεκινήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σήμερα με το Nexcess StoreBuilder

Η καθολική διεπαφή ιστού Adaxes μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαχειριστές, γραφείο υποστήριξης, HR, διευθυντές και άλλους υπαλλήλους για την εκτέλεση των διοικητικών τους εργασιών για το AD, το Exchange και το Microsoft 365.

Το λογισμικό μπορεί να δοκιμαστεί δωρεάν για 30 ημέρες. Η πολιτική άδειας χρήσης βασίζεται στον αριθμό των ενεργών χρηστών στο AD. Οι διαρκείς άδειες ξεκινούν από 1600 $ για τουλάχιστον 100 ενεργούς χρήστες.

AdminDroid

AdminDroid είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης, ανάλυσης και δημιουργίας 600+ αναφορών για το Office 365 και ολόκληρη την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων των Azure AD, Exchange, Sharepoint, Onedrive, Skype και Microsoft Teams.

Πίστωση εικόνας: admindroid.com

Αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ολόκληρης της στοίβας του Microsoft 365 με καινοτόμες δυνατότητες όπως η ανάθεση σε μικρο-επίπεδο, ο προηγμένος προγραμματισμός, η αναφορά βάσει τεχνητής νοημοσύνης και άλλα. Χρησιμοποιείται από 60 εκατομμύρια χρήστες από περισσότερες από 110 χώρες.

Το AdminDroid σάς παρέχει επίσης μια επισκόπηση των τρεχουσών ρυθμίσεων του SharePoint, των δικαιωμάτων, των προσκλήσεων κοινής χρήσης και των δικαιωμάτων εγγράφων. Οι συνήθεις δραστηριότητες διαχείρισης μπορούν να ανατεθούν σε χρήστες για πρόσβαση ή παρακολούθηση συγκεκριμένων χρηστών, ομάδων, γραμματοκιβωτίων και ομάδων της Microsoft.

Η λειτουργία ειδοποιήσεων είναι αρκετά ισχυρή ώστε να εντοπίζει νέα και ασυνήθιστα συμβάντα για να σας προειδοποιεί για αποτυχημένες συνδέσεις και αναγκαστικές προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος του Office365.

Το λογισμικό παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας όσον αφορά την ανάλυση συμπεριφοράς, τις εγκληματολογικές έρευνες, την απάτη και τις έρευνες παραβίασης δεδομένων.

Πίστωση εικόνας: admindroid.com

Μπορούν να δημιουργηθούν ποικίλες αναφορές στατιστικών και ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων αδειών, ομάδων, ασφάλειας, μεγέθους και χρήσης γραμματοκιβωτίου, επισκεψιμότητας email, ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κακόβουλου λογισμικού και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά

 • Παρακολουθεί, κάθε δραστηριότητα μέσα στο Office 365 και κάνει έρευνα για ανώνυμη δραστηριότητα
 • Πάνω από 45 προρυθμισμένα σήματα για την προστασία της υποδομής του Microsoft 365
 • Αναθέστε αποτελεσματική διαχείριση πόρων, αναφορών και πινάκων εργαλείων
 • Οι λεπτομερείς αναφορές χρήσης και ασφάλειας συμβάλλουν στη συμμόρφωση με ελέγχους όπως HIPAA, SOX, FISMA, ISO 27001 και άλλα.

Το AdminDroid διαθέτει δωρεάν έκδοση και premium εκδόσεις όπως Standard και Pro. Η premium έκδοση μπορεί να δοκιμαστεί δωρεάν για 15 ημέρες. Οι τιμές ξεκινούν από 49 $ ετησίως για 150 χρήστες. Μπορείτε να δείτε μια ζωντανή επίδειξη λογισμικού εδώ.

ID ομάδας Imanami

Αναγνωριστικό ομάδας προσφέρει λύσεις Active Directory και Office 365, όπως αυτοματοποίηση, ανάθεση, διαχείριση και διαχείριση κύκλου ζωής για χρήστες και ομάδες.

Το λογισμικό έλαβε το βραβείο Gartner Peer Insights 2021 για τη φωνή του πελάτη στη διαχείριση και διακυβέρνηση ταυτότητας.

Η πλατφόρμα αυτοματοποίησής του απλοποιεί τη διαχείριση ομάδων, χρηστών και αδειών για όλους τους τύπους οργανισμών, εξοικονομώντας ανθρώπινο χρόνο και αυξάνοντας την περιβαλλοντική ακρίβεια και ασφάλεια.

Ο μηχανισμός συγχρονισμού του εντοπίζει τις αλλαγές AD και αναπαράγει δεδομένα σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλόντων εσωτερικής εγκατάστασης, υβριδικών και cloud.

Η λειτουργία ανάθεσης στη διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης απλοποιεί πολύπλοκες δραστηριότητες όπως η παροχή χρηστών, η κατάργηση παροχής και άλλες διοικητικές εργασίες μέσω μιας διαδικτυακής πύλης αυτοεξυπηρέτησης.

Χαρακτηριστικά

 • Μεταφέρετε και τερματίστε λογαριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού
 • Οι λύσεις διαχείρισης ομάδας και χρηστών σάς βοηθούν να λαμβάνετε έξυπνες και έγκαιρες αποφάσεις σχετικά με τις απαιτήσεις βεβαίωσης.
 • Παρέχει μια λεπτομερή προβολή μη δομημένων δεδομένων
 • Μειώστε το ανθρώπινο σφάλμα με ορισμούς ομάδων που βασίζονται σε ερωτήματα
 • Βελτιώστε τη συνέπεια και την ασφάλεια του καταλόγου διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες δεν έχουν υπερβολικά προνόμια

Το GroupID είναι ασφαλές και εύκολο στην εγκατάσταση και συντήρηση. Επιτρέπει στους διαχειριστές IT να αυτοματοποιούν και να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα AD και Office 365 στο επόμενο επίπεδο για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την υποδομή IT και να τη διατηρούν ασφαλή.

Η πλατφόρμα ενσωματώνεται με κορυφαίους καταλόγους, όπως AD, Azure AD, κοινόχρηστους καταλόγους που βασίζονται σε LDAP και πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως ο Microsoft Exchange Server και το Microsoft 365 και το Google Workspace για επιχειρηματικές εφαρμογές. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμή για 30 ημέρες. Οι τιμές είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

συμπέρασμα

Η διατήρηση μιας ασφαλούς και διαχειριζόμενης υπηρεσίας καταλόγου Active Directory είναι ακριβή όσον αφορά το κόστος και τις ώρες.

Σφάλματα στη μη αυτόματη δραστηριότητα, όπως η διασφάλιση της παραχώρησης άδειας στα μέλη για πρόσβαση σε ομάδες και καταλόγους τομέων, ο καθαρισμός αχρησιμοποίητων λογαριασμών κ.λπ., είναι ένα τρομακτικό έργο, καθώς η υπόθεση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Το πιο σημαντικό, ο αυτοματισμός AD και Office 365 είναι κρίσιμος στη σημερινή πολύπλοκη και γεωγραφικά κατανεμημένη υποδομή.

Για να λύσετε όλα αυτά τα προβλήματα και πολλά άλλα, συνιστάται η χρήση του προαναφερθέντος λογισμικού. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνετε μια δοκιμαστική εκτέλεση και να ελέγξετε τη σκοπιμότητα και στη συνέχεια να σχεδιάσετε να αγοράσετε το κατάλληλο λογισμικό για το περιβάλλον σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε ορισμένα εργαλεία για την παρακολούθηση της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory.