7 Καλύτερο λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης (RMM) για SMB

Οι λύσεις RMM είναι εργαλεία λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής (MSP) να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως και προληπτικά τα τελικά σημεία, τα δίκτυα και τους υπολογιστές των πελατών.

Το ακρωνύμιο RMM αναφέρεται σε λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης, γνωστές επίσης ως λογισμικό διαχείρισης δικτύου ή απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Χάρη στα εργαλεία RMM, οι MSP μπορούν να αναπτύξουν ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις, να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν λογισμικό και να διαγνώσουν και να επιλύσουν προβλήματα, όλα αυτά γίνονται εξ αποστάσεως.

Πώς αναπτύσσεται ένα RMM

Οι λύσεις λογισμικού RMM αναπτύσσονται μέσω ενός πράκτορα (ένα στοιχείο λογισμικού μικρού αποτυπώματος) που είναι εγκατεστημένο στις διάφορες συσκευές ενός δικτύου, είτε είναι υπολογιστές, σταθμοί εργασίας, διακομιστές, κινητά κ.λπ.

Οι MSP χρησιμοποιούν αυτούς τους πράκτορες για να αποκτήσουν δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης στέλνοντας πληροφορίες από συσκευές-πελάτες στο MSP. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται είναι η υγεία και η κατάσταση του μηχανήματος, γεγονός που δίνει στον MSP μια εικόνα για τα δίκτυα του πελάτη.

Τα καλύτερα εργαλεία RMM όχι μόνο παρακολουθούν τις συσκευές και στέλνουν πληροφορίες στο MSP, αλλά ενεργούν και προληπτικά, εντοπίζοντας πιθανά προβλήματα και ξεκινώντας ενέργειες όπου χρειάζεται. Οι πράκτορες μπορούν να δημιουργούν αυτόματα εισιτήρια εξυπηρέτησης όταν εντοπίζουν ένα πρόβλημα που απαιτεί προσοχή.

Αυτά τα εισιτήρια ταξινομούνται ανάλογα με το είδος του περιστατικού και τη σοβαρότητά του. Αυτή η ταξινόμηση βοηθά το MSP να κάνει τη βέλτιστη κατανομή των τεχνικών πόρων του για την επίλυση προβλημάτων.

Ακολουθεί μια ανασκόπηση των επτά καλύτερων λύσεων RMM στην αγορά.

Διαχείριση κινητήρα RMM Central

Το Manage Engine ξεκινά ανακαλύπτοντας γρήγορα όλες τις συσκευές δικτύου, από διακομιστές, δρομολογητές και συστήματα αποθήκευσης έως εικονικές μηχανές, για να μην αναφέρουμε τις συσκευές-πελάτες, όπως φορητούς υπολογιστές και άλλους φορητούς υπολογιστές.

Μόλις ολοκληρωθεί το βήμα ανακάλυψης, το Manage Engine απλοποιεί τις εργασίες RMM μέσω μιας ενιαίας κονσόλας από την οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν η διαχείριση εφαρμογών, η απομακρυσμένη αντιμετώπιση προβλημάτων συσκευών και το απόθεμα στοιχείων πληροφορικής για όλους τους τύπους τελικών σημείων.

Με το Manage Engine, μπορείτε να προβάλετε κρίσιμες μετρήσεις, όπως η άμεση κατάσταση της συσκευής, τα προβλήματα απόδοσης (και η επίλυσή τους), η κατανάλωση εύρους ζώνης και οι συναγερμοί από πολλά δίκτυα πελατών.

Άλλες εργασίες που απλοποιούνται με το Manage Engine περιλαμβάνουν τον εντοπισμό ενημερώσεων κώδικα που λείπουν (και την εγκατάστασή τους), τον περιορισμό της πρόσβασης των χρηστών και την επιβολή πολιτικών ασφαλείας και την προσαρμογή των διαμορφώσεων για τις απαιτήσεις δικτύου κάθε πελάτη.

Η απόκτηση και η ανάπτυξη του Manage Engine είναι επίσης απλοποιημένη, χάρη σε ένα ευέλικτο σύστημα αδειοδότησης για την παρακολούθηση και τη διαχείριση συσκευών και τη χρήση ενός μόνο προϊόντος και μιας ενιαίας, αποτελεσματικής και φιλικής προς τον χρήστη κονσόλας για όλα τα στοιχεία πληροφορικής. Αυτά τα δυνατά σημεία εξασφαλίζουν ελάχιστη κατανάλωση πόρων και μεγιστοποιημένη απόδοση επένδυσης (ROI).

  10 από τις πιο μοναδικές γεννήτριες Lorem Ipsum

NinjaOne RMM

Το NinjaOne είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα λειτουργιών πληροφορικής που στοχεύει να παρέχει εύχρηστους πίνακες εργαλείων για τη μείωση της πολυπλοκότητας της εργασίας πληροφορικής και τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης IT.

Η μονάδα RMM του NinjaOne δεν αποτελεί εξαίρεση, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε συσκευές Windows, Mac, Linux, SNMP ή VMWare από μία οθόνη. Το σύνολο εργαλείων διαχείρισης τελικού σημείου του NinjaOne καθιστά εύκολη την αποκατάσταση προβλημάτων πληροφορικής χωρίς να διακόπτεται η εργασία των τελικών χρηστών.

Εκτός από την ευκολία λειτουργίας, το NinjaRMM προσπαθεί να παρέχει τον συντομότερο χρόνο υλοποίησης και τα χαμηλότερα έξοδα διαχείρισης.

Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει να κάνει τους τεχνικούς πληροφορικής πιο αποτελεσματικούς, ελευθερώνοντας τον χρόνο τους για να επικεντρωθούν σε εργασίες προστιθέμενης αξίας. Το NinjaOne σάς επιτρέπει να αυτοματοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες υποστήριξης Tier 1, βοηθώντας τους τελικούς χρήστες με ισχυρά εργαλεία διαχείρισης IT στο παρασκήνιο.

Για τη διευκόλυνση της υλοποίησης και της εκκίνησης, το NijaRMM έχει ένα επίπεδο υποστήριξης πελατών που κατατάσσεται με τις υψηλότερες βαθμολογίες. Αυτό συμπληρώνεται από δωρεάν εκπαίδευση και ενσωμάτωση, καθώς και την πάντα παρούσα υποστήριξη του NinjaOne.

Atera

Το Atera είναι μια ολοκληρωμένη λύση RMM all-in-one, που δημιουργήθηκε ειδικά με γνώμονα τους επαγγελματίες πληροφορικής. Το Atera χειρίζεται απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση όλων των τύπων συσκευών, διαχείριση απομακρυσμένης πρόσβασης, γραφείου υποστήριξης, χρέωσης και αναφοράς απόδοσης.

Η διεπαφή χρήστη του Atera δίνει έμφαση στην ευκολία χρήσης, καθιστώντας την ενσωμάτωση μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε να εργάζεστε αμέσως. Οι διεπαφές της Atera είναι έξυπνες και έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες πληροφορικής που αναζητούν ένα εργαλείο που τους επιτρέπει να λειτουργούν πιο έξυπνα και πιο γρήγορα.

Επιπλέον, η χρήση κανόνων αυτοματισμού, μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη δέσμης ενεργειών και το μοναδικό λογισμικό διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα ελαχιστοποιεί την ανάγκη των τεχνικών να αφιερώνουν χρόνο σε καθημερινές και επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Το ανατρεπτικό, ειλικρινές και διαφανές σύστημα τιμολόγησης της Atera εξοικονομεί πολλά χρήματα πληρώνοντας ανά τεχνικό που χρησιμοποιεί το σύστημα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συσκευών και η τιμή που πρέπει να καταβληθεί αυξάνεται μόνο όταν προστεθούν περισσότεροι τεχνικοί στο προσωπικό.

N-δυνατή N-sight RMM

Το N-sight είναι η πλατφόρμα RMM της N-able, παρέχοντας έναν ισχυρό συνδυασμό λειτουργιών που σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε την εργασία σας σε χρόνο μηδέν με αρχική τιμή 99 $ ανά μήνα. Για αυτήν την τιμή, το εργαλείο προσφέρει διαχείριση ενημερώσεων κώδικα, αυτοματοποίηση μεταφοράς και απόθεσης, παρακολούθηση αποθέματος και ανακάλυψη στοιχείων για έως και 100 κόμβους.

Επιπλέον, παρέχει μια άδεια απομακρυσμένης πρόσβασης για υποστήριξη με παρακολούθηση και χωρίς παρακολούθηση, ζωντανή συνομιλία και γρήγορη μεταφορά αρχείων με μεταφορά και απόθεση και 3 άδειες διαχειριστή MSP για έκδοση εισιτηρίων και χρέωση.

  Πώς να αναζητήσετε γρήγορα Emoji σε iPhone ή iPad

Το N-able προσφέρει ένα προβλέψιμο σχέδιο τιμολόγησης, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνετε για κάθε τεχνικό που εντάσσεται στο προσωπικό σας.

Το λογισμικό N-sight RMM προσφέρει προστασία επόμενου επιπέδου, προστατεύοντας τις συσκευές Windows και Apple με ευέλικτα εργαλεία παρακολούθησης και διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και έναν απλό πίνακα εργαλείων που επισημαίνει κρίσιμες πληροφορίες κατά τη διάρκεια των λειτουργιών αιχμής.

Για συσκευές Windows, η λειτουργικότητα διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα τις διατηρεί ενημερωμένες με κάθε πτυχή των περιβαλλόντων της Microsoft.

Η εξελιγμένη κρυπτογράφηση και ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων του N-sight Take Control παρέχει στους MSP ασφαλή, άμεση πρόσβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων επιτραπέζιων υπολογιστών ή κινητών (Windows, macOS, iOS και Android) σχεδόν από οπουδήποτε.

Οι τεχνικοί πληροφορικής μπορούν να λάβουν ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να υποστηρίξουν τους τελικούς χρήστες, ακόμη και σε κινητές συσκευές, παρέχοντας βοήθεια παγκόσμιας κλάσης από εγγενείς εφαρμογές Android και iOS.

Ιταλικός

Το λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης ITarian σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε εξ αποστάσεως τερματικά σημεία δικτύου, υπολογιστές, φορητές συσκευές και ολόκληρη την υποδομή πληροφορικής από μια κεντρική κονσόλα.

Το ITarian παρακολουθεί πολλούς πελάτες και τελικά σημεία, παρέχοντας ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του δικτύου και ενημερώσεις λογισμικού στη συσκευή κάθε χρήστη.

Η ITarian λειτουργεί αυτόνομα και προληπτικά, παρακολουθώντας συνεχώς την υγεία των δικτύων και των συσκευών τελικού χρήστη. Όταν εντοπίζει ένα πρόβλημα που απαιτεί προσοχή, δημιουργεί αυτόματα ένα δελτίο υπηρεσίας που έχει εκχωρηθεί σε ένα MSP.

Η χρήση ενσωματωμένων οδηγών καθιστά δυνατή τη δημιουργία τυπικών, επαναχρησιμοποιήσιμων διεργασιών που επιλύουν πολύπλοκα προβλήματα. Αυτό αποσκοπεί στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών, στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και στην ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες.

Για γρήγορη ανάπτυξη και διαμόρφωση, το ITarian μπορεί να εισάγει γρήγορα τη λίστα των χρηστών, των συσκευών και των τελικών σημείων από το LDAP και το Active Directory, μέσω της πλήρους ενοποίησης με αυτά τα δύο συστήματα.

Η συνολική διαχείριση πραγματοποιείται από μια ενοποιημένη διεπαφή που σας επιτρέπει να βλέπετε, να διαχειρίζεστε και να κατανοείτε τα περιβάλλοντα πληροφορικής των πελατών σας. Αυτή η κονσόλα επιτρέπει ακόμη και συνομιλία σε πραγματικό χρόνο με πελάτες και εφαρμογή επιδιορθώσεων από απόσταση χωρίς εναλλαγή παραθύρων.

Η άδεια ITarian παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στα φόρουμ προϊόντων και στην κοινοπραξία MSP, δίνοντάς σας μια ενεργή φωνή στον οδικό χάρτη προϊόντων και στην κοινότητα του MSP.

LogMeIn (GoTo) Central

Με το LogMeIn Central, μπορείτε να αναπτύξετε απομακρυσμένα τελικά σημεία και να αυτοματοποιήσετε τις συνήθεις εργασίες πληροφορικής προστατεύοντας παράλληλα την επιχείρησή σας με τη Διαχείριση και την ασφάλεια του Enterprise Access Point. Το εργαλείο RMM του LogMeIn προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση HD, διαχείριση χρήστη και συσκευής, πρόσβαση στο παρασκήνιο, μεταφορά αρχείων και πολλά άλλα, όλα με βασική χρέωση 80 $ ανά μήνα (χρεώνεται ετησίως).

Οι δυνατότητες κοινής χρήσης επιφάνειας εργασίας και τηλεχειρισμού του LogMeIn Central επιτρέπουν στην τεχνική ομάδα σας να παρέχει γρήγορη και εύκολη υποστήριξη για οποιονδήποτε Mac ή υπολογιστή από οποιαδήποτε τοποθεσία.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί Bixby σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Το LogMeIn RMM προσφέρει διαχείριση προστασίας από ιούς για την προστασία και την προστασία των μηχανημάτων των χρηστών με το Central Premier. Αυτό το προϊόν συγκεντρώνει μερικά από τα πιο προηγμένα εργαλεία κατά του κακόβουλου λογισμικού στην αγορά.

Η διαχείριση χρηστών του LogMeIn Central σάς επιτρέπει να οργανώνετε τους χρήστες σας σε ομάδες, να ελέγχετε τα δικαιώματα, να ενεργοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να επεκτείνετε την πρόσβαση στον υπολογιστή. Ομαδοποιώντας υπολογιστές, μπορείτε να οργανώσετε τις συσκευές-πελάτες με βάση το ρόλο, την τοποθεσία, τα δικαιώματα πρόσβασης ή τυχόν προσαρμοσμένα κριτήρια που θέλετε να καθορίσετε.

Τέλος, η απομακρυσμένη ανάπτυξη σάς επιτρέπει να αναπτύξετε κεντρικούς υπολογιστές LogMeIn και να διαμορφώσετε πακέτα εγκατάστασης σε όλα τα μηχανήματα στο περιβάλλον πληροφορικής σας. Το LogMeIn σάς παρέχει μια πλήρη εικόνα της ακεραιότητας κάθε κεντρικού υπολογιστή LogMeIn για τον εντοπισμό στρατηγικών ζητημάτων και κρίσιμων ενημερώσεων.

SyxSense

Τα εργαλεία RMM του SyxSense βασίζονται σε περιβάλλοντα ασφαλείας που επιτρέπουν στους MSP να μετακινούνται άμεσα μεταξύ διαφορετικών πελατών χωρίς να παίρνουν το βλέμμα τους από μία μόνο κονσόλα. Αυτή η κονσόλα θα τους επιτρέψει να παρακολουθούν και να ενεργούν με ακρίβεια στον πελάτη και τις συσκευές του.

Το SyxSense κατανέμει αποτελεσματικά τους φόρτους εργασίας μεταξύ του διαθέσιμου προσωπικού. Η διαμόρφωση των επιπέδων πρόσβασης και των ρόλων επιτυγχάνει τη βέλτιστη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, αναθέτοντας καθήκοντα στους τεχνικούς ανάλογα με τις δεξιότητές τους και αποφεύγοντας την υπο- ή την υπερχρησιμοποίηση των πόρων.

Κάθε χρήστης μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες, οι οποίες ορίζουν τι μπορεί να κάνει, και τομείς, που καθορίζουν πού μπορεί να το κάνει.

Μια πτυχή που διαφοροποιεί το SyxSense από άλλες λύσεις RMM είναι ότι το SyxSense χρησιμοποιεί Cortex για παρακολούθηση, ειδοποίηση και επιδιόρθωση, δίνοντας στο MSP μια σύνδεση σε πραγματικό χρόνο για αξιολόγηση και άμεση απόκριση.

Συνδυάζοντας τις αποκρίσεις SyxSense Cortex σε πραγματικό χρόνο με τις ρουτίνες συντήρησης των Windows, οι MSP μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 80% του χρόνου που απαιτείται για τη διαχείριση πελατών. Το SyxSense φέρνει προορατικότητα στη διαχείριση MSP, μειώνοντας τις απαιτήσεις για MSP και ελευθερώνοντάς τους για εργασίες που παράγουν αξία.

Το Syxsense προσφέρει δωρεάν δοκιμές των εργαλείων RMM με πλήρεις δυνατότητες για έως και 100 συσκευές για 14 ημέρες.

συμπέρασμα

Η ύπαρξη ενός αποτελεσματικού εργαλείου RMM είναι μια αναγκαιότητα για τους MSP να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Η δυνατότητα απομακρυσμένης διάγνωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων και εκτέλεσης τακτικής συντήρησης είναι δεδομένη στην υπηρεσία ενός MSP. Είναι επίσης σημαντικό να μειωθεί ο χρόνος και η προσπάθεια εξυπηρέτησης και να τηρηθούν οι συμφωνίες επιπέδου εξυπηρέτησης (SLA).

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.