7 Καλύτερο Λογισμικό Αποθήκευσης Αντικειμένων που φιλοξενείται με S3

Τα δεδομένα οδηγούν τις διαδικτυακές επιχειρήσεις. Δεν είναι;

Τα δεδομένα μπορεί να είναι εικόνες, ήχος, βίντεο και άλλα έγγραφα και αρχεία. Και το θέμα είναι ότι τα δεδομένα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σημαίνει ότι η αποθήκευση δεδομένων μπορεί να γίνει πολύπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή εάν ακολουθήσετε παραδοσιακές μεθόδους. Ευτυχώς, διαθέτουμε τεχνολογίες cloud που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη με την κατάλληλη αποθήκευση δεδομένων με προσιτό τρόπο.

Η εύρεση της σωστής λύσης αποθήκευσης είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των δεδομένων σας και την καλύτερη προσβασιμότητα, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Μπορείτε να βρείτε πολλές λύσεις αποθήκευσης και η αποθήκευση αντικειμένων είναι μία από αυτές.

Ετσι,

Τι είναι το αντικείμενο-Αποθήκευση;

Η αποθήκευση αντικειμένων έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση στατικών ή επίπεδων αρχείων. Τα αρχεία αντικειμένων περιλαμβάνουν δεδομένα, μεμονωμένα αναγνωριστικά και μεταδεδομένα που είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και προσαρμόσιμα. Αυτά τα δεδομένα είναι προσβάσιμα μέσω HTTP και ταξινομούνται μέσω σχετικών πληροφοριών όπως ημερομηνία δημιουργίας, μέγεθος, όνομα, τύπος αρχείου κ.λπ.

Η αποθήκευση αντικειμένων είναι η προτιμώμενη επιλογή των προγραμματιστών και των επιχειρήσεων λόγω της ευκολίας πρόσβασης και της δυνατότητας αναζήτησης με μεταδεδομένα. Είναι επίσης μια οικονομικά αποδοτική λύση από την οποία μπορούν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα λογισμικά αποθήκευσης αντικειμένων cloud στην αγορά και τα κορυφαία είναι το Amazon S3, το GCS, το Azure κ.λπ. Όμως, δεν θα ήθελαν όλοι να αποθηκεύσουν τα δεδομένα σε ένα σύννεφο για διάφορους λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την αποθήκευση αντικειμένων.

Μπορείτε να αναζητήσετε ένα αυτο-φιλοξενούμενο λογισμικό συμβατό με S3. Μπορείτε να τα φιλοξενήσετε στον διακομιστή σας, στο κέντρο δεδομένων σας, εντός των εγκαταστάσεων.

Ακούγεται καλό?

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για κάποιο λογισμικό αποθήκευσης αντικειμένων και, στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι το καταλληλότερο για τις μοναδικές σας απαιτήσεις.

MinIO

Η εγγενής και υψηλής απόδοσης πλατφόρμα αποθήκευσης αντικειμένων του Kubernetes MinIO έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις απαιτήσεις του υβριδικού cloud. Είναι σε θέση να παρέχει σταθερή λειτουργικότητα για τις εφαρμογές σας.

Το MinIO υποστηρίζει περιπτώσεις πολλαπλών χρήσεων για περιβάλλοντα ευρείας εμβέλειας και είναι εγγενές στο cloud από τότε που δημιουργήθηκε. Η συγκεκριμένη σουίτα λογισμικού του MinIO εκτελείται στα δημόσια και ιδιωτικά σύννεφα χωρίς προβλήματα στην άκρη και καθιερώνεται ως πρωτοπόρος στον χώρο αποθήκευσης αντικειμένων υβριδικού cloud.

Με κορυφαία επεκτασιμότητα και απόδοση στον κλάδο, το MinIO προσφέρει πολλαπλές περιπτώσεις χρήσης για ανάλυση δεδομένων, AI, ML, σύγχρονες εφαρμογές για κινητά και web, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

Είναι εγγενές σε αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες cloud, όπως η ενορχήστρωση με χρήση Kubernetes, η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, η πολλαπλή μίσθωση και οι μικροϋπηρεσίες.

Το MinIO είναι μια από τις ταχύτερες πλατφόρμες αποθήκευσης αντικειμένων παγκοσμίως, με ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής 183 GB/s-171 GB/s, εάν χρησιμοποιείτε τυπικό υλικό. Μπορεί να λειτουργήσει ως το κύριο επίπεδο αποθήκευσης για πολλούς φόρτους εργασίας όπως το Spark, το TensorFlow, το Presto, το Hadoop HDFS και το H2O.

Είναι ανοιχτού κώδικα. Μέσω των αρχών του μινιμαλισμού, το MinIO συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας σφαλμάτων, παρέχει αξιοπιστία και βελτιώνει το χρόνο λειτουργίας.

  Μπορούν οι ομάδες της Microsoft να παρακολουθούν το τηλέφωνό μου;

Μπορείτε να το εγκαταστήσετε και να το διαμορφώσετε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς μπερδεμένες παραλλαγές και επιλογές, με αποτέλεσμα λιγότερα ποσοστά αποτυχίας και ελάχιστες εργασίες διαχείρισης. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε χρόνο για εγκατάσταση και διαχείριση, μπορείτε να αποκτήσετε Το Minio έτοιμο στο Kamatera VM.

Κεφ

Η διεπαφή λογισμικού αποθήκευσης αντικειμένων του Κεφ είναι χτισμένο πάνω σε librados που παρέχει μια εφαρμογή πελάτη με ξεκούραστη πρόσβαση στα συμπλέγματα αποθήκευσης Ceph. Επίσης, δημιουργεί ένα θεμέλιο όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε τις προηγμένες δυνατότητες του, όπως η πύλη RADOS (RGW), η Συσκευή Αποκλεισμού RADOS (RBD) και το Σύστημα Αρχείων Ceph (CephFS).

Εκτός από το ότι είναι συμβατό με το S3, το Ceph προσφέρει επίσης αποθήκευση αντικειμένων για μια διεπαφή συμβατή με OpenStack Swift API. Οι βιβλιοθήκες librados του Ceph υποστηρίζουν εφαρμογές γραμμένες σε Java, C, C++, PHP, Python και άλλα. Επιτρέπει επίσης σε αυτές τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα αποθήκευσης αντικειμένων μέσω ενός εγγενούς API.

Οι προηγμένες δυνατότητες που περιλαμβάνονται στη βιβλιοθήκη του librados είναι:

  • Στιγμιότυπα
  • Αντιστοιχίσεις κλειδιού-τιμής σε επίπεδο αντικειμένου
  • Πλήρης ή μερική γραφή και ανάγνωση
  • Ατομικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως περικοπή, κλωνοποίηση και προσάρτηση

Ζένκο

Σχεδιάστε και ενσωματώστε τις εφαρμογές σας πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας τη συμβατή με S3 πλατφόρμα του Ζένκο και αποθηκεύστε τα αντικείμενα και τα δεδομένα σας όπου θέλετε. Παρέχουν πρόσβαση 360 μοιρών σε ένα σύννεφο της επιλογής σας μαζί με ένα σύνολο API S3.

Η Zenko προσφέρει μία ενιαία διεπαφή που ενοποιεί πολλαπλές λειτουργίες σε ένα μέρος και υποστηρίζει αποθήκευση δεδομένων πολλαπλού νέφους στις εγκαταστάσεις και το δημόσιο cloud του Amazon S3 και άλλες υπηρεσίες, όπως το Docker και το Scality RING.

Διαθέτετε την πλήρη σουίτα περιτυλίξεων και συνδέσμων για συγκεκριμένη γλώσσα S3, η οποία περιλαμβάνει SDK, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε εφαρμογές σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ο Zenko CloudServer βοηθά επίσης τους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα παγιδευμένα σε επίπεδα και αποθηκευμένα σε εγκαταστάσεις ή δημόσια σύννεφα όπως το Azure, το S3 ή το GCP.

Riak S2

Riak S2 είναι ένα εύκολο στη χρήση, άμεσα διαθέσιμο και εξαιρετικά επεκτάσιμο λογισμικό αποθήκευσης βελτιστοποιημένο για την αποθήκευση αντικειμένων.

Μπορεί να είναι μια ισχυρή αλλά απλή λύση αποθήκευσης για μεγαλύτερα αντικείμενα σχεδιασμένα για δημόσια, ιδιωτικά και υβριδικά περιβάλλοντα cloud. Το Riak S2 προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαιτήσετε αποθήκευση αντικειμένων για τις εφαρμογές σας ή οποιεσδήποτε άλλες προσφορές υπηρεσιών.

Το λογισμικό είναι συμβατό όχι μόνο με το Amazon S3 αλλά και με το OpenStack Swift. Το Riak διαθέτει ισχυρά API και είναι εύκολα επεκτάσιμο και χειρίζεται petabyte δεδομένων μέσω λογισμικού εμπορευμάτων ικανό να ενισχύσει την απόδοση προσθέτοντας περισσότερη χωρητικότητα.

Το Riak S2 διαθέτει ισχυρές λειτουργίες που σας βοηθούν να εκτελέσετε και να διαχειριστείτε ομαλά τις εφαρμογές σας Big Data. Αναπαράγει όλα τα αντικείμενα με έξυπνο τρόπο στο σύμπλεγμα, διασφαλίζοντας ότι είναι πάντα διαθέσιμα για τις ανάγκες σας. Είναι φιλικό προς τους προγραμματιστές καθώς οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία και τις βιβλιοθήκες του όποτε θέλουν, επειδή είναι συμβατό με το S3 και το OpenStack.

  10 Λογισμικό εισπρακτέων λογαριασμών για να μην χάσετε ποτέ μια πληρωμή το 2022

Το Riak S2 παρακολουθεί συνεχώς και επιδιορθώνει τα δεδομένα αυτόματα όταν εντοπίζει ασυνέπειες. Λαμβάνετε αναφορές ανά ενοικιαστή σχετικά με τη χρήση δεδομένων και στατιστικά στοιχεία που επιτρέπουν τη μέτρηση και τη χρέωση για μια ανάπτυξη πολλών ενοικιαστών. Σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τον διακομιστή για χαμηλή καθυστέρηση σε προσιτές τιμές, προβάλλοντας δεδομένα με συχνή πρόσβαση στα πιο γρήγορα μέσα του.

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα μεταφόρτωσης πολλών τμημάτων, το Riak S2 επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποθήκευση μεγάλων αρχείων σε gigabyte και terabyte. Η εγκατάσταση του Riak S2 είναι απλή και μπορείτε να αυξήσετε γρήγορα τη χωρητικότητά του προσθέτοντας περισσότερους κόμβους στο σύμπλεγμα διακομιστών. Χρησιμοποιεί αναπαραγωγή πολλαπλών συστάδων και αποθήκευση χαμηλής καθυστέρησης για τη διατήρηση υψηλότερης διαθεσιμότητας σε περίπτωση αποτυχίας τοποθεσίας.

Το Riak S2 προσφέρει μια λύση έτοιμη για επιχειρήσεις.

Τρίτων

Ελέγξτε τα δεδομένα σας αποτελεσματικά με την πλατφόρμα αποθήκευσης αντικειμένων του Τρίτων από τον Joyent. Έρχεται με έναν μινιμαλιστικό διαχειριστή αρχείων με δροσερούς χρωματικούς συνδυασμούς χωρίς να υπάρχει καμία σύγχυση.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αρχεία, να δημιουργήσετε νέους φακέλους, να κατεβάσετε αρχεία, να λάβετε πληροφορίες δεδομένων, να διαγράψετε αρχεία κ.λπ. Το Triton είναι φιλικό προς τους προγραμματιστές και απλό για χρήστες με εξοικείωση με το Unix. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε χρησιμοποιώντας ένα απλό API και CLI.

Το Triton διαθέτει ισχυρή ενσωματωμένη ασφάλεια που περιλαμβάνει έλεγχο πρόσβασης σε βάθος βάσει ρόλων, πρόσβαση και ασφάλεια σε επίπεδο αντικειμένου, κρυπτογράφηση δεδομένων και SSH πελάτη. Είναι επεκτάσιμο, ανθεκτικό και αποδεδειγμένο ακόμη και σε επίπεδο παραγωγής. Παρέχει ακριβή αναπαραγωγή δεδομένων, ανακατεύθυνση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δυνατότητες ανάκτησης και ομαδοποίηση.

Μπορείτε να εκτελέσετε αναζήτηση και μετασχηματισμό μαζί με λειτουργίες CRUD χρησιμοποιώντας ένα REST API που υποστηρίζει JSON. Το Triton είναι μια πλατφόρμα αποθήκευσης αντικειμένων εξαιρετικά επεκτάσιμη, ομαδοποιημένη και κατανεμημένη με ευαισθησία σε επίπεδο αντικειμένου. Εκτελεί επαναλήψεις σε διαφορετικά κέντρα δεδομένων με καλύτερους ελέγχους ανά αντικείμενο.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιονδήποτε αριθμό, μέγεθος ή τύπο αντικειμένου όπως παρέχεται με γραμμικά κλιμακούμενη υποδομή. Το Triton ενεργοποιεί τη συνοχή Read after Write για να προστατεύει τα δεδομένα σας από καταστροφή λόγω αποσυνδέσεων αρχείων ή απώλειας δεδομένων. Άλλες δυνατότητες του Triton περιλαμβάνουν αυθαίρετη έκδοση αντικειμένων και υψηλότερη ανθεκτικότητα με αποθήκευση ZFS RAID-Z.

LeoFS

LeoFS είναι μια συνεπής, εξαιρετικά διαθέσιμη και κατανεμημένη πλατφόρμα αποθήκευσης αντικειμένων. Είναι ιδανικό για εσάς να αποθηκεύετε μεγάλο όγκο δεδομένων διαφόρων μεγεθών και τύπων στην εγγενή τους μορφή.

Παρέχει υψηλή αναλογία κόστους-απόδοσης και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συμπλέγματα LEOFS χρησιμοποιώντας υλικό βασικών προϊόντων μέσω λειτουργικού συστήματος Linux και εξακολουθεί να παρέχει στιβαρή απόδοση. Το LeoFS χρειάζεται ένα μικρότερο σύμπλεγμα διακομιστών σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες αποθήκευσης και εξακολουθεί να λειτουργεί εξαιρετικά εκτός από την εύκολη λειτουργία και εγκατάσταση.

Αποκτάτε υψηλή αξιοπιστία λόγω της εξαιρετικής σχεδίασής του σε σχέση με τις δυνατότητες Erland/OTP, παρέχοντας χρόνο λειτουργίας έως και 99,9999999%. Ακόμα κι αν παρουσιαστεί πρόβλημα υλικού ή πρόβλημα λογισμικού μέσα στο σύμπλεγμα, το LeoFS θα είναι διαθέσιμο για χρήση.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χάρτη στους Χάρτες Google

Επιπλέον, έχετε μεγαλύτερη επεκτασιμότητα με αυτό το λογισμικό, όπου η προσθήκη ή η αφαίρεση λειτουργιών είναι γρήγορη και απλή. Ως αποτέλεσμα, σας βοηθά να αντιδράσετε άμεσα με βάση τις ανάγκες σας. Σκεφτείτε το σύμπλεγμα LeoFS ως ελαστική αποθήκευση αντικειμένων, που εκτείνεται όσο συχνά και όσο θέλετε.

Είναι ενσωματωμένο στον μηχανισμό προσωρινής μνήμης αντικειμένων και μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά αιτήματα και απαντήσεις HTTP. Το LeoFS αποτελείται επίσης από μηχανισμούς αναπαραγωγής, ουράς αναμονής και ανάκτησης για να παρέχει συνέπεια και να συνεχίζει να λειτουργεί τους κόμβους αποθήκευσης. Για μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας, το LeoFS παρακολουθεί την κατάσταση του κόμβου καθώς και το άθροισμα ελέγχου του RING.

Άλλα χαρακτηριστικά του LeoFS είναι η διεπαφή RESTful, η υποστήριξη πολλαπλών πρωτοκόλλων, το Amazon S3 API, τα πολλαπλά κέντρα δεδομένων, η λύση data lake, η ενσωμάτωση στο cloud, η διαχείριση κάδου και χρήστη, υποστήριξη προσαρμοσμένων μεταδεδομένων και υπογραφής AWS v4 και βελτιωμένη ενσωμάτωση Spark.

Υπερκατάστημα

Η λύση αποθήκευσης αντικειμένων συμβατή με το S3 της Cloudian, Υπερκατάστημα, επιλύει ολόκληρες τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις αποθήκευσης. Μπορείτε να το αναπτύξετε οπουδήποτε θέλετε για να αυξήσετε τη χωρητικότητα αποθήκευσης και στη συνέχεια να το κλιμακώσετε απρόσκοπτα.

Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες που βασίζονται σε σκληρό δίσκο που διαθέτουν το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας (CTO) ή χρησιμοποιήστε μονάδες flash και επιτύχετε 3 φορές ταχύτερη απόδοση. Το Cloudian HyperStore μειώνει όλες τις πολυπλοκότητες αποθήκευσης και σας παρέχει μια απλή και αποτελεσματική λύση αποθήκευσης με αυτές τις προηγμένες τεχνολογίες.

Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε φλας και σκληρό δίσκο σε ένα προσαρμοστικό υβριδικό περιβάλλον με έξυπνη τοποθέτηση δεδομένων. Το HyperStore σάς επιτρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε πλατφόρμα προτιμάτε και οποιαδήποτε εικονική μηχανή ή διακομιστή γυμνού μετάλλου. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, έχετε όλες τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του HyperStore.

Σας προσφέρουν επίσης συσκευές αποθήκευσης με ανάπτυξη plug-and-play εκτός από υποστήριξη από άκρο σε άκρο. Η χωρητικότητά τους κυμαίνεται από 77 TB έως 1,5 PB ανά συσκευή ή περισσότερο. Διαμορφώνουν αυτές τις συσκευές για κορυφαία απόδοση που είναι διαθέσιμη σε προσιτό κόστος.

Επιπλέον, το HyperStore διαθέτει ένα αποδεδειγμένο S3 API για την προστασία της επένδυσής σας και υποστήριξη NFS & SMB πάνω από τον ελεγκτή HyperFile NAS. Χρησιμοποιεί ύφασμα δεδομένων Hyperscale για να παρέχει απεριόριστη ανάπτυξη, προωθεί τη σπονδυλωτή ανάπτυξη με πρόσθετους κόμβους, γεωδιανομή και ενσωμάτωση cloud για πρόσθετη χωρητικότητα.

Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι η πολλαπλή μίσθωση, η QoS, η κρυπτογράφηση, η συμπίεση, το 100% εγγενές S3, η διαλειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα δεδομένων. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Clodian HyperStore δωρεάν για 45 ημέρες και να αποκτήσετε 100 TB αποθηκευτικού χώρου.

συμπέρασμα

Η αποθήκευση δεδομένων μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας με τις παραδοσιακές μεθόδους, γι’ αυτό έχουμε τώρα αποθήκευση στο cloud. Το λογισμικό αποθήκευσης αντικειμένων αξιοποιεί τις δυνατότητες του cloud και αποθηκεύει αποτελεσματικά τα δεδομένα σας οποιουδήποτε μεγέθους και τύπου. Λοιπόν, προχωρήστε, αποκτήστε ένα cloud VM και δοκιμάστε το λογισμικό που αναφέρεται παραπάνω για να δείτε τι λειτουργεί για εσάς.