7 καλύτερες εφαρμογές κωδικοποίησης για να μάθετε Python εν κινήσει

Η κωδικοποίηση είναι μια από τις πιο απαιτητικές τεχνολογικές δεξιότητες αυτή τη στιγμή. Εκτός από τα προφανή επαγγελματικά οφέλη της εκμάθησης της σύνταξης κώδικα, μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό χόμπι.

Ξεκινώντας, η κωδικοποίηση μπορεί να είναι δύσκολη κατά καιρούς. Μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο αν δεν έχετε χρόνο να μάθετε. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να εντάξετε τη μάθηση στο πρόγραμμά σας και να μάθετε εν κινήσει με τίποτα περισσότερο από το smartphone σας.

Αυτό το άρθρο καθοδηγεί τις καλύτερες εφαρμογές κωδικοποίησης για να μάθετε να γράφετε κώδικα σε Python εν κινήσει.

Τι είναι η Python;

Η Python είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, γενικής χρήσης. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους όρους υψηλού επιπέδου και γενικού σκοπού, μην ανησυχείτε. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου είναι αυτή όπου γράφετε κώδικα χρησιμοποιώντας αγγλικές λέξεις. Το αντίθετο μιας γλώσσας υψηλού επιπέδου είναι μια γλώσσα χαμηλού επιπέδου όπως ο κώδικας μηχανής, όπου γράφετε κυριολεκτικά δυαδικά (μονά και μηδενικά). Οι γλώσσες υψηλού επιπέδου θεωρούνται γενικά πιο εύχρηστες αφού γράφουμε κώδικα με τρόπο που φαίνεται πιο φυσικός για τους ανθρώπους.

Μια γλώσσα γενικού σκοπού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με γλώσσες όπως η R, που χρησιμοποιούνται στον στατιστικό υπολογισμό. Οι γλώσσες προγραμματισμού γενικής χρήσης είναι γενικά πιο ευέλικτες και χρήσιμες καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολλών πραγμάτων.

Έτσι, η Python είναι τόσο υψηλού επιπέδου όσο και γενικού σκοπού, καθιστώντας την τόσο απλή στην εκμάθηση όσο και χρήσιμη.

Γιατί Python;

Τώρα που ξέρετε τι είναι η Python, επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί πρέπει να μάθετε Python, ειδικά αν είναι η πρώτη σας γλώσσα προγραμματισμού:

  • Η Python είναι πιο εύκολη στην εκμάθηση και την κυριαρχία σε σύγκριση με άλλες γλώσσες. Η Python έχει μια απλή σύνταξη και κανόνες φιλικούς προς τους αρχάριους που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτό του δίνει μια πιο ήπια καμπύλη εκμάθησης σε σύγκριση με γλώσσες όπως η Java ή η C++.
  • Η Python χρησιμοποιείται ευρέως από εταιρείες. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο, που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, περισσότερες εταιρείες προσλαμβάνουν προγραμματιστές Python. Ωστόσο, μπορεί επίσης να γίνει ανταγωνιστικό καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν τη γλώσσα.
  • Έχει μεγάλη κοινότητα. Επειδή έχει πολλούς χρήστες, η Python έχει μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που γνωρίζουν τη γλώσσα που κάνουν σεμινάρια και μαθήματα και γράφουν βιβλία για να μάθουν οι άνθρωποι. Υπάρχουν επίσης φόρουμ, όπως το Stack Overflow, όπου μπορείτε να λάβετε βοήθεια για οτιδήποτε εάν κολλήσετε.
  • Η Python είναι ευέλικτη. Η Python μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διακομιστών ιστού, τη μηχανική εκμάθηση, την αυτοματοποίηση γραφής και τη δημιουργία εφαρμογών για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές. Μόλις μάθετε Python, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά πράγματα.
  Τα 11 κορυφαία παιχνίδια eSports που πρέπει να παίξετε

Τώρα, θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες εφαρμογές για να μάθετε την κωδικοποίηση Python.

Μίμο

Το Mimo είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες εφαρμογές κωδικοποίησης στην αγορά. Είναι διαθέσιμο σε Android και iOS. Εκτός από την Python, η Mimo έχει μαθήματα για την εκμάθηση HTML, CSS, JavaScript και SQL. Με αυτές τις 5 γλώσσες, μπορείτε να γίνετε προγραμματιστής web full-stack.

Η μαθησιακή εμπειρία στο Mimo παιχνιδιοποιείται χρησιμοποιώντας διαδραστικές ασκήσεις. Μπορείτε επίσης να δουλέψετε σε μεγαλύτερα έργα για να αποκτήσετε δεξιότητες εργασίας με πραγματικά έργα. Υπάρχουν επίσης παιδικές χαρές για να εξασκηθείτε μόνοι σας και να φτιάξετε πράγματα.

Το Mimo είναι δωρεάν και διαθέτει πρόγραμμα επί πληρωμή που προσφέρει προηγμένες δυνατότητες, όπως εμπειρία εκμάθησης χωρίς διαφημίσεις, απεριόριστες παιδικές χαρές και κοινοποιήσιμα πιστοποιητικά.

Sololearn

Το Sololearn είναι μια δημοφιλής εφαρμογή κωδικοποίησης για άτομα που μαθαίνουν να κωδικοποιούν εν κινήσει. Εκτός από την Python, προσφέρει πολλά άλλα μαθήματα σε γλώσσες όπως C, Java, HTML και CSS. Είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή για κινητά για Android και iOS.

Η Sololearn έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει μια μαθησιακή εμπειρία σχετική με το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Παρέχει μικρά μαθήματα με κουίζ για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας καθώς μαθαίνετε. Προσφέρουν επίσης πιστοποιητικά μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Η Sololearn παρέχει επίσης έναν επεξεργαστή κώδικα για τη σύνταξη και την εκτέλεση του κώδικά σας, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε εντός της εφαρμογής. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή με πρόγραμμα επί πληρωμή.

Datacamp

Το Datacamp είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης για δεξιότητες που σχετίζονται με την επιστήμη των δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη. Η πλατφόρμα διαθέτει μαθήματα Python, R, Excel, ChatGPT και Tableau, μεταξύ άλλων.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης 911 σε ένα iPhone;

Η εμπειρία εκμάθησης του Datacamp περιστρέφεται γύρω από την εκμάθηση νέου περιεχομένου, την εξάσκηση δεξιοτήτων που εισάγονται στο περιεχόμενο, την εφαρμογή των δεξιοτήτων για την επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου και την αξιολόγηση του πόσο καλά κατανοήσατε την ικανότητα. Ως αποτέλεσμα, μαθαίνετε με πρακτικό και πρακτικό τρόπο από εκπαιδευτές που εργάζονται ως επαγγελματίες σε υπάρχουσες εταιρείες.

Το Datacamp είναι ένα προϊόν επί πληρωμή με προγράμματα για επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και τεράστιες εκπτώσεις. Διαθέτει εφαρμογές για κινητές συσκευές διαθέσιμες για Android και iOS.

Κόμβος προγραμματισμού

Το Programming Hub είναι ένας διαδραστικός και απλός τρόπος εκμάθησης προγραμματισμού. Η βραβευμένη εφαρμογή κωδικοποίησης χρησιμοποιεί τεχνικές μάθησης που βασίζονται στην έρευνα για να δημιουργήσει διασκεδαστικά, διαδραστικά και οπτικά μαθήματα. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί χιλιάδες εικονογραφήσεις για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις έννοιες.

Όπως τα περισσότερα προγράμματα εκμάθησης, το Programming Hub παρέχει επαληθεύσιμα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά που μπορούν να προστεθούν στο LinkedIn σας για να επιδείξουν τις δεξιότητές σας. Η πλατφόρμα διαθέτει μαθήματα για περισσότερες από 25 γλώσσες προγραμματισμού και περισσότερα από 5000 προγράμματα για εκμάθηση και εξάσκηση.

Διαθέτει επίσης μεταγλωττιστές για περισσότερες από 24 γλώσσες που προσφέρονται, επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πρόσθετο λογισμικό στη συσκευή σας για να ξεκινήσετε.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Play Store.

Ένκι

Το Enki είναι μια εφαρμογή κωδικοποίησης για δεξιότητες που σχετίζονται με το AI. Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν την κωδικοποίηση σε Python και SQL και τη χρήση εργαλείων όπως το Excel και το Tableau. Η εφαρμογή σας διδάσκει παρέχοντας περιεχόμενο και διαδραστικά κουίζ για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας για σημαντικές έννοιες.

Περιλαμβάνει επίσης προκλήσεις που απαιτούν κωδικοποίηση για να λυθούν. Αυτές οι προκλήσεις σας δίνουν πρακτική εμπειρία στο να γράφετε και να δημιουργείτε πράγματα.

Όταν κολλάτε, ο Enki περιλαμβάνει έναν μέντορα με τεχνητή νοημοσύνη που μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και θα σας βοηθήσει όταν κολλήσετε. Εκτός από την εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη, το Enki καλύπτει επίσης έννοιες όπως η Ανάπτυξη Ιστού, η Java και η Κατανόηση Δεδομένων.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μια παιδική χαρά κωδικοποίησης, ώστε να μην χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ανάπτυξης και να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εν κινήσει.

Η εφαρμογή Enki για κινητά είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS.

  12 Καλύτερο λογισμικό κινουμένων σχεδίων για τη δημιουργία βίντεο Explainer

Ήρωας Προγραμματισμού

Το Programming Hero είναι μια παιχνιδοποιημένη εφαρμογή για εκμάθηση κωδικοποίησης. Διευκολύνει την εκμάθηση κωδικοποίησης με το υπέροχο και καλά σχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Η εφαρμογή έχει λάβει υψηλή βαθμολογία στα καταστήματα εφαρμογών και αξιολογείται ως εξαιρετική εφαρμογή. Το περιεχόμενο που καλύπτεται στην εφαρμογή περιλαμβάνει Python και HTML, CSS και JavaScript.

Η μαθησιακή εμπειρία βασίζεται σε έργα – θα μάθετε να κωδικοποιείτε ενώ δημιουργείτε ένα παιχνίδι. Αυτό σας βοηθά να εφαρμόσετε τις έννοιες που θα είχατε μάθει γρήγορα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη στο Play Store και στο App Store.

Η εφαρμογή είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος κατάρτισης Programming Hero που σας μεταφέρει από αρχάριους έως έτοιμους για εργασία. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει εκπαίδευση κωδικοποίησης, εκπαίδευση σε συνεντεύξεις και βοήθεια με την υποβολή αίτησης για θέσεις εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι το πλήρες πρόγραμμα Programming Hero θα σας μεταφέρει από αρχάριους, θα σας καθοδηγήσει και θα σας διδάξει προγραμματισμό μέχρι να βρείτε μια δουλειά.

Κωδικοποίηση

Το Encode είναι μια δωρεάν εφαρμογή για την εκμάθηση κωδικοποίησης. Όπως οι περισσότερες εφαρμογές αυτής της λίστας, η εκμάθηση του Encode είναι αυτορυθμισμένη. Αυτό το καθιστά ιδανικό ώστε να ταιριάζει στο πρόγραμμά σας όπου είναι δυνατόν.

Τα μαθήματά του είναι μικρά και σε μέγεθος, ιδανικά επίσης για μάθηση εν κινήσει. Το Encode είναι φιλικό για αρχάριους και έχει περιεχόμενο που καλύπτει HTML, CSS, JS, SQL και Python. Με αυτές τις δεξιότητες, θα είστε σε θέση να γίνετε προγραμματιστής web full-stack.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης προκλήσεις, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε στον προγραμματισμό για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας και να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε. Περιλαμβάνει περιλήψεις, ώστε να μπορείτε να επισκέπτεστε ξανά το περιεχόμενο χωρίς να κάνετε ξανά τα πάντα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS.

Σημείωση του συγγραφέα

Ενώ κάθε εφαρμογή που καλύπτεται είναι μια καλή επιλογή για την εκμάθηση κωδικοποίησης, η προτεινόμενη εφαρμογή κωδικοποίησης για αρχάριους είναι η εφαρμογή Mimo. Είναι γυαλισμένο, καλύπτει τις γλώσσες με τις οποίες θέλετε να ξεκινήσετε και έχει δωρεάν πρόγραμμα.

Εξερευνήσαμε τις διάφορες εφαρμογές κωδικοποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε να κωδικοποιείτε εν κινήσει. Η εκμάθηση κωδικοποίησης είναι μια χρήσιμη δεξιότητα. Για να γίνεις ικανός, η κωδικοποίηση απαιτεί εξάσκηση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα έργα Python για αρχάριους για να εξασκηθείτε και να μάθετε.