7 καλύτερες εφαρμογές αυτισμού για ανάπτυξη δεξιοτήτων και λόγου

Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει την ομιλία και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Ο αυτισμός ορίζεται από τις αποκλίνουσες επικοινωνιακές ικανότητες και από διάφορες περιορισμένες συμπεριφορές, ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που επιδεικνύονται στην πρώιμη ζωή. Είναι μια συχνή αναπηρία που συνήθως ξεκινά από την πρώιμη ανάπτυξη και διαρκεί μια ζωή.

Ο αυτισμός είναι συχνά γνωστός ως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Ένα παιδί που πάσχει από αυτή τη διαταραχή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε όλη του τη ζωή. Μερικές από αυτές αναφέρονται παρακάτω.

  • Κοινωνική φοβία
  • Υπερβολική ανησυχία/μηρυκασμός
  • Ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές
  • Υπερεπαγρύπνηση

Η αλλαγή μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική για όσους ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Αν και τα συμπτώματα διαφέρουν ευρέως από άτομο σε άτομο, μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν νέα πράγματα όπως η έλλειψη ενδιαφέροντος για φιλία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κύρια αιτία αυτής της διαταραχής. Έτσι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε διδάσκοντάς τους πώς να υιοθετούν νέες αλλαγές.

Η διδασκαλία στρατηγικών σε ένα άτομο για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στο περιβάλλον και τις ρουτίνες του βοηθά στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας και ανεξαρτησίας, κάτι που είναι υποχρεωτικό.

Έτσι, εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί που πάσχει από αυτισμό με διάφορους τρόπους χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές που παρέχουν μοναδικές δυνατότητες για την αντιμετώπισή του.

Προκλήσεις που αντιμετωπίζει το αυτιστικό άτομο

Ένα στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Ο όρος «διαταραχή του φάσματος του αυτισμού» χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για να περιγράψει το ευρύ φάσμα των αναπτυξιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Σε αυτή την περίπτωση, η λέξη «φάσμα» δείχνει ότι κανένα άτομο με αυτή τη διαταραχή δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Κάθε άτομο με αυτή τη διαταραχή έχει διαφορετικά συμπτώματα που κάνουν τη διαταραχή του λίγο διαφορετική από αυτή ενός άλλου ατόμου.

Τα προβλήματα του αυτισμού περιλαμβάνουν προβλήματα επικοινωνίας, που μπορεί να δυσκολέψουν το άτομο να μιλήσει σε άλλους, και διανοητικές αναπηρίες, που μπορεί να δυσκολέψουν το άτομο να καταλάβει τι λένε οι άλλοι.

Το άτομο μπορεί επίσης να έχει προβλήματα με τον ύπνο, κάτι που μπορεί να κάνει τα τρομακτικά πράγματα ακόμη πιο τρομακτικά και μπορεί να είναι η κύρια αιτία άγχους και κατάθλιψης.

Δυσκολίες ομιλίας ή πλήρης έλλειψη γλώσσας, έλλειψη εμπλοκής σε συνδέσεις ή σχέσεις, δυσκολίες με συναισθηματικές δεξιότητες, ενασχόληση, επαναλαμβανόμενες ενέργειες, ελαχιστοποίηση της οπτικής επαφής και κακή κινητική λειτουργία είναι μεταξύ των ενδείξεων που μπορεί να εμφανιστούν. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους αυτιστικούς ενήλικες και τους γονείς αυτιστικών παιδιών.

Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές για τον αυτισμό;

Αυτές οι εφαρμογές δίνουν στα παιδιά την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο και τους διδάσκουν πράγματα όπως να παίρνουν αποφάσεις, να μιλάνε με άλλους ανθρώπους και να τα πηγαίνουν καλά μαζί τους. Τους κάνει επίσης να θέλουν να γίνουν καλύτεροι και να μάθουν περισσότερα.

  Τα 13 καλύτερα έξυπνα γυαλιά για εμφάνιση και λειτουργικότητα

Αυτές οι εφαρμογές παρέχουν έμμεσα θεραπείες στα παιδιά για τη βελτίωση της υγείας τους. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει συμπεριφορική θεραπεία για την αύξηση της καλής συμπεριφοράς, θεραπεία ABA που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν την κοινωνικο-συναισθηματική συμπεριφορά, τις φυσικές και γνωστικές ικανότητες και την παιγνιοθεραπεία, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες του παιδιού σας καθώς και τα ενδιαφέροντά του.

Αυτές οι εφαρμογές διευκολύνουν τους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους μέσω ήχου, βίντεο και κειμένου. Βοηθά στην εξήγηση ενός γεγονότος, μιας δεξιότητας ή μιας ιστορίας με τρόπο που τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν εύκολα.

Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε μια εφαρμογή που υποστηρίζει μάθηση χωρίς σφάλματα, έχει τα πάντα σε μια απλή γλώσσα, ώστε να είναι κατανοητή για το παιδί σας και έχει οπτικά διακριτικές διεπαφές, καθώς θα τονίζει κείμενα κάνοντας τα συναρπαστικά και ούτω καθεξής.

Οι εφαρμογές δημιουργούνται για να παρακολουθούν πώς ενεργεί το παιδί και στη συνέχεια να εμφανίζουν κάρτες προόδου. Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν πώς να λένε αυτό που σκέφτονται με εξάσκηση. Αυτές οι εφαρμογές είναι πιο διασκεδαστικές στην εκμάθηση επειδή σας επιτρέπουν να παίζετε παιχνίδια. Υπάρχουν διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις πιο εξαιρετικές εφαρμογές αυτισμού με την ελπίδα ότι θα συνδεθούν και θα αγγίξουν περισσότερους ανθρώπους.

Proloquo2Go

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση αυτής της φανταστικής εφαρμογής, το Proloquo2Go, μια επαυξητική και εναλλακτική εφαρμογή επικοινωνίας που βασίζεται σε σύμβολα για χρήστες iOS. Επειδή καταλαβαίνουν ότι το να μην μπορείς να μιλήσεις δεν είναι το ίδιο με το να μην έχεις τίποτα να μιλήσεις.

Κάθε άνθρωπος διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, δηλαδή παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για αυτήν την εφαρμογή.

Η εφαρμογή Proloquo2Go παρέχει μια εύχρηστη διάταξη και βήμα προς βήμα καθοδήγηση. Θα υποστηρίξει τους χρήστες από την αρχή μέχρι την πρόοδο να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις ιδέες, τις σκέψεις τους κ.λπ.

Η εφαρμογή Proloquo2Go υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη καθιστώντας διαθέσιμο λεξιλόγιο βασικών λέξεων που βασίζεται στην έρευνα. Αυτό βοηθά πολύ στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων και διευκολύνει την επικοινωνία μέσω των έξυπνων χαρακτηριστικών τους και της εύχρηστης διάταξης.

Η εφαρμογή Proloquo2Go επιτρέπει στους χρήστες να τη χρησιμοποιούν με τον δικό τους τρόπο, καθώς είναι πιο εύκολο να το προσαρμόσουν. Κάποιος μπορεί να προσθέσει κουμπιά για βασικά πράγματα επιλέγοντας από τα διαθέσιμα αυτοκόλλητα. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενα με φυσικό ήχο σε όλες τις γλώσσες ή να χρησιμοποιήσετε την τοπική σας προφορά.

AutoSpark

Η εφαρμογή AutiSpark είναι ένα συνολικό πρόγραμμα εκμάθησης, ειδικά για παιδιά. Αυτή η εφαρμογή έχει μια εντυπωσιακή ιδέα και ελκυστικά χρώματα και γραφικά, σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών. Τα παιδιά θα βρουν αυτήν την εφαρμογή αρκετά καινοτόμο λόγω της ανάδειξης των χρωμάτων και των συναρπαστικών μαθησιακών δραστηριοτήτων.

  15 καλύτερα ρομπότ κρυπτογράφησης για αυτοματοποιημένες συναλλαγές

Η κατανόηση των παιχνιδιών είναι πάντα ένας συναρπαστικός τρόπος για να μάθετε κάτι νέο. Το AutiSpark έχει παίξει τις έννοιες της αντιστοίχισης, της αλληλουχίας, της ταξινόμησης και των νέων λέξεων για να το κάνει εντυπωσιακό για τα παιδιά.

Το AutiSpark παρέχει ένα περιβάλλον διδασκαλίας χωρίς σφάλματα και βοηθά τα παιδιά να προσαρμοστούν στις δεξιότητες ζωής με την κατάλληλη καθοδήγηση. Υποστηρίζει επίσης τα παιδιά σε καθημερινές δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα των δοντιών τους, το καθημερινό μπάνιο κ.λπ.

Όλα τα παιχνίδια σε αυτήν την εφαρμογή δημιουργούνται υπό την καθοδήγηση θεραπευτών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ενός παιδιού. Τα πολύχρωμα γραφικά και τα κινούμενα σχέδια βοηθούν έναν χρήστη να μάθει οπτικά από αυτό, γεγονός που καθιστά το Autispark μια μοναδική εφαρμογή για τον αυτισμό.

Otsimo

Το Otsimo παρέχει πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση στο σπίτι. Έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο που δεν απαιτεί καμία καθοδήγηση. τα παιδιά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνα τους. Το καλύτερο μέρος της χρήσης αυτής της εφαρμογής Otsimo είναι ότι δεν περιέχει διαφημίσεις.

Η προπονητική θεραπεία AAC ενισχύει τις δυνατότητες των παιδιών και βελτιώνει επίσης τη συμπεριφορά τους. Η αξιοποίηση αυτής της εφαρμογής γίνεται πιο εύκολη με τη χρήση εναλλακτικών εργαλείων επικοινωνίας.

Το Otsimo σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το επίπεδο δυσκολίας για τα παιδιά σας ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο κατανόησής τους. Θα παρέχονται ημερήσιες αναφορές, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας σημειώνει πρόοδο.

Το Otsimo όχι μόνο κάνει τα παιδιά σας χαρούμενα, αλλά αποκαλύπτει και τις πραγματικές τους δυνατότητες να κάνουν πάντα κάτι νέο. Πάντα ενθαρρύνει τα παιδιά να είναι αυτάρκεις και τα βοηθά να αποκτήσουν επίσης αυτοπεποίθηση.

Ομιλία Blubs

Το Speech Blubs ενθαρρύνει ένα παιδί να μιλάει άπταιστα χωρίς δισταγμό καλύτερα, νωρίτερα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στοχεύει στη βελτίωση της προφοράς τους κάνοντας τα παιδιά να τα παρακολουθούν και να τα επαναλαμβάνουν πολλές φορές.

Κάνει ενδιαφέρουσα την εκμάθηση νέων πραγμάτων μέσω της λειτουργίας διασκεδαστικών φίλτρων προσώπου, η οποία βοηθά τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι ρόλων πιο ενθουσιώδη. Παρέχουν πλαίσιο πριν από τη λέξη που μαθαίνει το παιδί, διευκολύνοντας τη μνήμη.

Το Speech Blubs είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εργαλεία για τη βελτίωση της ομιλίας του μικρού σας. Παρέχει διασκεδαστική, διαδραστική ψηφιακή ηθική υποστήριξη πιο δημιουργικά και απτά, καθορίζοντας στόχους σε επιχειρησιακούς στόχους.

Μαζί με τους χρήστες iOS, οι χρήστες Android μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε δωρεάν για επτά ημέρες για να ενισχύσετε τις επικοινωνιακές δεξιότητες του παιδιού σας. Η εφαρμογή θα σας παρέχει επίσης έγκαιρη πρόσβαση σε νέες ενημερώσεις.

Σπιτάκι πουλιών

Η εφαρμογή Birdhouse κάνει την οργάνωση πραγμάτων όπως συνήθειες ύπνου, φαγητό, συμπεριφορά κ.λπ. πιο προσιτή παρέχοντάς σας εργαλεία για να οργανώσετε και να παρακολουθείτε τα πάντα ιδιωτικά και με ασφάλεια. Κάνει αισθητές αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού, ειδοποιώντας και ειδοποιώντας σας για το πώς λειτουργεί το παιδί.

  Τι είναι το Google JAX; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτή η εφαρμογή Birdhouse απλοποιεί τη δημιουργία σημειώσεων, εξοικειώνει τη συμπεριφορά του παιδιού σας και σας δίνει περισσότερο έλεγχο της προόδου του παιδιού ενημερώνοντας καθημερινά την πρόοδό του.

Αυτή η εφαρμογή είναι πολύτιμη για να βοηθά τους φροντιστές στον εντοπισμό προτύπων και στρατηγικών για να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν αυτισμό.

Το Birdhouse σάς επιτρέπει να το δοκιμάσετε δωρεάν για δύο εβδομάδες και υποστηρίζει απεριόριστες χρήσεις συσκευών και ηλεκτρονική υποστήριξη μέσω μεντόρων για να σας καθοδηγούν κάθε φορά που αντιμετωπίζετε εμπόδια.

MITA

Το MITA εστιάζει στην ανάπτυξη της φαντασίας και των γλωσσικών λειτουργιών του παιδιού σας μέσω οπτικών ασκήσεων που ακολουθούν μια συστηματική προσέγγιση για την ανάπτυξη της ικανότητας να παρατηρεί πράγματα στο παιδί σας. Το MITA είναι διαθέσιμο τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε συσκευές Android.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του MITA βασίζονται σε τεχνικές οπτικών και ακουστικών συνθηκών, θεραπεία βασικής ανταπόκρισης, συνεδρίες γλωσσοθεραπείας, διαθεσιμότητα λογικής και συλλογιστικής, δημιουργικότητα κ.λπ.

Οι περισσότερες από τις δυνατότητες του MITA είναι εντελώς δωρεάν και εύχρηστες. Με την πάροδο του χρόνου, οι ασκήσεις γίνονται πιο περίπλοκες και δύσκολες στην αντιμετώπιση, ώστε τα παιδιά σας να μπορούν να γνωρίζουν την αξία τους, κάτι που θα τους αναπτύξει εμπιστοσύνη για να αντιμετωπίσουν δυσκολίες χωρίς βοήθεια.

Οι ανταμοιβές του χρόνου παιχνιδιού θα γιορτάσουν και θα επαινέσουν τα επιτεύγματα των παιδιών σας, ενθαρρύνοντάς τα να αντιμετωπίσουν περισσότερα εμπόδια όταν το επίπεδο γίνεται πιο δύσκολο, κάνοντάς τα να αυτοσυντηρούνται.

Εφαρμογή ABC για αυτισμό

Η εφαρμογή Autism ABC έχει σχεδιαστεί για χρήστες iOS για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις λογικές, γνωστικές και κινητικές δεξιότητες του παιδιού εισάγοντας νέα παιχνίδια για να παίζουν κάθε μήνα, τα οποία είναι ευέλικτα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του παιδιού. Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική καθώς υποστηρίζει ώρες ψυχαγωγίας και θεραπείας.

Είναι εύκολο να παρακολουθείτε την πρόοδο του παιδιού σας. Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες γίνονται έτσι ώστε τα παιδιά να γίνονται καλύτερα κάθε φορά που παίζουν. Η εφαρμογή Autism ABC τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη. Παρακολουθεί αυτόματα τι κάνουν οι χρήστες ενώ το χρησιμοποιούν και προσαρμόζει το επίπεδο δυσκολίας με βάση το πόσο καλά τα καταφέρνουν.

Το καλύτερο πράγμα για αυτήν την εφαρμογή ABC Autism είναι ότι συλλέγει δεδομένα, επιτρέποντάς μας να δούμε εάν μια συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι καλή για την ανάπτυξη ενός παιδιού.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας, να βελτιώσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις του σε ένα θέμα όπως η ανάγνωση ή η γραφή ή να του διδάξουν πώς να αναγνωρίζει και να ελέγχει τα συναισθήματά του. Κάθε παιδί στο φάσμα του αυτισμού έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως σκεφτείτε ποιες εφαρμογές αυτισμού θα βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να πετύχετε τους στόχους σας με τον καλύτερο τρόπο.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές εκπληκτικές εφαρμογές STEM για να παίζουν τα παιδιά και να μαθαίνουν επιστήμη.