7 καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης Manga (Android και iOS)

Όταν όλοι εξαρτώνται κατά κάποιο τρόπο από τα πολυμέσα για την ψυχαγωγία τους, οι αναγνώστες Manga ξεχωρίζουν καθώς απολαμβάνουν την απόλαυσή τους μέσω της λογοτεχνίας. Το Manga είναι μια λογοτεχνική μορφή ψυχαγωγίας για τους αναγνώστες manga.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη, οι αναγνώστες Manga έχουν τις κοινότητες και τις βάσεις τους, γεγονός που κάνει το Manga πιο δημοφιλές και διασκεδαστικό. Το Manga έχει συγκεντρώσει την προσοχή διαφορετικών ανθρώπων και έχει παράσχει ιστορίες που τραβούν την προσοχή όλων των ηλικιακών ομάδων.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι το Manga και γιατί είναι τόσο δημοφιλές. Θα συζητήσουμε επίσης τη διαφορά μεταξύ των δύο όρων που συνήθως παρερμηνεύονται, Manga και Anime. Τέλος, θα συζητήσουμε τις καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης Manga για Android και iOS.

Τι είναι το Manga;

Το Manga είναι ένας όρος της καθομιλουμένης για ένα είδος κινουμένων σχεδίων και graphic novel που δημιουργήθηκε στα Ιαπωνικά. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και υπόβαθρων τα απολαμβάνουν αφού είναι προσβάσιμα σε πολλά είδη.

Αυτά τα έργα υψηλής εκτίμησης, γνωστά για τις περίπλοκες αφηγήσεις και τους χαρακτήρες τους, έχουν εικονογραφηθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, ο όρος “manga” αναφέρεται σε ένα ιαπωνικό καρτούν ή κόμικ, και πιο αναλυτικά, σε έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από έναν Ιάπωνα mangaka, έναν σκιτσογράφο.

Καθώς ο εκδότης θέλει ο αναγνώστης του Manga να συνεχίσει να ενδιαφέρεται και να επιστρέψει για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας, τα Mangas δημοσιεύονται συχνά σε σειρά ή σε δόσεις.

Το Manga δημοσιεύεται συχνά σε περιοδικά, συνήθως δεν υπερβαίνει τις 40 σελίδες. Συνήθως, ένα κόμικ έχει 150 έως 200 σελίδες.

Το μήκος ενός graphic novel μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες σελίδες έως αρκετές χιλιάδες. Σε αντίθεση με τα συμβατικά κόμικς και τα κόμικς, το Manga λέει μια ολοκληρωμένη ιστορία στους αναγνώστες με αρχή, μέση και τέλος.

Ανεξάρτητα από το μήκος, το Manga διατηρεί γενικά την τυπική ιαπωνική γλωσσική ροή, η οποία απαιτεί ανάγνωση από πάνω προς τα κάτω και από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό φαίνεται οπισθοδρομικό σε έναν Άγγλο αναγνώστη, καθώς απαιτεί την έναρξη από το τέλος του βιβλίου.

Το Manga είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από τα πολλά διαθέσιμα Manga, υπάρχει ένα Manga που ονομάζεται Shonen Jump. Ο κεντρικός ιστότοπος του εβδομαδιαίου περιοδικού του λαμβάνει 2,4 εκατομμύρια προβολές σελίδων το μήνα και 880.000 μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως.

Υπάρχει ένα άλλο Manga που ονομάζεται Jump SQ. Υπάρχουν 30,2% των αναγνωστών στην ηλικιακή ομάδα 25–29 ετών, 26,4% στην ηλικιακή ομάδα 20–24 ετών, 25,2% στην ηλικιακή ομάδα 15–19 ετών και 18,2% στην ηλικιακή ομάδα 30–34 ετών. Οι άνδρες αποτελούν το 67,5% του αναγνωστικού κοινού, ενώ οι γυναίκες το 32,5% του αναγνωστικού κοινού.

Αυτά είναι τα στατιστικά για δύο περιοδικά Manga. Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα Mangas, τα οποία έχουν εκατομμύρια θεατές. Θα μπορούσε να γίνει κατανοητό από αυτό το γεγονός ότι υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια αναγνώστες Manga εκεί έξω.

  Διορθώστε το σφάλμα Δυστυχώς η αποστολή μηνυμάτων έχει σταματήσει στο Android

Τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει τέσσερις κύριους λόγους για τη δημοτικότητα του Manga και τον αυξανόμενο αριθμό αναγνωστών Manga. Αυτοί οι τέσσερις λόγοι έχουν εξηγηθεί παρακάτω.

Φανταστικά Σχέδια

Τα mangas είναι πιο γνωστά για το παραστατικό και οπτικά ελκυστικό τους σχέδιο. Για τους περισσότερους αναγνώστες Manga, οι όμορφες εικονογραφήσεις ήταν ο παράγοντας που αναζητούν περισσότερο την προσοχή. Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι οι συγγραφείς Manga εξασκούνται πολύ για να εξασφαλίσουν ότι τα γραφικά τους τραβούν την προσοχή των αναγνωστών.

Εξαιρετική πλοκή

Ο δεύτερος πιο αξιοσημείωτος παράγοντας που συγκεντρώνει την προσοχή των αναγνωστών είναι οι εξαιρετικές πλοκές διαφόρων Mangas. Τα Mangas είναι γνωστά για τα διαφορετικά συναισθήματα που εκφράζει η ιστορία στους αναγνώστες της.

Μερικά από τα Mangas είναι αστεία και χαρούμενα, ενώ μερικά είναι λυπημένα και αποκαρδιωτικά. Αυτά τα Manga έχουν επίσης απρόβλεπτες πλοκές, που κρατούν τους αναγνώστες Manga σε αιχμή.

Χαριτωμένοι και ελκυστικοί χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες μιας ιστορίας είναι ουσιαστικοί καθώς αποτελούν το θεμέλιο της ιστορίας. Οι κύριοι χαρακτήρες, καθώς και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστή και του ανταγωνιστή, συνθέτουν την ιστορία.

Οι συγγραφείς Manga δίνουν έμφαση στη δημιουργία ελκυστικών και αξιολάτρευτων χαρακτήρων. Αυτοί οι χαρακτήρες έχουν καλή εμφάνιση και χαρακτηριστικά, καθιστώντας τους αγαπημένους των αναγνωστών του Manga.

Πνευματικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τα Mangas είναι μόνο για ψυχαγωγία, θα πρέπει να σημειώσετε ότι οι ιστορίες που μεταφέρονται μέσω του Mangas έχουν πάντα καλό ήθος.

Τα περισσότερα από τα Manga έχουν πνευματικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο βοηθά τους αναγνώστες Manga να μάθουν νέα πράγματα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Manga και Anime;

Ένα συγκεκριμένο είδος animation που έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία ονομάζεται Anime. Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή αντίθεση, τα ζωηρά χρώματα και τα θέματα επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας.

Το Manga είναι μια μορφή ιαπωνικών εκδόσεων κόμικ και graphic novels. Μοιράζεται τα υπερβολικά χαρακτηριστικά του προσώπου και τα ζωηρά χρώματα των anime.

Στην Ιαπωνία, βασικές εφευρέσεις και πολιτιστικές συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τα Manga και τα Anime. Αυτά τα πεδία δεν είναι ισοδύναμα. Ενώ το anime καλύπτει όλο το φάσμα των ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων, το Manga μπορεί να θεωρηθεί ιαπωνικό κόμικ.

Σύμφωνα με τις απόψεις πολλών δημοσιογράφων, πολιτιστικών ειδικών και ειδικών σε όλο τον κόσμο, έχουν καταλήξει να θεωρούνται ότι συνδέονται με μια ξεχωριστή ιαπωνική σύγχρονη αισθητική και οπτική κουλτούρα.

Για να το πούμε χοντροκομμένα, τα anime είναι τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες, ενώ το Manga είναι κόμικς ή graphic novels. Και οι δύο μορφές μέσων έχουν μια ξεχωριστή οπτική αισθητική και πολλά Manga αποτελούν την έμπνευση για anime.

Ακόμα κι όμως, δεν βασίζονται όλες οι σειρές anime στο Manga και τα περισσότερα κόμικς δεν μετατρέπονται ποτέ σε προγράμματα κινουμένων σχεδίων.

Αφού διαβάσατε τόσα πολλά για τα Manga, ίσως σας ενδιαφέρει να τα διαβάσετε μόνοι σας. Εάν θέλετε να γίνετε και οι ίδιοι αναγνώστες Manga, εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης Manga για χρήστες Android και iOS.

  Εξασκηθείτε στη δημόσια ομιλία σε εικονική σκηνή με προσομοιωμένο κοινό [Android]

Crunchyroll Manga

Το Crunchyroll Manga είναι ήδη γνωστό ως πρωτοπόρος στον προγραμματισμό ροής ασιατικών και anime. Είναι έτοιμη να γίνει ο ηγέτης στην ψηφιακή διανομή του Manga λόγω της εφαρμογής Manga για κινητές συσκευές.

Οι χρήστες αυτής της εφαρμογής Manga έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε μια επιλογή από τα πιο μοντέρνα νέα ιαπωνικά Manga. Οι αναγνώστες του Crunchyroll Manga λαμβάνουν τα πιο πρόσφατα τεύχη δημοφιλών σειρών όπως το Attack on Titan, το Fairy Tail και το Space Brothers μόλις είναι διαθέσιμα στα ιαπωνικά περίπτερα.

Τα μέλη Premium θα έχουν πρόσβαση στο πιο πρόσφατο Manga καθώς θα δημοσιευτεί στην Ιαπωνία. Επιπλέον, παρέχουν πλήρη συμβατότητα για κινητά για iOS και Android, καθώς και “Koma-View”, που επιτρέπει το πιο εμφανές μέγεθος ανά πίνακα.

Οι χρήστες Premium έχουν απεριόριστη πρόσβαση ανάγνωσης και μπορούν να περιηγηθούν σε ολόκληρη τη συλλογή της σειράς όποτε θέλουν.

VIZ Manga

Το VIZ Manga έχει την πιο εκτεταμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη με όλες τις αγαπημένες σας σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Jujutsu Kaisen, Naruto, Death Note, Dragon Ball, κ.λπ. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε αυτήν την εφαρμογή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά στον προηγμένο αναγνώστη Manga του VIZ Manga όπου θέλετε. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε συναρπαστικές εκδόσεις 2 σελίδων σε οριζόντια λειτουργία.

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, τις φωτεινές και σκοτεινές λειτουργίες και τη δυνατότητα λήψης περιεχομένου για ανάγνωση εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα σειρά ή να ολοκληρώσετε τη συλλογή των παλιών αγαπημένων σας.

Πριν αγοράσετε ένα βιβλίο σε αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν προεπισκοπήσεις των τόμων premium. Στην εφαρμογή VIZ Manga, προστίθενται τακτικά ολοκαίνουργια κεφάλαια και σειρές. Το καλύτερο είναι ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και iOS.

Κομιξολογία

Ένας λιανοπωλητής ψηφιακών κόμικς που βασίζεται σε σύννεφο που ονομάζεται Comixology προσφέρει περισσότερα από 75.000 κόμικς από γνωστές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των DC, Marvel, Image, BOOM, IDW και άλλων.

Η Comixology σάς επιτρέπει να διαβάζετε κόμικς σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών iOS και Android, Amazon Kindle και προγραμμάτων περιήγησης ιστού για υπολογιστές.

Η συλλογή της πλατφόρμας έχει δεκάδες χιλιάδες Mangas, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων δωρεάν κόμικ, από περισσότερους από 75 εκδότες όπως οι Lion Forge, Dark Horse, Oni Press, Dynamite, Valiant, indie συγγραφείς και σκιτσογράφοι.

Πολλά ψηφιακά μυθιστορήματα κυκλοφορούν την ίδια μέρα με τα αντίστοιχα έντυπά τους. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μενού της Comixology για να εξερευνήσετε νέες καταχωρήσεις από τον δημιουργό, το είδος, τον εκδότη, τη βαθμολογία, το τόξο της ιστορίας και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αναζήτησης για να προσδιορίσετε συγκεκριμένους τίτλους ή καλλιτέχνες.

WebComics

Για τους λάτρεις των κόμικς και των Manga, το WebComics είναι μια πολύ γνωστή πλατφόρμα webtoon. Προσφέρει μια επιλογή από τις πιο μοντέρνες και πιο πρόσφατες σειρές Manga και webtoon για τους λάτρεις των κόμικ σε όλο τον κόσμο.

Το WebComics περιέχει όλα τα premium webtoons και Manga για να σας παρέχει τις πιο απίστευτες σειρές Manga, ανεξάρτητα από το αν είστε λάτρης των σειρών Manga, κόμικς, manhwa ή anime.

  11 Best 3D Emulator Λήψη για Android APK

Τα πιο πρόσφατα αμερικανικά κόμικ, ιαπωνικά Manga, κορεατικά κόμικς, κινέζικα manhwa και ολόκληρη η συλλογή των πιο δημοφιλών διαδικτυακών εργαλείων είναι όλα διαθέσιμα σε αυτήν την εφαρμογή.

Προσφέρουν μια διαδικτυακή υπηρεσία κόμικς παρόμοια με το Webtoons και το Mangago. Μπορείτε να απολαύσετε την ανάγνωση webcomics μέσω των εφαρμογών iOS και Android.

MANGA Plus της SHUEISHA

Το MANGA Plus της SHUEISHA είναι ο πιο φανταστικός προορισμός για εσάς, εάν θέλετε να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό για τα εξαιρετικά επιτεύγματα των ηρώων manga με άλλους αναγνώστες Manga σε όλο τον κόσμο.

Δημοσιεύουν μερικά από τα καλύτερα Manga όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων των Naruto, Dragon Ball, One Piece, Bleach και άλλων.

Τα πιο πρόσφατα κεφάλαια των κορυφαίων Manga είναι δωρεάν κάθε μέρα, ακριβώς όταν δημοσιεύονται στην Ιαπωνία.

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να διαβάσετε μια ποικιλία ελκυστικών σειρών manga στα αγγλικά και στα ισπανικά δωρεάν από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές Android και iOS.

Shonen Jump Manga και Comics

Η πρόσβασή σας σε ολόκληρο το σύμπαν των Manga καθίσταται δυνατή από το Shonen Jump Manga και τα Comics. Αυτή η εφαρμογή έχει την καλύτερη συλλογή από όλα τα πιο διάσημα Manga σε μία εφαρμογή, με τόνους φρέσκου υλικού.

Υπάρχουν πολλά Mangas εδώ, όπως το My Hero Academia, το Jujutsu Kaisen, το One Piece, το Chainsaw Man, το Demon Slayer και πολλά άλλα. Μπορείτε να τα βρείτε όλα στην εφαρμογή στις συσκευές σας Android και iOS.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα άλλων σειρών Manga με όλους τους αγαπημένους σας δημιουργούς. Όλα τα νέα κεφάλαια του αγαπημένου σας Manga είναι διαθέσιμα για ανάγνωση δωρεάν.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο ψηφιακό θησαυροφυλάκιο με 15.000+ κεφάλαια manga που ξεκινούν από 1,99 $ ανά μήνα. Δεν θα βαρεθείτε γιατί μπορείτε να διαβάσετε τόσες πολλές διαφορετικές σειρές.

MangaToon

Το MangaToon είναι μια δωρεάν εφαρμογή για περιήγηση σε βιβλία Manga, manhua και κόμικ. Τα κόμικς αυτής της εφαρμογής είναι όλα ζωηρά χρωματισμένα. Υπάρχουν πολλά καθημερινά ενημερωμένα κόμικ σε Action, Romance, Boys’ Love, Comedy, Horror και πολλά άλλα.

Πολλά κόμικς HD είναι διαθέσιμα και συχνά ενημερώνονται για τις συσκευές σας Android και iOS.

Στο Mangatoon, μπορείτε πλέον να διαβάσετε πολλά κορεάτικα κόμικ. Κάθε εβδομάδα, νέα κόμικς δημοσιεύονται επίσης στο Mangatoon.

Δεν θα χάσετε καμία ενημέρωση εάν εγγραφείτε στα αγαπημένα σας κόμικ. Τα περισσότερα κόμικς είναι διαθέσιμα δωρεάν, ενώ το MangaToon προσφέρει και επί πληρωμή κόμικ. Μπορείτε επίσης να λάβετε τα κόμικς που προτιμάτε, ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε εκτός σύνδεσης.

Τελικές Λέξεις

Σε σύγκριση με τα δυτικά κινούμενα σχέδια, το Manga είναι πολύ πιο περιεκτικό στο θέμα του. Ασχολούνται με τη φαντασία εκτός από τη χρήση τους στην επιχείρηση ή την εκπαίδευση.

Τα έργα Manga παράγονται όχι μόνο ως μέθοδος διαφυγής από την πραγματικότητα αλλά και ως μέσο εξέτασης της πραγματικότητας. Το Manga είναι απαραίτητο να διαβάσετε εάν σας αρέσει να διαβάζετε μαγευτικές, συναρπαστικές ιστορίες με εκπληκτική εικονογράφηση. Μην κρατάτε τον εαυτό σας πίσω από το να αποκτήσετε αυτά τα λογοτεχνικά πετράδια.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές σύνοψης βιβλίων.