7 καλύτερα IDE για ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Εάν είστε προγραμματιστής ιστού ή προγραμματιστής κινητών τηλεφώνων, χρειάζεστε ένα εξαιρετικό περιβάλλον ανάπτυξης. Είναι καλύτερα να αρχίσετε να μαθαίνετε τον προγραμματισμό σας με το κατάλληλο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να κωδικοποιήσετε χωρίς κόπο.

Η ανάπτυξη οποιασδήποτε εφαρμογής είναι μια πολύπλοκη εργασία. Πρέπει να δημιουργήσετε πολλές ενότητες μαζί για να κρατήσετε την εφαρμογή σας, όπως διεπαφή χρήστη, δομή, διαμορφώσεις κ.λπ. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE).

Αυτό το άρθρο σας εξοικειώνει με ορισμένα κορυφαία IDE ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Αλλά πριν από αυτό, θα σας καθοδηγήσουμε στο τι ακριβώς είναι ένα IDE και πώς ένα IDE για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά βελτιώνει την παραγωγικότητα.

Τι είναι το IDE;

Πριν από την εμφάνιση των IDE, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούσαν απλούς επεξεργαστές κειμένου για κωδικοποίηση, αποθήκευση της εφαρμογής σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, εκτέλεση στον μεταγλωττιστή, έλεγχος για σφάλματα και επιστροφή στον επεξεργαστή για έλεγχο του κώδικα. Ολόκληρη αυτή η διαδικασία κατανάλωσε πολύ χρόνο και προσπάθεια από τον προγραμματιστή, καθώς χρειαζόταν πάντα εναλλαγή μεταξύ διαφόρων εφαρμογών. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ένα IDE που φέρνει όλα τα βασικά εργαλεία προγραμματιστών σε ένα πλαίσιο.

Το IDE είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού ή μια συνένωση εργαλείων που χρειάζεστε για να γράψετε και να δοκιμάσετε το λογισμικό σας. Εν ολίγοις, ένα IDE είναι ένας συνδυασμός βασικών εργαλείων που απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Ένα IDE αποτελείται τουλάχιστον από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, εργαλεία αυτοματισμού κατασκευής και έναν εντοπισμό σφαλμάτων. Επίσης, ορισμένα IDE συνοδεύονται από τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης πρόσθετων για να επεκτείνουν τις λειτουργίες τους σε άλλο επίπεδο.

Πώς τα IDE για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά ενισχύουν την παραγωγικότητα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πώς το IDE έχει κάνει τη διαδικασία ανάπτυξης πιο εύκολη από ποτέ, συνδυάζοντας όλα τα εργαλεία προγραμματιστή σε ένα GUI. Τα IDE μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την απόδοση του προγραμματιστή μειώνοντας τον χρόνο εγκατάστασης, ενισχύοντας την ταχύτητα ανάπτυξης, διατηρώντας τους προγραμματιστές ενημερωμένους και άλλα. Τα παρακάτω είναι μερικά τυπικά χαρακτηριστικά ενός IDE:

 • Επεξεργαστής πηγαίου κώδικα
 • Εντοπιστής σφαλμάτων
 • Μεταγλωττιστής
 • Συμπλήρωση κώδικα
 • Γλωσσική υποστήριξη
 • Ενσωματώσεις και πρόσθετα

Αλλά αυτές είναι οι δυνατότητες που πρέπει να προσφέρει κάθε IDE, συμπεριλαμβανομένων των IDE για την ανάπτυξη εφαρμογών επιτραπέζιων υπολογιστών, ιστού και κινητών.

Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, τα IDE για κινητά προσφέρουν εξομοιωτές. Οι εξομοιωτές προσομοιώνουν το μοντέλο της κινητής συσκευής σας εντός του IDE και σας επιτρέπουν να βλέπετε πώς εμφανίζεται και συμπεριφέρεται η εφαρμογή σας σε μια οθόνη κινητής τηλεφωνίας χωρίς στην πραγματικότητα να έχετε φυσική κινητή συσκευή.

Μετά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά, πρέπει να τη δοκιμάσουμε για διαφορετικές συσκευές, όπως iOS, Android κ.λπ. Οι εξομοιωτές μας επιτρέπουν να δοκιμάσουμε πώς λειτουργεί η αναπτυγμένη εφαρμογή για κινητά με διαφορετικά μεγέθη και αναλύσεις οθόνης, διαφορετικούς επεξεργαστές και χωρητικότητα μνήμης. Με εκατοντάδες μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά κάθε χρόνο, δεν είναι εφικτό για έναν προγραμματιστή εφαρμογών να αγοράσει και να δοκιμάσει την εφαρμογή σε κάθε συσκευή. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα ενός IDE για κινητές συσκευές.

Για να διευκολύνουμε την επιλογή του σωστού IDE για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, έχουμε παραθέσει ορισμένα δημοφιλή IDE και τις δυνατότητες τους που μπορούν να επιλέξουν οι προγραμματιστές για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

Ας βουτήξουμε λοιπόν στα σημαντικά χαρακτηριστικά των καλύτερων IDE ανάπτυξης για κινητά.

Android Studio

Android Studio είναι ένα δημοφιλές εργαλείο προγραμματισμού που προτείνει η Google. Έρχεται με λειτουργίες υψηλού επιπέδου για να διευκολύνει την εργασία των προγραμματιστών στην ανάπτυξη εφαρμογών Android. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι οι εικονικές συσκευές του (εξομοιωτές).

  Ποιο να Διαλέξετε το 2022;

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Επεξεργαστής οπτικής διάταξης: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν διατάξεις γρήγορα σύροντας στοιχεία διεπαφής χρήστη σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας οπτικού σχεδιασμού αντί να γράφουν πολύπλοκο κώδικα. Αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας μπορεί να ελέγξει τις διατάξεις σε διάφορες συσκευές και εκδόσεις Android. Μπορεί να αλλάξει το μέγεθος των διατάξεων δυναμικά για να εμφανίζονται τέλεια σύμφωνα με το μέγεθος της οθόνης. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από το ConstraintLayout, έναν διαχειριστή διάταξης.
 • Αναλυτής APK: Το Android Studio διαθέτει έναν αναλυτή APK για να ελέγξει τη σύνθεση του APK σας (το εκτελέσιμο αρχείο για την εφαρμογή). Μειώνει τον χρόνο εντοπισμού σφαλμάτων για τα αρχεία DEX (που περιέχουν τον κώδικα) και άλλους πόρους. Μειώνει το μέγεθος του APK, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση σε συσκευές χαμηλής μνήμης.
 • Ο γρήγορος εξομοιωτής: Αυτό το IDE συνοδεύεται από τον εξομοιωτή Android που βοηθά τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους σε διαφορετικές συσκευές χωρίς να διαθέτουν την πραγματική φυσική συσκευή. Η δοκιμή οποιασδήποτε εφαρμογής σε έναν εξομοιωτή είναι ο ταχύτερος τρόπος μεταφοράς δεδομένων αντί για USB.
 • Ένα ευέλικτο σύστημα κατασκευής επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσαρμόσουν την κατασκευή και να δημιουργήσουν πολλές παραλλαγές κατασκευής για διαφορετικές συσκευές χρησιμοποιώντας ένα μόνο έργο.
 • Προφίλ σε πραγματικό χρόνο: Το Android Studio διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας προφίλ που διασφαλίζουν στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, όπως η CPU, η μνήμη και η δραστηριότητα δικτύου. Βοηθά τους προγραμματιστές να εντοπίσουν τα σημεία συμφόρησης στην απόδοση επιθεωρώντας το σωρό και τις κατανομές και αναλύοντας τα ωφέλιμα φορτία του δικτύου.

Το Android studio μπορεί να μεταφορτωθεί ελεύθερα και να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε. Είναι διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux και υποστηρίζει προγραμματισμό σε Java, C, C ++, Kotlin, XML.

Qt IDE

Δημιουργός Qt είναι ένα IDE πολλαπλών πλατφορμών για έμπειρους προγραμματιστές κινητών τηλεφώνων.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Εξελιγμένος επεξεργαστής κώδικα: Αυτός ο επεξεργαστής κώδικα επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα σε γλώσσες, όπως C++, QML, JavaScript, κ.λπ. Επιπλέον, διαθέτει συναρπαστικές λειτουργίες, όπως συμπλήρωση κώδικα, επισήμανση σύνταξης, ενσωματωμένη τεκμηρίωση κ.λπ., καθιστώντας το αβίαστο για προγραμματιστές να γράφουν κώδικα.
 • Έλεγχος έκδοσης: Αυτό το IDE συνοδεύεται από τα συχνά χρησιμοποιούμενα συστήματα ελέγχου έκδοσης που περιλαμβάνουν Git, Subversion, Mercurial κ.λπ.
 • Ενσωματωμένη σχεδίαση διεπαφής χρήστη επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που βασίζονται σε widget C++ με έτοιμα χειριστήρια.
 • Διαχείριση έργου και κατασκευή: Είτε ξεκινάτε το έργο σας από το μηδέν είτε εισάγετε το υπάρχον έργο, αυτή η δυνατότητα θα παρέχει στους προγραμματιστές την υποστήριξη για Cmake και λειτουργίες που μοιάζουν με cross-compiling.
 • Πολλαπλοί στόχοι: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκτελούν τα έργα τους σε διάφορα επιτραπέζια, κινητά και ενσωματωμένα συστήματα με ρυθμίσεις κατασκευής που τους επιτρέπουν να αλλάζουν μεταξύ πολλών στόχων.
 • Ο εξομοιωτής συσκευής: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να διορθώσουν τις εφαρμογές στον εξομοιωτή για να παρέχουν πραγματικά περιβάλλοντα.
 • Το γρήγορο μεταγλωττιστής: Μεταγλωττίζει τον πηγαίο κώδικα στον εγγενή κώδικα πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Αυτό το IDE υποστηρίζει γλώσσες C και C++ και είναι συμβατό με λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και macOS. Είναι δωρεάν για προσωπική χρήση, αλλά ξεκινά από 350 $ για εμπορική χρήση.

Xcode

Xcode είναι ένα IDE που χρησιμοποιείται συνήθως για τα λειτουργικά συστήματα macOS. Χρησιμοποιώντας αυτό το IDE, οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν λογισμικό ή εφαρμογές σε Mac που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε iOS, iPadOS, macOS, tvOS και watchOS.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Εργαλείο δημιουργίας διεπαφής: Το Xcode IDE συνοδεύεται από μια φανταστική λειτουργία καμβά σχεδίασης Interface Builder που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πρωτότυπα ολόκληρης διεπαφής χρήστη χωρίς να γράφουν κώδικα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια οι προγραμματιστές μπορούν να συνδέσουν γραφικά τη δημιουργημένη διεπαφή με την πηγή εντός του επεξεργαστή Xcode. Με το Assistant editor του, οι προγραμματιστές μπορούν ταυτόχρονα να εργαστούν στο γραφικό σχέδιο εφαρμόζοντας τον πηγαίο κώδικα.
 • Το Xcode δημιουργεί ένα τοπικό αποθετήριο Git για νέα έργα. Με το μενού Source Control, οι προγραμματιστές μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά τις λειτουργίες διακλάδωσης και συγχώνευσης. Διαχωρίζει το παράθυρο για να εμφανίσει δύο διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου αρχείου και επισημαίνει τις κύριες διαφορές. Το πρόγραμμα επεξεργασίας έκδοσης και ο έλεγχος πηγής επιτρέπουν σε κάποιον να συγκρίνει δύο εκδόσεις ενός μεμονωμένου αρχείου, να ελέγξει τα αρχεία καταγραφής δεσμεύσεων, να αλλάξει τον κώδικα και ακόμη και να κάνει μεγέθυνση για να δει ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα δέσμευσης.
 • Δοκιμή: Το Xcode παρέχει την καλύτερη ανάπτυξη βάσει δοκιμής. Με το test navigator του, οι προγραμματιστές μπορούν γρήγορα να μεταβούν σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη δοκιμή, να την εκτελέσουν ή να εκτελέσουν μια ομάδα διαφορετικών δοκιμών όπως απαιτείται. Επίσης, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να παρακολουθούν ποιος κώδικας βρίσκεται σε επεξεργασία και συγχρονισμό χρησιμοποιώντας την προβολή του Βοηθού επεξεργασίας για συγκεκριμένη δοκιμή.
 • Προσαρμογή: Οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να διαμορφώσουν το περιβάλλον Xcode συμπεριλαμβάνοντας χαρακτηριστικά, όπως καρτέλες, συμπεριφορές κ.λπ.
 • Άνοιξε γρήγορα: Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το “Command-shift-O” για γρήγορη πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο έργου. Παρέχει άμεση ολοκλήρωση της αναζήτησης, από την οποία μπορείτε να επιλέξετε το επιθυμητό αρχείο και να πατήσετε enter.
 • Λειτουργία Vim: Επιτρέπει μερικές ενδιαφέρουσες λειτουργίες επεξεργασίας που είναι γνωστές στους χρήστες του Vim. Μπορείτε να ελέγξετε την κάτω γραμμή για να ελέγξετε ή να εμφανίσετε ενδείξεις λειτουργίας.
  Γιατί το «Animal Crossing: New Horizons» έγινε πολιτιστικό φαινόμενο

Το Xcode υποστηρίζει προγραμματισμό σε Swift, AppleScript, C, C++, Objective-C, Objective-C++, Python και Ruby. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το IDE για να δημιουργήσουν εφαρμογές iPhone και iPad και εξαιρετικά προγράμματα για Mac. Το Xcode IDE είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη.

Eclipse IDE

Εκλειψη εισήχθη το 2001 ως εργαλείο προγραμματισμού Java και από τότε έχει εξελιχθεί και έχει γίνει το προτιμώμενο IDE για προγραμματιστές λόγω της υποστήριξής του σε διάφορες γλώσσες.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Το Eclipse υποστηρίζει Android με επέκταση Google ADT.
 • Το Eclipse συνοδεύεται από ένα προεπιλεγμένο εργαλείο κατασκευής γνωστό ως ANT.
 • Έρχεται με αυτόματη συμπλήρωση κωδικού υψηλής τεχνολογίας.
 • Υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα και βάση χρηστών που υποστηρίζουν και συμβάλλουν στη βελτίωση του Eclipse.
 • Έρχεται με μια μεγάλη γκάμα πρόσθετων για να επεκτείνει τη λειτουργικότητά του.
 • Το Eclipse μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα με το Git, το Maven και άλλα εργαλεία ανάπτυξης.
 • Προσφέρει στους προγραμματιστές υψηλές δυνατότητες προσαρμογής.

Το Eclipse υποστηρίζει πλέον Java, C, C++, JavaScript, Perl, PHP, Python, R και πολλές άλλες γλώσσες. Είναι δωρεάν για λήψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Linux, macOS, Windows. Το Eclipse είναι επίσης διαθέσιμο ως περιβάλλον ανάπτυξης cloud, το οποίο σας επιτρέπει να αναπτύσσετε εφαρμογές απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

JetBrains Rider

JetBrains Rider είναι ένα από τα ισχυρά IDE που είναι διαθέσιμα για την ανάπτυξη Xamarin, προσφέροντας εξαιρετική διεπαφή χρήστη για Windows και macOS. Παρέχει πρόσθετες λειτουργίες, όπως επιθεωρήσεις κώδικα και ανακατασκευές, που βελτιώνουν την εμπειρία σας στο C# και δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να γράφουν αποτελεσματικά κώδικα χωρίς σφάλματα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Επεξεργαστής κώδικα: Οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν χαρακτηριστικά των προγραμμάτων επεξεργασίας κώδικα, όπως αυτόματη συμπλήρωση χώρων ονομάτων, αυτόματη εισαγωγή αγκύλων και επισήμανση σύνταξης, αναδιάταξη κώδικα, ανακατασκευές γρήγορης πρόσβασης και ενέργειες περιβάλλοντος.
 • Πλοήγηση και αναζήτηση: Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεταβούν σε οποιοδήποτε αρχείο, τύπο ή μέλος του κώδικα, βρίσκοντας ρυθμίσεις, με τη βοήθεια μιας τυπικής συντόμευσης Search Everywhere. Μπορείτε να βρείτε χρήση συμβόλων, διαγλωσσικές χρήσεις και κυριολεκτική χρήση συμβολοσειρών.
 • Decompiler: Εάν οι προγραμματιστές θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί ο κώδικας τρίτου κατασκευαστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή απομεταγλώττισης που θα απομεταγλωττίσει το εκτελέσιμο αρχείο σε C#. Μετά από αυτό, ο προγραμματιστής μπορεί να πλοηγηθεί στον κώδικα.
 • Ανακατασκευή: Το JetBrains συνοδεύεται από το ReSharper’s 60+ που αναδιαμορφώνει 450+ ενέργειες περιβάλλοντος. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετονομάσουν, να εξάγουν μεθόδους, κλάσεις κ.λπ.
 • Δοκιμή μονάδας: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκτελούν και να διορθώνουν δοκιμές μονάδων με βάση το NUnit. Επισημαίνει τις μεθόδους και τις κλάσεις δοκιμής, έτσι ώστε ο προγραμματιστής να μπορεί απλώς να εκτελέσει, να εντοπίσει σφάλματα και να διαχειριστεί αυτές τις δοκιμές.
 • Έλεγχος έκδοσης: Το JetBrains Rider έρχεται με την υποστήριξη για Git, Subversion, Mercurial, Perforce κ.λπ.
  Πώς να εγγραφείτε για μια κάρτα βιβλιοθήκης από το σπίτι

Λειτουργεί και στα δύο Windows. Linux και macOS και σας επιτρέπει να αναπτύσσετε εφαρμογές για συσκευές Android και iOS. Το Jetbrains προσφέρει μια δοκιμή 30 ημερών και η τιμολόγηση ξεκινά από 139 $/έτος.

Κωδικός Visual Studio

παρουσίασε η Microsoft Visual Studio κυρίως για Windows, Linux και macOS. Σας επιτρέπει να αναπτύσσετε εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές με .NET MAUI.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Κέντρο εφαρμογών: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να αυτοματοποιήσουν τον κύκλο ζωής των εφαρμογών σας iOS, Android, Windows και macOS. Οι προγραμματιστές μπορούν να δοκιμάζουν σε χιλιάδες πραγματικές συσκευές, να διανέμουν σε δοκιμαστές beta και σε καταστήματα εφαρμογών και να παρακολουθούν τη χρήση στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας δεδομένα αναλυτικών στοιχείων.
 • IntelliCode: Ένα σύνολο εργαλείων αυτόματης συμπλήρωσης κώδικα που διαπερνούν το πλαίσιο του κώδικα, όπως ονόματα μεταβλητών, συναρτήσεις κ.λπ. Ολοκληρώνει μια ολόκληρη γραμμή ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τον πιο ακριβή κώδικα.
 • Λήψη πληροφοριών για τον κώδικα: Με τη δυνατότητα CodeLens του Visual Studio Code, οι προγραμματιστές μπορούν να βρουν πληροφορίες όπως αλλαγές που έγιναν, το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών και άλλα. Παρέχει επίσης βασικές πληροφορίες όπως αναφορές, συγγραφείς, δοκιμές και αφοσιωμένο ιστορικό για να σας καθοδηγήσει.

Το Visual Studio διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως εντοπισμό σφαλμάτων, επισήμανση σύνταξης, έξυπνη συμπλήρωση κώδικα, αποσπάσματα, ανακατασκευή κώδικα και ενσωματωμένο Git. Υποστηρίζει C, C ++, C #, F#, JavaScript, κ.λπ. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές Android, iOS και Windows χρησιμοποιώντας C# ή F# χρησιμοποιώντας Xamarin.

DroidScript

DroidScript είναι ένας εύκολος και φορητός επεξεργαστής κωδικοποίησης κατάλληλος για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης και βελτιώνει την παραγωγικότητα της εφαρμογής χάρη στα φανταστικά εργαλεία ανάπτυξης που διαθέτει.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε GPS, Κάμερα, Επιταχυνσιόμετρο, Bluetooth, WiFi.
 • Χρησιμοποιήστε εγγενή στοιχεία ελέγχου ή/και HTML5 και CSS.
 • Επιτρέπει στους προγραμματιστές να ελέγχουν τα Arduino, ESP32, Raspberry Pi και πολλά άλλα gadget.
 • Χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη μηχανή JavaScript Chrome V8 του Android, η οποία ενημερώνεται συνεχώς από την Google για να πληροί τα σύγχρονα πρότυπα Διαδικτύου.
 • Με το ενσωματωμένο IDE (επεξεργαστής) που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να συνδεθείτε στο WiFi για να ενεργοποιήσετε την κωδικοποίηση χωρίς καλώδιο σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.
 • Ενσωματωμένη τεκμηρίωση.
 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκατοντάδες δείγματα, προσθήκες, λειτουργικές μονάδες NPM και επιδείξεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας για την εκμάθηση JavaScript. Είναι μικρό σε μέγεθος, καταλαμβάνει μικρό χώρο στο σύστημά σας και είναι εύκολο στην εγκατάσταση. Δεν χρειάζεστε μια τεράστια εγκατάσταση για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα. το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και macOS.

συμπέρασμα

Εάν είστε προγραμματιστής και ασχολείστε με την κωδικοποίηση, ίσως καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε το σωστό IDE για την ανάπτυξη εξαιρετικής ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Τα IDE έχουν κάνει τη ζωή των προγραμματιστών ευκολότερη παρέχοντάς τους μια διεπαφή all-in-one για κωδικοποίηση, επεξεργασία, εντοπισμό σφαλμάτων και δοκιμές. Εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια στους προγραμματιστές και ενισχύει την παραγωγικότητά τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική εφαρμογή για κινητά.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικά από τα καλύτερα Java IDE.