7 καλύτερα κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi για τους λάτρεις της ρομποτικής

Σε ποιον δεν αρέσει να παίζει με cool gadgets και συσκευές; Τώρα φανταστείτε το γεγονός ότι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ρομποτικό αυτοκίνητο ακολουθώντας απλώς ορισμένες οδηγίες. Μιλώντας για έργα ρομποτικής και DIY, το Raspberry Pi έχει αναδειχθεί ως ένας που αλλάζει το παιχνίδι.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για διάφορα κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi, χρησιμοποιώντας τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας ρομποτικό αυτοκίνητο και να μπείτε στον κόσμο της ρομποτικής, της ηλεκτρονικής και του προγραμματισμού.

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας κωδικοποιητής ή ειδικός στην τεχνολογία. Όντας μαθητής ή απλά ενθουσιώδης, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο Raspberry Pi.

Τα κιτ είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, όπως μια πλακέτα Raspberry Pi, κινητήρες, αισθητήρες και ένα πλαίσιο, μαζί με λεπτομερείς οδηγίες που θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία συναρμολόγησης.

Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό που αποτελείται από μερικά από τα καλύτερα κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi που μπορείτε να αγοράσετε και να τα χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο για απόλαυση και μάθηση. Πριν από αυτό, ας δούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούνται.

Χρήσεις των κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi

Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi για:

Εκπαίδευση και Μάθηση

Τα Raspberry Pi Kit μπορεί να είναι εύκολο να τα ακολουθήσετε και να δημιουργήσετε αριστουργήματα. Ωστόσο, είναι μια μεγάλη πηγή εκπαίδευσης και μάθησης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη ρομποτική, την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό.

Αν ψάχνετε να το αγοράσετε για το παιδί σας, αυτό μπορεί να το βοηθήσει να αποκτήσει πρακτική εμπειρία στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου από την αρχή και να μάθει να συνδέει διαφορετικά εξαρτήματα μόνο του.

Διασκεδάζω

Αυτά τα κιτ δεν δεσμεύονται για ηλικία. ο καθένας μπορεί να τα απολαύσει μόλις τα πιάσει στα χέρια σας. Είτε είστε έφηβος, είτε ενήλικας είτε μικρό παιδί, θα μάθετε μαζί με τον τρόπο και θα το απολαύσετε επίσης.

Μόλις δημιουργηθεί το αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αυτοκίνητα για να ανταγωνιστείτε μεταξύ τους, να αγωνιστείτε με τα αυτοκίνητά τους ή απλά να το κρατήσετε ως αναμνηστικό στο δωμάτιό σας. Ομοίως, τέτοια κιτ επιτρέπουν επίσης στον ενθουσιώδη να εξερευνήσει τα ενδιαφέροντά του, να πειραματιστεί με διαφορετικές διαμορφώσεις και να προσαρμόσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Πειραματισμός

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο αυτά τα κιτ μπορούν να είναι χρήσιμα είναι για πειραματισμούς. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους αισθητήρες, κάμερες και άλλες λειτουργίες για να δοκιμάσετε διαφορετικές πτυχές της τεχνολογίας πριν την προσθέσετε στο κύριο προϊόν σας. Αυτό καθιστά τα κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi πολύτιμα εργαλεία για τη δοκιμή και τη βελτίωση αλγορίθμων και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

  Μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν αλλαγή ετικετών παιχνιδιού;

Κιτ αυτοκινήτου ρομπότ SunFounder Pico

Το κιτ αυτοκινήτου SunFounder Raspberry Pi είναι μοναδικό στο είδος του. Τροφοδοτείται από το Raspberry Pi που συνοδεύεται από περισσότερα από 10 μαθήματα βίντεο και πολλά μαθήματα για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε αυτό το αυτοκίνητο. Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε την κατασκευή αυτού από την αρχή, αλλά είναι μια τεράστια πηγή εκμάθησης προγραμματισμού και κωδικοποίησης.

Το κιτ συνοδεύεται από πολλά κομμάτια υλικού, όπως καπέλο ρομπότ Pico, μονάδες υπερήχων, αισθητήρες ταχύτητας, πλακέτες WS2812 RGB 8 bit, μπαταρία και άλλα εξαρτήματα που θα χρειαστείτε.

Θα λατρέψετε τη λειτουργία εφέ φωτός RBG για να δώσετε αυτό το ειδικό εφέ μόλις συναρμολογηθεί.

Προχωρώντας, το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής εμποδίων, της παρακολούθησης γραμμής, της λωρίδας RGB και του τηλεχειρισμού του μέσω μιας εφαρμογής όπως ένα κανονικό αυτοκίνητο. Το καλύτερο από αυτό είναι ότι η μπαταρία είναι φορτιζόμενη και μπορεί να διαρκέσει έως και 90 λεπτά.

Επιπλέον, εμπίπτει σε μια προσιτή και φιλική προς τον προϋπολογισμό κατηγορία με την οποία ξεκινάτε, ειδικά αν είστε φοιτητής.

Ας εξερευνήσουμε μερικά κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi.

Κιτ ρομπότ XiaoR Geek Raspberry Pi AI

Το κιτ ρομπότ XiaoR Geek Raspberry Pi είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά και πολλές πτυχές από τις οποίες μπορείτε να μάθετε. Αυτό είναι ένα προηγμένο και premium κιτ αυτοκινήτου που περιλαμβάνει προηγμένο προγραμματισμό. Χρησιμεύει για να είναι τέλειο για πειραματισμούς και ακόμη και για διασκέδαση.

Τώρα το κιτ έρχεται με μητρική πλακέτα Raspberry Pi 4B (4 GB), XR-Lidar S1 lidar, κάμερα HD, μεταλλικό σερβομηχανισμό και πολλά εξαρτήματα. Αυτά μπορεί να ακούγονται περίπλοκα. Ωστόσο, με εκατοντάδες πλούσια σεμινάρια προγραμματισμού διαθέσιμα, μπορείτε να συναρμολογήσετε τα πάντα μέσα σε μια ώρα.

Η τεχνολογία πίσω από αυτό το κιτ αυτοκινήτου είναι ενσωματωμένη με λειτουργίες AI, καθιστώντας εύκολη τη λήψη ακριβών αποτελεσμάτων για τη σάρωση, την εμβέλεια, την κατασκευή χαρτών, την παρακολούθηση, την αυτόματη οδήγηση κ.λπ.

Έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ένα προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών που τελικά το καθιστούν λίγο στην υψηλότερη τιμή, αλλά αξίζει να ξοδέψετε κάθε δεκάρα.

Adeept PiCar-Pro Robot Car Kit

Αν ψάχνατε για ένα κιτ αυτοκινήτου στη μέση τιμή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό αυτήν τη στιγμή. Το κιτ Adeept PiCar Pro είναι κατάλληλο τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες. Το κιτ συνοδεύεται από το αμάξωμα του αυτοκινήτου, την τετρακίνηση, τις πλακέτες επέκτασης και άλλα εξαρτήματα.

Όπως περιγράφεται, το κιτ διαθέτει λειτουργία 2 σε 1 όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ρομποτικό βραχίονα και έναν λαμπτήρα και να δημιουργήσετε οποιαδήποτε έκδοση θέλετε. Το αυτοκίνητο εξυπηρετεί πολλαπλές λειτουργίες που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση αντικειμένων συγκεκριμένου σχήματος ή χρώματος και με τη χρήση αισθητήρων μπορεί να αποφύγει εμπόδια στο δρόμο του.

  Πώς να μάθετε το ηθικό hacking

Για να ελέγξετε το ρομπότ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά στο πληκτρολόγιό σας ή μπορείτε να το κάνετε απευθείας στο smartphone σας. Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν περιλαμβάνει το Raspberry Pi, χωρίς το οποίο μπορεί να μην μπορείτε να συναρμολογήσετε το ρομποτικό αυτοκίνητο.

Το καλύτερο μέρος αυτού του κιτ αυτοκινήτου, και το προσωπικό μου αγαπημένο, είναι ότι παρέχει μετάδοση βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω των καμερών που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι με τους φίλους σας ή να πειραματιστείτε με αυτό.

Σετ μοντέλου ρομπότ Gewbot DIY

Αν ψάχνετε για ένα οικονομικό κιτ αυτοκινήτου, το Gewbot το έχει καλύψει για εσάς. Αυτό το κιτ ρομπότ έξυπνης δεξαμενής είναι συμβατό με το RPi 3B/3B+/4 και διαθέτει ρομποτικό βραχίονα 4-DOF που μπορεί εύκολα να αρπάξει αντικείμενα στο δρόμο του.

Θα λάβετε επίσης χειροκίνητες και σωστές οδηγίες για τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου και, στη διαδικασία, θα μάθετε να κωδικοποιείτε μαζί του. Εκτός από αυτό, ο κώδικας Python προστίθεται επίσης στο κιτ με πρόγραμμα GUI που θα λειτουργεί ομαλά στο λειτουργικό σας σύστημα Windows ή Linux.

Μερικές από τις λειτουργίες που προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο περιλαμβάνουν παρακολούθηση αναγνώρισης αντικειμένων, ανίχνευση κίνησης που βασίζεται στο OpenCV, παρακολούθηση γραμμής μέσω υπέρυθρης αντανάκλασης, χρώματα RGB και μετάδοση βίντεο σε πραγματικό χρόνο σε συσκευές όπως υπολογιστές, tablet και smartphone.

Όλα τα εξαρτήματα εδώ είναι προγραμματιζόμενα. Μπορείτε επίσης να το συνδέσετε σε άλλο Raspberry Pi/PC μέσω τερματικού μόνο όταν και τα δύο είναι συνδεδεμένα στο ίδιο τοπικό δίκτυο.

Yahboom Robotic Starter Kit

Το κιτ Yahboom Raspberry Pi είναι ένα επαγγελματικό κιτ DIY που προορίζεται τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες. Αυτό είναι συμβατό με το Raspberry Pi 4 module B και εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες όπως ανίχνευση αντικειμένων, παρακολούθηση γραμμής κ.λπ.

Ωστόσο, αυτό το κιτ αυτοκινήτου έχει προηγμένα χαρακτηριστικά ενσωματωμένα με τεχνολογία AI, κάνοντας την όλη εμπειρία πολύ πιο διασκεδαστική. Μερικές από τις προστιθέμενες λειτουργίες εδώ είναι η αναγνώριση χειρονομιών, η ανίχνευση προσώπου, το χρώμα και η αναγνώριση κωδικού QR.

Χρησιμοποιώντας αυτό το ρομποτικό αυτοκίνητο, μπορείτε να δοκιμάσετε την κάμερα HD. Απλώς συνδέστε το με το smartphone σας και πάρτε το μαζί σας σε μια παραλία. Ο ισχυρός κινητήρας συνεχούς ρεύματος και οι καλά κατασκευασμένες λεπίδες διευκολύνουν τη λειτουργία του.

Το κιτ διαθέτει όλα τα εργαλεία και το υλικό που θα χρειαστείτε για τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το ρομποτικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί Python/C++ ως κύρια γλώσσα προγραμματισμού, την οποία μπορείτε να μάθετε μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων από το Jupyter Lab.

SZDoit Smart Robot Tank Car

Εάν είστε ένθερμος λάτρης και σας αρέσει να μαθαίνετε τα μέσα της ρομποτικής, το ρομποτικό κιτ αυτοκινήτου της SZDoit μπορεί να είναι ένα τεράστιο σκαλοπάτι. Μέσα από κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να μάθετε τα βασικά της ρομποτικής, STM32, Arduino, Raspberry pi, ρουλεμάν, απορρόφηση κραδασμών και πολλά άλλα.

  Τα πιο τρομακτικά παιχνίδια και οι καλύτερες προσφορές που μπορείτε να πάρετε

Το κιτ περιλαμβάνει έναν κινητήρα κωδικοποιητή, πλαστικές ράγες, μεταλλικό πλαίσιο, ρουλεμάν, κιτ βιδών και άλλα εξαρτήματα που χρειάζονται για τη συναρμολόγηση ενός πλήρως λειτουργικού ρομποτικού αυτοκινήτου. Αν και το εγχειρίδιο οδηγιών παρέχεται στο κιτ, δεν είναι πολύ χρήσιμο.

Προχωρώντας, η πλαστική ράγα μπορεί να τροποποιηθεί και να γίνει μικρότερη ανάλογα με τις ανάγκες. Επίσης, ο κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της ταχύτητας και τη δοκιμή τους ομοίως ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε μια γραμμή.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό προϋπολογισμό, είναι ιδανικό για έναν αρχάριο. Εάν θέλετε να ελέγξετε το αυτοκίνητο από απόσταση, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον ελεγκτή και τον κωδικό προγράμματος όπως το Arduino. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα σχετικά με αυτό από το YouTube ή άλλους διαδικτυακούς οδηγούς.

Αυτοκίνητο ρομπότ KEYESTUDIO 4WD PICO

Το Keyestudio 4WD Mecanum βασίζεται σε έναν μικροελεγκτή Pico που είναι μια πλακέτα υψηλής ισχύος και χαμηλού κόστους με ευέλικτη διεπαφή. Η πλακέτα έχει πολλαπλά εξαρτήματα κολλημένα σε αυτήν, όπως θήκη μπαταρίας, δέκτη υπερύθρων, LED και διακόπτη τροφοδοσίας.

Αυτό είναι ένα τέλειο κιτ για εφήβους που θέλουν να μάθουν τα βασικά. Επιπλέον, δεδομένου ότι η πλακέτα έχει όλα τα εξαρτήματα κολλημένα σε αυτήν, η καλωδίωση γίνεται πολύ πιο εύκολη και απλή για τη συναρμολόγηση όλων των άλλων εξαρτημάτων σε αυτήν.

Μου άρεσε το σχέδιο που φέρνει αυτό το αυτοκίνητο ρομπότ μόλις συναρμολογηθεί. Φαίνεται funky και επίσης ισχυρά χτισμένο. Επιπλέον, η σανίδα έχει επίσης τρύπες για να προσθέσει ένα κτίριο που θα το κάνει να φαίνεται πιο όμορφο αισθητικά.

Πάνω απ ‘όλα, αυτό το κιτ είναι ένα από τα πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό της αγοράς, καθιστώντας το εξαιρετικά προσιτό για όλους. Ορισμένες από τις λειτουργίες που θα βρείτε εδώ περιλαμβάνουν παρακολούθηση υπερήχων, παρακολούθηση γραμμής, τηλεχειριστήριο υπερύθρων, αποφυγή εμποδίων και πολλά άλλα.

συμπέρασμα

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα διαφορετικά κιτ αυτοκινήτου Raspberry Pi. Αυτά τα κιτ παρέχουν μια ευέλικτη πλατφόρμα για τους λάτρεις της ρομποτικής όλων των επιπέδων για να ξεκινήσουν συναρπαστικά έργα και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στους τομείς της ηλεκτρονικής, του προγραμματισμού και του αυτοματισμού.

Σε ολόκληρο το άρθρο, μάθαμε για τα κιτ φιλικά για αρχάριους που έχουν σχεδιαστεί για να εισάγουν τα βασικά της ρομποτικής σε προηγμένα κιτ με εξελιγμένα χαρακτηριστικά. υπάρχει ένα κιτ για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων και ενδιαφέροντος.

Μετά από εβδομάδες έρευνας, αυτά τα κιτ είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε και μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πιο προηγμένες επιλογές, καθώς και για δοκιμές και πειραματισμούς. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες όσον αφορά την τεχνολογία.

Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα κιτ αυτοκινήτου, μπορείτε να μας ενημερώσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το Raspberry Pi εναντίον του Arduino.