7 καλύτερα εργαλεία πρόβλεψης ανάλυσης για τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων

Ψάχνετε να ανεβάσετε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο αξιοποιώντας τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία; Αν ναι, εδώ είναι τα κορυφαία εργαλεία προγνωστικής ανάλυσης που μπορούν να τροφοδοτήσουν την επιχείρησή σας με τις σωστές αποφάσεις.

Η λέξη «οπισθοδρόμηση» του Galton από τον 19ο αιώνα έχει γίνει πλέον μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή η προγνωστική ανάλυση. Με τον σημερινό διαχρονικό ανταγωνισμό, ο οργανισμός σας θα χάσει στην αγορά εάν δεν ενσωματώσει αναλυτικά στοιχεία στις επιχειρηματικές του αποφάσεις.

Έτσι, προτού αποκωδικοποιήσουμε τη λίστα με τα καλύτερα εργαλεία προγνωστικής ανάλυσης, ας διερευνήσουμε πρώτα τι είναι η προγνωστική ανάλυση και γιατί υπάρχει ανάγκη για τέτοια εργαλεία.

Το Predictive analytics είναι ένα τμήμα προηγμένων αναλυτικών στοιχείων που χρησιμοποιεί στατιστικά μοντέλα και τεχνικές μηχανικής μάθησης για να προβλέψει το μέλλον αναλύοντας τις τάσεις σε ζωντανά και ιστορικά δεδομένα.

Για παράδειγμα, η Sephora, η κορυφαία εταιρεία λιανικής ομορφιάς στον κόσμο, χρησιμοποιεί προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για να προτείνει σχετικά προϊόντα στους πελάτες. Αυτές οι εξατομικευμένες προτάσεις έχουν μετατρέψει το 80% των αγοραστών σε πιστούς πελάτες.

Γιατί τα Εργαλεία Προγνωστικών Αναλύσεων;

Παρέχοντας πληροφορίες για τα αποτελέσματα από τα ακατέργαστα δεδομένα, τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να βελτιώνουν την κερδοφορία.

Αν και τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία μπορούν να παρέχουν εξαιρετικά σχέδια δράσης για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, η μη αυτόματη δημιουργία τέτοιων αναλύσεων μπορεί να είναι μια σημαντική πρόκληση.

Η προγνωστική ανάλυση κάποτε περιοριζόταν μόνο σε επαγγελματίες επιστήμονες και αναλυτές δεδομένων. Ήταν ένα πολύπλοκο έργο που απαιτούσε επάρκεια στα στατιστικά, ανάλυση, μοντελοποίηση κ.λπ. Αλλά με τα σύγχρονα εργαλεία προγνωστικής ανάλυσης, δεν χρειάζεται πλέον να περνάτε εβδομάδες ή μήνες πειραματιζόμενοι με σύνολα δεδομένων και γράφοντας κώδικα.

Ολόκληρος ο κύκλος δεδομένων που περνούν οι επιστήμονες δεδομένων, από την προετοιμασία των δεδομένων έως την αξιολόγησή τους, μπορεί πλέον να αυτοματοποιηθεί με λίγα μόνο κλικ του ποντικιού χρησιμοποιώντας εργαλεία πρόβλεψης ανάλυσης.

Ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα εργαλείο πρόβλεψης αναλυτικών στοιχείων:

 • Προετοιμασία δεδομένων: Το εργαλείο ανάλυσης που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται μεγάλους όγκους δεδομένων, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τα δεδομένα εφαρμόζοντας σχετικές τεχνικές καθαρισμού.
 • Μοντελοποίηση: Πιστεύετε ειλικρινά ότι τα εργαλεία ανάλυσης με περιορισμένες δυνατότητες θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν τους ειδικούς του ανθρώπου; Ποτέ; Θα πρέπει να είναι ενδελεχές με προηγμένες τεχνικές μοντελοποίησης στατιστικής και μηχανικής μάθησης για την αυτοματοποίηση ορισμένων από τις εργασίες που εκτελούν οι επιστήμονες δεδομένων.
 • Φιλικά προς τον χρήστη: Τα εργαλεία Analytics δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για ειδικούς. Οι τεχνικοί χαμηλού επιπέδου στον οργανισμό σας θα εργάζονται με αυτά τα εργαλεία για να εντοπίσουν ανωμαλίες και να τις διορθώσουν. Επομένως, αναζητήστε ένα φιλικό προς το χρήστη και εύχρηστο εργαλείο.
 • Οπτικοποιήσεις και αναφορές: Το λογισμικό θα πρέπει να σας παρέχει ένα ευρύ σύνολο επιλογών για εικόνες και μορφές αναφοράς, επειδή όσο πιο άνετα είστε με τις πληροφορίες, τόσο καλύτερες αποφάσεις θα μπορείτε να πάρετε.
 • Ασφάλεια: Μια άλλη δυνατότητα διευθυνσιοδότησης που πρέπει να αναζητήσετε σε οποιοδήποτε εργαλείο ανάλυσης είναι τα μέτρα ασφαλείας του, επειδή τα δεδομένα είναι ο θησαυρός σας. Όταν παρέχετε τα δεδομένα σας σε ένα εργαλείο για ανάλυση και επιχειρηματική βελτίωση, τι γίνεται εάν το εργαλείο διαρρέει τα δεδομένα; Θα καταλήξετε σε μια κατεστραμμένη επιχείρηση. Επομένως, επιλέξτε ένα εργαλείο που διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
  10 Καλύτερο Λογισμικό της Ένωσης Ιδιοκτητών Σπιτιών (HOA) για την κοινότητά σας

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία πρόβλεψης ανάλυσης.

ManageEngine Analytics Plus

Δοκιμάστε το Analytics Plus για να αποκτήσετε μια ολιστική άποψη του IT σας!

Ένα ισχυρό εργαλείο πρόβλεψης αναλυτικών στοιχείων από το ManageEngine για να προβλέπει με σιγουριά τις μελλοντικές τάσεις.

Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή του analytics plus σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε απρόσκοπτα σαφείς απεικονίσεις, αναλυτικές πληροφορίες και αναφορές.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Λάβετε έγκαιρες προειδοποιήσεις για περιστατικά IT: Το Analytics Plus μπορεί να εντοπίσει πιθανά προβλήματα και ανωμαλίες στο IT προτού παρέμβει πραγματικά, ώστε η ενδιαφερόμενη ομάδα να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει.
 • Ανακαλύψτε ευκαιρίες: Επεξεργάζοντας μεγάλους όγκους συνόλων δεδομένων, το analytics plus μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη κρυφών ευκαιριών για τις στρατηγικές ανάπτυξης του προϊόντος ή της επιχείρησής σας και τις μεθόδους μάρκετινγκ.
 • Σχεδιάστε την κατανομή πόρων: Αυτό το εργαλείο προβλέπει τα πρότυπα στον φόρτο εργασίας των υπαρχόντων πελατών και διαχειρίζεται πόρους για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Δοκιμάστε το Analytics Plus με μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Qlik AutoML

Αξιοποιήστε τη δύναμη των προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων για να κινηθείτε πιο γρήγορα και να εργαστείτε πιο έξυπνα αξιοποιώντας στο έπακρο τα δεδομένα με το Qlik AutoML.

Η αποστολή σας είναι απλώς να εισαγάγετε το σύνολο δεδομένων στο εργαλείο και να επιλέξετε το πεδίο στόχο, επειδή το Qlik AutoML έχει εξορθολογίσει ολόκληρη τη διαδικασία ανάλυσης, από τον υπολογισμό δεδομένων έως τη δημιουργία μοντέλου. Τέλος, θα σας αφήσουν χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να καθοδηγήσουν κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Εκτός από την παροχή σχεδίων δράσης, το Qlik σας δίνει λόγους πίσω από κάθε αναφορά με το Explainable AI. Αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει τη διαφάνεια στα βήματα των αναλυτικών στοιχείων για να ενεργοποιήσει τη διαίσθηση του χρήστη για καλύτερες ιδέες.

Τυπικές περιπτώσεις χρήσης:

 • Πωλήσεις: Ένα έξυπνο εργαλείο που προβλέπει τις πωλήσεις και παρέχει καλύτερες στρατηγικές στόχευσης και διατήρησης πελατών.
 • Οικονομικά: Η Qlik AutoML μπορεί να είναι ο οικονομικός σας σύμβουλος. Αποκτήστε καλύτερα σχέδια προϋπολογισμού για τα έξοδά σας και τις επενδύσεις κεφαλαίου με αυτό το ισχυρό εργαλείο.
 • Εφοδιαστική αλυσίδα: Μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε πότε θα ανεβάσετε το απόθεμα, να βελτιώσετε τις στρατηγικές υπηρεσιών παράδοσης, να βελτιστοποιήσετε τις εγκαταστάσεις μεταφοράς και πολλά άλλα.
  Το καλύτερο IDE για Python

Επιπλέον, το Qlik AutoML είναι εξαιρετικά διαδραστικό. Δηλαδή, επιτρέπει στους χρήστες να καθορίσουν ποιον αλγόριθμο θα εφαρμόσουν, σε ποιες μετρήσεις αξιολόγησης θα εστιάσουν, σε ποιες είναι πιο σταθμισμένες λειτουργίες κ.λπ.

Δεν χρειάζεται πλέον να είστε τεχνικός ή στατιστικός προγραμματιστής για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή χωρίς κώδικα του Qlik AutoML.

Alteryx

Χρησιμοποιήστε το Alteryx για να αποφύγετε να ξοδεύετε χρόνο στην επεξεργασία δεδομένων και να επικεντρωθείτε περισσότερο σε χρήσιμες πληροφορίες που ενισχύουν τις επιχειρήσεις σας. Το εργαλείο είναι συμβατό με άφθονες πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστικών φύλλων, πηγών cloud, χιονονιφάδων και ρομπότ RPA.

Μπορείτε να κάνετε την αξιολόγηση ωριμότητας αναλυτικών στοιχείων της Alteryx, η οποία παρέχει μια αναφορά που αναλύει πόσο καλά η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί τα δεδομένα της σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Διάσημες μάρκες όπως η Coca-Cola και η Siemens Energy έχουν ενσωματώσει αυτό το εργαλείο στη ροή εργασίας τους για να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα δεδομένα τους.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει τη συνεργατική ομαδική εργασία για την αξιολόγηση των πληροφοριών.
 • Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν τα μοντέλα όποτε απαιτείται.
 • Η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης διασφαλίζει ότι το εργαλείο είναι απλό για χρήστες από πολλά υπόβαθρα.
 • Αναπτύξτε το στο cloud ή στις εγκαταστάσεις.
 • Το εργαλείο είναι εξοπλισμένο με δημογραφική, υλικογραφική και γεωχωρική νοημοσύνη.

Μπορείτε να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών είτε σε υλικό είτε στο cloud.

Minitab

Μετατρέψτε τα δεδομένα σας σε σχέδια δράσης με το Minitab.

Το Minitab είναι ένα από τα καλύτερα προηγμένα εργαλεία πρόβλεψης ανάλυσης που παρέχει βαθύτερες πληροφορίες αξιοποιώντας τους καλύτερους στην κατηγορία αλγόριθμους μηχανικής μάθησης.

Αυτό το εργαλείο είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους στην προγνωστική ανάλυση όσο και για έμπειρους ειδικούς που αναζητούν μια δεύτερη γνώμη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των εταιρειών του Fortune 100 και το 70% των εταιρειών του Fortune 500 χρησιμοποιούν λογισμικό Minitab στην ανάλυσή τους.

Τα δομικά στοιχεία των προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων στο Minitab είναι

 • Ταξινόμηση καλαθιού και παλινδρόμηση
 • Τυχαία ταξινόμηση δασών και παλινδρόμηση
 • Ταξινόμηση και παλινδρόμηση TreeNet

Σανίδα

Μετατρέψτε τα δεδομένα σας σε γνώση χωρίς προβλήματα με το Board.

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα, η ζήτηση για αναλυτικά στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας σε όλα σχεδόν τα τμήματα και τις λειτουργίες των επιχειρήσεων για να αποφευχθεί η υστέρηση στη λίστα των ανταγωνιστών.

Πίνακας εργαλείων και οπτικοποίηση: Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων που ταιριάζουν στις προγνωστικές αναφορές αναλυτικών στοιχείων της επιχείρησής σας με πολλές επιλογές οπτικοποίησης, όπως γραφήματα, γραφήματα και πίνακες, για να διαλέξετε.

  Κατανόηση του Bring Your Own Encryption and Keys (BYOE)

Συνεργασία: Το διοικητικό συμβούλιο διαθέτει μια πλατφόρμα που παρέχει το περιβάλλον στα μέλη της ομάδας για να επικοινωνήσουν ιδέες και να καταλήξουν σε καλύτερες αποφάσεις από κοινού.

Ανάλυση συμπλέγματος: Μπορεί να δημιουργήσει συμπλέγματα από έναν καθορισμένο αριθμό ομάδων και αντικειμένων εφαρμόζοντας τον αλγόριθμο ιδιότητας k-means στο backend.

TrendMiner

Το TrendMiner είναι μια λύση αυτοεξυπηρέτησης για πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις για να βάλει άμεσα πληροφορίες στα χέρια των μηχανικών, εξαλείφοντας την ανάγκη για αναλυτές δεδομένων.

Οι δυνατότητες του TrendMiner περιλαμβάνουν

 • Ανάλυση: Μπορεί να βρει τη βασική αιτία οποιουδήποτε μοτίβου ή συμπεριφοράς που βρίσκεται στο αποθηκευμένο ιστορικό με προηγμένους αλγόριθμους ανάλυσης.
 • Οθόνη: Το εργαλείο παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία και σας ειδοποιεί όταν εντοπίζει οτιδήποτε πληροφοριακό.
 • Πρόβλεψη: Προβλέπει τις μελλοντικές επιδόσεις και σας καθοδηγεί στη λήψη κερδοφόρων ενεργειών.
 • Contextualize: Επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας με το σχετικό πλαίσιο.
 • MLHub: Αναπτύξτε την ανάλυσή σας στην παραγωγή με το MLHub.

Είναι δημοφιλές για βελτιστοποίηση απόδοσης, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, δημιουργία μοντέλων ανίχνευσης ανωμαλιών, ανίχνευση διαρροών νερού και πολλά άλλα.

Επιπλέον, έχει ενσωματώσει εικονικούς αισθητήρες που επεξεργάζονται πολλές μετρήσεις ή χαρακτηριστικά κάθε φορά και καταλήγουν σε προσαρμοσμένες παραμέτρους για να προβλέψουν το μέλλον.

TIBCO Spotfire

Το TIBCO Spotfire προσφέρει επιστήμη δεδομένων με ένα μόνο κλικ με προηγμένα αναλυτικά στοιχεία για να γίνουν πιο έξυπνες οι επιχειρήσεις. Κατέστησε την ταξινόμηση, τη ομαδοποίηση, την οπτικοποίηση και άλλα πολύπλοκα στατιστικά προγράμματα αναλώσιμα σε τεχνικούς μεσαίου επιπέδου χωρίς να χρειάζονται επαγγελματίες.

Επιπλέον, το εργαλείο είναι ενσωματωμένο με μοναδικές γλώσσες και πακέτα επιστήμης δεδομένων όπως R, Python και TERR για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των μοντέλων.

Βασικά οφέλη:

 • Ανοιχτός κώδικας: Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε υπάρχουσες συναρτήσεις γραμμένες σε R, SAS ή MATLAB στο Spotfire της Tibco, με αποτέλεσμα μοναδικές πληροφορίες.
 • Γεωαναλύσεις Turbocharge: Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να αναλύσετε δεδομένα για συγκεκριμένες τοποθεσίες με αποτέλεσμα πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Εάν η επιχείρησή σας ανταποκρίνεται διαφορετικά με βάση την τοποθεσία, τότε το TIBCO Spotfire θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή.
 • Λειτουργία προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων: Σας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξετε την ανάλυση σε παραγωγή σε πραγματικό χρόνο.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για 30 ημέρες και στη συνέχεια να επιλέξετε μια συνδρομή επί πληρωμή εάν ταιριάζει στις ανάγκες σας.

συμπέρασμα

Αν και έχετε μια εξαιρετική ομάδα επιστημόνων δεδομένων και αναλύσεων, θα πρέπει να αναζητήσετε λογισμικό αυτοματισμού για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Σας έχω κάνει ασήμαντο να επιλέξετε το σωστό εργαλείο πρόβλεψης αναλυτικών στοιχείων που ταιριάζει στην επιχείρησή σας με αυτήν τη λίστα. Δείτε αυτά τα εργαλεία επιστήμης δεδομένων που ωφελούν περισσότερο την ομάδα δεδομένων σας.