7 Ισχυρό λογισμικό σχεδιασμού PCB για τη σχεδίαση ηλεκτρονικών συσκευών

Η χρήση λογισμικού σχεδιασμού πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος (PCB) είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε σχέδια υψηλής ποιότητας αποτελεσματικά χωρίς σφάλματα.

Χωρίς το λογισμικό, οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί και οι σχεδιαστές μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες στο να σχεδιάσουν τα πάντα από την αρχή, να το συναρμολογήσουν και να περιμένουν για εγκρίσεις σχεδιασμού.

Σε αντίθεση με τις μη αυτόματες μεθόδους που καταναλώνουν πολύ χρόνο, προσπάθεια και πόρους, το λογισμικό PCB θα εξορθολογίσει την εργασία σας και θα αυξήσει την παραγωγικότητα. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοβάστε τους κινδύνους σφαλμάτων που σκοτώνουν το χρόνο και καθυστερούν την παραγωγή. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό PCB για να σχεδιάσετε με ταχύτητα και ακρίβεια.

Έτσι, όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό σχεδιασμού PCB, πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα στην αγορά, γεγονός που καθιστά δύσκολο να επιλέξετε αυτό που θα ήταν καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Μην ανησυχείς. έχουμε περιγράψει μερικά από τα καλύτερα λογισμικά PCB στην αγορά για εσάς.

Κοίτα!

Τι είναι τα PCB;

Οι πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) είναι πολυστρωματικές κατασκευές σάντουιτς που αποτελούνται από μονωτικά και αγώγιμα στρώματα. Ουσιαστικά είναι μια πλακέτα που συνδέει διαφορετικά ηλεκτρικά εξαρτήματα και δημιουργεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα για να τροφοδοτεί την ηλεκτρονική σας συσκευή.

Τα PCB χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά gadget, αποτελώντας τα δομικά στοιχεία τους. Χρησιμοποιούνται για δύο κύριες λειτουργίες:

 • Για τη συναρμολόγηση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στις επιλεγμένες θέσεις τους σε εξωτερικά στρώματα μέσω συγκόλλησης
 • Για να ενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές συνδέσεις μεταξύ των τερματικών εξαρτημάτων

Τα αγώγιμα στρώματα σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας αγωγούς για την παροχή ηλεκτρικών συνδέσεων. Μια άλλη διαδικασία εφαρμόζεται για την προσθήκη vias, που είναι ηλεκτρικές συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών στρωμάτων χαλκού.

Τα PCB υποστηρίζουν μηχανικά διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα με τη βοήθεια αγώγιμων μαξιλαριών σχεδιασμένων με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να δέχονται τους ακροδέκτες των εξαρτημάτων και να τους συνδέουν ηλεκτρικά χρησιμοποιώντας επίπεδα, ίχνη και άλλα χαρακτηριστικά.

Τι είναι το λογισμικό σχεδιασμού PCB;

Ο σχεδιασμός της πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος (PCB) αναφέρεται στο σχεδιασμό εξαρτημάτων PCB, τη συναρμολόγηση τους και τη δρομολόγηση για τη δημιουργία ηλεκτρικών συνδέσεων σε μια πλακέτα κυκλώματος για την τροφοδοσία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Και το λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό μπορεί να ονομαστεί λογισμικό σχεδιασμού PCB.

Μερικά χαρακτηριστικά του λογισμικού PCB είναι:

 • Σχηματικό πρόγραμμα επεξεργασίας για να σας βοηθήσει να συναρμολογήσετε και να επεξεργαστείτε ηλεκτρικά αντικείμενα, εξαρτήματα, γραφικά αντικείμενα κ.λπ., σε σχηματικές σελίδες
 • Τρισδιάστατη απεικόνιση και δισδιάστατα σχήματα μιας πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος για να δείτε πώς φαίνεται το σχέδιό σας και να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα λάθη σας και να επεξεργαστείτε τα στοιχεία εύκολα
 • Αυτόματη δρομολόγηση για αυτόματη σύνδεση διαφόρων σημείων σε ένα PCB για ενεργοποίηση της ηλεκτρικής σύνδεσης
 • Έλεγχος κανόνων σχεδίασης με τη βοήθεια διαφόρων εργαλείων για τον εντοπισμό ελαττωμάτων και παραβιάσεων σχεδιασμού (με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του κλάδου ή της εταιρείας) που μπορεί να προκύψουν ζητήματα όσον αφορά την ισχύ, τα σήματα, την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα κ.λπ.
 • Οι δυνατότητες συνεργασίας βοηθούν διαφορετικούς σχεδιαστές να εργάζονται σε ένα σχέδιο σε πραγματικό χρόνο, να κάνουν αλλαγές, να προσθέτουν σχόλια, να παρέχουν σχόλια κ.λπ.

Ο σχεδιασμός ενός PCB περιλαμβάνει διάφορα βήματα:

 • Τοποθέτηση εξαρτημάτων: Μπορείτε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε ένα PCB μετατρέποντας το σχηματικό σας διάγραμμα PCM σε μια απτή πλακέτα κυκλώματος. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων για να συναρμολογήσετε τα εξαρτήματα στα σωστά σημεία.
 • Δρομολόγηση: Αυτή είναι η διαδικασία όπου θα δημιουργήσετε μια ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ διαφορετικών εξαρτημάτων στη διάταξη PCB σας. Η δρομολόγηση για κάθε πλακέτα κυκλώματος είναι μοναδική. Ως εκ τούτου, θα βρείτε πλακέτες κυκλωμάτων διαφορετικές μεταξύ τους.
 • Ενσωμάτωση: Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε λογισμικό ECAD και MCAD όπως Eagle, Fusion 360, κ.λπ. Θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε το σχέδιό σας με τους μηχανολόγους μηχανικούς σας, οι οποίοι θα αξιολογήσουν εάν θα ταιριάζει στη φυσική διάταξη ή όχι.

Γιατί χρειάζεστε λογισμικό σχεδίασης PCB;

Η μηχανική δομή ενός PCB μπορεί να περιέχει πολύπλοκα μέρη. Ως εκ τούτου, το λογισμικό σχεδιασμού PCB σάς βοηθά να κάνετε αυτή τη διαδικασία σχεδιασμού PCB ευκολότερη, ταχύτερη, οικονομικά αποδοτική και αποτελεσματική.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη του λογισμικού σχεδιασμού PCB.

Κερδίζει χρόνο

Ο σχεδιασμός των πάντων από την αρχή απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, καθώς πρέπει να σκεφτείτε το σχεδιασμό, τη συναρμολόγηση και τις ηλεκτρικές συνδέσεις από την αρχή.

  Πώς εμποδίζετε την Google να εμφανίζει τις προηγούμενες αναζητήσεις σας

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό σχεδιασμού PCB, μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο γρήγορη επιλέγοντας προκατασκευασμένα σχέδια που συνοδεύουν το λογισμικό. Έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε που είναι πιο κατάλληλες για τις σχεδιαστικές σας απαιτήσεις. Αυτό θα εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο στο σχεδιασμό και, ως εκ τούτου, μπορείτε επίσης να επιταχύνετε την παράδοση του προϊόντος.

Εύκολη διαδικασία

Η χρήση λογισμικού ειδικής κατασκευής για το σχεδιασμό του PCB σας βοηθά τους σχεδιαστές να παράγουν ένα σχέδιο υψηλής ποιότητας με ευκολία. Μπορούν να αξιοποιήσουν διάφορα χαρακτηριστικά από το λογισμικό στα σχέδιά τους αντί να κάνουν τα πάντα με το χέρι. Μειώνει τις ταλαιπωρίες τους και ελευθερώνει χρόνο για να επενδύσουν σε άλλες καινοτόμες εργασίες.

Εύκολη δοκιμή απόδοσης σχεδιασμού

Η δημιουργία ενός σχεδίου PCB δεν είναι το τέλος του δρόμου για τους σχεδιαστές. Ο σχεδιασμός τους θα περάσει από τη φάση δοκιμών, όπου οι μηχανικοί θα επαληθεύσουν την απόδοση και τη σκοπιμότητα των σχεδίων PCB. Και η χειροκίνητη δοκιμή σχεδίων PCB είναι μια ταλαιπωρία, έντασης εργασίας και χρονοβόρα διαδικασία. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ανακρίβειες που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά σχεδιαστικά ελαττώματα και να υποβαθμίσουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Ωστόσο, η χρήση λογισμικού σχεδιασμού PCB θα σας διευκολύνει να δοκιμάσετε την απόδοση, τη δύναμη και τη σκοπιμότητα του σχεδίου σας εικονικά σε ένα περιβάλλον. Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε γρήγορα προβλήματα και σφάλματα στα σχέδιά σας με καλύτερη ακρίβεια. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βελτιώσετε τη σχεδίαση για να κατασκευάσετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας από τον συμπαγή σχεδιασμό σας.

Καλύτερη ορατότητα

Οι μη αυτόματες μέθοδοι μπορεί να είναι ανεπαρκείς για την παροχή ευρύτερων λεπτομερειών σχετικά με το σχεδιασμό PCB σας. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να χάσετε κάτι ή να αφήσετε κάποια σφάλματα. Αλλά αν χρησιμοποιείτε λογισμικό PCB, λαμβάνετε φανταστικά χαρακτηριστικά, όπως η τρισδιάστατη απεικόνιση για να ελέγχετε το σχέδιό σας από κάθε γωνία. Θα σας δώσει μια ολιστική άποψη για κάθε λεπτότερη λεπτομέρεια του σχεδίου σας, διευκολύνοντας τον εντοπισμό σφαλμάτων.

Οικονομικά αποδοτική

Η δημιουργία ενός σχεδίου PCB, η συναρμολόγηση των εξαρτημάτων, η δημιουργία ηλεκτρικών συνδέσεων, η δοκιμή του σχεδιασμού και η παραγωγή ενός προϊόντος με χειροκίνητα μέσα ενδέχεται να χρειαστούν σημαντικοί χρόνοι ανάκαμψης. Όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο και εργατικό δυναμικό, μηχανές, δύναμη και χρήματα. Και αν πρόκειται να κάνετε αλλαγές στο σχέδιό σας, η συνολική δαπάνη αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Το λογισμικό σχεδιασμού PCB είναι μια οικονομικά αποδοτική προσέγγιση που σας επιτρέπει να εκτελείτε όλες τις διαδικασίες σε γρήγορους χρόνους ολοκλήρωσης, εξοικονομώντας πόρους και χρήματα. Είναι επίσης εύκολο να κάνετε γρήγορα αλλαγές στο λογισμικό και να τροποποιήσετε τη σχεδίαση σε οποιαδήποτε φάση.

Εφαρμογές λογισμικού σχεδιασμού PCB

Το λογισμικό σχεδίασης PCB συμβάλλει στη βελτίωση της διάταξης σχεδίασής σας, συμπεριλαμβανομένης της δρομολόγησης ιχνών, της ευθυγράμμισης εξαρτημάτων, του ελέγχου κανόνων, κ.λπ. Αυτές οι δυνατότητες σάς βοηθούν να βελτιώσετε την ποιότητα του σχεδιασμού PCB σας και έχουν ως αποτέλεσμα την κατασκευή πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος (PCB) υψηλής ποιότητας.

Το λογισμικό σχεδιασμού PCB χρησιμοποιείται από ηλεκτρονικούς μηχανικούς από μια εταιρεία, ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, επιχειρηματίες μηχανικούς και ηλεκτρονικούς χομπίστες για διάφορες περιπτώσεις χρήσης. Μερικές από τις εφαρμογές του λογισμικού σχεδιασμού PCB είναι:

 • Οπτικοποίηση εξαρτημάτων 3D: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό σχεδιασμού PCB για να εντοπίσετε ελαττωματικά εξαρτήματα που παρεμβάλλονται στο ηλεκτρικό σας κύκλωμα. Αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό με το λογισμικό 2D. Εντοπίζοντας τα προβλήματα και επιλύοντάς τα στα αρχικά στάδια, μπορείτε να αποτρέψετε τη μετάβαση του σχεδίου στη γραμμή παραγωγής ή την περιττή σπατάλη χρόνου και πόρων.
 • Οπτικοποίηση δομής επιπέδου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό σχεδιασμού PCB για να οπτικοποιήσετε τη δομή στρώματος του σχεδίου PCB σας. Σας βοηθά να δημιουργήσετε μια πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος μονής, διπλής ή πολλαπλών παικτών με βάση τις απαιτήσεις σας.

Ας συζητήσουμε τώρα κάποιο σημαντικό λογισμικό PCB Design που διατίθεται στην αγορά.

Altium Designer

Αποκτήστε το πιο ισχυρό λογισμικό σχεδιασμού PCB – Altium Designer – που είναι μοντέρνο και εύκολο στη χρήση. Το σχεδιαστικό του περιβάλλον επιτρέπει στους μηχανικούς να βλέπουν κάθε πτυχή της διαδικασίας σχεδιασμού, από τη δημιουργία ιδεών και τον καταιγισμό ιδεών έως τη διάταξη, την τεκμηρίωση και την κατασκευή PCB.

Οι μηχανικοί θα βρουν ενδιαφέρον να εργαστούν με τα εργαλεία σχεδιασμού και να παραδώσουν προϊόντα καλύτερης ποιότητας από το ίδιο διαισθητικό περιβάλλον. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό και ενιαίο μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό μοντέλο για τον χειρισμό των δεδομένων σας εντός του μοντέλου (διάταξη, σχηματική, προσομοίωση).

Το Altium Designer ενσωματώνεται με άλλα ECAD/MCAD, όπως το SOLIDWORKS, το Autodesk Inventor, το Autodesk Fusion 360 και το PTC Creo Parametric. Είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο που ενώνει το MCAD, την ομαδική εργασία, τη διαχείριση δεδομένων και το σχεδιασμό PCB.

  Πώς να ενσωματώσετε το Asana με το Slack

Συνεργαστείτε με ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο για το σχέδιό σας όποτε θέλετε, ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας, για να λαμβάνετε σχόλια ή σχόλια και να εργαστείτε για τα ζητήματα αμέσως. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα βασικά αρχεία σε μια κεντρική τοποθεσία για να αποφύγετε την κακή επικοινωνία μεταξύ των ομάδων και να προωθήσετε την επιτυχημένη παραγωγή.

Επιπλέον, μπορείτε να εργαστείτε στον εγγενή σχεδιασμό 3D PCB αλληλεπιδρώντας με μηχανικούς σχεδιαστές σε τρισδιάστατα και φωτορεαλιστικά περιβάλλοντα. Το λογισμικό θα διευκολύνει την εργασία με τη μηχανική ομάδα συνεργαζόμενη με το λογισμικό MCAD. Θα σας κάνει επίσης να ξεχάσετε την εναλλαγή αρχείων από το ένα λογισμικό στο άλλο καθώς θα έχετε τα πάντα σε ένα μόνο εργαλείο.

Κάντε μια δωρεάν δοκιμή για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες που θα θέλατε να έχετε στο λογισμικό σχεδιασμού. Μπορείτε να επιλέξετε από τις περιόδους συνδρομής ανά έτος και αόριστες.

Fusion 360

Fusion 360 περιλαμβάνει μηχανική, σχεδιασμό, κατασκευή και ηλεκτρονικά σε μια ενιαία πλατφόρμα. Είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο όπου μπορείτε να εκτελέσετε σχέδια PCB, CAD, CAE, CAM και 3D Modelling. Σας δίνει τα προϊόντα ή τα εργαλεία που θέλετε να εξασφαλίσετε τη λειτουργία, την εφαρμογή, τη φόρμα και κυρίως την αισθητική.

Μετά τη σχεδίαση PCB, ελέγξτε τον αντίκτυπο του σχεδιασμού σας διασφαλίζοντας την κατασκευαστικότητα με τα εργαλεία δημιουργίας σχεδιασμού και την προσομοίωση. Επεξεργαστείτε τα φωτιστικά του μοντέλου και τις υπάρχουσες δυνατότητες με το ενσωματωμένο εργαλείο λογισμικού CAD και CAM. Μπορείτε να αισθανθείτε την ευελιξία του λογισμικού όταν το χρησιμοποιείτε, γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα να παράγετε ποιοτικά προϊόντα χωρίς κόπο.

Αποφύγετε τη χρήση μη αυτόματων ροών εργασίας ηλεκτρονικών και την ανταλλαγή μορφών αρχείων. έχετε το Fusion 360 για να εργαστείτε, ώστε να μην παλεύετε ποτέ περισσότερο για να αποκτήσετε το πλήρες προϊόν χωρίς σφάλματα. Η πλήρης σχεδίαση PCB, η σχηματική σύλληψη και το μηχανικό CAD σάς παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την παραγωγή αξιόπιστων σχεδίων. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την απόδοση του προϊόντος σας με το λογισμικό προσομοίωσης και να δοκιμάσετε τα σχέδιά σας πριν από την κατασκευή.

Το Fusion 360 σας προσφέρει κάποια γεωμετρία με δυνατότητα CAD, ώστε να μην χρειάζεται να σχεδιάζετε από την αρχή. Μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε γεωμετρία δίνοντας δεδομένα όπως παραμέτρους, υλικά, μεθόδους κατασκευής και περιορισμούς κόστους. Μην αφήνετε τις ζώνες ώρας, τις κριτικές και τις τοποθεσίες σας να επιμηκύνουν τη διαδικασία παραγωγής σας. Αντίθετα, προβάλετε όλα τα σχέδια και τα δεδομένα σε ένα ενιαίο λογισμικό διαχείρισης δεδομένων.

Έχουν τρεις επιλογές τιμολόγησης που ξεκινούν από ένα μηνιαίο πρόγραμμα 42 $ έως τριετές πρόγραμμα των 987 $. Κατεβάστε τη δωρεάν δοκιμή ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ή φοιτητής.

Siemens PCBflow

Μειώστε τις επαναλήψεις σχεδίασης με PCBflow της Siemens ασφαλές εργαλείο cloud PCB DFM με βάση τους περιορισμούς του κατασκευαστή. Σας παρέχει αυτοματοποιημένο διαδικτυακό DFM με πραγματικά δεδομένα και λεπτομερείς αναφορές σφαλμάτων για να κατανοήσετε περισσότερα και να εργαστείτε πιο έξυπνα. Έχετε επίσης την ευελιξία να εκτελείτε πολλά DFM σε όλη τη διαδικασία χωρίς να περιμένετε έναν κατασκευαστή.

Το PCBflow τροφοδοτείται από το Valor NPI. Είτε είστε startup είτε επιχείρηση, το DFM είναι προσβάσιμο σε όλους. Έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί πόρους και χρόνο στην παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας. Με συχνή ανάλυση DFM, μπορείτε να εξοικονομήσετε ώρες και να αποκτήσετε έγκαιρα το τελικό προϊόν χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Εγγραφείτε τώρα για να κάνετε ένα test drive. Εάν σας αρέσει το λογισμικό, επιλέξτε ένα πρόγραμμα συνδρομής που ταιριάζει καλύτερα στις σχεδιαστικές σας ανάγκες.

DipTrace

DipTrace παρέχει μια διαισθητική διεπαφή, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στα έργα που πρέπει να ολοκληρώσετε εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου. Αυτό το λογισμικό σχεδιασμού PCB παρέχει επιθυμητές δυνατότητες, όπως διαφορική δρομολόγηση, ιεραρχικά σχηματικά σχήματα, συμβατότητα ODB++, STEP 3D και κανόνες σε βάθος με έλεγχο DRC.

Ανταλλάξτε τα δεδομένα σας εύκολα με τα Altium, OrCAD, εργαλεία κατασκευής, 2D/3D CAD, PADS και Eagle. Έχει μεγάλες δυνατότητες εισαγωγής και εξαγωγής, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε το σχηματικό σας σε PCB και να επιστρέψετε στο ίδιο εύκολα. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε τις δυνατότητες σχεδίασής σας με το δρομολογητή που βασίζεται σε σχήματα και τη χειροκίνητη δρομολόγηση.

Θα λάβετε σήματα υψηλής ταχύτητας, τρισδιάστατη προεπισκόπηση, Gerber, εξαγωγή STEP και άλλα σε διάταξη PCB. Δημιουργήστε και εισαγάγετε στοιχεία από τη βιβλιοθήκη του DipTrace, η οποία παρέχει επίσης έτοιμα προς χρήση πρότυπα, γεννήτρια μοτίβων IPC-7351 και εργαλεία επεξεργασίας. Η βιβλιοθήκη του περιέχει επίσης 1.60.000 συσκευασμένα εξαρτήματα και πάνω από 10 εκατομμύρια εξαρτήματα.

Το DipTrace σάς επιτρέπει να αναθεωρήσετε το σχέδιό σας σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης. Προσφέρει επίσης εργαλεία δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων και περισσότερα από 11000 μοντέλα πακέτων.

  Πώς να διαγράψετε μια σελίδα στο Microsoft Word

Ξεκινήστε με μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών με πλήρεις δυνατότητες, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε Windows 32, Windows 64 και macOS. Αν σας αρέσει, αποκτήστε τη συνδρομή επί πληρωμή στα 75 $ για 300 ακίδες και δύο επίπεδα σήματος.

Ultiboard

Ultiboard είναι το λογισμικό σχεδιασμού PCB που προσφέρει αποτελεσματική δρομολόγηση και διάταξη σχεδίασης με ένα προσαρμόσιμο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος ενσωματώνεται με το Multisim για την εκτέλεση της ανάπτυξης πρωτοτύπων PCB. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ευέλικτα εργαλεία του για το σχεδιασμό και τη χειροκίνητη ακρίβεια για να ορίσετε κρίσιμα στοιχεία πλακέτας.

Η αυτοματοποιημένη λειτουργικότητα του Ultiboard σάς βοηθά να ολοκληρώσετε γρήγορα ολόκληρο τον σχεδιασμό σας. Οι προηγμένοι οδηγοί σχεδίασης, η εργαλειοθήκη και η προβολή υπολογιστικών φύλλων σάς επιτρέπουν να διαχειρίζεστε, να ορίζετε και να ελέγχετε οποιαδήποτε διάταξη πίνακα με ευκολία. Επιπλέον, ο σχολιασμός προς τα εμπρός σάς βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της επανάληψης.

Μπορείτε να εξάγετε αρχεία βιομηχανικών προτύπων όπως DXF και Gerber για να ολοκληρώσετε τη ροή του σχεδιασμού σας (σχηματικά στη διάταξη). Επιπλέον, το Ultiboard παρέχει πολλές ηλεκτρονικές λύσεις, ώστε να μην μείνετε ποτέ πίσω κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή των ηλεκτρονικών σας εξαρτημάτων.

Επιλέξτε την έκδοση λογισμικού για να ορίσετε τον όρο, τη διάρκεια και τη μέθοδο παράδοσης της άδειας χρήσης και αγοράστε τη συνδρομή. Υποστηρίζει την αγγλική γλώσσα και το λειτουργικό σύστημα Windows.

OrCAD

Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη λύση σχεδιασμού PCB με OrCAD Σχεδιαστής PCB που παρέχει τεχνολογία διαδρομής και προηγμένη πλατφόρμα. Περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως εργαλεία βιβλιοθηκών, ακεραιότητα σήματος, αυτόματη δρομολόγηση, διαχείριση περιορισμών, σχηματική σύλληψη, επεξεργασία PCB, δρομολόγηση και προσομοίωση κυκλώματος μικτού σήματος.

Μεγιστοποιήστε την παραγωγικότητά σας με την έξυπνη, διαδραστική και αυτόματη επεξεργασία χάραξης καθώς και τις δυνατότητες τοποθέτησης του OrCAD. Επιπλέον, επιταχύνετε τη διαδικασία σχεδιασμού σας για να μεγιστοποιήσετε την παραγωγή με τη στενή ενσωμάτωση εφαρμογών και τις εκτεταμένες δυνατότητες που διασφαλίζουν την ακεραιότητα των δεδομένων.

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε τη διαχείριση περιορισμών για να βεβαιωθείτε ότι το σχέδιό σας πληροί ορισμένες απαιτήσεις με βάση την περιοχή, το ζεύγος, τους κανόνες μήκους κ.λπ. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια γέφυρα μεταξύ των ροών MCAD και ECAD για να αποκτήσετε ένα τέλειο περιβάλλον σχεδίασης σύμφωνα με τις ανάγκες σας με την υποστήριξη του STEP. IDX και IPC-2581. Επιπλέον, μπορείτε να αναλύσετε τα σχέδιά σας εύκολα με αναλογικές ροές σχεδίασης περιορισμών, μικτό σήμα και ενσωματωμένο SI για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση στην πλήρη έκδοση της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένων των OrCAD Capture CIS, OrCAD PSpice Designer, OrCAD Sigrity ERC, OrCAD PCB Designer Professional και άλλων.

KiCAD EDA

KiCAD EDA είναι μια πλατφόρμα αυτοματισμού σχεδιασμού ηλεκτρονικών ανοιχτού κώδικα και πολλαπλών πλατφορμών. Ο σχηματικός επεξεργαστής του KiCAD υποστηρίζει τη βασική σχηματική καθώς και πολύπλοκη σχεδίαση. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα δικά σας σύμβολα ή να επιλέξετε από χιλιάδες επιλογές που είναι διαθέσιμες στην επίσημη βιβλιοθήκη.

Μόλις ολοκληρώσετε το σχέδιό σας, επαληθεύστε με τον έλεγχο ηλεκτρικών κανόνων και τον ενσωματωμένο προσομοιωτή SPICE. Ο επεξεργαστής PCB του είναι αρκετά εύκολος ώστε να διευκολύνει τη σχεδίαση ακόμα κι αν είστε νέος στο λογισμικό. Επιπλέον, είναι ισχυρό για πολύπλοκα σχέδια.

Η βελτιωμένη οπτικοποίηση, τα εργαλεία επιλογής και ο διαδραστικός δρομολογητής διευκολύνουν τις εργασίες διάταξης. Το 3D Viewer του σάς επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τη σωστή μηχανική εφαρμογή και σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του τελικού προϊόντος.

Επιπλέον, το KiCad EDA διαθέτει ενσωματωμένο raytracer μαζί με προσαρμόσιμες επιλογές φωτισμού, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε αληθινές εικόνες και να τις μοιράζεστε με τους συναδέλφους ή τις ομάδες σας για να δείξετε τη δουλειά σας. Αυτό το λογισμικό υποστηρίζει επίσης διάφορα λειτουργικά συστήματα, όπως Ubuntu, macOS, Windows, Debian, Arch Linux, FreeBSD, Fedora κ.λπ.

Κατεβάστε τη δωρεάν έκδοση και ξεκινήστε να σχεδιάζετε.

συμπέρασμα

Το λογισμικό σχεδιασμού PCB μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τις πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων σας εύκολα και αποτελεσματικά, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικό χρόνο και πόρους. Θα σας βοηθήσει επίσης να ελέγξετε την απόδοση του σχεδίου σας και να το διορθώσετε στα αρχικά στάδια, ώστε να μπορείτε να στέλνετε μόνο σχέδια υψηλής ποιότητας στα στάδια παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να κατασκευάσετε στιβαρές και αξιόπιστες πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων που έχουν καλή απόδοση σε ηλεκτρικές συσκευές.

Επιλέξτε ένα λογισμικό σχεδιασμού PCB από τις παραπάνω επιλογές με σύνεση, έχοντας κατά νου ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου και οι ανάγκες των καταναλωτών αλλάζουν συχνά. Έτσι, προβλέψτε τις σχεδιαστικές απαιτήσεις και τις προκλήσεις σας επιλέγοντας λογισμικό σχεδιασμού PCB και απολαύστε το σχεδιασμό πλακών τυπωμένων κυκλωμάτων!