7 Ιστότοποι για Εξάσκηση Δομών Δεδομένων & Προκλήσεις Κωδικοποίησης Αλγορίθμων

Οι συνεντεύξεις μηχανικής λογισμικού συχνά περιλαμβάνουν πολλούς γύρους. Οι δομές δεδομένων και οι αλγόριθμοι είναι ένας από τους κρίσιμους τομείς που μπορούν να δοκιμάσουν οι εργοδότες. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται καθόλου μυαλό να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στις δομές δεδομένων και στους αλγόριθμους (DSA) εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε τεχνικές συνεντεύξεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε για το DSA και να εξασκήσετε την κατανόησή σας.

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες για να εξασκήσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις δομές δεδομένων και τους αλγόριθμους μέσω προκλήσεων κωδικοποίησης. Αυτοί οι ιστότοποι υποστηρίζουν διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, οπότε όποια και αν είστε εξοικειωμένοι, είστε έτοιμοι.

Το LeetCode είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για προετοιμασία για τεχνικές συνεντεύξεις. Είναι γεμάτο με μια ποικιλία προβλημάτων που μπορείτε να λύσετε, αγγίζοντας διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων κοινών έως προηγμένων δομών δεδομένων και αλγορίθμων.

Εάν ξεκινάτε το ταξίδι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάθημα crash της πλατφόρμας για να μάθετε για τα βασικά και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και δεξιότητες για να ξεκινήσετε να λύνετε προβλήματα. Η πλατφόρμα παρέχει επίσης συντακτικές λύσεις σε προβλήματα, παρουσιάζοντας την καλύτερη προσέγγιση για όταν είστε κολλημένοι.

Μπορείτε επίσης να δείτε λύσεις από άλλους χρήστες του LeetCode. Για προχωρημένους χρήστες, το LeetCode έχει τακτικούς εβδομαδιαίους και δύο εβδομαδιαίους διαγωνισμούς όπου μπορείτε να ανταγωνιστείτε με άλλους για να λύσετε προβλήματα, να κερδίσετε πόντους και να αναρριχηθείτε στις θέσεις.

Το HackerRank είναι μια άλλη σταθερή πλατφόρμα για την εξάσκηση των δεξιοτήτων σας στο DSA. Περιλαμβάνει μια ποικιλία θεμάτων και γλωσσών, αλλά, το πιο σημαντικό, ειδικές ενότητες για δομές δεδομένων και προβλήματα αλγορίθμων. Όπως και το LeetCode, μπορείτε να ταξινομήσετε τις προκλήσεις κωδικοποίησης κατά επίπεδο δυσκολίας (Easy, Medium και Hard).

  Ποια λύση προσωρινής αποθήκευσης να επιλέξετε και γιατί

Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε ερωτήσεις με βάση τους υποτομείς τους, όπως αναζήτηση, πίνακες, δέντρα, σωρούς, ταξινόμηση, θεωρία γραφημάτων, δυναμικός προγραμματισμός και αναδρομή. Ο ιστότοπος καλύπτει όλες τις δομές δεδομένων με τις οποίες πρέπει να γνωρίζει κάθε προγραμματιστής.

Κάτω από κάθε ερώτηση, υπάρχει μια ενότητα σύνταξης με απαντήσεις, μια άλλη για συζητήσεις, όπου μπορείτε να αναζητήσετε διευκρινίσεις και βοήθεια από τους συνομηλίκους σας, καθώς και έναν πίνακα κατάταξης.

Προετοιμασία για μια επερχόμενη τεχνική συνέντευξη; Εάν ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κιτ HackerRank που σας επιτρέπουν να εξασκήσετε συγκεκριμένες δεξιότητες DSA. Το HackerRank έχει επίσης διαγωνισμούς, αλλά είναι λιγότερο συχνοί από εκείνους του LeetCode.

Το Codewars δεν είναι τόσο βελτιωμένο όσο οι δύο πρώτοι ιστότοποι. Οι προκλήσεις του μπορεί να φαίνονται λίγο τυχαίες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα του για να εμφανίσετε μόνο προκλήσεις που σχετίζονται με το DSA. Μπορείτε να προβάλετε δομές δεδομένων επιλέγοντας την ετικέτα Δομές δεδομένων και τους αλγόριθμους επιλέγοντας την ετικέτα με το ίδιο όνομα.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τις προκλήσεις ανά επίπεδο δυσκολίας χρησιμοποιώντας το σύστημα εμπνευσμένο από τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες της Codewars (όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο δύσκολο είναι το πρόβλημα). Ωστόσο, μην αφήσετε το σύστημα κατάταξης να σας μπερδέψει. Το πιο σημαντικό σημείο είναι να γυαλίσετε τις δεξιότητές σας στο DSA λύνοντας προκλήσεις στην πλατφόρμα.

Το Codility είναι μια πλατφόρμα που είναι αφιερωμένη στο να βοηθά τις εταιρείες να προσλαμβάνουν προγραμματιστές λογισμικού. Ωστόσο, εκτός από αυτό, προσφέρει επίσης ένα τμήμα για εκπαίδευση. Η εφαρμογή έχει διάφορα μαθήματα, αλλά είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με τους τρεις πρώτους ιστότοπους αυτής της λίστας. Το Codility χωρίζει την εκπαίδευσή του σε τρεις κατηγορίες: προκλήσεις, μαθήματα και ασκήσεις.

Μπορείτε να πηδήξετε και να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αυτό που κάνει το Codility μοναδικό είναι ότι σας δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για να βρείτε τη λύση σας. Άλλες πλατφόρμες παρακολουθούν απλώς τον χρόνο που χρειάζεται για να λύσετε ένα πρόβλημα, εκτός από διαγωνισμούς και προκλήσεις.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Startup Chime στο νέο σας Mac

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε μια συνέντευξη σύντομα, επειδή διασφαλίζει ότι, όσο εξασκείτε τις δεξιότητές σας επίλυσης προβλημάτων, ακονίζετε ταυτόχρονα και τις δεξιότητές σας στη διαχείριση χρόνου.

Το HackerEarth έχει πολλές ενότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας καρτέλας πρακτικής που καλύπτει δομές δεδομένων, αλγόριθμους, προετοιμασία συνεντεύξεων, μαθηματικά, βασικό προγραμματισμό και πολλά άλλα. Η ενότητα του αλγορίθμου περιλαμβάνει σχεδόν χίλια προβλήματα, ενώ η ενότητα των αλγορίθμων έχει πάνω από 350 προβλήματα. Αφού εγγραφείτε, πρέπει να επιλέξετε τις γλώσσες που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλώσσα για να λύσετε τις προκλήσεις.

Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης μια ενότητα σύνταξης κάτω από κάθε πρόβλημα, η οποία παρουσιάζει τη λύση και τη διαδικασία σκέψης πίσω από αυτό. Μπορείτε να εξασκηθείτε σε περαιτέρω ερωτήσεις στον συγκεκριμένο υποτομέα ελέγχοντας για παρόμοια προβλήματα.

Όπως το HackerRank και το LeetCode, η καρτέλα Συζητήσεις είναι όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους μαθητές σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε κατά την αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Το HackerEarth περιλαμβάνει επίσης τακτικές προκλήσεις και βαθμολογικό πίνακα αν είστε ανταγωνιστικός τύπος.

Το Techie Delight έχει σχεδόν 600 προβλήματα στην πλατφόρμα του. Σε αντίθεση με τους περισσότερους επαγγελματικούς ιστότοπους σε αυτήν τη λίστα, αυτός είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να εξασκηθείτε. Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο, το πρώτο πρόβλημα σας περιμένει να το λύσετε. Συνιστούμε τη χρήση των διαθέσιμων φίλτρων για την καλή χρήση του ιστότοπου. Χρησιμοποιήστε το φίλτρο κατηγορίας και ετικετών για να εμφανίσετε προβλήματα δομής δεδομένων ή αλγορίθμων.

Μπορεί να ακούγεται τέλειο, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στη χρήση του Techie Delight. Τη στιγμή της σύνταξης, υποστηρίζει μόνο τρεις γλώσσες προγραμματισμού: Python, Java και C++. Επομένως, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με μία από αυτές τις τρεις γλώσσες για να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο. Δεν υπάρχει επίσης ενότητα σύνταξης και καρτέλα συζητήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε βοήθεια όταν κολλήσετε.

  Πώς να γράψετε ρωμαϊκούς αριθμούς στο Word

Με περισσότερα από 600 προβλήματα στην πλατφόρμα, το InterviewBit είναι ένας άλλος σταθερός ιστότοπος για την πρακτική της DSA. Ταξινομεί τις ερωτήσεις του σύμφωνα με διαφορετικούς παράγοντες, όπως δυσκολία, θέματα και εταιρείες. Για πρακτική DSA, χρησιμοποιήστε το φίλτρο θεμάτων για να αναλύσετε τις ερωτήσεις που εμφανίζονται από συγκεκριμένους υποτομείς κάτω από δομές δεδομένων ή αλγόριθμους. Όταν πλοηγείστε στην καρτέλα μιας ερώτησης, το InterviewBit πηγαίνει ένα μίλι επιπλέον συμπεριλαμβάνοντας μια καρτέλα Συμβουλές.

Χωρίζει την καρτέλα Συμβουλές σε τρία, με ολοένα και πιο λεπτομερή βήματα για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Η προβολή μιας υπόδειξης αφαιρεί 10% από τη βαθμολογία σας. Μια προτεινόμενη προσέγγιση για τη λύση μειώνει την τελική βαθμολογία στο μισό και δεν λαμβάνετε καθόλου βαθμολογία εάν δείτε την πλήρη λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την έξυπνη λειτουργία για να μάθετε, να εξασκηθείτε και να δοκιμάσετε τον εαυτό σας όπως σας ταιριάζει.

Κύρια Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι με χρήση Προκλήσεων Κωδικοποίησης

Έχουμε παραθέσει τους καλύτερους ιστότοπους για την εξάσκηση των δομών δεδομένων και των εννοιών αλγορίθμων. Αυτοί οι ιστότοποι σάς επιτρέπουν να εξασκείτε το DSA σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών υψηλού επιπέδου όπως Python, Java και JavaScript παράλληλα με ακόμη και χαμηλού επιπέδου όπως C, C++ και Rust.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ιστότοπους περιλαμβάνουν λύσεις και τη διαδικασία σκέψης πίσω από την επίλυση ενός προβλήματος, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας προς την κυριαρχία του DSA.