7 εύχρηστοι υπολογιστές υποδικτύου για σελιδοδείκτη

Οι μηχανικοί δικτύου μπορούν να υπολογίσουν γρήγορα και με ακρίβεια τα υποδίκτυα ενός δικτύου χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές υποδικτύου IP.

Θα πρέπει να εξετάσετε το υποδίκτυο εάν θέλετε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του δικτύου σας. Κάθε οργανισμός χρειάζεται μια πρακτική μέθοδο για τη δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας που θα επιτρέπει την προώθηση πακέτων χωρίς σφάλματα και χωρίς διακοπές.

Έχουν ήδη αναπτυχθεί πολυάριθμοι αριθμομηχανές υποδικτύου, καθώς πολλοί αρχάριοι μηχανικοί πληροφορικής δυσκολεύονται να εκχωρήσουν με μη αυτόματο τρόπο διευθύνσεις IP και δίκτυα υποδικτύων.

Αυτοί οι αριθμομηχανές υποδικτύου μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη χρήση των διευθύνσεων IP και να διασφαλίσετε ότι η εκχώρηση IP σας έχει γίνει σωστά.

Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι είναι ένα υποδίκτυο.

Τι είναι ένα υποδίκτυο;

Οι μεγάλες επιχειρήσεις και εκείνες που θέλουν να αναπτυχθούν στρατηγικά πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αποτελεσματική οργάνωση δικτύου. Για να αναγνωρίσετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με την υποδομή σας, οι διευθύνσεις IP είναι χρήσιμες. Θα πρέπει να τακτοποιήσετε λογικά τις IP για να βρείτε μια συγκεκριμένη συσκευή.

Απαιτούνται πιο αποτελεσματικά κανάλια καθώς τα δίκτυα γίνονται πιο εκτεταμένα και πιο περίπλοκα για τη διαχείριση του φορτίου. Για να εξασφαλιστεί η απόδοση ενός δικτύου σε αυτήν την κατάσταση, αναπτύχθηκε η έννοια του υποδικτύου.

Υποδικτύωση είναι η διαδικασία τεμαχισμού ενός δικτύου σε πολλά μικρότερα δίκτυα. Είναι μια μεθοδολογία για τη διαίρεση ενός δεδομένου περιβάλλοντος δικτύου σε πολλά πιο συμπαγή λογικά υποδίκτυα. Το ποσοστό των δρομολογητών και των πυλών από τις οποίες πρέπει να διέρχεται η δραστηριότητα του Διαδικτύου μπορεί να μειωθεί με τη δημιουργία ενός υποδικτύου.

Με απλά λόγια, το υποδίκτυο συνήθως περιλαμβάνει το διαχωρισμό της υποδομής του δικτύου σας σε μικρότερα τμήματα. Η έννοια του υποδικτύου βοηθά στη διευκόλυνση των προβλημάτων συμφόρησης.

Τα υποδίκτυα, γνωστά και ως υποδίκτυα, μπορούν να προσαρμοστούν ανεξάρτητα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χρήστη. Η υποδικτύωση πρέπει να χρησιμοποιείται για να παρέχει ένα εναλλακτικό μέσο αποτροπής της σπατάλης διεύθυνσης IP.

  8 Κορυφαία Διαδικτυακά Διαδικτυακά Μαθήματα Συναλλαγών

Ανάγκη υποδικτύωσης

Η ιδέα του υποδικτύου στοχεύει στη δημιουργία μιας υποδομής δικτύου που είναι γρήγορη, αποτελεσματική και αξιόπιστη. Δείτε μερικά οφέλη από τη χρήση υποδικτύου σε περιβάλλον δικτύου.

  • Η πιο θεμελιώδης αιτιολόγηση για τη χρήση της έννοιας του υποδικτύου είναι ότι διαιρεί αποτελεσματικά μια διεύθυνση IP σε μικρότερα συμπλέγματα ανάλογα με τις απαιτήσεις του δικτύου.
  • Επιταχύνει την απόδοση του δικτύου μειώνοντας τη συμφόρηση δικτύου.
  • Διευκολύνει επίσης τη δημιουργία μονάδων ελέγχου πρόσβασης μέσω της ζεύξης επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθούν παραβιάσεις δεδομένων.

Ανάγκη για Υπολογιστή υποδικτύου

Ένα εργαλείο για τον υπολογισμό των υποδικτύων ονομάζεται αριθμομηχανή υποδικτύου. Αυτός ο Υπολογιστής υποδικτύου δημιουργεί γενικά μια λίστα υποδικτύων για ένα παρεχόμενο εύρος διευθύνσεων IP. Ως αποτέλεσμα, η δημιουργία υποδικτύων για το δίκτυο είναι πολύ πιο απλή, καθώς ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να υπολογίσει καμία αριθμητική προσαρμογή με μη αυτόματο τρόπο.

Η κατανόηση των εννοιών δικτύωσης, των πυλών IP και των υποδικτύων μπορεί να είναι δύσκολη για τους χειριστές δικτύων που μόλις εισέρχονται στον κλάδο.

Και το να κάνετε ένα λάθος στην υποδικτύωση μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο αμέσως με τη διαδικασία δρομολόγησης όσο και στη συνέχεια με ανισορροπία διεύθυνσης IP. Η λήψη της σωστής απόφασης την πρώτη φορά είναι ζωτικής σημασίας.

Για να σας βοηθήσουμε με αυτό, έχουμε συντάξει μια λίστα με τους κορυφαίους υπολογιστές υποδικτύου IP. Αυτά μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα για τη μεγιστοποίηση της χρήσης των διευθύνσεων IP και τη διασφάλιση ότι η εκχώρηση IP σας έχει γίνει σωστά.

SolarWinds

Το SolarWinds είναι ένα πολύ γνωστό όνομα μεταξύ των ειδικών της πληροφορικής. Η SolarWinds είναι ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του κλάδου στη δημιουργία εργαλείων διαχείρισης και διαχείρισης δικτύου. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Specialized Subnet online Calculator, το οποίο είναι απλό στη χρήση.

Σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους χειριστές δικτύου να υπολογίζουν γρήγορα και με ακρίβεια τα υποδίκτυα σε ένα δίκτυο.

  Πώς να φέρετε όλες τις συνομιλίες σας σε μία με τον Ferdi

Μπορείτε να κατασκευάσετε το δίκτυό σας όπως απαιτείται και να αυξήσετε την παραγωγικότητα της λειτουργίας της υποδομής σας χρησιμοποιώντας αυτόν τον δωρεάν υπολογιστή υποδικτύου.

Ιστότοπος 24×7

Το Site24x7 είναι μια εύχρηστη και εξαιρετική υπηρεσία web για την εκτέλεση υπολογισμών υποδικτύου. Αυτή η αριθμομηχανή υποδικτύου IP υπολογίζει αυτόματα τη σημείωση CIDR, τη διεύθυνση εύρους κεντρικού υπολογιστή και τη μάσκα μπαλαντέρ (μια ακολουθία bit που υποδεικνύει ποια τμήματα μιας IP μπορούν να εξεταστούν) για την καθορισμένη μάσκα υποδικτύου και τις διευθύνσεις δικτύου.

Επιπλέον, αυτός ο ιστότοπος παρέχει πολλά άλλα δωρεάν εργαλεία για μηχανικούς αξιοπιστίας δικτύων και τοποθεσιών, όπως πρόγραμμα προβολής HAR, γεννήτρια JSON, ελεγκτής Regex, αναλυτής απόρριψης νημάτων και πολλά άλλα. Επισκεφτείτε αυτήν την ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα εργαλεία.

Subnet Ninja

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για τον υπολογισμό του υποδικτύου ενός δικτύου είναι το Subnet Ninja. Είτε είστε φοιτητής είτε επαγγελματίας δικτύωσης, αυτό το πανίσχυρο εργαλείο αριθμομηχανής Subnet μπορεί να απλοποιήσει την έννοια του υποδικτύου. Κάντε κλικ στο κουμπί «υπολογισμός» για να προχωρήσετε αφού εισαγάγετε τη διεύθυνση IP και τη μάσκα υποδικτύου στο τυπικό δεκαδικό σύστημα ή τη σύνταξη CIDR.

Ένας πίνακας που περιέχει τα περισσότερα από τα δεδομένα που σχετίζονται με το επιλεγμένο υποδίκτυο θα εμφανιστεί σε εσάς σε δευτερόλεπτα. Μη διστάσετε να αποθηκεύσετε αυτό το εργαλείο υπολογισμού IP και να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σύστημα, καθώς έχει αναπτυχθεί για να είναι πλήρως λειτουργικό.

Calculator.net

Το Calculator.net είναι ένα απλό και ισχυρό εργαλείο για τον υπολογισμό των υποδικτύων IPv4 και IPv6. Κάντε κλικ στο «υπολογισμός» αφού εισαγάγετε τη διεύθυνση IP και επιλέξετε την κλάση δικτύου. Παρέχει ξεχωριστούς υπολογιστές υποδικτύου για IPv4 και IPv6. Και τα δύο περιλαμβάνονται στην ίδια ιστοσελίδα.

Μαζί με την αριθμομηχανή υποδικτύου IP, αυτός ο ιστότοπος παρέχει άλλα εργαλεία που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, όπως αριθμομηχανή εύρους ζώνης, δυαδική αριθμομηχανή και δημιουργία κωδικών πρόσβασης.

Το MXtoolbox είναι ένα άλλο δωρεάν και φανταστικό εργαλείο για την εκτέλεση του υπολογισμού του υποδικτύου. Απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP και κάντε κλικ στο Υπολογισμός για να ξεκινήσετε. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε ολόκληρο το εύρος του δικτύου σας χρησιμοποιώντας απλά τη σημείωση CIDR.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Nudge στο Gmail

Οι διευθύνσεις εύρους κεντρικού υπολογιστή, τα bit μάσκας, η μάσκα υποδικτύου Hex και άλλες πληροφορίες θα εμφανιστούν αμέσως στην οθόνη. Αυτό το εργαλείο ωφελεί τους διαχειριστές και τους μηχανικούς δικτύου που εκχωρούν και διαχειρίζονται τακτικά υποδίκτυα.

Υπολογιστής υποδικτύου

Το Subnet Calculator είναι ένα άλλο πολύ γνωστό διαδικτυακό εργαλείο για την εκτέλεση υπολογισμών υποδικτύου. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP σας στο πεδίο εισαγωγής και επιλέξτε τη μάσκα υποδικτύου.

Εμφανίζει το αναγνωριστικό υποδικτύου, το bitmap και το εύρος οκτάδας και τελικά υπολογίζει τη διεύθυνση δικτύου για τη μετάδοση πακέτων δεδομένων. χρησιμοποιώντας την καθορισμένη διεύθυνση IP και μάσκα υποδικτύου.

Δίκτυα IPTP

Η φιλική προς το χρήστη αριθμομηχανή υποδικτύου IP από δίκτυα IPTP είναι απλή και ισχυρή. Η IPTP Networks είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών υποδομής στο διαδίκτυο. Εισαγάγετε τη διεύθυνση IPv4 ή IPv6 στο πεδίο εισαγωγής που παρέχεται και κάντε κλικ στο «υπολογισμός» για να συνεχίσετε. Υπολογίζει και παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα υποδίκτυα IP χρησιμοποιώντας τον τύπο δικτύου και τη μάσκα δικτύου.

Αυτό το εργαλείο θα είναι επωφελές για τη διαχείριση δικτύου και την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι επαγγελματίες πληροφορικής. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης πρόσθετα εργαλεία για τη διαχείριση δικτύου, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή χρόνου λειτουργίας, δοκιμής εύρους ζώνης και πολλών άλλων.

Τυλίγοντας

Η αριθμομηχανή υποδικτύου είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που αυτοματοποιεί πολλές εργασίες για εσάς. Όποιο εργαλείο και αν επιλέξετε από αυτήν την παραπάνω λίστα βοηθά στον υπολογισμό των υποδικτύων ενός δικτύου.

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια του υποδικτύου και τη χρήση των αριθμομηχανών υποδικτύου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τα εργαλεία παρακολούθησης εύρους ζώνης δικτύου για την παρακολούθηση και την επιθεώρηση των συνδέσεων δικτύου.